Conferintă la Universitatea „Valahia”

imageResize

nastase-targoviste-1

Ieri, am mers la Târgoviste, la Universitatea „Valahia”, unde am sustinut conferinta „Drept international sau suveranitate”. Au venit câteva sute de studenti si profesori. Le-am vorbit despre forta si limitele dreptului international, despre domenii noi ale relatiilor internationale, domenii ce creează, in anumite cazuri, dificultăti suveranitătii statelor. Am vorbit despre problematica refugiatilor, despre utilizarea transfrontalieră a dronelor, despre circulatia informatiilor si despre internet. Am vorbit despre suveranitatea absolută si despre suveranitatea relativă, despre „dreptul de a proteja”, despre…

La incheierea conferintei, a avut loc o scurtă reprezentatie artistică, oferită de tineri artisti locali.

M-am bucurat si să vizitez, impreună cu rectorul Universitătii, prof. Oros, campusul universitar, construit de la zero, după 1989. Am admirat clădirile noi, laboratoarele tehnice si căminele pentru studenti. Salutară orientarea activitătilor didactice si de cercetare spre domeniile energetic, electonic, electrotehnic dar si spre chimia alimentară.

22 de gânduri despre “Conferintă la Universitatea „Valahia”

  1. Trudeaumania : Canada’s Handsome New PM Takes Social Media by Storm

    http://sputniknews.com/politics/20151020/1028838174/canada-prime-minister-federal-elections.html

    Trudeau is the son of the late Pierre Elliott Trudeau, a larger-than-life politician who served as prime minister between the late 1960s and the mid-1980s, and who is considered by many observers to be the father of modern Canada.

    Incidentally, Trudeau Sr., beloved for his work to unify the country, to patriate the Canadian constitution and to make Canada more independent from both the US and Britain, was also known for his efforts to break out of the East vs. West mentality, making several peace missions to Moscow, Beijing and Havana, and even suggesting at one point that Canada should withdraw from NATO.

    Mi-as dori sa cititi cu atentie acest articol deoarece o astfel de poveste frumoasa ar fi posibila si in Romania . Si foarte multi romani si-ar dori acest lucru . Pentru ca din punctul de vedere al majoritatii romanilor ati fost cel mai bun prim ministru de dupa Revolutie iar fiii dumneavoastra au tot ce le trebuie ( inteligenta , educatie , studii , etc. ) pentru a reusi in politica romaneasca . Eu personal mi-as dori din tot sufletul .

  2. Cine este ” procurorul ” care il pune sub acuzare pe Iliescu pentru ” crime impotriva umanitatii ” referindu-se la 13 iunie 1990 ?
    Teohar Mihaies , redactorul unui saptamanal obscur din Clujul acelor ani , Atlas Clujul Liber ? Gabriela Adamesteanu , Smaranda Enache , Paul Cornea , banda de la 22 din acei ani ?
    Sa pui semnul egalitatii intre masacrarea evreilor – slavilor in ultimul razboi , masacrul de la Nankin din 1937 si defilarile ortacilor cu maciuci in Bucuresti , care raspundeau unor agresiuni tacute sub tacere , este absolut idiot .
    Cum ca procurorasii d-nei Kovesi turba de prostie .
    Sa fim deci linistiti , cum spunea Ceausescu , la locurile noastre , prostia in tara noastra scumpa nu se limiteaza la parazitul inept CNADR .
    Stiti ca trece 2015 si nu s-a inceput un mm din autostrada Campia Turzii Targu Mures , finantata de UE si semnata in IANUARIE 2015 ?
    Ca seful CNADR , ingrozitorul Neaga , a ingropat prelungirea A3 in Bucuresti ( 3 km) in procese si licitari de care nimeni nu stie nimic ?
    Ca Ponta a incredintat unei companii turce constructia autostrazii Bacau , companie turca absolut neserioasa ?
    Ca Bors Barcau se impiedica la proiectare , date unei firme de bloc ?

  3. Felicitari !
    Regret ca nu am fost la curent cu aceasta conferinta si prezenta dvs la Targoviste.
    Locuiesc in apropiere si mi-ar fi facut placere sa asist si sa va reantalnesc.
    Numai bine !

  4. Dan Culcer: +Manea, Gabrea și empatia non-identitară cu o teroristă / Prozatorul Norman Manea, prezentat de câțiva ani, într-o anume presă din România, ca potențial candidat la premiul Nobel pentru literatură, a publicat acum câțiva ani în Observatorul cultural (dar și în volumul Plicuri şi portrete) o reconstituire și un comentariu lung pe marginea biografiei Anei Pauker. O bază documentară pentru un probabil proiect literar, devreme ce prozatorul scrie : « Viaţa Anei Pauker mi s-a părut aproape un roman şi am revenit la ea cînd am putut. Nu din punctul de vedere al unui istoric sau al unui cercetător-comentator politic, ci din cel al unui scriitor interesat mai curînd de contradicţii decît de convenţionala coerenţă, chiar şi în cazul unei militante staliniste.» « Este vorba despre un caz deloc idilic, al legendarei Pasionaria române, Ana Pauker, şi al atît de interesantei sale biografii – o neclintită comunistă care a optat pentru idealul Revoluţiei din cauza antisemitismului românesc şi care a sfîrşit anihilată tot de antisemitism, de data asta stalinist. Cazul este extrem de semnificativ pentru diferitele niveluri de angajare şi de vizibilitate ale multor militanţi evrei, care se alăturaseră manifestului marxist visînd la dreptatea şi egalitatea universale, care aveau să pună capăt persecuţiilor, la care ei şi strămoşii lor fuseseră supuşi, doar pentru a le regăsi curînd în rîndul tovarăşilor lor comunişti.»
    Ce frumos, ce idilic! «Antisemitismul românesc» devine, fără nici o rezervă sau nuanță, sub pana blocată de viziunea comunitară a altfel inteligentului scriitor, pricina adeziunii unor evrei la comunism și explicație pentru aplicare metodelor anarhiste în politică. Atentatele ca metodă politică sunt motivate la anarho-comuniști, nu și la anarho-naționaliști (adică legionari).
    Și încă : «Numele Anei Pauker a dispărut după moartea ei şi a reapărut, după 1989 şi prăbuşirea comunismului, ca Hannah Rabinsohn, numele ei de fată! O ţintă perfectă în noua-veche campanie împotriva noilor-vechi „duşmani ai poporului“, evreii.» Ar fi fost corect ca atât de atentul la nuanțe prozator să se scrie «comuniștii evrei». Căci aceștia au fost dușmanii poporului și doar tâmpiții de ambe sexe i-au putut eticheta global pe evrei ca dușmani. Interesat de biografia Anei pauker, tot în spiritul victimizării ei, pare să fie regizorul Radu Gabrea (radugabrea@gmail.com) care spune despre textul semnat de Norman Manea : ‘Excelent articol! Încerc de ani de zile sa fac un film documentar despre Ana Pauker, in incercarea de a demola miturile despre rolul ei „nefast” la „colectivizarea agriculturii” in Romania si alte inexactitai antisemite, menite doar sa justifice farsa celebrei declaratii din Aprile a lui Gh. Gh. Dej! Un exemplu perfect de manipulare, ca si celebra plenara din Octombrie 61 in care s-a exclamat ipocrit: „datorita tovarasului Dej, noi nu a tebuit sa „rebilitam pe nimeni”… Sper sa gasesc undeva finantarea….)’ Nu aflăm de unde știe Radu Gabrea că Ana Pauker nu ar fi avut un rol nefast în colectivizarea agriculturii. Probabil o rumoare sau amintiri din interiorul comunității! Nici nu știm de ce tot Radu Gabrea consideră Declarația din Aprilie ca o farsă și, mai ales, în ce sens? Dar filmul se va realiza și sponsorizarea va apare, dacă se va considera oportună reabilitarea definitivă a teroristei devenite victimă.+ SURSA Publicat de către Blogger la Dan Culcer Jurnalul unui vulcanolog , 10/20/2015 07:42:00 p.m.

  5. Stimate Domnule Adrian Nastase,

    Va rog sa-mi permiteti sa transcriu mai jos o serie de 5 Comentarii ( Comentariile 1-3, Comentarii Consonante, si Comentariu Blog Ion Iliescu ) legate de “subiectul Republica Moldova”, tema intalnirii de la F.E.T. din 29 octombrie 2015.
    Voi face referire la ele in adresele mele viitoare catre d-nul ministrii Titus Corlatean si Marian Saniuta, cu care m-am angajat anterior.
    Ref. la Rep. Moldova voi aduce date care vor contextualiza mai pregnant acea reflectie a mea de la Adunarea Generala a FET : “ Sa avem grija cum organizam un posibil proiect, “Dati un ban pentru centenar”, pentru ca s-ar putea ca in loc de Lei sa se adune Forinti…”.
    Comentariile de mai jos le veti primi si intr-un document contextualizat.
    Atasez aici comentariile avand in minte acea dihotomie ruman-valah care provoaca atatea incursiuni in istoria noastra dar mai ales in orizontul de speranta legat de viitorul nostru….
    Proiectul tehnic propus pentru Moldova va fi instrumentat in siaj post-modernist. Va fi esentializat, de aceea prefer sa termin cu “marea lupta” ( nedecisa…) inca de acum, prin cele 5 comentarii. Voi reveni in “ultima repriza”, cu “steagul” pregatit pentru “a-l infige in reduta”….Sper sa nu mai fiu bruiat de “cel mai mare mic din lume”, “cel mai mare steag din lume”, “cea mai mare placinta ( Inainte !… ) din lume”…, pana la urma, “cel mai caine cu cei mai covrigi in coada”….

  6. COMENTARIUL 3
    COMENTARIU REF. LA MOLDOVA :
    Nici eu nu mai cred ca unirea Romaniei cu Moldova mai e posibila acum. Poate era posibila in 1990, atunci cand l-am cunoscut cu toti romanii, si de dincoace si de dincolo de Prut, pe ( „inconstientul”, atunci….) Claudiu Iordache …Ulterior, degeaba l-am cunoscut pe Paul Goma ( incepand cu „ Jurnalele” de la Nemira….), lumea a evoluat si, apararile celor mari au devenit atacuri preventive (G.Bush ), iar lipsa de aparare a celor mici (ex. Iugoslavia)…, a devenit de multe ori doar extensie a apararii altora ( pe linia de gandire „structurala” a lui S. Huntington )….Romania are ea insasi acum mari probleme cu integrarea euroatlantica, pe care nu le poate rezolva punandu-si pe agenda (si) o astfel de initiativa. Dar, si Romania si Moldova, au nevoie de o rapida integrare / aderare in structurile europene ( nu si NATO, in privinta Moldovei ). Aceasta dubla stratificare UE / dar nu si NATO pentru Moldova, ar putea genera o noua „corpolarizare” a politicii internationale….Nu mai suntem intre Berlin si Moscova, suntem insa intre Moscova si Washington, via Bruxelles, ….Moldova, si via Bucuresti, de aceea Bucurestiul, tocmai ca stie determinarile unui stat mic in fata „destinului istoric”, poate sa-si ajute sora Moldova, aducand-o economic alaturi de ea in UE, si lasand-o „prada”, militar „ ursului de la rasarit ”, cum dealtfel in teoriile conspirationiste occidentale ( intretinute abil si din Romania… ) Romania insasi e considerata captiva Rusiei…. Care ar fi problema ? In capitalism, oricum in economie nu se face politica…. , politica asociata oficial in primulul rand strategiilor de aparare ( atat de „evoluate”, incat se pot baza si pe atacuri, intru o profunda revolutie conceptuala….), Moldova ar trebui sa se apere de Rusia ( principala problema a NATO…) deci „corpolarizarea „ UE – Rusia a Moldovei ar fi un pas inainte in politica internationala…..Referitor la alti potentiali dusmani tradionali ai NATO care ar trebui sa accepte „ne-naturala” corpolarizare UE-NATO pentru Moldova, s-or descurca ei rusii si pentru Moldova, de au speriat Occidentul atatia ani…E drept, mai greu e cu „corectii politic”, care deja au lansat formula magica a impartialitatii : „ Nu poti crede ca UE e portofelul, iar NATO e securitatea “. A nu se uita ca 3 milioane de romani muncesc acum direct in Uniunea Europeana ( pentru ca in Romania a devenit imposibil pentru ei ), iar, daca ne referim la o REVENDICARE ISTORICA A DREPTATII INTERNATIONALE, nu trebuie sa uitam ca Mihail Gorbaciov nu si-a imaginat niciodata ca negociind cu Occidentul economic, restructurandu-si intreg aparatul politic in acest scop, se va lovi de “impartialitatea” strategiilor “de aparare “ occidentale ( intretinuta abil si din Rusia ? )….Aceasta e varianta unei DREPTATI INTERNATIONALE, atat pentru Romania, banuita de “infidelitate”, cat si pentru Moldova, neinteresanta pentru tari care pot solicita fidelitate…, regandita intr-o noua formula de alianta Occident – Orient. Degeaba Romania ar ( putea) dori sa ramana fidela istoriei ei, incercand sa ajute in vreun fel Moldova. Ea nu poate solicita fidelitate pentru ca nu poate oferi mai nimic, singura, unei tari ca Moldova. Poate insa oferi mult, imens, unei noi ordini internationale, din care sa se elimine post-ipocrizia razboiului rece….Realitate, “structurala”, ce dainuie, din tata-n fiu, ca-n misterioasele povesti despre marile imperii…..Merita ca Romania sa-si sacrifice istoria pe altarul ipocriziei globale, inventand o noua istorie pentru omenire, cu o noua corpolarizare….Putem contribui si noi la revolutia conceptuala globala ? Aducand ca argument “saracia si neamul nostru”, sarind astfel din “inaltul matematicii”, in “ putul poeziei “, sau invers…. ? Noica spunea ca , pe noi, romanii, “NE UNESTE CEEA CE NE LIPSESTE”….S-o fi inselat ? Paul Goma inclina sa creada ca da. Eu nu cred, chiar daca vom fi nevoiti sa facem mult mai multe decat ar face cetatenii unei tari dezvoltate, exact cum spunea si Constantin Stere data….

  7. COMENTARIU BLOG ION ILIESCU ( “ Paris “, martie 2010 )

    divanuriletomitane Says:
    08/03/2010 at 9:15 pm | Reply
    Comentariu la materialul d-lui Dorin Tudoran „ Societatea intredeschisa „ din 2 martie 2010
    Ma simt bine intre „ societatea deschisa” ca si concept si „inchiderea care deschide”….Un motiv in plus de restructurare masiva a comentariilor mele in viitor. Vor fi saptamanale, „de week-end „, precum acel seminar de week-end organizat de mine in anul 2004 la sediul Bursei Romane de Marfuri Bucuresti, inainte de apleca in Franta. Vor fi insa mult esentializate, preluand din „vectorii de crestere” ai intregii saptamani anterioare de pe blogul d-lui Dorin Tudoran. Motivatia principala a restructurarii comentariilor : Armonizarea lor cu initiativa „ DIVANURILE TOMITANE 2010 „
    CONTEXTUALIZAREA RESTRUCTURARII COMENTARIILOR :
    ETAPA 1 De la primul blog al d-lui Dorin Tudoran am ajuns la „vectorul forta” alianta UE – Rusia vs. UE – NATO pentru Romania, Moldova, chiar Transnistria. Deoarece necesitatile tarilor mici nu tin de cine dicteaza politicile globale ci acestea ar trebui sa tina cont de necesitatile tarilor mici…. Din ce in ce mai mult evaluez ca (mai) toate franele ce se opun evolutiei societatilor post-comuniste tin de fostii combatanti ai razboiului rece ( din inertie, din ambele tabere…). Pentru ei ar fi o minune tinerea vesnica in constiinta „prostilor” ( cetateni si tari …) a marilor clivaje dintre Nord si Sud, Vest si Est…., avand in varfurile piramidelor SUA si Rusia, pe langa care graviteaza si UE, Japonia, o situatie mai speciala avand China….Un „spin” civilizational care ar despica aceasta inertie ar putea fi dat de o „alianta contra naturii” ( care natura …., a cresterii continue a dezechilibrelor ? ), in cadrul unei singure tari, confom principiului, un „ sistem , doua ( chiar 3 ? ) tari „….Ce ar impiedica UE, inclusiv cu acordul SUA ( un nou plan Marshall …. ), sa ii dea totusi mana lui „Gorbaciov” ( liderul absolut al „prostilor”…), dupa ce acesta a tinut-o intinsa mai mult de 20 de ani…? Si aproape ca i s-a uscat, de atata asteptare neclintita … Spatiul romanesc poate deveni un TEATRU DE CONSTRUCTIE ( ca alternativa la actualele TEATRE DE RAZBOI perene…). AR FI INSA INCORECT POLITIC….
    ETAPA 2 „ Spinul ” relationarii lui Dorin Tudoran si a lui Paul Goma cu Adrian Marino si ideea acestuia materializata in NOII PASOPTISTI. ( comentariul meu la „ Continua sirul demisiilor din Boardul IICCMER „ : Forumul de la Neptun spune:
    martie 1, 2010 la 22:26 ) . In context, se poate spune ca restructurarea unui sistem global prin reasezarea marilor falii de putere, nu va fi posibila fara efervescenta subsistemelor determinate de acestea….
    ETAPA 3: Institutionalizarea initiaticei „DIVANURILE TOMITANE” si dezvoltarea ei la nivel national in DIVANURILE ROMANESTI urmand ….DIVANURILE GLOBALE….Ref. la esecul de pana acum a capitalismului in Romania, trebuie sa relevam greseala facuta de „prosti” ( nu si de „destepti”, conform Etapei 1….) si evocam cartea „Dinamica capitalismului” a istoricului francez Fernand Braudel, carte prezentata in conferinte publice si in SUA ! Din carte se desprinde ideea principala, neasimilata de sistemul capitalist : economia are trei componente, 1. autoconsumul, 2. schimbul sau economia de piata. 3. capitalismul marilor afaceri in care este implicat si statul. Ignorand autoconsumul rezidual, se poate spune ca economia este si economie de piata si capitalism, NU CAPITALISMUL ARE ECONOMIE DE PIATA ! O confuzie semantica care tine lumea blocata in dezvoltare si dezavueaza chiar esenta economiei de piata, concurenta !. In prefata cartii, istoricul roman Bogdan Murgescu ( fost membru in Consiliul Stiintific al Institutului Revolutiei Romane din Decembrie, contestatar ulterior al lui…), scrie ideea redata mai jos care poate sugera duritatea piramidelor de putere SUA – Rusia, daca nu intervine o restructurare majora in politica globala :
    „ Concluziile cu care se incheie in 1979, cartea lui Fernand Braudel „Civilizatie materiala, economie si capitalism” sunt pilduitoare :
    Pana la urma, a admite fara reticenta distinctia dintre economia de piata si capitalism ar trebui sa ne scuteasca de formula „totul sau nimic” pe care ne-o propun imuabil oamenii politici, ca si cum ar fi imposibil sa pastrezi economia de piata fara a lasa intreaga libertate monopolurilor sau sa scapi de monopoluri fara a „nationaliza” in forta . Daca s-ar cerceta serios si cinstit, n-ar lipsi solutiile economice care sa extinda sectorul pietei si sa puna in serviciul lui avantaje economice pe care si le-a rezervat un grup dominant. Dar dificultatile esentiale nu sunt in acest domeniu; ele sunt de ordin social. Asa cum nu ne putem astepta nicicum ca tarile care sunt in centrul unei economii univers sa renunte la privilegiile lor pe plan international, putem oare spera, pe plan national, ca grupurile dominante care asociaza Capitalul cu Statul si care au asigurat un sprijin international sa accepte jocul si sa renunte ? „
    COMENTARIU FINAL : In spiritul ideilor „ de centru ” de mai sus, se pot evalua intr-un spatiu mai amplu pozitia pro-occidentala a lui Iuliu Maniu, cea pro-rusa a lui Nicolae Titulescu, cea pro-germana a lui Mihail Manoilescu, vizand necesitatea unor lideri politici romani care sa poata comunica in armonie atat cu Vestul cat si cu Estul….Poate ca exista, dar probabil nu (le) dau voie „desteptii” sa se manifeste natural….

    1.Dorin Tudoran spune:
    martie 3, 2010 la 20:31 | Răspunde
    @ Forumul de la Neptun
    Daca mai postati cateva comentarii de felul acesta, risc sa ma vad acuzat ca alcatuiesc un guvern alternativ, cu plan de guvernare dusmanos-pus-la-punct si ambitii de a sari la gatul acelui status-quo asa de drag multora…

  8. De sub streașina unui zâmbet strâmb, trist și stingherit, răsărind din păduricea unei bărbuțe de vârstă fragedă, adică de numai trei-patru zile , așa cum îi stă bine unui ziarist permanent preocupat de soarta statului de drept și de minunatele instituții ale acestuia, Dan Andronic își pune sufletul pe masă în EVZ, într-un soi de editorial, să zicem, text având ca public-țintă stimabila castă a procurorașilor, care castă o fi uitat între timp cum a drăgălit-o el pe la obrăjori, cum i-a cântat din frunză și din strună, cum i-a făcut curte , roșu de emoție și transpirând abundent…

    Numai că era acel gen ciudat de curte sfiicioasă, ca atunci când amorezatul nu dorește cu nici un preț ca obiectul pasiunii si odelor sale să-i calce pragul vreodată !

    În afară de afecțiunea pentru statul de drept, Dan Andronic își reafirmă și admirația neștirbită pentru Băsescu Traian, pigmentată, ca orice sentiment înălțător, cu amintiri minunate, pe care nu le ține , egoist, pentru sine, ci dorește să ni le împărtășească în întreaga lor complexitate, cum ar fi momentul acela divin când Curtea Constituțională a făcut mișto de 7 400 000 de cetățeni, iar redacția EVZ cică a izbucnit în urale și a țopăit pe mochetă de bucurie că nu a reușit lovitura de stat …

    Totuși, ce fel de oameni sunt ăștia? Moise Guran , când lucra la ANTENA 3 avea un soi de principii; imediat ce a plecat la TVR , și-a lăsat principiile în sediul fostei redacții și, de a doua zi chiar, a spus taman invers. Ion Cristoiu, ștergea pe jos cu Băsescu , tot la ANTENA 3 (”te culci cu el seara și dimineața-ți spune că ești curvă”, este una dintre etichetele puse pe fostul președinte, care a făcut carieră) până i-a ieșit în ”calea vieții ” madam Udrea , cu niște contracte avantajoase în poșetă și ”maestrul ”a înțeles că el, de fapt, îl venerează pe nenea ăla cu care se culcă seara, iar dimineața-l face curvă . Mădălina Pușcalău a luat întocmai și la timp forma redacțiilor prin care a trecut , dar de! a avut și ea principii, din plin ; când a schimbat macazul, a zis, ca atâția alții, că”….nu se mai regăsește… și că atmosfera a devenit toxică… ”( în realitate, cred că era vorba numai despre bani) . Dan Andronic i-a iubit și i-a admirat pe toți : pe Adrian Năstase, pe Călin Popescu Tăriceanu, pe Băsescu Traian…poate are un suflet mare …dar poate a fost doar strategie . Ce să mai spun de Cosmin Gușă, la care interesele sunt atât de transparente, încât dânsul pare de-a dreptul exhibiționist.
    …………………………………………………………………………………..
    Dacă nu te ambiționezi să fii, cu tot dinadinsul, lider de opinie, chiar n-are nici o importanță dacă iubești astăzi ceea ce disprețuiești mâine.

    Când însă vrei să luminezi ca un far în mințile celor ce nu vor să gândească singuri, care cred cu ușurință în dosuri de palmă date de pixelul albastru și-ntr-un Mircea Băsescu fragilizat de șantajul înspăimântător al unei țigănci gravide, atunci demersul tău de așa–zis jurnalist e profund vinovat , pentru că este apt de a corupe un public poate neglijent , poate sărac cu duhul , poate naiv, poate prea tânăr…

    Fie și DOAR pentru acest tip de corupție, cred, Dan Andronic, că DNA-ul minunat ar trebui să-ți bată gingaș la poartă …

    P.S. Aflu, cutremurată de emoție că designerul doamnei Obama vine la București. Aoleu! Păi , când se va întâlni dânsul cu armata de designeri care-o îmbracă pe doamna Carmen – acea doamnă care strălucește și eclipsează, indiferent cu ce este îmbrăcată și indiferent ce regine fashion-icon îi roiesc prin preajmă- vor ieși scântei, cred !

  9. Domnule Adrian Nastase, ma numesc Sergiu sunt din Bucuresti si am o intrebare la Dvs. Este posibil ca aceste iesiri publice ale Dvs sa fie anuntate cumva anterior pe blogul Dvs? De ce va intreb acest lucru? Foarte simplu. Sunt foarte multi oameni care vor sa asculte prelegerile si luarile de pozitii ale Dvs, sa va intilneasca, sa discute cu Dvs. Eu cel putin sunt unul care ma numar printre ei, printre acei cititori despre care mentionati in motto-ul de pe blog sau cel putin, vreau sa cred acest lucru. Toate cele bune.

  10. Referitor la cele semnalate de Dan Culcer s iBlogideologic, as aminti aici o remarca recenta, potrivit careia, Hitler nu a intentionat sa omoare evreii, ci doar sa-i alunge din GermaniLa fel um au facut , sau au intentionat sa faca de/alungul timpului, mai toate popoarele care au avut …norocul sa le fie gazde. La inceput, primitoare !
    Mai apoi, nu stiu cum se face ca i-au invitat, mai cu binele, mai cu frumosul, sa-i scuteasca de binefacerile convietuirii cu ei.
    Sa luam doar cazul nostru, ca sa nu vorbim si in numele englezilor, spaniolilor, nemtilor, sau altor popoare :
    Nicolae Iorga, cel care cica ar fi fost asasinat de legionari pentru indrazneala lui de a afirma asemenea idei, spunea ca aparitia speculei, a camatariei, dar mai ales a alcoolismului, la sate, s-a datorat negustorilor evrei care au infectat satele cu tot felul de carciumi si dughene, vanzand si pe datorie, doar pentru a indatora pe bietii oameni cazuti astfel destul de usor in patima betiei si a jocurilor de noroc (asta ceva mai tarziu, dar mai ales ]n zilele noastre ! ).
    Acuma, daca Norman Manea, sau Gabrea, coreligionari ai (H)Anei Pauker – Robinshon, vor sa-i readuca numele si ispravile in atentia noastra, n-am nimic impotriva . Cu conditia ca si noi sa ne putem face (mai) cunoscute opiniei noastre publice, anumite personalitati, inclusiv cea a lui Corneliu Zelea Codreanu . Cu riscul de a afla care au fost mai nocivi pentru neamul romanesc ! Sau mai benefici !
    P.S.
    Cel care a facut afirmatia cu Hitler si evreii este Bibi Netaniahu !

  11. Iată și vești bune! Deci cine nu așteaptă totul de la Stat reușește. Cine așteaptă totul de la Stat rămâne cu…așteptatul.

Lasă un răspuns