Guvernul Ciolos

images

Guvernul Ciolos este, in mare măsură, un guvern de amici tehnocrati. Dacian Ciolos, in conditiile in care a fost plecat mult timp din tară si in conditiile in care nu va conduce un guvern cu ministri politici, a trebuit să recurgă la diverse cunostinte, de pe la vechiul CDR (spre exemplu la Romică Tomescu), la cunostinte din PNL, să discute la Cotroceni, să-si consulte agenda telefonică cu numele românilor care lucrează la Bruxelles. Ca urmare a acestor discutii, el a primit din partea cunostintelor sale, diverse propuneri, unele din ele extravagante. Persoane pe care eventual nu le cunostea până săptămâna trecută. Unele dintre ele amici si tehnocrati, altele doar tehnocrati, altele doar amici. O formulă eterogenă, de la manechine in costume sexy până la persoane serioase, cu multă experientă, gen Lazăr Comănescu. Dacian Ciolos nu are nicio vină. El lucrează cu materialul clientului. I s-a cerut să compună, in câteva zile, un Guvern al Salvării Nationale, pentru a gestiona efectele unui  incendiu intr-un club frecventat de tineri. Nici nu mai stim acum daca acest guvern este guvernul „lor” sau guvernul „lui”.

Profesionalismul acestor candidati este cel mai bine exemplificat de propunerea de la ministerul justitiei – o persoană care nu are studii juridice. Oricum, vom avea un paradox – in guvernul anterior am avut un ministru politic al justitiei care era tehnocrat, acum vom avea un tehnocrat care va fi politic.

Nu vreau să comentez, individual, candidaturile. Sunt convins că unii dintre ei sunt persoane respectabile. Va fi insă foarte greu pentru guvern, in conditiile de lipsă de omogenitate, să functioneze ca o echipă. Nu există un liant intre ei. Poate mă insel…

In ceea ce priveste programul de guvernare propus, pentru o perioadă de un an, de guvernul tehnocrat,  el este mai curând politic si cuprinde obiective pe termen lung. Sunt corecte multe dintre măsuri sau priorităti, unele analize sunt intelepte – mai ales pe planul relatiilor externe. Dar pare că guvernul isi propune să fie dirigintele partidelor si al parlamentului, implicându-se in chestiuni electorale (legislatie, timing, etc.), ceea ce, de obicei, se realiza prin comisii parlamentare speciale.  Ideea comasării alegerilor (parlamentare, prezidentiale, europarlamentare si locale) ii va face pe membrii Comisiei de la Venetia să se strice de râs. Cum s-ar putea face campanii electorale in devălmăsie? Sau alegerile in „noul” stat de drept trebuie să-si piardă din importantă? Contează, nu-i asa, cine numără si dacă vom organiza alegeri cu vot electronic, vom rezolva rapid chestiunea alegerilor. Las la o parte că ar mai fi un fleac – revizuirea Constitutiei – inainte de a face bazaconia asta. Dar in definitiv, nu am putea face, cu acelasi prilej si alegeri pentru Academia Română, pentru FRF, pentru Curtea de Conturi, etc. S-ar mai economisi eforturi si bani.

Tema descentralizării – din nou – este o temă cu ample dimensiuni politice (aspecte regionale, etc.). Nu stiu dacă un guvern tehnocrat o va putea aborda. Aspectele de birocratie, fără indoială. Se mai propune „crearea unei scoli superioare de administratie publică”. Nu stie oare Dacian Ciolos că am creat, in mandatul meu, Institutul National de Administratie, pe modelul ENA si ca această scoală a fost inchisă de guvernul din care a făcut parte?

Imi cer scuze dacă am luat prea in serios aceste propuneri.

PS In ceea ce-l priveste pe Vasile Dâncu, vom vedea dacă el a fost luat prizonier in acest guvern sau el va fi mastermind-ul acestui proiect. Despre PSD nu are rost, deocamdată, să vorbim.

49 de gânduri despre “Guvernul Ciolos

  1. Noroc ca mai postati Dumneavoastra ceva ,in rest nu mai scrie nimeni ceva interesant,la obiect.Cand veti putea candida din nou? Romania are nevoie de personalitati cu viziune si pregatire.

  2. papasha
    noiembrie 16, 2015 la 3:00 pm

    Nu Victor Ponta si-a abandonat partidul, ci partidul, manarit de licheaua ordinara Liviu Dragnea, l-a abandonat pe Ponta.
    Chiar iti imaginezi ca bilantul guvernarii organizat de nemernicul Dragnea, fara Ponta, are vreun impact (electoral) n opinia publica ? Chiar crezi ca mustaciosul cu zero scrupule la purtator va capitaliza, el, realizarile fostului guvern ?
    Eu sper ca PSD va primi dusul rece pe care il merita, la alegerile din 2016. Chiar i-ar prinde bine vreo cativa ani de opozitie reala, timp in care sa se organizeze un Congres pe bune.

  3. Un lucru pot spune sigur, „strada” nu a cerut nici alt guvern si nimeni inafara de politicieni nu a pronuntat cuvantul „tehnocrat”. Ceea ce s-a reclamat cu adevarat este coruptia, nesimtirea, minciuna si incompetenta din partidele politice. Binenteles ca domnul Ciolos nu si-a facut singur Guvernul caci are nevoie de sustinere in Parlament. Ce rol au Comisiile? Daca nu sunt potriviti, de ce pot trece de aceste comisii, cumva din cauza strazii?

  4. Ce spuneti ? Lazar Comanescu are multa experienta ? O fi avand, dar nu credeti, domnule Nastase, ca un diplomat de cariera ar trebui sa se si exprime cu calm, coerent si inteligibil, atunci cand este intrebat de jurnalisti , pe diverse teme, unele chiar importante, legate de securitatea nationala a Romaniei ? Mie, acest om mi-a facut o impresie dezagreabila de politruc cu un perfect limbaj de lemn, deranjat si iritat de intrebari frontale: ,,V-am spus…dar v-am mai spus…bla bla bla…” cam asta am retinut din icnetele verbale ale acestei gaselnite ciolociste pentru un post atat de important in guvern. Nu cred ca un ambasador, obisnut sa taca intelept in ambasadele din tarile suzerane, este foarte potrivit pentru a reprezenta cu demnitate interesele Romaniei in lume.
    Mi se pare tot mai evident ca, sub presiunea unor papusari care au scos niste naivi iresponsabili in strada, am dat vrabia din mana pentru un pui de gaina de pe gard.
    Sa ne fie de bine, o meritam. Milioanele de romani care (cica) au votat in 2012, probabil ca nici nu au existat, decat in imaginatia lui Liviu Dragnea. (Z)

  5. Achiesez, Cristi! Chiar am ajuns pe maini rele. Cine ar fi crezut acum 25 de ani? Am crezut ca facem bine tarii . Mai bine n-am mai fi facut…

  6. Guvernul propus de Ciolos este in mare masura compus din persoane posibil specialisti in domeniul lor de expertiza si care trebuie sa creeze politici nationale(asa reiese cel putin din Cv), dar afiliate politic dreptei in mod special. Asa cum remarca si domnul Prim Ministru Adrian Nastase, neluand in considerare graba cu care avem nevoie de un guvern, se distinge clar lipsa unui exercitiu clar de selectie a colaboratorilor: daca politicienilor li se reproseaza ”cumetria de partid” ,”tehnocratilor” li se poate reprosa”cumetria de cunostinte si relatii”. Scuze pentru ironie, dar cel putin asa creaza impresia.
    Puntem insa puncta prima mare gafa a lui Ciolos: propunerea ratata de la Ministerul Sanatatii! Si continua cu propunerea de Ministerul Justitiei.
    Am observat ca majoritatea mass-mediei se centreaza pe componenta noului guvern si niciun caz pe programul de guvernare, program care este unul politic si nu ”tehnocrat”.
    Cu alte cuvinte, este guvernul care se va prabusi rapid, cerd eu.

  7. Despre PSD nu are rost, deocamdată, să vorbim.

    Pai cum asa? Ce sa nu vorbim? Belu sau Ghencea?
    Cumva Straulesti 2 ?!

  8. „Comisia de la Venetia… ras”.

    Comisia de la Venetia va avea o reactie peste 1-2 ani. A se vedea, de ex., suspendarea lui Basescu. Cine stie unde va fi atunci Ciolos?

    Problemele ridicate, toate corecte, sunt de mult timp nerezolvate. Guvernul pe care tot l-ati laudat, al lui Ponta, a avut atata timp la dispozitie si nu a facut nimic. Cine l-a oprit?

    Calitatile dvs. intelectuale va permit sa „vindeti” bine aproape orice idee. Dar asta nu inseamna ca acoperiti corect tema avansata. De fapt, cred ca e vorba de promovarea franturilor de adevar care va convin. Parerea mea!

  9. Dupa parerea mea personala,dumneavoatra a ti fost cel mai tare premier de la ravolutie incoce,poate o sa reveniti cat mai curand.

  10. Sper sa nu mai intre in laturi, si asa a iesit foarte sifonat din politica in conditiile in care a facut multe pentru Romania, nu ca altii care au trect doar pe acolo, si au dat doar cu stangu’ in dreptu’ si acum se dau mari!?!

  11. http://opiniile-tale-conteaza.ro/traian-basescu-transmite-un-nou-mesaj-dur-europa-nu-poate-fi-casa-oricui-europa-este-in-primul-rand-casa-europenilor-casa-crestinilor/
    Ce la obiect vorbeşte gagiul !
    Să-i fi venit mintea la cap, sau i-a ajuns mucul la deget ?!
    Dacă licuricii nu pun de-o salvare ceva, să-l scoată din ţară, trimiţându-l, aşa cum i-au promis pe undeva pe afară, s-ar putea să sfârşească acolo unde-i este locul . Adică în puşcărie !
    ” Cum a fost posibil ca într-un stat să se organizeze 6 atentate simultan fără ca structurile de securitate ale Franţei să sesizeze acest lucru? (…)”
    Păi, asta e dovada clară că pur şi simplu s-a vrut o asemenea tragedie care va fi folosită, ca şi cea din 9/11 din SUA pentru a declanşa un nou război !
    Ce contează pentru nişte criminali, care stau cu armamentul pe stoc, vieţile a 200 de oameni nevinovaţi din Franţa, sau milioanele de „vinovaţi” doar pentru că stau nu pe grămezi de găinaţ, ci pe mormane de bogăţii naturale, dar vor fi nevoiţi să moară, sau să-şi părăsească locurile natale pentru a face loc corporatiştilor ?! :mrgreen:

  12. Dar iată şi alte păreri :
    Guvern Soros
    by conumishu
    Soros muncește neîntrerupt, de 25 de ani, la destabilizarea și transformarea României în… nimic. Ar fi anormal să nu-i recunoaștem tocmai acum meritele. Lovitura de stat o fi ea o operă colectivă, cu suspecți obișnuiți – servicii, etc – și beneficiari clasici – bancherime, corporații străineze, etc – fără boala veche a societății deschise (deschisă pentru a putea fi distrusă mai ușor), fără încrîncenarea diavolească a organizațiilor soros, fără distrugerile masive operate de agenții lui în zona educației, lovitura de stat nu se știe dacă ar fi reușit. Sau, în orice caz, societatea românească nu ar fi fost atît de abulică, atît de incapabilă să reacționeze eficient pentru a se apăra, tinerii corporatiști nu ar fi atît de imbecili, ceilalți, la fel de frumoși, ba chiar mai liberi (șomeri, adică), nu s-ar fi lăsat purtați atît de ușor de vînturile de feisbuc în direcțiile dorite de păpușari.

    Românii !? N-am habar pe unde au dispărut. Somn (de veci) ușor !

  13. Ciolos e doar varful icebergului, e doar una din papusile sistemului global, pregatita din timp de papusari. Imaginati-va cum va fi cu un guvern ”tehnocrat”cu comanda soroşista, cum vor trece legile anti romanesti, anti crestine, anti familie, anti umane, anti libertate. In scurt timp vom asista la o dictatura fara dictatori vizibili, in numele fericirii colective, sanatatii colective, binelui colectiv, bunastarii colective, toate obligatorii si dictatoriale.

    Urmeaza o noua colectivizare, nu (doar) a proprietăţii cum a fost cea bolşevică din anii 50, ci o colectivizare spirituală integrală, demonică, obligatorie, o reeducare colectivă , un Piteşti colectiv explicit.
    https://bucovinaprofunda.wordpress.com/2015/11/15/noua-colectivizare-de-la-masacru-ritual-la-psihopolitica/

  14. Burtiera rosie – Breaking news – S-a gasit capul lui Mihai Viteazu, in sondajele lui Dancu, cica vroia sa-l faca, cap de afis la Pesedeu.

    Domnule Nastase, una-i una, adevaru-i tot unu, dar pana una alta, Dancu este asociat cu PSD, in consecinta maru otravit, ii tot in gradina mare, a Domnului, si, infinita gradina, daca tu partid care tocmai ai asigurat guvernarea pana acum, guvernare care a fost, eliminata prin ditamai lovitura de stat, si nu la urna, iar tu votezi cu cei care ti-a daramat guvernul.
    Obisnuiti-va cu ideea, un partid cu un capital urias de incredere candva, si creditat cu atatea asteptari in 2012, cand madame asta a lui soros zice ca a fost lovitura de stat, consecinta a condamnarii dvs, si nu din cauza tonomatelor, si-a pierdut carma, mai grav decat pierderea carmaciului, s-au facut de tot rahatul, si culmea asta nu miroase nimanui.

    Mare gradina, subalternul mai mare-n grad ca sefu. Da tot ii bine, macar a prestat pentru statul roman si nu pentru cel dupa care a tanjit atata, identitar, comunist.

  15. În România lucrului bine făcut , guvernele se produc instantaneu, ca descărcările electrice.

    După cum ni se sugerează , cel mai mocăit dintre preşedinţii patriei, a făcut o sforţare enormă, şi-ntr-o săptămână a fătat, fără gemete de prea mult travaliu, “GUVERNUL MEU ”. Acum tocmai se pregăteşte să-i taie, cu o drujbă, cordonul ombilical .

    Nu cred că greşesc spunând că mult înjuratul şi dispreţuitul Guvern Ponta, a fost ultimul “guvern românesc”, lăsat în urmă, ca o iluzie, de un ghiveci internaţionalist şi de un viitor nebulos , fabricat peste hotare, a cărui durată, până vor veni vremuri mai bune, nu îndrăznesc să o estimez .

    Surprinzător pentru noul guvern este faptul că pare să–şi fi suflecat mânecile şi să-şi fi aranjat pernuţa pe scaun pentru mai mult de un an, deşi ne asigură că “tehnocraţia ”, ca dragostea , este limitată în timp. Numai că dragostea se spune că durează trei ani…

    Guvernul actual seamană mult cu şlamufele lui Michael Ende : făcut din petice colorate, din CV-uri bestiale, sigur pe sine, autosuficient…

    Liberalii iar au luat-o peste urechi, de data asta, explicit de tot: rezidentul lor , cu pantaloni roz şi mască de raton, asociatul lui Buşoi (speranţa vie a Bucureştiului pentru viitoarele alegeri locale), a dispărut din “guvernul meu” printr-o mică rezecţie fără anestezie, dar nu mai dureroasă decât o alunecare pe săgeata liberală urmată de o căzătură în fund. Şi pe când ne uitam noi fascinaţi la această scamatorie, abracadabra! ambasada cu “A” mare îşi băga Guseth-ul pe uşa din dos.

    PSD-ul e ceva atât de amorf în clipa de faţă, încât nici dacă-l conectezi la curent electric, nu cred că mai zvâcneşte din picioruşe… sau din cili. Unii spun să nu ne îngrijorăm , că e un partid mare, care şi-a revenit mereu… greşit…e un partid mare care îşi revine doar dacă e condus. Dacă nu are lideri, e nisip…

    Îşi mai aduce cineva aminte de Victor Ponta? Nimeni, cred…oricum, fostul nostru premier nu are cum să mai scape, şi cred că el ştie bine asta . “Cu suspendare” este, în momentul de faţă, tot ceea ce i se poate întâmpla mai bun . Deşi cred că se va duce spre “cu executare”, deoarece, probabil, şi el, ca şi Adrian Năstase , trebuie să fie un exemplu.

    Iar asta nu are nici o legătură cu anvergura fiecăruia dintre cei doi.

  16. Greu,foarte greu se desparte PSD-ul de putere si banul bublic.Cred ca mai greu decat se desprinde sufletul de corp atunci cand omul moare. 🙂

  17. Cred ca CDR, Alianta DA, ARD si alte asemenea, au fost, ca sa zic asa, „parfum” fata de „guvernul meu”. Eu, gandindu-ma la aspiratia romanilor de mai bine, urez noului guvern mult succes!

  18. Programul Guvernului Ciolos: Prea de anvergura pentru un mandat limitat, prea tehnocrat pentru un optim economico-social. La o prima lectura, sunt surprins de reusita condensarii in doar cateva zile a unui program de guvernare de o amploare enorma, multianuala. De obicei, si acesta este unul din bunele obiceiuri, pentru ca exista si multe altele proaste, care chiar trebuie schimbate, amploarea unui program de guvernare era precedata de analize si studii preelectorale aprofundate, care la randul lor erau urmate de campanii electorale, pe timpul carora aveau loc dezbateri si se operau corectii. Nu stiu daca gresesc sau nu, dar mi se pare ca este vorba de un heirupism. Ca in locul unor dezbateri sustinute si de substanta, pana cand se cade sub masa, cum spunea un politician, exista riscul ca sub masa sau de pe masa sa cada niste planuri firave si seci, luate de primul vanticel al guvernarii. In subsidiar mai cred, legat de aceiasi amploare, ca se cam ia painea alegerilor, parlamentului si guvernului care urmeaza. Altfel spus, mizele anului electoral sunt banalizate, de parca acestea s-ar juca acum, preelectoral. Vom face din acele evenimente si din institutiile pe care le vor genera niste anexe ale evenimentelor si institutiilor momentului? Cel mai cinstit si mai ferit de erorile grabei “pe repede inainte” ar fi fost ca noul guvern sa pregateasca conditiile pentru buna desfasurare a alegerilor de la anul, concomitent cu gestiunea curenta si mici ajustari normative, de mic parcurs. O a doua observatie fundamentala se refera la optimul tehnocratic, care intotdeauna sacrifica aspectele de ordin social, inlatura racordarea fireasca a socialului la economie, fara de care cresterea ar deveni o aberanta problema in sine, in beneficiul doar al capitalului, nu si al muncii. Lucrul acesta pe moment nu este vizibil, dar va deveni inevitabil, e o chestiune de timp, pentru ca acesta este rolul intrinsic, genetic al tehnocratiei, sa maximizeze profitul prin minimizarea costurilor sociale, ceea ce provoaca sau adanceste binecunoscutul dezechilibru dintre bogati si saraci. Prin contrast, optimul economico-social este inferior optimului tehnocratic, dar echilibreaza societatea, de unde si dezirabilitatea si adoptarea conceptul de economie sociala. Ar mai trebui spus ca, in general, solutia tehnocratica este folosita pentru scoaterea din criza a unei economii, ceea ce nu este cazul Romaniei, care in trimestrul al treilea a fost lider la cresterea economica in UE. Nici macar in cea mai neagra perioada economica, cand in tarile Grupului de la Visegrad se aplica vestita terapie de soc a lui Balcerovicz, in Romania nu s-a taiat coada pisicii, pentru ca nu avea ce sa se taie. Chestiunile astea sunt cunoscute, de aceea scaderile de nivel de trai care vor fi consecutive transferurilor de venit national in afara tarii, pentru ca neaos spus asta urmareste dreapta populara, prin excelenta supranationala, si la noi cam toata dreapta este populara, vor fi din nou puse pe seama nevoilor de reforma si modernizare. Nimeni nu contesta aceasta necesitate, ci strategiile investitionale, la care stanga si dreapta se raporteaza diferit, din punct de vedere al efortului de capital, national sau multinational. Ceea ce mai m-a surprins a fost rapiditatea cu care premierul Dacian Ciolos a scos de pe agenda guvernarii problema comasarii alegerilor. Fara indoiala, comasarea tuturor alegerilor, prezidentiale, parlamentare, locale si europarlamentare este un ghiveci inacceptabil. Dar partial, ideea de comasare nu ar fi lipsita de importanta in cazul alegerilor prezidentiale si parlamentare, asa cum au mai fost, cand posibilitatea unor regimuri de coabitare nu a avut sansele extreme de mari pe care le are astazi. Ne putem intreba daca nu cumva decomasarea celor doua tipuri de alegeri nu a avut cumva drept scop tocmai crearea unui spatiu de manevra politicianist, de basculari in sensul celor pe care le cunoastem. O a doua intrebare ar fi daca nu cumva inscrierea si apoi raderea comasarii a fost un joc tocmai pentru a scoate definitiv orice idée de comasare de pe agendele politica si publica.

  19. Eu nu-mi pot aduna gândurile.

    N-am fost la concert la „Colectiv”, n-a fost copilul meu, nu m-au arestat, pentru că nu dau autorizații și nici pompierii nu mi-au închis prăvălia în al doisprezecelea ceas.

    Și cât trăiesc, învăț:
    -Corupția ucide;
    -Societatea civilă e mai fertilă decât iepurii – vedeți amar de ONG-uri fătate odată;
    -„Strada” formată din 25 000 reprezintă 20 000 000 și pe când aceștia dorm și capul lui Moțoc vrea… Nu mulți, dar…
    -Politicienii trebuie să plece și să stingă lumina înainte să încuie, aud că nu-i mai vreau, numai că nu mi-am dat seama încă;
    -Tehnocrația e de dreapta și francophilă;
    -Desemnatul se întâlnește „amical” cu unii de la Bruxelles, dar frâiele nu alunecă spre „centru”, visez eu;
    -Trebuie să se invadeze urgent Siria terestru, în felul acesta se vor potoli cu atentatele;
    -Tinerii frumoși și liberi, dacă nu ardeau, erau niște sataniști. Dacă tot au murit, sunt eroi;
    -Dacă mergi la concerte rock, meriți să crapi, indiferent câte taxe plătești (vă rog să vă amintiți minunatele spoturi guvernamentale cu sloganul: „Toate acestea sunt posibile cu taxele plătite de tine”, sau așa ceva);
    -Am avut „mortul nostru” și ce frumos știm să bocim! Suntem de toată lauda!
    -Dacă pic eu într-o groapă din asfalt și dau ortul popii, fără înaintemergător și girofar, guvernul nu are vină, NIMENI n-are nici o vină; altfel: „Demisia!!!”
    -Clopotele nu bat gratis nici de moarte…

    Din păcate, Guvernul demisionar, în opinia mea, a strâns șurubul prea tare în efortul de a strânge bani la buget, pentru a scăpa de datorii și a le face traiul mai bun bugetarilor, care o ard șmecheri cu noi, ca pe moșia personală, uitând de clasa producătoare de bani, uitând de siguranța, fericirea și aspirațiile noastre… Doamne ferește să ai cinci bani în plus în casa de marcat, ești dușmanul poporului, porcule, măgarule, evazionistule! Dar cu banii ce-au mai făcut? Au plătit datoriile pe care le-a făcut piratul cu țiitoarele sale de toate sexele? Stați să mă gândesc, cine a mai făcut această greșeală (a strâns șurubul) și a sfârșit împușcat?

    Cei care vin? Serios, de unde vin și CINE i-a ales pe „tehnocrați”?
    Suntem un popor prin definiție resemnat în fața sorții? Ciobănașul nu este resemnat, numai își acceptă soarta, pentru că moartea este iminentă, oricum? Adică, este vreo diferență?
    De ce credem în destin?
    Cine a hotărât sau a prevăzut care ne este soarta?
    Dacă suntem un element al naturii care face parte din peisaj, e musai să ne credem copaci fără minte, inerți, în timp ce alții acționează din lăcomie, fariseism, invidie sau răutate?
    Dacă mi se spune că destinul meu e să fiu sacrificat, voi pretinde că voi fi murit ca un hristos?

  20. Ei, domnule profesor și domnule Prim-ministru, lumea citește…citește…Nici nu v-ați arătat bine admirația pentru extraordinara propunere din programul Cioloș pentru guvernarea desăvârșită a României, de a se comasa înțelept și total alegerile de orice fel, că premierul desemnat a și renunțat la propunere, lasând amuzamentul Comisiei de la Veneția , fără obiect.

    În altă ordine de idei, îmi plac mult ”simetriile „domnului Dragnea, adică , declarația președintelui PSD din 19.10.2015, despre absența lui Adrian Năstase (neinvitat), de la Congres :

    ”Invitat sau neinvitat, domnul Adrian Năstase NU ARE NEVOIE DE INVITAȚIE…Toți foștii membri, cu excepția lui Mircea Geoană, pot veni”

    …pusă lângă declarația aceluiași, despre absența lui Victor Ponta (neinvitat), azi, 16.11.2015, la bilanțul guvernării care-i poartă numele:

    ”Nu facem invitaţii ca la nuntă. De patru zile spun public că se va face bilanț și că membrii Guvernului vor fi invitați”.

    Nu comentez inteligența domnului Dragnea. Dar lipsa totală de tact și de subtilitate, cred că o pot comenta, într-o zi.

  21. Mai stie cineva ceva de Ponta ? Baiatul asta … i-a lasat pe toti cu ochii in soare . Inclusiv pe PSD-isti
    Ne-a lasat cu multe impozite si taxe , cu mediul de afaceri varza si cu multi basisti pusi pe razbunari si ticalosii .
    Când deschizi televizorul dai numai de Basescu si slugile lui care ranjesc hidos si dau lectii de democratie .
    In 3 ani de guvernare , baiatul asta cretin nu s-a atins de niciunul din borfasii si mafiotii aia care roiau pe langa Basescu . Ca de Basescu nici nu mai pomenesc … Mai mult , pe unii i-a recompensat si cu functii : Teodor Baconschi , Valcov , …

    http://www.dcnews.ro/cristina-guseth-e-aparata-din-parlamentul-european-ultima-ora_489892.html

  22. Romania are nevoie de oameni educati in domeniu precum domnul profesor universitar Adrian Nastase. Imi amintesc cu placere cursurile de drept international. Din pacate tara noastra nu mai este condusa de oameni bine educati, selectia se face dupa alte principii.
    Ba mai mult, ma minunez sa vad cat de departe poate merge ambitia unora, fara liceu sau cu bacalaoreat la seral ajung deputati, senatori. Ce abilitati au acesti „politicieni de duzina” sa protejeze drepturile si interesele romanilor? Poate sunt oameni „de incredere”, dar nu sunt cei mai potriviti sa ne reprezinte.

  23. 25 de ani de umilinta din partea organizatiilor lui soros, 25 de ani de rapoarte false numai bune pentru a crea o realitate defavorabila tarii noastre, construite de aceste organizatii ale acestui hoit, 25 de ani de stagnare din partea acestor indivizi, din cauza noroiului pe care l-au aruncat asupra realitatii tarii noastre, democratia nu se construia peste noapte, 25 de ani, numai, de la ultimul conducator care ne-a fost omorat din cauza unor asemenea organizatii ale unor asemenea indvizi, iar noi ii acceptam mizeria in fruntea tarii, iar tu psd esti de acord cu o asemenea umilinta indreptata impotriva tarii, iar dupa aia vii si ne spui cat de mandru esti ca esti roman, rusine. Nu a ramas loc, in suflet sau trup al pamantului si sufletului acestei tari pe care aceste mizerii sa nu fi scuipat, iar tu psd validezi aceasta umilinta.

    macar atrageti-i atentia acestei cucoane ca a fi uns cu toate alifiile, nu inseamna sa fii intelept, ci hoasca sau mai rau, curva batrana, dar ii greu sa intelegi sensul limbii poporului asupra caruia nu ai aruncat decat noroi.

  24. Respect Steluta Cataniciu ! Respect Eugen Nicolicea !

    Daca … Ponta se inconjura de astfel de oameni , astazi Romania ar fi aratat altfel …

  25. kaisere ! cum e bai romane cu Justitia acum ? nu ti-0 place, eh ?

    ghiolbanis , nemulțumit de decizia magistraților în dosarul casei sale:

    ”Această soluție nu e bună, mă nemulțumește, împreună cu avocații mei căutăm cea mai bună soluție de contestare.”,

    Credeam ca s-a dat o solutie definitiva si executorie!
    Sau pt. asta nu se pune ca la noi , la prosti ?

    kaisere , numai tu si micul pontac poti sa cazi intr-un an , de la 70% , la 38%.

  26. Șoc, șoc , șoc și groază … am crezut că nimic nu mai poate reprezenta pentru mine o surpriză din ceea ce se petrece în România… dar , trebuie să recunosc că am fost extrem de superficială în evaluare, pentru că astăzi, cu adâncă uimire am urmărit-o, în plenară evoluție, pe doamna Cristina Guseth, și am constatat la final, că SE POATE!

    Doamna Guseth cică apără ”statul de drept” …dar , oare, statul de drept ce dracu′ crede despre un așa apărător? Că mie mi-ar fi groază să mă apere duduia asta de orice!

    Sigur, noi l-am avut ministru și pe Traian Igaș, care ”brancona” prin gramatica românească , dar, măcar știa să facă pe dizeuza la petreceri… ceea ce la doamna Guseth e total exclus…

    Dar rar mi-a fost dat să trăiesc așa o senzație de rușine pentru ceea ce se întâmplă în țara mea, rar mi-a fost dat să resimt atâta disconfort pentru umilința de a ni se IMPUNE – pentru că altfel nu există nici o explicație a acestei mascarade – un personaj atât de jalnic în fruntea unui minister atât de important. Am avut același sentiment ca în 2012, când alții ni l-au proptit pe Băsescu Traian din nou în fereastra de la Cotroceni, lipit cu ventuze ca o căpușă, doar că la căpușele autentice ventuzele se cheamă altfel.

    Toate națiunile trec,se pare, la un moment dat, prin momente de nebunie colectivă. Cred că nouă ni se întâmplă acum.

  27. Islamismul radical – o nouă formă de anarhie

    Nu numai Franţa a fost vizată de recentele atentate, ci noi toţi. Ţintele nu au mai fost alese cu precizie ca până acum : redacţia Charlie Hebdo, un magazin evreiesc, o sinagogă în seara sabatului, participanţii la o conferinţă despre libertatea de exprimare, etc… (probabil şi pasagerii zborului A312 cu destinaţia Sankt Petersburg ). De data aceasta s-a tras la întâmplare într-o mulţime inevitabil cosmopolită pe străzile Parisului şi într-o sală de concert unde atentatorii sinucigaşi au omorât fără deosebire. Nici victimele de la Stade de France nu urmau să fie numai francezi : cei trei kamikaze intenţionau să-şi detoneze încărcătura explozivă în mijlocul suporterilor franco-germani. Au eşuat pentru că nu au putut pătrunde în interior din cauza măsurilor sporite de securitate datorate prezenţei preşedintelui François Hollande. Tocmai această eterogeneitate indică faptul că jihadul – războiul sfânt musulman – a fost decretat pe teritoriul UE şi că de acum încolo vărsarea sângelui cetăţenilor europeni este considerată licită.

    S-a ignorat din păcate o dinamică ce a favorizat – şi hrăneşte în continuare – terorismul cel mai periculos cu putinţă, căci este vorba nu numai de organizaţii internaţionale barbare, ci şi de un număr semnificativ de partizani şi recruţi radicalizaţi chiar în interiorul Europei, confruntată cu o puternică criză de dezintegrare identitară, morală şi politică.

    Frustrarea şi mânia claselor sociale lipsite de privilegii dar avide de idealuri se manifestă inevitabil prin ostilitate anarhică faţă de elitele economice, culturale şi politice, adică faţă de „establishment-ul” naţional şi european. În acest context, totalitarismul ideocraţiei islamice proiectează în viitor pentru unii dintre aceşti dezmoşteniţi ai sorţii o lume perfectă, debarasată de toate impurităţile actuale. Haosul şi vastul câmp de ruine de astăzi sunt concepute ca singurele mijloace de a face «tabula rasa» cu trecutul şi de a reda vigoare unei societăţi sclerozate şi corupte.

    Atacate, ţările membre UE ar trebui să reacţioneze şi în alte moduri decât prin mesaje de compasiune, întărirea controalelor la frontierele externe şi interne – adio Spaţiul Schengen, căruia Bruxelles a fost incapabil de la bun început să-i ofere mijloacele de a funcţiona eficient ! – ori intensificarea acţiunilor serviciilor de informaţii şi îmbunătăţirea cooperării dintre ele ( Turcia a furnizat în două rânduri Franţei indicii despre iminenţa unui atentat major la Paris ). Un război total de eradicare a terorismului impune întărirea securităţii Balcanilor şi a zonei Mării Mediterane pe unde organizaţiile teroriste îşi introduc combatanţii, cât şi reconsiderarea relaţiilor internaţionale cu statele ce subvenţionează şi sprijină asemenea forţe de intimidare şi distrugere, dar şi o alianţă cu Rusia şi Siria în lupta împotriva Statului Islamic. Cât despre migranţi – direct legaţi de situaţia din Orientul Apropiat şi Mijlociu – există legi referitoare la intrarea clandestină pe teritoriul unui stat suveran. Să fie aplicate ! Timpul presează !

    La rândul său, România este datoare să ia măsuri pentru protecţia cetăţenilor ei, inclusiv a celor de confesiune musulmană faţă de ricoşeul inevitabil al islamofobiei. Evident, autorităţilor religioase musulmane le revine în primul rând responsabilitatea de a-şi controla comunităţile. Cum însă islamul nu posedă o ierarhie clericală precisă, oricine se poate erija în profesor pentru a preda învăţăturile Coranului, aşa că a devenit imperios în acest moment ca asemenea persoane să deţină o atestare din partea statului român, pe parcursul căreia să fie analizat unde şi-au făcut studiile, cu cine, şi ce fel de idei profesează. Pe de altă parte, se impune întărirea laicităţii la toate palierele vieţii politice şi publice, nu ca maşină de război împotriva musulmanilor ori a altor confesiuni minoritare, ci ca singura modalitate prin care populaţia să convieţuiască în spiritul respectului şi toleranţei reciproce. Un prim pas este scoaterea din programa şcolară a orelor de religie, fiind discriminatorii şi conducând inevitabil la singularizarea şi stigmatizarea elevilor care nu iau parte (în provincie, chiar a familiilor lor ). În al doilea rând, este necesară introducerea uniformei şcolare la toate nivelele învăţământului preuniversitar : părinţii şi fraţii de confesiune musulmană se vor obişnui astfel să-şi vadă fiicele şi surorile cu fuste peste genunchi şi părul în vânt, lucru care îi va ajuta – atât pe ei cît şi pe ele – să se integreze mai bine în societatea noastră !

    P.S. Ar fi fost cazul ca şi PSD să reînceapă promovarea idealurilor umaniste ale stângii pentru a reda speranţă şi celor periferizaţi de o societate extrem de mercantilă şi dezumanizantă ! Probabil nu o va face, din aceleaşi motive pentru care a acceptat să participe la mascarada din Parlament ce a acordat vot favorabil tuturor miniştrilor cabinetului Cioloş, inclusiv viitoarei doamnă ministru a justiţiei, pentru care „lupta anti-corupţie trebuie să fie legală, nu anală” (!?) Chiar dacă scoasă din context, afirmaţia este stupefiantă ! Vom avea prin urmare, exceptând ministerul sportului unde s-a produs o mişcare de imagine şi o fostă mare sportivă a fost înlocuită cu o altă fostă mare sportivă, un guvern de tip colonial, impus din exterior şi format, cel puţin în parte, din „tehnocraţi” nespecialişti în domeniul pe care îl vor conduce. Am avut însă privilegiul de a asista la felul în care presiunea anarhică a străzii poate fi canalizată subversiv într-o anumită direcţie de către forţe ce se proclamă singurele deţinătoare ale valorilor morale şi democratice, ceea ce le îndrituieşte să-şi însuşească puterea totală. Tânăra noastră democraţie a primit o lecţie pe care ar fi bine să nu o uite !

  28. Ma intreb si eu ca prostul: cum poate un Parlament sa avizez o persoana la Justitie – sector cheie unde avem cerinte externe majore – care nu are nici o pregatire in domeniu, si care chiar recunoste ca „nu este pregatita”.

    Sunt chiar gelos, pentru ca si eu sunt inginer, si as fi vrut sa fac parte din Guvernul Ciolos. Serios, pe ce criterii va functiona aceasta doamna cu parfum bruxellez?

    Asa ceva eu nu am mai vazut, dar, inca odata, Romania se dovedeste a fi o tara plina de minunatii….pardon, o colonie plina de minunatii.

  29. Acum citeva zile spuneam ca barbatii sirieni refugiati in UE care pot sa lupte, ar trebui sa faca o armata si sa lupte in Siria pentru tara lor, si apoi sa o reconstruiasca, cu sprijinul SUA, al Rusiei, UE si chiar al ONU.

    Iata ca sunt in acelasi gind cu Ministrul Polonez de Externe:

    Poland says migrants should form army
    By EUOBSERVER

    TODAY, 09:27
    The hundreds of thousands of Syrian refugees pouring into Europe can be trained to form an army and return to „liberate” their homeland, Poland’s new foreign minister said, AFP reported. Witold Waszczykowski said, „hundreds of thousands of Syrians have come to Europe recently. We can help them form an army.”

    https://euobserver.com/tickers/131120

  30. Ca fapt divers.

    Noi culegem merele în septembrie, prima jumătate. Pot părea cam verzi, dar este un secret al păstrării: nu vor deveni făinoase la iarnă, ci rămân zemoase până la primăvară, chiar și până la vară, dacă nu le terminăm de vândut și de mâncat.

    Dar le-am vândut, gata; punem vreo trei sute de kilograme în beci pentru noi (și prieteni cărora le mai facem cadou, ocazional, câte o ladă). Foarte interesant de aflat, cui le-am vândut: persoane care locuiesc la bloc, în principiu medici ÎN VÂRSTĂ. Tot ei au trimis cunoștințele și relațiile lor, de m-am trezit vânzând mere „pe sub mână”. Oamenii din satele înconjurătoare, cunoștințele noastre din oraș, care știu că am mere de vânzare toamna, cumpără mere din Polonia, aduse de samsari prin târguri și piețe. Un leu anul trecut, doi anul acesta. Noi vindem scump.

    În România zilelor noastre nu vorbim despre bun, despre calitate, despre frumos, despre natural, ecologic, despre solidaritate economică, despre înălțător, despre cultură, despre bilete la concerte sau la teatru, despre cărți, etc., în România zilelor noastre vorbim despre IEFTIN și GRATIS, fără alte conotații (vezi „Colectiv”, cărți și on line). Și nu este numai vina lipsei de educație. Cred că cea mai mare vină o poartă sărăcia.

    Și aș putea să mă întreb, de ce suntem atât de săraci acum, ieri și de când lumea, cu toată creșterea economică și alte lăudăroșenii teoretice, dar este obligația mea mioritică să nu mă întreb de ce, numai să mă consolez că așa mi-a fost scris și că voi fi răsplătită pe lumea cealaltă pentru că am întors obrazul până mi l-au făcut ferfeniță, oricui nu i-a fost lene să mă plesnească.

    Nu vrem să devenim altceva, ne scăldăm în apa călduță și ușor nestrăvezie a lumii mioritice, cea grandioasă, solemnă și înălțătoare, dar ireală, pe când toate se schimbă în jurul nostru și toți se adaptează. Nu putem accepta, că ce a fost, a fost frumos dar A FOST, nu mai este și nu mai are cum să fie de acum încolo. Nu trebuie să uităm, doar să ne trezim.

    Pot spune, că cei mai mulți dintre noi trăiesc numai cu țolul în cap.

  31. la PSD e o liniste dinaintea furtiunii, un talmes-balmes, un haos si o anarhie ce va dura si dupa 23 noiembrie.Voci timide, lipsite de pertinenta, exceptand pe NICOLAE SERBANsi IULIAN IANCU! in rest stau pititi, ascunsi, de teama dosarelor!!

  32. Ilithiótitocratia salveaza Romania!!

    Sau Tehnocratie fara τέχνη

    Cica ziele trecute „strada” a cerut guvern de tehnocrati …

    TEHNOCRAȚÍE s. f. 1. Orientare în sociologia și politologia contemporană potrivit căreia rolul în conducerea societății trebuie să revină specialiștilor din diverse domenii. 2. Sistem de guvernare controlat de tehnicieni, îndeosebi experți tehnici, ca alternativă la cel în care conducerea o au factorii politici. ♦ Intelectualitate tehnică (cu rol conducător). – Din fr. technocratie.

    Dl Dacian Ciolos, premier desemnat, ne-a explicat ca „tehnocrat” este unu care nu se pricepe. De exemplu iei un sociolog si il pui la Culte.. Un plontoner majur de infanterie il faci ministru al Cerceatrii si altele asemenea ..si un sociolog (de preferinat adept al lui Marcuse) la Ministerul de Interne …
    Nu de alta dar domnia sa bruxeloaza a ales (prima alegere) un medic stagiar ptr Sanatate (baiat frumos insa ca ministru la Sanattii nu este silit sa dea chiar toate asistentelele pe spate!! Si doctoresele …) si un inginer de la Freedom House ptr Justitie . As observa ca pana si Maria Bobu (ultimul monistru comunist la justitie si soția lui Emil Bobu) avea o o doploma de la Facultarea de Drept .
    Ce-i drept dna de la Freedom House a tit viorbits despre coruptie … si se da si ea experta .. insa in ce consta expertiza sa?!
    A faut macar un singur dosar? In calitate de ofiter , procuror, expert (macar financiar)?! NU!!!
    Ea este de la Freedom House !!

    Ea cere explicatii nu le da!!
    Asa ca atunci cand unii au indraznit sa ii puna niste intrebari dna inginer Cristina Guseth a tacut …. sau mai rau s-a autofaultat.. aratand ca nu stie ce zice si ca de fpat nu poate explica nici ce intelege ce e aia „juridic” si ce este aia „judiciar” .. ea doar ca citit cuvintele in niste acte ..
    Sau „face ceva” cu imunitatile : „Eu acolo m-am blocat şi am uitat de imunitate, despre care tot vorbim, pe care o au în caz de percheziţie, de arest preventiv parlamentarii. ” Ca sa o citez – una este sa citesti si alta sa intelegi ce citesti .. si as adauga poti sa vorbesti si cu totu si cu totul despre altceva …
    Si apoi explicatia halucinanta

    „A fost o situaţie în care eu am simţit o energie negativă împotriva mea şi, în pofida acestui lucru şi a unui experienţe extrem de dificile, va trebui să colaborez şi să mă supun puterii legislative în statul român (…) Nu sunt pregatită. Dar o să mă pregătesc. Pentru mine o să fie mult mai greu. Nu sunt pregatită în sensul faptului că nu am educaţie juridică. Tocmai de asta, eu cred că acolo pot reprezenta justiţiabilul. Şi ei trebuie să înţeleaga ceea ce este în legi. Legea nu este apanajul unor oameni cu pregatire juridică. Legea se aplică oamenilor. Deci, eu voi reprezenta acei oameni şi voi face un efort suplimentar ca să înţeleg şi să iau decizia buna”. Cristina Guseth a mai explicat şi de ce s-a bâlbâit când a fost întrebată de regimul imunităţilor: „Eu acolo m-am blocat şi am uitat de imunitate, despre care tot vorbim, pe care o au în caz de percheziţie, de arest preventiv parlamentarii. Nu poţi să le spui în faţă pentru că, totuşi, cu oamenii aceştia trebuie să colaborezi şi atunci, da, mi-a fost greu să le spun lucrul acesta…

    Energie „negativa” Sa zic asa se intoarce flacara violet?
    Pe asta incep sa o banui ca umbla si pe la vrajitoare (nu ar fi chair singura „intelctuala” … la acelsi nivrl intelctual cu Zavoranca!).

    Insa findca perseverare diabolicum est si pen’ca finis coronat opus dna cu telecomunicatiile de la Freedom House („Yes Boss! Yes Sir!!”) continua cu afirmatiile gen „coltul copiilor” (Radio Romania Actualitati, programul Matinal la 7:45)

    „În pofida acestei umilințe, rămân să duc România în structurile euroatlantice”

    Ma rog umilita inteleg – a fost prinsa ca nu stie ..
    Insa ce o intelege ea prin „să duc România în structurile euroatlantice„?!

    Poate dna Cristina Guseth nu a aflat (a citit , a auzit dar nu a intels!)
    dar:

    Romania face parte din structurile euroatlantice!
    Romania face parte din NATO – structura „atlantica”
    par excellence : North Atlantic Treaty Organization – din 29 martie 2004 (data aderarii)
    Romania face parte din Uniunea Europeana – par excellence structura „europeana” – din 1 ianuarie 2007

    Deci : UNDE dracu VREA SA NE DUCA directoarea Freedom House? Cumva si in Hasldstadt sau feudalism?!

    Ca sa o citez : Suntem la un moment în care trebuie sa învestim un Guvern, nu am ajuns sa facem toate actiunile. Suntem intr-un moment de criza de incredere.

    Criza de incredere? Cine nu are incredere in cine?!

    Cine nu are incredere?
    „Strada” ghidonanta de Freedom House care are o directioare ce nu a aflat ca Romania este membra a NATO si UE?! Si care vrea sa duca Romania in NATIO si UE?!

    In cine nu are incredere?
    In „clasa politica” care a aderat la NATO si UE ?!
    Condusa de cine aceasta „strada” ? De Freedom House, SAR, EFOR samd adica grupuscle presupus „civice” care fac politica non stop?
    Si care la prima hop incepe sa vorbeasca desrpe „nwergi negative” si „umilinte” imginare?!

    Asa am ajuns sa avem un cabinet de „tehnocrati” fara τέχνη ‎(tékhnē) a caror unica „arta” (tékhnē) consta sa bolboroseasca cuvinte pe care nu le inteleg si sa pretinda .. „ceva”. Da sa nu ii intrebi ce este acel ceva ca inseamna sa ii „umilesti”!!!

    Uite d’aia deviza „strazii” este azi
    Ilithiótitocratia salveaza Romania!!

    ηλιθιότητα (ilithiótita)

    An idiot in Athenian democracy was someone who was characterized by self-centeredness and concerned almost exclusively with private—as opposed to public—affairs. Idiocy was the natural state of ignorance into which all persons were born and its opposite, citizenship, was effected through formalized education. In Athenian democracy, idiots were born and citizens were made through education (although citizenship was also largely hereditary). „Idiot” originally referred to „layman, person lacking professional skill”, „person so mentally deficient as to be incapable of ordinary reasoning”.
    [……..]
    In 19th and early 20th century medicine and psychology, an „idiot” was a person with a very severe intellectual disability(din Wiki)

  33. Anca Paduraru
    noiembrie 16, 2015 la 5:21 pm

    Dacă aș fi o vecină de-a mea de la țară, care nu discută subiecte depășite și de copiii de grădiniță, v-aș răspunde cu sintagma ei preferată: „Hai, sictir!”. Dar n-am cum, pentru că eu nu-s vecina mea, mă simt încorsetată de regulile bunului simț, nu-mi arăt de sub haine coatele, genunchii, călcâiele, degetele de la picioare, umerii sau lenjeria intimă în public; mă adresez politicos tuturor, chiar dacă în sinea mea nu dau nici un leu rupt pe anumite persoane. Așa că o să tac. Poate v-aș sugera alte bloguri, mai libertine, spre exemplu.

  34. @ tovarăşa Mihaela Erika Petculescu
    Am eu altă propunere: să respectăm Democraţia şi, în spiritul ei, MINORITATEA să se supună MAJORITĂŢII, nu invers, aşa cum faceţi voi, bolşevicii! Ni s-a acrit de atâta „întărire a laicităţii”, ne-a ajuns până peste cap „laicitatea” promovată de Loviluţia franceză şi de aceea bolşevică. Aşa cum mi s-a acrit şi de tot felul de „seculari” (gen madama propusă la Justiţiei ori… cazul dumneavoastră), care nu au habar că „laic” seminifică „membru al Bisericii care nu face parte din rândul clerului sau sub jurământ (monahal, militar – sic!)”. Şi NU! „Laic” NU a fost importat de la francezi, ci a intrat direct din greceşte, prin boierimea cultivată, apoi prin fanariotimea a cărei limbă nativă era greaca.

  35. @nastase
    noiembrie 17, 2015 la 8:00 pm
    Dispută personală?!
    Bănuiesc că vă referiți la obsesia lui Adrian B. care, după ce întreabă oaspeții dumneavoastră dacă mai știu ceva de Ponta, afirmă:
    „Ne-a lasat cu multe impozite si taxe , cu mediul de afaceri varza si cu multi basisti pusi pe razbunari si ticalosii .”
    Drept pentru care decretează:„In 3 ani de guvernare , baiatul asta cretin nu s-a atins de niciunul din borfasii si mafiotii aia care roiau pe langa Basescu.”
    Trebuie să recunosc că eu am convingerea că băiatul cretin este potangiul, și nu fostul Prim Ministru, mai ales pentru afirmația privind impozitele, taxele și starea mediului de afaceri, dar și pentru ideea că Ponta și nu Zgonea&Dragnea, adică parlementarii PSD, n-a repoziționat justiția la locul ei.
    De asemenea trebuie să recunosc faptul că eu consider că acei ce monitorizează blogul dumneavoastră (chestie de care sunt convins, mai ales văzând stilul postărilor dumneavoastră!) nu este bine să transmită informații complet deformate despre „starea națiunii române”.

  36. Eu cred că PSD a marșat la toate propunerile de miniștri, ca să le ofere ocazia piețașilor să vadă ce înseamnă „tehnocrația” și să nu mai tânjească atâta după guverne de nemembri de partid.
    Bogdan Aurescu nu era specialist… Bănicioiu, Gabriela Szabo, Teodorovici… nu erau specialiști…
    Lasă că sunt ăștialalți!

    Problema guvernării nu e că guvernanții sunt membri de partid. Poți să fii membru de partid și să fii bun specialist, să ai viziune de ansamblu, putere de sinteză, priceperea de a alege esențialul de amănunte, calități de conducător, și poți să fii nemembru de partid și să nu ai aceste trăsături. Sau invers.

    Tâmpenia asta cu „clasa politică” e morfolită de multe guri, și de unele frumos mirositoare.
    Nu există clasă politică. Faptul că ești membru de partid nu te plasează într-o categorie socială.
    Societatea e constituită din categorii sociale slabe, bune și foarte bune, iar în fiecare dintre aceste categorii se găsesc femei, bărbați, tineri, vârstnici, membri de partid și nemembri.
    Partidele și instituțiile guvernamentale, instituțiile de stat și cele democratice sunt populate de oameni din categoriile sociale de mai sus. Nu e posibil să existe în „structurile” de stat și în cele democratice doar indivizi dintr-o singură categorie socială.

    Exemplu: între politicieni există oameni precum Tăriceanu, Paleologu, Gabriela Firea, Andronescu, Nicolăescu, Gorghiu, Vanghelie, Zgonea, Constantinescu…, deci oameni DIN TOATE CATEGORIILE/CLASELE SOCIALE.
    Să se termine odată cu prostia asta cu „clasa politică”!

Lasă un răspuns