In fiecare zi, invăt ceva nou…

poză 6

 

In fiecare zi, invăt ceva nou. Astăzi, un amic politic mi-a spus o anecdotă plină de tâlc, discutând despre ultimile evenimente:

„Itzig se ruga in fiecare săptămâna să câstige la Loto. După mai multă vreme, Dumnezeu il intreabă: ‘Itzig, nu crezi că ar fi bine să si joci, măcar o dată, la Loto?”

Pescarii, in Deltă, aleg stiuca de caras si de plătică. Atunci când sunt prinsi in năvod, toti pestii stau insă impreună.

16 gânduri despre “In fiecare zi, invăt ceva nou…

  1. Era un joc în copilărie: „Nu te supăra, frate”, nu?

    Tot probleme cu diferenţa între ştiuci, caraşi şi plătici.

    În realitate, suntem mereu prinşi în cel puţin un năvod.

    În ceea ce priveşte jocul la Loto, Iţic, rămâne personaj evreu: el voia să câştige, nu să piardă. Dacă Dumnezeu a interpretat cuvântul Loto ca fiind ceea ce se întâmplă în România când mai mulţi oameni decid să piardă banii pe care să-i pună în flux nişte oameni care ştiu rostul banilor…este problema lui Dumnezeu. Iţic…aştepta soluţii de la el, nu sfaturi.

    Câţi căştigători la Loto care nu au jucat niciodată, sunt acum în conducerea PSD?

    Când nu ai un evreu în schema de joc, este bine să-l cumperi. Sunt oameni care-şi antrenează gândirea pe Talmud de destul de mult timp ca să poată gândi repede şi eficient.

  2. Sigur că toți peștii visează să scape din năvod, căci știu că viață lungă nu mai au, indiferent dacă se face sau nu o triere.
    PROBLEMA ESTE CĂ PENTRU O EFECTIVĂ SALVARE ESTE NEVOIE DE UN EFORT COLECTIV SIMULTAN ȘI BINE DIRECȚIONAT!
    Ei, da, acolo unde peștii au un sindicat sau, mă rog, ceva de acest gen, capabil să sune adunarea, se obține salvarea.
    D’aia este bine ca, din când în când, să „apară” cineva care, mai direct sau mai voalat, să le spună că norocul salvării nu ține de minuni!

  3. Cum se traduce pilda asta ?
    Adica bashinescu e stiuca , dragnea- i carasu’ , iar platica-i udrea ?
    Adica astia sunt aia prinsii in plasa DNA-ului ?
    Dar daca tot vorbim de pilde cu pesti , stii matale coane cam cati pesti pierde un barbat „over 75 of course” ?

    SOMNUL SI CARASUL !

  4. Panta pe care Liviu Dragnea împinge de zor PSD-ul îmi amintește de rampele pentru persoane cu dizabilități, impuse la un moment dat, într-un puseu de febră bovină, de însuși Inspectoratul în Construcții, pentru toate dughenele minuscule și pentru toate spațiile închise unde se vindea ceva, oricât de puțin și oricât de mic. Păcălit de hei-rup-ul dement al unei instituții , altfel serioase, orașul s-a umplut de pante imposibile, care din scânduri , care din tablă amprentată, care placate cu gresia rămasă de la ultima reparație pentru baia de acasă, rampe alunecoase, imposibil de urcat și inutile, la a căror desființare nimeni nu se mai gândește, rămânând scurse ca niște apendice scoase pe-afară, pe care medicul, în urma unor operații neglijente, a uitat să le mai extirpe.

    Cea mai sigură cale de a-ți rupe picioarele ar fi să te încumeți să le folosești- fie la urcare , fie la coborâre.

    Nici nu știu dacă trebuie să-l luăm în serios pe noul președinte al PSD, pentru că atunci când ne anunță, cu ochii săi visători , că ar încuviința ORICE cerere de ridicare a imunității transmisă de DNA , eu am impresia că face mișto de noi toți. Ăia 97% dintre membrii de partid, care l-au votat, aveau cunoștință despre chestia asta? Oare de unde a aterizat, precum Mary Poppins, cu umbrela desfăcută , Liviu Dragnea? Vine cumva din Cosmos, nu este el acela cu dosar la Înalta Curte pentru că a îndemnat oamenii să iasă la vot- sau nu știe că DNA-ul i-a făcut această surpriză frumoasă ? Sau poate nu înțelege cum funcționează bravul DNA românesc- pot să-i fac un desen, dacă gândirea i-ar fi stimulată mai curând de reprezentarea grafică decât de propriul instinct de conservare.

    Mi se pare lamentabil cum s-a gândit acest domn să-și înceapă mandatul . Adică un duet Dragnea-Zgonea, sunând din zurgălăi, pocnind din bice și tragând de coada buhaiului la ușa Codruței, nu pare a fi chiar ceea ce alegătorul de stânga așteaptă de la PSD; și nici scuze ipocrite și de neînțeles pentru ceea ce-a făcut regimul de dinainte de 1990 (!!!) ; și nici îndemnul la o reconciliere blegoasă cu toți ăia care urăsc de moarte social-democrația; și nici stupizenia propagandistico-lacrimogenă cu votul din diaspora- aici, acum, așa! – care va naște cu siguranță o lege proastă și nici un pic de simpatie din partea celor cărora i se adresează . Astea sunt doar nuci în perete care deocamdată produc stupoare și un fel de neliniște interioară.

    Dacă însă domnul Dragnea va insista în acestă direcție, mi-e teamă că următoarea reacție, previzibilă și perfect justificată a poporului pesedist, blând de felul lui , dar nici pe departe prostovan, așa cum crede poporul liberal, va fi scrâșnetul din dinți, adică, mai pe înțelesul proaspătului lider pesedist : FURIA.

  5. „Strictly speaking, with market commerce there is no such thing as The Economy, because the term supposes a comprehensive and knowable whole that is anathema to the very idea of market commerce.” http://www.the-american-interest.com/2015/10/10/age-of-exhaustion/ Odată cu Nicolae Ceauşescu şi „revoluţia română” s-a terminat şi cu Economia Politică în România ! Conchid că de aici provine insistenţa mea pe ideologia fiziocrată.

  6. Plagiatul evreului Abraham Maslow. După Ideologia primară. Aici pe blog, într-o vreme, colega @”Mariana de la Butene”, care îl lăuda nespus pe ministrul Traian Igaş, încerca într-un elan de generozitate şi altruism să ne explice cum vine chestia cu piramida lui Maslow.

  7. Cris

    Da, asa este, toata lumea se reformeaza, cel putin teoretic, in mod continuu.
    In cazul PSD-ului, avem , din pacate, de-a face, nu cu o reforma, ci, cu o schimbare de macaz, Catre ce directie ? Vom trai (sper) si vom vedea….dar nu-mi miroase a bine, dupa ce ex-baronul ales unanim a cazut (intentionat) pe locul doi, dupa…Laura Codrutza. (Z)
    Probabil, spera ca avea soarta lui Yohannis, adica, va primi un ,,nup” la recurs.

  8. Toronto a lansat un program pe 20 ani „impotriva saraciei”. Sunt multe intrebari despre acest program, in special „de unde vin banii?”, „se poate eradica saracia, sau doar atenua, chiar si cind sunt bani suficienti pentru program?”. Important este ca se recunoaste problema oficial, si ca politicienii gindesc la solutii pentru saraci.

    Legat de saracie, si bani pentru combaterea ei, solutia sta in taxarea suplimentara, atunci cind clasa bogata, dar si restul nu contribuie benevol suficient. Cistigatorii alegerilor din Canada, liberalii, au promis ca o sa creasca taxarea celor instariti, cu venituri peste 200K pe an, la 33%. Ramine de vazut daca este suficient pentru a satisface presiunile pe colectia unui buget corespunzator. Din pacate, inca nu am auzit nimic despre colectarea taxelor celor care isi ascund averile in paradisuri fiscale. Bancile trebuie sa lucreze cu Guvernul sa identifice pe cei care isi ascund averile ( corporatiile private in SUA ascund cam 2 trilioane si nu platesc taxe pe acesti bani)

    Saracia, criminalitatea si violenta sunt subiecte adiacente. Investind mai mult in eradicarea saraciei, poate avea avantajul ca statul va investi mai putin in Politie si Justitie, avind o criminalitate mai scazuta.

    http://www.thestar.com/news/city_hall/2015/10/20/toronto-set-to-launch-20-year-anti-poverty-plan.html

  9. Niște rechini nu s-au rătăcit prin Deltă (trăiește o singură specie de rechin in Marea Neagră, al carei nume este Câine de mare)?
    Dacă tot avem simțul umorului, eu vă relatez adevărul momentului: Românii ar trebui să le mulțumească emigranților, deoarece ungurii au recunoscut, în sfârșit, granițele cu România!
    Aceasta nu are nimic de a face cu parabola dumneavoastră, dar mi-a plăcut și am vrut să o citească și alții!
    Earnest

  10. Proba de microfon:De-atâta dus degetul la nas, Elena Udrea s-a ales cu o bătătură pe flancul stâng al piramidei nazale, în speranța că Marele Bărbat va înțelege mesajul. Pe dracu′! Nu știu de câte ori va trebui ca Justiția independentă să-i aresteze femeia fatală, ca să priceapă și Băsescu Traian că e musai să se țină departe de politică și că asta a fost înțelegerea.
    Astăzi, zglobiu, ca și cum se pregătea de-o ghidușie, Băsescu Traian, cu urma uleioasă a mirului lui Joseph Deul între cuta 2 și cuta 3 a frunții sale bine exprimate, ”s-a ales ”! De ce s-a ales ? Pentru că a candidat și, mai ales , pentru că a fost SINGURUL CANDIDAT ! Ca urmare, nu se mai aplică paragraful și hlizeala domniei sale din 11 octombrie 2015, de pe FB :
    „Apel către țară, apel către români! Români, trăim o zi crucială pentru viitorul patriei noastre: alegerea CU O CONCURENȚĂ FĂRĂ PRECEDENT a președintelui PSD”.
    Așadar, la PSD candidatul unic era nasol, dar la Partidul Popular e, desigur, în regulă.
    Lângă Marele Bărbat, nelipsit și fragil ca o crizantemă care stă să se scuture, îl zărim pe Cristi Diaconescu .Nu vă îngrijorați: echilibrul virilității de partid îl reface , în pandant, Dorel Onaca, un fost scafandru cu privirea dârză și discurs de elev dintr-a II-a notat cu ”I” ( adică ”insuficient”, că nota ”4” nu mai există în ciclul primar) la materia COMUNICARE ÎN LIMBA ROMÂNĂ (că nici Limba Română nu mai există ca atare în primele clase ale ciclului primar).
    Cu o lacrimă în colțul ochiului,ștearsă delicat cu manșeta, Băsescu cred că i-a șoptit lui Tomac: ”Eugen, ești cel mai bun! ”dar, deoarece a învățat din greșelile trecutului, i-a dat și o funcție, că din astea are destule la dispoziție tânărul și nevinovatul Partid Popular.
    Și mie mi-a venit să plâng azi, dar nu din motive de Congres PP , ci pentru că am auzit la Radio România-actualități că ”Melodia EMOȚIE DE TOAMNĂ, pe versurile lui Nicu Alifantis(!!!!) a fost interpretată de Cornel Fugaru”. A trebuit să mă țin de mobile , ca să evit efectele cutremurului de mică adâncime ( circa 2 metri) provocat de răsucirea lui Nichita Stănescu în mormânt.
    În redacția Radio România-actualități, unde ignoranța bovină părea, până astăzi, doar accidentală, iar nu regulă, cum este pe la porțile multor televiziuni cu audiență, unda cutremurului se pare că nici nu s-a simțit…

Lasă un răspuns