Refugiati sau imigranti – dezbatere FET

“Fundația Europeană Titulescu – Centrul de Studii Strategice vă invită vineri, 25 septembrie a.c., începând cu ora 16.00, la dezbaterea cu tema Europa – noua Arcă a lui Noe. Refugiați sau imigranți?. Invitații speciali ai acestei dezbateri sunt Catrinel BRUMAR, Agentul guvernamental al României la CEDO, și Cătălin IVAN, europarlamentar. Moderator: Adrian NĂSTASE, președintele FET.

Evenimentul va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff nr. 47, sector 1.”

afis 2

12 gânduri despre “Refugiati sau imigranti – dezbatere FET

  1. Europa, așa cum o știm noi, a încetat să mai existe. Rămâne totuși o întrebare: De ce?

    De ce Angela Merkel își distruge propria țară invitând milioane de migranți să cotropească Germania, distrugând practic fiecare țară ce stă în calea hoardelor de năvălitori? Explicația cu îmbătrânirea populației Germaniei nu stă în picioare, aportul la forța de muncă ce l-ar putea aduce acești invadatori, nici atât. Un român, dacă decide să-și caute norocul în Germania sau Austria poate spera cel mult la o muncă necalificată de șantierist sau îngrijitor de bătrâni, acceptând contracte păguboase oferite de negustorii de sclavi din România, care obișnuiesc să le ia până la jumătate din salariul pe care-l produc cu trudă în afară, drept comision. Iar românii sunt creștini, nu se detonează în trenuri, nu pun bombe, nu au pretenția ca gazdele să-și schimbe total obiceiurile la sosirea lor. Doamnei Merkel nu-i plac muncitorii români. Aștepta în schimb, câteva milioane de IT-iști, ingineri, doctori din lumea arabă, cel puțin, așa susține domnia sa.

    Când a constatat că a fost invadată de analfabeți violenți și murdari care, nici bine ajunși pe noul tărâm al făgăduinței, au început să vandalizeze, să-i țipe pe străzi Allahu Akhbar, să facă greva foamei că doresc să primească fără să facă nimic, nu mai puțin de 2000 de euro pe lună, ei care pretind că vin dintr-o țară devastată de război unde cu puțin noroc și multă muncă ar fi câștigat poate, 300 de euro, Angela Merkel și-a închis granițele. Să fi făcut un politician cu experiența dânsei o greșeală catastrofală, încât să nu fi putut presupune dezastrul pe care-l provoacă invitând practic o invazie? Greu de crezut… Oricum am pune lucrurile cap la cap, ne dă cu minus, și nu poți să nu te gândești la așa zisele teorii ale conspirației care spun că există un plan bine determinat de distrugere a Europei.

    Pentru că așa se vede. Oamenii aceștia și-au vandalizat propria țară, au făcut una cu pământul monumente inestimabile de la ei de-acasă, au devastat și acum totul pe unde au trecut, lăsând în urma lor munți de gunoaie, oameni agresați fizic și emoțional, trenuri și vehicule distruse. Un val de lăcuste în urmă căruia va rămâne pământ pârjolit. Un director de școală din Hamburg a trimis scrisori părinților elevilor, în care le sugera să nu-și trimită fetele cu decolteuri sau cu fuste prea scurte la școală, ca nu cumva să ofenseze ”musafirii” cazați în sala de sport a școlii. Cu alte cuvinte, oaspetele face regula în casa ta. Ceva nu se leagă, totuși… Să fi devenit europenii atât de naivi și nepăsători la propria cultură, rasă și identitate încât să accepte de bună voie ca acestea să fie distruse? Până unde va merge corectitudinea politică și teama de a nu fi acuzat de rasism și xenofobie și cât vor suporta oamenii de rând această agresiune străină? De ce este privit ca pe o crimă instinctul milenar de a-ți proteja casa, familia, căminul, rasa, cultura și religia?
    http://politicstand.com/noapte-buna-romania/
    Să aibă legătură cu ăsta ?:
    – Planul Kalergi: genocidul popoarelor europene
    http://bit.ly/1LwS40d

  2. Pe nedrept fotbalul italian al anilor 60 – 70 era numit fotbal de trisori , de furturi , de simulari , de trageri de timp , de opacitate – ” catenaccio ” .
    O , cum sa nu fie nedrept , cu o echipa de fotbal finalista la doua cupe mondiale – 1970 si 1982 , cu jucatori extraordinari , cu un joc placere pentru ochi …
    Mai bine s-ar atribui defectele acordate pe nedrept fotbalului italian celor care ar trebui sa gereze in teorie construirea infrastructurii in tara noastra dupa 2012 .
    Trasul de timp , minciuna , cautarea si inventarea de pretexte pentru a face foarte putin – sunt ce caracterizeaza sefii CNADR , ai Finantelor si Transporturilor .
    Repet si stiu ca va enervez – in 2015 nu s-a lucrat nimic pe autostrada Campia Turzii Targu Mures , necontestata , cu constructori numiti si finantata de UE !
    Pentru alt sector al autostrazii Transilvania , Bors – Barcau , expropriat si construit 30 % inainte de 2009 , il auzim pe Neaga , seful CNADR , in septembrie 2015 la Oradea ( contract semnat in aprilie ) : ” daca proiectul initial sufera modificari , vom putea incepe in 2016 dupa obtinerea avizelor de mediu ” – ce ” modificari ” , traseul Bors Barcau este bine trasat si cunoscut , terenul expropriat , ce alte noi proiecte si alte avize ?
    Doar pretexte pentru a justifica inactivitatea si finanta cumpararea clientelei de pensionari …
    Iresponsabil .

  3. A fost tăvăleală de râs, generală, în presa virtuală, la pățania lui Banciu. Eu n-am râs…confuzia micului suin care crede despre sine că ar fi pamfletar, pur și simplu din comoditatea de a nu deschide DEX-ul la cuvântul PAMFLET-PAMFLETE, substantiv neutru, confuzia, spun, are, totuși, logica ei.

    Ce-și dorește băiatul ăsta să ajungă? Consul la Marsilia? Păi , cum să nu-și dorească … ce-i mare lucru să ajungi consul la Marsilia? Adică, să vedem, cu ce trebuie să se ocupe un om pentru ca să primească postul? Să știe puțină franceză… bifat! Ei, nu este el chiar absolvent de Filologie, ca alții, șef de promoție sau ceva, dar după cum se vede, cunoașterea la perfecție a limbii franceze nu te fixează în post definitiv…ar putea să apară și surprize…Să fie fan ”Olympique Marseille”- bifat ! Dar nici calitatea asta nu te imunizează la eliberări din funcții!

    Pe urmă, însă, am citit eu din producția literară a unui ex-consul la Marsilia, vreo două pastile scrise nasol, în care fostul șef de promoție al Facultății de Filologie a Universităţii Timişoara, secţia română-franceză, pare că a făcut școala mai mult la seral, intitulate ”Băi, Adriene, mai taci! ” și ”Ce-am auzit eu despre tine, Adriene” și-am înțeles că, pe o guvernare ”de dreapta” adecvată, aspirația lui Banciu chiar are sens.

    Așa că , domnule profesor, poate că obsesia lui Radu Suin pentru dumneavoastră, nu este altceva decât un exercițiu de promovare, pe un teren deja desțelenit, așteptând, cu înfrigurare, Moțiunea de cenzură liberală.

    P.S. Vă imaginați , prieteni, că nu-mi trece prin cap să vă invit să citiți vreun cuvințel de pe blogul lui Ioan T. Morar. Ceva-ceva însă tot ar fi de văzut. Ex-consulul ne sugerează, în dreapta paginii, ce am putea să accesăm când nu-l accesăm pe dânsul (”Cand nu ma cititi pe mine…”); în lista lui , mi-a făcut plăcere să constat că undeva, între Cristian Pătrășconiu și Vladimir Tismăneanu, trecând prin Sorina Matei, dânsul ne invită să vizităm site-ul numit inspirat ”Galerie de buci ”.

  4. Americanii au reusit sa propulseze China incepind cu Carter. Asia e stabila.
    Cum sa stabilizezi Orientul Mijlociu? Nu poti folosi acelasi „toolbox” al globalizarii acolo.Nu cumva a venit rindul Rusiei si Chinei (din background) sa stabilizeze zona? Americanilor nu le place idea, dar nu asta importa.

    Rusia a mai incerat in Afganistan si a dat gres, dar atunci era vorba de URSS. Sub Putin, rusii au sporit militar. Insisi americanilor le e teama de superioritatea rusilor in aer. Bun, dar chiar va putea Putin sa stabilizeze Siria cu metode militare? Nu cred, pentru ca pe acolo sunt si alti actori, precum Arabia Saudita, Iranul si tot felul de alte triburi, toti in competitie pentru controlul zonei si extinderea influentei. Totusi , pe sirieni nu ii intreaba nimeni ce vor de fapt? Asta ar trebui sa faca Assad, sa tranzitioneze spre un sistem dorit de majoritatea sirienilor. Dar ma tem ca nu se mai poate consulta cu poporul la ora asta. Poporul lui a luat-o pe carari de munte spre lumea plina de sclipici mincinos a Vestului.

  5. Ah, mai e un actor de care nu se mai vorbeste azi: Israelul. Evreilor le convine mincatul intre arabi. Cu cit se maninca mai tare cu atit mai bine. Dar venirea rusilor cu bocanci militari nu stiu daca ii fericeste. Nici cu Obama nu sunt prea prieteni, si s-ar putea sa le ofere americanilor o supriza. Sunt si alte carti care inca nu au fost jucate. Cine va controla Siria, va avea o influenta mare in zona, mai ales in Liban si Egipt, si de aici in Nordul Africii.

    Ideea e ca rusii vor sa sprijine un tip de regim autocratic dar ne-islamic in Siria. Si cred ca asta e bine pentru toata lumea, probabil mai putini pentru cei care vor „democratie”. De cind Arabia Saudiata a bagat miliarde in expansiunea Islamului, efectele se vad clar in incercarea de a crea un stat religios, tip Califat. Eviden insa, se vrea un Stat Islamic care va fi opozant Iranului. Asa ca nu ma mira raproshmentul intre Iran si SUA.

  6. Am citit azi declaratia vice-Pres Parlamentului Ungariei (numele chiar nu importa) care afirma ca Romania si Croatia sunt state „necinstite”. Ori traducerea e proasta, ori el. Cum sa spui ca un stat e „necinstit”? Nu are nici un sens. Poate ca ungurii totusi sa se calmeze putin. Mai ales ca pot azi sa bea Kvas rece de la Putinica.

    Cum se stie aici pe blog ca eu nu tin nici cu unii, nici cu altii. Noul domn Ambasador al SUA, nici a doua zi de la intilnirea cu Iohannis, o primeste pe doamna Stanciu, cea cu Rarinca Gate. Dom’ne, eu stiam ca Ambasadorii au putina retinere inainte sa se decida ca sa se intilnesca cu persoane controversate. Nu cred ca intilinrea asta consolideaza „statul de drept”. Intilniri de acest gen trebuie facute la nivel de sistem de Justitie. Pentru ca Doamna Stanciu, care crede ca e mai presus de lege, dupa intilnirea asta va crede ca a ajuns in Paradis, si ca nu va mai trebui vreodata sa dea socoteala nimanui. Mi se pare o intilnire fortata, poate chiar de Iohannis, care a prins curaj in a se rafui tare cu Ponta. Domnilor, nu e nici macar Kosher.

  7. Am inteles ca VW CEO si-a dat demisia, si ca alti trei barosani VW si Porsche sunt vizati. Problema e ca astia ar trebuie sa ajunga la inchisoare pentru ca suferinta in final e a angajatilor si clientilor. Dar, in buna traditie capitalista, ei vor primi recompensa un pachet baban de bani si beneficii, dupa care vor fi angajati tot cu bani babani de alti producatori auto. In buna traditie capitalista. Cind un barosan da chix, e recompensat cu sume uriase, cind un angajat de rind greseste e dat afara. Din binefacerile capitalismului, de care se bucura azi multi romani, inca suparati ca Ceausescu le dadea locuri de munca, educatie si apartamente gratis.

  8. VOCEA POPO®ULUI

    Deşteaptă-te române culcat pe o ureche,
    Masonul neamţ din Cotroceni n-are pereche.
    Ascultă doar, cu interes, vocea popo®ului
    Din scaun bine protejat, prinos adus egoului.
    …………………………………………………
    Refugiaţii speriaţi de crime şi cumplita sărăcie
    S-au consolat că-i şi mai rău în dulcea Românie.
    Vor sta cu gândul la Berlin sau la New York ;
    Salvaţi vom fi, că noi halim… carne de porc !

  9. Mda…foarte intersanta dezbatere…dar din cate imi amintesc (din cele citite), Arca lui Noe era destinata sa protejeze ce este mai de pret de fata pamantului…pe cei dreptcredinciosi, precum si cate o pereche de alnimale pentru reluarea ciclului vietii intr-o noua era.
    De aici, imi pun si eu, cu umilinta, doua intrebari:
    1. Cine sunt dreptcredinciosii ?
    2. Cine/care sunt animalele ?
    os
    Iata la ce duce lipsa de inspiratie in materie de metafore.
    😉

  10. Este vreo diferenta ?!

    Ce este ala refugiat si ce este ala emigrant cand ambele categorii provin dintr-o zona in care de ani de zile se poarta un razboi civil necrutator?!
    Eu as zice ca dfierenta este data de buzubar – ala care a (mai) avut ceva bani este „emograntul” care bate la portile Europei (care nu este chiar atat de nevinovata !) iar ala fara un sfant a ramas in taberele de refugiati din Turcia si Liban sa traiasca naiba stie cum.
    Mi s ezice ca unii dintre refuigiati au niste telefoane cam bengoase.. Poate . Insa aici este un anume reflex national reminiscenta a unui trecut istoric cu care nu prea ne putem mandri … A se vedea insembarile lui Dinicu Golescu, starea nenorocita a taranului roman depe la 1900, ba chiar de pe la 1930 (cand inca unii mai foloseau amnarul caci chibritul costa!) – dacanu este desscult, inizmene si camasa si rops de poelagra inseamna ca nu este destul de sarac! Este dispretul feudal din vremea lui Caragea – intamplarea cu cele 2 neguistorese arestate fiindca mergeau intr-o careta : provilegiu numai la boieroaicelor! Este refelexul unei tari incare nu se stie cat la suta din populatie traieste mizerabil aproape de excludere din epoca contemnproana si exilul in cea pretehnologica …. un feudalism post la lettre (daca mi se permite licenta) care precum spirocheta batuie mintile „elitei proccidentale” cica romanesti autopropclamata „boieri ai mintii” (de fapt si de drept destabili parveniti ai epocii socialismului „real”)

    SI multa necunoastere… Acolo este un razboi civil.
    OK .. e „in regula” cu rabzoiul razboi. „Aici este tarra mea, aici sunt unomrnantati stramosii mei, asta este opamantul pe care vreau sa creasca urmasii urmasilor urmasilor mei in veacul vecilor” si cine intra peste mine, pe pamantul meu il ucid sau ma ucide si oricum devin erou!! Sau mia rau, „ala este pamantul lui , pmanat pe care il vrerau eu fiindca ala este un netrebnic – blestemat de Dumnezeu , idolatru pagan, rasa inferioara nu conteste – cae comploteaza impotriva mea!” intru peste le si il ucid sau ma ucide si oricum devin erou!!

    Insa un razboi civil este o imensa porcarie. Dusmanul tau este fratele tau, colegul tau, prietenul din copilarie, vecinul tau. Si pricand cerl de langa tine poate sa itui infinga cutitul in spate fiindca … fiindca „credinta” lui s-a schmbat nitel cu 2 sau 3 grade mai la stanga sau mai la dreapta. Iti ditrugitaram sperantele, visele si pentru ce?!!
    Eontru ca niste nebuni sunt atat de orbitide porpriile lor pasiuni incat nu maitin seama de nimic? Si cum recunosti nebunii?!
    Si daca puterea – cea care are sarcina sa pastreze controlul in societate este si ea nitle cam nebuna?!
    SI daca toti nebunii astia sunt sprijiniti de puteri exterioare?!

    Pai daca toti nebunii astia sunt sprijiniti de puteri exterioare unica sansa este sa te raliezi unei grupri de nebuni. Dai cui banu .. cu zarul, te duci cu cel care pare mai fioros sau crezi ca are sanse de castog. Nu se pune problema care ar fi optiunea ta ci doar daca vrei sa traesti sau nu …
    (Paranteza bizonica- Germabia Razboiului de Trezizci de Ani. Pana la urma optoinea religiasa nu mai conta … cei ramasi vii si mizeri nu veau decat o singursa sansa: sa se ralieze cuiva! Si acel careva nu te cuta in dinti … ca erai protetsnat sau bun catolic ii era destul dacca erai destul de siperat ca sa iti zirtsi viata ptr cativa firfitici si un coltyuc de paine veche avand si speranta unui jaf … si nu se stie cati mercenari protestanti au jefuit oribil Magdeburgul. Pst!nu este frunos sa discutam despre asa ceva!!!)

    Sau, daca conditiile (drumri, mijloace de transport o permit) „votezi cu picioarele” si fugi. Frnata sec XVIII – au fugit cativa, Drmuri proaste sau f proaste si catari sau cai. Deci numa o minoritate destul de abvuta a outut fuigi. Restu au suportata mittrallaide, deportari verticale samd. Rusia 1919 …. drumuri proaste dar se inventase trenul. Au fugit putini (din cati rusi erau! al 3lea popor ca numar!) insa destui cat sa umple Apusul de „albi” . Si sa para „pasapoartele Nansen”
    Siria..? Pai cica avea drumuri mai bune ca sosesle noastre (aici in ceasta gropa nu sunt banii dumnevoastra! Banii sunu la Umbrareanu si nu mai zic unde!!!) , camionae,autobuze, masini mici destule . Adica conditii ca in 7-10 ore sa ajungi in Turcia sau Liban Si poate si ceva „interese” mai „speciale” decat cele straine.. „ba! Alahu ma-ti! ia de aici 2000 de dolari, da actele de la casa si cara-te ca atflel maine te impusc! Ce ? Nu te poti cara? Stii sa conduci? Bun ia cheile de la jafu’ asta de masina arata prost insa merge si te duce 1500 km! Multumeste Profetului ca sunt generos!!” De ce sa nu il impusti? Pai ca sa iti dea actele. Sa ia niste bani. Deci nimeni nici sefii tai nu te vor putea acuza de furt cel mult de „umanism” si pe apriu ca in Cofan vei gasi vreo 3 indemnuri la „umanism”. adica casa aia si atensele ei sunt ale tale!!! legale. Inatacabil. Si lal nu poate veni sa se planga de tine – doar ti-a furat masina nu?! Apai cine este hotul?!)

    In fine, Unii dintre cei care fug sunt tineri. Brabatui tineri capabili sa lupte. Sa lupte cu cine si pentru ce?!
    Caci sine sunt partile implicate?
    Regimul Assad. Care s-ar putea sa fie mai putin Ba’as cat o afacere a armatei si Serviciilor Secrete (cica astoa cer de la onraz 20% din price afacere) Cererea asta estesa fim cinstiti mai rea ca o dcitatura „cinstita”
    Opozitia „moderata”. Ca care moderata? Fratoa Musulmana?! Frontul Islamic? al Nusra care este al Queda?!! Sau vreo griopare sustinuta de Turcia (care pana prin 19191 i-a calarit pe sirieni ca pe magari !!!) sau niste petroemiri si aia batauti cu Is;amu in cap?!
    Sau mia „bine” cu ISIL (ajuns nu stiu cum Daesh) ? Astuia e pare ca sunt niste secaturi cam ateiste care insa instrumenteaza musulaminsmul in cele mia rele moduri. Ca mi se pare ca dinati au „studita” cu atentie metiodelel Teroorii iacobine, apoi pe cele ale revolutiei ruse si ale astlinsmului si le-au „adpatata” sitiatiei locale. Plus ca „reinvie” luarea si banzareade sclave si violul – excelent mijloc de a atrage tinerii mai agitati, mai imbecili si mai needucati in numele „adevratului Islam din vremurile de glorie”. Si distrigerile din Plamiria sunt tit o declaratie politica a terorii: supuneti-va-ti!

    Puri si simplu cand d’alde Ciuvica tipa „sa stea sa lupte” habar nu are ce vorbeste (in plus ISIS are de acu si tancuri M1 Abrams … cam ciudata nu? A da cpaturate cica de la armata irachiana…)
    Aia nu au pebtru cine sa lupte sau nu au inca optr cine si sprijinul necesar .
    Plus ca iar repet sunt tineri cu telfoane jmechere in maini. Adica cam epoca intenrteului – si chiar daca au vaizonat cam multe filmulete prono cu zoofilie (ccaini si tapi pe post de partneri) nu sunt chiar cei mai puri jihadisti … dimpotriva.
    Unii dintre ei sunt sigir dezertori. Dupa atitdinea corporala si altele sunt cadeti sau subofiteri si locotenentii care au poreferat sa dezerteze (poti s aii condamni?) mai ales ca au fots si unele atentatecare au tintit exact scolile de cadeti ..
    Astai nu vor al Nusra astia vor „A[usul” dij visele lor prostetsti (asa cum noi in 90 dorema ca „vest” inchipuindu-ne cu totii ca vom fi ca fam Ewing…adica vila, piscina, mercedes S klasse si Porsche)

    D’aia ca cand ajung spre vestake se comporta idiot. Ca nu li se respecta „drepturile omului” adica ca cum zicea conu Leonida – pnsise, salariu basca ce mai pica.. ptr astia drepturilr fiind sa traiasca in Jermanika , sa primeasca „drepturi;e” unui german de sange ca „asa sunt drepturile omului” cam au invatat ei (dracu stie de unde… ) Ei sunt „cetateni ai lumii” si deci granitele .. nu trebuiesc respectate! Globalizare ce dracu!
    Si sa se adopateze ci civiliztiei accipiente?
    Ete na!
    Multikulti si drerpturile minoritatii sa traiasca! Sa ne adaptam noi!
    Scuze dar aici este de vina idioata noastra propaganda si idioatele de universitati vestice !!!!

    Ca unii striga Allahu Akbar? Pai ce sa ii faci se pare ca in culura lor nu exista „####-ti Dumezeii ma-ti!” ..
    Plus este un strigat de lupta (asa cum ptr galeriile de suporteri romani e strigatu ala cu @ue) care nu stiu cate exprima isalmism si cat frustare sau hotarare. Ca cica in N Africii prin 1943 unele comadouri LRDG atacau strigand „Ho! Mohamed!!” (El! Mohamed!!) fiindca „suna” mai zgomotos decat traditionalul „ura” sau „God shave the King!” (mai bine intrebati-va-ti cati francezi de azi mai stiu ce era „Montjoie! Saint Denis!” sau cati tineri spanioli stiu de „Santiago!” altfle decat de echipa de fotbal ..Apropos cati dintre voi europeni deschisi la cap stiti de unde vine numele de Matamore ?! coane Titus, Blogi nu sufla!!!)

  11. Refugiați de război – puțini.
    Imigranți din motive economice – foarte mulți.
    Cum vor reuși să-i trieze?

    Ca de obicei, se lansează tot felul de scenarii pe baza teoriei conspirației. Unele sunt plauzibile, dar altele sfidează logica elementară.
    Internetul e mană cerească pentru cei care suferă de mania persecuției și de complotită.

Lasă un răspuns