Pe brațul Chilia

20151011-095110.jpg

Ieri a plouat toată ziua. Am mers insa la granița cu Ucraina, pe brațul Chilia, lângă canalul Bistroe. După ce am trecut de postul de frontiera, am pornit cu mult curaj, sub ploaia care nu se oprea, la pescuitul de crapi. Am stat vreo 4-5 ore in ploaie, sub o umbrela, dar nu am reușit decât o captura de 6 kg. Obosiți, uzi pana la piele, am făcut drumul înapoi (cam o ora si jumătate) prin tot felul de canale înguste. Peisajul era Ireal – plafonul de nori foarte jos, putina ceata, umbrele pomilor pe apa, pescarusii care ne urmăreau – așteptând sa prindă pestii zapaciti de elicea bărcii.
PS am încercat sa va relatez, CU EXCTITATE, ce s-a întâmplat, dar nu cred ca am reușit.

36 de gânduri despre “Pe brațul Chilia

  1. Luminita Arhire

    Eu cred ca d-na Vass ar trebuie sa invete mai degraba echitatia. Dupa cum se spune, unii pot face orice in goana calului.
    In acest fel, doamna Andreea Paul Vass poate face orice si totodata finaliza cu promptitudine in pauza de masa de la Parlament, in orice zi lucratoare a saptamanii de trei zile.
    (Z)

  2. Superb reportaj .
    Ce ma intristeaza este ca malul drept al bratului Chilia este in ” Ucraina ” .
    Si inca suntem norocosi ca Chilia si Ismailul ( locuite de moldoveni ) sunt , datorita capriciilor lui Stalin , in ” Ucraina ” pentru ca in delirul lor , sefii FSB si armatei care il inconjoara pe Putin au inclus si sudul Basarabiei in ” Noua Rusie ” .
    Apropo de Stalin , citesc procesul verbal al intalnirii lui cu de Gaulle la Moscova , decembrie 1944 : de Gaulle insista , naiv , asupra independentei Poloniei ; Stalin ” guvernul de la Lublin ( format de rusi ) a creat o armata de 10 divizii si a facut o reforma agrara comparabila cu reforma agrara a Revolutiei Franceze . Vazand acestea , oamenii se intreaba : unde e guvernul de la Londra ? ( adica guvernul polonez in exil ) -… Cat cinism , cata minciuna – ce reforma agrara in doua luni intr-o tara impartita de cei doi satrapi in 1939 , in plin razboi ( insurectia si distrugerea Varsoviei avea loc cu sase luni inaintea intalnirii cu de Gaulle ) , cu populatia masculina poloneza decimata , intr-o tara camp de razboi , cu doua milioane de soldati sovietici prezenti si cu armata germana la doua sute de km ? Stalin se prezinta ca ” ocrotitor ” al Poloniei , el , calaul a 22000 de rezervisti polonezi si cel care impartise tara cu Hitler cinci ani inainte …

  3. Ati relatat cu exactitate si cred ca este f.frumos in delta,dar cel mai frumos este atunci cand se vad razele de soare printre copaci.Sedere placuta in Delta va doresc.

  4. Pe noi,la Bistroe,ne-au somat ucrainienii sa ne intoarcem,dar nu ploua,deci nu erau la adapost cum probabil s-a intamplat ieri.

  5. @ centru
    „care impartise tara cu Hitler cinci ani inainte …”
    Dar după ce Einstein şi Roosevelt au făcut proiectul de bombă atomică. Din acel proiect se trag toate relele omenirii de acum.

  6. „Sfinxul” liberal Ionel Brătianu fără îndoială că avea o mulţime de proiecte pentru România ! Dacă a fost parcimonios în expunerea lor, asta numai şi numai considerând că nu le venise încă „momentul” : Festina lente. De exemplu proiectele de geopolitică românească spre Apus în Balkani. Ca şi cum acel spaţiu populat de valahi n-ar fi existat. Abia etnologul Silviu Dragomir veni-va cu mulţimea detaliilor, printre altele şi cele privitoare la principatul feudal Romanija de pe linia Alpilor dinarici, care se întind de la Rodope la Alpii Iulieni. Documentându-mă suplimentar despre aceşti munţi, aflu că în primul război mondial soldatul Ernest Hemingway a luptat pe acolo. Experienţa acumulată a fost germene de inspiraţie pentru a scrie romanul „Adio arme!”. Dar mai înainte ? Profesorul eminescolog Nicolae Georgescu povesteşte. Pentru „potolirea” elanurilor lui Mihai Eminescu de unire cu Ardealul, i s-a fluturat ademenitor un proiect pentru Romanija din Bosnia- Herţegovina. Gavrilo Prinzip era de acolo. Eminescu a refuzat. Dar iată că acum, Armata Bosniei a primit în dotare sisteme de artilerie APRA-40, fabricate în România. Conform imaginilor disponibile pe internet, sistemele APRA-40 din Bosnia sunt noi şi nu poartă însemnele Armatei Române. Statul român nu a oferit detalii despre livrarea de instalaţii de artilerie reactivă către Bosnia. Totuşi, Ministerul român al Apărării a precizat că a trimis o echipă de artilerişti pentru a instrui militarii din Bosnia în domeniul mentenanţei sistemelor APRA-40. Echipa de instructori militari români acţionează sub mandat ONU. Misiunea este coordonată de Centrul de instruire pentru artilerie de la Sibiu, iar cei mai mulţi dintre membrii echipei fac parte din Brigada 8 LAROM, cu sediul la Focşani. Până acum au fost instruite două serii de militari din Bosnia. Potrivit Ministerului român al Apărării, pregătirea s-a axat pe descrierea, identificarea și cunoașterea părților componente ale APRA-40, verificarea și reglarea funcționării, remedierea incidentelor, instrucția servantului și atribuțiile funcționale în cadrul bateriei de tragere. Sistemele APRA-40 sunt fabricate în România începând cu anul 1988. Din anul 1996, România a început un program de modernizare a instalaţiilor APRA-40, rezultând sistemele LAROM. Modernizarea se realizează în România, cu participarea unor firme din Israel. http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/exclusiv-rl–armata-bosniei-a-primit-in-dotare-sisteme-de-artilerie-apra-40–fabricate-in-romania-381577 Este un pas israelian pentru o politică pe termen lung. Ce se coace de fapt?

    • Marian Machedon,
      Probabil ca din cauza vremii nu a trecut nimeni sa o incaseze. Prietenii mei mi-au spus ca „taxa” este de 50 RON. Nu stiu de ce se plateste.

  7. @blogideologic
    octombrie 12, 2015 la 6:37 am
    Bomba atomică și relele omenirii sunt moșite mai curând de Leó Szilárd și Edward Teller decât de Albert Einstein.
    (Jungk Robert „Mai stralucitor decat o mie de sori”)

  8. @ Centru,
    Parcă ajungerea Ucrainei la gurile Dunării i se datorează lui Hruşciov şi nu lui Stalin. Stalin, săracu’, a luat Basarabia şi Bucovina, Da’ „dreptul” dat Ucrainei, din câte ştiu io, vine de la Serghei Sergheevici

  9. @serbanfl
    Amintesc aici şi faptul că Albert Einstein a sprijinit propagandistic răscoala din Tatar Bunar orientată împotriva României. Nu înţeleg motivul. Era khazar?

  10. Aceasta este o captură serioasă 🙂 Probabil a mai crescut și nivelul apei, că acum o lună pe unele canale nu se mai putea circula.

  11. O captură bunicică. Am și eu soț pescar; într-o vreme chiar mă gândeam să-l trimit la psiholog, pentru că o luase razna. Acum s-a potolit; vârsta aduce măsură în toate. Pe vremuri am fost obligată și eu să cumpăr scule și accesorii, de nu v-ar veni să credeți cât de bine mă pricep la ele. Însă eu îngheț când mă uit la aceste fotografii pentru că urăsc ceața, zăpada și frigul, ce să mai spun de ploaie? Am casă lângă Prut, dar văd apa numai când vin la cimitir, spre deosebire de ai mei.

    Atmosfera și trăirile pe care le redați, dimpotrivă, încălzesc inima. Prefer să ascult.

  12. @blogideologic
    octombrie 12, 2015 la 4:37 pm
    Am uitat că aveți obiceiul să țopăiți paralel cu precizările primite pentru postările neglijente ce vi se mai întâmplă.
    Promit să vă deranjez cât mai puțin, precizarea că Albert Einstein a fost atras în proiectul M și că nu a fost inițiator, aș fi putut să nu o fac.
    Scuze!
    Implicarea propagandistică a lui E. în răscoala din Tatar Bunar nu-mi era cunoscută, dar nici nu văd ce legătură ar avea acest fapt cu afirmația dvs.: „Dar după ce Einstein şi Roosevelt au făcut proiectul de bombă atomică. Din acel proiect se trag toate relele omenirii de acum.”, la care eu mi-am permis să vă citez din Jungk Robert !?!
    Stiu că Leó Szilárd, Edward Teller și Albert Einstein sunt evrei, dar nu știu și nici nu văd semnificația dacă sunt khazari sau de rit spaniol.

  13. @serbanfl spune : „dar nu văd ce legătură „.
    De cauzalitate. Recitiţi-l pe Nae Ionescu. Prelegerile despre cauzalitate ţinute în anul 1926 la Universitatea din Bucureşti.
    Domne @serbanfl, mai ţii în casă cartea aceea depăşită a lui „Jungk Robert” ?

  14. @serbanfl
    Vrei să spui că Albert Einstein a semnat scrisoarea către Roosevelt „de-amboulea”? La fel cum a dat şi sprijinul său moral sovieticilor pentru răscoala din Tatar Bunar împotriva României ? Eu îl consider pe Albert Einstein o personalitate mai importantă decât îl consideri dumneata. Ştia perfect ce face.

  15. @blogideologic
    octombrie 13, 2015 la 11:10 pm
    Devi obositor!
    Am plecat de la postarea ta:
    „Dar după ce Einstein şi Roosevelt au făcut proiectul de bombă atomică. Din acel proiect se trag toate relele omenirii de acum.”

  16. @serbanfl
    „Din acel proiect se trag toate relele omenirii de acum.”
    Şi nu-i adevărat ? Încearcă să gândeşti.

  17. @blogideologic
    octombrie 14, 2015 la 2:28 pm

    Eu te-am tras de mânecă pentru a preciza că Albert Einstein a fost atras în Proiectul Manhattan și că nu a fost inițiator.
    Fapt pentru care „m-ai plimbat” prin Implicarea propagandistică a lui E. în răscoala din Tatar Bunar pentru că era khazar, apoi m-ai întrebat: Vrei să spui că Albert Einstein a semnat scrisoarea către Roosevelt„de-amboulea”?
    Nu înainte de a mă chestiona: mai ţii în casă cartea aceea depăşită a lui „Jungk Robert” ?
    Apoi, poziționându-te la catedră, m-ai trimis și la prelegerile despre cauzalitate, din 1926, ale lui Nae Ionescu.
    Ca în final să-mi ceri să gândesc la veridicitatea afirmației tale: „Din acel proiect se trag toate relele omenirii de acum.”

    E bine că te preocupă cauzalitatea, dar nu uita de coerență.
    Și, când spui: „Eu îl consider pe Albert Einstein o personalitate mai importantă decât îl consideri dumneata. Ştia perfect ce face.”, este nevoie și de decență.

  18. @serbanfl
    Nu-i vorba despre „poziţionare la catedră”. Prelegerile lui Nae Ionescu din 1926 se adresează dascălilor tineri din preuniversitar după primul război mondial. Dăscălimea română „cea veche” murise, în cea mai mare parte, în hecatomba din primul război mondial. Ţi-am atras atenţia asupra unui text despre românism mai important decât năzbâtiile internaţionaliste pe care le promovezi.

Lasă un răspuns