41 de gânduri despre “Cine va lua marul guvernarii?

  1. Intr-un singur cuvant, Bruxelles! Problema e putini sunt cei care in realitate au curajul de a spune si de a lua atitudine. Sunt foarte multi care gandesc ceva de genul acesta: decat sa ma fure ai mei mai bine strainii(de parca acestia ar avea vreun fel de mila).

  2. Pentru PSD, da..

    Pentru ceilalti ba …

    Ca ceilati vor face ce a cerut „strada”. Adica „austeritate” … Si „investitii” (asa cum au mai facut!) „Reforma” sanatatii.. Si vor comtinua cu „justitia” Vinovat nevinovat Ponta trebe condamnat!!!!

    Si daca „strada” va fi nemultumita (va fi) la alegeri va castiga PNL (Gorghiu,. Blaga, Predoiu al de facu codurile [nu pe gratis! Nu pe gratis!!] , Boc si altii) si „populari” lu’ Vacselu … Codruta va mai pimi un mandat ;a SDNA si cand il va epioza si pe al doilea va fi nuima coapta ptr a catinda la Presedentie in locul lui KW . SI va castiga findca ui urmatorii ani va vaea hgrija sa bage la loc cu umbra de zabrele hotii din PSD …

  3. 1. Depinde pt. cine este marul otravit , ca pt. astia de mai jos , cu siguranta ca NU !!!!!!!!
    – FMI ( legaturi directe )
    – Bruxelles ( legaturi directe )
    – Grupuri oculte de imbuibati ( sponsorizari la greu )
    – Licurici ( se stie , din dragoste , pana la ultimul strop )
    Si cine-a mai ramas ? Aaa , era sa uit , noi astia prostii , poporu’ !

    2. Tampit , tampit , Codrin Stefanescu asta , dar , e cam singurul care i-o zice pe bune ascunsului de pontac .

    3. Tupeistul ghiolbanis , mucles , nimic despre casa a 2 a pierduta .

    4. Interesanta spicuire de stenograma :

    Călin Popescu Tăriceanu: Nu-i mai bine să importăm noi îngrăşăminte din Rusia şi China sau de la ăştia care au gaze?!

    Varujan Vosganian: Domnule Prim-ministru, ar fi bine dar, vedeţí dumneavoastră, pe lângă faptul că avem vreo 9000 de salariaţi, 70% din producţia lor se duce la export, deci… .

    Călin Popescu Tăriceanu: Mai rău! Dacă se duce la export producţia, înseamnă chiar că suntem proşti.

    Varujan Vosganian: Păi, nu suntem, că ne creşte deficitul…în fine….

    Călin Popescu Tăriceanu: Auzi, nu mă lua pe mine cu vrăjeala…Noi ce facem?! Eu am înţeles. Practic, trebuie să subvenţionăm preţul gazului ca ei să producă şi după aia să exporte. Deci, eu nu fac decât prin subvenţie să…export subvenţia. (…) Varujan, hai să vedem care este prețul la îngrășăminte pe piața liberă și să vedem dacă e același preț cu care vând ăștia, atunci mai bine importă și-mi salvezi… pentru că altfel senzația mea este că subvenționăm prostește, ți-am spus. Și consumatorul final, individual și industria….Asta e o subvenție….

    Varujan Vosganian: Deci, asta e problema. Dacă să acordăm, eu am zis ca, împreună cu Ministerul Agriculturii (n.r. – cu Dacian Ciolos), să găsim o formulă, o schemă, dacă poate să reziste industria, dar am zis totuși să acordăm o perioadă…

  4. In momentul in care Bruxelles-ul nu prea stie ce vrea, traditie (transatlantica) sau emancipare (asiatica), cei care preiau acum conducerea Romaniei (aflata pe zona de clivaj geopolitic) o vor termina prost. Foarte prost. Chiar si daca au afiliatii in amble directii, cum e d-l Ciolos.

    P.S. Domnule Nastase, uitati si dumneavoastra cum se finanteaza o campanie electorala 😉

    http://tempsreel.nouvelobs.com/en-direct/a-chaud/11906-sarkozy-expert-authentifie-document-mention-millions.html

  5. Până la fructul viitoarei guvernări, constat, scârbit, că Ponta a primit un fruct otrăvit!
    Las deoparte mizeriile lui antonescu,băsescu, johannisși PDL+noul PNL și am o senzație de greață!
    Dragnea & Zgonea, după ce l-au forțat să scoată din guvern doi super specialiști (finanțe și energie), care NU aveau apartenență politică, i-au pus tot felul de tălpi, mai ales la Parlament, până la-au făcut să demisioneze din fruntea PSD. Scopul? Chemarea miniștrilor la raport, în fața partidului!
    Ieri PSD-ul s-a dezis total de Victor Ponta! Ponta a demisionat, deși nu era cazul, făcând mari probleme PSD-ului (codrin ștefănescu). Ponta a fost Prim Ministru, dar rezultatele bune sunt mai mult ale echipei guvernamentale, decât ale sale (șerban nicolae)
    Și eu care mă așteptam ca ieri Dragnea să refuze a-l întâlni pe Cioloș, pe motiv că desemnatul are dosar penal!
    Chiar dacă nimeni din conducerea actuală a PSD nu urmărește blogul domnului Adrian Năstase sau n-a citit postarea echipei lui Florea Dumitrescu, pe site-ul Cotidianul este prezentată chiar scrisoarea trimisă de Procuratură lui Cioloș!!! Adică la PSD nu se face o revistă a presei, un buletin cu principalele informații ale zilei?! Ma mere!
    Intrebare – merita Ponta mărul otrăvit?
    Dar, până la urmă, domnule Adrian Năstase, dacă l-ați primit dumneavoastră și chiar Nicolae Titulescu, de ce nu l-ar fi primit Victor Ponta?!
    Măr otrăvit pentru Cioloș?
    Nu este cazul!
    El a fost truditorul neplătit de Comisia Europeană, așa că merita o recompensă! Sigur nu la nivelul celei oferite fostului ambasador al USA la București, dar pe undeva pe aproape.

  6. Tema şi rema

    Istoria spune că mărul este pentru femei: Eva, Elena, Albă-ca-Zăpada.

    Într-adevăr, în toate poveştile este otrăvit. În toate poveştile creează discordie sau schimbă rema. În principiu, schimbarea remei, intriga sau discordia reprezintă singura soluţie pentru un nou cadru de defăşurare al acţiunii. Este adevărat că, în general oamenii scapă din vedere fondul problemei şi cred că, dacă timpul şi spaţiul îşi păstrează coordonatele vizibile sau traductibile, şi fabula are acelaşi construct.Se întâmplă deoarece se confundă rema cu rama acţiunii.

    De ce le este încredinţată femeilor această misiune? Probabil pentru că ele, prin natura lor, sunt obligate să plăsmuiască înainte să nască, iar bărbaţii, prin natura lor, stau cu ochii pe femeile cu care vor să aducă pe lume copiii lor.

    Dacă domnul preşedinte a vrut o relaţie intimă cu guvernul, înseamnă că bebeluşul este deja conceput şi guvernul acesta o să-şi facă datoria.

    Ce va naşte? Ei, simplu: ceva după chipul şi asemănarea lor, dacă opoziţia o să-şi dea în continuare ochii peste cap, felicitându-l pe preşedinte pentru faptul că este tătic, deşi şi-a alungat de acasă soţia legală, în loc să-l blameze pentru infidelitate.

    La curtea României, însă, este o mentalitate care permite bărbaţilor, de la Ştefan încoace şi chiar mai devreme, să se joace atât cu voinţa cât şi pohta lor.

    Nu a zis aşa domnul preşedinte? :

    1. A trecut un an de când a ajuns la Cotroceni
    2. a promis că va avea guvernul lui într-un an
    3. nu a fost suficient că a murit un tânăr poliţist
    4. a fost necesar SĂ SE ATINGĂ NERVUL NAŢIUNII
    5. şi, în sfârşit, pohta ce a pohtit s-a împlinit.

    Simplu, simplu, ca în toate poveştile cu mere de când este lumea şi pământul.

    A numărat vreodată cineva morţii rezultaţi din consecinţele întâlnirii între măr, femeie şi cine mai era pe acolo?

    Apropo! De orice se poate plânge România, dar de mere, nu.
    Slavă Domnului! Avem! Multe! Şi bune! Şi de toate culorile!

    NU UNUL!

    Şi doar unii ştiu să le deosebească pe cele de România de cele din alte culturi!
    De ce oare toţi privesc mărul care este declarat al preşedintelui?

    De ce oare uităm mereu că în poveşti merele se pregătesc…în culise?

    Probabil pentru că mereu uităm că o poveste se poate înţelege doar dacă se identifică, în mod corect, tema.

  7. Foarte curioasă dispariţia unui articol, în care un fost consilier al lui Dacian Cioloş face dezvăluiri în legătură cu contribuţia teoretică şi practică a acestuia în hotărârea României ( prefer să n-o calific în vreun fel) de vânzare a terenurilor către străini, începută la 1 ian. 2015 !
    Cu consecinţe despre care nimeni nu îndrăzneşte să vorbească !
    Ba, mai mult, în caz de aducere în discuţie, prin diferite medii, intervine liniştitorul, dar şi parşivul, argument :
    – Lasă, domle, că nu-l ia nimeni, să-l care peste hotare !
    Nu-i mai uşor să „umbli” la hotare ?, aş zice eu…. :mrgreen:

  8. @blogideologic – va multumesc pentru raspuns.
    @Costica- cam superficial.
    @Draghi Puterity – marile schimbari se fac in folosul celor mari si pe spinarea celor mici. Totusi nu cred ca presedintele si viitorul premier sunt atat de consistenti incat sa nu poate sa fie folositi mai departe indiferent de intelegerile externe- US, Germania si tarile Brics.
    In ce priveste marul, cred ca vom pierde toti macar un an sau doi de pomana. Nu cred ca vreun binom de putere sau cei de la PNL inteleg si sunt pregatiti pentru evolutiile viitoare pe plan intern si extern. Pana la urma si succesul in viata poate sa fie un dusman serios.

  9. Cei supărați că Guvernul nu a mai făcut investiții și ei au pierdut afacerile cu statul, fiindu-le incomod să accesese fonduri europene, cei care nu mai pot face afaceri cu medicamente și cu instrumentar medical, cei care nu au luat tot ce se putea lua din România, căci mai sunt resurse, cei care nu vor să se mărească salariul minum pe economie și în final, manipulatorii care ne consideră o națiune de tâmpiți!

  10. Vox populi ?

    Din 89 încoace, stânga nu a folosit decât o singură dată, pe 13 iunie 1990, metode legale de mînă forte pentru a face faţă violenţei străzii ; cu toate acestea, în ţările stabile din vestul Europei asemenea mişcări sunt reprimate de forţele de ordine ( poliţie, jandarmerie ) sau – dacă nu au înclinaţie spre agresiune – sunt lăsate să se stingă de la sine. Din contra, dreapta românească utilizează constant mijloace insurecţionale pentru a câştiga bătălia politică. Să ne amintim de manifestaţiile din noaptea alegerilor prezidenţiale când doar recunoaşterea de către V. Ponta a înfrângerii a oprit atacarea sediului guvernului. Evident, ar fi interesant de aflat care sunt instituţiile ce organizează profesionist aceste forme de luptă de stradă ?…

    Cât despre lipsa de încredere în propriile forţe de care dă dovadă stânga – în ciuda susţinerii electorale ( aprox. 35% ! ) – această atitudine defetistă se înscrie într-un proces mai larg, european. Prăbuşirea blocului est-comunist a arătat cu claritate că etatizarea excesivă este incapabilă să susţină concurenţa economică cu vestul şi a condus pe cale de consecinţă la o culpabilizare a noţiunii de socialism. Drept urmare, stânga europeană – dorind să se arate progresistă şi reformatoare prin „ruperea” de trecut – s-a apropriat de doctrina neo-liberală ( faimosul „ Blairism” sau A Treia Cale ). Rezultatul a fost că, în loc să militeze pentru ajustarea sistemului de producţie capitalist ( singurul competitiv în acest moment ) intereselor societăţii , stânga europeană a încercat să adapteze social-democraţia la principiile macro-economice capitaliste (o nouă etapă în eternul procesul de „îmburghezire a stângii” ). Renunţând la concepţii şi aspiraţii proprii, partidele de stânga au încetat să mai fie ideologice şi s-au transformat în partide birocratice, preocupate doar de strategii electorale aducătoare de voturi.

    Şi la noi, unde stânga a fost de-a dreptul satanizată, alunecarea spre dreapta a început în anii 90, s-a accentuat după 2000, pentru a culmina cu politica de cvasi-identitate cu dreapta practicată de Ponta. O opţiune nefastă şi divorţată de realitate după cum o dovedesc evenimentele recente când 15-20,000 de manifestanţi au doborât un guvern ales democratic şi au zdruncinat o majoritate parlamentară (o fi simţit acelaşi lucru şi Titulescu când s-a despărţit de Take Ionescu ?). Mai rău chiar, stânga se plasează astfel permanent în inferioritate deoarece, indiferent de câte concesii i se fac, dreapta va considera întotdeauna orice partid de stânga un duşman natural, susceptibil de a-i afecta interesele economice. Cum ar putea politicienii şi apologeţii dreptei să accepte că preocupările pentru satisfacerea nevoilor sociale sunt mai importante decât dorinţa de îmbogăţire fără limite ?

    P.S. Să nu subestimăm, totuşi, actuala conducere PSD. Într-un climat de obedienţă pasivă faţă de directivele de la Cotroceni, L. Dragnea a fost singurul care l-a avertizat pe preşedinte să nu procedeze la epurare politică sub pretextul depolitizării administraţiei şi a condiţionat într-un fel acceptarea unui guvern „tehnocrat” de implementarea previziunilor noului Cod Fiscal : un cartof fierbinte pus în mâna lui Cioloş ! Al doilea, de fapt, după ce Parlamentul a votat legea majorării salariilor bugetarilor ! Va avea Iohannis curajul să nu o promulge pretextând un deficit bugetar peste maxima admisă de Comisia Europeană ? Vom vedea. Oricum, luna de miere dintre el şi PNL scârţâie… Întărâtă-i drace, că şi mie-mi place !

  11. Ciolos era candidatul Frantei la postul de comisar pentru Agricultura .
    N-a facut nimic , dar nimic , pentru Romania .
    Nu va face nimic la guvern , se va teme de orice decizie .
    Ce ciuda mi-e acum pe zgarcenia lui Ponta in investitii , avea posibilitatea sa reia autostrada Transilvania ( cel putin spre Targu Mures , finantata de UE ) si n-a facut nimic un an – in fata unui santier in lucru ” tehnocratii ” ar fi fost obligati sa continue …
    Ce sa mai spun de alte proiecte pe care Ponta le putea incepe – centura de Sud Iasi , centura Giurgiu , Targu Mures – dar pe care le amana …. xu Ciolos nu o sa avem nimic !

  12. Marul guvernarii este rostogolibil. Nu e nevoie de demonstratie, e o axioma politica pe care va trebui sa o luam in calcul si in evolutiile urmatoare. Ca este otravit, este la fel de limpede. As spune chiar pentru toti. Otrava consta in efectele viitoarei guvernari, de tranzitie pana la proximele alegeri, la termen sau anticipate. Deci antidotul este la mare pret. Deasemenea pentru toti. PNL crede ca l-a gasit in combinatia dintre un premier tehnocrat, cativa ministri tehnocrati si cativa ministri politici, totul amestecat in vasul vechii structuri de guvernare. Aceasta formula guvernamentala, de acoperire, cum foarte bine s-a sesizat, ofera posibilitatea evitarii sau diluarii responsabilitatii politice pentru un “eventual”, diplomatic spus, esec, desi pe fond el este anuntat. Negocierea de fiecare data a majoritatii cand se vrea trecerea prin parlament a unui proiect de lege este cel mai mare supliciu posibil pentru un guvern, care nu se deosebeste cu nimic de riscurile fatale cu care se confrunta un guvern minoritar. De cealalta parte, Victor Ponta a ales sa-si dea demisia, fara sa fi existat vreo constrangere formala, iar Liviu Dragnea sa nu prezinte un candidat de premier al coalitiei, pentru care ar fi existat obligatia sa fie acceptata. Probabil ca, repet si eu, exista o strategie de castigare a alegerilor. Fara indoiala ca trebuie sa existe, a continua cu criticarea lui Dragnea este o mare nerozie, exceptand critica de abatere a atentiei, un brainstorming de idei, solutii si strategii ar fi mai util, dar nu trebuie uitat ca strategiile exista de ambele parti. Indiferent de strategie, as insiste asupra importantei alegerii corecte a momentului de oportunitate: cand momentul trece, sansa s-a irosit, cand momentul nu a venit, efortul este in zadar.

  13. O zonă a fostei Securităţi care, după ’90, s-a plasat împotriva lui Ion Iliescu.

    Până la urmă v-aţi lămurit cine se afla în spatele revistei „Zig-Zag”, spuneaţi că erau tot „băieţii”…
    Cu Octavian Mitu şi acum sunt în relaţii bune, e prin America, consilier. Nu am abordat problema, sunt un om delicat. Dar cum să vină un absolvent de facultate să facă un ziar în ianuarie 1990? După părerea mea, toţi cei care au făcut atunci ziare – patroni, nu ca mine – aveau în spatele lor „băieţii”.
    Adică aveau legături cu fosta Securitate. /
    Da, ăia care aveau bani. Dar staţi să ne lămurim. Să nu plecăm de la premisa că era fosta Securitate care voia să păstreze ceauşismul. Nu, era fosta Securitate care voia să facă bani în noua orânduire. Asta a fost şi una din forţele principale care l-a răsturnat pe Ceauşescu. Au zis „bă, îl răsturnăm şi facem bani”.
    O zonă a fostei Securităţi care, după ’90, s-a plasat împotriva lui Ion Iliescu.
    Da, păi de la început a fost. Era fosta Securitate care voia să facă capitalism. Mulţi dintre ei fuseseră în Occident, văzuseră ce e p-acolo, şi le-a fost greu să mai accepte comunismul.

    Citeste mai mult: adev.ro/nv1int

    Dain Poata in piata nu au fost ? Sexuristi cu cine?!

  14. Sper să le stea în gât, multora !
    Azi se împlinesc 2 săptămâni de la ” Vinerea Neagră” atât de mult trâmbiţată şi aducătoare nu numai de reduceri de preţuri, ci şi de …viaţă !
    Şi încă venită şi în avans !
    Oare de ce permitem să fim sufocaţi de nişte reclame idioate, al căror substrat, iată, s-a dovedit nu doar satanic, ci de-adreptul criminal !
    Şi eu n-am de ce să mă îndoiesc că implorând atât de mult ceva, până la urmă ai parte de el. Nu degeaba se spune să fii atent ce-ţi doreşti că ţi se poate întâmpla !
    Dacă nişte negustori consideră că această „vinere neagră” le aduce lor nişte profituri, altfel imposibil de obţinut, făcând un pact cu diavolul ( că cine-i mai negru decât el ? 😉 , se prea poate ca şi alte manifestări asemănătoare care-i imploră prezenţa să fie, sau chiar să fi fost auzite !
    E de mirare, cum de la un „bal mascat”, în care măştile purtate erau de bun simţ, ba chiar cu anumite tâlcuri inteligent alese, s-a ajuns la acest dezmăţ drăcesc, hidos şi fioros, care marchează inconştient personalitatea unor tineri adolescenţi.
    Poate că atunci când vom reuşi să facem o legătură cît de firavă între aceste două vineri, una ce se vrea neagră, cu orice preţ ( chiar şi mai scăzut 😉 ) şi cea care a adus moartea în ritm încă la modă, vom putea evita asemenea tragedii.
    Cu condiţia ca ele să nu mai poată servi nicicând unora, pentru a lua locul altora !
    O situaţie la fel de criminală, precum nepăsarea sau neglijenţa plătite cu vieţi omeneşti, cu chinuri şi suferinţe inimaginabile ( fizice, dar şi morale) şi cu cheltuieli ce puteau fi altfel folosite în sprijinul semenilor noştri !
    P.S.
    Sunt curios dacă tânăra decedată (şi) ca urmare a refuzului religios de a beneficia de transfuzii, ar fi fost ortodoxă şi nu martoră a lui Iehova, , Patriarhul Daniel ar mai fi rămas în Dealul Patriarhiei ?!
    Dar poate că nici Dealul, după câtă ură s-a dezlănţuit asupra Bisericii, care-i reprezintă cam pe 90 % dintre români, de către nişte „terorişti ” cu cozi şi coadă 😉 !
    Asta, da , discriminare ! 😉

  15. În timp ce tinerii cetăţeni furioşi, frumoşi şi liberi îşi luau ţara înapoi, smotocită, julită în genunchi şi târâtă prin praf, de-atâta revoluţie, hop! că Mircea Cărtărescu, vrea şi el să-şi ia ICR-ul înapoi . Nici bine nu s-a terminat parastasul social-democraţiei, şi Cărtărescu vrea să se reîmpartă coliva, iar bomboana sticloasă să-i revină din nou lui Patapievici Horia…

    Că doar două instituţii performante recunoaşte sensibilul poet în blânda noastră patrie: DNA şi ICR-Patapievici, acesta din urmă punând “… literatura română pe hartă, prin programe care făceau să apară în fiecare săptămână, undeva în lume, o traducere din literatura română”.

    Şi ca să vedeţi coincidenţă, toate traducerile alea erau din Mircea Cărtărescu …de exemplu, traducerea în malgaşă mi se pare foarte reuşită, mai ales că tot Madagascarul intelectual umblă cu “LEVANTUL ” la subraţ .

    Îmi închipui cât de dureroasă a fost perioada din ultimii trei ani pentru doamna Ioana Nicolaie, soţia aspirantului la NOBEL, care mărturisea cu ceva vreme în urmă că nu ştie ce-o să se facă… poate chiar va trebui să muncească! Asta după ce, în Germania, binecuvântata bursă le acoperise eficient staţionarea permanentă mână-n mână şi ochi în ochi celor doi soţi, dar şi cheltuielile cu grădiniţa celui mic… Să muncească …auzi…
    ……………………………………………………………………………………………………

    După cum se vede, toată mizeria de acum trei ani se va întoarce…acesta este motivul pentru care fostul PDL nu este deranjat de “justiţia independentă”, odiseea DNA-istă a Elenei Udrea părând mai curând o răzbunare personală decât o acţiune obiectivă a statului de drept. Toţi se vor întoarce, dragă Românie, cu ajutorul nemijlocit al UE şi al ambasadelor de tot felul… dar şi cu sprijinul , deloc de lepădat, pe care l-ai dat tu însăţi, prin cei mai tineri fii ai tăi, în stradă.

    Un participant la discuţiile cu Cioloş Dacian spune că orientarea noului guvern va fi, în mod clar, către “dezvoltare economică”, în detrimentul componentei sociale. Aşa e şi logic- doar mai sunt câteva localităţi rurale care nu au încă patinoar de tip lighean şi fântână arteziană cântătoare în faţa primăriei; noul guvern va corecta rapid, cred, aceste imperfecţiuni.

    Şi pentru că vor trebui să poarte un nume, o să li se spună: INVESTIŢII…

  16. Pentru unii da, pentru unii nu. La otravă mă refer. Și-un amănunt: se pare că doar o „parte a mărului” este otrăvită, așa că…mare, mare atenție când și cum este mușcat. După felul cum evoluează „rotările” fructelor guvernării la români, aș crede că acest măr are mai multe porțiuni otrăvite. Nu mai vorbesc de …coajă! Așa că…rotindu-l și pe acesta, ne-ntorcem la „guvernarea Boc, cu miniștrii lui cu tot”. Vezi Attila Cseke la Ministerul Sănătății. Atunci, și-acum…și de-a pururi!

  17. 1. Ne-am luat casa înapoi!

    ”Curtea de Apel Brașov a respins astăzi recursul prin care Klaus Iohannis a încercat să își salveze casa pe care o deține în centrul Sibiului. E vorba de casa luată de la stat, cu acte false, al cărei parter l-a închiriat, acum 14 ani, băncii Raiffeisen – câștigând, în acest fel, aproximativ 320.000 de euro.”

    http://gandeste.org/general/ne-am-luat-casa-inapoi-2/61079

    2. Eugen Mihăescu: ”CIOLOȘ E OMUL LUI BĂSESCU. Nu e un tehnocrat, ci un birocrat trimis de Înalta Poartă ca să ne ia şi băşica din fereastra
    bordeiului!”

    http://gandeste.org/general/ne-am-luat-casa-inapoi-2/61079

  18. E ora 2:15 noaptea si ma uit la televizor , pe CNN, la nenorocirea de la Paris .

    intrebare pt. ghiolbanis : cati „refugiati” aduci tu in Tara , mai romane ?

    saracii de ei n-au si ei unde sa se duca , hai sa-i luam la noi , cat de multi , fara numar , fara numar , ca sunt toti pasnici , curati , frumosi , cinstiti , muncitori , si mai ales cu credinta in Dumnezeu .

    SA NE TRAIASCA TOTI/TE ACEIA/LEA DIN „PAROHIILE” NOASTRE , CARE II POT TINE PE CRIMINALII ASTIA DEPARTE DE ROMANIA !

  19. @Fragmentarium Politic spune : „Mărul guvernării este rostogolibil.”
    Ce barbarism, deşi îndeobşte nu vă caracterizează ! Umilul de mine ar spune „Mărul guvernării este de rostogolit.” Nu exclud soluţii mai bune.

  20. Limba maghiară este principalul vehicul al belakunismului în România. Ea serveşte la stultificarea bietului rumân.

  21. Preşedintele saxon Klaus Iohannis foloseşte instituţiile statului român pentru desfiinţarea fiinţei româneşti.

  22. “Punctul 8 de la Timişoara” a fost redactat mai întâi în limba maghiară. Aici şi numărătoarea este cu semnificaţie! “Punctul 8 de la Timişoara” corespunde punctului 8 din tratatul Ausgleich de la anul 1867. Acolo, punctul 8 stabileşte limpede modalitatea de rezolvare a “problemei naţionale” în Transleithania. Anume, că “problema naţională” va fi totdeauna rezolvată în favoarea maghiarimii! “Punctul 8 de la Timişoara” se referea în mod tacit la eliminarea preşedintelui Ion Iliescu. El era considerat de către maghiarime a fi un garant al naţionalismului românesc. Dar Klaus Iohannis nu mai are “problema” asta!

  23. Vreau ca guvernarea, orice guvernare să fie bună. Nu mă interesează cine guvernează atât timp cât are rezultate bune, și, când mă gândesc la rezultate, mă gândesc la cele macro, nu la măriri de salarii bugetare și pensii.
    Dacă vor fi și de-astea, cum a fost în guvernarea Ponta, nu e rău.
    Îmi pare rău de Ponta. Îmi place tipul și mi-a plăcut guvernarea, deși la început m-am îndoit, dată fiind vârsta lui și lipsa de experiență.
    Am constatat însă că e un politician excelent care știe să conducă natural, fără morgă. A înghițit multe porcării pentru a-și aplica măsurile, a făcut compromisuri necesare, dar n-a vrut să creadă că în România nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită.
    Cred că acum e convins.

  24. Papasha
    Un asemenea individ, corupt şi de asta şantajabil, va executa întocmai orice ordine venite din afară pentru a-şi pune cît mai repede Ţara pe chituci. Că doar după „guvernul meu”, urrmează „Ţara mea”, nu-i aşa ? De parcă a adus-o teutonul cu el subsuoară, odată cu actele false cu care a obţinut fraudulos un bun ce nu-i aparţinea !
    Refuz să mă reprezinte un asemenea individ, nici la nivel de scară de bloc, d-apoi la nivel de Ţară !
    Demisia !
    Simplă !
    Că de unde, onoare ?

  25. Mă gândesc oare cei care susţin asemenea indivizi ( Băsescu, Macovei, Johanis, MRU ş.a.) şi-i impun cu forţa, prin diferite mijloace necurate în asemenea funcţii de decizie, nu conştientizează că până la urmă îşi taie singuri craca de sub picioare . diminuându-şi drastic şi bruma de încredere rămasă ?
    „Spune-mi cu cine te-nsoţeşti, ca să-ţi spun cine eşti”, sau, mai pe şleau . „Cum e Tanda, aşa-i şi Manda ! ”
    Deloc măgulitor !
    Pornind de la nişte nivele de simpatie şi încredere maxime, astăzi prin tot ceea ce fac, sau încearcă să facă, cei cocoţaţi în fruntea unor naţiuni ce se visează conducători ai lumii, şi secunzi ai lor, fac un rău de multe ori ireparabil întregii Lumi, prin primăverile lor sângeroase şi la debut, dar iată că şi pe parcurs !
    Doar dacă şi în spatele lor se află forţe malefice, oculte ce transced nu doar politic, ci şi identitar această lume.
    Refuz să cred în teoria care insinuează că toate aceste atacuri sunt provocate pentru declanşarea unor acţiuni necesare instaurării cu forţa a Statului Global !
    Mă gândesc că Rusia, dar nici China nu ar putea fi atât de uşor înghiţite de un tăvălug totalitar, care să înglobeze şi să subjuge în asemenea hal Umanitatea !
    Şi s-ar putea ca de data asta, adevăratul pericol să fie doar pasivitatea inexplicabilă a celor mulţi, care asistă pasivi şi nepăsători la apariţia unui Viitor din care nu vor mai face parte !
    Am zis „pasivi şi nepăsători” , nu şi neputincioşi, pentru că refiz să cred acest lucru. …

  26. Romania prostilor bine facuti

    by Dan Diaconu

    România nu mai există! Şi asta nu de-acum, ci din 2012, atunci când grupul infracţional format din băsescu şi Curtea Constituţională, sprijinit de serviciile secrete, ambasade străine şi ţuţerii infractori din Comisia Europeană, au instrumentat o lovitură de stat împotriva a 90% dintre români. A fost cea mai mare umilire care i-a fost aplicată României în istoria recentă. De la întoarcerea rezultatelor alegerilor din 1946 şi restul simulacrelor organizate sub cizma sovietică, România nu a cunoscut umilinţă mai mare.

    Ceva mai târziu, la prezidenţiale, aveam să aflăm că votul e o chestiune strict formală. Se organizează doar pentru a fi, pentru a nu se spune că nu există. Exact la fel ca-n ’46, ieşirea la vot e doar o chestiune menită a legitima omul sistemului, cel care a fost ales pentru capacităţile sale de slugărire a stăpânului din umbră. Tot atunci am mai cunoscut un fenomen: hoarda scoasă pe stradă la comandă.

    Când ai nevoie de un accelerator pentru a-ţi fi executate ordinele, e bine să ai o masă de manevră de câteva mii de spălaţi pe creier care să iasă la comandă precum orcii din bârloage şi care să urle sloganuri inepte. E simplu să-i scoţi: nu trebuie decât să le sublimezi frustrările prin intermediul social media şi al aşa-zişilor ziarişti din „reţea”. O schemă simplă şi din ce în ce mai eficientă.

    La primele încercări au fost scoşi în stradă câteva sute, apoi numărul s-a mărit. În 2014, la prezidenţiale, vreo 5000 de orci au ieşit din nicăieri. La „chemarea”(a se citi ordinul) discreţilor sforari din umbră, teleghidaţii au umplut strada accelerând obţinerea rezultatului anterior stabilit. Că lucrurile nu se vor opri acolo era de înţeles în condiţiile în care întreaga propagandă construită cu atenţie în timpul băsismului crâncen continua să funcţioneze la aceiaşi parametri. Apogeul a fost atins zilele trecute când am constat că „oastea manipulaţilor” e deja capabilă să scoată „la luptă” peste 20000 de oameni. În ritmul actual n-ar fi exclus ca în scurt timp „oastea spălaţilor pe creier” să numere o sută de mii de oameni.

    Semnalul transmis tuturor e unul simplu: dacă nu ai OK-ul stăpânilor din umbră, oricând te poţi trezi cu un maidan consistent care, uşor, uşor să-ţi împartă ţara în două bucăţi ireconciliabile. E un fel de buton roşu de „autodistrugere” care, dacă e acţionat energic, e capabil să ne teleporteze în rândul statelor eşuate.

    Circul ultimelor zile ne-a arătat limpede cum este condusă România. Se organizează un „spontan” pentru debarcarea guvernului legitim şi este trimisă(de data aceasta chiar prin media!!!) propunerea corectă politic. După o mascaradă de consultare, marcată inclusiv de gesturi neconstituţionale(vezi consultarea cu cetăţenii privaţi din securitatea civică), este înscăunat acel prim ministru al cărui nume a fost ales de stăpâni. Există oare ceva mai fanariot decât această mostră de pseudo-democraţie? Mai aveţi nevoie de alte dovezi în sprijinul evidenţei că românii sunt trataţi mai rău decât sclavii de pe plantaţie? Ne-am transformat din stat independent în colonie, din naţiune în gloată de proşti.

    Trăim vremurile în care devenim conştienţi că am sărit din lac în puţ. N-am mai avut parte de asemenea umilinţe de la ocupaţia sovietică. Nu e nicio diferenţă între ocupaţia rusească şi cea de acum. Lucrurile se rezolvă la fel: propagandă, „metinguri” şi lichidări prin intermediul justiţiei de sorginte stalinistă. Iar scopul e şi el identic: jaful ţării dincolo de limita suportabilă. Nu s-a schimbat decât direcţia în care se execută „externalizarea”: de la est către vest. Atât.

    Un alt ordin atent executat în prezent este acela al deturnării opiniei publice. După ce în Polonia alegerile au adus o nedorită victorie a conservatorilor eurosceptici conduşi de Kaczynski, României trebuie să i se blocheze un asemenea scenariu. Pentru aceasta se lucrează ca la carte. După construirea partidului „naţionalist conform” al lui Bogdan Diaconu(promovat multă vreme de ziarul Adevărul!), un nou profet al naţionalismului antisistem a fost inventat peste noapte: traian băsescu! Surprinşi? N-ar trebui. Ceea ce face băsescu în aceste zile, mediatizat frenetic, este ruperea unei hălci naive de electorat care s-a săturat de minciuni. Iar băsescu o face ca la carte: preia slogane radicale, urlă împotriva DNA, a Uniunii Europene, a americanilor s.a.m.d. Sistemul i-a găsit un nou job celui care, în mod normal ar trebui să înfunde puşcăria. băsescu e noul Vadim, cel care trebuie să preia şi să confişte mesajul naţionalist pentru a-l compromite.

    Iată-ne transformaţi iremediabil într-o ţară fără direcţie. Preşedinte e un neamţ, prim ministru un francez şefi ai serviciilor secrete nişte drone. Ambasadorul României la Berlin nici măcar nu mai avea naţionalitatea română la numire. Cel de la Washington doar formal e român. Sforarii propagandei sunt, în majoritate, odraslele foştilor „eliberatori” veniţi pe tancurile sovietice pentru a ne aduce „libertatea de la Răsărit”. Acum sunt oamenii Apusului şi fac ceea ce ştiu ei mai bine: distrug naţiunea. O fac ştiinţific, dărâmând rând pe rând instituţiile care reprezintă fundamentul acestei ţări. Învăţământul e distrus iremediabil furnizând, în cel mai bun caz, semidocţi şi având ca unic scop spălarea pe creier a generaţiilor tinere. Armata e penetrată şi îngenuncheată, serviciile secrete la fel. A rămas cât de cât în picioare Biserica, acesta fiind motivul pentru care este torpilată din toate poziţiile. Dumnezeu ştie cât o mai rezista!

    Suntem în anticamera dezintegrării totale. Nu avem o direcţie, începem să ne punem întrebări dacă mai avem vreun sens pe această lume. Ne-am transformat: am votat „România lucrului bine făcut” pentru a devenii „proştii bine făcuţi”. Trăim încă o negură a istoriei. Din nefericire singura speranţă care ne-a mai rămas este aceea că negura actuală nu va fi ultima.

    http://trenduri.blogspot.ro/2015/11/romania-prostilor-bine-facuti.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+TrenduriEconomice+(Trenduri+economice)

  27. Nenorocitii astia de arabeti jihadisti , vor sa distruga modul nostru de viata , bagand frica si terorizand Crestinatatea ( constat cu admiratie ca nu prea le merge prea bine jihadistilor , contra verisorilor din Israel ) , omorandu-ne pe cei dragi noua , pe cei care n-au absolut nici o vina in legatura cu dementa lor de sadism PRIMITIV .

    Pai atunci , oameni buni , hai sa ne punem pe capul lor si sa-i bombardam, in guritza mamii lor , fara nici cea mai mica tresarire , chiar daca printre ei vor muri si altii nevinovati , si dragi lor .

    Cu primitivii astia de criminali innascuti , cu barbarii NU SE POATE NEGOCIA , astia trebuie sa stie numai de frica , iar daca ei zic ca nu-i intereseaza daca mor , sa iasa din vizuinele si din grotele unde se ascund ca sobolanii , ca bombardamentele noastre sa fie mult mai eficiente .

    Hai sa vedem CARE PE CARE TERMINA PANA LA URMA !!!!!
    S-alege prafu’ de Europa noastra !

  28. […] Sa ne gandim cum a castigat America razboiul cu Japonia, in Pacific, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial: prin doua bombe atomice prin care au fost evaporate, cu populatie cu tot, doua orase japoneze. Cum ai putea lupta altfel cu niste fanatici criminali? De ce trebuie sa suportam noi aceste orori comise de acesti criminali? De ce sa nu fie exterminati in masa toti acesti teroristi, inclusiv stergerea de pe harta a unor tari islamice ce sprijina terorismul? Iar odata cu exterminarea lor, a musulmanilor, ar muri si aceasta religie pacatoasa, cea musulmana, si am scapa omenirea de un rau foarte mare!!! Altminteri cat va mai dura acest razboi impotriva terorismului si cate victime va mai face… […]

  29. Atracul şocant din Franţa, departe de a fi doar o problemă a francezilor , ci un avertisment nemilos şi pentru restul Europei, prinde România cu gura căscată, la fel ca venirea iernii pe vremea lui Băsescu . Adică nepregătită şi uimită că se poate întâmpla, din moment ce ea tocmai se ocupa de finalizarea unei „revoluţii”…

    Revoluţie? Mai curând suntem în plină lovitură de stat de catifea neagră…

    Numai că, dacă eram puţin atenţi, observam că lovitura de stat pe muţeşte a început odată cu numirea celor doi şefi ai serviciilor secrete . PSD-ul n-a avut atunci chiar “câlcâiul lui Ahile ”,ce-i drept, dar “genunchiul lui Ponta ” a avut din plin! Că doar cu ocazia evenimentului “genunchiul lui Ponta”, domnul cu interesul naţional a putut şi dânsul să trădeze elegant şi l-a susţinut pe MRU în frumoasa carieră ce i se deschidea în faţă.

    Deci, ce-avem noi aici? Păi, avem un preşedinte cu o mare parte a familiei în străinătate ( părinţii şi alte rude) , care , fără să ţină seama de puterea legal constituită îşi numeşte şefii serviciilor după cum îl taie capul, sau mai curând, după cum i s-a spus că trebuie să-l taie capul. Avem un şef al SIE , care , în calitatea lui de ministru de externe, a avut nişte pusee antiromâneşti, ce nu pot fi puse total pe seama lipsei de minte sau de experienţă ( bine, e adevărat că şi astea au contat), fiind în paralel şi soţul unei doamne gras plătită de o firmă austriacă barosană, în timp ce dânsul prindea spioni şi se îngrijea de interesele României în raport cu interesele altor tări , inclusiv Austria. Dar şi preşedintele Klaus lucrează bine cu Austria, de ce să ne îngrijorăm? Mai ales cu Dexia Kommunal Kredit şi cu Raiffeisen Bank .

    Avem şi un şef la SRI bun prieten cu Rareş Bogdan, iar pe Rareş Bogdan îl mănâncă grav limba , vârful acestui mâncărici fiind atins în 22 octombrie 2015 , când domnia-sa a susţinut, într-un interviu, că este iminentă plecarea lui Ponta şi înlocuirea guvernului legitim , cu un guvern neasumat politic , condus de Dacian Cioloş. Purtătorul de cuvânt al SRI este fost jurnalist al REALITĂŢII TV… Dacă Rareş Bogdan nu l-o fi găsit pe Eduard Hellvig acasă, poate că a ciulit urechile la ce mai aude prin instituţie Ovidiu Marincea, fostul său coleg de platou.

    Apoi avem o mişcare de stradă care s-a vrut întâi un marş al tăcerii pentru victimele din COLECTIV, apoi şi-a dat seama că-l vrea “jos ” pe Piedone, apoi nici Piedone n-a mai fost satisfăcător şi Gabi Oprea a părut un trofeu mai grăsuţ, pentru ca , brusc, tinerii frumoşi şi liberi să înţeleagă că de fapt e revoluţie şi ei pe Victor Ponta îl detestă. Mişcarea s-a stins cu un amplu fâsss, dar, la cum a fost ţinută de mână şi orientată ca o femeie oarbă care nu ştie unde-i trecerea de pietoni într-o intersecţie, nu s-ar fi stins fără demisia premierului social-democrat. Astăzi, dacă-i întrebi, tinerii revoluţionari se scarpină-n cap şi nu-şi mai amintesc cine le-a sugerat că Ponta e ţinta lor. Că ei nu mai vor deloc politicieni…unii spun că trebuie o mână de fier, să pună ordine în societate…că societatea e coruptă. Faptul bizar că mai toată corupţia demascată vine din guvernarea Băsescu, guvernul social-democrat fiind incomparabil mai puţin mânjit, nu impresionează pe absolut nimeni, atâta vreme cât Nicuşor Constantinescu este la fel de corupt pentru că nu a finanţat Centrul Militar şi nu a eliberat un Certificat de Urbanism, pe cât de corupt este Gabriel Sandu spre care au curs geamantanele cu zeci de milioane de euro dintr-un contract mai dolofan.

    Dar, se ştie, publicul nu este atent la nuanţe…

    Şi pentru că toate acestea s-au întâmplat, în prezent, cu o situaţie internaţională incertă , indiferent unde pui degetul pe hartă în jurul României, revoluţia minunată a tinerilor, a concentrat , în mod convenabil, ÎNTREAGA PUTERE în mâna unui om , molâu şi taciturn, pe care cetăţenii l-au ales fără să-l cunoască . Şi preşedintele, ales de România printr-o amplă operaţiune de propagandă puturoasă, s-a grăbit să numească, pentru a nu-l lăsa în ofsaid pe Rareş Bogdan, un premier (pot să spun , fără să greşesc) din afara ţării , susţinut , în traiectoria sa profesională de excepţie, de propteua unui alt stat decât România. Oricum, pe România , biata de ea, şi să fi făcut lobby, tot n-ar fi ascultat-o nimeni.

    Iar guvernul , ales absolut liber de premierul “tehnocrat”, va fi selectat din lista amplă a celor plătiţi de Soros, adică de pe condicuţa acelui om generos care cheltuie milioane de euro din propria-i avere, numai din dorinţa eroică de a “implementa” sfânta democraţie în patria noastră.
    ………………………………………………………………………………………………

    Am văzut o caricatură a lui MARDALE în “CAŢAVENCII”- dar nu ştiu dacă-i chiar de râs:”Nu vreau picior de refugiat în România! La cât suntem de tâmpiţi, am fi în stare ca la următoarele alegeri, să punem preşedinte un sirian!”

  30. Cu riscul de a fi considerată conservatoare, repet ce am mai scris: nu-mi place Europa asta cu granițele dintre țări vraiște și cu tălăzuirea migranților europeni și internaționali.
    Nu-mi plac Franța, Elveția, Anglia, Italia… cu figurile noi, horror flendurind pe străzi și ținând autohtonii în case.
    Din păcate, cred că se va întâmpla ce am prevăzut: granițele vor redeveni ce-au fost, iar migranții, indiferent care, vor fi zgorniți de autohtoni care s-au săturat să fie deranjați la ei acasă de tot felul de venetici.
    Da, sunt și oameni cumsecade printre migranți, dar cum să-i știi?
    Partide ca Le Front National vor crește. Eu, să fiu francez, l-aș vota cu două mâini. Marine a zis: am fost învățați de mici să fim primitori cu oaspeții. Înțeleg să fii primitor cu cei pe care I-AI INVITAT, dar pe-ăștia NU I-AM INVITAT NOI.
    Libera circulație mi-a venit bine pentru călătorii, dar aș accepta o serie de formalități pentru o Europă mai sigură.

  31. Daca Franta e in razboi atunci UE ar trebui sa ia aceiasi pozitie in comun. Cred ca si Romania trebuie sa isi revizuiasca pozitia si sa nu accepte cote de refugiati dictate de niste inconstienti. Doar femei si copii mici ar trebui primite, si doar cele care pot dovedi ca au fost persecutati intr-un fel. Un numar foarte limitat. Restul de barbati apti, inapoi sa lupte impotriva IS. Doar e tara lor, si trebuie sa participe la lupta si reconstructie.

    Asta ar trebui sa faca UE: o armata din barbatii refugiati apti sa lupte, sa ii sprijine logistic sa isi elibereze tara, si ei, acesti sirieni, sa hotarasca ce vor sa faca cu tara lor.

    Europa trebui sa aibe armata comuna si granita exteriora aparata in comun.

  32. Marul otravit ,devenit si al discordiei v-a rostogoli GUVERNUL MEU in neantul manuiri incompetente a fostilor PDL-isti, Strada si-a luat tara inpoi si nu a stiut ce sa faca cu ea si in neputinta ei a zvarlit-o in bratele lui Blaga si trepadusa Alina.Noi romani ne pricepem la politica ,footbal si agricultura si nu avem de nici unele.

Lasă un răspuns