49 de gânduri despre “Din arhiva de fotografii…

  1. Ceva despre motoarele VW

    Hai sa zicem si ceva serios. In primul rand .. testele. Testele se fac de insi platiti sa obtina rezultate optime. Adica platiti sa nu depaseasca o anume turatie a motorului … deci un anume consum. Sa conduca cat mai “lin” fara accelerari bruste.. Asa ca conducand lin cu 60-70 la ora, depsait de toate camioanele ai un consum mic cu noxe putine. Insa imediat ce conduci sportiv , berovos consumu si noxa cresc !!!(ha! O Toyota Aygo pe drumuriri normale sau chiar prin Bucuresti mai sa zici ca nu consuma … insa pe autostrada la 130 km mama ce suge!!!!!). Asta esten ormalul fara magarii cu softuri jmechere …

    A poveste veche veche .. Acum vreo 25 de ani un Audi 100 cu motor TDI a mers de la Paris la Granada (Spania) cu un singur plin… La test au participat 4 soferi (in masina) ca sa isi tina de urat.. ca au atins 70 km in timp ce coborau pantele din Pirinei, ca viteza normala era de 60 km ora in treapta a 6-a!!! Au urcat Pirinieii si mai incet.. Tipii au scris cate kilogarme aveau (in total) cand au plecat din Paris… nu si cu cate au ajuns la Granada dupa 2,5 zile de drum!!! (Eu zi ca au pus destule ca ce sa ii faci la 50 la ora crontani ceva sa iti treaca de urat!!!) Consumul era fantastic de scazut – cca 4 litri/100 km (cu ditai masina de 4,8 metri) … Insa nu au scirs cat au consumat la intoarcere (facuta cu ce viteza permitea legea si nu ii prindea politia) ci ca doar au facut 3 plinuri… Ma rog asta a fots un “test” extrem de plictistor (citit intr-o revista de specialitate prin 91-92) Dar in gnl asa se stabileste consumu la 100 km …

    In fine ar mai fi ceva de zis…
    Cine stabileste normele?!
    Ca am impresia ca uneori sunt stabilite de insi nu prea inteligenti .. care vieaza la “conspiratii” mondiale conduse de Exxon , rusi si Arabia Saudita, la motoare alimetate cu apa chioara (“disocierea apei”) , la masini electrice sau la masini cu hidrogen (fara sa se intrebe cat costa, daca au instalata destula putere de generare a curentului electric necesar sa incarce atatea baterii si alte fleacuri din astea) genu de insi care promoveza energia alternativa fara sa se intrebe cu cat este subventionata ..

    De accord, de acord companiile nu suntdispuse sa cheltuie prea mult! Clientu este intreresata in gnl de ”cat de tare fuge?” si de apect, rar de consum si de noxe si mai putin (spre deloc) INSA ce este sigur este c aazi o maisna nepoluenta costa minim 2000 euroi in plus doar ptr filtru catalizatior si ptr injectia electronica!!! Si cand vezi cat costa o bazdaganie electrica sau hibrida te apuca pandaliile (mai scumpe decat masina de clasa superioara electricei!) si iti zici ca sigur aia de la Strabsurg si Briucsel sunt mult prea bine plattiti si macar ar putea sa nu faca nimic decat sa impuna prostii!!! Bun VW a trisat grosolan (ca asa este neamtu cinstit ca brunetu din Vitan!) insa nici motoarele concurentilor nu ating “standardele” prea inalte ..
    Si ce uita gasca aia ecologista este ca azi industruia auto este industria no 1 care produce cele mai multe locuri de munca … Si fie Mafia politica germana sau cinstea absoluta .. nu ai ce alege intre falimentul unui colos ca VW (care ar pune cu botu pe labe Germania dar si Cehia [Skoda] si Spania {SEAT}) si pretentiile unor cretinei … Alegi VW si mafia sa fiindca daca pui cu botu pe labe economia germana, ceha si spaniola nu stii ce o sa iasa insa sigur ca nimeni nu mai vrea sa asculte in strada marele hit “Ridicati Drapelul!” (mai cunoscut ca Horst Wessel Lied) la concurenta cu “Fata la soare”!!!

  2. off topic

    Radu Humor

    Nu inteleg la ce vreti sa se ralieze cititorii acestui blog ?
    ,,Grupul de Initiativa” la care faceti referire, graviteaza pe langa esenta problemelor.
    Iohannis NU este un dictator. Nici n-ar putea sa fie, avand in evidere ca nu este altceva decat un papagal amarat cu deficiente de vorbire care zambeste frumos si fortat la Bruxelles/ONU. In rest, starea lui nativa este de robot incruntat, pe care il baga in seama doar Dan Mihalache. (Z)
    Dictatura irumpe din ,,sistem”. Yohhanis a fost pur si simplu cocotat la Cotroceni, sistemul folosindu-se de naivitatea romanilor care nici nu si-au pus macar intrebarea fundamentala daca acest sash are vreo viziune proprie, sau vreun ,,plan de afaceri” viabil pentru Romania.
    Recomand Grupului de Initativa sa renunte la obsesia antenista ,,Basescu la puscarie” si sa se concentreze in a propune solutii pentru INTARIREA PARLAMENTULUI.
    Acolo este de fapt problema. Refacerea ,,sistemului” presupune schimbari majore de legislatie. Numai parlamentarismul puternic poate invinge, sau cel putin controla, ,,sistemul”.
    In adiacent mai avem o problema la partide. Sunt, ele, capabile, sa ,,produca” oameni capabili sa reprezinte cu adevarat interesul national si pe cel al cetatenilor ?
    Iata ce cred ca este important de dezbatut…nu o batuta in cap si in piua cu Basescu, Ciolanis, bla bla bla, etcetera, de dimineata pana seara si viceversa.
    Si inca ceva….dezbaterea trebuie se fie efectuata sintetic si concentrat si mai ales cu ceva ,,stil” scriitoricesc.
    Daca se vor pierde in tot felul de detalii anoste si insipide, de tip maculatura juridica, lumea se va plictisi si va focaliza pe comentariile excelente (care mentin nivelul inalt al acestui blog) ale doamnelor L.A., Cris, ,,fosta basarabeanca” si altora similare, pe care si eu le citesc cu mare interes si placere. (Z)

  3. Un raspuns scurt: Procurorul este avocatul legii. Cu voia autorului (v. link), un punct de vedere divergent. Intr-un fel, este “eroizanta”, deci convenabila pentru interesul de grup profesional, ideea ca procurorul ar reprezenta societatea. Societatea o reprezinta politicienii, in virtutea unui mandat electoral, mai la obiect spus Parlamentul, ca intreg, ca institutie, care este cea mai reprezentativa (nici macar un parlamentar nu poate spune ca reprezinta societatea, in ansamblu, ci doar un segment de populatie, din circumscriptia sa electorala) si Presedintele. Procurorul nu este ales de catre populatie. Atunci, pe cine reprezinta procurorul? Procurorul reprezinta legea, in litera si in caracterul imperativ de aplicare, am putea spune un administrator al aplicarii literei legii. Spre deosebire de judecator, care este un administrator al dreptatii, ori un administrator al aplicarii spiritului legii. De aici si diferentele dintre o propunere de sentinta si o pronuntare de sentinta. Procurorul nu este avocatul statului sau guvernului, dar este si trebuie sa fie avocatul legii. Spre deosebire de avocatul cetateanului. Nu cred ca occidentul mai este un argument de autoritate sau de prestigiu, acolo legea nu mai reprezinta vointa poporului, ci a unor grupuri de interese, a unor interese minoritare. Concluzia “demontarii” este mai mult decat optimista. http://www.contributors.ro/administratie/justitieordine-publica/demitizarea-justitiei-ep-10-procurorii-sunt-agenti-sau-avocati-ai-statului/

  4. Ideologia bipolara a libertatii naste monstri: Libertatea „negativa”. Motto: Omul este deconditionat social si institutional doar in jungla. Dar atunci nu mai este om. (F. P.) Cand politicienii incep sa filosofeze, aproape inevitabil esueaza in sofisme. Gandirea liberala a lui Isaiah Berlin, pe care o apreciez fara a o contrapune prin superlative altor ganditori ai domeniului, ar fi ezitat, cu siguranta, sa restrictioneze libertatea ideilor sub rezerva ca acestea au consecinte. De fapt, consecintionismul ideatic rapeste din libertatea ideilor, este o forma bipolara de ideologie a libertatii, una nelimitata pentru sine, alta cenzurata pentru celalalt. Intr-adevar, desi nu sunt adeptul zoologizarii, zodiacul chinezesc m-ar putea contrazice, se poate admite si distinctia, pe langa multe altele, intre ganditori de tip „arici” si ganditori de tip „vulpe”. Fara nicio simpatie fata de vreuna din cele doua familii geno/ polito/tipce, as observa totusi ca nimeni nu a vazut vreodata vreun arici mancat de vulpe, dar ne putem imagina cum ar arata un bot de sireata imprudenta. Libertatea „negativa” pe care a teoretizat-o Isaiah Berlin are un viciu de fond, deoarece ignora tocmai caracteristica fundamentala care face ca omul sa fie om, adica o fiinta conditionata social, intre care natiunea, statul, familia etc. sunt conditionari institutionale de la care nu se poate sustrage fara o sumedenie de riscuri care ii pun in pericol fiinta, familia, neamul etc. Este la Isaiah Berlin aceeasi idee, poate inconstienta, poate tendentioasa, care scoate individul in afara comunitatii, distrugand si individul, si comunitatea. Nu este nevoie de demonstratie, cea mai fierbinte confirmare este criza refugiatilor, din toate tarile din Orientul Mijlociu si din Africa de Nord, in care statele le-au fost distruse sau se incearca sa le fie distruse. Statul este singura institutie care le poate proteja cetatenilor sai vietile si caminele. De acord cu Berlin privind indoiala in raport cu promisiunile sau ispitirile, nu numai utopice, dar si mincinoase, iar criteriul de distinctie si verificare ar fi faptele. Antidotul pluralismului, pe care il propune, de fapt un alt nume al diversitatii, pe care o vedem masacrata in numele „democratiei liberale”, poate fi operant numai daca individul este inradacinat intr-o realitate sociala data, conditionata institutional. Cat priveste „protejarea diversitatii de pericolul uniformizarii violente a spatiului liber”, daca acest „spatiu liber” este populat de indivizi cu arme care sunt comercializate cu binecuvantarea statului, atunci „protejarea diversitatii” devine o ditiramba, iar statul, indirect, un autor moral al violentei civile (recentele asasinate de la Oregon reconfirma, din pacate, pentru a cata oara?). http://www.contributors.ro/politica-doctrine/despre-isaiah-berlin-ideile-au-consecin%c8%9be/

  5. Domnule Adrian Nastase,

    Ceea ce vreau sa scriu e off-topic, imi cer scuze.

    Referitor la ceea ce se intimpla zilele astea in PSD am o mare dilema. Stiu ca nu va mai implicati, dar nu stiu cui as putea scrie. Deci, CEPEX-ul PSD-ului decide in prima faza ca alegerile pentru presedentia PSD sa fie facuta de catre toti membri, si in acelasi timp decide ca nu pot fi alese persoane care nu beneficiaza de sprijinul unui numar de filiale locale. Deci, un grup restrins de oameni (membri CEPEX) decide cine poate fi ales „democratic” de catre totalitatea membrilor PSD. Pai n-ar fi mai simplu sa decida acelasi grup restrins de oameni printr-o hotarire cu articol unic: „Liviu Dragnea” este presedintele PSD” ? De ce atita complicatie izbitor de asemanatoare cu alegerea tovarasului Nicolae Ceausescu?

  6. ghita bizonu’

    Aveti dreptate cand spuneti ca normativele, ca de altfel multe din celebrele directive europene, sunt concepute de birocrati bine remunerati, rupti, cel putin partial, de realitate, inclusiv de realitatea fizica. Dar legati prin mii de fire (aproape) invizibile de marele capital si marea industrie transfrontaliera.
    Am spus deseori ca infiintarea UE nu a avut niciodata vreo legatura cu interesul cetateanului european, ci cu obiectivele industriei prelucratoare de resurse naturale (carbune, petrol, alte materii prime)
    Dvs chiar va imaginati ca standardul Euro 6 pentru un motor Diesel a fost conceput fara ca statul german sa fie in cunostinta de cauza in ceea ce priveste ,,solutiile” tehnice implementate si implementabile ? Este foarte posibil ca in acest caz, birocratii europeni (sau partea esentiala dintre ei) controlati de Germania (in calitate de centru de greutate al UE) sa fi avut cunostinta de softul cu pricina, dar au sperat ca acest adevar nu va iesi la suprafata si astfel, firmele germane sa fie avantajate pe piata unica europeana si, de ce nu, mondiala.
    Din pacate pentru europeni, in America predomina motorul pe benzina. (Z)
    Despre motorul Diesel as spune ca acesta si-a atins limitele tehnologice – derivate din legile fizico-termodinamice si orice diminuare pe viitor a noxelor, presupune fie dotarea cu catalizatori extrem de scumpi, fie…implementarea de softuri si mai greu de identificat. (Z)

  7. Sorin Gyorgyfalvi
    octombrie 3, 2015 la 11:36 am

    Congresul PSD din 11.10.2015, este/va fi cea mai mare mascarada politica din ultimii 25 de ani.

  8. Ce drăguț era Mihnea!
    E și acum, dar altfel.
    Perioada în care copiii erau mici e amintirea cea mai frumoasă a părinților. Drăgălășenia lor, neputința, dependența lor de tine, faptul că descoperă lumea alături de tine și că poți să-i modelezi ca pe lut îți stârnesc emoții și duioșie.

  9. O altă manipulare făcută de media e pe tema deplasării parlamentarilor în lume.
    Deplasările sunt prezentate drept plimbări pe bani de la Buget, în vreme ce ele reprezintă relații, contacte obligatorii cu parlamente din diverse țări.
    Și la 1900 aveau loc conferințe interparlamentare, întâlniri la care se întăreau legăturile dintre state și se făcea schimb de experiențe.
    Sigur că există și parlamentari incorecți care nu tratează întâlnirile cu seriozitate maximă, dar procentul lor e egal cu procentul incorecților din masa alegătorilor. Parlamentul e societatea în mic.

  10. @ George ban

    Nu stiu cine sunt tucalarii decrepiti ai lui Geoana , de care pomeniti ; eu nu ma simt , n-am fost niciodata fan Geuana . In schimb , dumneata chiar l-ai umplut de bale pe Victor Ponta .
    Va recomand sa folositi si un aparat de curatat scame . Se poarta .

  11. Despre valorile universal umane şi drepturile omului

    Am primit de la o cunoştinţă o circulară referitoare la un concurs de eseuri privind valorile umane ce ar trebui să ghideze viaţa tinerilor – şi nu numai ; concursul, organizat de Fundaţia Europeană N. Titulescu şi de Colegiul Naţional Octav Onicescu, se adresează cu precădere elevilor şi studenţilor. Promovarea eticii este, fără îndoială, o acţiune lăudabilă şi necesară în societatea noastră cvasi-lipsită de valori spirituale : căci banul ( pentru care mulţi uită de propria conştiinţă ) nu reprezintă o valoare în sine, ci doar un mijloc de a achiziţiona produse şi servicii.

    Sunt totodată menţionate Declaraţia Universală a Drepturilor Omului a Naţiunilor Unite, Convenţia pentru protecţia drepturilor omului şi libertăţilor fundamentale, precum şi Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, la care candidaţii se subînţelege că ar trebui să se refere sau, cel puţin, să le lectureze. Mă tem însă că rezultatul va fi o confuzie între noţiunea de valoare universal umană şi cea de drept fundamental.

    Valorile etice universale se bazează în ceea mai mare parte pe principiile morale ce reglementează raportul individului cu societatea în sensul apărării interesului general ; ele acţionează din INTERIOR către EXTERIOR şi datorită lor civilizaţia umană a supravieţuit pînă acum şi supravieţuieşte în continuare ( fără valori morale, omenirea poate regresa până la barbarie ) Asemenea principii au fost aplicate încă din Antichitatea timpurie şi erau incluse fie în texte religioase ( Biblia – Scriptura ebraică ), fie în concepte filozofice ( şcoala stoică ), fie chiar în coduri de legi referitoare la diferite aspecte ale vieţii ( codul lui Hammurabi ) Pentru noi, creştinii, valorile etice şi morale ce ne ghidează viaţa sunt exprimate în Cele 10 Porunci Biblice ( Exod/Ieşirea 34,28 ; Deuteronom 4,13 ) : să nu ucizi, să nu furi ( şi să nu invidiezi ce are altul ), să nu înşeli, să nu minţi, să nu preacurveşti, etc. Însumate şi adaptate societăţii moderne, aceste principii conduc inevitabil la libertate ( de expresie, de religie, etc ), la egalitate şi supunere faţă de voinţa generală, la liber arbitru, toleranţă, independenţă, deschidere spirituală, chiar şi la curiozitate ştiinţifică pusă în slujba omului.

    De cealaltă parte, proclamarea drepturilor fundamentale ale omului, conforme dreptului natural ce defineşte natura individuală a fiecărui om şi finalitatea sa în lume, reprezintă de facto recunoaşterea legală a demnităţii umane. Aceste drepturi funcţionează însă din EXTERIOR către INTERIOR, căci individul beneficiază de ele din partea societăţii.

    S-ar putea evident considera că drepturile fundamentale ale omului au izvorât din proiecţia în sfera legislaţiei a valorilor etico-morale universale. Mi se pare însă un pic cam abstract pentru nişte minţi fragede ce ar trebui să pornească în viaţă cunoscând deosebirea dintre Bine şi Rău, şi – mai ales – capabile să realizeze că violarea grosolană a principiilor morale fundamentale – chiar şi într-un mod considerat astăzi banal, cum ar fi minciuna, duplicitatea, înşelătoria ori manipularea – este sinonimă cu renunţarea la respectul pe care fiecare individ şi-l datorează sie însuşi şi că, odată descoperită, o asemenea faptă reprobabilă aduce, invariabil, oprobriul celor care respectă valorile morale şi umane tradiţionale.

  12. Fragmentarium Politic
    octombrie 3, 2015 la 10:17 am

    Mi se pare interesant de observat ca individul ultra-liberal care isi asuma ,,libertatea negativa”, nu se disociaza de restul societatii. Daca s-ar retrage altruist, undeva, intr-un loc izolat, asa cum fac, de exemplu, calugarii tuturor religiilor, atunci ar insemna ca isi rezerva un spatiu vital minimal pentru libertatea absoluta, fara a deranja pe nimeni.
    Din pacate, ultra-liberalul , nu numai ca se comprima ideatic in el insusi, ci, se erijeaza in reper absolut pentru ceilalti si incearca sa imprime propria sa personalitate si implicit interesele asociate ego-ului personal, un anume parcurs al evolutiei sociale.
    Iata, domnule Fragmentarium, definitia capitalismului, dar si a oranduirilor fals-comunitare si totalitare, oricare ar fi, sau ar fi fost ele, de-a lungul istoriei. De aceea a fost posibil ca oamenii, initial egali (cu drepturi egale asupra mediului inconjurator), ajung sa devina inegali din perspectiva posesiei bunurilor aferente acestui mediu. De ce ? Ni se spune ca a …muncit si a invatat pentru asta. Oare doar atat a facut ? Eu ma indoiesc ca detinatorii de proprietati fabuloase si totodata de putere de influentare a celorlalti sunt si posesorii celui mai inalt IQ. Nici macar nu au doua perechi de…picioare. Sa spunem ca sunt/au fost mai isteti si mai intreprinzatori decat restul. (Z)
    De fapt, oamenii au ramas tot la nivelui junglei, domnule coleg, chiar daca nu recunosc asta. Necesitatea existentei mascului (si mai nou, a femelei) ALPHA, deriva chiar din dorinta atent cultivata genetic a turmei.

  13. ps-Fragmentarium
    Si as mai spune ceva…gandirea acestui Berlin se muleaza perfect pe dogma secolului 21, cea ,,corectitudinii politice”.
    ,, ,,Noi” suntem toleranti, in masura in care ,,voi” acceptati ideile noastre despre toleranta. ”
    Acesta este mottul si esenta ,,corectitudinii politice, dupa parerea mea.

    Ma surprinde ca preluati din putul gandirii domnului Tismanetki.

  14. @Mihaela Erika Petculescu
    M-ai omorât cu „poruncile biblice evreieşti”! M-ai treci, rogu-te, şi pe la Eneida lui Vergilius. O statistică recentă o dă drept „cea mai citită carte” !

  15. Ponta a repetat eroarea lui Tariceanu : in ani de prosperitate a neglijat investitiile in infrastructura , a facut putin .
    Delir al junilor tembeli Media Pro ” te simti in siguranta ? Comparatie intre armatele Sriei , Romaniei si Rusiei ” – ingrozitor – presa romaneasca a lui Novaceanu , Tinu , Chiriac , ajunsa la acest nivel , la cheremul unor imbecili inculti si iresponsabili … Mediafax are monopolul presei in Romania !

  16. Drepturile omului…hmm…incep sa cred ca am cam fost dusi de nas cu acest fetis numit ,,drepturile omului”.
    Sintagma a fost impusa in spatiul public de grupuri de oameni care si-au dorit sa legitimeze schimbarea societatii. Si pana la un punct , chiar au legitimat schimbarea, aceasta dovedindu-se necesara si benefica.
    Dar dupa ce au schimbat-o, au renuntat la acesta formula, inlocuind-o cu ,,statul de drept”, pentru ca ceilalti sa nu le mai poata lua exemplu.
    Astfel incat, daca alte grupuri de oameni ar indrazni ca, in virtutea ,,drepturilor omului”, sa schimbe din nou societatea, sa li se opuna ,,statul de drept” , reperul absolut al modernitatii capitaliste. (Z)
    Dicton:
    ,,Sa schimbam, de acord, dar sa o facem doar noi, pentru voi, nu si voi”.
    (Z)

  17. cum sa alegi cand nu ai de unde … cand ai un singur candidat … ma refer la alegerile din PSD … un punct de vedere pe acest subiect … va rog frumos

  18. ZeV, sunt corecte conexiunea cu „corectitudinea politica” si plasarea lui Isaiah Berlin in avangarda acestei dogmatici, dar nu stiu pe ce va bazati cand afirmati ca m-as adapa, ideologic vorbind, dintr-o apa statatoare si pe cale de secare… Daca asa vi s-a parut, aveti o dificultate de evaluare a proportiilor, dar am sa va spun un truc, pe care sa-l pastrati pentru Dvs. Pentru a evita monologul si a deschide posibilitatea unei comunicari, care poate ramane teoretica sau urmata practic, dar ceea ce conteaza este posibilitatea, identificati la preopinent un minimum de puncte de sprijin, pe care sau prin care sa va agatati ori sa va livrati mesajul.

  19. Bizoane, Bizoane…
    Te-am mai sfătuit să nu mai faci comentarii în materie de tehnică, tehnologie etc. Atunci când eşti afon rişti să emiţi la prostioare de numa, numa.
    Păcat de timpul pierdut pe „documentarea” de la TV, din emisiuni gen Top Gear, Roata de rezervă şamd. Păi tată, aşa ca o chestie, trebuie să ştii că dotări cu „filtrul catalizator” şi „injecţia electronică” sunt obligatorii începând cu Euro 2 şi nu costă suplimentar pentru autoturismele „nepoluante”, cum zici tu, cu 2000 Euro în plus. Asta pentru că fac parte din dotarea obligatorie, inclusiv la Logan. Păi la ora actuală nu mai există altfel de injecţie decât electronică. Da’ văz că habar nu ai de asta.
    Pe urmă, testele pe care le imaginezi tu, fac parte exclusiv din prostiile prezentate de emisiunile TV. Revista „Autoturism” era la un nivel mult mai ridicat.
    Niciodată firmele nu au făcut teste de genul celor citate de tine, în cel mai rău caz acestea se făceau pe pistele uzinelor, în condiţii de „vânt din spate” şi alte asemenea bazaconii.
    Testele care au determinat scandalul VW au cu totul alt substrat şi alte semnificaţii.
    Orice maşină care se respectă este guvernată azi de un calculator. Cu cât e mai scumpă scula, cu atât acesta este mai performant, mai complex. Tot aşa, firma constructoare livrează pentru activitatea de service testere de diagnoză, specifice fiecărei mărci şi fiecărui model, mai „tare” sau mai „slab”. Motoarele conţin, din construcţie o serie de senzori, care măsoară valori instantanee ale tuturor parametrilor funcţionali. Cuplând testerul specific la aceşti senzori, specialistul poatel „citi” funcţionarea motorului şi poate determina cu „precizie” unde este buba.
    Maşinile care nu posedă asemenea dotări, la service, la omologare, li se determină compoziţia emisiilor poluante cu sonde montate pe eşapament. În cazul lu’ VW, Audi, Seat, Skoda, aceşti parametri sunt citiţi de către testerul specific, conform indicaţiilor senzorilor motorului, care sunt conduşi de către computerul de bord, după un program, care ce să vezi, dă indicaţii eronate, în avantajul firmei constructoare.
    Dacă nu ştiai, află că omologarea, în România, a autoturismelor VW nu se face la Registrul Auto, ci este luată în considerare cea eliberată de firma constructoare. Despre ce vorbim?
    Scandalul nu are nicio legătură cu consumul ci numai cu nivelul noxelor produse, aşa că poţi să ne leşi cu „poezia” testului Paris-Granada.
    Dacă la nivelul ăsta poţi să te produci, lasă-te păgubaş. Dacă tot aşa te vrei şi preşedinte de scară, lasă-te urgent, orice potaie îţi va mânca din traistă şi nu văd cum poţi ajunge altfel decât… inculpat în vreun fel. Asta o poţi înţelege mai bine, că zici că eşti jurist! Da’ cu injineria, las-o jos!

  20. Este incredibil ca de jos a a ajuns nivelul deontologiei jurnalistice, sub influenta ,,corectorilor” politici, cand vine vorba de libertatea optiunii in materie sexuala.
    Priveam dezgustat la televizor un popa de la Vatican care se dadea, chipurile, victima a intolerantei pentru ca fost sanctionat pentru o relatie cu un alt barbat. Spunea ceva de genul :,, Am invins frica si m-am dedicat dragostei”.
    Si a adus langa el, spre exemplificare, personajul -iubita…sau iubit (doar ei stiu ce sunt).
    Mai jurnalisti de kko de pretutindeni, nu exista nicio contradictie intre toleranta afisata public de papa fata de relatiile cuplurilor de homosexuali si si sanctionarea popei cu pricina.
    Aici este vorba de PACATUL intretinerii de relatii sexuale, de catre un prelat catolic (care a depus un juramant), punct.
    Doar nu o sa consideram ca doar relatia sexuala cu o femeie este pacat, dar cu un alt barbat este ,,corecta” si admisibila, chiar si intre preoti (sic!). Despre asta este vorba, dar se vede in acest caz la ce cote aberante a ajuns distorsiunea de perceptie a normalitatii.
    Vom ajunge, in acest ritm, sa comitem o infractiune, daca nu raspundem avansurilor unui individ de acelasi sex, preferand o femeie.
    Doamne, mare e Gradina Ta…Pe cand un nou Potop (sau altceva similar)? Sincer, il meritam cu prisosinta.

  21. ..Spuneam , undeva mai sus, despre Congresul PSD din 11 octombrie 2015.
    Am inteles ca a fost decis pe 18 octombrie. Sa vedem daca si aceasta data se va respecta.
    Oricum, sunt curios daca ne vor spune cati membri ai partidului vor vota si,,alege” ,,noua” conducere. (Z)
    ps
    Mi se pare ciudata comuniunea dintre Victor Ponta si Liviu Dragnea. Sa fie doar aparenta, sau o strategie de viitor ?
    Ma gandesc ca daca Victor va iesi cu bine din clenciul cu justitia, va re-ajunge lider al partidului, Dragnea fiind tot intr-un fel de interimat prelungit , sa-i spunem, parafat de un Congres, pentru a-i tine locul ,,cald” lui Ponta. (Z)
    Vom trai si vom vedea….dar, oricum, nu cred ca Dragnea va face multi purici in noua sa postura, iar Zgonea este prea mic si difuz pentru o functie atat de mare.

  22. http://www.nytimes.com/2015/10/04/opinion/sunday/does-pre-k-make-any-difference.html?action=click&pgtype=Homepage&module=opinion-c-col-left-region&region=opinion-c-col-left-region&WT.nav=opinion-c-col-left-region&_r=0 Educaţia de la 3 ani (pre-K în America) are vreun efect? Analiza întreprinsă de NYT este sceptică. În plus, s-a constatat la ei, la acei copii educaţi pre-K, o creştere a predispoziţiei la atracţia drogurilor. Spre deosebire de educaţia tradiţională, care fortifică spiritul copilului faţă de atracţia unui asemenea rău.

  23. Aflu ca sociologul Anton Golopentia , directorul Institutului de Statistica , a devenit din martor , acuzat in ochii Securitatii in 1950 pentru un manuscris scris de el , ascuns de el in propria casa , in care se adresa ” viitorului guvern al Romaniei eliberate de comunism ” .
    Golopentia , chiar de stanga fiind , a fost torturat si exterminat , la 42 de ani , dupa mai putin de un an de inchisoare dejista , in 1951 .
    Ce este trist este calitatea celor care au format – formeaza – vor forma aceste guverne ale Romaniei eliberate de comunism – Golopentia a murit pentru ca incerca sa se adreseze , fara sa stie , unor Ciorbea , Radu Vasile , Stolojan , Roman , Predoiu – merita aceste persoane sacrificiul lui Golopentia ?
    Unul din ei a avut curiozitatea sa citeasca mesajul acestui martir , adresat lor ?

  24. Bizoane, dupa comentariul Carcotasului, daca eu as fi in locul tau, as pleca intr-un pelerinaj prelungit, macar de vreo doua saptamani.
    😉
    Ps
    Apropo, daca scriitori celebri s-au folosit de ,,negri” fie si pentru a le corecta textele, de ce sa nu le iei exemplu ? Ne-ar fi si noua mai usor sa te ,,descifram”. Poate, de multe ori, te intelegem gresit, cand de fapt d-ta esti animat de cele mai bune intentii. (Z)

  25. Doamna M.E.P. aminteste de cele ,,10 porunci” din Vechiul Testament si vorbeste de iudeo-crestinism.
    N-ar fi bai, daca istoria veche a poporului evreul ar fi fost conforma preceptelor bliblice.
    Spre exemplu, sa introspectam daca regele David (ce atat de drag iudeilor) a fost realmente un Sfant. In fine, se pare ca s-a pocait la un moment dat, dar dupa ce a comis crime si adulter;
    Oricum, David , un discipol implicit al lui Narcis, nu poate fi dat exemplu de moralitate, in niciun context istorico-religios.

    CITEZ:
    ,,……..Şi, în loc să se sprijinească în umilinţă pe puterea lui Dumnezeu, el a început să se încreadă în propria sa înţelepciune şi putere. Din momentul în care Satana izbuteşte să despartă sufletul de Dumnezeu, unicul Izvor al puterii, el încearcă să trezească dorinţele nesfinte ale naturii fireşti a omului. Lucrarea vrăjmaşului nu se face pe neaşteptate; la început, nu este bruscă, nici bătătoare la ochi, ci este o tainică subminare a citadelei principiului. Începe în lucruri care par a fi mărunte – neglijenţa de a fi sincer cu Dumnezeu şi de a te sprijini în totul numai pe El, dispoziţia de a urma obiceiurile şi practicile lumii.

    Înainte de a se termina războiul cu amoniţii, David, lăsând comanda armatei în seama lui Ioab, s-a întors la Ierusalim. Sirienii se supuseseră deja lui Israel, iar înfrângerea deplină a amoniţilor părea sigură. David era înconjurat de roadele victoriei şi de onorurile cârmuirii lui capabile şi înţelepte. Tocmai acum, când se afla în momente de relaxare şi neveghere, ispititorul a folosit ocazia pentru a-i ocupa mintea. Faptul că Dumnezeu Şi-l apropiase pe David atât de mult şi dovedise atâta îndurare faţă de el ar fi trebuit să fie cel mai puternic îndemn pentru a-şi păstra caracterul neîntinat. Dar când, în momente de răgaz şi siguranţă personală, a întrerupt legătura cu Dumnezeu, David a cedat în faţa lui Satana şi a adus asupra sufletului său pata vinovăţiei. Tocmai el, conducă-torul naţiunii, rânduit de Cer, ales de Dumnezeu pentru a aplica Legea Sa, a nesocotit preceptele ei. El, care ar fi trebuit să fie groaza făcătorilor de rele, le-a întărit mâna prin propriile sale fapte.

    În mijlocul primejdiilor vieţii de mai înainte, în conştientă curăţie de inimă, David a putut să încredinţeze cazul său în mâna lui Dumnezeu. Domnul l-a călăuzit în siguranţă peste neumăratele curse întinse înaintea lui. Dar acum, vinovat şi nepocăit, n-a cerut ajutor şi îndrumare din partea Cerului şi a căutat să iasă singur din primejdiile pe care le adusese păcatul. Bat-Şeba, a cărei fatală frumuseţe se dovedise o cursă pentru împărat, era soţia lui Urie hetitul, unul dintre cei mai viteji şi conştiincioşi ofiţeri. Nimeni nu putea să prevadă care vor fi urmările descoperirii crimei. Legea lui Dumnezeu decreta moarte pentru vinovatul de adulter, iar soldatul cu spirit mândru, jignit atât de greu, s-ar fi putut răzbuna omorându-l pe împărat sau provocând naţiunea la revoltă. Orice sforţare pe care a făcut-o David pentru a-şi ascunde vina s-a dovedit zadarnică. El se predase puterii lui Satana; primejdia îl înconjura, înaintea lui stătea dezonoarea, mai grozavă decât moartea. Nu era decât o singură cale de scăpare şi, în disperarea lui, a fost împins să adauge omorul la adulter. Acela care uneltise nimicirea lui Saul căuta să-l ducă şi pe David la pierzare. Cu toate că ispitele erau de alt soi, se asemănau în aceea că duceau la nerespectarea Legii lui Dumnezeu. David şi-a făcut socoteala că, dacă Urie ar fi ucis de mâna vrăjmaşilor în luptă, vinovăţia morţii lui n-ar fi putut fi pusă în seama sa. Bat-Şeba ar fi fost liberă să devină soţia lui David, bănuiala ar fi putut fi înlăturată şi onoarea împăratului avea să fie păstrată.

    Urie a fost făcut purtătorul propriei sale sentinţe de moarte. Prin el i-a fost trimisă lui Ioab o scrisoare cu porunca împăratului: „Puneţi pe Urie în locul cel mai greu al luptei şi trageţi-vă înapoi de la el, ca să fie lovit şi să moară” (2 Sam. 11,12). Ioab, vinovat de ucidere cu premeditare, nu a pregetat să asculte instrucţiunile împăratului şi Urie a murit de sabia copiilor lui Amon.”

    COMENTEZ:
    Iata un precursor al ultra-liberalismului, domnule Fragmentarium. (Z)

  26. Acum multi l-am intalnit in tabara la Agafton. Reusea sa-i domine pe ceilalti copii asa cum un profesor adevarat isi domina elevii.
    Era in 93 cred.
    off topic- Rusia colaboreaza neoficial cu Israel in problema Siriana. Probabil Assad nu pleaca, ISIS dispare si US ramane in zona doar prin Arabia Saudita si Israel.

  27. Cârcotaşule

    atunci cand a fots introdusa obligativitatea Euro 2 filtrul ala cu catalizatior de platina costa cca 1000$. Injectia cam tot atat.

    Cat despre noxe … depind si de cantitea de cpmbustil consumat .. care depinde si de viteza .. (inclus numarul de turatii .. ca una e sa mergi cu 3000 de ture si alta cu 6000.)

    Cat despre textul Paris-Granada este pe bune. Ma rog revista am aruncat-o de ani de zile. De acord ca testul a fost cam „la misto”

  28. @ sorin gyorgyfalvi

    D-ul Dragnea vrea competitie in PSD dar fara competitori 🙂 Cam asta va fi urmatorul Congres PSD .

    Incet , incet , securistii si nulitatile s-au impus si in PSD :

    Liviu Dragnea – fost vicepresedinte PDL
    – fost om al lui Basescu reciclat de PSD
    – i-a tradat pe rand pe toti politicienii cu care s-a aliat ( Geoana , Ponta )
    – a pierdut toate campaniile electorale pe care le-a coordonat

    Valeriu Zgonea – absolvent de seral
    – de trei ori repetent in facultate
    – lipsit de caracter
    – de nivelul lui Gabi Minte Mica

    Vasile Dancu – un tradator de doi bani
    – o lichea
    – un cal troian din grupul ( de doi ) de la Cluj
    – omul lui Basescu si al lui Boc

    Singurul competitor serios si PSD-ist adevarat ( d-ul Serban Nicolae ) a fost luxat elegant de d-ul Zgonea chiar in organizatia de Mehedinti .

  29. Universitatea de stat are o semnificaţie regaliană în transmiterea valorilor spirituale pentru o naţiune. Aşa era Universitatea din Bucureşti pe vremea profesorului Nicolae Iorga. Situaţia s-a schimbat radical de când a venit profesorul Marius Diaconescu.

  30. Asta-i tare si ca gluma si ca realitate …

    http://www.flux24.ro/surse-hezbollah-prizonierii-isis-vor-fi-dusi-in-siberia-in-tabere-de-reeducare-prin-munca-cel-mai-important-proiect-industrial-al-rusiei-in-urmatorii-10-ani/

    Surse Hezbollah: Prizonierii ISIS vor fi duşi în Siberia în tabere de reeducare prin muncă/ Cel mai important proiect industrial al Rusiei, în următorii 10 ani

    Surse ale Hezbollah, o grupare siita apropiata Teheranului, și care luptă în Siria alături de coaliția Rusia-Iran-China afirma ca între Vladimir Putin si Bashar Al-Assad ar exista o întelegere privitoare la prizonierii de razboi pe care Siria îi va captura de-acum înainte, cu precadere ISIS. Cei care nu sunt cetateni sirieni, ca si instructorii lor sauditi, qatarezi, kuwaitieni, turci si din Emiratele Arabe Unite, luati prizonieri de armata siriana, vor trebui predati rusilor. Conform întelegerii, rusii îi vor îmbarca pe loc, la bordul avioanelor de transport AN-124 care cara zilnic armament si munitii în Siria, pe prizonierii ISIS, la drumul de întoarcere în Rusia, scrie russiatoday.ro.

    Ei vor fi duși să muncească pe cîmpul petrolifer Vankor, din nordul provinciei siberiene Krasnoyarsk, care ar contine 520 milioane de tone de titei si 95 miliarde de metri cubi de gaze naturale. Acesta este cel mai important proiect industrial al Rusiei, în urmatorii 10 ani.

    Rusia spera sa acopere deficitul de forta de munca prin crearea de tabere de re-educare prin munca a prizonierilor ISIS, capturati în Siria.

    Temperaturile minime înregistrate în fiecare an aici se apropie de -62 grade C, fiind iarna cu temperature de sub zero grade cam opt luni din an. Orice fost ”taietor de capete”, evadat din taberele construite de rusi, trebuie sa stie ca pîna la prima asezare omeneasca sunt 1.000 km si zona e plina de ursi polari, atenționează Rt.ro.

  31. Așa cum unui om care află de la medic că are un anevrism cerebral și că poate să dea colțul în orice clipă, îi trece destul de repede prin creier, taman pe lângă artera dilatată, că viața-i scurtă , imprevizibilă și ar trebui să facă o nebunie pe care altminteri n-ar fi încercat-o, Victor Ponta, după patru moțiuni de cenzură , o presă aproape 100% isterică la adresa lui, o opoziție greoaie la minte, dar cu idei fixe proeminente în ceea ce-l privește și un dosar penal suprarealist pe coliva căruia stă, ca o bomboană, constituirea ANAF ca parte civilă pentru recuperarea ”prejudiciului” încasat sub formă de taxe și impozite tot de ANAF acum 9 ani, devine, pe zi ce trece , mai relaxat în declarații și tot mai putin ”politically correct”.

    A avut o opinie ”neconformă” despre cazul Rarinca.

    L-a făcut pe Uncheșelu- soarele și luceafărul la care privesc cu încredere Gorghiu și Blaga- neprofesionist și obsedat .

    Nu mai stă cuminte nici când reporterii de teren îi pun întrebări idioate (deci, atacă eterna libertate a reporterului de amplă respirație, care , apropo, astăzi ne-a prezentat pe larg locul unde a fost descoperit cadavrul ucigașului de nevastă, ucigaș numit în relatare, cu mult respect, ”domnul Costel ” și ne-a introdus în teribila dilemă dacă asasinul și asasinata trebuie îngropați împreună sau nu …)

    Mai mult decât atât, ne-a anunțat că se orientează cu politica externă către alte orizonturi decât cele europene , căci nu mă îndoiesc defel că a auzit și el celebra rostire printre măsele : „Acest premier nu va merge niciodată la un summit al Consiliului European!” și știe că, în general, cel mai deștept cedează.

    Din țările calde ne anunță și ultimele evoluții în cazul România-Schengen- un fel de ”case closed”( cel puțin până prin 2017) .

    Peste capul lui Ponta plouă cu sesizări la CSM pentru apărarea unor reputații șifonate , plouă cu verdicte de ”…a afectat independența…”, plouă cu articole în care formularea ”rușinea Europei ” este cea mai blândă hiperbolă, plouă cu istericalele duduii Gorghiu ( tocmai demascată că și-a ”coafat” CV-urile, ca să ”dea bine” la raionul de incompatibilități), plouă cu indignarea lui Joseph Daul și cu veninul lui Băsescu, cam sprinten și cam nerăbdător să se întoarcă de unde n-a plecat niciodată.

    De când este, însă, INAMICUL PUBLIC NR.1 cu diplomă și coroniță, Victor Ponta vorbește mult mai liber despre cine conduce în momentul de față România. Căci, vorba Cameliei Bogdan, intelectuală în timpul ei liber, între orele 20 și 21 : ”…secretul a devenit de polișinelă…”

  32. Republica Moldova este un tarim unde rusii au stiut sa dilueze romanismul dupa al doilea razboi mondial, trimitind acolo multi rusi sa comande, si trimitind mii de romani in Kazahstan, sau chiar la Moscova. Ma tem ca Rusia nu va ceda aceasta zona de influenta, care e perfecta pentru ei, la vest de Ucraina, si in coasta NATO si UE. Aproape de Romania, sa nu poata romanii sa doarma. O alianta atipica s-a construit intre Ungaria si Rusia, si ungurii cred ca asteapta ca Rusia sa isi arate muschii in Europa, ca sa poata sa isi ia ce cred ei ca e al lor. Si tare ma tem ca daca UE se destrama, acolo ajungem. SUA nu o sa apere Romania, chiar daca legea o cere, pentru ca SUA nu va risca un razboi nuclear cu rusii. Iar rusii se vor folosi de asta sa isi recreeze Imperiul lor.

    Atentie la miscarile bancilor in UE. Ele prefigureaza vremuri dificile.

  33. Acum , ma iau dupe Dvs si -ca românul, imparţial şi nestiutor de limbi straine sau fara aplecare spre dumnealor, zic şâ io cu mândrie proletară,, Să trăiască VOLKSVAGENUL, citit asa cum se scrie, fara a umbla cu ,,şioara vopsită” ca Marin Morarul, flacau in casa la CARATASE. Totuşi trăiască ,,Folcsvagănul”, al carui părinte a fost Hitler. El i-a cerut lui Porsche sa faca o ,,caruţă a poporului”

  34. Bizoane,
    Nu-ncerca s-o scoţi la vopsea, că tot autist eşti. Da, nivelul de noxe depinde de mulţi parametri, da-n cartea tehnică a fiecărei maşini este specificată turaţia la care se face măsurătoarea.
    Restul aiurelilor ţine-le pentru tine, ca şi revistele din care te documentezi!

  35. @T-Rex
    Eu ştiu că neamurile mele sorocene, care nu s-au refugiat, au fost trimise în Siberia. Acum Soroca a devenit „oraşul mişto”. Sigur că-i place şi lui Vladimir Putin actuala structură demografică.

  36. ~Cei care nu sunt cetateni sirieni, ca si instructorii lor sauditi, qatarezi, kuwaitieni, turci si din Emiratele Arabe Unite, luati prizonieri de armata siriana, vor trebui predati rusilor.~
    A uitat sa aminteasca de cei americani….

Lasă un răspuns