Alternativă sau aventură?

images

 

 

 

 

 

Mărturisesc, nu am fost niciodată adeptul revolutiilor, desi poate, uneori, ele sunt necesare. Revolutiile dezvoltă, de obicei, violentă, genereaza răni, incercând să gasească solutii. Cicatrizarea acestor răni ia timp iar vindecarea lor durează mai multe generatii. Prefer schimbările prin reforme, asa cum un medic tratează simptomele fiecărei boli, in parte si pe rând. La fel cu multi oameni, acum, privesc la ce se intâmplă pe străzi si incerc să inteleg, mai ales, ce se intâmplă in sufletul concetătenilor mei mai tineri. De multi ani, in diverse universităti, le-am vorbit studentilor mei despre faptul că, inevitabil, in viata indivizilor si a societătilor (sau intre state) apar conflicte, dispute, diferente de abordare. Este important insă cum le rezolvi. Cei care le rezolvă cu intelepciune, merg mai departe; ceilalti se intorc la punctul zero.

Este vorba oare, acum, doar  de nemultumirile tinerilor din stradă sau sunt ei si corpul de rezonantă al nemultumirilor părintilor lor? Este vorba doar de supărarea celor care, nervosi fiind, sparg televizorul care-i enervează? Sau sunt lucruri mai profunde? Probabil. Nu inteleg insă care sunt  solutiile propuse. Multe strigăte de „jos” dar putine indemnuri „sus”. Iacobinii nu au reusit mare lucru nici in Revolutia franceza. Idealismul nu va asigura căldura in case la iarnă si nici plata datoriilor scadente ale statului.

Varianta initială a reglementării motiunii de cenzură in Parlament presupunea doar să dai jos guvernul. Filozofia nouă este să propui, in acelasi timp, o altă echipă de guvernare si un program alternativ.

Sigur, in stradă, acum, sunt multi tineri educati, multi dintre ei pot face distinctia dintre bine si rău, dintre metropolă si colonie, ei pot intelege miza extraordinară a stabilitătii statului român, in conditiile instabilitătii din zonă. Sunt sigur că ei au informatii despre actiunile „Miscării Ocupy” sau despre cele ale „indignatilor” din diferite tări. Este important, de aceea, după părerea mea, ca actiunile din stradă nu să sustină o Utopie, ci  să genereze o alternativă. O alternativă si nu o aventură.

Mi-am adus aminte de destinul nefericit al unui poet si compozitor inzestrat – Marcel Bresliska, cunoscut mai ales sub pseudonimul Marcel Breslasu, devenit secretar de partid al Uniunii Scriitorilor, după „revolutia” din 1944. In 1938, el a publicat „Cântarea Cântărilor – Poeme pentru un oratoriu profan”. Adaug indemnului meu la intelepciune câteva din versurile sale:

„NU,

Fiecare trebuie să’njghebe totul de la ‘nceput.

Nimeni nu descuie taina lumii cu cheie de imprumut.

Intrebând de drumul mai scurt nu ajungi niciodată,

a ajunge nu-i nici pomană, nici minune, ci răsplată.

Decât un sfetnic la răspântie, mai bine te ‘ntâmpină o ‘ndoială.

Ocolul face parte din drum si risipa din socoteală.

…….

Nu,

Gândul care n’a rodit din trăire e zădărnicie si glumă,

se ‘ncolăceste in jurul lui insusi, până se sugrumă.

Tâlcul pe care crezi că l-ai prins, ti se strecoară din năvod

dacă nu l-ai impletit singur, cumpănind nod după nod,

gândul care n’a rodit din trăire nu poartă rod.”

 

PS In ceea ce priveste solutiile imediate, nu are rost să ne gândim la alegeri anticipate parlamentare (inclusiv in varianta simultană cu cele locale). Cel putin din  motive tehnice.  De aceea, o solutie probabilă pentru formarea unui nou guvern, in conditiile in care Liviu Dragnea nu a făcut o propunere de candidat de premier in numele unei coalitii majoritare, este repetarea modelului din 1991 – guvernul Stolojan (din care am făcut parte, alături de Mircea Ionescu Quintus)), intr-o formulă de mare coalitie condusă de un tehnocrat, guvern care avea ca mandat organizarea alegerilor parlamentare din 1992 (initial gândite a avea loc in 6 luni; până la urmă organizate după un an). Posibil ca Dacian Ciolos să fie propus pentru prima echipă; dacă nu va fi votat se va căuta un alt candidat cu acelasi profil. Trist pentru PSD este faptul că, in urmă cu un an, spera să aibă si presedintele si primul ministru, iar acum nu mai are nici măcar conducerea guvernului. Probabil că există insă o strategie pentru câstigarea alegerilor din 2016.

86 de gânduri despre “Alternativă sau aventură?

  1. Parchetul General a început anul trecut urmărirea penală pentru abuz în serviciu pe numele lui Dacian Cioloş după ce fostul director al Administraţiei Domeniilor Statului, Jean-Catalin Sandu, a depus plângere împotriva ex-ministrului Agriculturii din perioada octombrie 2007 – decembrie 2009. Plângerea a fost înregistrată pe 20 martie 2014. Dacian Cioloş trebuie sa explice de ce a acceptat cererea DNA de constituire a Ministerului Agriculturii ca parte civilă în dosarul Telepatia, fără să aibă avizul directorului juridic şi fără ca şeful de la economic să calculeze pretinsul prejudiciu şi să înregistreze creanţa. Conform plângerii depuse de Jean-Cătălin Sandu, ministerul condus de Dacian Cioloş era obligat să obţină, pe de o parte, acordul Direcţiei Juridice a MADR, pentru a se constata dacă Ministerul Agriculturii se poate constitui parte civilă în cauză, iar pe de alta parte, avizul Direcţiei Economice, care trebuia să îşi dea acceptul după ce în prealabil calcula presupusul prejudiciu şi îl inregistra în contabilitatea ministerului, la rubrica creanţe. Cătălin Sandu a fost chemat în 2014 să dea declaraţie în calitate de parte vătămată, iar fostul director al Direcţiei Privatizare – Concesionare a ADS, Vlad Săvulescu a dat declaraţie în calitate de martor, tot în 2014. Abia anul acest a ajuns şi Cioloş la DNA. Decizia lui Cioloş a dat pretextul procurorilor DNA să susţină că Ministerul Agriculturii a fost prejudiciat, deşi banii din privatizarea ICA nu au ajuns la această instituţie, ci la Ministerul Finanţelor. Cioloş a fost acuzat că a devenit comisar european în 2009 în urma unui troc cu Băsescu. Preşedintele i-a oferit pe tavă funcţia, iar la schimb, ministerul Agriculturii condus la acea vreme de Cioloş s-a constituit parte civilă în dosarul Telepatia. Asta deşi banii din privatizare nici măcar nu au ajuns la ministerul lui Cioloş, ci la Finanţe. Pe 8 aprilie 2015 a fost chemat la Parchetul General.
    Wikileaks, “agentul de influenta Ciolos” „Cablograma Wikileaks care il priveste pe Valeriu Tabara mai ridica cateva semne de intrebare, de data asta legate de comisarul european, domnul Dacian Ciolos. Daca domnul Tabara este doar un biet nebun regional, domnul Ciolos s-a dat de trei ori peste cap si s-a transformat aproape instantaneu dintr-un pion obscur in ditamai regina la Comisia Europeana. Dar oare, cu cine discuta domnul Tabara despre OMG-uri la Comisia Europeana cand se mai duce la shopping la Bruxelles?! Oare Dacian Ciolos a ajuns intamplator mare comisar european pentru agricultura, prin meritele sale am vrut sa spunem, sau si ascensiunea domniei sale este rodul jocului mai mult sau mai putin subtil facut de lobby-ul american in favoarea introducerii in Europa a OMG-urilor pe usa din dos, adica prin Romania lui Tabara? Stenograma recenta Wikileaks ne face sa inclinam catre cea de-a doua varianta. Ne este greu sa credem ca Monsanto s-ar fi putut abtine sa profite de oportunitatea de a face lobby la cel mai inalt nivel al UE cand tot ce trebuia sa faca nu era decat o simpla mutare prin care transforma un pion din gasca lui Tabara in ditamai regina europeana. De asemenea, ne este greu sa credem ca Ciolos ar fi altceva dact un alt cal de cursa lunga crescut de Monsanto cu soia modificata genetic in aceiasi boxa ca si Valeriu Tabara. Nu mai credem demult in calitati individuale si in jocul intamplarii. In niciun caz cand vine vorba de politica SUA sau de cea a UE. La primul niel de intelegere, credeam ca este suficient sa fii nepotul lui Virgil Ardealean, zis si Vulpea, ca sa poti accede la o astfel de functie. Nu zicem ca nu a ajutat si asta dar jocurile se pare ca sunt mult mai mari si mai complexe, mult peste capul bietului Ardelean. In orice caz, viitorul apropiat si deciziile care vor fi luate in cadul UE in legatura cu OMG-urile vor arata daca am avut sau nu dreptate.”sursa Badpolitics
    Oare este bine sa fie premier un slujitor la porti straine?

  2. Draga donule Cristian Enache

    “Strada” nu prea doreste decat “jos” “ la oase” si “m@@e”. WE extrem de utila la demolari insa la constructie …
    Pai mai draga domnule “strada” lu matale a inceput cu “draci danseaza-n catedrale” , demosia patriarhului si a terminat cu zicand in geneunchi tatal Nostru.
    Pai mai draga domnule tare sunt curiis cum va fi “strada” de acord cu X escu premier…. odata ce “strada” se aratra incapabila sa isi clarifice parerile despre religie.

    Pur si simplu lasata de capu ei “strada” este incabila sa exprime o vointa articulata (cestue valabila si in Roma antica, si zilele nboastre si la Paris si la Bucale) findca o gloata (multime mai mare care nu este “incadrata” ierarhic macar cat la nivelul haitei) conpusa chiar din academicieni .. ramane o gloata.
    D’aia voi deja ati fost fraieriti. Ieri au fots chemati “reprezentanti” voistri in frunte cu Sorin Ionita (intersanta biografie – 3 ani redactor la Expres si de atunci incoace “societate civila” salarizata. ) si aia Cristina Guseth director al Freedom House Romania (oricat caut nu ma lamuresc cine este Gusseth .. macar este cetatean roman?!).

    Scuze draga domnule da’ tare mai sunteti cum zicea Brucan!
    Pai ce credti voi ca este “anticoruptia” asta care lasa in nelucrare zeci de sesizari ale coprului de contrl la pirmului ministru dar urmarestre pe periculoasa Rarinca , nu se intreaba cum s-a ajuns la sucarul cu aurul Romaniei dar alearga dfupa fotbalisti si acum se ocupa de bauzu de colana oficiala ca de un act de mare coruptie (in tara in care milarde …)> Praf in ochii vostri fraierilor!!

    Mda. Si motivu zau ca este “bun”. A ars o crasma (ciocu mic! Orice local in care poti bea alcool este o crasma!) in tara in care regulile PSI sunt luate la misto .. morti si pe altyaru sfantului Profit … Cam atat v-a deranjat (snt curis daca mureau intr-I fabrica in timpul lucrului v-ati mai fi deranjat?!)
    Si ce cereti?!

    A .. da ar fi multe motive ptr care sa prorestati. Multe de pretins.
    Dar ptr asta nu va duce capul.
    Doriti decat o noua clasa politica .. CARE SA CE ??!!

    Cat timp sunteti incapabili sa articulati CE VRETI (aveti nevoie nu ce va inchipuiti ca …) nici o clasa politica, nici un birocrat, nimeni nu se va sinchisi de voi.
    Si voi ce cereti?!
    Noi partide. Noi politicieni. Adica ca niste buci mai tinere sa ia locul unor buci mai batrane. Am mai vazut faza asta in anii 90. Prin 2005 am vazut si “rocada” si cel putin in PSD noile buci erau atasate la capete mai putin capabile … Adica cum sa zic … Curlatean sau Zgonea vor lasa doar “parfumul” bucilor lor pe scauenele in care statusera unii care chiar aveau si ceva minte (chiar si Hrebe era un geniu fata de astia… )

    Si in cam in fara … Am o obsesie .. nu stou cum se face dar voi brabatii tineri abuzati de gusite, fulare de osanza porcina tatarnandu-va sub falci …. Ori prea multa bere .. ori prea putini hormoni tirodieni,…

  3. Lucrul în istorie al împăratului Mauricius (Mavrichie îi spunea Dosoftei) arată faptul că transformările societale profunde se produc prin idei reformatoare, nu prin revoluţii.

  4. Primavara araba, euromaidan ukrainian si acum euromaidan romanesc.
    Se simte in aer un parfum strain si la coltul strazii vezi ocheanul si timpanul.
    Papusarii dau spectacol

  5. @Adrian B. : +Sa-l puna pe Saakashvili premier. Omul e deschis la orice propunere, de oriunde ar veni, si are si ok-ul licuriciului.+
    Aşa aş spune şi eu. Este la fel de fantasmagoric ca mine. Deocamdată vrea să unească rutier Odesa cu Bucureştiul. Locul central de unde se adreseză lumii pare să fie Opera din Odesa. Construită ca şi teatrul din Iaşi, de aceeaşi arhitecţi.

  6. Marfa- Bani – Marfa >>>Bani- Bani- Bani >>>jn loc de fabrici , moluri > inloc de spitale, biserici > jn loc de biblioteci , crasme si discoteci > in loc de patriotism , ura si dusmanie , in loc de banci romanesti ,banci streine jefitoare a banilor romanilor si se poate continua cu multe,,,,,,,,si sa ajungem la , in loc de o clasa politica in slujba poporului , o clasa politica subjugata banului , hotiei si desraului cu partide datornice la asa zisi capitalisti cinstiti ,de milioane de euro cu conducerea tari pe foce book , cu tineri in strada ca sa scape de nemernicia banului si a clasei politice corupte si a partidelor care in loc de sustinerea de doctrinele proprii ,fac politica de mahala.

  7. http://opiniile-tale-conteaza.ro/florin-chilian-acuza-la-colectiv-a-fost-crima-cu-premeditare-focul-nu-a-pornit-de-la-artificii-a-fost-pus-de-o-mana-criminala/#comment-296
    Eu unul nu pot intelege cum s-a putut intampla sa ia foc daca nu era o flacara deschisa acolo ajutata sa se propage pe tavan de un agent de propagare.

    10 secunde pentru cateva sute de metri patrati de suprafata in flacari! Stalpul si tavanul in 10 secunde! Nu este posibil asa ceva fara un agent de ignitie.

    10 de secunde si a luat foc tot clubul!

    Incercati voi sa dati foc cu o artifica la burete de tipul ala si veti vedea ca nu se poate.

    Aici trebuie sa se pronunte un specialist in incendii, de preferinta nu unul din Romania. In astia nu am incredere.

    Este o imagine a momentului de inceput a incendiului. Și o a doua, din lateral. Se observă distanța de la stalp la artificii. Puterea calorică a artifiiciilor la capătul arderii, nu ajungea pentru aprinderea stâlpului – trebuie agent de propagare a focului..
    Ce agent de propagare se afla pe tavan? Ce agent de combustie rapidă, cu o asa viteza a facut ca în 30 de secunde întreaga suprastructură a tavanului sa se aprinda?

    De unde atâta sarcina termică, la cat de redusa este densitatea buretelui de izolație fonică?
    In prima imagine îmbrăcămintea de decor a stâlpului este aprinsă într-o mică proporție incepand de foarte jos acolo unde putea ajunge o bricheta, tavanul insa era deja tot în flăcări.

    Propagare a incendiului cu degajare termică intensă. Raza zonei de foc s-a alimentat cu un agent de aprindere. In focarul de pe tavan pare să se fi aflat -vapori de benzină, de toluen sau tiner, captivi pe tavan?

    Fenomenele ce se derulează în timpul unui incendiu, de regulă, sunt arderi normale, precedate de arderi lente. Arderile normale (uniforme), sunt caracterizare de progagarea arderii cu viteză relativ redusă (de la câţiva centimetri la un metru pe secundă). Aici, din mărturii, rezultă că a avut loc o ardere rapidă, ca un fel de deflagraţie, un gen de ardere ce se propagă cu viteze foarte mari, subsonice (de ordinul zecilor de metri pe secundă) cu degajare mare şi instantanee de căldură; ba chiar se pare că a avut loc și un fel de detonaţie cu undă de șoc, adică o ardere ultrarapidă.

  8. @Adrian B.
    Fi pe fază! Este cineva care răspândește neadevăruri despre tine, pe net.

    Adrian B. octombrie 31, 2015 la 6:11 pm
    „….De exemplu , cineva construieste un spatiu pentru discoteca , apoi da faliment , vine altcineva si deschide o librarie , da si el faliment , samd . Spatiul ramane , activitatea se schimba . Asta este economia de piata .
    Ce sa mai spunem de spatiile din zonele istorice vechi de sute de ani : Sibiu , Alba Iulia , Centrul Vechi , Sighisoara , etc. Si cum exista in orice zona istorica din lumea asta : Venetia , Florenta , Roma , etc. Nici acelea nu îndeplinesc anumite conditii de rezistenta dar trebuiesc puse in valoare .
    Doar nu o sa le tina inchise si proprietarii obligati sa plateasca impozite pe ele ?”

  9. Reportajele de la piață și de la stradă devin din ce în ce mai hazlii. Aproape că-l bat pe Mr Bean.
    Abia aștept să vină seara ca să aud tâmpeniile vesele debitate de diverși locuitori, și, zău, dacă n-ar fi enervarea automobiliștilor că nu pot rula conform dreptului lor (în paranteză fie spus, ocuparea carosabilului e o încălcare gravă a legii; în țările-stat de drept, celor care o fac, Poliția și procurorii le întocmesc dosare penale, adicătelea ocupanții devin penali), deci dacă n-ar fi nemulțumirea automobiliștilor, aș vrea ca manifestarea de la piață să dureze mult, pentru că îmi provoacă o bună-dispoziție de zile mari.
    Aia cu scena, madam Janis Joplin cu pantaloni largi din anii ”70, inșii bătrâiori, grași, cu codiță-samurai, care nu mai vor „bătrâni” în politică, și care își smulg unul altuia microfonul, lozincile hazlii urlate de fețe de cartier rău famat, patosul cu care persoanele turuie clișee citite pe „rețele”…
    Ei, da, „integrilor” care vreți integritate, „net” pe englezește înseamnă „rețea”, dar și „plasă”.
    Asta n-o știți voi, cei care ați „învățat” engleza de pe FB și din textele de muzică ușoară americană.

  10. Ioh le-a promis protestatarilor (care protestează „pentru”, nu împotrivă) că va veni inopinat la piață. Ce palpitant pentru piețași! Vă dați seama! Să te duci în fiecare seară la piață cu speranța înaripată că va veni președintele ca un Deus ex machina, și să le povestești peste ani nepoților că l-ai văzut pe prezidente „live”! Și el să nu vină, dar tu să perseverezi și în serile următoare, că tot n-ai treabă, că tu ce îndatorire ai? STATU trebuie să facă tot, că de-aia-i stat.
    Pe când promisiunea „din trei în trei luni”, făcută și de Băsescu?
    Sau Ioh se teme că, la fel ca Băsescu, el va fi punctual, dar nu va găsi acolo decât automobile la stop?

    (Cea mai hazlie chestie a fost replica lui Băsescu după câteva luni de la promisiunea lui în urletele de satisfacție ale piețarilor: „eu am fost, dar nu v-am găsit acolo”).

  11. Ce avem noi aici? Păi, noi aici… tocmai avem OPERAȚIUNEA GUVERNUL MEU , aflată în plină desfășurare…nu-l bănuiesc pe Klaus de atâta inteligență încât să o fi pus el la cale, nici gând…dimpotrivă, el, la cât e de deștept , s-a mai ”scăpat” prin presă, că lui au uitat să-i spună că-i chiar așa de secret.

    Sigur că multă lume a crezut că ” GUVERNUL MEU” înseamnă ”LIBERAL”…dar observăm de câteva zile că nici gând…Cum a apărut în rândul tinerilor frumoși și liberi numele lui Dacian Cioloș ? Sau n-a apărut acolo? O fi apărut pe rețelele de socializare, iar carnea de tun propagandistic din stradă, protestatarii eterogeni, și-au imaginat că în piață s-a născut ideea? Părea să fie opțiunea lor, nu-i așa?…

    Și chemarea la Cotroceni a ”reprezentanților societății civile ”…din 5200 de doritori au fost selectați 20 de reprezentanți…părerea mea este că s-a selectat cine trebuie cam așa: ”…domnu′ Sorin Ioniță, la ce pozitie sunteți, vă rog? La ce oră ați transmis cererea? …haideți, domnu′, ca să nu ne mai obosim noi să vă căutăm printre fraieri…”

    Dacă n-ar fi atât de terifiant să vezi cum se acaparează o țară, în ciuda opțiunii populare legitime exprimate la vot, ne-am prăpădi de râs … Câțiva reprezentanți au fost aleși aleatoriu, la o-ha, pentru impresia artistică și pentru ca să meargă apoi în piață să spuie la popor că a fost pe bune, și n-a fost doar o ordinărie puturoasă , ca să poată Klaus să-și facă și el partid, cu SAR-ul , FREEDOM HOUSE-ul și SALVAȚI DUNĂREA ȘI DELTA !

    Adică exact cu ăia care l-au făcut președinte prin culise, și nu cu liberalii care scandau ”cine…este…ge-ne-ra-lul ”. Cu ăia care s-au ”ocupat” pe bune de mica problemă a milionului de voturi în plus pentru Ponta după primul tur de scutin…Adică exact a celor incluși în răspunsul lui Petre Roman , după alegeri, întrebat fiind de unde au avut bani pentru finanțarea celor 36 000 de operatori care ar fi fost necesari , după opinia unui sociolog, pentru operațiunea de intoxicare ”minunea din noiembrie ” : ”Nu noi am făcut mobilizarea pe FB… noi am găsit-o , gata făcută, acolo, și am profitat de ea…”

    „Târziu, foarte târziu, guvernul a demisionat. A fost nevoie să moară oameni ca această demisie să se producă”. Fără rușine, Klaus recunoaște că hazardul care a condus la tragedia din club, servește binișor proiectelor sale de viitor. Altfel, cum ar fi putut să scoată din mânecă, la țanc, un guvern făcut în afara țării, cu destul timp în urmă, dar care nu putea fi cocoțat în scaune din simplul motiv că Victor Viorel își avea reședința la Palatul Victoria și era încăpătânat .

    Acum , că Victor Viorel a plecat, a rămas în urmă o plastilină de PSD, turtită și lipicioasă, și-o fleașcă de PNL, iar acesta din urmă e atât de tălâmb încât nici măcar nu și-a dat seama ce i se întâmplă și constată abia acum, cu gura căscată, că președintele avea demult o altă amantă politică în delegațiile peste hotare, căreia îi lua bilete în Caraibe și-i promitea bijuterii, în timp ce proasta de PNL stătea acasă , îi gătea ciorbițe și-i împletea ciorăpei de iarnă, așteptându-l să se întoarcă de la Viena .

  12. @Adrian B.noiembrie 6, 2015 la 7:12 pm

    Prietene, parcă trăiți într-un univers paralel… și n-aș vrea să vă deranjez sau să vă trezesc din somnic pufos, dar n-am observat ca pe agenda lui Klaus să fie vreo întâlnire informală cu Cătălin Predoiu, în vederea formării noului guvern…cică va fi cu Dacian Cioloș…care, vedeți, n-are cine știe ce treabă pe la Bruxelles zilele astea și a găsit rapid o ”fereastră” , să vadă la București despre ce este vorba…că sigur habar n-avea și a fost luat pe nepregătite și a fost surprins pozitiv de propunerea lui ca premier într-o țară bizară din sud-estul Europei, unde strada și rockerițele cu cercei în nas știu mai bine cine s-ar potrivi ca șef de Guvern , decât ăia care votează formațiuni politice generatoare de prim-miniștri.

    Nu se putea să nu observați pancarta cu ANAF-ul…eu, când am văzut-o, fix la dumneavoastră m-am gândit .

    Sigur că nu sunteți de vină că s-a ajuns aici, ar fi fost culmea să vă acord o astfel de prezumție …dar cred că ați pus umărul, după modestele dumneavoastră puteri, că doar nu numai aici , pe blog, ați scos semnele de exclamare și ”jargoanele ” din traistă…or fi fost și unii, prin cercul dumneavoastră de prieteni, mai neinformați , care v-au dat crezare, că prea le ziceați cu foc…

    Oricum, mi se pare minunat ca idolii dumneavoastră de la ANTENA 3 , în frunte cu Mihai Gâdea și Dana Grecu ( dar fără Mircea Badea, care pricepe exact despre ce este vorba) să fi încurajat la greu o revoluție care să-l aducă în scaunul de premier pe ăla care l-a băgat la pușcărie pe patronul lor. Sper ca Dana Grecu , așa cum a promis , să fi ieșit chiar în stradă pentru ca Dacian Cioloș să-și așeze fundul nobil la Palatul Victoria… că și ea, ca și dumneavoastră , nu-l suporta pe Ponta.

    Tineți minte , prietene , ce v-ați mai indignat că Gabi Oprea a cerut pentru Ministerul de Interne TOATE clădirile trustul INTACT? Mamă ce l-ați mai înfierat pe milițian… dar v-ați întrebat de ce dracului Voiculescu nu a scris nimic pe blog despre mârșăvia asta? Poate pentru că alternativa era să fie vândute la licitație? Unor români cu bani… sau unor corporații străine prospere? Ce părere aveți, dacă după ce trece febra asta aftoasă a DNA-ului, care face legea în țară, și se dovedește că lui Voiculescu i s-a confiscat averea pe nedrept, de unde credeți că este mai simplu să o redobândescă, de la stat sau de la niște corporații străine?

    Prietene, mai binele e dușmanul binelui și veți avea curând prilejul să și observați, pe propria piele, chestia asta…și-o să vă indignați, și-o să răsturnați semne de exclamare peste cei care vor veni, ca și cum n-ați fi participat … exact la fel de firesc și de nevinovat cum, după niște ani , Călin Popescu Tăriceanu a încetat să mai fie pentru dumneavoastră ”CURVARUL BÂTRÂN” , și a evenit o figură luminoasă, pe care ați umplut-o de „RESPECT! ”, cu grație, în plin obraz.

  13. @Klusica
    Dacă este Dacian Ciolos, este rău. Nu ştiam că-i nepotul lui Virgil Măgureanu. Care-i bun prieten cu Andrei Pleşu. Deci lucrurile vor rămâne la fel în „cultură”. Într-un cuvânt, 22 decembrie 1989 continuă.

  14. In alti ani, Psd avea mai multi lideri de opinie, in prezent, nu mai vad pe nimeni. Pare un partid bantuit de o teama generalizata. Mi se pare teribil de suspecta demisia prematura a primului ministru Ponta. In actualul context politic, cred ca PSD va fi marele pierzator, si cu dizolvarea parlamentului sau cu un guvern de conjunctura, oricare din variante sunt nefavorabile PSD. Viitoarele cifre ale economiei nationale, pe termen scurt si mediu, vor vorbi de la sine, despre actualul moment politic si social.

  15. @ serbanfl

    Da , la tine ma refeream . Dar nu prea inteleg ce vrei sa explici prin preluarea aceea …

    p.s. Cred ca ai dezvoltat o obsesie vis a vis de mine . Chiar nu ai altceva mai bun de facut decat sa ma interpelezi pe mine cu tot felul de prostii ? Eu am .
    Este evident ca nu ma suporti , am inteles ; nu mai trebuie sa-mi reconfirmi lucrul acesta .

  16. 1. Strambul parezat de turturica plutza mica care mananca rahat cu polonicu’ , mai bine i-ar multumi PSD-ului ca da dovada de maturitate , ca nu si-a scos oamenii in strada , la contra revulutiune , ca n-ar fi fost deloc simpatica situatiunea interesului national , iar turturica parezatu’ si-ar fi luat-o si el ca hoara , remember (?) , pdl-istul.

    http://www.nasul.tv/dan-turturica-cum-vrea-psd-sa-manipuleze-protestele-din-piata-universitatii-cu-oamenii-lui-putin/

    Bai pupincuristule bashinisto-flatulat , lasa vrajelile conspirationiste ca stim si noi cu totii cine-s rusii si americanii , asa ca lasa-ne bai papagal stramb si jegos .

    PS Mie imi pare profund rau ca PSD-ul in toata istoria lui , n-a fost niciodata intr-asa o situatie nenorocita ( se ascunde toata suflarea PSD-ista ca sobolanii , si chiar nu inteleg de ce ) , si asta din cauza ca „tinerii frumosi” de la conducere , sunt niste aroganti de neica nimeni , niste tarani fricosi si niste parveniti , carora puterea si functiile le-au anihilat si cei trei – patru neuroni ramasi activi , dupa sosirea in Capitala , de la coada vacii .

    2. Sa-i citeasca cineva tacutului ghiolbanis , ala invartit cu cheita din buzunarul merkelizdei ( secretara de utc de acum 40 de ani , aia de azi , cu popularitatea 0 ), articolul asta si poate ne da si noua un raspuns anul asta sau la anu’ :

    http://www.nasul.tv/discurs-stupefiant-dupa-intrevederea-de-la-cotroceni-ce-jocuri-face-klaus-iohannis/

  17. Stirile din Romania umpla si pe aici, si lumea pe care o cunosc imi spune ca iarasi nu intelege ce se intimpla de fapt in Romania. OK, toata lumea pricepe ca este o revolta impotriva coruptiei, dar ce nu se intelege este de ce un Guvern si-a facut repede bagajele si a fugit la mama acasa, abandonind munca de guvernare. De ce au intotdeauna oamenii dreptate, cum spune dl. Ponta? Care sunt acei oameni care au dreptate, milioanele care l-au ales, sau miile care l-au speriat in piata?

    Eu cred ca dl. Ponta trebuiasa lucreze ca si Iohannis cu demonstrantii, sa stea de vorba cu ei, nu sa se foloseasca de un moment prielnic ca ca paraseasca scena pe furis. Sigur, eu nu cunosc toata complexitatea situatiei prin care trece dl. Ponta, dar declaratiile sale nu le percep ca fiind sincere.

    Pina la urma este vorba de capitalism si asa-zisa democratie. Toate au limitele lor. Intrebarea insa este: vor romanii capitalism? Pentru ca se pare ca cei 26 de ani de capitalism nu le-a prea placut. Nu cred ca o sa le placa nici urmatorii 100 ani. Capitalismul asta este: exploatare, polarizare maxima, saracie extrema, lipsa sansei, influentare, manipulare si cit mai mult jaf, national si international. Coruptia exista peste tot, iar la noi este si aceasta cultura blestemata a bacsisului. E bine sa te lupti cu ele, insa nu vor disparea. Si tehnocratii sunt oameni, si ei sunt coruptibili. Banul corupe pe oricine. Iar unde sunt foarte multi bani exista si foarte multa coruptie.

  18. Horoscopul sasesc pe saptamana urmatoare :
    – Dragoste: astrele iti surad.
    -Sanatate: astrele iti surad si mai tare.
    -Bani: astrele deja se c*ca pe ele de ras.
    -Politica: Asta e ! 😉

  19. Cu ceva timp în urmă, am scris aici că sub împăciuitoarea conducere a lui Dragnea, omul dornic să se pupe cu toți adversarii și mai ales cu Iohannis, PSD va deveni, în scurt timp, o formațiune ștearsă, fără identitate, fără importanță.
    Cu excepția notabilă a lui Tăriceanu, care și-a păstrat rațiunea și demnitatea, ceilalți, în frunte cu Dragnea, s-au dus la Cotroceni să șteargă pantofii șefului Werner și să se asigure că șeful (așa nulitate cum e el) e mulțumit.
    A fost mulțumit. Cum să nu fie, când a avut în față oameni fără personalitate și idei?

    P.S. Superbe versurile lui Breslașu.

  20. .., aceste demonstratii anti sistem practic is binevenite si sunt asemenea unei scurte ploi torentiale de vara dar cu fulgere si da bine pt. tinara noastra democratie inca in curs de consolidare, dar asa cum am mentionat ele nu vor tine mult deoarece sunt demonstratii spontane datorate si rezultate in urma tragediei de la nenorocitul ala de club si asta pt. ca acei tineri majoritatea din piata univ. nu au lideri sau ca scop clar si bine definit schimbarea de regim, reforme ci doar o eliminare a raului din intreg sistemul..lucru imposibil momentan !!_..Vrem sa nu mai fie coruptie dar cum ??…Cind toti stim ca daca nu dai spaga unde trebuie nu iti rezolvi mai repede problemele sau chiar deloc !_..Deci care ar fi reteta care sa duca la eliminarea tuturor acestor tare mostenite de pe vremea odiosului si perpetuate mai departe bine mersi si dupa schimbarea de regim din 89′ ??…..”Coruptia ucide”…Da asa este !…Atunci ucidetio si Voi pe Ea !!…Dar cum ?, cind ea Coruptia e precum o tumoara maligna generalizata ?…Toti suntem de acord ca trebuie sa punem alti oameni noi in locul celor vechi !_…Iar acesti oameni noi de care vorbim si ii vrem in locul celor actuali oare stiu si au invatat pe undeva ca odata ce esti la putere si in slujba cetatenilor menirea ta este acea de ai servi doar pe cetatenii care te-au pus acolo in urma unui vot !?…Normal ca nu nici unul dintre noi nu cunosc gindirea de tip..nu stiu !_..Finlandez, Danez..tari unde Coruptia e aproape inexistenta_..deci pina la urma tot la mentalitati si obiceiuri din vechime mostenite e buba_…Cum sa ii determini pe politiceni sa nu mai fie corupti cind Tu esti trimes acolo de niste oameni cu putere multa pe zona economica, iar tu trebuie si esti obligat sa raspunzi la niste comenzi_( Butoane_)_!_..Deci si la noi ca peste tot de altfel Nu putem separa politicul de economic si biznis la nivel inalt iar Coruptia si interesele de tip clientelar nu pot fi si nu au cum sa fie disociate de planul politic !!_..Dar la altii de ce se poate si la noi nu intreba unii ??…Nu stiu !…Asa cum am spus mai sus Coruptia-Nepotismele si Cumetriile de toate felurile tine de specificul nostru national actual ! Cu toate efectele sale vizibile si mai putin vizibile !_…Prin urmare si Eu ca multi altii dintre noi NU cred_EM intr-o schimbare de profunzime a sistemului actual de valori cu care ne prezentam unii fata de ceilalti !_…Cu totii stim ca Nu avem pe cine sa punem in locul LOR dar si al nostru_!_…Deasemenea cu Toti stim ca atunci in 90′ trebuia sa incepem costructia Kpitalismului nu cu fostii Comunisti din esalonul II si fostii Securisti ci cu Romani adusi de dincolo care stiau si intelegeau ce inseamna democratia si sistemul Kapitalist la adevarata sa valoare, adica aplicau retetarul deja experimentat cu rezultate vizibile si concrete, Nu cu improvizatii de toate felurile si fel de fel de experimente economice cu efecte negative si catastrofale asupra unei populatii intregi_..Nu ne-a placut de I. Ratiu dar nici de M. Munteanu care era de aici din RO…L-am preferat insa pe Comunistul Ion Iliescu cu al sau rinjet ce dadea bine la mase iar in prezent se vad rezultatele a ceea ce insemnat „Kapitalism reteta noastra secreta”…Hotia_Jaful Sistematic si Saracirea mai departe-inca a unei intregi populatii_!!!…iar tragedia de club e doar o una fatetele mai intunecate a sistemului faurit cu multa migala in acesti 25 de ani de democratie originala_…Asa ca toti cei care se iluzioneaza ca in urma celor intimplate recent se va schimba ceva in bine se inseala si imbata cu apa chioara !!_……_Nu avem pe cine pune in loc !_PUNCT_!…poate doar sa vina cineva de dincolo asa cum am amintit mai sus, care sa fie pregatiti-beton cum trebuie pt. a introduce acele reforme dar si norme ce tin mai degraba de conduita noastra morala ca popor si natie !_..Un suflu nou care sa nu fie murdarit si infectat cu actualul nostru spirit de tip Balcanico_Mirotic ce are ca resorturi de miscare si actiune si_Coruptia-Jaful si Hotia institutionalizata_…Dar din pacate cei care au friiele tarii in mina lor atit cele politice cit si cele economice nu vor accepta sub nici o forma o asemenea varianta_sau altceva nu stiu_……Si prin urmare doar El_Timpul incet-incet si lent va cerne prin sita sa generatile si poate va aduce ceva mai tirziu e adevarat acele vremuri la care in prezent doar visam sau le gustam cind mergem pe dincolo~~~_..________~~………PS. Pt. cei care sunt pariori !…Suntem curiosi sa stim si noi nr. final al celor decedati de la club !…Dar nu de la medici ! Deoarece Ei pot anticipa exact citi vor muri la final_____.!.

  21. T-Rex

    Romania mai are o singura sansa;
    Sa dispara ca stat independent.
    Asta este. Suntem parte a unui popor genetic malformat. Va trebuie sa ne amestecam cu altii, pana ne vom dizolva de tot. Repet, ma linisteste gandul ca ai mei copii vor pleca. Numai cand pronunt, in minte, in aceste zile, Romania, am o puternica senzatie de frig.

  22. @ lumi arhire

    Imi pare rau sa va spun dar sunteti la fel de rupta de realitate ca si idolul d-voastra , Victor Ponta . Cel caruia , spre nenorocul lui , nu i-ati gasit niciun cusur in atatia ani .

    In cercul meu de prieteni am oameni mult mai informati si mai cu picioarele pe pamant decat dumneavoastra . Cred ca si decat Ponta . Oameni cu studii superioare , oameni cu afaceri de familie si cu angajati , oameni simpli dar cerebrali , etc. Multi dintre ei au votat PSD dar au observat cu totii derapajele acestui baiat necopt la minte .

    Celor de la Antena 3 ar trebui sa le multumiti in fiecare zi pentru ca ei au daramat zi de zi regimul securist al lui Basescu si l-au facut pe Ponta prim ministru . Din punctul meu de vedere sunt niste eroi . Iar acesta din urma si-a batut joc de lupta lor si de tot PSD-ul …

    Cat priveste parerea mea despre moralitatea lui C P Tariceanu , mi-o mentin . Un om cu 5 casnicii , un casatoritor in serie nu cred ca este un model pentru oameni . Dar nu pot sa nu remarc ca acesta este un politician adevarat si foarte curajos . Si il respect pentru asta .

    Cred ca ar trebui sa fiti suparata pe Victor Ponta , pe consilierii si pe gafele lui . Nu pe mine pentru ca mi-am exprimat niste gânduri si ceea ce vedeam ca se intampla in jurul meu . Poate ca de multe ori am avut un ton nepotrivit dar credeti-ma ca am scris numai lucruri reale .

    p.s. Oare pancarda aceea pe care a-ti vazut-o si dumneavoastra credeti ca a aparut asa din senin ?

    http://www.antena3.ro/actualitate/un-om-de-afaceri-s-a-sinucis-dupa-ce-a-fost-controlat-de-anaf-314996.html

    http://adevarul.ro/news/eveniment/patronul-expirat-revine-nou-mesaj-administratia-financiara-sectorului-5-mi-a-impus-taxa-spectacole-16-milioane-euro-e-aberant-anormal-1_563b0fdcf5eaafab2c51e4ac/index.html

    http://www.voceatransilvaniei.ro/o-patroana-din-baia-mare-s-a-spanzurat-dupa-vizita-celor-de-la-anaf/

    http://www.gazetadambovitei.ro/eveniment/foto-soc-un-patron-din-titu-s-a-spanzurat-in-vitrina-magazinului-din-piata-orasului/

  23. @ George ban

    Va rog sa luati legatura cu d-na Luminita Arhire si cereti-i un transcript cu toate postarile mele din ultimii doi ani .
    Studiati-le cu atentie si spuneti-mi unde am gresit sau exagerat .

  24. Cred că George Soros a sesizat corect importanţa întâlnirii diplomatice recente dintre guvernul României şi Ordinul Cavalerilor de Malta. George Soros a văzut pentru el pericolul de imagine pozitiv augmentată pe ce-l aduce faptul că România ideologică intră pe un făgaş natural al Istoriei sale, făgaş care o leagă de faptele cele vechi (la mijlocul secolului XIII, România nu exista pe hartă!). Şi grupul său de interese, insensibil la durerile românilor, a organizat imediat acea catastrofă tragică servind ca pretext pentru organizarea de “proteste” care sunt şi monstruoase, dar şi hilare în acelaşi timp.

  25. In pragul aventurii electorale: Scenariul, stabilit dinafara. Anticipatele vor avea loc. Dreapta la guvernare, stanga la pamant. Alternativa plus nu este in plan

    Vor ganduri care nu izvorasc din traire, mai frust spus din necotraire, pentru a valorifica licenta poetica a lui Marcel Breslasu, adica din netrairea alaturi si impreuna a sperantelor si intereselor plaiului, sa intoarca Romania in punctul zero? Fara indoiala, toti cotraitorii ne dorim ca o astfel de idée sa ramana goala de temeinicie. Nu vrem ca fiinta nationala sa fi fost muncita timp de 26 de ani fara niciun rezultat. Nu avem nevoie de o aventura “zero”, ci de o alternativa “plus”. Sper ca intelectualii publici sau critici, pentru a aminti doar doua dintre autoimpaunarile in scopuri politice, sa nu-si doreasca sa devina niste eroi ai absurdului, sa puna in spatele poporului roman drama urcarii si coborarii neincetate pe scara neatarnarii si propasirii.

    Temerea mea nu este cu totul lipsita de obiect. Ma uit la megatragedia incendiului si la devastatoarele sale energii negative, pe care parca intentionat cineva le-a eliberat si le mana din spate pe strazi. Reflectez la stridenta cacofonie politica dintre drept si strada, pe care a facut-o un emisar strain, descalecat la Bucuresti in ianuarie 2014, cand a cerut ca romanii sa apere in strada statul de drept. Citesc ce scrie pe facebookul unui diplomat occidental, prin care toti romanii sunt incurajati sa ramana implicati in procesul civic. Imi aduc aminte ca tot asa au inceput toate primaverile arabe si toate revolutiile colorate est-europene. Faceti-ma naiv si prapastios, mi le voi asuma daca nimic nu se va adeveri si nicio coincidenta nu se va repeta. Insa toata lumea trebuie sa devina constienta de un adevar: in spatele pantagruelicului canibalism politic care devoreaza popoare, state si natiuni, care este laudat ca o poveste de succes exceptional, se afla un singur secret, folosirea de cuvant ca de un cod spart.

    Nemultumirile tinerilor din strada sunt doar o parte a nemultumirilor din societatea romaneasca, cea vizibila si impetuoasa, a lastarilor natiunii. Exista si o alta parte a nemultumirilor de acasa, mai putin vizibila dar mai numeroasa, a parintilor, a radacinilor. Este pentru prima data cand nemultumirile tuturor generatiilor se reunesc si devin o stare generala. Cand nemultumirile tinerilor de azi, carora neoliberalismul nu le lasa in tara lor decat libertatea de a nu avea un viitor, se varsa in acelasi fluviu cu nemultumirile seniorilor, care traiesc amaraciunea de a fi fost inselati de catre sloganurile revolutiei si postcomuniste. Este o sansa uriasa, unica si irepresibila, cred, ca aceasta amestecatura mocirloasa sa fie asanata. Tentativele de manipulare si de blocare nu vor lipsi, fara indoiala. Episodul de la Universitate, cu Teodor Maries si echipa sa de la Asociatia “21 Decembrie 1989”, care au instalat o scena in fata Teatrului National, de pe care intentionau sa se adreseze manifestantilor, este semnificativ pentru tactica veche, de mai bine de un deceniu, de deturnare a manifestatiilor spre o tema uzata si amagitoare. A fost insa si un neasteptat act simbolic pentru trezirea la realitate a populatiei, cand manifestantii i-au huiduit si le-au cerut sa coboare de pe scena.

    Dupa toate indiciile, alegerile parlamentare anticipate vor avea loc. Fie ca vrea sau nu vrea stanga sau coalitia, care si una si alta tocmai au cazut. Calculul aritmetic pe care s-au intemeiat stabilitatea si cresterea de pana la demisia lui Victor Ponta ar fi putut teoretic sa mai functioneze. Practic, a devenit vizibil ca nu mai este valabil, dupa ce Liviu Dragnea a renuntat ca functia de premier sa mai revina PSD si a fost de acord cu un guvern tehnocrat, iar Gabriel Oprea a anuntat, tipic pentru un militar, ca UNPR va sustine solutia pe care o va propune presedintele Klaus Iohannis. Vehicularea insistenta a ideilor de alegeri anticipate, de premier PNL cu mandat de patru ani, de consultare a societatii civile, de lista diplomatica cu un numar excesiv de “trebuie” si de apreciere, din aceiasi sursa, ca anul 2016, cand vor avea loc alegeri in Romania, ar putea fi unul decisiv pentru tara, ar putea semnala ca sunt politicieni romani si diplomati straini care traiesc sau mizeaza intr-un anumit viitor politic romanesc, poate chiar cunoscut.

    Pe ce mizeaza PNL ca prin alegeri anticipate va obtine majoritatea si guvernarea? Poate parea incredibil, dar cel mai probabil mizeaza pe “corectitudinea politica”. Este o chestiune de manual de “corectitudine politica” care suna cam asa: cand un premier sau un guvern se retrage sau pica, atunci exista cel mai inalt varf de oportunitate pentru opozitie pentru a-i lua locul. Formal, aceasta oportunitate s-a creat, exista, pentru care timpul nu mai este insa un aliat. Orice intarziere de fructificare scade sansele electorale, pentru ca de un guvern minoritar nu poate fi vorba, din multe motive ar fi o sinucidere anuntata, mai ales daca oportunitatea a fost fortata de catre factori psihoemotionali, sfidand rezultatele economice si sociale ale fostului guvern. Prin urmare, “Pe repede inainte” a devenit combustibilul electoral al PNL, mai ales ca vine iarna, cu problemele de caldura, apa calda, aprovizionare, plus riscurile de debuimacire si de schimbare de sanse.

  26. Cand cetateanul nu simte ca omul pe care l-a votat il reprezinta, bineinteles ca devine din ce in ce mai frustrat si se ajunge la astfel de proteste. Eu votez pe domnul sau doamna xulescu, si apoi vad ca acesta nu prea face politica – are interesele sale, interesele partidului, interesele sponsorilor, si daca sunt norocos, undeva la capat si interesele mele.

    Eu consider ruptura asta o problema majora a Romaniei, lipsa de incredere in guvernanta. Poate nu este momentul ideal pentru astfel de proteste, dar atunci cand? Problema asta nu e un lucru care dispare daca o ignori.

  27. Avem loc în Enciclopedia de pe Internet precum şi în Europa ? Nici acum ! Vezi https://en.wikipedia.org/wiki/Latins , de unde culegem excerptul : +The term „Latin” is used in reference to European people whose cultures are particularly Roman-derived, generally including the use of Romance languages and the traditional predominance of Roman Catholicism. Strong Roman legal and cultural traditions characterize these nations. Latin Europe is a major subdivision of Europe, along with Germanic Europe and Slavic Europe.+ Adică “Termenul Latin este folosit referitor la acele popoare europene ale căror culturi păstrează o puternică amprentă de romanitate şi ai căror locuitori sunt creştini de religie romano-catolică! Jurisdicţia lor este de tradiţie romană. Europa latină este o subdiviziune majoră a Europei, alături de Europa germanică şi de Europa slavă. Iar termenul America latină a fost inventat de către omul politic francez cunoscut sub apelativul de împăratul Napoleon al III-lea.”

  28. Eminentul om de cultură şi ideolog naţionalist român Barbu Catargiu (1807–1862) realiza în secolul XIX o analiză obiectivă pentru criteriile formatoare, definitorii şi distinctive ale elitei franceze şi elitei româneşti. Este cunoscută doctrina lui Barbu Catargiu despre inexistenţa feudalismului de tip vest-european în România. Mi se pare că aceasta a fost o contribuţie majoră în dezvoltarea ideologiei naţionalismului românesc. În scrierile din tinereţe, când activa la Societatea Filarmonică şi era foarte mult preţuit de Ioan Eliade Rădulescu, viitorul prim-ministru conservator Barbu Catargiu (asasinat la 1862) unea critica de teatru cu ideologia naţionalismului românesc. Spuneam că aristocraţia franceză se formează după victoria de la Poitiers împotriva arabilor. Nu putem să căutăm, pentru că nu putem să găsim, afirmă ideologul conservator Barbu Catargiu, nimic similar în istoria noastră ! Ungurii, care veneau de foarte departe, pentru a supravieţui între două imperii, Romania şi Sfântul Imperiu Roman, se integrează în paradigma occidentală şi creează aristocraţia exact în acest tipar. Din acest motiv, vesticii îi vor adopta pe maghiari, cu nenumărate încuscriri regale, transformându-i într-un fel de Capetieni. Însă latinii orientali, care sunt nişte autohtoni „socii”-alizaţi de fapt, recunoscuţi ca atare prin sintagma-sigiliu Nova Roma de la 381 AD, respectă ierarhia bisericească şi o consideră forţa conducătoare, similară aristocraţiei occidentale numai în acest rol de conducere unanim recunoscut. „Preoţi, cu cruce-n frunte! căci oastea e creştină” scria poetul Andrei Mureşanu, surprinzând în Imn acest adevăr istoric. Putem înţelege acum, pe baza principiului Barbu Catargiu, de ce sunt respinşi atât de categoric neoprotestanţii, atunci când ei vin să facă prozeliţi într-o zonă populată de români ortodocşi. „Protestele” monstruoase împotriva guvernului României larg majoritar au componentă ateistă şi totodată componentă anti-BOR. Am mai spus, românii ortodocşi au statut aparte şi o legitimitate veche, consfinţită prin Sinodul din Nova Roma de la 381AD. Motiv pentru care Europa occidentală post-modernă (adică fără valori etice) vrea să-i gonească !

  29. Adrian B.
    noiembrie 7, 2015 la 4:07 pm
    N-am nici în clin, nici în mânecă cu tine. Ba, chiar zic: „„Doamne ferește!”
    Problema-i că tu dai sentințe dar nu prea ai cu ce.
    Se pare că te-a obosit lecturarea pasajului din propria-ți creație, așa c-am să mă limitez la a te cita mai pe scurt:
    „ Nici acelea nu îndeplinesc anumite conditii de rezistenta dar trebuiesc puse in valoare .
    Doar nu o sa le tina inchise si proprietarii obligati sa plateasca impozite pe ele ?”
    Un sfat, total dezinteresat. Spațiul ce nu îndeplinește condițiile, dar n-ai bani (sau chef!) să-l aduci într-un stadiu ce să-l facă utilizabil, vinde-l! Nu de alta, dar nu mai este Ponta Prim Ministru și dacă, Doamne ferește, apare vreun necaz gen Colectiv, faci pușcărie și ai să ai dilema: recunosc că-s …(las la alegerea ta categorisirea) sau dau vina pe Primul Ministru al Guvernului personal al domnului Președinte.

  30. @Luminița Arhire
    noiembrie 7, 2015 la 2:13 pm
    Să ne lămurim, vorba unui fost antenist, când ați scris „…Mircea Badea, care pricepe exact despre ce este vorba”, v-ați gândit la băiatul acela care se apucase de afaceri, cu speranța că alții au să le poarte de grijă? La băiatul acela care, odată rămas fără afacerea de la Dej, cu acte în regulă, s-a dus la Prim Ministru să-i ceară o intervenție în justiție? Băiatul acela care se revoltă de când gașca băsistă și-a subordonat cvasi totalitatea procurorilor și judecătorilor? Băiatul acela care a declarat de zeci de ori că România TREBUIE să dispară, să se aleagă praful de ea, că nu mai este nimic de făcut cu oamenii din țara asta?
    Dacă de el este vorba, cred că-i cazul că vă uitați pe înregistrări ale emisiunilor lui de acum vreo 7-8 ani, când ne-a mărturisit, de cel puțin două ori, că obișnuiește să-și pună o casetă cu un film bun, pe care-l urmărește din pat zguduindu-se atât de puternic, că energia produsă de propria-i zguduire ar fi suficienta pentru iluminatul cartierului său (Balta Albă).
    După ce veți constata că personajul s-a prezentat astfel, întrebați un psihiatru sau un psiholog dacă obiceiul descris, practicat și la 30 de ani, poate fi exclus din evaluarea generală a individului.

Lasă un răspuns