Pădurea Letea

20151009-085749.jpg

Totul s-a întâmplat in Delta. O familie de prieteni ne-a invitat aici pentru sfârșitul de săptămana. Vremea e cam rece dar vestea buna este ca au dispărut țânțarii. Am mers mult cu barca iar Dana a făcut multe fotografii. Lebede, pelicani, egrete…
Am descoperit Pădurea Letea despre care știam doar ca acolo exista cai semi-sălbătici. Am văzut stejari de sute de ani, cu rădăcinile crescute orizontal in nisip iar dunele ofereau un peisaj selenar.
PS formula de început am preluat-o de la televiziunile de știri. Orice reportaj începe in felul asta.

19 gânduri despre “Pădurea Letea

  1. Mia culpa !
    Performanta rugbystilor romani la Campionatul Mondial din Anglia nu a scapat sclipitoarei inteligente a presei romanesti ( TV private inclusiv ) a anilor 2000 – 2010 .
    Doar ca ochii persoanelor care ocupa fotoliile si calculatoarele redactiilor Media Pro , Realitatea , Romania TV etc nu vad ce vede un om normal , un om cu o minima cultura si mandrie nationala .
    Ce vede Media Pro ( prin publicatiile ei Pro Sport si GSP ) ?
    Citez : ” cine vrea sa bata Italia . Adevarul despre rugbyul romanesc : saracie lucie ” .
    Mai departe , junii urmasi ai fanariotilor din Muntenia continua : ” Romania in pericol sa ramana fara capitan la meciul cu Italia ! ” , ” pierdere grea pentru Romania ! Surugiu s-a accidentat ! ” .
    PS – PSD -ul anilor 2001 – 2004 , anii lui Adrian Nastase pe care il regretam , era mult mai intolerant la incompetenta decat PSD -ul anilor 2012 – 2015 al domnului Ponta .
    Imi amintesc ca iubitorul de arginti Iordanescu , responsabil de ratarea calificarii la CE 2004 , a fost obligat de partid sa demisioneze cand impopularitatea lui risca sa atinga PSD ( Iordanescu se prevala in epoca de pozitia lui in PSD ) .
    Nu este cazul azi , cand acest incompetent fara echipa , numit antrenor la Nationala de clanul de mafioti de la FRF , este pe cale sa ridiculizeze Romania in Europa fara ca nimeni sa nu-l inlature .
    Idem ingrozitorii responsabili de la CNADR numiti de Ponta in 2012 , care par capabili doar sa inventeze munti de bariere , directive , avize si studii care impiedica orice actiune , n-ar fi ramas in post 4 ani fara consecinte in timpul lui Adrian Nastase .

  2. Ce text gastronomic încărcat de psihologie ! + A Southern biscuit is equal parts comfort and controversy, its quality, authenticity and very classification as a biscuit subject to dispute. Its most crucial ingredient is not flour, fat, leavening or liquid, but nostalgia. The biscuit you ate at your grandmother’s knee is the only biscuit there will ever be. Nevertheless, a number of New York City chefs and bakers have decided in the last few years to devote themselves to the biscuit’s tricky art. Takeout shops and restaurants revolving around biscuits have opened in the East Village; Williamsburg, Brooklyn; and Astoria, Queens. Small-batch biscuits can be ordered online from independent bakers who may show up on your doorstep or send their husbands to deliver them. Over the last month, I’ve sampled biscuits from nine of the newer vendors in town. No two were alike. In their array of sizes, flavors and textures, they were Rorschachs of buttermilk, revealing my prejudices: I tend to favor flaky middles over crispy bottoms, salty over sweet, and biscuits eaten straight, free of such interferences as honey or jam.+ http://www.nytimes.com/2015/10/14/dining/best-biscuits-nyc.html?hpw&rref=food&WT.nav=bottom-well&module=CloseSlideshow&region=SlideShowTopBar&version=SlideCard-7&action=click&contentCollection=Food&pgtype=imageslideshow

  3. Există două surse pentru latinitate în Europa medievală. Prima este, evident, Roma! Cea de a doua sunt literaţii denumiţi călugării celţi. Ei n-au fost exclusiv „insulari”, cum scrie acum Wikipedia. Spuneam că papa Inocenţiu al III-lea a refuzat să dea ordin cancelariei Vaticanului a scrie o „gramatică românească”. Dar aceasta a fost scrisă de călugării literaţi celţi, aşa cum aduce dovezi temeinice Bogdan Petriceicu Haşdeu. Dacă s-a păstrat mai mult tăcere în cultura română pe această temă, aceasta este datorită influenţei slavofililor în România. Şi ca să revin la decembrie 1989, de fapt în ultimă instanţă tocmai gestul slavofililor l-a dat jos pe Nicolae Ceauşescu.

  4. Se întâmplă în România ! Mai bine zis, nu se întâmplă şi în România !

    14 ţări europene au interzis organismele modificate genetic
    Publicat pe Oct 9, 2015 în Medicină & Sănătate

    Ţările europene au avut un interval de timp (încheiat pe 3 octombrie) în care să opteze pentru interzicerea sau permiterea organismelor modificate genetic (OMG). În mod expres, până la încheierea acestui interval, 14 ţări europene şi-au anunţat opţiunea privind interdicţia organismelor modificate genetic.
    Cele 14 ţări care au anunţat, deja, că aleg să interzică OMG-urile sunt Slovenia, Serbia, Croaţia, Letonia, Italia, Germania, Scoţia, Ţara Galilor, Lituania, Austria, Irlanda, Polonia, Franţa şi Grecia. Unele şi-au exprimat alegerea chiar cu mult timp înaintea termenului oferit de Comisia Europeană, altele au enunţat-o în intervalul pus la dispoziţie de către oficialii europeni, iar alte ţări au reconfirmat, în acest interval, opţiunea deja anunţată de interdicţie a organismelor modificate genetic.
    În Europa există de mulţi ani proteste la adresa organismelor modificate genetic şi a companiilor care le promovează (în special la adresa companiei Monsanto), opoziţia faţă de aceste produse fiind destul de puternică. Chiar anul acesta, fermierii polonezi au ieşit în stradă cu tractoarele pentru a bloca autostrăzile, ca modalitate de a-şi exprima dezacordul faţă de influenţele străine asupra tradiţiei lor agricole. În multe ţări, protestele şi implicarea cetăţenilor au dat rezultate, OMG-urile fiind interzise. România nu se numără printre ţările care să fi anunţat interdicţia acestor produse.
    Sursa: http://totb.ro/

  5. pai daca tot sunteti in zona opriti si pe la crisan ! mi-ar face o deosebita placere! richard constantinescu 0744253240

  6. Cred că DUNELE ofereau un peisaj selenar, nu „daunele”.
    În alte păduri, e drept, DAUNELE oferă un peisaj selenar.

    (Nu e o critică. Mi-a plăcut coincidența)

  7. http://www.dcnews.ro/legea-big-brother-a-fost-promulgata-de-klaus-iohannis_486320.html

    Duceam mare lipsa de asta , intradevar … Aceasta lege croita la ordinul SUA va face ca abuzurile facute de oamenii ce detin puterea din SRI , SIE , DNA , ICCJ sa continue cu un si mai mare aplomb stalinist .
    Dl. Klaun Iohannis continua politica securista a lui Basescu si Ponta in dauna libertatilor cetatenilor romani . Dupa ce intreaga lume a aflat de mizeriile americane de la Snowden si Wikileaks …
    La mizerii de genul acesta , papagalii astia doi se inteleg si colaboreaza foarte bine . Dealtfel , finul basistilor Maior si Oprea ( dl. Ponta , fost SIE ) a colaborat bine si cu putregaiul de Basescu ( fost DIE ) . El le-a asumat pe Kovesi si Bica , el le-a marit bugetele an de an , a dovedit slugarnicie fata de servicii , a facut lobby la Chevron si RMGC , etc.

    Legea antilegionara , legea antisemita , legea Iliesiu anticomunista , legea big brother , legea Dragnea antidefaimare . Oare ce mai urmeaza ? Legea rastignirii romanilor ? Sa ne expulzeze din propria tara ? Sa ne faca cetateni de rangul 2 ?
    Aceasta democratie capitalista a adus mai multa politie politica decat comunismul si fascismul !

    P.S. Serviti cu lamaie …

    http://www.cotidianul.ro/klaus-iohannis-felicitat-de-sebastian-ghita-cu-ocazia-nasterii-lui-big-brother-269449/

  8. Accente: Procurorii, politica si res publica
    Daca sau cat de mare ori de mica este diferenta dintre “interesul public” si cel al “totalitatii cetatenilor” este o chestiune lamurita de dictionare si de tratate. Insa, dincolo de aceste cadre explicative, cand latinii au conceptualizat “res publica” (lucru public), au pornit cu certitudine de la interesele cetatenilor. A crede ca interesul public este rupt de masa cetatenilor inseamna, in extremis, vacuitate sau mitologizare. Compararea procurorului cu profesorul sau cu medicul nu functioneaza sub aspectul relatiilor de putere, cu puterile statului. Asemanarea este numai prin faptul ca toti servesc un segment din interesul public, trebuintele de respectare a normelor (respectarea normei este la fel de importanta ca si norma insasi), de invatare, de sanatate etc. fiind specifice vietii si organizarii sociale. Nu trebuie ignorat esentialul, ca procurorul este legat de functiile de respectare a legii, de sanctionare si de coercitie, in raport de pericolul social, de aceea actele sale trebuie ponderate, ceea ce si fac apararea de catre avocat a paratului si pronuntarea sentintei de catre judecator, insa ar fi insuficient daca nu vor fi puse si sub controlul unei legi a responsabilitatii procurorului. Pana in 1989, am mers pe ideea unicitatii puterii, dupa, pe cea a separatiei, din care a disparut sursa primara a legii, vointa poporului. Au aparut in schimb o serie de speculatii ideologice, nu numai politice, ci si juridice (exista si o ideologie juridica, cel putin prin inducerea pretentiei de “suprematie”). Denaturarea interesata a “statului de drept”, bazat pe “legea” unor interese externe, de cele mai multe ori, a “independentei justitiei”, atarnata de “independentul” MCV, ori a “luptei anticoruptie”, identificabila sau reductibila la “investitia” americana in DNA, sunt de un ridicol absolut. Procurorii sunt reprezentantii societatii? Sa fim rezonabili! Procurorii sunt functionari publici, dar daca tanjesc dupa demnitati politice, sa faca precum Victor Ponta, care si-a dat meseria de procuror pe politica (in particular, pe un mandat de premier, dar asta este o performanta greu de atins). Parafrazandu-i pe Clemanceau (razboiul este un lucru prea serios pentru a fi lasat pe mana militarilor) si pe De Gaulle (politica este un lucru prea serios pentru a fi lasata pe mana politicienilor), nu pot decat sa afirm: politica este un lucru prea serios pentru a fi lasata pe mana procurorilor (F. P.).
    http://www.contributors.ro/administratie/justitieordine-publica/demitizarea-justitiei-ep-10-procurorii-sunt-agenti-sau-avocati-ai-statului/

  9. Am fost acolo si mi s-a spus ca acesti cai salbatici sunt de fapt caii localnicilor care nu au mai avut ce sa le dea de mancare si le-au dat drumul si ca toata povestea este o facatura….ce sa mai crezi?Padurea este inchisa pentru turistii dar ce sa vezi…se viziteaza….

  10. @ Centru
    Rorschach este un test de apercepţie tematică, revelator al personalităţii. Personalitatea îl defineşte pe om în ceea ce priveşte alegerile personale. Cam aşa ceva discutam noi la cenaclul de anticipaţie Henri Coandă de la casa de cultură a UTC-ului din Craiova. Societatea românească a fost mult mai generoasă pe vremea comunismului proiectat de Nicolae Ceauşescu, decât pe vremea capitalismului adus de „revoluţie”.

  11. @ Radu Humor
    Consumul de OMG-uri micşorează valoarea IQ pentru individul uman ce le consumă. Este de aceea oarecum „normal” ca guvernul României să ofere populaţiei ţării un consum exacerbat de OMG-uri în alimentaţie!

Lasă un răspuns