Pomi de la Pepiniera Zamfira

FullSizeRender copy 8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In fiecare toamna, inlocuim un numar de pomi care au imbatranit si nu mai dau rod. Plantatia de la Cornu este, in felul asta, o plantatie a „tuturor generatiilor”. Este si filozofia pe care am aplicat-o la partid! Anul acesta, am hotarat sa nu mai mergem la Indagra, ci sa cautam o statiune pomicola in Prahova. Asa incat, pornind de la anunturile de pe internet, am ajuns la Pepiniera pomicola Zamfira – care se afla la vreo 12 km de Ploiesti, pe drumul spre Valenii de Munte. Am fost impresionat de ce am vazut acolo. Pepiniera, creata prin anii ’60, a repornit in forta, ca proprietate privata, iar in perioada 2003-2014 a reusit sa treaca de la o productie de 3000 de pomi fructiferi la peste 200000.

Am gasit acolo puieti extrem de vigurosi de 2 si 3 ani. Am luat cateva exemplare de mar Golden, par Cure si Untoasa Hardy, prun Renglod, Opal si Centenar, cires Stella si Regina, piersic Redhaven. Sigur erau multe alte specii. De aceea, ieri, intrand din cand in cand in casa pentru a urmari anunturile despre tragedia de la club, am muncit in curte pentru a planta pomisorii de la Pepiniera Zamfira. Asteptam primavara sa vedem daca s-au prins…

31 de gânduri despre “Pomi de la Pepiniera Zamfira

  1. Imi imaginez ca e un paradis adevarat la Cornu.Ati incercat si cu soiuri de pomi mai sensibili la temperaturi scazute,cum sunt la noi iarna?Eu am incercat cu 2 soiuri de vita de vie de masa,fara samburi.S-au prins,dar in anul 2 doar una a mai ramas.A inceput sa vegeteze mult mai tarziu decat soiurilr autohtone si s-a dezvoltat foarte tare in ramuri.Astept anul care vine sa vad ce se intampla.Va doresc sa se prinda puietii proaspat saditi!

  2. E groaznic sa te gandesti cat s-a pierdut prin inchiderea atator statiuni de ameliorare a legumelor si fructelor in Romania; sper ca, prin initiativa unor oameni inimosi si pasionati de acest domeniu,tara sa-si recapete ceva din gloria de acum cateva decenii, cand incepusem sa concuram cu vecinii nostri bulgari, renumiti pentru fondul lor semincer si de rasaduri de mare calitate.Ar putea deveni o buna nisa pentru exportul romanesc.

  3. Si in zona Aiud – Ciumbrud sunt foarte multe pepiniere pomicole . De asemenea , multi oameni isi procura pomi fructiferi din Serbia la preturi fff bune ( 3-4 lei/pom ) . Sunt pomi fructiferi de talie mica ( altoiul este mai viguros decat portaltoiul ) pentru plantatii intensive si semiintensive , de foarte buna calitate .

  4. Mi se pare ca si Iorga avea meri la proprietatea lui de la Valeni si ca facea chiar interpelari in Parlament asupra comercializarii merelor din Prahova .
    Este bine ca sunt puieti de plantat dar cui vindem merele locale ?
    Statul fanariot ignora producatorii locali de branza , oua , fructe , pe care ii lasa sa se zbata in mizerie si face contracte de achizitie pentru mere spaniole , lapte polonez , pepene verde turcesc …

  5. E de neinteles cum intr-o Tara profund crestin-ortodoxa sa aiba loc asemenea manifestari sataniste , care de foarte multe ori , au urmari pe masura .
    Fiecare sa aiba grije ce-si doreste si la cine se roaga , ca s-ar putea sa-i si vina uneori .
    Cum de neamul asta a importat si adoptat „toate relele” vestului atat de repede si de bine , iar pe alea „bunele” atat de greu ( if ever !!! ) si de prost ?

    Condoleante pt. familiile lovite de asa blestem .

  6. http://www.cotidianul.ro/dusa-legislatia-sa-fie-modificata-270636/

    Nu de inasprirea legislatiei este nevoie ci de respectarea celei existente ! Si asa , procedura de autorizare este extrem de birocratica si stufoasa . Daca vor inaspri legile vor bloca toata economia ( care a mai ramas ) .

    Deja au aparut tot felul de sacali si asociatii ( Ordinul Arhitectilor din Ro , As. Evaluatorilor din Ro. etc. ) care cauta sa beneficieze si ei de pe urma acestei drame . Solicita introducerea a tot felul de aberatii legislative ( proiect de arhitect pentru schimbarea destinatiei , studii de impact , etc. ) ca sa mai suga si ei un ban .

    Dar asa se intampla când tara este condusa de securisti si când un racan semianalfabet se amesteca in probleme de economie …

  7. @ maria mandroiu

    In zona mea se spune ca daca vrei sa ai struguri atunci sa iei corzi de vita de la vecini si aceia sigur se vor face . Sunt adaptati zonei . Si eu am incercat anul trecut cu 30 de butasi din Italia , soiuri diferite ( de masa , de vin , albi , rosii , cu samburi , fara samburi ) . Esec total ; s-au prins doar patru .
    Anul acesta mi-am procurat si eu soiurile autohtone rezistente la filoxera si ger numite in popor capsunica , ananas , fraga alba , fraga neagra . Denumirile stiintifice sunt Isabella , Noah , Lidia , Othello …

    http://agraris.ro/vegetal/soiuri-de-vita-de-vie-hibrizi

  8. „Ne ia dracu pe toți!”

    Medicul Cosmin Humulescu de la Spitalul Clinic Colțea, care a tratat persoane rănite în incendiul de la clubul groazei, povestește pe pagina sa de Facebook că noaptea de vineri a fost una fără precedent pentru el, atrăgând în același timp atenția asupra deficitului de personal din spitale.

    „Fac parte din gașca ‘șpăgarilor’. De regulă mă emoționez greu. Noaptea trecută a fost una fără precedent pentru mine. Am aflat destul de târziu despre eveniment – pe la ora 1. L-am sunat pe colegul meu care era de gardă la Spitalul Clinic Colțea (atenție!- spitalul clinic, NU DE URGENȚĂ). Mi-a spus că e o imagine de coșmar. M-am îmbrăcat, am luat un bax de apă și în 10 minute eram la spital. Așa a fost pentru majoritatea, oamenii nu au fost chemați ci AU VENIT!! Una din asistentele noastre a venit din Voluntari, fără remunerație, fără șpagă, plătindu-și taxiul din salariul ei de 1100 de lei, salariul cu care crește un copil de 15 ani. De ce? Din omenie, din empatie, din ce motiv vreți voi, să ajute niște oameni cărora li s-au topit bancnotele „de șpagă” în buzunar, împreună cu buletinele.
    7 victime au fost duse la Colțea. Cea mai puțin gravă era o fată cu arsuri pe 20% din suprafața corpului. Vi se pare puțin? pentru ea au însemnat ambele brațe și fața!!! Cei mai gravi erau 2 băieți cu arsuri pe 55% din suprafața corpului. Unul dintre ei a trebuit să fie intubat, s-a pus problema unei come induse, dar, medicul anestezist s-a temut că nu se va mai trezi așa că a fost intubat treaz, doar cu analgezie. În terapie intensivă era un miros de fum, provenit doar din aerul expirat de cei arși. Absolut toți aveau fața arsă – și căile aeriene. S-au mobilizat toți medicii din secția de chirurgie. Șeful secției, prof. Traean Burcoș, debrida și curăța arsurile cot la cot cu rezidenții dumnealui. A venit personal de pe toate secțiile spitalului. Au fost 40 de cadre medicale pentru 7 victime. Atenție! cadre medicale înseamnă medici, asistente, tehnicieni, infirmiere, brancardieri. Numai un imbecil își inchipuie că deficitul de personal este numai în rândul medicilor. Deci la întrebarea – de câte cadre medicale este nevoie pentru 180 de victime? răspuns- cam de 800-1000. Cam câți sunt disponibili la ora actuală în București? Păi cam ăștia am fost toți! Aoleo….păi și noi ce ne facem în cazul unei calamități cu 2000 de victime????
    Răspuns- Ne ia dracu pe toți!!!!
    Bolnavii de la Colțea au fost, chipurile, bolnavi triați, cu leziuni mai puțin grave. M-am gândit cu groază la ce a fost la Floreasca sau la Arși, etc. Femei și bărbați cu fețele arse, fără păr pe cap, cu ochii tumefiați și cu lacrimi de sânge.
    Și ce face românul? Nimic!!!!! În seara asta cârciumile sunt din nou pline în București. Așa că acest mesaj este pentru TINE, IMBECILULE, care te afli într-o stare de sănătate aparentă și din acest motiv stai relaxat și nu esti preocupat. Pentru TINE, CRETINULE, care la 40 de ani și la primele semne de boală vii la doctor și spui că vrei „să te facă bine, că ție ți-a luat 1 milion pe lună la sănătate” – IEȘI LA PROTEST, IMPLICĂ-TE, fă ceva cu substanță, lasă dracu episodul din las fierbinți. Dacă nu pentru tine fă-o pentru MĂ-TA, aia pe care o aduci la internare vinerea (…), doar pentru că vrei tu sa te duci la Predeal să mănânci pleșcoi în weekend. Fă-o pentru frații tăi, pentru copii tăi care ies la distracție în niște locuri care în mod legal nu ar obține autorizație de funcționare nici ca siloz.
    Veșnică recunostință „șpăgarilor” din spitalele bucureștene! Ați dat dovadă și de această dată de un maxim profesionalism!

    EDIT: Scopul acestei postări nu este acela de a atrage recunoștință! Sper că mesajul se va întelege corect. Ar fi bine să nu mai bezmeticim precum muștele fără cap”.

    http://www.cotidianul.ro/strigatul-de-alarma-al-unui-medic-ne-ia-dracu-pe-toti-270635/

  9. Am văzut ce-aţi plantat în livadă. Nişte soiuri foarte interesante şi promiţătoare în viitor.
    Din păcate, la partid situaţia nu este atât de roză, ca să rămânem în limbajul pe ramură. 😉
    Se cultivă mai mult un soi de neam prost şi parveniţi, ce se usucă la gândul foloaselor rapide ce pot fi dobândite în cei patru ani de mandat parlamentar, guvernamental, sau ales local,uneori, dar prea rar, urmate de altfel de mandate :
    De arestare ! :mrgreen:
    De aici şi peisajul dezolant al livezii politice româneşti, plină de cioate şi uscături .
    Mă bucur pentru puieţii plantaţi în livada de la Cornu şi sper să se prindă
    cât mai mulţi. Ceea ce le doresc şi românilor ! 😉
    Poate atunci, şi când vor intra pe rod şi unii şi alţii, această Grădină a Maicii Domnului, cum este numită, pe drept cuvânt România va putea (re)deveni, cea la care au visat şi pentru care au luptat, unii cu preţul vieţii, înaintaşii noştri.
    Noi, în loc să păstrăm măcar, dacă nu să şi îmbogăţim valoroasa moştenire, o distrugem de la o zi la alta, unii prin trădare şi rea voinţă, alţii, cei mai mulţi, prin nepăsare şi indiferenţă, sau chiar indolenţă. :mrgreen:
    Parafrazând, aş spune că România se mai poate face bine şi prin plantări de soiuri noi, dar şi prin altoiri . Mai ales la urnele de vot !
    Dar de ce nu, şi în stradă ! 😉

  10. N-am amintit nimic de mandatul prezidenţial, din motivre lesne de înţeles, dar greu de explicat … 😉
    Cam ca-n bancul cu Dinamo :
    Am vrut să scriu ceva şi despre Dinamo, dar n-am găsit nici un titlu, în ultimii ani ! 😉

  11. http://www.agerpres.ro/externe/2015/10/29/germania-refugiati-sute-de-plangeri-pentru-inalta-tradare-au-fost-depuse-impotriva-angelei-merkel-18-31-17
    De parcă ar trebui să fi extremist ca să-ţi aperi Ţara !
    Dar şi mai delirantă e chestia cu „înalta trădare”, pe care dacă o faci pe şest sau semnâmd diferite pacturi şi nu prin forţă şi violenţă !
    Probabil pe asta se bazează şi trădătorii de neam şi Ţară Românească în frunte cu Băsescu !

  12. De parcă ar trebui să fi extremist ca să-ţi aperi Ţara !
    Dar şi mai delirantă e chestia cu „înalta trădare”, pe care dacă o faci pe şest sau semnâmd diferite pacturi şi nu prin forţă şi violenţă !
    Probabil pe asta se bazează şi trădătorii de neam şi Ţară Românească în frunte cu Băsescu !
    http://www.agerpres.ro/externe/2015/10/29/germania-refugiati-sute-de-plangeri-pentru-inalta-tradare-au-fost-depuse-impotriva-angelei-merkel-18-31-17

  13. @Papasha – oroarea a avut loc pentru ca iresponsabili au facut focuri de artificii , ca pe un camp , intr-o sala de subsol ticsita de lume si cu o iesire .
    Iar despre ” crestin – ortodoxismul ” romanesc , demult imi pun intrebari asupra existentei credintei in Dumnezeu a BOR , care mi se pare absolut oarba si surda la cele 4 Evanghelii si la scrisorile pauliene ( nu vezi in ochii popimii o farama de mila , de sensibilitate si bunatate fata de o batrana fara resurse sau fata de un adolescent de 15 ani care are intrebari de pus si care crede ca popa l-ar putea ajuta ) , indiferenta la suferinta enoriasilor care o hraneste ( zero , dar zero implicare a popilor in sustinerea familiilor nevoiase , in finantarea de burse de studii pentru copii saraci etc etc ) si de un formalism fals si mincinos ( cei care-si permit isi ingroapa tata cu OPT preoti , isi marita fata cu TREI preoti , altii cu douazeci si cinci de preoti , un circ absolut ) ….

  14. Îmi place comparația plantație-partid.
    Puteți numi înnoirea periodică a plantației reformă? Eu nu.
    Așa și cu partidul: el se primenește tot timpul, iar normele (statutul) sunt modificate mereu în funcție de nevoi.
    Lumea e într-o continuă schimbare, pentru a se adapta.
    Cine vrea să numească adaptarea „reformă”, n-are decât, dar să ceri toată ziua-bună-ziua reformare, e ca și cum i-ai cere copilului să crească, de parcă dacă nu-i ceri tu, el nu crește.

  15. Unii îmi atrag atenția că sunt prea exigentă cu boboru, că generalizez, că el, boboru, nu e atât de rău cum îl consider eu, că doar LIDERII sunt răi, dar boboru e bun, muncitor și corect.
    Al câtelea caz de incorectitudine (nerespectarea regulilor, înșelăciunea, munca la negru…) e popularizat zilele astea?
    Câte cazuri nepopularizate există? căci media, ca și slujbașii statului, nu poate cuprinde tot.
    Din cauza lipsei EDUCAȚIEI din familie, incorectitudinea se perpetuează: părinții sunt incorecți, copiii văd în casă incorectitudine, devin și ei incorecți, au la rândul lor copii pe care-i „educă” tot așa.
    Continui să cred că cei care respectă normele sunt puțini. EXISTĂ, dar sunt puțini.
    Părerea mea e că ASTA e cauza pentru care progresăm atât de lent.

  16. Episcopul bisericii copte Ioan din Nikiou / Despre cronica episcopului Ioan din Nikiou https://en.wikipedia.org/wiki/John_of_Niki%C3%BB , oraş aflat în “delta biblicelor sinte” (recitiţi poezia Epigonii, de Mihai Eminescu, unde trimiterea nu se referă exclusiv la Ioan Eliade Rădulescu). Cronica episcopului Ioan din Nikiou http://www.tertullian.org/fathers/nikiu2_chronicle.htm este poate cea mai solidă parte folosită ca sursă în compilaţia apocrifă Cronica lui Nestor (ori Cronica primară, ori Povestea anilor de demult) .

  17. Castelul de la Ciucea , resedinta lui Octavian Goga , se intinde pe 5 hectare pe valea Crisului Repede .
    Sunt doua cladiri , o vila construita de proprietarul anterior , familia poetului Ady Endre , inainte de 1918 si castelul propriu-zis , doua etaje cu salon , balcon si vedere superba asupra Crisului , tablouri , gobelinuri , scara interioara de lemn de mare pret .
    In plus , un teatru de vara in aer liber si mausoleul lui Goga , mormantul lui dupa otravirea din 1938 ( de catre cine ? , e al doilea politician roman interbelic otravit in anii 20 – 30 , cu Take Ionescu ) .
    Totul lasat Statului Roman de Veturia Goga , sotia .
    Statul roman crease acolo un muzeu placut in anii 1970 – 1980 .
    Numai ca ” mostenitorii Veturiei Goga ” ( proprietatea a fost cumparata de Goga , nu de ea ) , au obtinut la Curtea de Casatie Bucuresti anularea testamentului Veturiei – castelul nu mai este public , este retrocedat nimeni nu stie cui !
    Cine este avocatul ” urmasilor Veturiei Goga ” ?
    Fostul asa zis ministru al Justitiei , Valeriu Stoica !

  18. Haz de necaz :
    La PRO TV se face mare caz de ajutorul primit din Israel, cu această tristă ocazie:
    Cică medici israelieni s-au alăturat specialiştilor noştri în încercarea de rezolvare a numeroaselor cazuri de victime aflate prin spitalele bucureştene .
    Ce oameni, domle !, am fost tentat să exclam . Cât de repede şi dezinteresat şi-au oferit ei ajutorul pentru nişte oameni aflaţi în necaz şi suferinţă ?!
    Numai că aflăm că totul nu este decât o nouă afacere pe care s-au grăbit s-o facă, profitând de nenorocirea altora !
    Pentru că pentru câteva faşe şi bandaje , cică miraculos de vindecătoare, dar nu se ştie încă cu ce termen de garanţie, nu s-au sfiit să primească suma de 150.000 de euro !
    Cât primesc medicii, care au ocazia să experimenteze pe viu (probabil şi pe morţi :mrgreen: ) ,diferite practici medicale, încă nu ni s-a spus, dar , cunoscându-i , ştim sigur că n-au făcut-o gratis, fără să facă un geşeft ceva şi cu această ocazie ! 😉
    P.S.
    E foarte frumos şi lăudabil gestul de a dona sânge sau diferite sume de bani pentru tratamentul costisitor al victimelor , sau pentru ajutorarea familiilor lovite de această nenorocire, dar în primul rând ar trebui să plătească, cu vârf şi îndesat cei vinovaţi de producerea acestei carastrofe, sau de felul precar în care arată alte incinte care unora le aduc moartea, dar lor le aduc venituri uriaşe !
    Sunt sigur că sute de mii de oameni, care-şi rup de la gură, cum se spune pentru a ajuta din puţinul lor nişte semeni aflaţi în necaz, nu pot strânge o sumă care să echivaleze cu cea pe care alde Onţanu, Piedone şi ceilalţi vinovaţi de această tragedie( dar şi de cele viitoare, dacă vor scăpa din nou, doar cu ceva amenzi ) ar putea să o verse sub formă de despăgubiri pentru vieţile pierdute, pentru suferinţele pricinuite familiilor, mai ales că, ştim cu toţii că „are balta peşte” !

  19. @ cris

    Cred ca sunteti prea buna pentru acest popor . Ar trebui sa va cautati un alt popor unde sa emigrati ; unul mai rafinat , mai educat , mai corect , ceva pe gustul dumneavoastra .
    Parca asa zicea si Basescu , ca poporul e vinovat ca nu intelege reformele lui …

  20. Blestemul slavirii iadului se continua azi si la Constanta ( multumim lui Dumnezeu , fara victime ) .

    PS In alta ordine de idei , nimeni nu suna , nimeni n-a inteles nimic , o incompetenta crasa , o superficialitate inspaimantatoare , cu exceptia unui om , un fost Prim- Ministru adevarat , caruia , inca ii pasa !!!

    „””Ar trebui ca România să ceară ajutor internaţional din partea ţărilor care au competenţă mai mare în domeniu? Medicii susţin că nu ar strica expertiza colegilor lor din ţări care au mai multe cazuri din cauza conflictelor care se manifestă în interior sau în care sunt implicate şi cresc incidenţa unor astfel de situaţii.

    Există vreun demers al Ministerului Sănătăţii de a apela la expertiza internaţională în astfel de cazuri? Până în acest moment , nu există un răspuns din partea Ministrului Sănătăţii.”””

  21. @Cris noiembrie 1, 2015 la 5:20 pm

    Așa cum am mai spus , tatăl meu era un cinefil pasionat; și era un cinefil
    inteligent și sensibil, mă puteți crede pe cuvânt…adică nu tăia filmul fâșiuțe, pe viu, ca să-mi arate, mândru, măruntaiele lui palpitând, așa cum face CTP…

    Îmi amintesc cu claritate întâmplarea care mi-a ”deschis ușa” către efectul regizoral, pe care, până atunci, nici nu-l observasem. Cred că aveam vreo 14 ani, la televizor era un film bulgăresc, nu-mi amintesc titlul, dar personajele, care se iubeau într-o lume ingrată și-ntr-un abur de istorie confuză, se numeau Peșo și Violeta.

    Vedeam filmul împreună cu tata… povestea de dragoste părea nemuritoare. Și deodată, tatăl meu a spus : ”peste puțin timp se vor despărți”. Intrigată, l-am întrebat de unde știe iar el a întins degetul către ecran și a șoptit: ”…uite !…” Pe ecran, se vedeau cei doi îndrăgostiți, în gros-plan, apoi aparatul de filmat a alunecat ușor… în dreapta celor doi era un râu și imaginea a continuat să urmărească râul. Până când, departe, a devenit evident că acesta se despărțea, dintr-o singură apă, și dintr-un singur trup, în două brațe ale căror albii se îndepărtau vazând cu ochii. Iar cei doi tineri – ea era frumoasă și purta beretă, el era înalt și cu ochi scânteietori – n-au rămas împreună…

    Atunci m-am gândit că cinematograful ascunde, în adâncul lui, șarade, taine, capcane și magie. Că mai spune o poveste, în afara poveștii aparente, iar eu pe aceea trebuie să o caut . Nici astăzi nu cred altfel…
    Cinematograful EFORIE și CINEMATECA mi-au fost următorii profesori.

    P.S.Pe vremea copilăriei și adolescenței mele, filmele cele mai bune rulau la matineu, pentru că nu prea aveau spectatori. Uneori, tata mă lua din timpul orelor de școală, mă ”scutea” cu un pretext oarecare și mergeam la cinematograf. Nu cred că mama a știut vreodată despre aceste escapade.

  22. Poate că este ceva în neregulă cu mine, dar în ciuda faptului că pricep importanța și necesitatea teledonului și colectei de bani și bunuri pentru victimele tragediei de la clubul COLECTIV, nu mi-am putut reprima o senzație de acută neplăcere vis-à-vis de ceea ce a făcut ANTENA 3 astăzi.

    Tabloidizarea suferinței atroce nu a început cu A3 , dar văd că face pui pe zi ce trece. Nu cred că este corect să aduci în platou copiii care și-au pierdut mama în dezastrul de la club, dar nu au apucat să o îngroape și să le oferi casă, mobilă, o rentă și promisiunea că de Crăciun o să le cânte colinde la fereastră nu știu ce vedetă ; nu cred că este înțelept să amesteci lucrurile, să faci un ochi să râdă în timp ce lacrimile celuilalt curg șiroaie pe obraz.

    Poate că ar fi fost mai delicat ca lucrurile să se petreacă discret, să fie întâi ajutați și însoțiti în suferința lor, să fie sprijiniți să nu aibă grija înmormântării și nici alte griji materiale pe această perioadă scurtă… să-i lase însă să-și plângă mama, și abia apoi, după câteva zile măcar, să fie copleșiți cu toate aceste daruri, care, oricum ai privi lucrurile, sunt și ele bulversante.

    Pentru că este vorba de copii, cu un suflet ușor de pervertit…și cumva, în subsolul acestei întâmplări gestioante neglijent de către adulți, poate rămâne senzația lor că, de fapt, moartea mamei a făcut să dea norocul peste ei…

    Pe de altă parte, a trimite la ”marșul tăcerii” de astăzi unul dintre cei mai vulgari reporteri de eveniment, adică taman pe Mirela Voicu, a cărei exprimare pigmentată de biiip-uri a făcut deliciul CÂRCOTAȘILOR , pe vremuri, înseamnă a miza pe memoria noastră de pești în acvariu.

    Cum să cred pompoșeniile găunoase, cum să mă emoționeze tonul grav și textul menit să-mi stoarcă lacrimi, când știam de la cine provine?

    Nimic nu trebuia spus, căci imaginile vorbeau de la sine.

    S-a insistat foarte mult pe ”cadrul dezolant”, pe ”fabrica ceaușistă”, pe ”porțile metalice oribile ”…în timp ce oricine vede imaginile , remarcă intenția de ”vintage” a patronilor clubului, care doreau să accentueze și să exploateze din plin aerul deprimant al unor cladiri părăsite… numai Mirela Voicu, reporter cu experiență, n-a remarcat butaforia…

    Prea mult spectacol s-a stors dintr-o suferință atât de reală…Cred, în continuare, că durerea este un lucru în așa măsură de intim, încât expunerea ei neîncetată, neîncetată, nu lasă rănile să se închidă. Și mai cred că durerea are , întotdeauna , nevoie de un răgaz…

  23. Cris

    Am spus ca traim intr-o era a banului. Iar despre bani se spune (si se verifica in fiecare zi) ca este ,,ochiul”…..
    Dupa evenimente, tinerii au descoperit ca rugaciunea ofera mai multa alinare decat invocatia satanica sub imperiul valorilor si sarbatorilor atat de adulate in America.
    De fapt, ce este America ? O tara in care si ieri au mai fost impuscati cativa tineri intr-o scoala.
    Ambasadorul Klemm ,,ne-a onorat” cu incurajarile licuriciului. Diavolul stie foarte bine sa se ascunda sub diverse chipuri, inclusiv cel al diplomatului de cariera.
    ps
    Foarte curios, dar in aceste zile, am auzit orice, dar despre ceva nu s-a vorbit: despre patronii localului, autorii si initiatorii artificiilor si despre….halloween. Le-or fi rusine , tinerilor, de ei insisi ? Sincer, ma indoiesc. Feisbucul diabolic i-a stricat de tot si nu intrevad o iesire.
    Acum, victimele pripriei lor ignorante au devenit…. eroi. Chiar daca unii vor spune ca sunt nesimtitor, voi spune: Mare-i Gradina Ta Doamne.

  24. @ Luminița Arhire
    Antena3 şi-a pierdut de multă vreme busola ei Lisseană, pe scriitorul Octavian Paler. Iar Mihai Gâdea s-a americanizat atât de mult, încât a uitat că se trage din Lisa.

Lasă un răspuns