Un nou curs la Fundatia Titulescu

Unknown

 

 

 

 

Fundația Europeană Titulescu organizează, în perioada 2 – 23 noiembrie 2015, un nou curs cu tema „Parteneriate strategice, relații speciale și acorduri bilaterale ale României – între mituri și legende”.

Obiectivul general îl reprezintă aprofundarea cunoștințelor referitoare la Parteneriatele strategice, relațiile speciale și acordurile bilaterale ale României, și la obiectivele de politică externă ale țării noastre, în cadrul acestor instrumente juridice.

Acestui nou proiect i s-au alăturat lectori prestigioși, cu o importantă carieră și expertiză în domenii precum politica externă, diplomația și dreptul internațional, jurnalismul extern și mediul academic.

Din dorința de a putea oferi cursanților o mai bună înțelegere a relațiilor bilaterale ale României cu anumite țări, au fost lansate invitații ambasadorului Republicii Turcia la București, E.S. dl. Osman Koray ERTAŞ, și ambasadorului Federației Ruse la București, E.S. dl. Oleg MALGINOV.

Temele prelegerilor și lectorii asociați sunt:

Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii – lector: prof.univ.dr. Teodor MELEȘCANU

Parteneriatul Strategic cu Republica Populară Chineză – lector: ambasador Ioan Romulus BUDURA

Relațiile bilaterale cu Republica Federală a Germaniei – lector: ambasador Lazăr COMĂNESCU, consilier prezidențial pentru politică externă (tbc)

Parteneriatul Strategic cu Republica Polonă – lector: ambasador Nicolae MAREȘ

Parteneriatul Strategic cu Republica Turcia – lector: George CIAMBA, secretar de stat pentru afaceri europene, Ministerul Afacerilor Externe

Parteneriatul Strategic cu Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord – Radu PODGOREAN, secretar de stat pentru analiză politică şi relaţia cu Parlamentul, Ministerul Afacerilor Externe

Parteneriatul Strategic cu Ungaria – lector: Gyorgy FRUNDA, consilier onorific al Primului Ministru

Parteneriatul Strategic cu Republica Franceză – lector: Nicolas DON, jurnalist Radio France International

Relațiile Bilaterale cu Republica Moldova – lector: Angel TÎLVĂR, ministru pentru românii de pretutindeni

Relațiile bilaterale cu Ucraina – lector: prof.dr. Adrian SEVERIN

Relațiile bilaterale cu Federația Rusă– lector: prof. univ. dr. Adrian NĂSTASE

Relațiile bilaterale cu Republica Serbia – lector: senator Viorel BADEA, președintele Comisiei pentru românii de pretutindeni

Prelegerile au loc la Casa Titulescu, din Șos. Kiseleff nr. 47, sector 1, București. Taxa de participare – 1.000 lei (800 lei pentru studenți). Cursul se încheie cu eliberarea unui certificat nominal de absolvire, în cadrul unei ceremonii oficiale care va avea loc în data de 25 noiembrie 2015.

Coordonatori proiect:

Mihaela Drăghici, director adjunct FET (mobil: 0722 307 909)

Andreea Rădulescu, asistent manager (mobil: 0737 626 541)

tel: 021 222 19 83; email: cursurifet@gmail.com

Mai multe informații legate de program, lectori și procedura de înscriere găsiți la http://www.titulescu.eu/2015/10/parteneriate-strategice-relatii-speciale-si-acorduri-bilaterale-ale-romaniei-intre-mituri-si-legende .

formular de inscriere

descriere curs

2informatii utile

6 gânduri despre “Un nou curs la Fundatia Titulescu

  1. Felicitări domnule Adrian Năstase, pentru tema aleasă!
    Inclusiv pentru structura lectorilor antrenați în această acțiune, foarte semnificativă, pentru mine.
    Poate, după încheiere, postați câteva concluzii, mai ales din zicerile cursanților. Sunt tare curios cam cum mai stam la raportul Politically Correct / ipocrizie.
    Îmi amintesc că am postat și aici adeziunea mea totală, la observația doamnei Ileana Vulpescu, privind stadiul la care a fost adusă ipocrizia („fără margini și fără leac”),de la care se trag toate relele omenirii de acum!

  2. Praf rau mirositor din mijlocul potecii in ochii lumii !!!

    Scaunul si biroul lui Nastase ( cel mai rasat politician roman de la rebeliune incoace , ala diplomatul adevarat , ala cultul care scrie , deschide si renoveaza muzee , ala care nu are „fatigue” pt. ca vorbeste curent vreo 4-5 limbi straine , ala care a bagat Romania in NATO si in EU ) de la Camera Duputatilor se cutremura si se vor autodetona numai la gandul ca zgonea , ( sculer-matriterul si vecinul de parcela cu Mihai Viteazul ) si nitza ( cu mustati sau fara mustati , seful de sala de la bodega de 1 stea din comuna ) se bat pe locul lui . Astia doi au scris impreuna , in toata cariera lor , cat isi scrie Nastase in agenda proprie intalnirile cotidiene .
    E din ce in ce mai rau , mare blestem pe partid !

    Parca partidul era in faliment , de unde mai au baietii astia atatia bani sa organizeze atatea congrese , comitete si comitzii stimabile , din banii cui ?

    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-20508625-psd-pregateste-congresul-extraordinar-care-isi-alege-conducerea-centrala-constantin-nita-singurul-contracandidat-lui-valeriu-zgonea-pentru-pozitia-2-partid.htm?nomobile=

Lasă un răspuns