O nouă dezbatere la Fundatia Titulescu

Fundația Europeană Titulescu – Centrul de Cercetare, în parteneriat cu Asociația Europeană de Studii Geopolitice și Strategice Gheorghe I. Brătianu, Institutul Frații Golescu pentru relații cu românii din străinătate și Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina organizează joi, 29 octombrie a.c., începând cu ora 16.30, dezbaterea cu tema „Strategia răsăriteană din politica externă a României și cea față de minoritățile rusofone din spațiul de interes național. Cazul Republicii Moldova.”

Invitați speciali: g-ral Constantin DEGERATU, ambasador Ion BISTREANU, Gabriel MICU, consilier diplomatic, și dr. Constantin CORNEANU, istoric. Moderator: prof.univ.dr. Adrian NĂSTASE, președintele FET.

Evenimentul va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff nr. 47, sector 1

afis editat

36 de gânduri despre “O nouă dezbatere la Fundatia Titulescu

  1. România a urcat 11 poziţii în topul Băncii Mondiale – „Doing Business 2016”. În clasamentul general privind mediul de afaceri suntem pe locul 37 din 189 de ţări, iar în privinţa uşurinţei de a începe o afacere ocupăm poziția 45. Stăm mai bine decât state precum Italia, Rusia, Turcia, Ungaria, Bulgaria, Croaţia şi Grecia!

    De altfel, #România se află alături de Franţa şi China printre ţările care au redus nivelul impozitării muncii şi al contribuţiilor obligatorii. Iar măsuri precum introducerea obligativităţii registrului electronic pentru licitaţii, simplificarea procedurilor de insolvență şi limitarea la trei ani a perioadei de implementare a planului de reorganizare sunt apreciate de experții Băncii Mondiale!

  2. Ponta se Lauda cu incasari record la buget – cand serviciile lui n-au inceput un cm din trei programme vitale semnate in 2015 – centura Bacau , autostrada Campia Turzii Targu Mures si autostrada Bors Barcau – , cand autostrada care va lega Pitesti Bucuresti de Bucuresti – Constanta este prevazuta in ” 2022 – 2023 ” iar Pitesti Sibiu este in ” studiu ” de 6 luni , la ce ii foloseste ?
    Investiind 100 % in Ardeal si Banat ( centuri , aeroporturi , autostrazi ) si neglijind Muntenia si Moldova si Dobrogea , Ponta creeaza dezechilibre in dezvoltarea tarii care vor duce la SEPARATISM ( incurajat de altii ) …

  3. Este foarte usor sa ne tot intrebam: „cind se vor retrage rusii cu micutzul batalion din Transnistria?”. Dar ei probabil ca se intreaba la rindul lor „daca ar fi sa ne retragem contingentul, ce s-ar intimpla cu Transnistria, si cu rusii de aici?”. Deci, chestiunea e, la ce intrebare raspunsem mai intai, sau poate reusim sa raspundem la ambele cam in acelasi timp. Evident ca problematica retragerii acestor trupe e strins legata de modul in care percepe Rusia tratamentul fata de rusii de acolo, dar probabil, pentru ei, la ora asta, intrebarea e poate chiar irelevanta, in contextul intereselor lor strategice. Adica, pentru ca „aliatii” si marele lor Brother, isi tot consolideaza prezenta militara la granita UE de Est, probabil ca rusii nu doar ca ar analiza retreagerea trupelor lor, dar posibil vor vrea consolidarea prezentei lor militare in aceasta noua linie de demarcatie. Ei deja au anuntat ca vor construi o mare vaza militara in zona. Dar, deocamdata sunt ocupati cu „lupta” de imagine, cu operatiunea lor in Siria. Mai au ei si alete zone cu probleme, ca Osetia si Abhazia, dar astea cred ca sunt pe planul 2, sau poate chiar 3. Om vedea.

  4. @ George ban

    Deci am depasit la ” doing business ” tari ca si China , Franta , Italia si Turcia ? Tare ! Foarte tare …

    Apropo , dumneata ai incercat vreodata sa ” doing business ” prin Romania ? Ca asa cum te miros , esti din ala de sta prin birouri si completeaza tot felul de tabele si situatii si are impresia ca stie tot . Si mai imprastie minciuni pe net .

    Pentru sanatatea acestui blog si pentru restabilirea adevarului , eu va recomand sa luati legatura cu vreo 5 intreprinzatori privati si inca 5 oameni obisnuiti ( alesi la intamplare ; sa nu fie securisti ) pe care sa-i intrebati urm :

    1. Daca traiesc mai bine ca in anii trecuti ?

    2. Cum li s-a parut mediul de afaceri in ultimii 2 ani ?

    3. Cum s-au descurcat in afaceri in ultimii 2 ani ?

    Raspunsurile acestora ar fi mult mai interesante si mai edificatoare decat toate bazaconiile si cifrele alea seci pe care le tot preluati de pe diverse site-uri .

  5. Reporterul de teren şi reporterul acreditat sunt preferaţii mei , asta e -fiecare are slăbiciuni…

    Andreea Dumitrache, de la ANTENA 3 , pe holul Parlamentului, a spus aşa: „Liviu Dragnea le-a cerut parlamentarilor săi să voteze în aşa fel încât să li se vadă bilele…” nu ştiu, e normal aşa ceva, fiind înainte de ora 24,00 ? Nu se supără domnul CNA? Dacă se uită şi copiii, mă gândesc? Şi doamnelor din PSD oare ce le-o fi cerut Liviu Dragnea să li se vadă ?

    Ei, dar eu nu cred că Dragnea e autorul unei asemenea indicaţii de vot…cred că e doar fantezia erotică a doamnei Andreea Dumitrache…

  6. @blogideologic wrt limba celtă/Wallice

    Interesant despre creștinismul celt/caledonian—ar fi interesant de cercetat și modul în care a evoluat și a fost ascuns sub „munca de convingere” aplicată de normanzi popoarelor băștinașe post-1066 pentru a le „reforma” credința (ultimul episcop ortodox englez, Æthelric, moare în închisoarea Westminster în octombrie 1072 după ce îl anatemizează pe papa de la Roma).

    Povestea se putea lămuri urmînd chiar referința dată de inițiatorii (instigatorii?) acestei discuții la originalul lui Hașdeu. Răspunsurile cum că e o eroare, deși corecte în acel punct, par inepte. Cel puțin două (executate de filologi!) din cele consultate analizează *textele* lui Chamberlyn pentru a arăta…ce? E precum bețivul care-și pierde cheile noaptea în parcare dar le caută în tramvai pentru că ”acolo e mai multă lumină.” Hașdeu observa „desfigurarea” și „scălcierea” limbii române în culegerile de „tată-nostru” exemplificînd cu o variantă a logofătului Luca Stroici de la 1593, transmisă istoricului polonez Sarnicki, și care „șovăie între ortografia italiană și ortografia polonă” îndepărtîndu-se dureros de textul publicat de diaconul Coresi într-o română robustă cu 13 ani mai înainte (1580-1).

    Da, este o eroare de transcriere (o poveste posibilă și poate și probabilă și poate și întrucîtva„pe genunchi” de „detectivie filologică” mergînd pînă la părintele poeziei suedeze, G. Stiernhielm (1598-1672) și la Codex Argenteus (care include prefața sa la Evangheliile Ep. arian Ulfila de la ca. 348AD care, apropos, se pare că a dezvoltat alfabetul got bazat pe alfabetul geților!, cf. Carolus Lundius (1638-1715)) poate fi evaluată aici:
    https://socot.wordpress.com/2015/02/28/greshealae-de-tipar/). Asta o spune sarcastic chiar Hașdeu deplorînd starea jalnică a lingvisticii comparate din vremea sa în *Principie de filologia comparativa &c.*: „a confunda doa capete extreme ale Europei, a sări dela Marea-neagră la Marea irlandesă, și tote aceste numai din causa unei asemenări nominale între Wallach și Wales este una din cele nenumerate probe despre seriositatea linguisticei chiar în ajunul secolului XIX.”

    Și conclude, „față cu asemenea monstruosități, comise nu într’o limbă selbatecă din Africa sau America, ci într’un dialect europeu de viță romanică, vine cui-va a se îndoi în genere despre utilitatea linguistică a colecțiunilor de tată-nostru? Cum să te întemeiezi pe ele? Prin ce să deosebesci pe bine de reu? În ce mod să le controlezi? Cum să tragi din ele conclusiuni sciințifice?”

    Const.

  7. Sunt dezolat de lipsa unor contacte media in Romania cu media independenta din Rusia. Sigur, putem sa luam interviuri cu dl. Malginov, dar dinsul e vocea Guvernului rus, deci nu ne putem astepta la o expunere obiectiva. La fel cu noul domn Ambsador SUA. De ce nu vad la televiziunile romanesti si invitati din media ruseasca si americana si germana si engleza, si chiar, din Ungaria? De ce primeaza doar pozitia americana, si cea (umil) romaneasca? Sigur ca in veacul Internetului fiecare are posibilitatea sa se informeze singur, din surse alternative, dar asa cum rusii si americanii fac emisiuni cu invitati din alte tari (insa nu am vazut nici un roman la CNN invitat!), de ce posturile private romanesti nu chiama la discutie invitati straini, calificati? Sigur, e vorba de costuri, dar multe instituii din astea sunt profitabile, nu? Ba chiar niste mese rotunde, niste emisiuni regulate cu invitati straini ar fi benefice pentru sanatatea media din Romania, grav poluata de interese particulare, politice si mafiote.

  8. Despre istoricul evreu Radu Ioanid (https://ro.wikipedia.org/wiki/Radu_Ioanid), Vladimir Tismăneanu sugerează în documentul http://www.contributors.ro/cultura/de-unde-venim-cine-suntem-incotro-mergem-scrisoare-deschisa-domnului-alexandru-r-florian/ că ar fi fost profesor la Ştefan Gheorghiu. Au început acum să se “demaşte” între ei ? Oricum, circumstanţa aceasta alterează într-un mod grav de tot presupusul înalt “statut moral” al domnului Radu Ioanid.

  9. Stiti ce spune propaganda oficiala ruseasca despre interventia in Siria? Ca ajuta „poporul frate sirian”. Am mai auzit fraze din astea in istorie, si stiu ce inseamna „ajutorul fratesc” al rusilor. Este impunerea vointei lor asupra tarilor mici si nu alegerea tarilor respective. Pactul Molotov Ribentrop. La Yalta ne-au vindut si aliatii.

    Dar nu cu mult suna diferit propaganda americana despre plantarea democratiei in cursul „primaverii arabe”, care ar ajuta pe termen lung popoare mai barbare decit ei, cumva ei pretinzind ca detin Oscarul la capitlolul „civilizatie si umanism”.

    Tarile mici trebuie sa rejecteze ambele tipuri de propaganda, ambele avind acelasi scop: extinderea influentei si puterii celor doua Imperii. Din pacate, Romania imbratiseaza fara drept de apel unul din aceste tipuri de propaganda, pentru ca, la fel ca si in comunism, daca nu iti slavesti conducatorul, nu iti primesti insigna de fruntash si treci la salam cu soia (oricum pare mai sanatos decit cel cu carne conform OMS). Romanii insa ar trebui sa fie mai bine informati despre ce jocuri face Rusia, nu doar asa un „high level view”.

  10. Dan Culcer : + «E curios că nici organismele specializate nu protestează împotriva unei manifestări actuale de antisemitism. Domnul Alexandru Florian, Directorul General al Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” are alte obiective. A cerut de curînd Primăriei sectorului 2 să îndepărteze statuia lui Mircea Vulcănescu din spaţiul public, dat fiind că, potrivit regimului comunist, acesta a fost criminal de război. Oare Mircea Vulcănescu e de judecat după eticheta pe care i-a pus-o un regim mincinos, declarat prin lege drept criminal? Dacă s-a aflat ca om de finanţe în cabinetul Antonescu, el a fost un intelectual de dreapta care nu a aderat la ideologia extremistă. În febra epocii, a fost autorul unei riguroase şi obiective analize a fenomenului legionar (vezi volumul Nae Ionescu aşa cum l-am cunoscut). Gînditor strălucit în strălucita generaţie a tinerilor intelectuali interbelici, Mircea Vulcănescu a murit în bezna Aiudului, lăsînd drept ultim cuvînt: „să nu ne răzbunaţi”. El să fie vocea care trebuie făcută să tacă? Sau imundele vociferări antisemite actuale?» (Anca Manolescu) / Ia te uită! O probă a diversității de opinii!? Din partea unei colaboratoare la Contributors, o critică a instituției bugetare Wiesel, al cărui președinte, fiu de activist comunist, susține doar «antifascismul» lacheilor comuniști, din care se trage. Pare iritat că există comuniști (semiți, ceilalți nu contează), care au schimbat cazaca, devenind «anti-comuniști» de viță nouă (gen Vladimir Tismăneanu). Ca atare îl atacă pe V.T. pe unde poate. De fapt, pentru lipsa de bun simț a fiului de activiști de a se erija în biograf și critic al activiștilor comuniști, de preferință coetnici, păcat de les-majestate. Ca atare Alexandru Florian, funcționar al statului, acționează împotriva «deciziei» guvernului care îl plătește, exprimată prin Raportul Tismăneanu, ale cărui concluzii definitive declară regimul comunist, un regim criminal. Alexandru Florian ignoră aceste concluzii în numele luptei (cu direcție selectivă) împtriva «antisemitismului». El declară (și nu este singur, recent am găsit aceleași argumentări într-o carte de Vladimit Solonari) că hotărârile penale ale unui Tribunal, care judecă într-o țară aflată sub ocupație străină, sunt valide și de necontestat. Pentru că membrii guvernului (adică și Mircea Vulcănescu) ar fi aprobat tacit politica lui Ion Antonescu, nu au protestat public și nu au demisionat, ei sunt vinovați ca și Ion Antonescu. Pentru că nu s-au desolidarizat de acesta. Doar că deciziile guvernului Antonescu nu se refereau doar la o «chestiune evreiască» ci la ansamblul politicii statului român în vreme de război. Era vorba de anularea efectelor ocupării Basarabiei și împărțirii Ardealului. Poate că Alexandru Florian consideră criminală lupta pentru reîntregirea țării și intrarea în război contra ocupantului sovietic, dar nici un român alungat din casa lui, din Ardeal sau din Basarabia, nu ar fi făcut-o. În numele căror reguli și valori acționează Alexandru Florian? Ale comunismului ereditar? Ale solidarității etnice, comunitare (de evreu?)? Sau ale amândurora : de comunist evreu, finanțat de statul român și din fonduri străine? Trebuie spus clar : interesele românilor pot fi comune cu interesele unor cetățeni de altă etnie ai României, dar coincidente nu pot fi, cel puțin în această perioadă istorică, când minoritari diferiți se manifestă cu tenacitate, agresiv, prin iredentisme și antiromânisme de sorginte diferite. Nu e vorba de minorități, ci de minoritari. Nu generalizez afirmând că toți maghiarii din România vor revizuirea frontierelor României sau descompunerea statului. Dar există o minoritate în minoritate ale cărui scopuri declarate sunt acestea. Întrucât nu sunt un ignorant și refuz să mă retranșez sub protecția umbrelei europene care, chipurile, ne apără de astfel de programe politice violente, semnalizarea existenței acestora e o datorie morală. Sunt mulți intelectuali români care, din ignoranță (ei nu cunosc limba maghiara) sau din conformism-oportunism, neagă astfel de teze așa-zis «conspiraționste» Treaba lor! Când li se va cere să se mute în 24 de ore, vor pricepe. Când se vor afla în coloane de refugiați, își vor plânge prostia și naivitatea. Descompunerea dirijată a Jugoslaviei este un exemplu recent. Chiar dacă, evident, acum statul român ni se pare invulnerabil. Și ucrainienii credeau la fel. Dacă nu ar fi printre ei cam mulți fricoși și unii cu mentalitate de slugi, parlamentarii români (evident, nu ăia care au votat legea scelerată și anticonstituțională numită Legea 217/2015) ar trebui să ceară desființarea Institului Wiesel sau măcar retragerea oricărei finanțări al acestui institut de din partea statului român, adică din impozitele cetățenilor români. Înainte de asta, să ceară demiterea lui Alexandru Florian pentru complicitate cu un regim comunist criminal, pentru ignorarea liniei politice oficiale a guvernului României, care a definit argumentat caracterul criminal al regimului comunist. Un ins care consideră valide și aplicabile în 2015 deciziile unui tribunal sub un regim de ocupație, se face a posteriori complice obiectiv cu acel regim de ocupație. Dacă s-ar fi solicitat rejudecarea obiectivă a cazurilor și lămurirea participării cu responsabilități reale la vreun genocid a membrilor guvernului Antonescu, am fi aplaudat o astfel de inițiativă. Toate încercările active de până acum au fost blocate de aceleași grupuri de interese. Dar nci măcar Tribunalul de excepție de la Nurenberg, tot emanație a unui regim de ocupație, nu a condamnat global membrii conducerii celui de al III-lea Reich. S-au dat sentințe diferențiate. Dacă monitorizarea antiromânismului, a pregătirii unor acțiuni anticonstituționale, a tensiunilor inter-etnice, a manipulărilor opiniei publice și a deformării intenționate a istoriei prin mijloace de propagandă externă și internă, a acțiunilor spionajului unor puteri străine pe teritoriul României este fără îndoială necesară, ea este totuși în principal de resortul unei instituții de stat, Serviciul Român de Informații, instituție datoare să informeze autoritățile în mod obiectiv, în numele intereselor cetățenilor României, mai ales în numele intereselor majorității române a locuitorilor acestui stat, interese prioritare față de orice alte interese. Dar monitorizarea antisemitismului sau antimaghiarismului nu este de resortul unei părți implicate (deci părtinitoare) și nici într-un caz nu trebuie subvenționată în mod specific de către stat ci de către comunitatea evreilor, cum ar trebui să fie cazul Institutului Wiesel. Nici așa-zisul INSTITUT PENTRU STUDIEREA PROBLEMELOR MINORITĂŢILOR NAŢIONALE, care este considerat de unii o oficină de propagandă maghiară în Ardeal, nu acționează în interesul României, fiindcă are o politică orientată de alte priorități, care nu sunt cele ale statului român. Studierea publicațiilor acestui institut, a ideologiei care le subîntinde, merită să fie făcută de către un personal competent și dedicat. Am făcut acest efort și am argumente pentru dovedirea caracterului etnic orientat al activității de cercetare. În ce mă privește, cred necesară o restructurare a politicii de cadre a acestui Institut și o definire clară a rostului acestei instituții, care trebui să ofere guvernului României (și nu comunității maghiare sau institutelor de la Budapesta) materie pentru o analiză și soluții pentru fluidizarea tensiunilor inter-etnice în România și în relațiile cu Ungaria. Nici într-un caz o platformă de promovare a versiunii maghiare a istoriei relațiilor româno-maghiare și a istoriei Ardealului, cu o încadrare aproape exclusiv maghiară a sectoarelor de cercetare. Dacă România nu are cadre de cercetare pentru acest domeniu

    , devine urgent să și le formeze, orientând (și oferind burse) unor tineri cercetători spre acest sector prioritar. Că este reprezentantul unei instituții publice și cetățean al României, o spune clar Alexandru Florian într-o emisiune de televiziune. Tocmai de aceea, poziția sa poate fi discutată și criticată. Și chestiunea veniturilor sale este o chestiunea publică. Cei ce le-au considerat sub aspectul cumulului de funcții și a competențelor profesionale ale celui în cauză, păreau să aibă argumente solide și le-au expus.Dacă le consideră netemeinice și insultătoare, înainte de a acționa pe cale juridică, Alexandru Florian are și obligația de a oferi contra-argumente publice, ca replică la alegațiile din presă. Era vorba de declarații de venituri personale și de funcții ocupate fără temei profesional. Sunt actele produse de presă falsuri? Sursa publică a afirmațiilor despre veniturile lui Alexandru Florian este un articol ilustrat cu documente, semnat de ziaristul Ion Spânu, în Cotidianul http://www.cotidianul.ro/alexandru-florian-are-un-salariu-de-81614-ron-pe-an-de-la-guvernul-ponta-266933/ . Tot Ion Spânu publică un articol intitulat Despre Holocaust şi Comunism, cu durere, compasiune, dar şi revoltă. Nu agreem listele ca metodă de exprimare a opiniei sau ca act de acuzare, fiindcă ele ne aduc aminte de listele folosite drept capete de acuzare de procurorii improvizați de genul agenților de influență tip Sașa Pană, de presa comunistă în Procesul ziariștilor etc/ Totuși unul din argumentele lui Ion Spânu merită atenție. « Ana Robinsohn Pauker, de pildă, era evreică. În timp ce conaţionalii săi erau gazaţi în lagărele naziste, ea a venit în România şi nu a făcut altceva decît să deschidă gulagul comunist, care n-a fost decît o altă formă de lagăr de concentrare! Putem noi să spunem astăzi că, în memoria evreilor ucişi în lagărele germane, Ana Pauker ar merita vreo compasiune, din moment ce ştim că, în acelaşi timp cu holocaustul, ea punea bazele unui sistem criminal, la fel de criminal ca şi cel nazist? » De aceea, cred că interesul românesc a lui Norman Manea pentru acest personaj, interes care pare o fixație, merită să fie psihanalizat. Câtă vreme nu se încearcă astfel o victimizare și o disculpare a «eroinei» căzută sub loviturile antisemitismului endemic românesc. http://www.ziaristionline.ro/2015/08/24/ion-spanu-dezvaluie-venitul-imens-din-7-surse-al-lui-alexandru-florian-de-la-elie-wiesel-si-rolul-comunistilor-evrei-in-bolsevizarea-fortata-a-romaniei/ A se vedea : http://www.ziaristionline.ro/2015/08/24/ion-spanu-dezvaluie-venitul-imens-din-7-surse-al-lui-alexandru-florian-de-la-elie-wiesel-si-rolul-comunistilor-evrei-in-bolsevizarea-fortata-a-romaniei/#sthash.Svye00iW.dpuf » Eu nu sunt conaţional cu dumneavoastră, reprezint o instituţie publică şi sunt cetăţean al României. Despre etnia mea nimeni nu poate şti, atât timp cât nu mă exprim public. Această lege nu a fost făcută de Institutul Elie Wiesel.« (Alexandru Florian) Sursa http://www.antena3.ro/actualitate/alexandru-florian-la-secvential-ce-se-intampla-cu-mircea-eliade-si-petre-tutea-conform-legii-310021.html Oficial, Institutul pentru Studierea Problemelor Minorităţilor Naţionale s-a înfiinţat prin Ordonanţa Guvernului 121/2000, aprobată prin Legea 396/2001 şi funcţionează conform prevederilor Hotărârii Guvernului 893/2007. Institutul pentru Studierea Problemelor Minorităţilor Naţionale funcţionează la Cluj-Napoca, ca instituţie publică, cu personalitate juridică în subordinea Guvernului şi în coordonarea Departamentului pentru Relaţii Interetnice. Obiectivele Institutului sunt studierea şi cercetarea inter şi pluridisciplinară a păstrării, dezvoltării şi exprimării identităţii etnice, aspectelor sociologice, istorice, culturale, lingvistice, religioase sau de altă natură ale minorităţilor naţionale şi ale altor comunităţi etnice din România. Dacă acestea sunt scopurile instituției, atunci ea trebuie să vegheze și la păstrarea identității insulelor românești din zona Trei Scaune, care se află sub o presiune de deznaționalizare și de care nu se ocupă mai nimeni în mod oficial. (dan culcer)+ SURSA Publicat de către Blogger la Dan Culcer Jurnalul unui vulcanolog , 10/25/2015 09:15:00 p.m.

  11. George Ban

    Romania este pe locul intai in lume la capitolul scandal politico-mediatic.
    De asemeni, Romania mai detine un record:
    Are cea mai slaba, penibila si incoerenta opozitie de pe mapamond.
    Singura opozitie cat de cat audibila, este Traian Basescu (in plan politic) si cei trei cavaleri ai Apocalipsei de pe blogul nostru (in spatiul virtual apropiat). (Z)
    ps
    Un caz particular de (trist) record: PSD este condus de cel mai slab lider din istoria partidului.
    Vrea cod de integritate, dar fara aplicabilitate asuora liderului in functie;
    Vrea ridicarea tuturor imunitatilor, mai exact, pe cea a lui Victor Ponta;
    Vrea vot la vedere pe cererile procurorilor, dar fara ca cineva sa-l vada cum voteaza;
    Vrea sa adreseze scuze pentru faradelegile comunismului, dar tolereaza abuzurile parchetelor (probabil, in speranta ca va scapa);
    Vrea sa conduca guvernul de la sediul partidului;
    pps
    Bine ca Victor Ponta nu-l prea ia in serios. (Z)

  12. În aceste zile, primul ministru al Romaniei participa, în Mexic, la Summit-ul Global pentru o ‪Guvernare‬ Deschisă, ca răspuns la invitația din partea președintelui Statelor Unite Mexicane, domnul Enrique Peña Nieto.

    OGP Global Summit reprezintă un spațiu pentru schimbul de idei, pentru a învăța din experiența altor lideri, specialiști și academicieni, pentru a discuta despre guvernarea în secolul XXI – care trebuie să genereze beneficii pentru toți cetățenii.

    Aceasta este prima vizită în ‪Mexic‬ la nivel de prim-ministru din ultimii 25 de ani și marchează aniversarea a 80 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre ‎România‬ și Mexic.
    (Agerpres)

  13. Oraşul secret din Letonia, în fosta URSS, unde se aplica deja “programul de alimentaţie ştiinţifică” al lui Nicolae Ceauşescu, program criticat de Mihail Gorbaciov. Care una spunea, şi alta făcea. Puteţi vedea şi o fotografie a Marii Bucătării a oraşului. Autorităţile din Letonia au hotărât să resuscite oraşul (probabil cu sprijin UE). http://www.theguardian.com/world/2015/oct/22/inside-skrunda-1-latvia-soviet-abandoned-ghost-town

  14. @ Const.
    Mulţumesc pentru comentariile pertinente. Să mai adaug ceva despre rolul jucat de „inelul cu sigiliul papal” la anul 1066.
    În 1066, pe tărâm englezesc, Hardrada va fi rivalul nenorocos al anglo-saxonului Harold în competiţia pentru tronul Angliei. În tabăra vikingă a lui Hardrada pe pământ britanic se afla şi fratele exilat al regelui Harold, anglo-saxonul Tostig. Cei doi fraţi se reîntâlnesc la 1066 pe câmpul de luptă din locul numit acum Stamford Bridge. Tostig începe negocierile cu întrebarea: „- Ce îi oferi lui Hardrada, ca preţ al încetării luptei?/ – Un loc de veci!”, răspunde mândru şi sfidător regele Harold. În buna tradiţie moştenită de la Alfred cel Mare, Harold nu se simţea intimidat de vikingi. Anglo-saxonul Harold lansează o săgeată care străpunge gâtul regelui norvegian Hardrada, omorându-l pe loc. Însă la Hastings, regele Harold îşi va pierde curajul în faţa normandului William, ulterior glorificat cu apelativul William Cuceritorul. De fapt anglo-saxonul Harold îşi pierdea cutezul nu datorită acelui Guillaume normand, bastardul gras ce dorea sa slăbească pe câmpul de luptă. Mai mult din pricina intervenţiei subtile şi eficiente a îndepărtatului Robert Guiscard. El trimitea rapid pe drumuri romane un curier purtând spre Guillaume inelul cu sigiliul papal. William Cuceritorul face tot posibilul ca informaţia aceea absolut zguduitoare, devastatoare în termenii sentimentului religios medieval, să ajungă la Harold. Moralul anglo-saxonului se prăbuşeşte brusc. Văzând inelul trimis prin astuţia şi diligenţa lui Guiscard, Harold înţelege că alegerea noului rege al Angliei fusese deja hotărâtă de către papa de la Roma, dirijorul de atitudine pentru creştinătatea Apusului.

  15. Conform datelor celui mai recent sondaj CSCI, 47% dintre români consideră că în guvernarea Ponta economia s-a îmbunătățit, 31% cred că economia a rămas la același nivel ca înaintea guvernării Ponta, iar 20% dintre români cred că economia s-a înrăutățit în timpul actualei guvernări, scrie infopolitic.ro.

  16. Romania si Cehia au avut cea mai mare crestere economica din Uniunea Europeana in primul trimestru din 2015 comparativ cu primul trimestru al anului trecut, a anuntat, marti, Oficiul european pentru Statistica (Eurostat). Ambele tari au inregistrat un avans de 4,2%, arata AFP.

  17. România va înregistra în acest an o creştere economică de 3,4%, urmată de un avans de 3,9% în 2016, potrivit ediţiei de toamnă a raportului World Economic Outlook (WEO) al FMI, scrie Mediafax.

    FMI corectează astfel cu mult în plus anticipările sale din luna aprilie, conform cărora economia României va avansa în acest an cu 2,7% şi cu 2,9% în 2016.

    Instituţia financiară prognozează pentru acest an o inflaţie de -0,4%, care se va menţine negativă şi în 2016, de -0,2%. În luna aprilie, FMI se aştepta la o creştere ca preţurilor de 1% în 2015 şi de 2,4% în 2016.

  18. 1. Se vede si se simte ca sculer-matriterul zgonea nu ” ieste ” la lucru ( s-a dus si asta la Washington , poate la studii ) , caci altfel nu se poate ” iexplica ” curvasareala incurcaturii voturilor mugitoarelor rumegatoare pe votul centuristei !!!

    2. Shock , breaking news : iarna e frig , vara e cald , ziua e lumina , noaptea e intuneric , dacă nu ar fi existat corupţie în România, s-ar fi construit mai repede autostrăzi .

    3. Un clip cu adevarat superb , merita vazut . Asa un tineret ( fete si baieti , unu’ mai talentat ca altul ) , sa ne traiasca !!!

    http://www.dcnews.ro/cel-mai-tare-dans-de-la-o-nunta-video_487835.html

  19. Onoarea enormă şi de necontestat a „n-am-nimic-de-ascuns”-ului Mircea Băsescu a fost preţăluită de Onorata instanţă la 7 000 de euro, bani frumos defalcaţi pe fiecare participant în parte şi care vor fi recuperaţi de la toţi ticăloşii de şantajişti , unii minori, alţii aflaţi cu burta la gură, la data „frangrantului”, alţii împăciuitori şi dispuşi să-l mai aştepte pe năşicu’ cu datoria…Adică, Onorata instanţă a fost blândă cu resursele materiale ale clanului Bercea. În schimb, la ani de puşcărie, Justiţia independentă n-a făcut rabat şi a considerat că poate fi cât se poate de darnică , deoarece ani dintr-ăştia avea, la discreţie, în sertar.

    Cine a văzut filmul şantajului înţelege perfect despre ce fel de „infracţiune ” a fost vorba. „Numără banii! Numără banii! ” striga „omul legii” la Izaura …deoarece, din pricină că suma era nesemnificativă faţă de aspiraţiile sale , femeia nu se atinsese de cei 10 000 de euro. Deci nu avea „marcaj ” fluorescent pe degete…După ce a numărat însă banii, mica imperfecţiune s-a rezolvat şi „frangrantul” a ieşit mişto.

    Şi acum să vedem ce va urma…

    Remember: pe 4 august 2014, Izaura Anghel a adus pe lume o fetiţă. Astăzi fetiţa are, deci, un an şi trei luni.

    Izaura a primit o condamnare de 4 ani, cu executare; soţul ei, adică tatăl fetiţei, a primit 4 ani şi şase luni; Băsică, unchiul , a primit 7 ani şi 20 de zile; Fănica, bunică , a primit 3 ani şi opt luni de închisoare; Grinică, unchi şi el, minor , a primit măsura supravegherii pentru şase luni, cu interdicţia de a ieşi din ţară şi de a lua legătura cu onorabila familie vătămată…pentrui toţi se mai adaugă nişte sporuri de pedeapsă, de prin alte dosare…bunicul MONDIAL e demult la puşcărie şi mai are de stat şi de reflectat …

    Acesta este tabloul pe care Onorata instanţă l-a mâzgălit azi, pe la prânz.

    Ah, să nu uit , mai există şi calea apelului…Izaura va trebui să cumpănească însă bine dacă îşi lasă copilul de un an şi trei luni la mila a ceea ce a mai rămas din familia Anghel în exteriorul puşcăriei, şi-şi mai vede fetiţa , cu şorţuleţ şi fundiţe-n păr, la grupa mare a grădiniţei, sau îşi pune cenuşă în cap, spune că regretă că l-a filmat şi l-a înregistrat pe năşicu’ , recunoaşte tot ce vor procurorii să recunoască, zice ceva şi cu Voiculescu, şi cu milionul primit de la acesta ca să-l compromită pe bravul Preşedinte al României , şi cu înscenarea, şi cu “miliţianul ” Pavel Abraham… poate aşa, va lua doar cu suspendare…

    Pe Udrea, fosta stăpână a inelelor , fosta glorie a Imperiului, cea care era la un moment dat cea mai puternică femeie din România, sistemul a arestat-o de câte ori a vrut… şi o va mai aresta, dacă-şi doreşte…

    Mai e cazul să vorbim despre şansele în justiţie ale Izaurei Anghel?

  20. Transylvania, România, este pe primul loc în Top 10 al destinațiilor turistice (regiuni) pentru 2016, întocmit de Lonely Planet. Hawaii este pe locul 7.
    Sursa: CNN

  21. @Adrian B.
    octombrie 28, 2015 la 7:52 pm
    Oho, te preocupă „sanatatea acestui blog” – adică ai observat că-s unii vizitatori care, nici la invitația amfitrionului, nu se comportă sănătos! Bravo!
    Uite, de bună voie, mă ofer să-mi declar și eu convingerile cu privire la cele trei aspecte: situația din ultimii 2 ani, este net superioară față de precedenții 2 sau chiar 3-4 ani!
    Sigur că ar fi fost foarte bună, pentru lumea afacerilor, dacă ar fi mers mai bine creditarea, dar cu băncile austriece ….

  22. @papasha
    octombrie 29, 2015 la 6:15 pm

    Nunta aceasta se desfășoară în rep Moldova, pentru asta garantez. Dansatorii au studiu de clasic, se vede clar, și au ținută prea de salon. Sunt talentați, nu se pune problema asta; ce mă deranjează pe mine, este că amestecă pași de brâu oltenesc la grămadă cu pași de horă și sârbă în două părți. Întâmplător, mă trag fix de unde se trăgea, Dumnezeu să-l ierte, maestrul Curbet și am o colegă de clasă din generală care a dansat mai mult de 10 ani în „Joc”. N-am nici un merit eu din astea, dar la mine în sat dau clasă și mucoșii la dans popular autentic, fără studiu special. Peste mulți ani, când mă uit înapoi, după ce am avut parte în facultate de un coregraf-culegător de folclor, văd că în Basarabia le-au amestecat rău. Nu pe la țară, în formații serioase. „Joc”-ul era ansamblul de pe lângă Filarmonica de Stat. Motivul a fost, pe vremuri, imposibilitatea de a culege folclor de pe întreg teritoriul românesc și „furau” de la televizor (pe malul Prutului vedeam liniștiți TVR-ul), sau cine mai știe de pe unde se informau.

    Alt aspect, care mă doare sincer, este schimonosirea de neiertat a costumului popular, pe motiv de influențe sovietice; l-au corcit ridicol de mult cu cel rusesc și ucrainesc. În România, la festivalurile folclorice ești penalizat înainte să deschizi gura ori să faci doi pași, dacă nu ești îmbrăcat, încălțat și cu ce trebuie pe cap, conform programului dinainte declarat. Numai așa putem vorbi de conservare.

    Acum le amestecă în continuare, nu știu de ce… Poate din inerția coregrafilor care nu se grăbesc la pensie…

    Nu-i critic pe nuntași; am găsit un moment potrivit ca să vă povestesc un moment trist din istoria românilor, provocat de imperiul URSS.

  23. Comicul de limbaj dublu al ambasadei americane: Atarnarea justitiei Romaniei de politica SUA, prezentata ca “independenta” a justitiei

    In substitutia sau confuzia cuvintelor “independenta” si “dependenta” din discursul politico-diplomatic al ambasadei americane la Bucuresti privind justitia din Romania, marele dramaturg Caragiale ar fi gasit, foarte probabil, o sursa bogata pentru comicul de situatie. Poate ca de sub pana sa ar fi iesit o capodopera de satira politica, in care locul unei “scrisori pierdute” l-ar fi luat un cuvant pierdut, cel de independenta.

    Am ales registrul comic, eufemistic spus, de comunicare a unei nemultumiri care nu este numai a mea, gandindu-ma la ce a spus fostul presedinte Basescu, miercuri seara, la B1 TV, că printre judecători şi procurori sunt, ca şi în politică, atât oameni buni, cât şi oameni fără caracter, şi că a discutat cu procurori care, “razand, îşi enumerau scalpurile de politicieni de la cingătoare”. Fara indoiala, rasul acelor procurori era sardonic, a carui cea mai noua explicatie o gasim in apelul ambasadorului american, Hans Klemm, care, proaspat sosit la post, a tinut sa ceara liderilor romani “sa ii apere in mod public si cu tarie pe procurori”. Pai, sa ne mai scandalizam de ce s-a intarit coaja unor procurori, fara caracter?!

    Calea dintre Ambasada SUA si Consiliul Superior al Magistraturii, batatorita de catre precedentul ambasador si, apoi, de catre insarcinatii cu afaceri ai ambasadei, nu a apucat sa se raceasca, pentru ca, azi, noul ambasador american la Bucuresti, Hans Klemm, a descins la sediul CSM, impreuna cu consilierul politic, Debra Hevia, si alti colaboratori apropiati. Cu acest prilej, Klem a dat asigurari ca “SUA sprijina Romania in identificarea și dezvoltarea unor mecanisme de susținere a independenței justiției, luptei împotriva corupției și a statului de drept.” Dumnezeule!, pe ce lume traim sau ce oameni sunt cei care dau asemenea “asigurari” politice si diplomatice ori cei care le accepta, de nu-si dau seama ca aceasta este cea mai sfruntata incalcare a independentei unei justitii?

    Cei mai multi ne asteptam ca noul ambasador american sa nu mai fredoneze cu stridenta acest refren politizant, cu atat mai mult cu cat i s-a sugerat sa abandoneze aceasta strategie suparatoare pentru romani, in favoarea folosirii Romaniei in ameliorarea imaginii si intereselor americane in regiune, o chestiune mult mai pragmatica si mai profitabila, trebuie sa recunoastem. Supararea romanilor vine din constientizarea sau suspectarea instrumentalizarii politice externe a justitiei. O schimbare pare sa se fi produs, nu mai este chemata justitia la ambasada, ci ambasada merge la justitie, dar rapoartele, de o parte, si indicatiile si orientarile, de cealalta parte, au ramas aceleasi.

    Pe de alta parte, este un fapt ca DNA-ul anticoruptie are sustinerea unor politicieni americani corupti. Este cazul senatorului Ron Johnson, care in timpul audierii in Senatul american a lui Hans Klemm, pentru ocuparea postului de ambasador in Romania, i-a trasat ca sarcina prioritara sa se asigure ca orice Guvern de la Bucuresti o va pastra pe Laura Codruta Kovesi ca sefa a DNA. Dar Johnson este acuzat de fapte de coruptie in SUA, potrivit “The American Democracy Legal Fund”, care a depus o plangere la Federal Election Commission. Voci politice despre corupti din bransa ambasadorilor straini s-au auzit, cu nume si prenume, si la Bucuresti.

    Excelenta Sa Hans Klem are, probabil, un deficit de cunoastere a istoriei recente a romanilor. A existat cineva mult mai indreptatit sa le dea indicatii si orientari, dar asa ceva a devenit istorie. Si asa va trebui sa ramana. Pentru a fi clar inteles, cooperarea interjudiciara bi si multilaterala este necesara, dar politica trebuie sa ramana la usa.

  24. Pe la televiziuni, prin presă, pe FB, unii cetățeni, cu o oarecare timiditate, încep să se declare dezamăgiți de prestația președintelui Iohannis; cel pe care l-au ales …despre care au zis că-i ”minunea din noiembrie”… căruia i-au dedicat talk-show-uri, editoriale, comentarii, texte –telegramă pe FB, cu cratime confuzate și majuscule utilizate îndrăzneț exact unde nu e cazul, în fine…pe care l-au adorat , amușinându-i paltonul și slăvind fesele ”PRIMEI DOAMNE”.

    Dar printre dezamăgirile anonime și terne, iată că prind contur și dezamăgiri titanice, cu ștaif, care se lasă cu scrisori deschise și reproșuri la purtător. Cuplul Macovei-Papahagi, la fel de atrăgător precum cuplul Gorghiu-Blaga, îl mustră pe prezident, de-i merg fulgii, pentru șovăiala în cazul votului prin corespondență. Fără îndoială, membrii cuplului Macovei-Papahagi, se merită unul pe altul, așa cum Heckle îl merită pe Jeckle și așa cum Morticia Addams îl merită pe ”uncle Fester”… căci și Morticia și ”uncle Fester” privesc cu mare poftă către diaspora, ca spre o tâșnitoare cu voturi pentru M10, arteziană lovită de incontinență pe toată perioada alegerilor.

    E drept că, dacă m-aș lasa condusă de nostalgie, aș spune că parcă tot mai bine îi ședea doamnei Macovei cu palma arcuită în chip de porta-voce, ieșind ca un gargui pe fereastra toaletei sediului de campanie al lui Băsescu și secondată grandios de Mihail Neamțu.

    O tempora, o mores!

    Cât despre Papahagi, mă întristează , ca întotdeauna , să constat că feștila unei iubiri cum nu s-a mai văzut, a făcut, nu demult, totuși, fâsss! Căci iată cum ardea pe altarul băsismului elitist Papahagi, acum doi-trei ani :

    ”Între timp, am înţeles că Băsescu este un adevărat om de stat, care nu făcea decât să se adecveze la electoratul român, și am văzut marele vid din spatele spoielii occidentale a lui Tăriceanu…”.

    ”Indiferent de greșelile lui, Traian Băsescu are două merite istorice. În primul rând, a urmat neclintit calea europeană și atlantistă a României: precum Ulise, s-a legat de catarg și nu s-a lăsat tulburat de vocea Moscovei. În al doilea rând, s-a luptat din răsputeri pentru o justiţie curajoasă…”.

    ”Aceasta este moștenirea lui Traian Băsescu și aceasta noi ne-o asumăm. Și nu ne jenăm! Și noi spunem: suntem băsiști!…Pe noi ne interesează cultura curajului și aici avem un model în Băsescu!..”.

    …și cât de dureroasă i-a fost stingerea în februarie 2015 :

    ”Nunta mortului. Toți în straie de duminică, dar vădit stingheri. Să râdă sau să plângă, să se bucure că măcar sunt vii, sau să plângă că nunta li se împletește cu doliul și cheful cu rușinea?
    Marele vraci, care se retrăsese de ceva vreme în muțenie și izolare, a revenit preț de un ceas. Nu, nu și-a pierdut îndemânarea. A mai galvanizat o dată cadavrul, care a tresărit spasmodic, grotesc. Un rictus între zâmbet trist și grimasă înfricoșată s-a întipărit pe chipul cadavrului.
    Invitații s-au prefăcut că se bucură și chiar au încins o horă neconvingătoare (au obiceiul de-a juca la comandă), dar cu toții simțeau în aer mirosul greu al cadavrului.
    Chiar ascunsă în altă încăpere, mireasa în descompunere puțea groaznic. Atât de groaznic, încât se simțea în tot regatul. Chiar și cei care ascultaseră din lașitate ordinele ei știau că nu o mai scoală niciun Făt-Frumos: nu era Albă-ca-Zăpada, adormită angelic în raclă, ci vrăjitoarea cea rea, înecată cu propriul ei măr otrăvit.”

    Dacă metaforele vi se par un pic cam confuze, să vă dezleg misterul: ”NUNTA” e congresul PMP, ”MARELE VRACI” e Băsescu Traian, iar ”MIREASA CARE PUTE GROAZNIC” e Udrea Elena.

    Haida-de! Chiar mă întreb cu ce parfum s-o fi dând pe la subsuori Monica Macovei, dacă lui Papahagi parfumul doamnei Udrea i se pare așa de grețos?

  25. Adrian B.

    Poate ca domnul George Ban exagereaza cu cifrele seci si impersonale, dar d-ta ne spui ca mafiotii de la Dragonul Rosu sunt bieti ingerasi imaculati persecutati de fisc ??
    Apropo, d-ta de unde iti aprovizionezi buticul, de la Dragonul Rosu, sau de la Europa ? (Z)
    PS
    Cum e cu Codul Fiscal referitor la impozitarea microintreprinderilor ? E bine, e rau ? Dar cu inflatia negativa, ce spune FMI ? Imi dau seama ca se cam simt inconfortabil cei cu gauri in talpi si in …minte. (Z)
    Eu unul abia astept devansarea anumitor masuri (1% pe venit, 5% pe dividende, etc).

  26. Agerpres transmite:

    Premierul român Victor Ponta, aflat într-o vizită în Mexic cu ocazia Summit-ului Global pentru o Guvernare Deschisă, a avut joi o întrevedere cu președintele mexican, Enrique Peńa Nieto, relatează agenția EFE.

    Potrivit unui un comunicat emis de președinția mexicană, întâlnirea „a avut ca obiectiv reafirmarea angajamentului guvernelor Mexicului și României pentru consolidarea legăturilor de prietenie, a dialogului politic, schimburilor economice și cooperării în beneficiul societăților mexicană și română”.

    Președintele mexican i-a transmis premierului român deplina disponibilitate a executivului de la Ciudad de Mexico pentru aniversarea a 80 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între România și Mexic.

    La rândul său, premierul Ponta a propus începerea negocierilor pentru actualizarea cadrului juridic bilateral și aprofundarea relației strategice dintre cele două țări.

    „Cei doi responsabili au apreciat dinamismul cooperării între cele două țări, mai ales în domeniile educației și culturii”, se mai menționează în comunicatul președinției mexicane. De asemenea, președintele mexican și premierul român au evidențiat creșterea schimburilor comerciale, abordând și existența unor oportunități precum comerțul în sectoarele auto, energetic și în tehnologia informației.

    Premierul Victor Ponta participă miercuri și joi, în Mexic, la Summit-ul Global pentru o Guvernare Deschisă. Open Government Partnership (OGP) — Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisă — este o inițiativă multilaterală lansată la 20 septembrie 2011, în marja Adunării Generale ONU, ce urmărește creșterea transparenței guvernamentale, folosirea noilor tehnologii și a datelor deschise pentru implicarea cetățenilor în luarea deciziilor.

    Guvernul României s-a alăturat inițiativei Open Government Partnership (OGP) în anul 2011, afirmând angajamentul țării noastre de a promova politicile bunei guvernări, proceduri deschise, responsabilitate și eficiență, transparență decizională în activitatea de guvernare, încurajarea participării civice la viața publică și folosirea noilor tehnologii în administrație.

    Ca o recunoaștere a meritelor sale, România a fost aleasă în Comitetul Director al OGP în iulie 2015, pe baza votului celor 65 de state membre.

  27. Traiasaca Justitioa independenta si refromata europeneste (adica pidosnic) de MMe Breton!!!

    Finii lu Baescu condamnati la ani de grei de inchisoare pentru santaj.
    Si care fu santaju „Nasule da-ne banii, daca nu, ne ducem la DNA

    Nu ca iti rupem picoarele sau iti dam foc la mistati. Ca ito dam foc la casa .. sau iti violam fica si psisica si iti spanzuram cainele . Sau pac la Razboiul. Sau ii aratam nevestei tale fotografiile alea cu tine desfrandu-te cu nepoata ei favorita … Sau altceva de genu asta,
    Nu!
    Au zis ca merg da Directia Nationala Antcoruptie! Adica santajezi daca ameninti ca te duci la politioce, procuratura samd?
    Singura amenintare care nu reprezinta santaj a devenit … santaj?!

    Adica intentia exprimata de a recurge la justitie a deveniot infractiune?!

    Uaua!!! E tare.
    felicitari Mocaovei! Felictari UE!
    Felictari Kovessi! felictairm SUA !!!

  28. Nu vi-i greață când îl auziți pe Dragnea de dimineață??? Libidinos de populist, mai fățarnic decât fățărnicia? BEAC!!! Mai pupă ei vreun vot de la mine?!

  29. @ George Ban:

    Și eu urmăresc realizările guvernului și apreciez guvernarea ca fiind bună.
    Nu intru în polemici cu cei care nu o agreează, fiindcă n-aș face decât să opun fapte concrete unor acuzații fără temei.
    Ce rost are să-i spui unuia?
    – Am scăzut TVA la alimente.
    – Da, dar ești acuzat de…
    – Am mărit salariile din Sănătate.
    – Da, dar unii spun c-ai plagiat.
    – Am scăzut CASS la angajator.
    – Da, dar comuniștii din Republica Moldova spun că ți-ai cumpărat plaje la Marea Neagră.

    De notat că, atunci când Guvernul PNL va avea rezultate bune, nu voi întârzia să o recunosc.
    Am ieșit din PNL fiindcă nu-mi place Ioh și fiindcă mi-am dat seama că, dacă fac parte dintr-un partid, mă simt obligată moral să-i țin partea în orice situație, chiar dacă nu-mi convine ce face.

  30. @ zev @ George ban @ serbanfl

    Daca citeai cu atentie articolul intelegeai la ce ma refer . Ce atmosfera de afaceri este aceea când agentii economici sunt controlati ZILNIC de catre ANAF ?
    Dar voi doi n-aveti cum sa intelegeti lucrurile astea pentru ca probabil n-ati miscat un deget in viata voastra , sunteti niste functionari opariti si frustrati care stau prin birouri si-si dau cu parerea fara sa aiba habar .

Lasă un răspuns