Dezbaterea despre femei si spionaj

IAB_4987

IAB_5057

IAB_5025

Dezbaterea despre femei si spionaj, la FET, a fost extrem de animată.. Au participat peste o sută de persoane iar interventiile, pornind si de la cărtile amintite, au fost foarte interesante. Alaturi de invitatii speciali, a luat cuvântul prof. Vergatti, care a evocat câteva cazuri de spionaj, spectaculoase, din Ardeal, de la inceputul secolului trecut. Cred că a functionat fară probleme si transmisia live.

36 de gânduri despre “Dezbaterea despre femei si spionaj

  1. Recunosc faptul că nu mă pot sincroniza cu programul manifestărilor de la Fundație, nici măcar pentru transmisiile live.
    Așa că vă rog, domnule Năstase, să nu considerați inoportune observațiile personale ce voi posta, chiar dacă, dezbaterea propriu zisă s-au discutat și problemele ce mă preocupă pe mine.
    Marea mea nedumerire este legată de imensa distanță între realitatea ce trăim și poziționările oficialilor din țările aliate.
    Adică CIA sau MI6, că ele-s mai celebre, nu-au fost capabile să transmită situația exactă din România?! Chiar nu au personal capabil să deceleze care-i situația reală și să transmită informația corectă?
    Hai, pot crede că fostul ambasador al USA, auto demascat ca emul al monicăi macovei, a determinat devierea de traseu a nefericitului de adj.al Secretarului de Stat H.Clinton, care avenit să ne spună că s-au furat 2 mil. de voturi la Referendum, dar cum Dumnezeu s-a ajuns ca șefa DNA să fie glorificată și de la nivelul central al Administrației americane?!
    Dar când Codruța Kovesi cheltuie banii publici să ancheteze cazuri ce nu-s de competența sa (cazul Rarinca sau, mai ales, cazul votului de la referendum cu juratul pe Biblia pusă pe capota mașinii), însă se vaită că din lipsă de bani nu anchetează devalizările din bugetului de stat ale perioadei cu băsescu Președinte – era cazul ca cererea ei să fie susținută de americani?
    Încep să cred că MI6, și prin ei și CIA, este puternic penetrat de tipi precum Kim Philby sau Gordon Lonsdale, că altfel nu am cum să admit poziționarea stupidă a ambasadorului britanic la București, ca prim solist al celor patru ambasade ce ne dăscălesc perpetuu.
    Faptul că USA au acceptat ca ambasadorul Român, propus de Johannis, să fie fostul șef al SRI, îmi face impresia că se dorește a fi anihilat și acest canal de ar fi putut să transmită informații „ne dorite” Administrației americane!

  2. Dintr-un punct de vedere primordial, estetica înseamnă studiul naturii senzaţiei. Ce fel de studiu ? Anume ce valori emoţionale sunt implicate. Să remarc aici, maliţios, că modernizarea studiului, de exemplu folosirea imageriei obţinută prin rezonanţa magnetică nucleară, nu ajută prea mult.

  3. Un exemplu de manipulare din partea mediei e următorul:

    Media acreditează ideea că toți parlamentarii lucrează doar trei zile pe săptămână.
    În realitate, munca parlamentarului nu e doar participarea la plen și prezența în Palatul Parlamentului.
    Activitatea cea mai importantă e în colegiu. Informațiile primare vin de la alegători și de la firmele private.
    Când e vorba de un proiect de lege, nu toți parlamentarii au cunoștințe în domeniu, ei fiind de formații diverse. Proiectele sunt analizate în comisiile de specialitate și în grupurile parlamentare. Parlamentarii dintr-un grup parlamentar votează toți la fel pentru că trebuie să urmeze programul și ideologia grupului/partidului. Votul trebuie să fie în consonanță cu politicile anvizajate de partid.
    Când proiectul ajunge în plen, grupurile/parlamentarii știu cum vor vota, așa că, în ședințele foarte lungi, e imposibil ca oamenii să nu moțăie, să nu ațipească, mai ales dacă vreun coleg ține un discurs interminabil.
    Ațipeala asta e prezentată greșit de media drept somn pe banii contribuabililor (deși contribuabilii care ar trebui să se plângă sunt puțini, evaziunea fiscală fiind starea naturelă a boborului).
    Manipularea a prins, informația fiind trunchiată și distorsionată.
    Sigur că sunt și parlamentari incorecți, dar ei sunt în același procent în care există alegători incorecți în restul societății.
    Parlamentul e societatea în mic.

  4. Eu nu mai inteleg nimic … Ar trebui sa ne fie mila de Victor Ponta pentru ca este victima abuzurilor ANAF ?

    In mod normal ar trebui sa ne bucuram de acest abuz pentru ca astfel va intelege si d-ul Ponta ( pe pielea lui ! ) cum functioneaza aceste institutii si care este rolul lor .

    Pai dansul , când a creat aceasta monstruozitate numita ANAF , când ii trimitea sa dea amenzi la toti nefericitii , sa le inchida afacerile si sa le faca dosare penale pentru orice mica neregularitate iar pe unii sa-i impinga la sinucidere

    http://www.antena3.ro/actualitate/un-om-de-afaceri-s-a-sinucis-dupa-ce-a-fost-controlat-de-anaf-314996.html

    nu s-a gandit ca la un moment dat va urma si el ?
    Daca el nu a inteles aceste lucruri ( si sunt convins ca nu le-a inteles ) de ce nu l-au tras de maneca colegii din PSD . Sa-i spuna ca greseste .

    Singura lozinca a lui Ponta a fost ” Bani la buget cu orice pret ! ” . Pai pretul acesta sunt ABUZURILE !!!

    Când conduci o tara cu instrumente medievale ( teroare , taxe , impozite , controale , frica , etc. ) si atmosfera devine medievala …

    Deja mi-e sila sa mai aud lamentarile acestui copil infantil care si-a batut joc de sperantele romanilor si ale PSD-ului si care acum se da victima sistemului creat chiar de el . Este prea mult !

    ………………………………………………………………………………………………..
    Victor Ponta a răbufnit la adresa ANAF

    Bratu Iulian / 01 oct 2015 / 14:35

    Premierul Victor Ponta a comentat în termeni duri faptul că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în procesul în care el a fost trimis în judecată de DNA.

    „Eu, sincer, nu ştiu la ce s-a constituit ANAF-ul parte civilă, având în vedere că ANAF-ul mi-a dat act că ei au încasat toate taxele şi impozitele. Probabil de frică. Toată lumea ştie că nu e nici un prejudiciu”, a declarat Victor Ponta, joi, la Târgu Jiu.

    „A.N.A.F. s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal cu suma de 126.979,73 lei față de inculpatul Șova Dan-Coman și cu suma de 51.321,80 lei față de inculpatul Ponta Victor-Viorel”, arăta DNA în comunicatul în care anunţa trimiterea în judecată a lui Victor Ponta

    – See more at: http://www.dcnews.ro/declara-ie-dura-facuta-de-victor-ponta-la-adresa-anaf_485758.html#sthash.fQhVkMhn.dpuf

  5. DESPRE SPIONITĂ, CONSPIRATIVITĂ ŞI DISTORSIONITĂ la un coleg de blog

    Un coleg de blog are o teorie simpatică despre spionajul feminin. Dânsul crede că părerile domniei-sale expuse public şi curajos sub pseudonim ( altfel, deşi recunoaşte că n-are curajul de a posta sub numele real, se uită în pantalonii premierului , să vadă dacă nu cumva lipsesc vreo două accesorii, pe-acolo…) sunt obiectul atenţiei şi preocupării mele , că mă străduiesc să-i distorsionez mesajul, că fac, cu sudoarea pe frunte , o muncă „informativă” ca să-i compromit producţiile literare , ideile fascinante, cele de atât de mare impact încât devin periculoase pentru vreo „cauză”, că afectez mult timp şi tenacitate ca să-i „montez ” textele, etc.etc…

    Eu aş putea să-i spun cu ce metodă simplă îi fac aşa-zisa monitorizare, dar s-ar risipi tot aburul de conspirativitate şi mister, şi-ar fi păcat să-l dezamăgesc…

    Singurul lucru cert este că n-am schimbat nici un cuvinţel din postările domniei sale, nici nu le-am „montat”, nici nu le-am dat un alt înţeles.

    Dragă colega, eu nu din jurnalul dumitale intim citez, cu rigurozitate şi cu ghilimelele de rigoare, ci doar din ceea ce cu multă lejeritate postaţi pentru publicul larg, tocmai pentru ca acesta să ia la cunoştinţă despre ceea ce gândiţi, după ce aţi renunţat la metoda de a da doar „link”-uri . Aceea era, însă, o modalitate mult mai comodă şi mai puţin provocatoare decât scrisul.

    Deoarece scrisul , prietene, din păcate pentru dumneavoastră, este, mai întotdeauna, un martor nemilos .

  6. În agitata politică românească observ că, mai nou, există PNL-ul – PNL şi PNL-ul Marius Rogin-SECTOR 4.

    Eu pe PNL-ul Marius Rogin-SECTOR 4 am avut plăcerea să-l cunosc la mitingul de alaltăieri, când era pe spatele unor pufoaice de campanie, era pe nişte pancarte de culoare albastră, bine încoţopenite, mai vizibile decât Predoiu Cătălin, candidat la funcţia de Prim-ministru, şi mai era şi pe nişte materiale electorale aruncate sub copaci, la sfârşitul marelui miting.

    Aşa cum vrăjitoarele care se respectă, specialiste în magia albă, lucrează direct cu Sfântul Duh iar Simona Creţu , consilier în Primăria Generală a Bucureştiului , colaborează nemijlocit cu Cosmosul şi cu Atracţia universală pentru ca să-l bage pe Oprescu la închisoare, şi PNL-ul Marius Rogin -SECTOR 4 lucrează direct cu Preşedintele Iohannis. Adică, pe fluturaşii electorali ( 125 000 lepidoptere declarate) , vârâţi prin căsuţe poştale, pe o parte este Marius Rogin , iar pe verso este Klaus , cu celebra sa fotografie electorală în care ne indica „ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT”. Numai că , de astă dată, Iohannis ne face semn fix către SECTORUL 4- ăsta fiind acum un deziderat mai important, după ce „lucrul bine făcut ” se vede că merge uns.

    PNL-ul Marius Rogin SECTOR 4 a fost o bună bucată de timp PDL-ul Marius Rogin – fără-de-sector, deoarece în Neamţ, de unde vine el, nu sunt sectoare. Iată ce opinii avea domnia-sa pe vremea aceea:

    “Noi am încercat să aplicăm în România o rețetă rusească, dar nu ne-am dat seama că nu putem fi la fel de „odihniți” ca rușii, pentru că nu avem aceleași resurse….Foarte mulți cetățeni din fostele republici ale Rusiei se trezeau de dimineața și beau până seara, lucru pe care l-au copiat foarte rapid și românii. Iată că au 20 de ani și nu reușim să ne trezim…Ne trezim dimineață să mergem la muncă, să fim primii la restaurant…”

    Ai zice că e o harnică furnicuţă, domnul deputat , nu ca alţii care dis–de- dimineaţă hop! la restaurant. Ei, dar dacă ne uităm la iniţiativele legislative ale domniei-sale, vedem că lucrurile sunt un pic nuanţate, adică dânsul va rămâne în istorie prin zguduitorul proiect de lege care propune să ne luăm liber de ziua de naştere, că şi aşa nu ne stă mintea la treabă. Iată:

    „De ziua angajatului, acesta se gandeste la ziua sa in loc de activitatea de la locul de munca. In momentul de fata, de foarte multe ori, angajatorul nu-i acorda zi libera, iar angajatul se vede in imposibilitatea de a-si serba ziua(…) Daca vine cu diverse produse la munca – suc, bere, prajituri, va ingreuna cu siguranta tot mecanismul de productie”

    Adică, un fel de mini-concediu. Aşa , da! se explică! Acum înţeleg şi eu mai clar afinitatea dintre PNL-Marius Rogin SECTORUL 4 şi Klaus Iohannis. Atâta că eu cred că ar trebui ca Preşedintele să primească „liber” şi de ziua Primei Doamne!

  7. Personal, nu mă întreb de ce ambasadele străineze închină osanale codruței & co. Sunt convinsă fără urmă de îndoială, că spionajul funcționează în parametri, că toată lumea care trebuie să știe, știe de marinarul bețiv și uneltirile lui, de toate afacerile spionilor retrași oficial, de unealtă zisă coldea și codruța, dna, etc.

    Străinezii care fac jocurile în lume se prefac atunci când îi laudă (pentru că ei le fac mersul în țărișoara noastră): ne uităm unii la alții direct în ochi și știm: noi știm că ei mint; ei știu că noi știm că ei mint; noi știm că ei sunt mari și tari iar noi suntem nimeni pe drum și ei știu că noi suntem conștienți și de asta. Totuși, ei spun ceea ce spun (am înțeles că se cheamă diplomație), ca să ne fie clară poziția lor și bine-ar fi să nu picăm de fraieri, încercând să ne revoltăm, pentru că ei ne dau libertatea de a înghiți rahaturile lor cu lingura proprie, de bună voie și nesiliți de nimeni, dar forțați de împrejurări. Așa, ca fapt divers, nu trebuia să facă și gestul acela grețos (beac!) s-o mai și decoreze. Doamne, au și ei proștii lor.

    Pe cuvânt, dacă am vreo dilemă. Drepturi? Suveranitate? Da, cum să nu? Când nu se lovesc de interesele lor. Și interesele lor s-au deformat de tare ce s-au îngrășat și nu mai încap la ei acasă. Chiar că nu mă întreb nimic. Altfel cum se poate explica logic purtarea occidentului care dărâmă 10 000 000 de voturi din pix? Care ne vâră arabii pe gât ca să le dăm casă și mâncare, locuri de muncă, locuri în școli… poate vor îndată și ei un reprezentant în parlament. Noi ne opunem, dar suntem obligați. Chiar nu-i clar că se strânge puterea din lume într-un singur pumn?

    Spionajul funcționează brici. Depinde în ce scop. Filmele cu James Bond sunt povești cu Feți-Frumoși și Ilene-Cosânzene.

    Oare de unde nu apare o Elenă ca aceea din Troia, ca să schimbe mersul lumii, că altcineva, cine?

  8. @ luminita arhire

    Chiar merita sa va consumati energia lecturând si analizând postarile mele , unele vechi de ani de zile ?
    Chiar n-aveti altceva mai bun de facut ? Daca doriti , va pot da eu cateva idei …

    Va suspectez ca v-ati facut un folder cu postarile mele ca sa va fie mai usor 🙂

  9. Cornu
    octombrie 1, 2015 la 4:52 pm

    De unde stiti ca Bashar este criminal ?
    Mai credeti si acum in propaganda americana referitoare la asazisele arme chimice ale lui Saddam (in Irak), in cautarea carora tancurile americane au rascolit in zadar desertul irakian ?
    In Siria lui Bashar era stabilitate, biserica crestina si siturile arheologice (valori ale intregii umanitati) erau protejate.
    Dupa implicarea americana (asa cum vedeti ca se intampla si in Ucraina), s-a destabilizat o tara, iar terorismul a fost incurajat. Unii se intreaba daca nu cumva chiar americanii au sustinut (si sustin) organizatiile teroriste, asa cum procedeaza Turcia. Ma rog, Turcia are interes sa loveasca in kurzi, desi acestia lupta impotriva ISIS.
    Luati aminte ca Al Qaeda este parte a grupurilor de rebeli care lupta impotriva regimului legitim al Siriei, rebeli finantati si inarmati de catre Occident.
    Lucrurile sunt mult mai complicate decat la prima vedere, stimate coleg. Nu intamplator, America, Israel si Rusia au ajuns la un oarecare consens, dupa ce politica americana in Orientul Mijlociu s-a dovedit un fiasco total, iar Europa a intrat in impas confruntata cu fenomenul imigratiei.
    Dar nu numai in Siria sunt astfel de probleme, haosul a fost instaurat de catre occidentali si in Afganistan, in Irak, sau Libia, de unde provine o mare parte dintre refugiati/imigranti.
    Cand exporti revolutii in alte sisteme de valori si civilizatie, fara sa stii cu precizie ce pui in loc, trebuie sa te astepti la contra-reactii, uneori, greu previzibile si surmontabile.
    Este elementar.
    ps
    Un atac intr-un colegiu din Oregon a ucis vreo 15 persoane. Iata ce democratie inalta are America si ce exemplu pozitiv este pentru restul lumii. (Z)

  10. fostă basarabeancă
    octombrie 1, 2015 la 6:27 pm

    Avem o Elena, dar nu din Troia, ci din Plescoi.
    Cine stie..poate ca dinspre blonde va veni salvarea natiei.
    (Z)

  11. SUA și unele țări europene occidentale insistă să repete greșelile pe care le-au făcut în Africa și Orientul Apropiat sau mai puțin apropiat, când au dat jos liderii și le-au îndesat pe gât țărilor din aceste zone democrația de tip occidental.
    S-a văzut și se vede ce-a ieșit.
    Acum vor să facă și cu Siria același lucru. Al Assad nu e democrat, e dictator, e tiran, zic ei, el trebuie dat jos și instalată democrația de tip american, francez, britanic…

    Măi, băieți și fete de dincolo și de dincoace de ocean, vedeți-vă, măi, de treabă, că aveți destulă în țările voastre!
    De exemplu, zicea CNN anțărț, SUA are 50 de milioane de săraci-sărăntoci.
    Uite, nici n-a început bine luna octombrie, și un american get-beget a mai eliminat niște concetățeni.
    Teroriștii musulmani nici nu își mai cheltuiesc banii și energia pe voi, fiindcă au văzut că vă căsăpiți unii pe alții.

  12. Donkeypapuas
    octombrie 1, 2015 la 11:18 pm

    Aveti dreptate , dezbaterea, in democratie, trebuie permisa/acceptata oriunde (mai putin, probabil , in spatiile amenajate in vederea utilizarii de catre o singura persoana 😉 )
    Subliniez: dezbaterea, nu contestarea obsesiva generatoare de haos.
    Intotdeauna, cand nu esti de acord cu ceva/cineva, pui pe masa o alternativa viabila si credibila. Oricum, nu patru cuburi de gheata. (Z)
    Mie mi se pare ca asazisul ,,nou PNL”, este departe de acest deziderat.
    Apropo, liberalii si-au justitificat, partial, ruperea (de) USL, cu numirile de procuroi sefi efectuate la propunerea lui Victor Ponta. Ati mai auzit vreun liberal (in afara de Calin Popescu Tariceanu) sa o conteste pe d-na Laura Codruta si metodele ei de tip neo-stalinist, sau gestapoist ? Eu nu, dar poate eu nu aud bine. (Z)
    Repet motto-ul NKVD-ului: ,,Nu exista nevinovati, doar persoane de care nu ne-am ocupat suficient”.

  13. serbanfl

    Uneori serviciile de informatii au sarcina de a „implemneta” directia politica hotarata de guvernele lor …
    Na exemplu de stire : Evelyn Farkas, oficial de top al Pentagonului in supravegherea relatiilor militare cu Rusia, demisioneaza pe fondul dezbaterii din cadrul administratiei Obama privind modalitatea de raspuns la actiunile Rusiei in Ucraina si Siria, scrie Politico.com. Evelyn Farkas, secretar adjunct al Apararii pentru Rusia, Ucraina si Eurasia, va parasi acest post la sfarsitul lunii octombrie, dupa 5 ani in cadrul Departamentului Apararii.
    http://www.hotnews.ro/stiri-international-20464880-oficial-top-pentagonului-resposabil-supravegherea-relatiilor-militare-moscova-demisioneaza-fondul-actiunilor-rusiei-siria-ucraina.htm

    Evelyn cum ?! Farkas!!!
    Ma prg in anii 90 Zbigniew Kazimierz Brzeziński „sfatuia” adtia SUA visnad (ca orice leah!) la ziua cand Rusia va fi o „inutila pe harta”

    Asa ca depanda cine da linia. Si daca linia este … atunci asta este. Ce importmata are situatia exacta ? Nu vrem RGMC ? Sauntem comunisti! Nu vrem gaze de sist? Apai referendumul a fots fraudat!

    Curios cum a fost totu Ocinai harasho ca nu ma facut Bell Cobra sau autistrada Bechtel . Dar intr-un fel normal daca printre sfetnici au fots Pacepa si Volodea si in spatele lor ungurul Soros

  14. Victus Ponta „Eu nu ştiu, sincer, la ce s-a constituit ANAF-ul parte civilă, având în vedere că ANAF-ul mi-a dat act că ei au încasat toate taxele si impozitele. Dar nu pot să-i întreb, pentru că fiind vorba de mine, nu pot să-i întreb. Atâta i-a dus mintea, să spună am încasat toate taxele…probabil de frică. Ştiţi şi dumneavoastră, toată lumea ştie că nu e niciun prejudiciu. Habar nu am, nu ştiu!”
    SPer insa ca stie precedentele unui alt „prejudiciu” cam discutabil …..
    Insa eu stiu la ce s-a constituit ANAF-ul parte civilă Se cheama coabitare cu sistemul pe care a fots mandtat sa il distruga (sistemul)

  15. Stimatã Doamnã,
    Existã şi astfel de ţucãlari decrepiţi ai lui Geoanã, plãtiţi la numãrul de înjurãturi anti-Ponta. Cu foamea în gât, agitându-se disperaţi pentru depãşirea normei, înjurã pe oricine, de teamã sã nu-şi piardã obişnuinţa…

  16. fosta basarabanca

    Stiti ce-i foarte amuzant ? Constitutia a fost gandita si elaborata de avocati.(Z)
    Cred ca acum isi mananca unghiile degetelor care au semnat, vazand ce putere discretionara au acordat celeilalte parti, anume acuzarea. In mod normal, acuzarea si apararea trebuie sa fie in echilibru.
    Spuneti si dvs daca acest echilbru chiar exista in realitate.

  17. Maria Diana Popescu : +Klaus Iohannis marşează „disciplinat” pe aceeaşi linie antiromânească / Vom avem parte de un cincinal de umilinţă şi batjocură străină, după un deceniu de stăpînire băsistă multilaterală. Prea entuziaşti şi induşi în eroare de promisiuni, românii l-au votat pe Iohannis, nutrind speranţa că vor cina cu bogătaşii Europei la masă. Astăzi, dezamăgiţi pentru că Preşedintele a cedat poliţiei planetare ceea ce a mai rămas din suveranitatea şi independenţa noastră, în schimbul unor invitaţii de a ţine discursuri sterile şi de a perora de la tribuna Înaltelor Porţi, precum cea de la O.N.U., cei mai mulţi români îl critică, îl ocărăsc şi-l huiduiesc pe unde îl prind în cîmp deschis. Cum se simte preşedintele Iohannis, scăzînd în sondaje, tot mai huiduit pe „feisbuc” sau de cîte ori dă ochii cu publicul? N-are treabă cu simţitul, n-are treabă cu ruşinea, încasează cu mîndrie! Nu se pricepe la mai mult! Sînt voci care spun că a fost sfătuit să nu ia în seamă aceste bilete de favoare! Pe pămîntul unchiului Sam, Klaus Iohannis nu s-a dus cu mîna goală. A luat un obiect de importanţă vitală pentru siguranţa naţională: lada cu cărţile magice de dictări, ca să le demonstreze americanilor ce scriitor patetic este şi, desigur, discursul scris cu litere mari, fără de care s-ar fi uitat în gol, la microfon, precum, ştiţi dumneavoastră cine, la poarta nouă! Ce-a vorbit în faţa Adunării Generale a O.N.U? A făcut un playback după hîrtiile scrise de Mihalache sau de un alt consilier, la fel de slab. În mod repetitiv, aceleaşi cuvîntări fără fond, fără viziune, la nivelul naivităţii politice, vorbe goale, scoase din burtă, aberaţii de nivel înalt, încît americanii au exclamat uluiţi: Ce preşedinte şi-au tras românii! Un discurs zero barat, ca şi mandatul său de pînă acum. De fapt, n-are nicio vină pentru că citeşte nişte fraze sforăitoare, „opera” lui don Mihalache (nu vă duceţi cu gîndul la fostul lider ţărănist din secolul trecut, ar fi o insultă pentru acesta!) sau a celor care i-au negociat şederea pe fotoliu. Politica internaţională e doar un comerţ cu discursuri, arme, bani, state, crize, crime şi soră bună cu cea mai veche meserie din lume. De la tribuna O.N.U., ipocritul războinic Obama declara că vrea pace începînd cu ora imediat următoare. Dar, cum se goleşte sala, dă drumul rachetelor şi dronelor, înarmează rebelii din ţările Arabe, îi asmute pe unii împotriva altora, mai trimite o tranşă de imigranţi în Europa şi mîrîie la preşedinţii statelor slugarnice, printre care şi la al nostru, că dacă nu sînt ascultători, îşi pierd zgarda anti-purici! Ce-au făcut, de fapt, participanţii la aniversarea O.N.U., care abia mai respiră, pentru că hegemonia americană i-a subminat şi anihilat în totalitate rolul pe plan internaţional? Păi, s-au înfruptat împreună din viţelul de aur, dar nu au luat atitudine faţă de criza de proporţii prin care trece omenirea! Aşadar sînt cu toţii complici la tragedia planetară. Au acceptat cu capetele plecate Noua Ordine Mondială. Oricît ar încerca Preşedintele României să se erijeze în luptător pentru cauze umaniste, pot spune cu siguranţă şi fără urmă de îndoială că instinctul său politic necizelat îl întrece cu mult în intensitate pe cel uman. Să-i explice cineva domnului Iohannis, cu DEx-ul în faţă, ca să-şi ia notiţe şi să înveţe, ce înseamnă umanism şi solidaritate. Tuturor, de la preşedinte pînă la „politicianul” de la Cuca Măcăii, cele două noţiuni le sînt necunoscute. Solidaritatea, sub umbrela falselor doctrine şi platforme, înseamnă pentru ei oportunitatea şi privilegiul de a-şi spori averile în mod necinstit, înseamnă solidaritatea penalilor. Preşedintele Iohannis nu-i străin de acest aspect şi marşează „disciplinat” pe aceeaşi linie antiromânească, căzînd de acord, pe negîndite, cu directivele Înaltelor Porţi, nesocotind interesele statului pe al cărui tron l-au aşezat tastele calculatoarelor. România postdecembristă n-a avut nici un preşedinte şi nici un partid cărora să le pese de modul inuman (asta apropo de umanismul declarativ al preşedintelui) în care supravieţuieşte populaţia săracă a României, dar se manifestă deja o grijă exacerbată pentru „refugiaţi”, care, odată instalaţi în buricul civilizaţiei, nu vor sta cu mîinile în buzunare. Au la ei „programa şcolară” elaborată de elitele din umbră şi se vor constitui în grupări fundamentaliste, ca să dea cu Europa de pereţi. Oare nu aţi observat că aceşti imigranţi nu sînt oameni săraci? N-aţi observat că majoritatea vorbesc engleza! Başca tehnica de ultimă generaţie pe care o folosesc pentru conectarea la internet? Cît de bine mînuiesc tabletele, laptopurile şi cardurile? Aceşti sărmani în ghilimele vor fi găzduiţi şi în România, iar potrivit Strategiei Naţionale privind Imigraţia, fiecare persoană va primi ajutor de şomaj de 1.100 de lei pe lună! Cît un medic după şase ani de studiu! Cum rămâne cu românii care şi-au pierdut locurile de muncă în urma „privatizărilor” mafiote şi n-au niciun venit? Vai de mama lor! Deşi sînt cetăţeni ai României, un număr important de români, care nu au încă vîrsta de pensionare, nu au nici loc de muncă, nu primesc nici şomaj şi nu figurează în nicio evidenţă de ajutor social. În condiţiile nou create şi impuse prin vocea Junker-ului de la Bruxelles, aceşti cetăţeni români vor avea justificarea legală să ceară şi ei azil politic în propria lor ţară, că să poată primi ajutor de şomaj precum imigranţii şi să supravieţuiască sărăciei. Cu toate că ţara noastră nu este atractivă pentru imigranţi, Bruxelles-ul ne pricopseşte cu o cotă parte, prea mare pentru sărăcia noastră! Dar, să vedeţi cum îşi vor lua singuri tălpăşiţa de la noi! La fel cum au rupt-o la fugă spre alte ţări civilizate batalioanele de tineri români, scîrbiţi de regimul de sub domnia lui Băsescu Vodă şi speriaţi de cuţitul lui Boc, care le-a mai tăiat 25% din sărăcia salariilor. În mod hilar, Traian Băsescu o face pe patriotul în problema refugiaţilor, dar cînd era preşedinte s-a arătat extrem de deranjat de aglomeraţia internă, afirmînd că nu-i pasă dacă medicii şi tinerii emigrează. „Mare” preşedinte a fost Băsescu, mare jucător, la fel ca toţi preşedinţii postdecembrişti, la fel ca şi Iohannis, care şi-a dat acordul ca România să fie invadată de popoarele lumii, să fie ocupată de militarii N.A.T.O., şi de tehnica militară americană, de dragul „parteneriatelor” dintre serviciile speciale ale statelor, care i-au vîrît hîrtiile pe sub nas lui Maior, la rîndul lui, sîrguincios şi prea-plecat „negociator”, doritor să ne elibereze total de puţinul care a mai rămas din suveranitatea şi independenţa Statului Român.+ SURSA http://www.art-emis.ro/editoriale/3143.html

  18. Ion Neculce (excerpt din „O samă de cuvinte“): +Ștefan-vodă cel Bun, când s-au apucat să facă mănăstirea Putna, au tras cu arcul Ștefan-vodă dintr-un vârvu de munte ce este lângă mănăstire. Și unde au agiunsu săgeata, acolo au făcut prestolul în oltariu. Și este mult locu de unde au tras pănă în mănăstire. Pus-au și pe trii boierenași de au tras, pre vătavul de copii și pre doi copii din casă. Deci unde au cădzut săgeata vătavului de copii au făcut poarta, iar unde au cadzut săgeata unui copil din casă au făcut clopotnița. Iar un copil din casă dzicu să fie întrecut pe Ștefan-vodă și să-i fie cădzut săgeata într-un delușel ce să cheamă Sion, ce este lângă mănăstire. Și este sămnu un stâlpu de piatră. Și dzic să-i fie tăiat capul acolo. Dar întru adevăr nu să știe, numai oamenii așè povestescu. Fost-au și bisericuță1 de lemnu întru acel delușel și s-au răsipit, fiind de lemnu. Și așè au fost făcut mănăstirea de frumoasă, tot cu aur poleită, zugrăvală mai mult aur decât zugrăvală, și pre dinlăuntru și pre denafară, și acoperită cu plumbu. Și dzicǔ călugării să fie fost făcut și sfeșnicile cele mari și cele mici și policandru și hora tot prisne de argint, și pe urmă să li fie luat un domnu și să fie făcut alteli de sprije, care le-am apucat și noi. Iar stricându-să un clopot mare la mănăstire și făcând călugării clopotul a doa oară, au pus aceste toate ce scriu mai sus în clopot, ca să fie mai mare. Lăsat-au Ștefan-vodă cel Bun la mănăstirea Putna, după moartea lui, arcul lui și un păhar, ce vorbiè călugării la mănăstire că este de iaspis, ce era în chipul marmurii albe și al farfurii, ca să fie întru pomenire la sfânta mănăstire. Și arcul l-au fost trăgând cu vârtej. Și la vremea lui Constantin Cantemir-vodă, fiind răscoale, au vinit niște căzaci cu leși, cu moldoveni joimiri, vrând ca să jecuiască ce ori găsi în mănăstire. Deci fiind un turnu cu bună tărie, nu putè să jecuiască. Deci au dzis călugarilor să dè turnul, că nu vor lua a mănastirii nemică. Iar călugării necredzind, nu vrè să dè turnul. Iar acei căzaci cu leși și cu moldoveni îndată au aprinsu mănăstirea, iar călugării, vădzând că aprind mănăstirea, îndată au dat turnul. Atunce, îndată, având pușci de apă, acei căzaci, leși și moldoveni au stânsu focul. Deci atunce au jecuit tot din turnu ce au fost a boieri și a neguțitori, iar a mănăstirii n-au luat nemică, fără numai arcul lui Ștefan¬vodă. Iar păharul au fost pănă la a triia domnie a lui Mihai Racoviță-vodă. Și scoțindu-l din turnu un egumen, pre anume Misail Chisiliță, și vrând să să fălească, au băut la masă cu acel păhar a lui Ștrfan-vodă, cu niște slugi boierești, ce era zlotași. Și bând mult cu acel păhar, s-au îmbătat și, fiind beți, au stricat un lucru scumpu domnescu și de minune ca acela.+
    Arcul lui Ştefan cel Mare este un simbol imperial. De ce a lăsat şi paharul ? Ca să arate că este un lider civilizat. Spre deosebire de bulgarul Han Krum, al cărui simbol de suveranitate era craniul liderului inamic, transformat în cupă.

  19. Libyan Crisis: Who Will Fall Victim to US ‘Humanitarian’ Intervention Next?

    © AP Photo/ Mohammed el-Sheikhy

    After US-NATO forces have bombed Libya into bedlam the question remains open who will fall victim to Washington’s „humanitarian” mission next, expert in political and military affairs Brian Cloughley asks.

    NATO’s saber-rattling and muscle-flexing anywhere in the world always looks like a bad omen since the Alliance has never learnt from its mistakes.

    NATO’s military campaign in Libya has led to a humanitarian catastrophe of epic proportions, however, Washington is unwilling to admit that it was a grave mistake for the US to topple Libyan leader Muammar Gaddafi.

    „US-NATO’s three billion dollar jamboree of aerial destruction that reduced Libya to bedlam was described by the West as a military triumph, and hailed in 2012 by two prominent US-NATO military figures [Ivo H. Daalder and Admiral James G. Stravridis] as demonstrating that ‘by any measure, NATO succeeded in Libya’,” author and expert in political and military affair Brian Cloughley underscored in his article for Strategic Culture Foundation.

    Although NATO has „succeeded,” it is at the same time undeniable that the havoc in Libya, torn apart by civil war and Islamist insurgency, will continue, Cloughley noted, citing rightist Washington think tank and intelligence company Stratfor.

    So what did the NATO chiefs mean by saying that „NATO succeeded in Libya”?

    Indeed, under Gaddafi Libya was hardly a paradise, the expert noted. On the other hand, the Libyan leader „did a great deal for his country” and had long been supported by the US and Britain, Cloughley emphasized.

    According to the World Health Organization’s (WHO) report, before the uprising Libya was „providing comprehensive health care including preventive, curative and rehabilitative services to all citizens free of charge through primary health care units, health centers and district hospitals.”

    The CIA Factbook read that Gaddafi’s Libya boasted a literacy rate of 94.2 percent (higher than in Malaysia, Mexico and Saudi Arabia). Its life expectancy was 72.3 years, one of the highest in the developing world, the expert noted.

    Despite Libya’s high achievements, Gaddafi suddenly „fell out of favor” with Washington and NATO, which decided to support rebel groups and launch airstrikes against the country’s government forces.

    „The total turnaround in the West’s attitude had of course nothing to do with the fact that Gaddafi had hinted at nationalizing his country’s oil resources, thus removing profits from Western oil conglomerates,” the author remarked with a touch of sarcasm.

    Ironically, during their inglorious war against Libya, US President Obama and British Prime Minister Cameron declared: „we are convinced that better times lie ahead for the people of Libya,” the expert noted, adding that it was a „spectacularly dim-witted and ill-informed prediction.”

    Citing the WHO, Cloughley pointed out that the results of the US-NATO bombing in Libya included „shortages of food, fuel, water, medical supplies and electricity, as well as reduced access to health care and public services… The situation of women and children has become particularly vulnerable, since the hospitals are overwhelmed with trauma patients.”

    The country still remains in ruins after NATO’s „triumph.”

    „And what is next for NATO? Where will it choose to mount another „model intervention” after its destruction of Libya and its humiliating defeat in Afghanistan?” Cloughley asks rhetorically

    Read more: http://sputniknews.com/politics/20151002/1027932576/libya-fell-victim-to-us-nato.html#ixzz3nQsWV0t2

  20. ….Apropo de atacurile in scolile americane, am aflat ca s-au produs vreo 45 de la inceputul anului.
    Cati tineri americani trebuie sa mai moara, pentru ca un astfel de atac sa devina o stire de prima pagina ?
    Insusi Obama a declarat : ,,Cu totii suntem raspunzatori ca parinti americani is pierd copiii in scolile noastre”. Bine, bine, domnule Omaba, Obama, Tamba, si ?
    Presa aservita capitalismului american nu va putea sa ascunda sub pres, la infinit, marile carente ale ,,civilizatiei” si ,,democratiei” de peste Ocean.
    De fapt, acolo s-a inventat , mai mult, s-a legalizat coruptia la nivel inalt.

  21. Văd că din nou excelentele subiecte pe care le ridică Grupul de Iniţiativă „Reînnoirea”, trec aparent neobservate, în timp ce multă lume este sedusă, aş zice pe bună dreptate, de creaţiile unor respectabile doamne, precum L.A. , ” fostă basarabeancă”, sau excesiv preocupată de luările de poziţie a unor colaboratori permanenţi ai acestui blog, criticile şi remarcile încrucişându-se permanent, ceea ce-i un lucru bun, dar strigătele de disperare ale Grupului ce cheamă neîncetat măcar la o luptă de idei, nu reuşesc să sensibilizeze deloc mulţimea de combatanţi, preocupată mai mult de cancanuri politice sau de documente istorice, decât de rezolvări posibile a unor situaţii de fapt ce ar presupune o grabnică luare în vizor. Dacă nu de cei care ar putea rezolva problemele, măcar de cei, care prin implicarea lor ar putea contribui teoretic, dacă nu la rezolvarea, măcar la menţinerea unor asemenea subiecte în atenţia publică.

    „PRECEDENTE. Politicianul Traian Băsescu era trimis în judecată ca inculpat în dosarul „FLOTA”, cu pagube dovedite pentru ţară de 320 milioane de dolari. Cu toate acestea, şi-a luat în primire funcţia de Preşedinte al ţării şi şi-a exercitat funcţia două mandate.
    Actualul Preşedinte al ţării, Klaus Iohannis – deşi era trimis în judecată pentru incompatibilitate, şi-a permis să participe la alegeri, să preia funcţia de Preşedinte al ţării şi să-şi exercite mandatul. Domnul Klaus Iohannis are mai multe procese şi dosare în Justiţie, din care unele privesc venituri necuvenite de sute de mii de dolari – care în urma unui proces drept – vor trebui să fie restituite statului român.
    În următoarele zile – vom prezenta din nou – poporului român, punctul nostru de vedere, al celor din societatea civilă, cu privire la dosarele – care-l învinuiesc pe politicianul Klaus Iohannis. Va fi problematic, ca să folosim cuvintele iohanniste aruncate la adresa altora. Este regretabil faptul că, ridicându-se împotriva primului ministru – domnul Klaus Iohannis îşi construieşte un frumos ACT DE AUTOACUZARE, la care ne vom referi în curând în analizele noastre.
    *
    * *
    Prin urmare, nu este un caz unic (cum dezinformează Klaus Iohannis) şi care ar afecta „imaginea ţării”.Este un caz de demnitar trimis în judecată, după alte două cazuri – cazul Traian Băsescu şi cazul Klaus Iohannis – care au continuat să-şi exercite funcţiile.
    *
    * *
    Pentru corecta informare, vom prezenta opiniei publice – cum au continuat să-şi exercite funcţiile – pe prezumţia de nevinovăţie – deşi aveau procese în curs – un preşedinte american, un preşedinte francez, un prim-ministru englez, şi în zilele noastre directoarea generală a FMI (în dosarul Tapie).
    Invocarea „imaginii” în acele cazuri – nu au putut să conducă la călcarea în picioare a legilor, ca în România – sub iohannismul dictatorial.

    30 septembrie 2015

    Grupul de iniţiativă „Reînnoirea”

    Florea Dumitrescu
    Gheorghe Stroe
    Cristian Apostol

  22. Ma gindeam de ce ii spunem noi „lie detector” (detector de minciuni) la masina aia de care se folosesc anumite servicii ca sa determine cind cineva spune o minciuna. Eu cred ca mult mai uman ar fi sa-i spunem „truth detector” (detector de adevar) tinind cont ca „evolutia” noastra indica faptul ca oamenii spun in general minciuni, si foarte rar adevaruri. Deci, cind un adevar ar fi detectat, trebuie sa fie sarbatoric momentul.

    In spiritul asta iau si declaratiile recente de la marile figuri ale marilor puteri. Obama se indigneaza, pe buna dreptate, ca numai in SUA se petrec maceluri in mod constant in centre universitare. Corect, si umilitor pentru SUA, o tara violenta, cu o cultura a violentei ce transcede granite. Noul Ambasador al Romaniei in SUA ar fi trebuit la primirea scrisorilor de acreditare de catre Obama, sa afirme sprijinul tarii noastre pentru un stat cu mai putina violenta, prin dezarmarea civililor, schimbarea Constitutiei SUA, si interzicerea armelor de catre civili, ca in Europa. UE insasi ar trebui sa sprijine pozitia asta, ca sa ajute poporul american. Din punctul asta de vedere este o relatie asimtrica, detrimentala partenerilor si prietenilor americani, care nu primesc decit laude. Mai mult, reprezentantii Europei de Est ar trebui sa ia exemplu de la Orban, care are curajul sa cheme SUA sa preia din refugiatii sirieni, acesti fiind dislocati din Siria din cauza actiunilor SUA de inarmare a „rebelilor”. La fel si Rusia, ar trebui sa preia acum din refugiati, pentru ca aprijina militar un un alt regim, si implicit sprijina conflictul armat. La fel Iranul, si Arabia Saudita. Toate aceste tari implicate ar trebui sa ia refugiatii, nu Europa!

    Am urmarit interviul din „Conflict Zone with Tim Sebastian,” din Septembrie 30 cu Ministrul de Externe al Ungariei la Deutsche Welle. Din pacate nu mai este de gasit, banuiesc pentru ca a rostit adevaruri foarte incomode pentru cei corecti politici, sensitivii protejati ai UE. Dar am descoperit cu placere ca nu a atacat Romania in acest interviu, desi ar fi avut de ce. Din pacate, Orban umbla si el la rotita politica, denuntind pe socialistii internaitonalisti, care ar fi sprijinit aceasta migratie necontrolata. Dar, per ansamblu, pozitia Ungariei a fost validata inclusiv de Iohannis, prin respingerea cotelor obligatorii.

    http://www.dw.com/en/hungarys-foreign-minister-p%C3%A9ter-szijj%C3%A1rt%C3%B3-quota-system-totally-nonsense/a-18748804

  23. Domnule profesor, domnule Prim-ministru, e toamnă deja, deci îmbrăcați-vă adecvat, puneți-vă și niște încălțări comode, deoarece aveți ceva drum de făcut, luați și o umbrelă, că septembrie e o lună capricioasă , și îndreptați-vă, fără grabă, către fluviul din National Geographic.

    Acolo, pe mal, găsiți un petic de iarbă pe care să stați, și calm, îndreptați-vă privirea în amonte.

    Departe, pe o plută improvizată din trei scânduri , legate ca vai de capul lor, din pricină că nici un procuror, cititor statornic de ”REVISTA 22”, nu se pricepe să facă un nod ca lumea, e Lucian Papici.

    Mai e destul până să ajungă în locul unde veți fi, iar la mijlocul distanței care i-a rămas, pluta se va desface în elementele componente, iar Lucian Papici nu știe să înoate.

    Aveți timp să citiți și-o carte. Chiar dacă întârzie, nu vă îngrijorați. Vine el până la urmă…

  24. ghita bizonu’

    Liberalii sunt si acum suparati pe ,,Victus” pentru acel pact de coabitare si pentru propunerea Laurei Codruta.
    S-au suparat si au..fuzionat cu PDL, pentru a lupta mai eficient impotriva ,,sistemului ticalosit”. (Z)
    Daca inca nu si-au terminat aglutinarea, nu-i bai, a ramas Liviu Dragnea sa lupte in continuare. Il va ajuta, desigur, Vasile Dancu. (Z)
    ps
    Ce bine e sa dormitezi in damful propriu care inconjoara fotoliul din dormitor, precum fularul strans protector in jurul gatului matusalemic uns cu gerovital, cu o caciulita de lana atarnata sic pe frunte si sa dai directive la televizor premierului cum sa distruga el ,,sistemul” de unul singur.

  25. @ Radu Humor octombrie 2, 2015 la 10:39 pm
    “ DOAR DREPTATE”….

    Nu ne intereseaza tararea si exhibarea “neputintei” noastre, atent “tinuta in pas de defilare”….

    V-ati gandit la asta ? Membrii “Grupului de initiativa” s-or fi gandit ? Dar “cei de la tribuna”, s-or fi gandit ? Ca de “tropaitori” niciodata Romania n-a dus lipsa….

    N-am avut timp ( “vreme” e mai aproape de realitate…) sa “dau stire”, dar o voi face curand : am participat la ultima sedinta a FUNDATIEI EUROPENE TITULESCU – FET, cred, prima deschisa, asta si datorita noua ( fara dvs., colegii de blog, recursul meu la Adevar, ar fi semanat cu inca o strategie a vreunui “specialist” in “vizualizari”…) …. N-am auzit pe cineva in sala de la vreun GRUP DE INITIATIVA….Pana la urma singurul mare politician roman cu “certificat anti-sistem” este Adrian Nastase…Desi Dan Voiculescu pare a fi mai bine pozitionat in aceasta lupta, mai tot ce scrie pe blog si transmite catre “apropiati” ( Antena 1, Antena 3…) indica mai mult o reglare de conturi….Ma consider un prieten al lui Dan Voiculescu asa ca fac fara emotii aceasta afirmatie ( aici, “la ceilalti voi” da seama de prietenia cu Dan Voiculescu …). DE CE ? Deoarece “sistemul” nostru trebuie sa se re-inventeze daca nu vrea sa ramana la nesfarsit in “anticamera globalitatii”, la servit “sucuri, apa minerala si sandvisuri”….”Fripturile” nici nu trec pe la noi….Astea “se-nfuleca” direct in birouri….Mai grav este ca noi, cei din anticamera, platim greul facturilor….

    Voi propune FET o intalnire dedicata GRUPULUI DE INITIATIVA….Cred ca au mai fost, dar voi propune o relationare practica a pozitionarii lor, permanent pe marile probleme romanesti de actualitate, din pacate, doar cu “rol” de vizualizare ( urmarit si/sau nefinalizat si-n partea de actiune )….Poate vom depasi nivelul vizualizarii. Sigur, GRUPUL DE INITIATIVA va trebuie sa se deschida….si sa-si mareasca legitimitatea reprezentarii. Pana la proba contrarie ( daca nu se asociaza cu altii / altele…, nu va putea trece de nivelul atentionarii…), are dreptate….
    Vorba lui Havel insa ( prin Andrei Plesu, in prefata la “Viatai in adevar” ), “ are doar dreptate”….
    Nu e necesar ca d-nul Adrian Nastase sa se implice foarte mult. Un fost ambasador, Traian Plesca, editorul unei carti dedicate lui Nicholas Georgescu Roegen, carte care ar fi trebuit sa aduca Romaniei o conexare la “Grupul de la Visegrad”, prin “Grupul Agenda” ( a incercat ceva Dan Voiculescu, prin prof. univ. Ioan Radu, dar “a fost infrant” pana la urma de “Capatos”…), este unul din participantii ferventi si vocali ai intalnirilor de la FET si, in plus, este prieten cu d-nul Florea Dumitrescu, aflat la conducerea Asociatiei Generale a Economistilor din Romania….D-nul Plesca chiar mi-a propus ceva asemanator…

    P.S.1 Incerc sa dau o explicatie. Nu incerc sa ma erijez, cu “autoritate”, intr-un “purtator de cuvant” ad-hoc ( o fac totusi pentru ca in mod evident – ? – nu o va mai face nimeni …). Si pe mine / (noi ? ) ma/ne(?) macina astfel de realitati.
    PS 2 . “REINNOIREA” seamana oarecum cu “Noua Romanie”, asociata odata Bancii Columna….Daca nu ne propunem in primul rand reinnoirea sistemului, alaturi de ei, mai bine stam acasa….Tot noi vom fi “reinnoiti”…, ca “sistemul nostru”, atunci cand il va intreba pe cel global cat de sus sa sara, sa poata da un raspuns : respectuos, intocmai, la timp !

  26. Studiul Islamismului „la faţa locului” a fost iniţiat de către Ideologul primar Volney. Atunci când primeşte pe neaşteptate o moştenire, Volney are bani pentru o vizită de studii în Levant (Egipt şi Siria), între 1783 şi 1785. Volney alege să se perfecţioneze în limba arabă la comunitatea Druzilor din Munţii Libanului, unde petrece opt luni de zile. La întoarcerea în Franţa, scrie o carte, „Voyage en Syrie et en Egypte”, care a fost un best-seller european înaintea revoluţiei din anul 1789. Materialul documentar le va servi generalilor Bonaparte şi Kléber pentru organizarea expediţiei militare franceze în Egipt şi Siria. Mult mai târziu, probabil că acea expediţie a furnizat principalul argument liderului arab carismatic Nasser pentru crearea Republicii Arabe Unite. Dar acum, datele acelea mai sunt suficient de informative pentru orientarea unei politici în lumea arabă? Ziaristul Thomas L. Friedman de la NYT îşi exprimă opiniile pe temă în articolul : „For the Mideast, It’s Still 1979”. Ce s-a întâmplat în anul 1979? S-a început cu ocuparea Moscheii celei Mari de la Mecca de către extremişti Islamişti. Ei puneau la îndoială credenţialele religioase ale familiei regale Saudite, acuzându-i de impietate pe membrii familiei. Liderii Saudiţi au răspuns prin târguială cu contestatarii religioşi conservatori: Lăsaţi-ne la putere, şi vă vom da mână liberă în stabilirea normelor sociale, privind relaţiile între sexe, şi cadrul educaţiei religioase în Arabia Saudită. Apoi, noi vă vom furniza resurse financiare pentru răspândirea fundamentalismului sunnit wahhabit ce este anti-feminist, anti-şiit, anti-pluralist, folosind şcolile şi moscheile din lumea întreagă. A început şi în România …

Lasă un răspuns