Dezbatere in stradă sau in Parlament?

images

 

 

 

 

 

La inceputul anilor ’90, dezbaterea publică avea loc, adesea, in stradă. Incetul cu incetul, dezbaterea s-a mutat in parlament. La fel, ca in orice tară civilizată. In urma unor campanii electorale si a unor alegeri, parlamentarii, conform Constitutiei, sunt in serviciul poporului si orice mandat imperativ este nul.

In aceste conditii, nu am inteles initiativa de ieri a PNL, de a chema simpatizantii săi, in stradă, pentru „a sustine” motiunea de cenzură din parlament. O initiativă periculoasă. Ducem inapoi, in stradă, dezbaterea publică? In plus, ce ar fi trebuit să facă cele 15 000 de persoane convocate in Parcul Izvor? Să oblige parlamentarii de la putere să voteze motiunea? E adevărat, multi nu au răspuns „convocării” dar o astfele de initiativă este periculoasă, ea poate genera precedente si in plus, prin participare, a creat un sentiment de derizoriu.

Oricum, nu am inteles sensul afirmatiei lui Cătălin Predoiu, din proclamatia sa din Parcul Izvor, „stim ce să facem cu această tară”. Exprimarea sa poate sugera că liderii PNL sunt un grup de manageri internationali care doresc un contract de „country manager” pentru „această tară”. Ii sugerez lui Cătălin Predoiu să folosească formula „tara noastră” sau, eventual, „România”.

48 de gânduri despre “Dezbatere in stradă sau in Parlament?

  1. Cam multe necunoscute pentru domnul Nastase si nu ma asteptam la pregatirea lui. referitor la forta oamenilor din strada ar fi bine sa se informeze in propriul partid care scoate mereu oamenii in strada sau pe stadioane.
    referitor la al doilea punct: cred ca mai bine ar fi sa fim condusi de un grup de manageri internationali care trebuie sa obtina rezultate pozitive decat de „panaramele” de parlamentari alesi pe ulei si orez….

  2. Catalin Predoiu este cel care era mandru de Codul de Procedura Penala si Codul Penal.Acestea au avut multe decizii de neconstitutionalitate si ma refer la articole.Daca impreuna cu Alina Bica au facut praf sistemul judiciar din tara va dati seama ca toti de la PNL afirma”stim ce sa facem cu acesta tara” asa cum ati facut si cu cele doua coduri.Nu mai vorbesc si de Codul de Procedura Civila si Codul Civil care sunt si ele discutabile.Aceasta este ‘Romania lucrului bine distrus”.

  3. Ca sa fii rege…

    Ca să fii rege peste animale, nu-i cine ştie cât.
    Trebuie doar să fii mai puternic decât ele şi-atât.

    Ca să fii rege peste păsări este puţin mai greu. Dar frumos.
    Trebuie să zbori mereu mai înalt decât ele, şi niciodată mai jos.

    Ca să fii rege peste flori, trebuie să suporti la hotare mărăcinii şi spinii,
    Şi, mai ales, trebuie să înmiresmezi către lume mai mult decât crinii.

    Ca să fii rege peste înstelare, trebuie să te aşezi printre luceferi, călător spre Orion,
    Şi, reprivindu-te de jos, să fii mai luminos decât oricare. Şi fără tron.

    Ca să fii rege peste ape şi vânt, trebuie să înveţi osanale, ca îngerii,
    Şi să le-aduci pe pământ, alinare pentru lacrima orbilor din Valea Plângerii.

    Ca să fii rege peste oameni, este mai decât toate altceva.
    Trebuie să trăieşti şi să mori pentru ei, învăţându-i ce-nseamnă a iubi, a ierta…

    Dar, cel mai minunat este să poţi fi rege peste tine însuţi,
    Atunci când alegi binele, fie din bucuria altuia, fie din plânsul tău.

    Şi să încheiem înţelept şi frumos. Şi, mai ales, cum se cuvine.
    Încoronarea ta o face viata, când mergi pe drumul dinspre rău spre bine,
    În clipa aceea, Veşnicia te cumpăneşte.
    Dacă vrei să fii rege, alege binele! Hei, grăbeşte!( … binele se afla in tine !)

    30.09.2015

  4. ,,Noul” PNL, un conglomerat amorf, las, incoerent, far’de vreo viziune si ideologie, se agata de sustinatori, asa cum s-a agatat tot timpul, cat a putut, de Yohannis.
    Daca ar fi avut putinta , l-ar fi adus si pe neamt in parcul Izvor, daca acesta nu era deplasat intr-o ,,misiune importanta” pentru tara, adica la ONU.
    Un partid inept, agresiv si impotent, este un partid periculos pentru democratie. Din acest motiv, este bine ca domnul Victor Ponta continua sa guverneze. Pana la urma, s-a dovedit ca PNL-ul nici nu-si doreste puterea (dovada fiind refuzul preluarii interimatului la Primaria Generala, DESI, leberalii & Co. au majoritate in Consiliul General).
    Cum o fi, cum o pati, cineva trebuie sa-si asume responsabilitatea in aceastsa tara. Atat coalitia majoritara (pe fata) cat si opozitia liberala (pe dos), au ajuns, in realitate, la aceeasi unica concluzie: guvernul Ponta trebuie sa continue…evident, atata timp cat alte institutii misecuveniste (sustinute din afara) nu vor interfera in actul decizional al acelor puteri in stat de care depinde stabilitatea economica si sociala in Romania.
    ps
    Ciudate aceste alegeri in PSD……sunt curios daca si cum vor putea sa voteze toti membrii de partid.
    Eu, daca as fi membru PSD, nu l-as vota pe Liviu Dragnea, omul in care Gorghiu SI Blaga isi pusesera destul de multa incredere…de ce oare ? (Z)

  5. Domnul Yohannis m-a amuzat teribil, atunci cand a propus….un Tribunal international special pentru pedepsirea teroristilor (sic!).
    De aici rezulta doua concluzii:
    1. Neamtul nu crede in institutiile justitiei deja existente;
    2. Gandeste ca un komisar stalinist…..in loc sa se preocupe de stabilizarea tarilor arabe/zonelor de conflict si descurajarea terorismului din interior; Iata ce face aceasta Laura Codruta din minitile politicienilor, fie ei situati in cele mai inalte demnitati publice : face varza din ele. (Z)
    Cand spuneam ca nu te poti pune cu femeile…stiu eu ce spun. (Z)

  6. Antologica formularea colegului Fragmentarium:

    ,,Al doilea, revenirea lui Traian Basescu in politica, prin inscrierea in PMP, cand esichierul dreptei va deveni prea stramt pentru doi sefi, ca o teaca in care nu incap doua pumnale.”

    Stimate coleg, nu-i nici o problema ca ,,esichierul dreptei este prea stramt”.
    Pumnalele pot fi introduse pe rand si alternativ, de catre domnul Basescu, respectiv domnul Vasile Blaga. (Z)

  7. Eu vad niste ‘revolutionari’ de tip maidan, fara carisma, fara prea multe motivatii si fara o recunoastere internationala. De aici si ridicolul- in grup de interese (nu dau nume) isi propune sa conduca Romania folosindu-se de acesti idioti utili si nu reuseste decat sa para ridicol si in niciun caz intel. Probabil s-a rasuflat si Revolutia Portocalie dinb Romania ceea ce nu-i decat un motiv de bucurie.

  8. @ Femeile si spionajul

    Si aici printre comentatori avem o ” doamna distinsa ” care face munca de cercetare 🙂 . Cauta comentarii vechi de ani de zile , le monteaza , le da un alt inteles . Astea-s vremurile si asta-i natia ! Multi indivizi fac si ei ceea ce vad in jurul lor sau la televizor : se asculta , se inregistreaza , fac reclamatii , provoaca …

    http://www.cotidianul.ro/legea-lui-liviu-dragnea-un-fel-ferma-animalelor-in-varianta-romaneasca-268941/

  9. Ascultandu-l/ si neaparat vazandu-l/ pe acest lombrozian te tot intrebi: cum se poate ca asemenea specimeni sa castige alegerile/daca nu cumva beneficiaza de alinierea planetelor.

  10. Nu doresc cu orice pret sa vorbesc de sfoara in casa spanzuratului, dar subiectul este de asa natura incat nu poate fi ocolit. Poporul suporta de 25 de ani experimentele guvernelor anterioare – indiferent cum s-au chemat ele – si rog sa-mi iertati francheta. N-o fac pentru a jigni pe cineva anume, dar este un sentiment generalizat printre romani ca Romania se afla in coada Europei din cauza hotiei si a coruptiei. Si poate si a diletantismului, in unele cazuri.

    E dovedit faptul ca dezamagirea este cu atat mai profunda cu cat asteptarile sunt mai mari. Iar dupa jertfa de sange de la Revolutie, asteptarile erau pana la cer.

    Cu cat au trecut anii, cu atat s-a intarit senzatia generala ca „reprezentantii” nostri, odata instalati in fotoliile de conducere, „uita” ceea ce au promis in campania electorala si fac orice altceva decat sa le reprezinte interesele celor care le-au dat mandatul. Iar acest lucru nu mai poate fii tolerat, pentru ca dureaza de prea mult timp, iar frustrarile acumulate stau sa explodeze. Oamenii au inceput sa realizeze ca, in ciuda faptului ca pot alege o data la 4/5 ani, nu fac decat sa hotarasca cui i-a venit randul sa-i fure in urmatorul mandat!

    Iata cum lipsa unui instrument de control si corectie face ca cetatenii, in anumite circumstante, sa declanseze proteste de strada – mai mult sau mai putin spontane, mai mult sau mai putin eficace, dar legale. Pentru ca dreptul de a protesta este acceptat de Constitutie, facand parte din principiile democratiei: libertatea de expresie. Prin urmare – cu scuzele de rigoare pentru ca nu sunt nici pe departe un specialist intr-ale politichiei asa cum sunteti dv. – cred totusi ca a protesta in strada in mod pasnic NU poate fi categorisit ca fiind „periculos”. Cred, mai degraba, ca poate fi periculoasa ignorarea la infinit a vointei electorilor.

    Toti politicienii declara ca sustin democratia si statul de drept, dar acestea nu sunt decat niste declaratii fara nici o acoperire in realitate (ceea ce, conform CP, s-ar incadra la fals in declaratii). Si asta pentru ca se uita mult prea des ca democratia este o formă de guvernare în care supremația aparține poporului, prin urmare, probabil ca va trebui sa punem in discutie daca nu cumva ar putea fi benefic ca, pentru doua-trei legislaturi (sa zicem), aliniatul 2 din art. 69 din Constitutie sa fie abrogat („Orice mandat imperativ este nul”) si inlocuit cu urmatoarele aliniate:

    (2) Toate mandatele acordate prin vot popular sunt supuse revocării.
    (3) Cererea de convocare a unui referendum pentru revocarea mandatului acordat unui demnitar poate fi depusa doar dupa ce mandatul acestuia a depasit jumatate din timpul pentru care acesta i-a fost incredintat si trebuie sustinut de cel puțin 15% din alegătorii înregistrați în circumscripția in care acesta a fost ales.
    (4) Mandatul demnitarului se consideră retras și se vor lua măsuri imediate pentru ocuparea postul vacant daca un număr de alegători egal sau mai mare decât numărul celor care l-au ales pe acesta voteaza în favoarea retragerii mandatului. Numarul alegatorilor care isi exprima votul trebuie sa fie egal sau mai mare de 25% din numărul total de alegători înregistrați cu drept de vot la acel referendum.
    (5) Pentru ocuparea postului vacant, alegatorii isi vor exprima preferintele pe un buletin de vot separat, cu ocazia aceluiasi referendum.
    (6) In caz de balotaj pentru alegerea noului reprezentant, se va organiza un nou referendum peste nu mai tarziu de 2 saptamani.

    Interzicerea mandatului imperativ, in realitate, e incompatibil cu democratia, pentru ca nu serveste interesele electorilor, ci a electilor. Odata acceptata aceasta evidenta, putem discuta si cum anume sa evitam excesele care ar putea sa derive de aici.

  11. Catalin Predoiu vorbeste de tara asta de parca ar fi o sticla de Cola … Omul ne-a aratat ce poate in perioada când era Ministru al Justitiei . A demonstrat-o cu Legea micii reforme in justitie si cu cele doua coduri pe care le-a transformat in instrumente de arestat adversari politici . Practic , acestui individ i se ” datoreaza ” toate abuzurile din justitia romana .

    ” Liderii PNL ” de care pomeniti sunt de fapt liderii PDL care au inghitit cu totul acest partid ; niste sacali si niste basishti odiosi care isi fac siesta dupa ce au rontait PNL-ul si care se pregatesc sa inghita tara cu totul .
    Cam toata lumea stie cine sunt si ce fac acesti ticalosi grupati in noul PNL . Ca ei sunt ” baietii rai ” si ca va fi vai de tara asta daca vor ajunge din nou la putere e clar pentru toti .

    Acest Catalin Predoiu si ” noul PNL ” sunt interfata DNA-ului . Niste marionete in mana lui Kovesi & Co.

    Dar din pacate , nici ” baietii buni ” nu sunt cu nimic mai breji …

    http://www.dcnews.ro/veste-proasta-pentru-cei-care-au-centrale-termice_485666.html

    Eu nu stiu cine mai poate intelege astazi LOGICA masurilor economice luate de Guvernul Ponta . Poate doar cei care au inteles si LOGICA anumitor decizii politice ale acestuia ( dreptate pana la capat , pactul de coabitare ; numirea procurorilor sefi ; acceptarea listei lui Barosso , tradarea lui Crin , nepotismele , etc. ) . Si pupincuristii profesionisti …

    Cea mai mare drama a acestei tari este lipsa sperantei ! Totul este sumbru si nu se intrevede nimic in viitor . Nu mai exista diferente ideologice intre partide si toti politicienii sunt la fel de penibili , de incompetenti , de vanduti si de rupti de realitate . Iar cei care au valoare sunt anihilati rand pe rand prin diferite mijloace …

  12. „stim ce să facem cu această tară” … o furam la maxim, cum am mai facut, acum suntem chiar mai buni, o sa furam cu legea-n mana.
    Mi-e o sila de libidinosii astia neolibelari, niste gunoaie care ar trebui sa infunde puscariile, doar ca Luluta o sa aiba orbul gainii pana cand Coldea nu o sa-i dea ordin. Ne conduc americanii ? Ne conduc francezii ? Pai daca era asa ar fi fost foarte bine, dar din pacate niste loaza neoliberale care dau doar aparenta ca sunt cu americanii vor sa ne conduca fiind de fapt la cheremul unor securisti obscuri si fara valoare.
    Sasaitul de Predoiu, raraita de Gorghiu, capul de buldog Blaga reprezinta cumva clasa politica din Romania, sunt ei niste repere morale pentru popor ? Pana cand ? Chiar nu se poate face nimic ?
    Daca Premierul Victor Ponta a declarat ferm ca el conduce doar guvernul atunci cine conduce Romania, serviciile alea infecte ? Ne mai miram mult ?

  13. Este necesar un capitol nou în scrierea istoriei noastre. Mai întâi, imaginea dictatorului Nicolae Ceauşescu trebuie dezlegată din lanţurile belakuniste. Multe din relele atribuite lui îşi au de fapt sursa în ideologia belakunistă (de exemplu “circurile foamei”). Este o clarificare necesară totodată pentru a înţelege mai bine istoria României aflată sub influenţa forţelor decizionale străine care au modelat-o şi au introdus realmente orori în Epoca de Aur gândită cu bune intenţii de românul Nicolae Ceauşescu.

  14. Predoiu este , cultural si intelectual , sub nivelul politicienilor nationali ai anilor 1990 si 2000 .
    Pe langa lacunele in cultura si inteligenta medie personajul este deservit de o personalitate agresiva si intoleranta .
    Asta prim – ministru ?
    Ii adresa , mieros , ca un servitor , felicitari lui Merkel de ziua ei pe pagina lui Facebook !
    Se grabeste cu plangerile la ambasade mai rau ca boierii fanarioti ai lui Eugen Barbu in fata turcilor , sta la fel de incovoiat in fata occidentalilor ca fanariotii in fata turcilor , cum ca genele se transmit …
    Cat despre investitiile lui Ponta ( invocate doar , nu facute ) el le va opri …

  15. SCRISOARE DESPRE ACŢIUNEA
    ANTICONSTITUŢIONALĂ IOHANNISTA (XXI)

    DOMNULUI
    KLAUS IOHANNIS – PREŞEDINTELE ŢĂRII

    VIOLAREA GRAVĂ A CONSTITUŢIEI ŞI
    BATJOCORIREA DEMOCRAŢIEI

    Din partea societăţii civile, vă cerem cu toată fermitatea să nu mai călcaţi în picioare Constituţia. V-am atras atenţia de mai multe ori asupra comportamentului dictatorial.
    Respectaţi statutul pe care vi-l consacră Constituţia ca Preşedinte, mai ales la articolele 84 (alineatul (1) şi 80 (alineatul (2).
    Violând grav şi în mod repetat Constituţia, aţi cerut din nou public demisia primului ministru, în loc să vă comportaţi echidistant, neutru – cum vă impune în mod imperativ legea fundamentală a ţării.
    Ridicându-vă împotriva Guvernului Constituţional – aduceţi imense prejudicii ţării, acţionaţi împotriva intereselor poporului român. Acesta este un fapt de o gravitate excepţională, provocând o criză politică cu consecinţe dăunătoare.
    Ţara are de făcut faţă unor imense greutăţi; se află în criză economică, are numeroase probleme de fond care trebuie rezolvate; guvernul nu trebuie defăimat, ci trebuie să fie sprijinit de toate forţele sănătoase ale naţiunii române. Dezbinarea şi scandalurile politice provocate de Preşedintele ţării sunt total condamnabile de către milioanele de cetăţeni care trăiesc din muncă.
    Prezumţia de nevinovăţie trebuie respectată pentru orice cetăţean al acestei ţări, având în vedere drepturile fundamentale ale omului consacrate de Constituţie. Orice cetăţean are dreptul la apărare.
    Primul ministru al acestei ţări a fost investit cu responsabilităţile guvernării de sistemul nostru de democraţie, de Parlamentul ţării – organul reprezentativ suprem al poporului.
    Preşedintele ţării nu are dreptul să batjocorească democraţia noastră, oricât de fragilă ar fi aceasta, probând un partizanat politic profund dăunător ţării şi poporului român.
    Este regretabil faptul că Preşedintele ţării nici acum nu-şi dă seama de aceste grave încălcări ale Constituţiei, deşi i s-a atras atenţia de mai multe ori, inclusiv de noi, cei din societatea civilă.
    *
    * *
    PRECEDENTE. Politicianul Traian Băsescu era trimis în judecată ca inculpat în dosarul „FLOTA”, cu pagube dovedite pentru ţară de 320 milioane de dolari. Cu toate acestea, şi-a luat în primire funcţia de Preşedinte al ţării şi şi-a exercitat funcţia două mandate.
    Actualul Preşedinte al ţării, Klaus Iohannis – deşi era trimis în judecată pentru incompatibilitate, şi-a permis să participe la alegeri, să preia funcţia de Preşedinte al ţării şi să-şi exercite mandatul. Domnul Klaus Iohannis are mai multe procese şi dosare în Justiţie, din care unele privesc venituri necuvenite de sute de mii de dolari – care în urma unui proces drept – vor trebui să fie restituite statului român.
    În următoarele zile – vom prezenta din nou – poporului român, punctul nostru de vedere, al celor din societatea civilă, cu privire la dosarele – care-l învinuiesc pe politicianul Klaus Iohannis. Va fi problematic, ca să folosim cuvintele iohanniste aruncate la adresa altora. Este regretabil faptul că, ridicându-se împotriva primului ministru – domnul Klaus Iohannis îşi construieşte un frumos ACT DE AUTOACUZARE, la care ne vom referi în curând în analizele noastre.
    *
    * *
    Prin urmare, nu este un caz unic (cum dezinformează Klaus Iohannis) şi care ar afecta „imaginea ţării”.Este un caz de demnitar trimis în judecată, după alte două cazuri – cazul Traian Băsescu şi cazul Klaus Iohannis – care au continuat să-şi exercite funcţiile.
    *
    * *
    Pentru corecta informare, vom prezenta opiniei publice – cum au continuat să-şi exercite funcţiile – pe prezumţia de nevinovăţie – deşi aveau procese în curs – un preşedinte american, un preşedinte francez, un prim-ministru englez, şi în zilele noastre directoarea generală a FMI (în dosarul Tapie).
    Invocarea „imaginii” în acele cazuri – nu au putut să conducă la călcarea în picioare a legilor, ca în România – sub iohannismul dictatorial.

    30 septembrie 2015

    Grupul de iniţiativă „Reînnoirea”

    Florea Dumitrescu
    Gheorghe Stroe
    Cristian Apostol

  16. @ Gabriel

    Sunteti simpatic … Dazed or confused ? N-ar fi mai simplu sa se schimbe legea electorala in asa fel incat sa acceada in Parlament doar politicieni valorosi si patrioti ( cum a fost pana in 2004 ) . Sau d-voastra preferati postura de sclav ?

    Pai chiar ” managerii internationali ” de care pomeniti ne-au adus in situatia in care suntem astazi .

    Dumneata esti atat de naiv incat sa crezi ca Romania mai este condusa astazi de romani ? Sau ca indivizi ca Basescu , Iohannis , MRU , Blaga , Ponta , Boc , Kovesi , Predoiu , Gorghiu , Dracknea , Geoana , etc. reprezinta interesele romanilor ?

    Oricum , multi romani care lucreaza in multinationale au avut posibilitatea sa experimenteze pe propria piele si la o scara mai mica ce inseamna managerii internationali si sclavia moderna .

  17. Referitor la afirmatia lui Predoiu, astept sa-l catalogati si pe Ponta in acelasi mod, pentru o exprimare similara (am gasit vrro trei pe net numai in ultimele trei luni). Este corect ce spuneti, dar stiti cum se spune… o jumatate de adevar e o minciuna.

  18. @Gabriel
    septembrie 30, 2015 la 12:49 pm
    Poziționarea ex-catedra: „Cam multe necunoscute pentru domnul Nastase si nu ma asteptam la pregatirea lui.” – nu are acoperire. Și-ți dezvălui adevăratul statut prin afirmațiile tendențioase ce postezi în continuare.
    Păcat ca dumneata n-ai dezvăluit la timp despre asemenea momente, când PSD-ul „ scoate mereu oamenii in strada sau pe stadioane” (în afara perioadei stipulate în Legea electorală) – bazat pe asemenea informații aș fi ieșit și eu, măcar cu ocazia discutării în Parlament a Legii răspunderii magistraților! Așa n-a fost decât presiunea pusă de livia stanciu!
    Oare cum ar fi fost dacă la discuțiile privind recuperarea cheltuielilor bugetare de la procurorii și judecătorii ce au condamnat nevinovați, ar fi fost consultată și „strada”, așa ca masă de oameni, nu prin individuale comentarii scrise din fotoliu?
    Afirmația: „cred ca mai bine ar fi sa fim condusi de un grup de manageri internationali care trebuie sa obtina rezultate pozitive decat de „panaramele” de parlamentari alesi pe ulei si orez….” – atestă că susții dorința Germaniei, care cere ca STATELE DE LA PERIFERIA UE” să-și transfere, către STATELE DIN CENTRUL UE, cea mai mare parte a atribuțiilor lor suverane!!!
    Golăneala asta s-a încercat în Grecia, cu rezultatele ce se văd.
    Cum tot golăneală se cheamă și invitația adresată de germani sirienilor și irakienilor, pe care acum ne obligă pe toți să-i primim și nu vor recunoaște niciodată că n-au fost capabili să evalueze corect efectele „inițiativei” lor!

  19. Gabriel
    septembrie 30, 2015 la 12:49 pm

    Fii linistit, SUNTEM condusi de manageri internationali care obtin rezultate pozitive…..azi un arest preventiv, maine o condamnare, poimaine o modificare legislativa (sau nu) la initiativa Liviei Stanciu, si tot asa.
    Sper cel putin ca denuntatorii plini de parai obtinuti de la stat (pe care nu-i revendica nimeni ca fiind bani iliciti), sau din spaga marilor concerne internationale, sa investeasca preponderent in economia romaneasca, nu in banci obscure de peste mari si tari….
    Pana la urma si in America investitorii au fost iertati de primul milion, daca, pe parcurs, au generat locuri de munca si prosperitate in tara lor.

  20. @ cornu

    ………………………………………………………………………………………………
    ” Daca Premierul Victor Ponta a declarat ferm ca el conduce doar guvernul atunci cine conduce Romania, serviciile alea infecte ? Ne mai miram mult ? ”
    …………………………………………………………………………………………………..

    Vi se pare normala declaratia d-lui Ponta si atitudinea lui defetista ?

    Victor Ponta este un OM AL SISTEMULUI care a castigat alegerile din 2012 cu promisiunea ( Dreptate pana la capat ) ca va lupta cu sistemul securist al lui Basescu , un fost procuror , fost SIE , fost sef al CCG , prim ministru , seful de facto al celui mai mare partid din Romania , seful de facto al majoritatii parlamentare , varul Ministrului Justitiei , cumatrul Interesului National , finul Ambasadorului in SUA , ginerele preotului cu grade , etc. . Controleaza Guvernul , Parlamentul , institutii , face legi , … Adica , aproape toata Romania !
    Cam ce credeti dumneavoastra ca i-ar mai trebui acestui baiat ca sa conduca tara asta ?

    Cred ca 2 cojones … sa-mi fie cu iertare .

    Daca nu poate , atunci sa plece si sa lase locul unora curajosi care pot .
    Dar nu , el mentine starea asta de mocirla si o arde pe tehnocratul , pe geniul in economie care salveaza Romania .
    Eu cred ca este datoria membrilor PSD sa inceapa curatenia in partid si sa scape cat mai urgent de acest premier fricos , mincinos si oportunist . Si de ceilalti asemenea lui ( Liviu Dracknea , Ilie Sarbu , Ioan Rus , etc. )

    P.S. D-ul Ponta , daca era barbat , in loc sa inventeze nu stiu ce taxa pe cos sau Legea bacsisului , putea sa dea Legea privind raspunderea magistratilor .

    http://www.conteledesaintgermain.ro/sarabanda-coincidentelor-sau-ordin-secret-pe-unitate/06-06-2015

  21. Adrian B.
    Sa admitem ca fiind corect enuntul :
    ,,Nu mai exista diferente ideologice intre partide si toti politicienii sunt la fel de penibili , de incompetenti , de vanduti si de rupti de realitate . ”
    Bine, bine, dar in aceasta situatie, ce anume ar fi putut sa faca mai bine Victor Ponta, de unul singur, presupunand ca, cel putin la inceput, l-ati considerat ca fiind competent ? (Z)

  22. IATA cine sunt “REFUGIATII ”
    30.09.2015 11:54

    IATA ADEVARUL:
    “În primul rând, văd o mare nedreptate în ceea ce se întâmplă în Europa, pentru că adevăratele victime ale războiului se află în prezent în taberele din Kurdistanul irakian, în sudul Turciei și Libanului. Sunt acolo de mai mult de un an. Sunt șiiți, yazizi și creștini. Îi menționez în mod deliberat în această ordine, deoarece în ordinea aceasta sunt persecutați. Șiiții sunt pur și simplu uciși imediat. Femeile yazide sunt violate, copii yazizi sunt vânduți în târgurile de sclavi, iar bărbații sunt uciși. Creștinii fie trec la Islam și apoi sunt la mila sau ne-mila oamenilor Statului Islamic, fie sunt uciși sau împovărați cu o taxă numită Jizya, al cărei cuantum este determinat arbitrar. Acestea sunt grupurile cele mai persecutate de pe teritoriul Siriei și Irakului. Vorbim despre provinciile irakiene Diyala, Anbar, o parte din Ninive precum și Salah ad Din. În Siria, este vorba practic de 2/3 din teritoriu.
    Dar cei care acum năvălesc în Europa sunt mai ales bărbați tineri, veniți nu-se-știe-de-unde. Acești oameni încalcă orice reguli, intră în Europa pe căi infracționale și sunt imediat prezentați drept refugiați. Ni se spune că Europa le datorează asistență umanitară. De ce Europa nu-i ajută pe aceia care sunt victimele reale ale războiului? Acei oameni sunt de un an în tabere de refugiați și fac demersuri, fără succes, încercând să obțină viză pentru țările europene. Europa nu le dă viză. Aici este o profundă nedreptate.

    Acești infractori care invadează Europa iau locul victimelor reale ale războiului.Printre ei sunt foarte puțini creștini, foarte puțini yazizi și foarte puțini kurzi, care suferă într-adevăr din cauza Statului Islamic. Cei mai mulți dintre ei sunt șmecheri care și-au putut permite să pună 10 mii de dolari pentru a fi transportați pe Bătrânul Continent de către mafie. 90 la sută dintre ei sunt aduși aici pe cale infracțională de mafia turcească, albaneză și rusă.
    Dar, dintr-o dată, toată lumea s-a grabit să-i ajute pe infractorii care au năvălit în Europa și încearcă să se stabilească aici prin metoda faptului împlinit. Nu au documente, nu știm cine sunt, nu știm ce intenții au. Cei mai mulți sunt musulmani care nu se vor integra în societate, în locurile în care se vor instala. Este pur și simplu un pericol, pentru că va exista o problemă islamică în fiecare dintre țările în care ajung acești refugiați. Și ce înseamnă problema islamică, vedem în Europa de Vest. Mai ales la Paris, Bruxelles și mai recent în orașele germane.
    De pe urma Statului Islamic și a valului de refugiați câștiga mafiile rusești, turcești și albaneze. Din portul Vlora din Albania pornește un exod mare de bărci gonflabile de mare viteză operate de mafia albaneză. Care este sursa acestui val de refugiați? După părerea mea, au fost apăsate câteva butoane. Unul la Ar-Rakkah, reprezentând capitala Statului Islamic: dăm drumul unui val necontrolat de refugiați în Europa, iar printre ei, infiltrăm agenți AMNI. În cadrul AMNI, vă amintesc, există un departament de asasinate și sinucideri. Un departament separat se ocupă de aceste lucruri și menține comunicarea cu toată rețeaua de lupi singuratici răsfirați prin lume și gata de a fi șahizi, adică atentatori sinucigași. Acest lucru este foarte periculos și dificil, practic imposibil de detectat.
    S-a mai apăsat un buton la Ankara, care a dat drumul unui mare val de refugiați.
    Își curăță terenul de kurzi, dar kurzii nu vor să fugă. În schimb, aproape 2 milioane de refugiați din Siria se află în sudul Turciei. Acestora li se dă drumul în Europa. După părerea mea, a mai fost apăsat un buton și la Moscova, care vrea să se implice în Orientul Mijlociu mai mult decât până acum. Și vrea, prin acest val de refugiați, să țină Europa în șah – chiar și Statele Unite, într-o măsură mai mică.”

    Witold Gadowsky – reporter de razboi, dupa o investigare de un an in Siria, Irak, Iran si Turcia.

  23. @Adrian B.
    Înțeleg că ideea din povestea „Punguța cu doi bani” ți-a rămas dragă, dar cum vrei că convingi că ești de bună credință, când postările dumitale sunt cu sens precis ?!
    Normal că pot să dau citate din postările dumitale, dar n-o fac decât cu acordul tău!
    Sigur, este posibil să nu mai ți minte ce ai scris, așa că îmi permit să-ți sugerez să-ți revezi singur postările.
    Ai avea prilejul să vezi, căci se pare că n-ai fost atent, ce invitație ți-a făcut amfitrionul nostru: septembrie 24, 2015 la 8:39 am

  24. Dar când a căzut guvernul Boc (iar apoi al lui Răzvan „Unguent” Ungureanu), atunci cum de a fost bună presiunea străzii? Apropo, acele echipe guvernamentale căpătaseră puterea graţie unor formaţiuni politice precum UNPR-ul generalului Izmană şi UDMR-ul veşnic la putere care sunt, iată, iarăşi cu enteresul naţional şi privat în văzul lumii.

  25. @Dan Popa septembrie 30, 2015 la 3:27 pm

    ”Iata cum lipsa unui instrument de control si corectie face ca cetatenii, in anumite circumstante, sa declanseze proteste de strada – mai mult sau mai putin spontane, mai mult sau mai putin eficace, dar legale. Pentru ca dreptul de a protesta este acceptat de Constitutie, facand parte din principiile democratiei: libertatea de expresie.”

    Sunt perfect de acord cu dumneavoastră, numai că nu asta s-a văzut ieri, în stradă. Nici gând de protest ”mai mult sau mai puțin spontan”. Adică, vreau să spun, nici un dram de ”spontan”, ci o acțiune de partid, marcată de o oarecare lehamite a participanților. Pancarte cuminți, de la ”sediu”, sloganuri leșinate, răspunsul masei de manevră-anemic.

    Partidul Național Liberal nu știe să organizeze convingător așa ceva. ”Interesul național ” se pricepe. Dacă va trece în barca liberală, cu toată social-democrația din sufletul lui, le va pune el la punct indignările de partid, de-o să jurați că sunt ”libertate de expresie”.

    La anterioara moțiune de cenzură, cu o mobilizare vagă prin capitalele de județ, erau și mai nepricepuți: 90% dintre materialele propagandistice aveau aceleași dimensiuni, erau scrise cu aceleași caractere, care aveau aceeași culoare. Fabricate la normă…Recuzită…

    Nu ”cetățenii” se exprimau ieri , pe sub umbrele. Veți vedea ce puține sunt fotografiile de pe net cu mult-trâmbițata manifestare. Unele publicații, atașate echipei liberale, ilustrează îndrăzneț evenimentul cu fotografii din 2012- dacă le mărești constați că unii participanți au stegulețe cu USL …

    Cred că acesta este sensul postării domnului Adrian Năstase: duelul politic să se ducă în Parlament, acolo unde există reprezentare, iar în stradă să rămână doar nemulțumirea populară autentică, nevopsită, dacă există.

    Dar noi, dragă domnule, neavând societate civilă, cu excepția unei găști cu interese transparente care, deși joacă numai politic, speră că suntem suficient de proști ca să nu observăm, ne vom organiza greu pentru un protest real. Cine să-l însuflețească pe cetățeanul șovăielnic? Există intelectuali capabili de un astfel de discurs, care să fie suficient de puternic pentru a-l face pe omul obișnuit să coboare din fotoliu, să -și dea jos papucii flaușați, să se încalțe cu bocancii de campanie și să coboare , înarmat cu o coală A4 pe care și-a scris laconic păsul, în piața publică?
    De ce-ar ieși ”spontan”să-l asculte pe Cătălin Predoiu?

    Dacă propunerile dumneavoastră , interesante, formulate pe puncte, s-ar pune în practică , abia atunci am vedea chipul infernului. Pentru că alegătorul român își are partea lui de vină în ceea ce vedeți acum în Parlament, dar este ultimul care ar recunoaște așa ceva. El votează astăzi și mâine scuipă pe ce-a votat, pentru că a citit în ziar că alesul lui a vândut autostrada, fără să-l intereseze absolut deloc dacă există sau nu există autostradă, ca să aibă ăla ce vinde.

    Tot alegătorul român a considerat, în 2009, că nu a văzut ceea ce a văzut și că Băsescu n-a pocnit nici un copil, ci măria-sa pixelul albastru i-a tras un dos de palmă puștiului.

    Așa că atunci când este exasperat de parlamentari, cetățeanul ar trebui să se gândească de două ori cine naiba i-a băgat în Palatul Parlamentului, și să-și aducă aminte cu ce fiere a înfipt ștampila în buletinul de vot, fără să aibă habar pe numele cui, doar ca să-i facă în ciudă prietenului de pahar, care votează cu ceilalți.

  26. @Adrian B
    „Cam ce credeti dumneavoastra ca i-ar mai trebui acestui baiat ca sa conduca tara asta ?”

    Eu cred ca compromisul facut de Dl Victor Ponta cu Basescu a fost singura solutie, orice altceva arunca tara in haosul pregatit de gasca securistilo pro-rusi specializati in dezinformare condusi de Silvian Ionescu. Victor Ponta spre deosebire de Dl Adrian Nastase a stiut de la inceput cu cine se pune si care vor fi aceste costuri, a pierdut mai multe lupte dar razboiul inca nu s-a terminat. Disperarea cu care Gorghiu, Blaga, Predoiu, Ciolanis si restul infiltratilor din presa solicita demisia lui Ponta e semn ca razboiul se apropie de sfarsit iar Ponta va iesi invingator.

    Este simplu sa dai calificative, sa pui etichete, sa critici de pe margine, dar e foarte complicat sa intelegi ca strategia Dl Ponta a fost una de succes, imuna la santaj, constructiva si bine gandita. Pana in prezent chibitii care se tot dau rotunzi si-l critica pe cel mai bun premier al Romaniei, dupa domnul Adrian Nastase, sa incerce sa ne spuna care ar fi persoana care dupa parerea lor ar fi mai competenta si mai bine organizata ca Victor Ponta? Predoiu, Sulfina, Gorghiu, Orban?

    Este evident ca doar cineva lipsit de ratiune poate sa se bucure daca Victor Ponta va pierde acest razboi al serviciilor secrete. De 75 de ani am fost condusi prin interpusi de SERVICIILE RUSE, Basescu si Ciolanis fiind in slujba acestora. Chiar ne facem ca nu stim aceste lucruri ?

    Adrian B, eu consider ca Victor Ponta are barbatia, tenacitatea si inteligenta necesare pentru a castiga nu doar respectul romanilor …

  27. @Dan Popa

    N-aș vrea să mă umplu de ridicol discutând subiecte care mă depășesc (sper să vă răspundă și un profesionist), dar iată că am să risc puțin, nu dau cu parul. Ca să se poată implementa propunerea dumneavoastră, cea cu referendumul pentru revocarea mandatului de parlamentar, ar trebui modificată Constituția, așa cum spuneți. Probabil că va trebui să se înceapă cu „Suveranitatea”, va trebui să introducem acceptarea intereselor personale și de grup. După aceea, nu ne-ați precizat, în ce cazuri ar putea fi declanșat referendumul de revocare (cel care ar reprezenta interesele unui grup (ați spus circumscripție, sau vă referiți și la partide?)) și de către cine, ca să vedem argumentele logicii dumneavoastră. Este o discuție largă despre niște principii. Știți asta.

    Protestul în stradă este constituțional, însă cumpărarea de protestatari temperamentali, care habar n-au de ce stau în ploaie, în momentele în care cineva trebuie să-și exercite liber și fără presiuni mandatul (nu de alta, Constituția este încă în vigoare), tot protest se numește?

    Dar vă înțeleg frustrarea.

    P.S.Nu-mi atrageți atenția asupra acestor găini plouate de protestatari, am zis „temperamentali”, ca să exemplific una dintre posibilități.

  28. serbanfl
    septembrie 30, 2015 la 7:04 pm

    Corect ce spuneți de manageri internaționali. Vedeți, prinde. Nu mă întreb de unde apar șopârlele astea. Mâine-poimâne se trezește unul să propună un nou articol în Constituție. Doamne ferește…

  29. Nu mă întreb de unde apar șopârlele astea, căci știm toți: de la Balaurul cu șapte capete. Euglena, ce să facă, repetă ca… papagalul!

  30. La Chișinău copy-paste. Țintă identificată. Acum i se explică de ce își vrea „țara înapoi”. Exact cu aceste cuvinte. Balaurul cu șapte capete. Făt Frumos (cel slab cu duhul) doarme în brațele lui Mata Hari. Euglena se duce la vot.

    Sau la protest, după caz.

  31. Am impresia ca domnului coleg Adrian B. , pe zi ce trece, i se agraveaza problemele existentiale. Daca acest domn ar fi fost o doamna, as fi spus ca-si da , in vazul tuturor, poalele peste cap, asa cum fac uneori ambasadoarele noastre la intrarile marilor muzee europene cand vad turistii apropiindu-se.
    Poate ca a venit timpul sa i se acorde o pauza de reflectie…timp in care sa inteleaga ca PSD nu mai este cel din 2004. Din pacate. In atare conditiuni, nu numai ca nu se va debarasa de Liviu Dragnea, ci il va insuruba la Congres pe scaunul de lider al partidului, desi nu are contracandidat. Culmea, domnul Ponta s-a opus acestei modalitati (actuale) de alegere a liderului, dar majoritatea din CEX a decis altfel. De asemeni, as remarca ca Ponta a propus-o la un moment dat pe Rovana Plumb, dar partidul l-a preferat pe Dragnea.
    Nici macar Ion Iliescu, de care unii inca se agata cu nostalgie, nu mai are vreo influenta in partid, chiar daca, uneori, mai spune si lucruri adevarate si pertinente.
    Deci, despre ce vorbim, stimati colegi ? Acesta este actualmente partidul, nu exista altul mai bun pe partea stanga a esichierului politic.
    Mai mult, nici in zona opozitiei nu mai exista politicieni veritabili si credibili.
    In acest context, cea mai buna varianta pentru Romania este continuarea cu acest guvern. Un guvern aproape la fel de bun ca cel al domnului Adrian Nastase. Ar fi fost la fel de bun, daca domnul Adrian Nastase & Co ar fi negociat mai dur aderarea Romaniei la UE si, totodata, ar fi scos o Constitutie mai coerenta si mai echilibrata, in sensul armonizarii puterilor in stat pentru ca fiecare in parte sa poata functiona optim, fara a se calca pe bataturi cu celelalte. Faptul ca in 2005 a fost posibila asumarea in Parlament a legilor Justiei elaborate de Macovei-Bica-Predoiu, denota ca in Constitutia din 2003 au fost pastrate prevederi proaste. In primul rand, apartenenta Ministerului Public de zona puterii judecatoresti si nu de cea executiva, cum ar fi fost normal. De asemeni, in CSM nu avea ce cauta o sectie pentru procurori. Procurorii nu impart dreptatea, aceasta fiind prerogativa EXCLUSIVA a judecatorului.

  32. Cornu
    octombrie 1, 2015 la 12:36 am

    Corect, in esenta, comentariul dvs, dar personal nu cred ca ati nimerit-o cu apartenenta serviciilor. Nu cred ca SERVICIILE RUSE decid/conduc in Romania, ci cu totul altele. Ca Basescu a incercat la mai multe capete, tine de caracterul individului, mare scula de bascula la Anvers, dar un zero barat in materie de marinarie efectiva…

  33. Acest popor nu e copt pentru democrație. Cei care lucrează în media fac și ei parte din popor. Ar trebui ca ei în mod special să se coacă, dar nu vor. Se complac în starea de aguridă.
    În loc să informeze, media manipulează.
    Convinge electoratul că parlamentarii sunt toți niște hoți, leneși și că fac legi doar pentru ei, că toți guvernanții sunt bandiți…
    Toate „informațiile” astea eludează faptul că cei bălăcăriți sunt din rândurile electoratului „pur”.
    Rezultatul va fi că electoratul n-o să mai vrea alegeri, parlament și guvern bazat pe majoritate, pentru că totdeauna el alege numai hoți și leneși.
    Atunci ce-o să vrea? Ca cineva să numească o mână de lideri care să hotărască și să aplice hotărârile?
    Dar cine să fie cineva ăla? Iohannis probabil, fiindcă prezintă cea mai mare încredere.
    Va fi deci o mână de lideri numiți care vor conduce trebile țării. Lideri conduși de Ioh.
    Dar atunci media nu va mai avea voie să spună decât ceea ce vor liderii, internetul va fi interzis, toată lumea va aplica hotărârile și va fi fericită că nu vor mai exista lideri-hoți, incompetenți, care dorm la ședințele interminabile.
    Iată viitorul luminos al României! E cel mai potrivit locuitorilor ei.

  34. @ZeV

    Problema cu prezența procurorilor în CSM și cu statutul lor de magistrat mă ține într-o ceață perpetuă. Înțeleg, pe vremea orânduirii împușcatului, asta era, nu poți judeca lucrurile din perspectiva normalității. Dar de 25 de ani încoace a fost timp, har Domnului. Nici nu AUZIM măcar ceva despre necesitatea încadrării în normal. Foarte convenabil pentru unii.

  35. @ cornu

    Va respect parerea dar nu va inteleg nemultumirile daca Victor Ponte este atat de bun ?
    Sigur va referiti la Ponta . Asa il laudati de parca ar fi Nelson Mandela , Dalai Lama sau Indira Gandhi …

  36. Felicitări Rusiei , Chinei si Iranului ca fac curățenie în Orientul apropiat după dezordinea provocata de loviturile de stat orchestrate de SUA sub denumirea comerciala: Primăvara Araba!

  37. ZeV, ce zici de aceasta coincidenta: Putin, Basescu si Ciolanis au cerut in esenta aceleasi lucruri in legatura cu Siria, sa fie sustinut criminalul de Bashar. Sa nu ne lasam pacaliti, chiar si acum serviciile ruse se lupta cu cele americane pentru pastrarea influentei asupra Romaniei si dupa cum constatam Ciolanis, Basescu si Putin au aceeasi viziune.
    Ce vreti dovada mai mare ? Pai daca Ciolanis era influentat de serviciile americane sau franceze mai afirma el ca Bashar trebuie sustinut ?

  38. Adrian B. probabil ai uitat ca Victor Ponta este ortodox. Merita laudat, cum sa nu, am motive suficiente sa-l laud, ca a facut ceva pentru tara asta si nu ca neoliberalii care doar au dat din gura si au furat cat au putut.
    La fel de mult il stimez si pe Adrian Nastase.

  39. @ cornu

    https://ro.wikipedia.org/wiki/Victor_Ponta

    Aici scrie ca Victor Ponta are origini albaneze si italiene . Unii sunt musulmani si altii catolici .

    Chiar nu stiu ce religie are Victor Ponta si cat conteaza lucrul acesta ; e ca in bancul cu vecinii Rusiei ( sunt vecini cu cine vor ei ! )

    http://www.cotidianul.ro/originile-lui-victor-ponta-modificate-in-functie-de-evenimente-264693/

    Va respect opinia si cred si eu ca Ponta este o solutie mai buna decat orice PNL-ist .
    Dar din punctul meu de vedere , Victor Ponta este un incompetent , un fricos , un oportunist si face de ras PSD-ul care are o multime de politicieni mult mai valorosi .

    Va pot da pe nerasuflate o lista cu cel putin 20 de politicieni din PSD mai pregatiti decat Victor Ponta …

  40. Domnule Adrian Năstase,
    dumneavoastră doriţi o „democraţie” ca-n Rusia, acolo unde guvernanţii sunt foarte „permisivi” cu manifestările oricărui opozant? Într-o Democraţie firescul lucrurilor e ca problemele să se dezbată inclusiv… în stradă, pe lângă presă, mitinguri, cluburi, ba chiar şi pe scara de bloc. Mă mir că dumneavoastră confundaţi menirea Parlamentului, care este aceea de A LEGIFERA, cu aceea de A DEZBATE, un drept al ORICĂRUI CETĂŢEAN, indiferent de starea lui socială, de sex sau de educaţie.

  41. @ cornu

    Mi se pare un lucru neserios sa-l comparam pe Victor Ponta cu politicieni adevarati gen Adrian Nastase , Ion Iliescu , Alexandru Athanasiu , etc.

    Ponta e de teapa lui Vanghelie , Dracknea , Gabi Oprea …

  42. Adrian B. Toleranta, ingaduinta, compasiunea sunt valori ortodoxe, bag seama ca Dvs va raportati la un alt sistem de valori.
    Sunteti in stare sa admiteti ca oricine de la PSD ar fi mai bun ca Victor Ponta, ca si cand membrii acestui partid ar fi fost niste prostii cu totii cand au hotarat sa ramana premier in ciuda tuturor frustratilor neoliberali.

  43. Indiferent,…Parlamentul e o latrina,…strada un loc jegos…in Parlament te fura „alesii” pe strada protejatii ( sub diverse forme si modele )lor !

Lasă un răspuns