Băsescu – despartirea de Licurici

 

images-1

 

 

 

 

 

Congresul MP (fost PMP) a oferit cateva surprize:

  1. Basescu a candidat singur pentru postul de presedinte si, cu toate astea, a castigat in mod democratic, prin vot deschis si in unanimitate;
  2. Partidul a anuntat inceputul unui nou capitol,  renuntând la o litera din numele sau. Se preconizează ca la urmatorul congres sa renunte la incă o litera, partidul urmand sa se numeasca, simplu, P.
  3. In noua sa calitate, Basescu a anuntat un program politic ambitios, care se va numi „România mea”. De fapt, nu e nicio noutate – timp de zece ani, Romania nu a fost a lui? Guvern, servicii, procurori, judecători? Acum, pare că România a ajuns „a lor” si, ca atare, programul noii miscări cuprinde un amplu proces de revendicare.

Dar, mai interesant, zilele trecute, Băsescu a declarat : „M-a surprins ambasadorul SUA, nu cred ca a avut mandat de mesaj pentru ceea ce a spus despre manifestatii. A dat mesaj destabilizator, a zis ca oamenii sa stea in piata. Nu le-ajunge Moldova, Ucraina, mai trebuie si Romania destabilizata”, a spus Basescu la B1 TV.

Rupe oare Băsescu  Axa Bucuresti-Londra-Washington? Renunta el la Marele Licurici? Incearcă poate să preia electoratul nationalist pentru alegerile de anul viitor? Zece ani, Băsescu nu a mizat decat pe o relatie unilaterală, cu americanii. Sigur că parteneriatul strategic româno-american este important dar Băsescu a folosit factorul american pentru a-si regla conturile cu adversarii interni. In felul acesta a incurajat transformarea unor ambasadori ai SUA in „guvernatori”. Chiar nu ne mai amintim momentele in care ambasadorii Taubman sau Gitenstein se pronuntau in chestiuni de politică internă? In toate acele momente, Băsescu a tăcut, incurajând crearea unui anumit statut pentru unii ambasadori occidentali, statut care incalcă brutal prevederile Conventiei de la Viena privind dreptul diplomatic.

Acum, Băsescu este deranjat de o practică pe care el insusi a acceptat-o si a folosit-o in interes personal.

PS  Oricum, interpretarea textului de la B1 tv , evidentiază un atac foarte dur la adresa americanilor. „Nu le ajunge Moldova, Ucraina, mai trebuie si România destabilizată?”. Deci americanii au destabilizat si Ucraina si Moldova…iar acum se ocupă de destabilizarea României! Intr-adevăr, un atac, al lui Băsescu, de o violentă rară la adresa SUA.

40 de gânduri despre “Băsescu – despartirea de Licurici

  1. Marele licurici ? Limitati-va doar la licurici. Fara ,,Marele”. In afara de un bazait strident asortat cu efecte speciale hollywoodiene, nu a facut nimic bun, niciodata, pentru Romania, asa cum nu a facut pentru nimeni.
    Planul Marshall ? A fost destinat propriilor investitori si prelungirii spatiului strategic pentru complexul militaro-industrial.

  2. De la Radu dintr-a XI-a

    ZECE ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI

    – Ce-i mai frumos decât o fată, măi băiete?
    – Ţi-o zic pe şleau, bătrâne : două fete.

    – Care te prinzi să fii un prim ministru tehnocrat?
    – Eu, coane, că de când mă ştiu pământul l-am arat.

    – C-o pârghie ş-un punct de sprijin poţi să răstorni pământul ?
    – A încercat şi unul Arhimede dar la-nghiţit mormântul.

    – La „Colectiv” a fost intrarea fîră bani?
    – Farsă macabră pusă la cale de şnapani.

    – Ce-a bâzâit despre frumoasa, guraliva muscă?
    – Bârfe. Să mă feresc de ea că e boboc de… gâscă.

    – De ce ne-arată Luna mereu aceiaşi faţă?
    – Că nu-i făţarnică. E clar, băi nătăfleaţă!

    – Ce-ai face din Palatu Cotroceni, copile?
    – O casă de nebuni cu secţie de „pile”

    – Cum vezi politica de haită în scurta viaţă de căţel?
    – Să umblu cu cioara vopsită, şi susţinând că-i porumbel.

    – De ce continuăm să facem cumplite defrişări?
    – Ca să găsim planorul pierdut de luni, în zări.

    – Ce şti despre isteţul tânăr recent laureat?
    – C-ar fi trecut cam greu la bacalaureat.

  3. Valorile Romaniei Orientale / Cu articolul Ficţiunea ideologică: naţionalismul ortodoxist, publicat în cotidianul România liberă, http://www.romanialibera.ro/a130658/fictiunea-ideologica-nationalismul-ortodoxist.html, domnul Cristian Pîrvulescu iniţiază o intensă dezbatere pe forum RL. Pentru că sunt teme istorice şi teologice asupra cărora autorul articolului a meditat prea puţin. Din lipsă de informare. Nu pot să spun că avatarul Kramer nu are dreptate. Însă incompleta informare se reflectă şi la el. Nu îl contrazic, dar vreau să adaug. Eu sînt de religie ortodoxă, dar îl apreciez mai mult pe vicarul greco-catolic Petru Pavel Aron, decât pe ortodoxul Popa Tunsu. Petru Pavel Aron este singurul continuator român din Epoca Luminilor a doctrinei Romania Neoacquistica. Să nu uităm că unirea principatelor înfăptuită de Mihai Viteazul, ‘pohta’ lui, nu era decât îmbinarea principiului de subsidiaritate cu doctrina Romania Neoacquistica. Apoi, Petru Pavel Aron traduce într-o vernaculară neolatină de calitate, mai precis în limba română de calitate, Vulgata scrisă în limbajul Vetus Latina de călugarul scit Ieronim. Aceasta după ce Ieronim ascultase şi asimilase în Anul Domnului 381, predicile Sfîntului Ierarh Grigore Teologul (Bogoslovul) la Constantinopol. Acea Vulgata scrisă de Sfîntul Ieronim în limbajul Vetus Latina face parte din literatura străromână. Unii dintre istoriografii oneşti ai Occidentului încep acum să studieze acele evenimente culturale. De ce? Pentru că îi interesează, sincer, originea reală a ştiinţei occidentale. De exemplu, transpare acum tot mai clar faptul că originea conceptului de Zero matematic nu este la indieni sau arabi, ci la un călugar scit pe nume Dionisie cel Mic. În fine, unul dintre savanţii-pionieri ai Occidentului, anume Roger Bacon, studia foarte atent Vulgata Sfîntului Ieronim. De altminteri, chiar denumirea acestei cărţi care aparţine de fapt şi drept literaturii străromâne, a fost propusă de către acel Roger Bacon. Biserica noastră ortodoxă are o tradiţie culturală extraordinar de bogată, din care autorul Cristian Pîrvulescu face tabula rasa. Trăim în timp postmodern, când setul de valori moderne cade. La ce valori recurgem? În primul rând la valorile excelenţei din civilizaţia veacurilor IV, V, şi VI a Romaniei Orientale.

  4. Exercitiul luciditatii: Tehnocratia sunteaza democratia. Luni, inainte ca primele partide, PSD si PNL, sa mearga la consultarile de la Cotroceni, copresedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a facut cunoscuta pozitia formatiunii sale, potrivit careia nu favorizeaza ideea unui Guvern de tehnocrati, ci pe cea a unei solutii politice. Solutia tehnocrata, a argumentat Tariceanu, inseamna ca „partidele se feresc sa-si asume responsabilitatile”, ori, „partidele nu au fost alese pentru a da altora sa rezolve problemele, ci pentru a-si asuma raspunderea pentru rezolvarea lor”. Solutia politica se bazeaza pe „ordinea democratica”, a mai punctat cu deplina responsabilitate Tariceanu. Punctul de vedere ALDE este principial corect, este sustinut de toate manualele politice si de toata istoria democratiei. O asemenea viziune, care se incadreaza perfect in logica democratiei, a reprezentativitatii si a pluralismului, ar fi trebuit in mod normal sa fi fost impartasita si de liderii celor doua mari partide. Faptul ca nu s-a intamplat, dupa cum s-a vazut in urma agrearii formulei tehnocrate de catre PSD si PNL, demonstreaza alienare politica, autodistrugere partidistica, lasarea de izbeliste a electoratului. S-a ajuns deja la un aventurierism foarte periculos, prin care insisi liderii accepta sa-si scoata partidele din jocul democratic, facandu-le inutile intr-o situatie extrem de solicitanta politic, in care de partide este nevoie mai mult ca oricand. Este important sa remarcam ca solutia tehnocrata apartine presedintelui Klaus Iohannis. Cu ajutorul lui Dragnea, Gorghiu, Blaga & Co, Iohannis scoate partidele in decor, implicit electoratul, care se afla inapoia fiecarui partid parlamentar, ceea ce echivaleaza cu o lovitura sub centura, data democratiei. Sa fie aceasta idee rodul consilierilor prezidentiali sau al unei consultante straine? Inainte de a raspunde sa privim la ce se intampla in jurul nostru si in lume, la atacurile pe suveranitate si la consecintele lor. Suveranitatea este singurul obstacol in calea goanei corporatiste vestice dupa resursele strategice estice, deci si dupa cele romanesti. Fara suveranitatea asupra resurselor, statutul este de tara bananiera. Tehnocratii nu au nicio treaba cu suveranitatea, ci doar cu profitul. Numai partidele au raspunderea electorala de a pune suveranitatea si profitul in aceiasi ecuatie, nationala. Inapoi la partide, la democratie. Cu sau fara anticipate.

  5. Permiteti-mi sa reiau aici cateva comentarii pe care le-am postat pe Facebook:

    1. „NU faceti greseala sa credeti ca daca Basescu pune un diagnostic corect, ii va aplica si tratamentul corespunzator. El intotdeauna a mers pe cacealmaua cum ca ar fi antisistem, ca sa acapareze putere.

    Prin aceste declaratii probabil incearca sa isi sporeasca capitalul de imagine la populatia care s-a prins ca haosul de acum e datorat (si) americanilor, ca sa poata apoi sa se vanda mai scump, stapanilor care ii vor reda (cel putin o parte din) putere.”

    2. „Joaca iarasi la cacealma. Mereu s-a prefacut ca e antisistem pana a ajuns la putere. Dupa ce a ajuns, s-a dat cu dusmanii.”

    3. „Nu inteleg de ce ii faceti reclama acestui diversionist. El spune niste adevaruri, intre timp cunoscute de toata lumea, doar pentru a se pune in fruntea miscarilor de protest. Daca va reusi sa acceada din nou la putere, va continua si mai abitir exact cu practicile pe care le incrimineaza. Si care i se datoreaza, in cea mai mare parte. Sau cine a pus „justitia” in mana americanilor, „justitie” care lupta exact impotriva capitalului romanesc si non-american? De cate ori trebuie sa repetam „experienta Basescu” pentru a pricepe cat de lichea e acest individ?”

  6. Isi apara omul complicii din vremurile bune. E mare pacat ca un presedinte care a pornit si a sustinut o lupta necesara trebuie sa contrazica acum tot. Asa cum spunea si o blonda in arest la domiciliu, legea finantarii partidelor trebuie schimbata, altfel viitorii alesi se vor manji cu bani negri iar cand umbli cu miere, te mai lingi si pe degete…Sunt convins ca aceasta chestiune este infinit mai complicata fata de cum o vad eu.

  7. @ Fragmentarium Politic
    Este cât se poate de firesc ca orice om cu capul pe umeri să-și dorească în aceste momente ca partidele politice să fie cele care decid formarea guvernului, acestea sunt singurele în măsură să asigure stabilitatea și în același timp ele reprezintă voința populară. Oricum nu pot să nu remarc asemănarea evenimentelor din aceste zile cu cele care s-au petrecut în anul 2012, atunci când, la fel ca acum, voința populară a fost aruncată la gunoi. Faptul că în anul 2015 actul politic este puternic zdruncinat, iar voința populară este măturată sub preșul uitării, denotă încă o dată lipsa de maturitate democratică a acestui popor. Era de datoria noastră a fiecăruia să ne autoeducăm, să citim, să studiem democrația și principiile sale, în toți anii scurși de la revoluția din ’89 și până astăzi. În schimb ne-am limitat și am acționat mereu sub impulsul emoției, niciodată nu am reușit ca popor să ne păstrăm mintea limpede, să judecăm obiectiv pentru a putea identifica mișcările subtile menite să ne limiteze drepturile, să manipuleze sentimentele, nu am reușit să ne impunem în mentalul colectiv obiectivul suprem de apărare a principiilor democratice chiar cu prețul vieții, urmând exemplu lui Socrate. Am căutat mereu să fim reprezentați de oameni și nu de programele lor, am trăit mereu în umbra nației însetată de prezența unui „tătuc”, izvor de bine și decizii potrivite. Chiar nu are rost să căutăm vinovați atunci când nu ne putem recunoaște vina. Vom avea țara și clasa politică pe care ne-o dorim, doar atunci când noi vom fi așa cum ne dorim ca ei să fie. În momentul de față clasa politică reprezintă fidel societatea românească în ansamblul ei, nimic mai mult. Efortul schimbării se poate realiza doar prin participarea fiecăruia dintre noi la schimbare, iar acest proces în țara noastră poate dura chiar și un veac. Nu poți băga cuiva în cap cu forța democrația, aceasta trebuie să fie înțeleasă de fiecare în parte în urma unui îndelung proces de filtrare și sedimentare în mintea fiecăruia, a valorilor acesteia.

  8. Instrumentele vor fi întotdeauna la datorie! Ele întotdeauna aşteptă mâini pricepute să le mânuiască!

    Scoringul Băsescu-binele public în România se ţine încă prost!

    Tot am încercat să atrag atenţia oamenilor asupra unui aspect de comunicare gestuală privind modul în care Băsescu merge la braţ cu soţia lui.

    Nimeni nu crede, nimeni nu înţelege. Toţi oamenii continuă să ochească luneta şi lunetistul îşi vede mereu, mai departe de treabă. Este greu să laşi fără armă un lunetist bun când îţi imaginezi că luneta mai are cap în secolul al XXI-lea!

    Succes! …La scoring!

  9. Da, e groaznic insul. Când o face EL, e bine. Când o face altul, e rău.
    L-a persiflat pe Dragnea că a candidat singur.
    Când era adulat la piață, îi convenea. Acum nu-i mai convine.
    Când ambasadorii care încălcau Codul Diplomatic o îi aduceau apa la moară, era bine. Acum sunt iresponsabili.

  10. Din păcate, n-am auzit-o în piaţă…
    Oare de ce ?! 😉

    http://specialarad.ro/cand-ai-un-rege-nu-mai-cauti-lideri/

    Şi, în toată această ubicuitate a nemerniciei, apare asumarea maiestoasă a Majestăţii!
    Principesa Margareta a României, moştenitoarea Tronului Regal al României, declară oficial că este pregătită pentru reinstaurarea monarhiei în ţara noastră!
    Aproape că m-am ridicat în picioare! De emoţie! Da, acesta ar fi un motiv pentru care să lupt în stradă! Da, monarhia ar schimba radical întreg sistemul politic românesc! Ar schimba şi Constituţia! Da, monarhia ar anihila orice luptă stupidă pentru putere! Ar schimba chiar şi societatea românească, fiindcă ar determina-o să îşi schimbe scara de valori. Încă o dată, Regele, prin moştenitorii săi, se pune în slujba ţării şi a poporului! Direct, fără vorbe mari! Dar cu un suflet mare! Cât o ţară!

    Dar, ţara are programe de ştiri! Pentru care această informaţie este mai puţin importantă decât îmbrăcămintea unui prezentator de ştiri meteo. Explicaţia este simplă: lipsa de educaţie. La noi, educaţia se face la televizor, sau pe reţelele de socializare. Majoritatea desăvârşită a intervievaţilor se exprimă agramat în limba română, invocând dragostea de ţară! Lipsa de educaţie se vede cu ochiul liber şi din absenţa principiilor pentru care să lupte. Să cadă tot, dar să nu ne întrebaţi ce punem în loc. Alţii să pună! Alţii să spună care sunt alţii! Lipsa de asumare a responsabilităţii este tot o lipsă de educaţie. Astăzi, înainte să scriu acest articol, un individ m-a întrebat ce ar câştiga România dacă ar reveni la monarhie. Eu i-am răspuns tot cu o întrebare: care sunt pentru tine cele mai respectabile ţări din lume? Mi-a enumerat vreo şapte. Toate având ca sistem politic monarhia. După care m-a înjurat de mamă.

    Şi, ca o poveste despre tradiţie, responsabilitate, patriotism, atitudine şi alte virtuţi pe care nu le prea văd în stradă…. Acum nişte ani am avut-o ca invitată la un concert de Revelion la Arad pe Bonnie Tyler. Administraţia locală de atunci m-a obligat să o cobor de pe scenă înainte de ora 12,00, ca să nu fie prezentă o femeie la trecerea dintre ani. M-am conformat şi am condus-o la restaurantul rezervat pentru întreaga delegaţie britanică. Circa 25, muzicieni şi însoţitori. La ora 12,00, sau 0,00, noi, românii, ne-am ridicat în picioare şi am început să cântăm tradiţinalul cântec urlat de “la mulţi ani!”. Britanicii s-au ridicat în picioare, au închinat un pahar în cinstea noastră şi ne-au urat un “happy new year”. Şi a venit ora 2,00, ora României, adică ora 12,00, la Greenwich. Britanicii s-au ridicat în picioare şi au cântat imnul. Fără pahare în mână. God save the Queen! Eu am plecat acasă. Am simţit că nu am educaţia necesară ca să înţeleg că Dumnezeu mă poate proteja printr-o Majestate!

    P.S. Când ai un Rege nu mai cauţi lideri!

    Ovidiu Balint

  11. Despărţirea de Licurici ?

    Marele Licurici l-a abandonat de fapt pe Băsescu, cum îşi abandonează toţi colaboratorii atunci când nu-i mai consideră folositori. Aşa că bietul om, pe care megalomania îl împiedică să înţeleagă că vremea sa politică a trecut, sesizează totuşi că fidelii de altă dată s-au repoziţionat de partea lui Iohannis şi încearcă – cu mai multă abilitate, evident, decât Oana Zăvoranu – să mizeze pe electoratul ultra-naţionalist ( inclusiv neo-legionar ) rămas orfan după moartea lui Vadim Tudor şi ieşirea din politică a lui Gigi Becalli.

  12. Aceasta este democraţia ?

    Numărul deceselor printre cei arşi creşte întruna, iar emoţia iniţială s-a transformat din consternare în contestaţie. Întregul sistem politic actual este pus sub semnul întrebării, nemaifiind receptat drept democratic. Lăsând la o parte manipulările venite din partea unor forţe care – pentru a ajunge să controleze totul – s-au folosit până acum de orice pretext ca să forţeze căderea guvernului Ponta ( cu toate slăbiciunile sale, unul dintre cele mai corecte şi competente din perioada post-decembristă ! ) ; eliminând şi instigaţiile celor dornici să pescuiască în ape tulburi ( „Timpul României voastre a început” – fostul rege Mihai ) ori psihoza corupţiei întregii clase politice indusă de DNA şi instituţiile judiciare ( incriminaţi fiind însă precumpănitor politicienii de stânga, chiar dacă au mai fost sacrificaţi – de ochii lumii – şi câţiva de dreapta, cu toate acestea familia Băsescu se bucură în continuare de impunitate ) ; excluzând deci toate aceste considerente, ajungem totuşi la concluzia că protestatarii au dreptate atunci când se simt ignoraţi.

    La fel se întâmplă de altfel peste tot în Europa, unde oamenii de rând se văd forţaţi să adopte măsuri radicale pentru ca vocea lor să conteze din nou. După explozia de popularitate a noilor partide de stânga, Podemos şi Syriza, după victoria neaşteptată a radicalului Jeremy Corbyn ( Partidul Laburist ) în Marea Britanie, după nenumărate demonstraţii de protest în mai toate capitalele europene, în Franţa a devenit viral pe Internet să te filmezi rupându-ţi cartea de alegător. „Vom lua sistemul în mâini, dar fără voi!” afirmă un individ înfăptuind acest gest simbolic cu consecinţe grave, căci neagă însuşi conceptul de democraţie care se manifestă invariabil prin vot !

    Şi la Bucureşti s-a strigat : „Nu mai vrem clasă politică !”, „Strada vrea schimbare !” E drept că multe din marile schimbări sociale au fost provocate de manifestaţii populare ( votul femeilor, legile anti-discriminatorii, etc. ) însă atunci când politica este dictată de presiunea străzii mai este doar un pas până la anarhie. «Partidul străzii» înseamnă haos !

  13. Are și tovarășul Băsescu dreptate o dată și nu-l credeți! E supărat că Licuriciul s-a stins pentru el și spune tot ce știe!
    Cât despre al doilea filmuleț pus de Papasha…. ce să zic?
    Care este diferența între cei ce nu știu culorile steagului,( deși trec zilnic prin fața Primăriei din sat, când se duc la Bufet și nu văd steagul) și tinerii intelectuali din Piața Universității care nu știu care sunt principiile fundamentale ale democrației, când cer democrație!

  14. PSD , guvernare buna , decenta chiar , AROGANTA MAXIMA SI O COMUNICARE DEZASTRUOASA , ( crapa-v-ar consilierii imbuibati ) CU TOATA SUFLAREA MIORITICA .

    ghiolbanis-+giolos=bassecu flatulat+limbricul boc , traiasca COLONIA !!!
    dragnea suspect de lingvist catifelat cu ghiolbanis !!!
    trista comedie va trece prin parlamentul taraturilor , ca o briza !!!

  15. Netul, ÎN GENERAL e tâmpit de știri false, manipulatoare, de tot felul de blogărași și blogăroaice care „formează” opinia publică, adică îi aruncă opiniei o formă, o matriță, iar opinia se varsă în ea, luând forma ei.
    Dar FB e culmea cretinismului. Pe lângă „stiri” de felul „Un profesor are 1500 de lei pe lună (nu-ți spune ce profesor; toți profesorii au același salariu), un medic are 1300 de lei (la fel, de-a valma), un parlamentar are 35.000 de euro pe lună”, (și toți lăikuiesc și sheruiesc conștiincios, ai văzut dragă? nesimțiții dracului!), pe lângă astfel de „știri”, citești și tâmpenii de genul „Ce ți-au ascuns autoritățile ca să dai bani pe medicamente? Infecțiile se vindecă foarte bine cu usturoi, ghimbir, cucurmin, laba gâștii și sculățica cucului…”.
    Enervată iar de lăikuielile și sheruielile proștilor care fetișizează netul, i-am scris și eu ăluia de-a pus idioțenia asta:
    Atunci, când oi avea un abces la o măsea, înghite o căpățână de usturoi, că-ți trece! Când oi avea TBC pulmonar, roade un ghimbir, că-ți trece!

  16. Nu vi se pare că seamănă izbitor cu ce se întâmpla în colectivul, ca să nu-i zic altfel, de la „Colectiv” ?!
    Un adevărat act de „cultură” 😉
    Un manifest pentru „libertate” :mrgreen:
    Măinile ridicate, cu binecuniscutul semn, imploră aceleaşi spirite, iar cuvintele lălăielii insultă nu numai Credinţa, ci şi bunul simţ !
    Dacă nu suportaţi, şi nu m-ar mira, până la sfârşit urmăriţi măcar primele două minute.
    De-ajuns ca să ne dăm seama cu ce avem de a face şi să nu ne mai mirăm de cele întâmplate …..
    https://youtu.be/yminnd4zAvQ

  17. @ nastase

    D-le Nastase , pentru a fi CORECTI pana la capat va reproduc si eu cateva din cuvintele pe care mi le-au adresat numai IERI ” doamna ” Arhire , zev , serbanfl si George ban , iritati de opiniile mele .
    Indiferent ce scriu , sunt interpelat mereu de aceiasi indivizi ( zev , luminita arhire , George ban , serbanfl ) care ma provoaca si-mi adreseaza tot felul de cuvinte .
    Nu am facut decat sa le RASPUND acestor domni si ” doamne ” in aceeasi nota …

    ……………………………………………………………………………………………….

    … copilul îmbufnat care bate din picior, clovnul derizoriu, palavragiul , isteroidul… nu mă interesează…acela are un public fidel, a cărui inteligenţă nu mă încumet să o apreciez …

    … asa cum isi doreste buticarul Adrian B …

    … Sa nu va mire atitudinea aiuritoare a acestui specimen exotic, numit Adrian B. Individul are in mod evident o misiune. Una care sa distruga orice speranta ca in Romania s-a facut si ceva bun in ultimii 26 de ani si ca se mai poate face si in viitor. Omul acesta este, dupa parerea mea, un intrus distructiv ghidonat de papusari la ne-vedere, sau are grave probleme la mansarda.
    Lasati-l in plata Domnului …
    …………………………………………………………………………………………………..

  18. Tc~Tc~Tc~Tc !….~Dooomnule Nastase !~Doooomnule Nastase !…Ce ar fi daca intr-o buna zi asa mai de dimineata a-ti fi sunat pe nepusa masa de…..Alo !? Adriane tu esti ?..Da ! Cu cine am onoarea ??..Adriane ce mai faci ?? Pe acasa prin curte ??…Da exact ! Dar cu cine am onoarea ??…Ce Adriane nu mai imi recunosti vocea ??…Paaiii !?….A-Da’ ! Cu ce ocazie pe la mine ??…Pai Adriane uita cum sta treaba si de ce te-am sunat ! M-am gindit sa lasam la o parte ce a fost in trecut intre noi si vreau sa iti propun sa vii si sa ne intilnim undeva in oras departe de ochii presei si a lumii ca sa discutam ceva de viitor !_..La ce viitor te gindesti Traiane ? Al tau personal ? Lasa-o balta mai bine !!_Doar stii ce cred despre…Nu Adriane nu despre viitorul meu vreau sa vorbim ca doar am iesit la pensie, dar vezi tu pasiunea asta a noastra_(_Politica_)_nu imi da deloc pace ! Si doar stii si tu ca lumea inca mai tine la mine…Si ce ai vrea acuma ? Si ce doresti de la mine concret doar stii ca nu mai pot intra in viata politica iar tu ai contribuit din plin la condamnarea mea !!_..Nu ! Stii ca nu e adevarat !!_Stii bine de au avut procurorii informatile, iar eu ce puteam sa fac ? Sa nu ii las sa isi faca meseria ?…Bine fie cum spui tu si spune-mi odata ce vrei de fapt de la mine ??..Hai fie iti zic_:..E vorba de o posibila colaborare cu tine tinind seama de expertiza si vasta ta experienta politica si profesionala care cred ca ar fi binevenita pt. partidul meu ! Despre asta vreau sa discutam intre 4 ochi draga Adriane !~..~??~…Scuza-ma Traiane dar tu esti cumva beat asa de la prima ora ?..Nici vorba ! Doar ma cunosti !…Atunci ai luat-o cumva razna pe coclauri si bati cimpii ??…_?!_..Bine ! Uite trebuie sa inchid ca ma suna cineava de la facultate si e urgent !..Ti-Ti-Ti-Ti !…..

  19. Domnii Gâdea si Ciuvica au vorbit astazi despre ceea ce am spus si eu de nenumarate ori : ce lideri sunt aceia care au castigat alegerile din dec. 2012 cu peste 70% si n-au reusit nici macar sa-si termine mandatul ? Ca acest caz ar trebui studiat de Scolile de medicina , de politologi , etc.

    Mie personal imi pare enorm de rau pentru jurnalistii de la Antena 3 cu atat mai mult cu cat dansii au castigat acele alegeri . Dansii si-au riscat viata si libertatea ca sa lupte cu sistemul securist al lui Basescu . Dansii l-au tocat seara de seara pe ticalosul de Basescu . Dansii i-au devoalat pe toti acei ticalosi basisti . Dansii au mobilizat lumea la vot .

    Victor Ponta a fost doar un profitor al acelei conjuncturi istorice ( dorinta oamenilor de a-l da jos pe Basescu ) care prin nepricepere , lipsa de caracter si lasitate a compromis tot acel demers .
    Rezultatele le vedem chiar in aceste zile … oamenii lui Basescu din nou la putere , un Basescu mai intarit care ne rade tuturor in nas si o mocirla de nedescris .

    D-ul ” tehnocrat ” Ponta cred ca e bine . Sotia este europarlamentar , socrul pe la Curtea de Conturi , croaziere , etc.

    Noi ceilalti ( cei satui de abuzuri si de basisti ) o luam de la ZERO .

  20. Exista si o parte buna in acest tumult: ONG-urile obscure si-au au scos capetele hade la vedere, crezand ca le-a venit timpul, si isi devoaleaza cu nesimtire o parte dintre sursele de finantare care sunt eminamente straine.
    Cine are mintea limpede realizeaza ca aceste organizatii subversive se constituie in adevarati ,,,cai troieni” in tarile-tinta. Nu intamplator este atacat un pilon fundamental al romanismului: biserica ortodoxa.

  21. O inselatorie politica si electorala: Guvernul tehnocrat, un steag fals

    Desemnarea de catre presedintele Klaus Iohannis a lui Dacian Ciolos ca “prim-ministru tehnocrat sau independent”, dupa cum a afirmat in anuntul oficial, ridica o mare problema de autenticitate. De concordanta intre afirmatie si realitate. Adica de adevar, in ceea ce priveste “independenta” premierului Ciolos. Fara nicio indoiala pe cale de consecinta si in privinta “independentei” guvernului, in alcatuirea caruia Ciolos a primit toate garantiile de sustinere ale lui Iohannis. Mai concret si transant spus, problema care a iesit la iveala, cu acest prilej, tine de opusul adevarului, de minciuna, de inselatorie.

    Cat de “independent” este Dacian Ciolos poate judeca oricine, dupa datele publice referitoare la persoana acestuia. Nu se poate pune la indoiala ca n-ar fi un tehnocrat, sunt multi politicieni de aceasta formatie. Partidele si structurile lor de expertiza sunt pline de tehnocrati. Ca premier, si Ponta a fost un tip de tehnocrat. Deci tehnocrat si independent nu pot si servite la pachet ca acelasi lucru. Si totusi, Iohannis a facut-o. La fel Basescu, cand a reactionat ca desemnarea lui Ciolos este o solutie buna. Inevitabil, in corul dreptei PNL a plusat cu desemnarea, identificand-o cu un semnal de predictibilitate in exterior.

    Insa nu la toti a functionat confuzia sau confuzarea. Prudent, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca este prematur sa spuna daca social-democratii vor vota sau nu viitorul guvern, ca va astepta sa vada mai intai echipa si programul. O pozitie de inteles, Dragnea nu vrea sa reaprinda scandalul ducerii PSD spre dreapta, cu atat mai putin sa ia locul lui Ponta in acuzatiile de diluare a identitatii ideologice a partidului. Nici presa internationala nu s-a avantat cu ideea de “independenta” a premierului desemnat, dimpotriva, s-a limitat la caracterizarea de “tehnocrat” si, indirect, la legatura acestuia cu politica, prin calitatile de fost comisar european si de actual consilier al sefului Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

    Pe pagina de Wikipedia a lui Dacian Ciolos, pe care acesta ar fi putut sa o modeleze sau sa o corecteze daca ar fi cuprins vreo confuzie sau vreun neadevar, scrie negru pe alb ca premierul desemnat este “un om politic roman”. Pe acelasi topic public este inserata o rubrica cu “activitatea politica”, din care aflam istoricul pozitiilor politice la zi (ministru al agriculturii in guvernul Tariceanu, sef al unei comisii prezidentiale in timpul presedintelui Basescu si celelalte). Tot de acolo aflam apartenenta la “Partidul politic: Partidul Popular European” si “Ocupatia: om politic”. Prin urmare, premierul desemnat, actualul sef de stat liberal si PNL, precedentul sef de stat si Miscarea Populara fac parte din aceiasi familie politica, a popularilor europeni, din care face parte si seful guvernului european, crestin-democratul luxemburghez Juncker.

    La prima inselatorie politica, privind pretinsa “independenta” a lui Ciolos se mai adauga una si mai mare, electorala. Practic, premierul si guvernul de dreapta din familia popularilor va guverna sub acoperirea de “independent” folosindu-se de majoritatea de stanga, dar impotriva stangii. Cu alte cuvinte, dreapta populara romaneasca, sprijinita de dreapta populara europeana, se va folosi de legitimitatea electorala a social-democratilor si a coalitiei, legitimitate intemeiata pe rezultatele alegerilor din 2012.

    In numele caror interese va guverna noul guvern de dreapta, pe socoteala stangii, un transfer fraudulos de capital de incredere si electoral, neconstientizat din pacate? Fireste, in numele unor interese de dreapta restranse, romanesti, europene si americane (in ultimul caz distinctiile ideologice sunt nesemnificative), cu tot ciorchinele de interese financiare, bancare si corporatiste occidental.

    Chiar daca extrem de rafinata, inselatoria electorala tot inselatorie se numeste. Cum este si inselatoria conceptuala a “deschiderii competitiei politice”, care este negata de inchiderea vectorilor politici numiti partide de stanga si restrangerea sistemului de putere la cercul inchis al intereselor de dreapta. Cand se va intoarce societatea romaneasca la valorile autentice, cerinta de insanatosire si sursa de dezvoltare, de care vorbea, azi, premierul interimar Sorin Campeanu?

  22. Ia te uită! Melcul cel bleg, cu coarnele pleoștite și șase cochilii fățoase puse una peste alta, s-a mișcat ca un Speedy Gonzales fabulos, de 2,00 metri înălțime, și și-a numit ”premierul meu” cu o viteză spectaculoasă, de ne-a lovit cu ”secretul de polișinelă” în moalele capului pe toți…

    Adică, după ce un an n-a făcut nimic decât să se odihnească în concedii , să practice aruncarea paltonului la țintă și să se fotografieze cu toaletele trăsnet ale Primei Doamne, prin Europa, dintr-o dată ar vrea să credem că el, într-o săptămână doar , s-a concentrat , i-a venit ideea , l-a sunat pe Cioloș, care nici el n-avea nimic se făcut în următorul an, ăla a acceptat pe loc și i-a dat un ”like” pe Facebook, a făcut niște consultări la o-ha, l-a șters pe Predoiu din carnețelul cu propuneri pentru premieri, a fost în Piața Universității unde a tăcut, exact așa cum a promis, cu cetățenii care vorbeau, s-a întâlnit cu societatea civilă –aripa Băsescu, și …gata! avem premier, și părerea mea e că avem și Guvern.

    Și el ar vrea ca noi, care-i cunoaștem deja rapiditatea în acțiune, să credem toate astea?

    Cel mai tare îmi vine-a râde însă când mă gândesc la liberali, care gâfâie cu papornița-n brațe și se uită cum le-a plecat trenul de sub nas, taman când au reușit ei să găsească peronul…

    Ce să-i faci…Klaus o fi el încet la minte, dar a înțeles, totuși, că treaba cu ”cine este generalul” merge în campanie, dar dacă vrea două mandate și mai multe mantouri splendide pentru doamna Carmen, chiar că trebuie să facă ”stop! și de la capăt”, ca și cum nici măcar primar în provincie n-a fost vreodată. Și, mai ales, să se prefacă, exact precum ilustrul său predecesor, că el NU ARE NICI O LEGĂTURĂ, DAR ABSOLUT NICI O LEGĂTURĂ CU CLASA POLITICĂ !

    El este doar un cetățen onest, înalt și nu prea deștept (că alegătorului nu-i plac ăia mai deștepți ca el, deoarece sunt aroganți) care a muncit mult, ca să-și facă, așa, ca tot omul, șase case, un palton și o mie de poze, cu doamna Carmen superbă, în prim plan, pe Facebook…

  23. Dacă priviţi fără părtinire în urmă şi cu curajul de a nu băga în seamă frazeologia găunoasă a lui băşinel, veţi observa – cu mai mare sau mai mică uimire – că Băsescu a cam supt-o voios mai mult de la Marele urs, decât de la marele licurici. Ideologic, economic, geopolitic…

  24. Deocamdata PSD a primit o nuielusha peste degete, si a fugit de la butoane. Desi pictat ca „tehnocrat” eu vad tot un prim ministru politic. E de centru dreapta dl Ciolos. Deci, aceste evenimente de „piata” au condus la o schimbare de putere in mod nedemocratic. Cu sprijinul ambasadei SUA, si a noului Ambasador, care nu pare ca se deosebeste de predecesorii sai in ce priveste „sprijinul” pe care il acorda unora si nu altora.

    Nu mi-a placut niciodata Basescu, dar mai departe de asta, are dreptate, desi iarasi, nu l-as vrea ca „reprezentant”. Eu cred ca Basescu va merge ca si Orban, mai ales ca familia sa i-a criticat pe fata pe rusi, dar in spate a facut business cu ei. M-as fi bucurat sa scrie carti, dar nu poate, trebuie sa agite el lucrurile. Asa cum prevedeam, SUA urmau sa-l scape din brate pe Basescu, iar azi cred ca, desi nu o sa recunoasca public, el ar prefera sa-l primeasca Putin, eventual cu Berlusconi impreuna.

  25. @serbanfl noiembrie 9, 2015 la 10:22 am

    Aveți foarte multă dreptate, totul este așa cum scrieți. Asta nu-l împiedică să fie extrem de lucid în unele situații și să le trateze cu seriozitate. Eu nu am suficientă răbdare și înțelegere pentru ”dubla personalitate” a lui Mircea Badea , așa cum n-aș avea disponibilitate să citesc o carte bună în paralel cu una proastă, a aceluiași autor.

    Dar chiar nu avem de ce să polemizăm pe o temă minoră, care nu este în preocuparea niciunuia dintre noi doi, în mod obișnuit.

  26. Nenorocirea consta in aceia ca sistemul mafiot instalat de basecu a fost preluat in totalitate de alt personaj dubios cu aliura de veiletar si apucaturi de dictator care sub patura diasporei a captat face book si cu o mana de incompetenti din umbra submineaza intraga clasa politica prin tot felul de procese si calomii. De trei ani D-l Sererbanescu spune ca Romania este o COLONIE si acum prin numirea de C.E, a lui Ciolos ca premier in afara votului romanilor ,s-a instalat ; GUVRTNUL MEU ; si am intrat din nou in dictatura de la Cotroceni ca pe timpul marelui b o c . Strada manipulata de lichelele politice mai tinere s-a oprit semn ca a fost inventata, SRI a cazut la examenul COLECTIV mana criminala a fost conceputa in timp si scapata de a ajuns la acest dezastru uman , Sa conduci tara prin face book este o MARE REALIZARE ROMANESCA.

  27. Dacian și Daciana.
    Piața, La Strada au vrut nume noi. Cioloș e într-adevăr nume nou și n-a mai fost la guvernare.
    Piața, La Strada nu zice nici pîs. Amnezia e selectivă. Sau, n-are nimic că a fost, important e că nu a fost cu Ponta.

    Cioloș e curat? Nu „planează” nimic asupra lui? Lasă că aranjează media și DNA! Ce? Asupra lui Ponta „plana” ceva la înscăunare?

    Una peste alta, sunt gata să apreciez o guvernare pe care o consider bună, așa că, precum am apreciat și apreciez guvernarea Ponta, așa voi aprecia guvernarea Cioloș dacă politicile aplicate îmi vor plăcea.
    Cert e că, odată puși pe aplicat politici, guvernanții vor deveni toți oameni politici și vor intra în „clasă”, dacă nu erau deja.

  28. Dintr-un blog:

    „Ceea ce face băsescu în aceste zile, mediatizat frenetic, este ruperea unei hălci naive de electorat care s-a săturat de minciuni. Iar băsescu o face ca la carte: preia slogane radicale, urlă împotriva DNA, a Uniunii Europene, a americanilor s.a.m.d. Sistemul i-a găsit un nou job celui care, în mod normal ar trebui să înfunde puşcăria. băsescu e noul Vadim, cel care trebuie să preia şi să confişte mesajul naţionalist pentru a-l compromite.”

    http://trenduri.blogspot.ro/2015/11/romania-prostilor-bine-facuti.html

  29. @Mihaela Erika Petculescu spune : +instigaţiile celor dornici să pescuiască în ape tulburi („Timpul României voastre a început” – fostul rege Mihai)+
    Excelent aţi surprins !

Lasă un răspuns