Comuna Nicolae Titulescu

FullSizeRender 12

FullSizeRender 13

FullSizeRender 10

FullSizeRender 9

FullSizeRender 7

FullSizeRender 14

FullSizeRender 15

Comuna Nicolae Titulescu se află in judetul Olt. Acolo se află rădăcinile familiei lui Titulescu. Acolo sunt inmormântati părintii lui si tot acolo se află casa Titulescu, astăzi proprietatea Academiei Române, casă transformată in muzeu.

Ieri, intr-o frumoasă zi de toamnă, am participat, alături de numerosi invitati, la re-sfintirea bisericii din comună si la intâlnirea cu „fiii satului”. După aproape 10 ani, am mers, din nou la Casa Titulescu si la mormântul familiei Titulescu.

30 de gânduri despre “Comuna Nicolae Titulescu

  1. Domnule Adrian Nastase, deoarece va stiu un iubitor de frumos, va invit in Grupul meu unde dorim sa sustinem creatorii contemporani: poeti, cantareti (in special muzica folk), pictori, etc. Zilnic va puteti delecta cu zeci de lucrari! Va multumesc! Aceasta este pagina grupului POHEZIA CONTEMPORANA SI PRIETENII EI! Va invitam creatori de poezie, de muzica indiferent de gen pe versuri contemporane (a nu se intelege si manele), pictori, sculptori, olari, fotografi, designeri – si orice alt gen de creatori de frumos, sa va postati creatiile (in limita de maxim doua lucrari pe zi). De asemenea, invitam pe toti iubitorii de poezie, de arta contemporana, sa ni se alature, sa putem comunica si discuta ca intr-un veritabil cenaclu!
    Va asteptam cu toata prietenia! Puteti posta deja, nimeni nu se supara!
    DATI SHARE VA RUGAM, SA AFLE CAT MAI MULTA LUME DE EXISTENTA NOASTRA!
    https://www.facebook.com/groups/dorindpohesis/

  2. Cu Rusia nu tine tactica steagului fals a ISIS: Tintele teroriste sunt identificate tomografic si bombardate chirurgical. Panica si sincope sub flamurile negre. O mare lacuna in strategiile nationale si internationale de securitate o reprezinta riscurile steagurilor false, utilizate aproape ca regula in actele teroriste. Folosirea tacticii teroriste a steagului fals constituie pentru state, natiuni si lume un risc asimetric de securitate si de razboi, cu potential de progresie distructiva la nivel statal, regional si global. Gradul inalt de pericol de securitate pe care-l incumba folosirea tacticii teroriste a steagului fals consta in inducerea in eroare privind identitatea teroristilor si natura evenimentelor pe care acestia le creeaza, evitarea responsabilitatii si contracararii, provocarea de actiuni si interactiuni cu cauze, motivari si piste false, manipularea si exploatarea emotionala a opiniei publice etc. Toata gama de obiective si de consecinte ale steagului fals este subordonata unui scop final, influentarea negativa si modelarea eronata a perceptiilor, deciziilor si reactiilor de securitate. Timp de aproape un an si jumatate, bombardamentele aeriene ale SUA impotriva ISIS au lovit aproape in gol in Siria. Nu numai ca nu a primit asteptata lovitura de moarte, dar terorismul jihadist s-a intins ca un cancer peste insemnate teritorii siriene si irakiene, autodeclarandu-se „stat”, si inca unul „islamic”, pentru a induce o cat mai mare confuzie. Cum de a fost posibila o asemenea ineficienta a SUA, cand nici macar in invadarea Irakului, in 2003, nu a reunit o megacoalitie de 62 de state, iar loviturile aeriene americane au infrant rezistenta puternicei armate irakiene in doar cateva saptamani? Sa fie vorba de vointa politica sau de tactici militare? Printr-un izbitor contrast, bombardamentele Rusiei in Siria, incepute miercuri, au lovit in plin multe pozitii ISIS, dintre care pe unele le-au distrus in intregime. Tinte ale loviturilor rusesti au fost centre operationale si de comunicatii, tabere de antrenament, vehicule blindate, baterii de artilerie, depozite de armament, combustibili si munitii, o fabrica unde se produceau centuri pentru teroristi sinucigasi si un centru de echipare cu explozibil a masinilor pentru misiuni sinucigase, toate apartinand ISIS si Al-Qaida.
    Distrugerile de infrastructura si intreruperea sistemului de control si liniilor de aprovizionare ale ISIS au facut ca prin fuga si dezertari sute de teroristi sa-si abandoneze pozitiile. Cum de au obtinut asemenea rezultate antiteroriste primele raiduri rusesti, care conform estimarii oficiale vor dura trei-patru luni? In primul rand, nu neaparat in aceasta ordine sau intr-o enumerare exhaustiva, este vorba de o vointa politica reala de a curata teritoriul national al Siriei de rezervoarele si de pungile de teroristi. Daca nu au deja un nume, hotararea si operatiunea ar putea purta pe merit denumirea de „Curatarea”. Un al doilea rol major il are adoptarea unei strategii adecvate, de atacare a teroristilor in bazele si teatrele lor de dislocare si de operare, in teritoriile pe care le-au ocupat, „fără a aștepta până când ei vor ajunge în casa noastră’, dupa cum a declarat președintele Vladimir Putin, în cadrul unei ședințe cu membrii guvernului rus. In al treilea rand, pot fi apreciate ca bune inceputurile de acceptare si de implicare a Siriei in lupta pentru eradicarea terorismului de pe teritoriul sau national, de cooperare regionala (Siria, Iran, Irak, Liban – Hezbollah) si ruso-regionala si de recunoastere occidentala ca „razboiul din Siria poate fi incheiat doar cu ajutorul Rusiei” (Germania). In al patrulea rand, si ma opresc aici, fara a fi ultimul factor sau in ultimul rand, profesionalismul si inalta tehnologie de informatii, cercetare, identificare si lovire, care fac ca bombardamentele sa nu fie oarbe, ci de precizie chirurgicala si pe identitati reale, minutios stabilite si verificate. Steagurile false care i-au inselat pe occidentali nu i-au inselat pe orientali. Imaginile si alte probe materiale au demonstrat capacitatea avansata a Rusiei in supravegherea si identificarea de mare acuratete a tintelor ISIS. De altfel, afirmatiile de razboi informational occidentale au fost nevoite sa sufere o metamorfozare continua, pe masura ce erau infirmate. De la agitarea steagurilor false ale bombardarii rebelilor sirieni si victimelor civile s-a ajuns sa se afirme ca raidurile antiteroriste ale Rusiei sustin regimul lui Bashar al-Assad, slabesc opozitia moderata si consolideaza pozitiile retelei teroriste ISIS. O incurcatura de steaguri false, de contradictii si de deturnari de sensuri. Nu administratia siriana care lupta in mod legitim cu terorismul este problema, ci terorismul, care este un pericol pentru toate tarile din regiune si din lume. Cererea ca Assad sa nu-si apere tara este lipsita de orice conotatii morale, de drept international si practice, o rasturnare a judecatilor, ca si cum nu Siria ar fi membra a ONU si egala celorlalte natiuni, ci ISIS. Nu lasi o casa sau o tara prada unui incendiu terorist impiedicandu-i pe altii sa il stinga, responsabilitatea trebuie sa fie a tuturor, pasivitatea si ineficienta au deja un pret pentru toti. In concluzie, impotriva terorismului global este nevoie de o actiune globala.

  3. Fragmentarium

    Excelent. Din pacate, auzindu-l pe Victor Ponta vorbind la B1 TV (in prezenta lui Ion Cristoiu), am fost profund dezamagit.
    Incep sa cred ca acest om este paralel cu politica externa si, mai grav, cu interesul national al Romaniei. Continua sa vorbesca in sabloane, cliseul principal fiiind ca Rusia apara un regim nelegitim. Un regim cu care Romania are relatii diplomatice (sic!)
    Un cliseu generat de umilinta si furia Americii care si-a dovedit limitele, neputinta si lipsa de interes pentru consecintele actiunilor sale. O dovada o constituie recentul bombardament american asupra unui spital din Afganistan, care a dura 30 de minute dupa ce armata americana a fost notificata ca a gresit tinta. Absolut penibil. Mie imi este rusine in acest moment ca Romania participa la aceasta aventura (in Afganistan n.r.), care a stimulat terorismul, nu l-a descurajat. Asa cum imi este rusine cu un premier si un presedinte care ar trebui sa stea ascunsi in palate si sa nu mai deschida gura, ca se fac de ras. Sa lasam tarile din jur sa faca politica externa, ca noi am uitat acest capitol, in ultimii 25 de ani.
    Noi vrem sa dam 150 milioane …Moldovei ! Care Moldova ? A cui ?
    (Z)
    Mai Victoras, mai….

  4. Dacă nu ați aflat, vă spun eu: azi a susținut iar ”o alocuțiune”. A, n-am spus cine a susținut? Păi, cine susține de obicei -Klaus Iohannis. Tot de pe hârtiuță a susținut-o. Dar apăsat.

    Azi a fost vorba în hârtiuță despre medici. Mie mi s-a părut foarte potrivit ca exact când s-au mărit salariile personalului medical, să ne citească președintele aceste reflecții:

    ”Autoritățile responsabile, și îmi pare rău că trebuie s-o spun, asistă aproape resemnate la acest fenomen( n.n. plecarea medicilor ) . De la an la an se promit măriri de salarii, care să țină medicii acasă. Și tot de la an la an se cheltuiesc din ce în ce mai mulți bani, dar în mod ineficient. Ne învârtim într-un cerc vicios în care se îmbină nefericit lipsa fondurilor, a perspectivelor și, aș adăuga, a curajului de a asuma responsabilități.”

    Comandante, cred că trăim în țări diferite . Nu știu cine a promis ”de la an la an ”marea cu sarea”, dar știu de unii care, fără să promită, au tăiat direct 25% din salarii și au castrat toate sporurile din sănătate, și crede-mă, comandante, nici măcar aia nu a fost crima perfectă, ci faptul că nu s-a mai pătrunde în sistem decât urmărind raportul absurd de 1 nou-sosit la 7 plecați. Poate-i cunoști pe făptuitori , se laudă peste tot că ți-au câștigat alegerile –deci le cam ești dator.

    Eu zic că dacă matale crezi că nu-i bine cu mărirea de salarii, să încerci să-i ții pe medici și pe asistente în țară prin tăierea lor judicioasă . Vei avea succes .

    Oricum, tot personalul medical s-a bucurat mult și când a auzit următoarele:

    ”În primul rând, cred că avem nevoie de un sistem sanitar fără corupție – mare sau MICĂ, la orice nivel și de orice fel. Pur și simplu fără corupție.”

    Hai, lasă-mă! Cred că, după cât ești de hotărât, se va petrece în timpul mandatului tău.

    Deși nu înțeleg ce mare deosebire este între plicul pe care un pacient mulțumit i-l vârâ doctorului în buzunar și plicul pus pe masa unui meditator bine-cunoscut din Sibiu, de mâna unui părinte fericit că i-a intrat odrasla la Politehnică?

    Nu prea ar fi ! ”Decât” că prima-i evaziune fiscală și corupzionen, iar cealaltă, nu !

  5. Vaccinarea obligatorie este potențial-criminală, ilegală si abuzivă!

    Hepatita B
    – este o boala virala cu transmitere sanguină şi sexuală (transfuzii, contact sexual etc.)
    – vaccinul anti hepatita B a fost creat in SUA in anii 80 pentru prostituate, homosexuali, dependentii (junkies) de droguri injectabile (acestea fiind categoriile expuse riscului de imbolnavire cu hepatita B) , dar nu s-a bucurat de un succes de piata, asa ca a inceput sa fie administrat copiilor sub un an, care, evident, nu sunt populatia de risc, dar sunt o buna piata de desfacere, datorita parintilor impresionabili, neinformati si cu o incredere netarmurita in autoritati
    – vaccinul conţine : tiomersal (sare de mercur neuro-toxica implicata in etiologia autismului), hidroxid de aluminiu (autism, alzheimer), fosfaţi, proteine din ou de gaina, proteine din drojdie, resturi din culturi bacteriene (Saccharomyces cerevisiae), ADN strain , toate alergogene sau (si) cancerigene
    – producatorii in prospect [1] recunosc ca aceste vaccinuri cauzeaza boli grave precum: meningita, trombocitopenie, reactii anafilactice, eritem multiform, encefalita, encefalopatie, scleroza multipla, Sindrom Guillain-Barre, bronhospasm, convulsii, purpura trombocitopenica, Sindrom Stevens-Johnson.
    – tot din prospectul lor reiese ca nu au fost studiate privind potentialul cancerigen, efectele mutagene, afectarea fertilitatii, efectele teratogene si feto-toxice, mai mult: testele se concentreaza asupra efectelor imediate, pe termen scurt, cand cele grave sunt cele pe termen lung si cele cu efect cumulativ
    – autoritatile recomanda si preseaza ca acest vaccin sa se faca de 4 ori, din care de 3 ori pana la 6 luni (!): la o zi, la două luni si la 6 luni. Incredibil!
    – pentru prevenirea hepatitei B este suficienta sterilizarea instrumentelor chirurgicale, ace de unica folosinta, castitate si fidelitate din partea parintilor etc.
    BCG împotriva TBC ?
    – Vaccinul BCG este o incercare de prevenire a TBC-ului si contine Bacil Calmette-Guérin (BCG) viu atenuat. Toate vaccinurile cu agenti patologici vii atenuati pot (si chiar) declanseaza boala impotriva careia te vaccinezi.
    – In Romania este unul din cel mai vechi vaccinuri efectuate, peste 90% din populatie este vaccinata cu BCG, totusi azi in Romania exista o epidemie de TBC, de care nu se vorbeste (poti intreba medicii sectiilor de ftiziologie). Anual in Romania mor 7000 de oameni din cauza TBC si complicatiilor sale. Se poate observa ineficienta vaccinului.
    – In tarile nordice nu se face vaccinarea BCG, iar incidenta TBC este foarte redusa. Se stie (si din literatura sec. XIX-XX) ca TBC este o boala a saraciei, a malnutritiei, impotriva carora nu exista vaccin. Conditiile bune de trai, lipsa stresului, confortul termic, hranirea sanatoasa, echilibrata, variata, igiena etc. duc la eradicarea acestei maladii, dupa cum se poate observa si in tarile nordice.
    – Exista doua directii, doua tipuri de imunitate in noi: imunitatea umorala, prin anticorpi si imunitatea celulara, ce implica activarea unor celule imunitare precum macrofagele, limfocitele T, celulele killer etc. Vaccinurile, teoretic, stimuleaza imunitatea umorala, productia de anticorpi specifici, dar in cazul TBC aceasta imunitate nu este eficienta, ci este nevoie de cea celulara, iar daca pacientul nu are resurse celulare imunitare, daca este slabit imunitar (chiar datorita vaccinurilor), daca este malnutrit, sau daca sta prea mult timp langa o sursa de infectie (un bolnav TBC, care tuseste) si imunitatea celulara este depasita, el poate face boala (fiind vaccinat sau nu).
    DTP – Difteria, tetanosul şi pertusisul:
    – autoritatile medicale iti vor spune de epidemiile de difterie din anii ’20, ca s-au lasat cu morti si raniti etc. Ce nu iti vor spune este ca in anii ’20 nu existau antibiotice (penicilina a lansat-o pe piata, abia in 1942, dl. Fleming), ca despre
    microbi se banuia ceva dar nu prea clar, iar azi se stiu detalii incredibile despre virusuri si bacterii cum ar fi si agentul cauzal al difteriei, Corynebacterium diphtheriae, care poate fi distrus de antibiotice banale precum, Eritromicina sau Amoxicilina
    – intreaba orice medic cate cazuri de difterie a vazut in ultimii 20 de ani si vei vedea ca nu a mai vazut urma de difterie, totusi asta nu impiedica autoritatile sa cumpere pe bani grei vaccinuri antidifterie(DTP) ca urmare a presiunilor corporatiste (coruptie, abuz, manipulare, PR, marketing) si nu ca urmare a unei necesitati reale epidemiologice.
    – Stiati ca in Romania nu s-a mai inregistrat NICI MACAR UN CAZ de difterie de 22 de ani incoace ? Datele statistice sunt date oficiale ale Centrul Nat. de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica din Romania in rapoartele anuale disponibile si pe internet. Vezi raportul din 2008 [2], la pagina 3, primul alineat, in care se spune despre difterie ca “in 1989 s-au inregistrat ultimele 5 cazuri” si ca ”din anul 1990 pana in prezent nu a mai fost confirmat nici un caz de difterie in tara noastra ” .
    – desi nu rezulta necesitatea unui astfel de vaccin, TOTI copiii din Romania sunt presati sa se vaccineze nu mai putin de 6 ori (de s a s e ori) cu acest vaccin (la 2, 4, 6, 12, 30 de luni şi la 7 ani)
    – tetanosul este dat de Clostridium tetani, un bacil teluric (din pamant sau materii fecale animale) ce infecteaza o rana deschisa.
    Atunci de ce se efectueaza de 4 ori pana la un an, cand sugarii nu sunt o grupa de risc pentru rani deschise murdare cu pamant sau fecale animale?
    – azi daca un copil de 10 ani se inteapa intr-un cui ruginit si mergi cu el la spital iti vor recomanda repede si un antitetanos. De ce ? Nu a facut deja de 6 ori aceasta vaccinare pana la 7 ani? Iti vor spune ca alea nu conteaza, ca dau imunitate limitata etc. ! Deci l-ai vaccinat de 6 ori anti tetanos degeaba!
    – acest vaccin DTP, este incriminat ca si factor cauzal in Sindromul mortii subite la sugarului (adica moare copilul sub un an si doctorii nu stiu de ce). In Japonia cu cativa ani in urma pe baza acestei cauze au scos DTP-ul din vaccinurile de pana la un an si lau pus dupa varsta de 3 ani, cu efecte uimitoare: s-au diminuat drastic, pana la disparitie cazurile de moarte subita la sugari !
    – pertusisul este „tusea magareasca”. Sigur nu este o boala placuta mai ales la sugari, dar ea ramane doar atat : „tuse magareasca” si nu vad de ce ar fi ea un asa pericol national incat sa vaccinam toti copiii ce se nasc in Romania de 6 ori impotriva „tusei magaresti”.
    Poliomielita
    – forme clinice de poliomielită: asimptomatică, fara simptome (90-95%), poliomielita abortivă, boală minoră fără simptome neurologice (4-8%) si poliomielita paralitică propriuzisa (0.1-2%)
    – in Romania poliomielita este eradicata complet din 1996, ultimile cazuri, doar 8 la numar s-au inregistrat in 1995 si toate au fost cu tulpina vaccinala, ca urmare a vaccinului oral (VPO)
    – desi boala eradicata, fara niciun caz din ’96 pana in 2009 s-a vaccinat cu VPO, vaccin viu atenuat cu rata mare de infectare postvaccinala cu poliomielita, din 2009 s-a trecut pe vaccinul injectabil (VPI) si el cu foarte multe probleme si efecte adverse cumplite
    – azi desi boala este eradicata de 16 ani, fiecare copil nascut la noi este presat sa se vaccineze antipolio de nu mai putin de 5 ori,
    dintre care 4 vaccinari pana la un an (la 2, 4, 6, 12 luni si la 9 ani)
    – o statistica din 2001 din SUA arata ca incidenţa poliomielitei postvaccinale este de 10 mai mare decât cea a poliomielitei cu virus sălbatic
    – se credea ca vaccinul anti-poliomielita Salk a determinat oprirea epidemiei de poliomielita care a afectat copiii americani in anii 1940 si 1950. Daca este asa, de ce epidemia de poliomielita s-a oprit, de asemenea, si in Europa, unde vaccinul anti-polio nu a fost folosit extensiv ?
    O intrebare si mai relevanta: de ce vaccinul cu virus Sabin este inca administrat copiilor cand dr. Jonas Salk arata ca vaccinul cu tulpina Sabin este cel care cauzeaza in prezent cele mai multe cazuri de poliomielita la copii ? Continuarea vaccinarii fortate a copiilor cu acest vaccin este o practica medicala irationala care confirma parerea mea ca medicii repeta cu consecventa greselile.
    Situatia este similara cu incapatanarea lumii medicale de a renunta la vaccinarea anti-variolica la 3 decenii (!) dupa disparitia bolii, cand vaccinul ramasese singura sursa de contaminare si deces prin variola.
    Acest fapt este Incredibil: timp de 30 ani, copiii au murit din cauza vaccinului anti-variola, desi nu mai erau amenintati de boala naturala.
    ROR (Rujeolă-Oreion-Rubeolă)
    – Este unul din cele mai periculoase vaccinuri. Declarativ, scopul său este prevenirea unor afecţiuni ale copilăriei, banale, iar efectele sale adverse sunt boli incurabile grave, pe viaţă. Sunt studii serioase care arata că acest vaccin
    poate cauza autism, diabet, sindrom Guillain-Barre si alte boli autoimune si neurologice incurabile:
    autism (F. Edward Yazbak, MD -“Autism: Is there a vaccine connection?”- FAAP, 1999; Avinoam Shuper, MD – “Suspected
    measles-mumps-rubella vaccine-related encephalitis”- Scandinavian Journal of Infectious Diseases, 15 sept. 2010)
    diabet (tip I), pancreatită (Harris Coulter, Ph.D.- “Childhood Vaccinations and Juvenile-Onset (Type-1) Diabetes” )
    Sindromul Guillain-Barré; (Grose C, Spigland I.-“Guillain-Barré syndrome following administration of live measles vaccine”-
    American Journal of Medicine, 1976 Mar;60(3):441-3)
    encefalita, convulsii febrile, reactii anafilactice, purpura trombocitopenica, sindrom Kawasaki, eritem multiform, artrite,
    meningita, nevrite periferice, mielite, bronsita, laringita, conjunctivite, otita, anorexie, febra, voma, insomnie (cf.
    prospectului vaccinului ROR , varianta PRIORIX [3])
    – Riscul bolilor de mai sus este pretul ce trebuie platit pentru a feri un copil de cateva boli inofensive ale copilariei : rubeola,
    oreionul si rujeola.
    – Daca un copil face aceste boli in copilarie va face imunitate naturala pe viata pentru ele. Daca se vaccineaza cu ROR imunitatea
    conferita este una limitata, maxim 9 ani (cf. prospect) .
    – Stiind ca vaccinarea se face la un an si la 7 ani, asta inseamna ca imunitatea se termina la 16 ani. Aceste boli (rubeola, oreionul
    si rujeola) au complicatii de temut la varste post pubertare cum ar fi, spre exemplu orheita urliana post-oreion la barbati care
    da sterilitate masculina, sau la femei rujeola si rubeola in sarcina cu efecte cumplit asupra copilului intrauterin. Daca sunt
    vaccinati imunitatea se termina exact cand sunt mai periculoase comlicatiile acestor boli.
    – Despre ROR exista cateva articole edificatoare ale doamnei doctor Christa Todea-Gross:
    Vaccinul antirujeolic şi trivaccinul ROR (rujeolă-oreion-rubeolă) sunt inutile şi sursa a multor boli cronice [4]
    Legătura dintre autism şi vaccinul ROR [5]
    BUCOVINA PROFUNDA
    Mircea Puşcaşu, medic
    NOTE:
    [1] http://us.gsk.com/products/assets/us_engerixb.pdf
    [2] http://www.insp.gov.ro/cnscbt/index.php…
    [3] http://gsk.ca/english/docs-pdf/Priorix_PM_20081103_EN.pdf
    http://u

    Nicolae Bănicioiu – ministru al Sănătăţii într-o României din ce în ce mai bolnavă, a pritocit o lege totalitară: vrea să introducă obligativitatea vaccinurilor (opt la număr) asupra copiilor. Adică vaccinare cu forţa. Democratic, nu-i aşa? Este vorba de un proiect de lege de-a dreptul dement, care transformă România într-un uriaş lagăr de experimente. Proiectul de lege menționează faptul că părinții nu mai trebuie întrebați, explicit, dacă doresc să-și vaccineze copilul, plecându-se de la premiza că sunt de acord cu vaccinarea, din oficiu. Deşi părinţii nu vor avea de plătit amenzi în momentul în care refuză vaccinarea, există sancţiuni mult mai dure. Părinţii care nu îşi vaccinează copiii până la trei ani vor face consiliere psihologică. Dacă şi după consiliere refuză vaccinarea, ei ar putea fi acuzaţi de rele tratamente aplicate minorului. Mai departe, pe firul legii, pentru rele tratamente aplicate minorului se poate aplica o pedeapsă cuprinsă între trei şi şapte ani de închisoare. În instanţă se poate merge până la decăderea din drepturile părinteşti.

  6. ZeV

    sa inteleg ca esti pe cale sa iti dezlipesti buzele de pe ####le bietului Victus? Asta duoa ce ai aplaudat toate cele sa ciem mici gresli care acumultate l-au dus la situatia actuala?!
    Pai acu ce naiba mai vrei sa faca?! Vrea nu vrea trebuie sa „dea dovavada de fidelitate” ….. sau sa se duca ingur la beciul domnesc si sa isi ceara imdeiata incarcerare…

  7. Frumos,..sunteti activ si in continuoare iubitor de arta si cultura.Chiar ma gandeam aseara in timp ce il urmaream ( mare greseala am facut )la tv pe mitomanul tarii „micul”Titulescu ( iarasi mare gresela cu asemanarea;cred ca adevaratul Titulescu nu ar fi fost deloc onorat sa aiba un asemenea „urmas” ! ) …Intr-o vreme il injuram pe Mircea Prosanacul…dar am ajuns sa-l regret,…!

  8. Ioh cuvântă despre medici (cu pronunția lui odioasă) ca și când până la guvernarea Ponta aceștia au avut salarii bune, iar de când cu guvernarea Ponta au salarii mici și de-aia pleacă.
    Mai rămânea să ne spună că, dacă am avea guvernare PNL, medicii ar avea salarii mari și nu ar mai pleca.
    În primul rând, medicii de la STAT au salarii mici. Cei de la particular, nu.
    În al doilea rând, a avut vreun guvern bani și nu le-a mărit salariile?
    În al treilea rând, medicii de stat își măresc singuri veniturile primind bani de la pacienți (cadou, nu mită).
    ALȚI bugetari sunt de plâns, nu medicii bugetari.
    Apoi, Guvernul Ponta le-a mărit salariile medicilor începători și acum, întregului personal medical de stat.
    Să-i spui unui guvern care a mărit salarii că e nepăsător…
    Înțeleg că ții cu partidul tău, deși ca președinte n-ar trebui, dar să spui că e noapte când toată lumea vede că e ziuă…

  9. După despăduriri, începe descreierarea României

    Mircea Coșea / 06 oct 2015 / 16:49

    În 1976, Comisia Economică ONU pentru Europa afirma în documentul oficial intituat ” Economic Survey for Europe” că România este țara europeană care, după Franța, dispune de cele mai importante resurse naturale și minerale. Atunci s-a caculat că potențialul nostru agricol ar putea asigura hrana a cca .100 milioane de locuitori și că avem cele mai favorabile condiții de asigurare a independenței energetice.
    De atunci , multe s-au schimbat.
    Potențialul a rămas aproximativ acelaș dar capacitatea noastră de a-l utiliza nu a progresat , ba chiar a scăzut. Agricultura nu ne mai poate hrăni nici pe noi, cei aproximativ 18 milioane care am mai rămas, iar resursele energetice nu numai că s-au împuținat, dar nici nu le mai exploatăm noi, după ce le-am privatizat discutabil dacă nu chiar condamnabil.

    Patriotismul economic, replică la globalizare

    Din punctul meu de vedere, principala problemă pe termen lung a României o constituie modul de utilizare a resurselor sale. În condițiile în care schimbările modelului mondial neoliberal de dezvoltare conduc spre o reevaluare a potențialului național de resurse. Acestea sunt folosite din ce în ce mai mult în interesul propriu al complexului economic națioanal. Globalizarea neoliberală nu a reușit crearea unui spațiu economic mondial bazat pe principiile unei piețe libere de concurență corectă, cu avantaje echitabile pentru toți participanții. Doar a înlocuit relațiile interstatale cu relațiile dintre companiile multinaționale. Efectul acestui tip de globalizare, caracterizat prin delocalizări și transfer de valoare adăugată de la deținătorii naționali de resurse naturale și minerale spre deținătorii multinaționali de capital a dat naștere la un contraefect. Replica este caracterizată, la rândul său, prin tendința tot mai vizibilă a economiilor naționale de a-și proteja resursele , considerându-le surse esențiale ale unei strategii de dezvoltare națională pe termen lung. Criza a accentuat și mai mult acest proces pe care țări ca Franța îl denumesc ” patriotism economic „, iar Statele Unite ale Americii ” national recovery”.

    România merge pe contrasens

    După anul 2000, România a intrat într-un foarte evident proces de cedare a utilizării resurselor sale către companiile străine și multinaționale. Roșia Montană, OMV, Exxon sau Schweighofer ca și preconizata cedare a utilizării rezervelor de sare și ape minerale sunt exemple bine cunoscute .
    Asistăm acum la un proces de cedare a resurselor mult mai grav și mai periculos pe termen lung decât cele petrecute până acum. Este un proces de „descreierare” prin cedarea resursei de inteligență cu efecte dezastruoase pentru calitatea resursei umane, considerate infinit mai valoroasă decât cea de petrol , gaze , lemn sau aur.
    Nu este vorba despre ” emigrarea creierelor” românești prin plecarea medicilor, arhitecțiilor sau a inginerilor ci despre pierderea potențialului demografic de inteligență și creativitate.

    Cadou pentru tinerii români, soluție de avarie a Vestului
    Fenomenul se manifestă sub forma unei adevărate binefaceri pentru tinerii din România cărora li se oferă ,cu condiții mai mult decât avantajoase, posibilitatea înscrierii la unele dintre cele mai prestigioase universități din străinătate. Visul politicii românești a resurselor umane de după 1990 de a pregăti, fără costisitoare implicații materiale, forța de muncă tânără la cele mai bune universități din străinătate pare a se îndeplini. In octombrie, peste 85 de universități din 15 țări precum Anglia, Olanda, Germania, Danemarca, Norvegia, Elveția si Franța s-au prezentat cu oferte la Romanian International University Fair. Dintre acestea 20 se află în topul celor mai bune 200 universități din lume, conform QS World University Rankings 2015.
    Să nu uităm însă că drumul spre iad este pavat cu intenții bune. Ceea ce acum pare a fi o șansă de a ridica rapid și serios calitatea forței de muncă românească pentru viitoarea decadă este, în realitate o capcană periculoasă pentru viitorul economiei românești. Părerea mea este că suntem martorii aplicării unei „soluții de avarie” pe care piața forței de muncă europene o aplică în scopul preîntâmpinării unor grave disfuncționalități viitoare.
    Europa este pe trend de declin demografic cu accent deosebit pe îmbătrânirea populației. Calculele demografice arată că în cca 20 de ani se va manifesta în țările din vestul Uniunii Europene o ” criză a gulerelor albe” cu un deficit important de forță de muncă în sectorul terțiar, al serviciilor de utilitate publică dar și în sfera cercetării-dezvoltării.

    Nucleul dur al UE își asigură ”gulerele albe”

    Circulația normală a forței de muncă în aria UE nu va rezolvă decât parțial această problemă datorită reducerii demografice a surselor de personal calificat și în țările tradițional furnizoare ( țările aderate după 2005) ca și de scăderea evidentă a calității învâțământului superior din aceste țări ( nicio universitate din aceste țări nu se află în top 100). Acestea vor continua alimentarea Occidentului cu forță de muncă, dar într-un ritm mai lent și predominant reprezentat de componenți ai așa numitei categorii de” gulere albastre” ( muncitori industriali,etc).
    Piața forței de muncă a nucleului occidental al UE a găsit soluția asigurării ofertei de forță de muncă înalt calificată, la standardele ei, prin preluarea în propriul ei sistem de pregătire a ofertei demografice de tineri din țările, până acum, „spontan furnizoare” de forță de muncă. Asistăm la o” schemă de reglementare” a circulației forței de muncă intracomunitare prin care nucleul dezvoltat al UE selectează categoriile de meserii de care va avea nevoie, asigurând în același timp și „integrarea” fără probleme a acestora în propriile norme socio-economice.

    Doar 5 la sută dintre studenții ”pe credit” se întorc acasă

    Instrumentul principal al acestei scheme este sistemul creditelor de studii care permite și asigură rămânerea absolvenților în țările în care s-au pregătit pe o perioadă determinată prin contract. De regulă, este o rămânere definitivă căci după o perioadă îndelungată de studiu și muncă în acele țări, ” împământenirea” devine normală.
    Studiile efectuate arată că cel mult 5% dintre cei care au studiat pe sistem de credit revin în țările de origine pe timpul vieții lor active și doar 18% după pensionare. (Patrick Savidan : ” Voulons-nous vraiment l’egalite ?” Albin Michel.2015).
    Nu poate să nu ne bucure faptul că, la nivel individual, un număr important de tineri români vor beneficia de o viață mai bună, se vor realiza profesional în condiții de reală recunoaștere a valorii lor, vor aduce o imagine mai bună și mai corectă națiunii române. Nu poate să nu ne bucure că se asigură unor tineri români posibilitatea unei competiții corecte pe piața comunitară a forței de muncă dar, societatea și economia românească pierd aportul de valoare pe care aceștia l-ar fi putut aduce dacă după terminarea studiilor s-ar fi întors în țară.

    Nu este furt de creiere, ne furăm singueri căciula
    S-ar putea crede că asistăm la un scenariu al conspirației în care România este din nou victima discriminărilor și marginalizărilor, un scenariu în care ni se fură creierele așa după cum ni s-au furat și alte resurse ale patrimoniului național. Nici vorbă de așa ceva.
    Dacă vorbim despre furt putem spune doar că ne furăm singuri căciula.
    Dacă pierdem resursa creierelor este o consecință a faptului că nu am asigurat nicio condiție pentru utilizarea lor în interesul nostru. Sistemul de educație și învățământ nu este competitiv la nivel european, supus presiunii neproductive și neprofesioniste a fel de fel de reforme ale unor fel de fel de miniștri, locuri de muncă pentru cei cu studii superioare sau cei din elita cercetării-dezvoltării nu sunt la nivelul cererii și nici motivante din punctul de vedere al realizării profesionale, salariile nu sunt nici la jumătatea celor din alte țări.
    Iată cum, din vina noastră, după ce România s-a despădurit, acum se descreierează.

    – See more at: http://www.dcnews.ro/dupa-despaduriri-incepe-descreierarea-romaniei_486053.html#sthash.E4SuPahO.dpuf

  10. L-am ascultat ieri la TVR pe ” premierul din umbra ” , tristul ala de Catalin Predoiu . Un personaj inodor , incolor si insipid , asemenea celui care-l promoveaza , Klaun Chiolhannis . Nici nu ma mir ca se sustin unul pe celalalt . Parca ar fi facuti de aceeasi mama (de Monica Makovei 🙂 ) . Amândoi penibili , amandoi inceti la minte si la vorba , bonavi de ura , cu sete de putere , perversi si cu defecte de vorbire .

    Intr-o lume normala ( nu intr-un stat politienesc ca acesta ) , mascaricii astia doi nu s-ar putea angaja nici la o tejghea . Ar fi concediati dupa 10 minute sau i-ar lua clientii la suturi .

  11. ..Oare dictonul de campanie ,,Romania lucrului bine facut” (in traducere: facut ca in Germania), mai este un atu pentru ,,puritanul” Yohannis ?
    Cum spuneam la randu-mi, si altii au remarcat ca un conglomerat atat de mare precum Wolswagen nu ar fi putut sa triseze piata fara stirea politicienilor germani. Toti mai multi analisti, inclusiv din Germania, observa lipsa de transparenta a achizitiilor publice din aceasta tara si faptul ca Germania este o tara care se apropie mai mult de Romania, decat de Danemarca, la capitolul coruptionen.
    De aceasta data ii dau dreptate lui Basescu: acei politicieni vin si ne dau noua lectii de moralitate si de corectitudine.
    Asta e lumea banului, in care traim, stimati colegi. O lume in care nici macar biserica nu poate scapa de atingerea fascinanta a argintului si de fosnetul de narcotic brut al bacnotelor forte.
    De multe ori ma intreb, cine a avut ideea malefica sa inventeze banii ?
    Cred ca acela a fost animat de bune intentii….care, dupa cum se stie (pentru ca s-a verificat de nenumarate ori), ele, intentiile, constituie pavajul perfect catre o anume directie descendenta si aproape fara de intoarcere.

  12. GHICITOARE : Cate voturi prin corespondenta incap in 3 camere ?
    – 40

    Chiar nu inteleg sacrificiul 🙂 astora … Ei n-au aflat ca in Romania duduie economia si ca avem crestere economica ? Ei n-au citit cifrele de la Statistica pe care le tot recita d-ul Ponta ? Cata ignoranta !

    …………………………………………………………………………………….
    Forty Romanians found living in one house as man quizzed

    http://www.bbc.com/news/uk-england-birmingham-34411466
    ………………………………………………………………………………………

  13. Americanii bombardeaza Siria. Francezii bombardeaza Siria. Rusia bombardeaza Siria. A inceput al 3-lea razboi mondial.

    Atentie, nu exista o rezolutie ONU care sa permita actiuni militare in Siria.

  14. erata la octombrie 6, 2015 la 9:22 pm

    …la naiba cu germana…volkswagen.
    Urata limba, urat nume. (Z)
    Dar si franceza incepe sa nu-mi mai placa, dupa ce am constatat vehementa anti-Schengen (vis a vis de Romania) a Frantei.
    Franta, o tara permisiva la imigratia magrebiana, da lectii altora. Mama ei de aroganta franceza doar cu acoperirea trecutului…
    Vrand, nevrand, se pare ca drumul Romaniei nu mai este chiar spre vest…si nu cred ca este chiar atat de rau. Viitorul apartine Eurasiei, iar locul Romaniei pe harta este exact pe amplasamentul ei actual. Cu cat ne strufocam mai mult cu Basarabia, cu atat ii incurajam pe unguri sa vina peste noi. Va trebui sa alegem, pana la urma, cu realism, ce vrem.

  15. Legat de politica externa a Romaniei, cu siguranta ati citit articolul domnului Adrian Severin „Rusia a revenit dar unde este România?”:

    http://adrianseverin.com/rusia-a-revenit-dar-unde-este-romania/?fb_action_ids=739003936244294&fb_action_types=news.publishes

    Permiteti-mi sa subliniez un paragraf:

    „Dezvăluirile din articolul lui Richard Hunter permit extragerea a patru adevăruri esențiale:

    1. România a intrat în NATO prin „efracție” sau în cel mai bun caz printr-un concurs de împrejurări, căci altminteri Occidentul nu a dorit-o;

    2. oamenii politici români ai timpului (așa detestați cum sunt și oricât de corupți vor fi fost ei) au reușit o excepțională performață de abilitate politico-diplomatică spre a evita rămânerea țării într-o zonă gri sau în sfera de influență euro-asiatică;

    3. marginalizarea României în NATO și UE, precum și teza excepționalismului corupției românești sau cea potrivit căreia cultura română nu este compatibilă cu cea occidentală, nu au fost întâmplătoare ci expresia continuării evaluărilor inițiale cu privire la locul națiunii române pe harta politică a lumii post-bipolare;

    4. odată cu „revenirea Rusiei”, riscul excluderii României din lumea euro-atlantică sau a izolării ei la marginea acestei lumi este enorm și actual.”

  16. @ nastase

    Domnule Presedinte,…dvs sunteti „moderatorul” aici,…insa adevarul NU se poate cenzura !Victor Veoreel Ponta este si va ramane o rusine pentru aceata tara,pentru istoria acestei tari !

  17. @ZeV spune : „Cu cat ne strufocam mai mult cu Basarabia, cu atat ii incurajam pe unguri sa vina peste noi. Va trebui sa alegem, pana la urma, cu realism, ce vrem.”
    Sînteţi naiv. Păi amintiţi-vă anul 1990. La scandalul unguresc din 15 martie (acum devenit periodic) de la Târgu Mureş, ruşii au răspuns cu declararea secesiunii Transnistriei de la respublika Moldova. Există un sincronism anti- românesc aproape total între Ungaria şi Rusia. Dar Vladimir Putin nu răspunde chiar integral declaraţiilor de iubire venite din partea domnului Victor Orban, din motive de BOR (de fapt pravoslavnicii săi de acasă n-ar permite ştergerea BOR de pe hartă, cum vrea Ungaria).

  18. @Pali
    Care „noi” ? Întregul program anti- românesc al politicienilor unguri, fie cei „moderaţi”, fie cei „extremişti”, este în esenţă un program comunist. Friedrich Engels scrisese la anul 1849 din bucuria – dar bucuria lui Engels era o bucurie à la Pol Pot! – că fuseseră instalate tribunalele de sânge împotriva românilor : “[Românii sunt] un popor fără istorie… destinaţi să piară în furtuna revoluţiei mondiale… [ei sunt] suporteri fanatici ai contrarevoluţiei şi [vor ] rămâne astfel până la extirparea sau pierderea caracterului lor naţional, la fel cum propria lor existenţă, în general, reprezintă prin ea însăşi un protest contra unei măreţe revoluţii istorice… Dispariţia lor de pe faţa pământului ar fi un pas înainte.” (vezi articolul din 13 ianuarie 1849 intitulat “Lupta maghiarilor” publicat în ziarul Neue Rheinische Zeitung). Vrei să spui că pe 15 martie se comemorează o „măreaţă revoluţie istorică”?

  19. @ blogideologic

    Ai gresit raspunsul !Eu vorbeam de 1990 si nu de 1848-49,…desi am putea sa vorbim pe larg.Cat despre programul „anti-romanesc”,..de unde ai auzit de asa ceva?Sau tribunalele de sange,…te referi poate la cele a lui Prodan Simion,Avram Iancu,Axente Sever…Aiud 8-9 ianuarie 1948 ???Ia citeste tu un pic ( Istoria Aiudului ) sa vezi cine pe cine si in ce numar,…iar acum criminalul de Axente Sever are statuie la Aiud.Un sigur istoric roman Silviu Dragomir a recunoscut ororile ,fapt pentru care il felicit !!!!!!

    P.S. NOI,…maghiarii din Tg-Mures !

Lasă un răspuns