Comunicat – Adunarea generală a Fundatiei Europene Titulescu

Unknown

COMUNICAT DE PRESĂ

Miercuri, 23 septembrie 2015, s-a desfășurat reuniunea Adunării generale a Fundației Europene Titulescu. Ordinea de zi a inclus, printre altele:

– prezentarea Raportului de activitate pentru perioada 1 decembrie 2011 – 15 septembrie 2015;

– propunerile pentru activitățile viitoare ale fundației;

– propunerile privind acordarea Premiului Internațional Nicolae Titulescu pe anul 2014;

– admiterea de noi membri;

– alegerea noului Consiliu al FET.

Membrii Adunării generale au aprobat Planul de acțiune al fundației pentru perioada următoare, plan care prevede continuarea manifestărilor – dezbateri, conferințe, prelegeri – pe teme de actualitate din domenii precum relațiile internaționale, securitate și diplomație. De asemenea, s-a decis consolidarea activităților fundației sub egida Centrului de cercetare recent înființat la FET în scopul studierii istoriei și al promovării tinerei elite academice, prin elaborarea și publicarea de studii și volume de documente referitoare la politica externă a României și situația internă a României în perioada 1877-1989. Nu în ultimul rând, a fost aprobată derularea unor proiecte în parteneriat cu instituții din România și străinătate.

Premiul Internațional Nicolae Titulescu pe anul 2014 urmează a fi decernat, în cadrul unei ceremonii oficiale care se va avea loc în luna decembrie, d-lui ambasador Nicolae Ecobescu, pentru coordonarea seriei de volume România – Supraviețuire și afirmare prin diplomație în anii Războiului Rece, apărute sub egida FET.

Cu ocazia reuniunii, Adunarea generală a ales membrii noului Consiliu al Fundației Europene Titulescu.

Adrian Năstase a fost reconfirmat în funcția de președinte al acestei structuri. Din Consiliu fac parte, ca membri de drept, acad. Ionel Valentin Vlad – președintele Academiei Române, și Bogdan Aurescu – ministru, Afacerilor Externe. Vicepreședinți ai Consiliului au fost aleși academicienii Dan Berindei și Răzvan Theodorescu, precum și Florin Georgescu – prim-viceguvernator al Băncii Naționale. Printre membri figurează acad. Cătălin Zamfir – președintele Institutului Social Român, senatorul Titus Corlățean, ambasadorii Gheorghe Tinca și Paraschiva Bădescu, Laurențiu Guțică-Florescu – directorului Muzeului de istorie Olt ș.a. Adunarea a decis includerea de noi membri în componența Consiliului FET, printre care Radu Boroianu – directorul Institutului Cultural Român, istoricul Liviu Țăranu, lect.univ. Bogdan Antoniu – Facultatea de istorie a Universității București, Radu Timiș – CEO Cristim, și Adrian Ursu. Secretar general a fost reales Adrian Dobre.

19 gânduri despre “Comunicat – Adunarea generală a Fundatiei Europene Titulescu

  1. Poate-şi bagă capul, mai bine zis, râtul pe-aici :
    „Capdeporc” se duce la doctor să-şi facă o radiografie la plămâni.
    Privind filmul, medicul îi spune :
    – Am pentru dvs. două veşti:
    Una bună şi una proastă . Pe care vreţi să v-o spun mai întâi ?
    – Pe aia proastă, zice individul, atras involuntar de variantă…
    – Aveţi câte o tumoră la ambii plămâni….
    Vestea bună, cu care sunteţi de acum învăţat dvs. este că se poate rezolva în Photoshop …….!

  2. http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/avem-vreun-candidat-la-primarie-cu-tupeu-e-momentul-perfect-sa-incepem-nationalizarea-apanova-114088.html#comment-2150741

    Erau vremuri cînd privatizările se făceau pentru că erau prea corupte la stat. O fi venit timpul să începem privatizările pentru că au devenit şi mai corupte în privat.

    Consilierii primarilor Chiliman şi Oprescu au netezit calea prin comitete şi consilii locale pentru măriri repetate ale preţului apei. DNA îi acuză de influenţarea directă a preţului. Ăsta e DNA care-mi place. Numai că de obicei mă dezamăgeşte pentru că, nu ştim cum se face, întotdeauna rămîn vinovaţi intermediari, păpuşari diverşi din zona politico-administrativă, dar multinaţionala nu plăteşte nimic.

    Sînt curios care va fi teoria Veolia (care deţine Apanova în Bucureşti). Noi n-am ştiu nimic? Pur şi simplu ne trezeam cum ne creşteau încasările? Din acuzaţiile iniţiale ale procurorilor ni se arată un scenariu cunoscut. Multinaţionala nu intră direct în noroi, lucrează prin subcontractori şi intermediari politici plătiţi prin sume adiacente sub formă de reclamă şi alte contracte.

  3. Citabnd din clasicii uitati ai literaturii europene .. Vicontele de Chateaubrinad depre restauratie (fragmente)

    Madame de Montcalm m’avait envoyé un sac de douze cents francs pour les distribuer à la pure race légitimiste : je le lui renvoyai, n’ayant pas trouvé à placer un écu. On attacha une ignoble corde au cou de la statue qui surmontait la colonne de la place Vendôme ; il y avait si peu de royalistes pour faire du train à la gloire et pour tirer sur la corde, que ce furent les autorités, toutes bonapartistes, qui descendirent l’image de leur maître à l’aide d’une potence : le colosse courba la tête de force ; il tomba aux pieds de ces souverains de l’Europe, tant de fois prosternés devant lui. Ce sont les hommes de la République et de l’Empire qui saluèrent avec enthousiasme la Restauration. La conduite et l’ingratitude des personnages élevés par la Révolution furent abominables envers celui qu’ils affectent aujourd’hui de regretter et d’admirer.
    …………….
    Quant à nous, pauvres diables de légitimistes, nous n’étions admis nulle part ; on nous comptait pour rien. Tantôt on nous faisait dire dans la rue d’aller nous coucher ; tantôt on nous recommandait de ne pas crier trop haut Vive le Roi ! d’autres s’étant chargés de ce soin
    …………………………
    C’est merveille en France que la contagion, et l’on crierait ”A bas ma tête !” si on l’entendait crier à son voisin. Les impérialistes entraient jusque dans nos maisons et nous faisaient, nous autres bourbonistes, exposer en drapeau sans tache les restes de blanc renfermés dans nos lingeries, c’est ce qui arriva chez moi ; mais madame de Chateaubriand n’y voulut entendre, et défendit vaillamment ses mousselines.

    Adica in lb romana atat cat m-am priceput sa traduc :

    Doamna de Montcalm mi-a trimis un sac de o mie două sute de franci ca sa impart intre legitimistio pur-sange : i-am trimis inapoi, negasind cui sa dau un scud. A fost legata o josnică frânghie de gâtul statuii din varful coloanei din Place Vendome; au fost atât de puțini regaliștii pentru momentul de glorie și pentru a trage funia, incăt insasi autoritățile, toate bonapartiste, au fost cele care au doborat imaginea stăpânului lor, cu ajutorul unei spanzuratori : silnic colosul si-a inclinat capul ; el a căzut la picioarele acestor suverani din Europa, care de atâtea ori s-au prosternat in fata lui. Oamenii Republicii si Imperiului au fost cei care care au salutat cu entuziasm Restauratia. Comportamentul și nerecunoștința personajelor ridictate de Revoluție au fost abominabile fata de ce pretind astazi ca regreta și admira..
    …………….
    În ceea ce pentru noi nenorocitii de legitimiști, nu eram primiti pe nici unde; nu contam cu nimic. Uneori, ei ne spuneau în stradă sa mergem la culcare; alteori ni se recomanda să nu strigam prea tare „Trăiască regele!” altii luîndu-si aceasta sarcina…
    …………………………
    Contagiunea este atat de minunata in Franța, si am striga „taiati-mi capul” daca ne-am auzi vecinul strigând-o. Imperialii au intrat pana si în casele noastre și ne sileau, pe noi bourbonistii, să punem ca steaguri imaculate resturile de albituri închise in scrinurile noastre- ceea ce sa întâmplat si la mine, dar doamna de Chateaubriand nu vrut sa auda și si-a apărat cu vitejie muselinele sale.

    Dupa cate tin minte la noi nu a existat nici o doamna de Chateaubriand ….. doar “dizidenti”.

  4. Ghita Bizonu’
    septembrie 25, 2015 la 12:51 pm
    Cum la noi, zic unii, Securitatea a făcut jocurile Revoluției din ’89 – așa și în Franța n-ar fi existat Restaurație fără voia lui Fouche, care, normal, a devenit Duce d’Otrande!
    Noi l-am cam fugărit pe rege și i-am băgat în pușcărie pe cei din gașca tip Fouche – așa că ne-au tras-o (și încă ne-o trag) de nu ne mai vedem de capul nostru! Adică luați de aici: băsescu & comp!

  5. Communarzii şi Restauraţia / Paul Langevin (1872-1946) , un fizician celebru, provenea dintr-o familie muncitorească. În 1871, pe colina Montmartre, mama lui asistase ca martoră adolescentă îndurerată la împuşcarea communarzilor. Putem bănui că istorisirile mamei despre amintirile adolescenţei i-au determinat în mare măsură atitudinea politică foarte radicală. Istoricul sorbonnard Pierre Miquel are dreptate să caracterizeze astfel urmările uciderii communarzilor: „Rana deschisă se va cicatriza cu greu: asemenea masacru influenţează viitorul politic şi împinge mentalităţile spre atitudini extreme” (traducerea aparţine domnului Florin Hera). Prima reacţie populară, neaşteptată!, a fost să asocieze sângele communarzilor cu sângele cuplului regal Louis XVI şi Marie – Antoinette! Este ca şi cum poporul observase, înaintea constituţionaliştilor, că Republica Franceză nu avea legitimitate ! În consecinţă, se creează atunci pentru prima oară condiţiile cele mai propice de restaurare, sinceră şi larg acceptată, a regalităţii în Franţa. Contele de Chambord putea deveni atunci regele Henric al V-lea. Aşa cum ne povesteşte Victor Hugo în Mizerabilii, Henri era un nume regal foarte iubit de popor. Pentru bunul motiv că Henric al IV-lea dorea ca fiecare familie franceză să aibă duminical o găină grasă în oala de supă! Contele de Chambord nu devine rege doar dintr – un simplu capriciu personal. El nu acceptă ca drapel naţional tricolorul, sub care obţinuse atâtea victorii armata franceză. Care la rândul ei nu va accepta baniera cu florile de crin, niciodată steag naţional francez. Însă baniera cu florile de crin va fi votată ca drapel naţional de către cetăţenii Quebec-ului modern ! Paul Langevin –Angevinul, dacă am încerca să-i traducem numele- a fost savantul francez care l-a invitat pe Albert Einstein să conferenţieze în Franţa după primul război mondial. Tot el a facilitat şi plecarea fizicianului George Gamow din Uniunea Sovietică. Iar Henri Wallon (1879-1962) era un pedagog şi psiholog francez mergând pe linie „senzualistă”, adică în siajul gândirii lui Condillac, fiind specialist în psihologia copilului. El este nepotul politicianului şi istoricului francez Henri Alexandre Wallon (1812-1904), un parlamentar care observă şi el, după zdrobirea Comunei din Paris, faptul că Republica franceză nu avea legitimitate, şi pentru remediere propunea un apendice legislativ cunoscut ca ‘amendamentul Wallon’. Astfel amendamentul Wallon înscrie pentru prima oară cuvântul République în Constituţia Franţei. Tot acelaşi parlamentar Henri Alexandre Wallon din secolul XIX are şi ideea septenatului prezidenţial. Îl va inspira mai târziu pe generalul Charles de Gaulle pentru textul instituţional de la crearea celei de a V-a republici franceze. În secolul XVIII, un alt Henri Wallon, strămoş cu încă două generaţii mai vechi decât parlamentarul şi autorul modificărilor constituţionale, deci un alt Henri Wallon trăia modest ca simplu profesor meditator particular, maître libre pentru citire şi scriere, însă la înălţimea spirituală a Epocii Luminilor. Totuşi nu toţi intelectualii Epocii Luminilor aveau dreptul să intre în saloane! Stră-strănepotul acestui intelectual ce nu era admis în saloanele Franţei din secolul XVIII va scrie cartea „De l’acte à la pensée” (Flammarion, Paris, 1942) tradusă la noi de academicianul Alexandru Duţu. Îl consider a fi cel mai consistent text de psihologie din secolul XX, extrem de greu de tradus în alte limbi decât în cele neolatine, şi poate încă mai greu de „digerat” intelectual (citiţi de pildă excelentul capitol despre « indicii », la fel de dificil ca şi capitolul matematic despre varietatea Cantoriană). Bine, acum este necesar să precizăm că acest Henri Wallon se simţea comunist numai în dimensiunea foarte restrictivă că el accepta materialismul dialectic ca filosofie. Care-i un fel de Weltanschauung comunist. Şi laureatul Nobel pentru fizică, prinţul Louis de Broglie (1892 – 1987), accepta acest Weltanschauung. Adevărul este că lucrările ştiinţifice ale fizicianului prinţ Louis de Broglie şi ale psihologului Henri Wallon erau pline de judecăţi inedite. Iar în măsura în care acele judecăţi erau formulate şi acceptate prima dată numai de ei, propoziţiile lor ştiinţifice prima oară formulate se constituiau automat în tot atâtea exemple de judecăţi dialectice în cel mai pur sens al epitetului dialectic.

  6. „Adrian Năstase a fost reconfirmat în funcția de președinte al acestei structuri” ….ca şi cum o casă frumoasă şi-ar reconfirma , din când în când, arhitectul .

  7. Avem corupţie? Păi, dragi reporteri de teren , dacă pe voi vă incomodează corupţia, aşa, ca un şmirghel frecat zilnic pe vârful nasului, eu zic că bine aţi procedat astăzi, când nu „v-aţi dat cu părerea”, ca nişte profani, ci aţi apelat la „expertiza”(!!!) unui specialist. Specialistul care v-a ieşit în drum a fost tocmai Elena Udrea – c-aşa s-a potrivit, şi venea şi dânsa, ca orice specialist, de la Înalta Curte , unde fusese programată pentru un nou termen , adică aş spune că avea de susţinut un fel de dizertaţie „la cestiune” .

    Aşa cum NASA le-a dat peste bot amatorilor de „sfârşitul lumii”, făcând mici corecţii la avertismentul adepţilor apocalipsei de salon, în sensul că nu-i cometă ci e asteroid, n-are 4 km diamentru , ci 270 de metri lungime şi nu ne izbeşte în plin , ci trece nepăsător şi rece la 8 000 000 de km distanţă de pământ, Elena Udrea a oferit o opinie ştiinţifică, bine documentată asupra corupţiei, precizând cât vor mai dura arestările ( 10 ani ! nu cum am crezut noi, proştii, că poate se termină prin decembrie), explicând rolul benefic al DNA-ului, băiat bun, dar care mai trebuie şi el un pic ajutat să treacă strada de oameni ca dânsa, buni patrioţi şi inspiraţi oratori cu mici probleme de dicţie, filozofând pe marginea destinului tragic al omului politic, aproape condamnat să fie corupt, să care saci de bani de la MICRO-SOFT la MICRO-CLIMAT- apartament Cocoş-Udrea – strada Ţiţeica şi pe urmă să-i mai şi numere…să-i mai şi împartă…Greu…
    ……………………………………………………………………………………………………….
    Sorin Oprescu stă în arest preventiv pentru 25 000 de euro….Alina Bica este trimisă în judecată pentru 17 000 de euro…un judecător a luat 22 de ani de puşcărie pentru vreo 20 000 de euro….

    Dar la fel cum moartea unui om este o tragedie, dar moartea a milioane de oameni este doar statistică, mi se pare că a lua 17 000 de euro e corupţie, în timp ce a lua zeci de milioane de coco e doar un test de abilităţi practice.

  8. Trebuia sa-i propuneti si lui Cap de Cochon un loc in board-ul FET . Ceva simbolic , la categoria aspiranti , cu o diploma … Ne-am fi distrat cu totii pe aici .
    Sau sa-l trimita Victor Viorel ca si consul in Liberland

    https://en.wikipedia.org/wiki/Liberland

    Saracu’ Banciu , ar face orice sa-si depaseasca conditia de homuncul si sa treaca de la zacusca la chiftele …

  9. Oprescu – presupus vinovat t de luare de mita in faza de cercetare, arest preventiv – in timo ce insi care au comis acte de violenta choar omor sunt loberi – cariac, 2 tenturi, doabet nu are parte de un examen medical corect.

    se pare ca nimnaui nu-i pasa de riscuri. Adic ca un arestat proventiv sa moara din lisosa de ingrijire medicala. Sa mopare a in timop ce se fala „custiodia” justitiei.
    Pentru ca „Justitia” ii refuza dreptul la asistenta medicala demna de acest nume (asistenta ce se poate acorda in Bucuresti nu in Viena) .
    Se pare ca nimeni nu gineste matginea : asta ar echovala cu aplicarea pedepsei capitale. Asupra unui ins prsuspus nebvibonat care in plus este adoar cercetat .. adica se pre4a [poa s aiasa ca era nevinovat.
    Ca rasunzatori de4 cetia auasta ar fi” seful arestului, care va da viona pe procuror, car eva da vina pe Codrutza , care nu va putea zice nimci despre procuroprul general (ca prera i-a daat cu flit) sau iministrul de justitie care nu se baga (cel mult distrobuie locurile de parcare)
    Si in fine Bastanu Suprem Kaiser Klaus prea dornic de guvernul sau ….

    SI tioata traoca de zoaie va cadea si asupra mabasadei lu Liruryx cel Great pasartorul si iubitorul de justitie „independenta” de lege …

    au asa ca nu inteoegt cum isi asuma unii asa riscuri. Poa un „analist” cu mute studii la Yale si alte asemenea a tras concluzia ca „romanii iubesc pe tepes” ins auita ca gloata ca si femeiai e mobile

  10. @nastase, felicitari !

    Doamna Merkel a frecat Lampa lui Aladin si din ea a iesit Gennie, sirianul. „Ce-ti doresti Preaputernice Stapine?” a intrebat Gennie. „Sa fie solidaritate intre statele europene!” a raspuns doamna Merkel.

    Nu e inceputul unui banc, desi ar merita ca cineva sa-l finalizeze. Chestia ca odata ce ai deschis acest subiect, nu poti sa vorbesti doar de solidaritate pentru beneficiul refugiatilor. Ce se intimpla atunci cind e nevoie de solidaritate reala pentru proprii cetateni vulnerabili, sau pentru cei ai altor tari? Aici nu vorbim doar sa ajuti pe cei care sufera calamitati, dar cum sa faci sa nu mai existe saracie persistenta in Europa, si in lume. Ei, daca incepi sa scobesti putin ceapa, plingi, plingi, si apoi iese o tocanitza gustoasa. Dar la inceput trebuie sa plingi.

    Poate e momentul ca doamna Merkel – si poate fi meritul ei consemnat de Istorie – ca sa fie pionierul european ala acestei idei, care ar trebui sa fie la baza relatiilor nu doar intre indivizi ci si intre state. Dar nu sa te folosesti de tema propagandistic, ci sa stabilesti prin tratate cum o definesti, pe ea, solidaritatea intre state.

  11. Polita RCA pt. Logan 1,5 dci in sept. 2014 – 242 lei ( Euroins )

    Polita RCA pt. Logan 1,5 dci in sept. 2015 – 376 lei ( Euroins ; fara incidente auto )

    Deci , o CRESTERE a pretului politelor RCA de peste 50% .
    …………………………………………………………………………………………………..
    Un broker de asigurari mi-a spus ca aceasta crestere a fost facuta pe ascuns , in urma cu cca. o luna , imediat dupa falimentul Astra . Imediat dupa falimentul Astra , toate firmele de asigurari si-au crescut pretul politelor cu min. 50% . Lumea inca nici nu a aflat de aceste cresteri …

    Cred ca aceasta scumpire face parte tot din pachetul de ” relaxare fiscala ” al tehnocratului Victor Ponta .

    Inteleg , d-ul Ponta este cel mai bun premier din lume , este un tehnocrat desavarsit si un geniu al finantelor si procuraturii , este farul calauzitor al acestei natii si unii il lauda si-i ridica osanale umplandu-l de bale .

    Dar totusi , ce-s cu cresterile astea aberante de impozite , taxe , tarife , etc. ?
    Cresteri care afecteaza intreaga populatie a acestei tari .

    Nu mi se pare normal sa-ti ascunzi incompetenta si impotenta prin cresteri repetate si aberante de taxe , impozite , preturi si tarife .

    http://economie.hotnews.ro/stiri-pensii_private-20383395-interviu-dan-adamescu-kpmg-facut-tot-posibilul-blocheze-vanzarea-astra-allianz-generali-vor-prelua-toata-tara-anul-vor-dubla-preturile.htm

    Dan Adamescu: Bine, domnule Vasilache. Eu v-am spus cat am putut, restul nu inteleg. Nici nu stiu cine intelege. Poate sunt unii care inteleg, oricum este o pierdere uriasa pentru Romania. Tara asta nu va mai putea avea un asigurator local. Daca in anii 2000 cand am luat-o iti trebuia 100 de milioane, acum iti trebuie miliarde sa faci un asigurator. Ce se va intampla acum? Allianz si Generali vor prelua toata tara, si clientii Astra, si la anul se vor dubla preturile. Pentru ca cine a tinut preturile jos a fost Astra. Noi am fost foarte concurentiali, am luptat si ca sa fim numarul unu am avut preturi foarte competitive. Astea vor dispare. Vom plati cu totii”.

  12. @ T-Rex
    Merkel (sigur că vorbesc despre situaţia dinainte de 1989) era în echipa de conducere a organizaţiei tineretului comunist est-german. La un moment dat au trimis un reprezentant al lor la redacţia Ştiinţă şi Tehnică din Bucureşti (care era guvernată de UTC). Le- a cerut redactorilor să facă mult mai puţină conceptualizare în publicaţia lor. “Ce le trebuie românilor să ştie atâtea lucruri?”

  13. serbanfl

    Spre stiinta ta Fouche a fost promovat duce de catre Napoleon .. si NU ptr serviciile aduse .. Restauratiei! (tu ai scris „are, normal, a devenit Duce d’Otrande!”)

    Fii milostiv cu tine insuti si arata-ti un pic de respect si abtine-te sa iti mai etalezi lipsa de orice urma de cultura doar ptr a te ‘remarca” in repetarea unei propagande cam inepte.. macar ptr ca Base a fots chiar di gasca aia. Ptr ca latii din gasca aia au ajuns la averi considerabile .. ei sau copii lor. Eu cnosc cativa ,,, orintre care si fostul „meu” secretar de cmotwete PCR care este unu din primii 100 de bogatasi ai Romaniei . Diul unui general este azi un unanim recunoscut si apreciat om de afaceri in IT … Altul (fiu de securist cam la oenszie in 89( amic a lui Nicusor este „doar un amarat” de milionar din imobiliare (candva , inainte de 89 era un inginer IT ist bun) . Sotul unei foste colgele nitel ofiter de securitate (ins atehnic ..la trupe.. constructii de cazarmi si altele) are sie le o avere .. cred ca numa vreo 2 sau 4 milioane de euroi…

    Cat priveste prezumtiozitatea de a imi explica mie ce si cum cu restuiaratia … cum sa ioti zic? Inaopmplator eu chiar am citit din cartea aia! in franceza mon chere si pot aprcia la justa valoare s stilului mais madame de Chateaubriand n’y voulut entendre, et défendit vaillamment ses mousselines. Un umor extrem de sec .. sau dispretul outes bonapartistes, qui descendirent l’image de leur maître à l’aide d’une potence : le colosse courba la tête de force ; il tomba aux pieds de ces souverains de l’Europe, tant de fois prosternés devant lui. C’est pire qu’un crachat!

    A da. Am junele probleme si de aici greselile de tastare….

    Fii milostiv cu tine insutiti

  14. Întrebare of topic Dle Nastase , în ultimii ani de când ați demisionat din PSD aţi fost prezent de multe ori la evenimente majore din cadrul PSD. Anul acesta aţi fost invitat la Congresul PSD? E o întrebare care pe mine mă frământă pentru că românii nu prea mai au respect pentru înaintași.

  15. Îmi închipui ce-şi râd în barbă escrocii internaţionali, când văd ce se bucură românii că a mai fost arestat unul ca Nicolae sau Adamescu !
    Au cale şi mână liberă să taie şi să spânzure în voie pe pieţele româneşti, dublând sau triplând în doi-trei ani preţurile.
    Aşadar, bucuraţi-vă ! :mrgreen:
    Să vedem cum „zâmbiţi” la vederea preţurilor, sau a facturilor ! ?

  16. @Ghita Bizonu’
    septembrie 26, 2015 la 6:12 pm
    Mă taxezi corect.
    De obicei urmăresc să nu ocup mult spațiu pe blogul altuia și tot răsucind fraza ca să cuprind și o ironie la parveniții de acum 200 de ani, antemergătorii primei generații de încălțați ce se pretind intelectualii zilelor noastre, am pierdut-o. Asta este – trebuie să suport ce zici, chiar dacă nu văd de unde până unde ai înțeles că-ți explic restaurația.
    Ideea a fost că Fouche a acționat normal, ca un nobil!
    Mulțumesc pentru exemplificarea care acoperă afirmația mea: „…ne-au tras-o (și încă ne-o trag) de nu ne mai vedem de capul nostru! Adică luați de aici: băsescu & comp!”

Lasă un răspuns