Despre refugiati

20150917-092107.jpg

Mai am doua zile de vacanța. Urmăresc insa cu atenție ce se întâmpla pe tema refugiaților. De altfel, săptămana viitoare, la Fundație, vom organiza o dezbatere pe aceasta tema.
Ideea solidaritatii europene pare sa-si fi pierdut fundamentul. Germania dorește probabil sa-si consolideze politica demografica, pe modelul Commonwealth-ului britanic, Anglia vrea sa ia Refugiați direct de la „producător”, din Siria, alegând probabil, doar „muc si sfârc”. Americanii vor face probabil un film despre refugiati, in care vor arată grozăvie exodului, film care va lua Oscarul si pe care se vor încasa bani buni.
Pare ciudat, dar in România nu vrea nimeni sa se refugieze.
PS efectul politic al dosarului deschis lui Victor Ponta s-a văzut in disputa recenta cu reprezentanții guvernului ungar. Nu i se răspunde cu contra-argumente ci cu faptul ca are basca de la DNA…

39 de gânduri despre “Despre refugiati

  1. Criza imigranţilor: Refugiaţii găsesc un nou drum spre Vestul bogat, prin Croaţia. Banca Centrală Europeană provoacă surpriză şi spune că imigranţii sunt şansa Europei la „sinuciderea demografică actuală”

    Criza refugiaţilor: Dramele care ascund afacerile. Mii de businessuri, de la băcănii până la fonduri de private equity, îşi majorează afacerile de pe urma imigranţilor

    Foreign Policy, despre cresterea dependentei de Rusia prin dublarea Nord Stream: O mare parte a politicii energetice europene se afla in mainile unor companii, nu ale unor tari

    Solidaritatea europeană zace pe fundul Mării Baltice (presa poloneză despre acordul cu Gazprom) In Linie Dreapta !!!!

  2. T-Rex

    Stiti ce mi se pare extrem de amuzant ?
    Ca Romania nu numai ca nu conteaza in dezbaterea pe tema refugiatilor cu Europa, SUA si Rusia, dar nu conteaza nici macar…in relatia directa cu refugiatii. (!)
    Iata, cand vreo doi s-au ratacit, intrand cativa metri pe teritoriul Romaniei (dinspre Serbia), ce au facut acestia ? S-au pus pe plans de le sareau tricourile de pe ei. (Z)
    Cu alte cuvinte, la noi, discutia despre refugiati este o falsa tema.
    Pe noi, romanii, nimeni nu ne vrea….nici macar amaratii de emigranti plecati in pribegie din saracia lucie a Orientului.
    😉 😉

  3. Radu Humor
    septembrie 16, 2015 la 10:07 pm

    Reproducand acele mesaje de extrema dreapta emise de CV Tudor, i-ati facut un mare deserviciu ilustrului om de cultura recent decedat (si datorita traiului dezordonat din ultimii sai ani de viata).
    Lasat-i memoria in pace, nu i-o mai manjiti cu zvastici.
    BOR face foarte bine ca se manifesta in spiritul tolerantei crestine.
    A gresit doar atunci cand a pus conditia penibila ca si in Turcia sa se construiasca ceva in contrapartida. Absolut pueril. Daca romanii si/sau crestinii din Turcia ar cere asta guvernului turc, ar exista macar o justificare.

  4. Adrian B.
    septembrie 16, 2015 la 11:24 pm

    Reactia PNL la numirea lui Ile Sarbu, era perfect previzibila.
    Dar pe noi ne intereseaza daca parerea dumitale este aceeasi cu cea a PNL si daca da, coincidenta este doar o pura intamplare…(Z)

  5. blogideologic scrie (cu o usurinta pe care nu i-o inteleg, avand in vedere ca este un observator lucid si echilibrat al trecutului ceausist)

    ,,…ceea ce demonstrează că Daniel Constantin şi Victor Ponta chiar au creat o nouă clasă sterilă pe care o vor susţine cu toată puterea lor politică, împotriva oamenilor mulţi care trăiesc la limita de subzistenţă!”

    Stimate, cei ,,multi care traiesc la limita de subsistenta” trebuie sa inteleaga (sau sa-si reaminteasca doua lucruri):
    1. In mod individual este greu sa supravietuiesti intr-o lume concurentiala;
    2. Mentalitatea asistentiala inoculata maselor de saraci de regimul Ion Iliescu trebuie sa inceteze. Altfel, acesti oameni vor ingrosa masa refugiatilor in bejenie prin Europa;

    ps
    Ai o problema blogi ? Mai scoate nasul din carti, ca o iei razna.

  6. “Victor Ponta are bască de la DNA” / Interesant este că Laura Codruţa Kovesi (şefa DNA) are un dosar mai vechi, dovedit, de legătură cu un ofiţer de la serviciul de informaţii externe maghiar.

  7. Da, când se vede clar cam care-i realitatea democrației europene de tip P.P.E., nu există decât soluția apelării la humor – altfel riști un accident vascular!
    Trebuie să vă mulțumesc, domnule Adrian Năstase, pentru exprimarea: „PS efectul politic al dosarului deschis lui Victor Ponta s-a văzut in disputa recenta cu reprezentanții guvernului ungar. Nu i se răspunde cu contra-argumente ci cu faptul ca are basca de la DNA…”. Am câștigat un rămășag, pe o masă de la țuică, la cafea!
    Am susținut că demisia de la conducerea PSD și propunerea doamnei Rovana Plumb ca interimar, își găsește explicația în dosarul deschis de DNA!
    Poate această postare să dumirească PSD-iștii, spre binele lor. Chiar dacă-i condamnat cu suspendare, Dragnea va avea parte de „puneri la punct” cel puțin egale cu cea aplicată lui Tăriceanu, de un vice-președinte al P.E., pentru referirea la cazul Rarinca.

  8. Europa – Pământul Făgăduinţei sau Haos ?

    Populaţia Europei „îmbătrâneşte”, Germania – în top cu 1,1 copil/femeie – caută modalităţi de a neutraliza procesul. Să fie cei peste 350.000 de imigranţi ilegali din perioada Ianuarie-August 2015 ( plus cei care i-au precedat şi cei care-i urmează ) soluţia ? Greu de crezut : Commonwealth-ul britanic s-a constituit din cenuşa unui imperiu, în timp ce actualul aport masiv de populaţie predominant musulmană provine din zone geografice unde societatea nu se coagulează în jurul unei „naţiuni” sau „popor”, ci al unui grup etnic ori religios. Cum va arăta Europa peste 30 de ani ?

    Germania, secundată de Marea Britanie, a fost un factor decisiv în implicarea UE alături de SUA în acţiunea de destabilizare a Orientului Mijlociu şi a încurajării aşa-zisei „primăveri arabe”, chiar dacă aceasta prezenta de la început semne că este mai degrabă o mişcare religioasă.
    Pentru a-şi masca eşecul – şi nicidecum pentru a contracara îmbătrânirea populaţiei ori rata scăzută de şomaj (4,6% ) – cancelara Germaniei a sprijinit până acum ( şi a stimulat sub pretextul crizei umanitare ! ) acest exod în ciuda caracterului său CLANDESTIN ; opoziţia începe însă să se manifeste chiar în rândul Uniunii Creştin Sociale aflată la guvernare.

    Aşadar, Germania restabileşte controalele la frontieră ; Franţa intenţionează să se prevaleze de aceeaşi prevedere ( caz de necesitate ) din Acordul Schengen, acord care îi impune Ungariei să oprească imigrarea ilegală în spaţiul Schengen ( ceea ce a făcut Grecia până recent, ţinându-i pe refugiaţi la ea : acum însă – după ce Bruxelles a dat dovadă de intransigenţă la adresa ei – îi suie în autobuze şi-i transportă la graniţa cu Macedonia )

    Desigur, migraţia nu poate fi stopată cu baraje de sârmă ghimpată, gaze lacrimogene, tunuri de apă şi poliţie, pentru că ea reprezintă efectul, nu cauza. Aceasta trebuie căutată în ţările de origine şi axa Paris-Berlin pare să realizeze în sfârşit că nici preşedintele sirian Bashar al-Assad, nici Rusia şi nici Turcia nu pot fi scoşi din ecuaţia războiului dus împotriva Statului Islamic.

  9. Finis Victus Ponta.

    Porcurori Jean Unchecselu a trimis in judecata pe il Dottore.
    De acu tot e stabilit.
    Mai ramane de discutata ce pedeapsa va primi. Cu sau fara suspendare?! Casele de pariuri (un pic prea numeroase) oare primesc pariuri pe asa ceva?

    E vremea rozelor ce mor,
    Mor în grădini, și mor și-n mine –
    Ș-au fost atât de viață pline,
    Și azi se sting așa ușor.

    În tot, se simte un fior.
    O jale e în orișicine.
    E vremea rozelor ce mor –
    Mor în grădini, și mor și-n mine.

    Pe sub amurgu-ntristător,
    Curg vălmășaguri de suspine,
    Și-n marea noapte care vine
    Duioase-și pleacă fruntea lor… –

    E vremea rozelor ce mor.

    Si desi inca e cald si bine in curand este octombrie si cel mai tarliu prin 20
    Sărutul otrăvit al brumii
    Omoară toamna trandafirii…

    Morala :pe cine nu lasi sa moara …

    PS : am o simgita curiozitate Tata Socru ii va retrage si blonda?! Stiti tata sccru care se voia la minister perna sub Base’

  10. @ zev

    Care voi ? Sunteti mai multi ?
    Nu ma intereseaza parerea PNL pentru ca nu sunt fan PNL . Dar am sa-ti spun parerea mea …

    Mi se pare o chestie de mare finete , de bun simt si caracter sa-ti numesti rudele ( in cazul acesta , socrul ) in functii bine platite si cu care n-au nimic de-a face .

    Tot o chestie de mare finete mi se pare si faptul sa te folosesti de tot felul de saraci cu duhul care sa te poope-n foond , sa te laude si sa-ti ridice osanale pe diverse bloguri .

    Multumit ?

  11. Din modul in care a fost abordata problema migrantilor din Europa s-ar putea trage concluzia ca deviza „Noi muncim, nu gandim” este de esenta germana si nu de natura mioritica, asa cum in mod eronat si cu nemeritata mandrie au crezut romanii timp de un sfert de veac. Ma intreb cine-ar fi fost ei(si unde-ar fi acum) daca n-ar fi fost visul european. https://www.youtube.com/watch?v=yzv9MKHEM9c

  12. Kelemen Hunor: “Dupa 2007, Romania a luat-o pe un drum gresit in ce priveste drepturile minoritatilor.” Dan Culcer : +De 20 de ani diverse surse propagandistice (unele susținute de români de bună credință, probabil, dar naivi sau inculți politic, istoric, economic) încearcă și par să reușească a-i convinge pe români că au o datorie, niște datorii față de diversele minorități cu care conviețuim de secole (multe cu maghiarii, mai puțin cu rușii și chiar puține cu evreii). Nu avem nici un fel de datorii, fiindcă dacă ar fi să mergem spre rădăcinile datoriilor, se va vedea că datornici ne sunt minoritarii. Dar aceste raporturi nu pot fi discutate în termeni de datorie, ci de politică. Așa cum spunea Iuliu Maniu, ordinea priorităților este cea dată de el. Și nimic din ce s-a îmtâmplat din 1925 până acum nu motivează vreo modificare a acestor priorități pentru națiunea și Statul România. + Principiile privind drepturile minorităţilor au fost formulate de Iuliu Maniu în limbajul brut ardelenesc (era de fapt limba română vorbită înainte de Trianon la Pesta) : +Din acestea rezultă, că problema minorităţilor are două aspecte, adică ea trebuie rezolvită din două puncte de vedere : Ea trebuie privită şi rezolvită întâiu din punctul de vedere al Statului naţional în înţelesul, că numărul, importanţa culturală, economică şi socială a minorităţilor şi influenţa lor în legislaţia, administraţia, justiţia şi instrucţia publică să nu pericliteze : a) Existenţa şi integritatea teritorială a Statului ; b) Dăinuirea perpetuă a neamului şi în acest scop să nu stângenească închegarea sufletească şi naţională a corpului şi a Statului naţional ; c) Să nu corupă spiritul genuin naţional, tradiţia, gândirea şi aspiraţia naţională şi elementele constitutive ale însuşirilor specifice ale poporului alcătuitor de Stat, adică acele izvoare de bogăţii sufleteşti şi morale, cari singure dau drept de existenţă unei naţiuni.+

  13. ” Tehnocratul ” Ponta este scarbit de procurori 🙂 . Initial , am crezut ca Ponta se refera chiar la el …

    http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-20432927-prima-reactie-premierului-victor-ponta-dupa-trimiterea-judecata-singura-problema-tarii-este-obsesia-unui-procuror-total-neprofesionist-afirma-cariera-inventand-imaginand-fapte-situatii-neadevarate.htm

    Curajos d-ul Ponta dar parca dansul a numit procurorii sefi in Romania . Numai procurori unul si unul , oameni de-ai lui Basescu . Si care aveau la activ ani de abuzuri incalificabile …
    Apropo , unde era d-ul Ponta atunci când procurorii faceau abuzuri impotriva colegilor dansului ?

    Nu prea inteleg ? Ar trebui sa ne fie mila de d-ul Ponta ?

  14. Lumea nu poate ramane spectatoare: Solutionarea crizei siriene prin reinarmarea Siriei cu toate atributele statalitatii. Statalitatea ofera caminul national de care are nevoie si la care are dreptul orice popor. Pilonii caminului statal national sunt independenta, suveranitatea, integritatea teritoriala. In raport cu statalitatea, sistemul si regimul politic sunt subsidiare. Nimeni rational nu da foc la o casa si nu o darama pentru locul din capul mesei. In caz ca se incearca sau se intampla, lumea nu ramane si nu trebuie sa ramana spectatoare. O opozitie siriana sanatoasa intelege ca fara statalitate nu poate exista niciun regim politic sirian si nicio opozitie politica siriana. Ruinarea caminului statal al Siriei este o crima dubla, o crima impotriva poporului sirian, prin aruncarea pe drumuri a populatiei, dar si o crima impotriva umanitatii, prin permiterea indirecta a aparitiei unui stat terorist pe teritoriul national al Siriei. Siria se confrunta cu doua razboaie, un razboi terorist de cucerire si ocupatie, dus de catre organizatia terorist-jihadista “Statul Islamic”, care tinteste statalitatea, si un razboi civil al opozitiei, care vizeaza regimul presedintelui Bashar al-Assad. Exista doua cai de solutionare a crizei siriene. Prima, interna, de salvare a statalitatii, o sarcina patriotica si nationala comuna a puterii si opozitiei, care inseamna unirea eforturilor in lupta impotriva terorismului “Statului Islamic”. A doua, externa, de ajutor din partea comunitatii internationale pentru reinzestrarea Siriei cu toate atributele statalitatii. Occidentul nu trebuie sa se mai invarteasca orbeste in cercul vicios al repetarii greselii de distrugere a statalitatii, comise in lumea araba si islamica (Irak, Afganistan, Libia etc.). Nici lumea nu trebuie sa mai ramana spectatoare. Este nevoie de o coalitie reala si legala, nu de opereta, pentru a elimina terorismul “Statului Islamic’, nu de a-l perpetua, cum prefigureaza unii membri ai actualei coalitii, care vorbesc de “ani de bombardamente”. Asa cum a afirmat si cancelarul german, Angela Merkel, este nevoie de cooperare cu Rusia in privinta Siriei. Rusia a cerut sa faca parte, impreuna cu Siria si cu Iranul, din coalitia anti-ISIS. Iranul a cerut si sprijinul Chinei pentru eliminarea tensiunilor din Orientul Mijlociu. Deci, exista resurse si disponibilitati “constructive”, cum cere SUA. Blocarea lor nu ar fi o proba de “politically correct” sau de omenie fata de poporul sirian.

  15. Sunt semne ca se apropie vremea cand monarhii Europei(ai Eur-Asiei-mici daca preferati) se vor inrudi si din nou se vor tine(scai) de neamuri… Oricum, vizitele in Turcia se pare ca ne pregatesc ceva. Sa fie vorba de recuperarea sabiei lui Stefan in original, sa fie altceva? Premierul a incercat cu moscheea, dar se pare ca va fi sabotat chiar de compatriotii sai, cam …ortodocsi si (cam) reticenti la multiculturalism. A incercat si in(tr-un) genunchi, dar nici asa nu a mers… Daca va folosi in continuare aceeasi tactica prevad ca va trebui sa se opereze si la genunchiul sanatos…

  16. @Oscar Wilde, septembrie 16, 2015 la 8:34 am

    Vreţi să ştiţi cine îl citeşte pe Andrei Cornea?

    Există un profil al consumatorului încrâncenat de „22 ”, iar impresia mea este că editorialiştii simandicoasei publicaţii cunosc acest profil, la milimetru.
    Cred că ei sunt primii care se bucură când îşi spun în barbă: „cititorii noştri fideli sunt mult mai proşti decât noi”, pentru că, fiind astfel, le asigură o propagare largă a intelectualismului lor finuţ , cu mult peste ceea ce revista singură ar putea să-şi propună.

    Consumatorul de „22” are, de obicei , studii superioare; de cele mai multe ori, a citit câte ceva la viaţa lui. A avut, în tinereţe, aspiraţii de dizident pasiv. L-a înjurat pe Ceauşescu în pat, cu lumina stinsă şi plapuma trasă peste nas, dar doar după ce a fost sigur că nevastă-sa doarme buştean. N-a făcut valuri, dar i-a dispreţuit pe toţi.

    După 1990 şi-a dat seama că, deşi a fost ani-lumină membru al PCR şi, cu toate că l-a urât crâncen pe colegul de birou pur şi simplu pentru că i-a luat-o înainte la „confirmare”, altceva era în sufletul lui delicat …El era cu statul de drept şi cu valorile europene, aşa că a început să fredoneze neglijent, pe holurile instituţiei unde lucra : „mai bine mort decât comunist”, pentru că avea, în sfârşit, prilejul SĂ IA ATITUDINE! În intreriorul său complicat, în fine , lucea speranţa unei promovări în funcţie, pe bază de competenţă, neapărat…

    Pe măsură ce lucra tot mai puţin în timpul programului, îşi prelungea în schimb pauza de cafea, strângând în jurul său un auditoriu pestriţ, care nu avea acces la „REVISTA 22 ”, şi-l asculta, ca urmare, cu gura căscată de admiraţie.

    Din principiu, şi fără o evaluare critică obiectivă, consumatorul de „22”urăşte social-democraţia , deoarece crede că este, de fapt, comunism, iar el şi-a ars în 1990 atât carnetul de partid cât şi amintirile.

    Cititorul de „22” poate purta conversaţii lungi şi supărate, şi-ţi poate reproduce fidel ce-a scris Sever Voinescu şi care este opinia lui Andrei Pleşu despre o problemă anume, dar uită să-ţi spună că sunt PĂRERILOR LOR , iar nu ale domniei sale. Pentru că omul nostru , nu are păreri. Are idoli. Nu are opţiuni. Are editoriale în sertar. Nu se gândeşte la chestiune. Are pe alţii care să gândească pentru el.

    …Şi pe lângă consumatorul de „22”, pe Andrei Cornea îl mai citesc, uneori , şi eu. Deoarece nu pot să uit ce-a făcut numitul la moartea lui Adrian Păunescu şi mă uit la el cu un gen de fascinaţie, ca şi cum aş privi urâţenia în stare pură.

    Din când în când îl verific , aşadar, ca nu cumva să-şi fi făcut, pe blat , operaţie estetică.

  17. Manipularea opiniei publice in privinta crizei imigrantilor. Cinci lucruri pe care televiziunile din vest nu le prezinta.

    Traducerea articolului Info Wars: 5 THINGS THE MEDIA HIDES ABOUT THE REFUGEE CRISIS

    Mass-media din vest incearca sa manipuleze opinia publica prin modul in care prezinta intreaga criza a refugiatilor. Iata cateva lucruri despre care mass-media tace:

    1. Majoritatea imigrantilor nu reprezinta familii siriene care fug de razboi si de catre persecutia ISIS.
    Aproximativ jumatate din cei care pretind ca ar fi sirieni (in unele zone chiar 90%) nu au documentele necesare pentru a dovedi acest lucru. Cifrele publicate de catre ONU arata ca 72% dintre imigranti sunt barbati, 13% femei si doar 15% copii. Majoritatea dintre ei nu au nicio legatura cu criza din Siria. Cand tarile in care ajung refuza sa arunce cu bani inspre ei, isi continua drumul catre tari despre care au auzit ca ar fi un „rai” din punct de vedere al ajutoarelor sociale: Germania si Suedia. De ce mass media incearca sa manipuleze opinia publica prezentand faptele cu intentia vadita de a starni sentimentalisme? Realitatea este ca majoritatea imigrantilor nu fug de razboi, ci doar catre un standard de viata mai ridicat – pentru care vor plati europenii.

    5 Things the Media Hides About the Refugee Crisis

    2. Televiziunile cele mai populare transmit doar secventele care pun imigrantii intr-o lumina cat mai pozitiva.
    – Copii care rad si zambesc, mame fericite si tati mandri.
    – Tragedia copilului sirian ce s-a inecat a rulat neincetat zile la rand, desi adevarul din spatele acestei tragedii era altul.
    – Ceea ce nu arata insa: imigranti care arunca cu pietre in cetatenii unguri, fura de la europenii ce incearca sa-i ajute, ataca femei, distrug orase si striga neincetat „Allahu Akbar”.
    – Nu prezinta imagini cu rebelii jihadisti ce au luptat pentru ISIS si pentru grupari ale Al Qaeda si care acum au ajuns in Germania.
    – De ce mass media prezinta lucrurile intr-un mod atat de partinitor, daca nu cumva sunt complici si ei la ce se intampla?

    3. In numele tolerantei ni se cere sa deschidem „portile” pentru valuri de imigranti care sunt cu totul intoleranti la valorile europene si la principiile liberale.
    Incepand cu momentul in care Suedia si-a deschis granitele pentru a permite imigratia in masa, cazurile de viol au crescut de 14 ori, iar o majoritate covarsitoare a atacatorilor sunt imigranti.
    Problema ghetourilor musulmane in care politia, ambulantele sau pompierii nu au acces este in crestere in toata Europa.
    Luna trecuta patru organizatii non-profit din Germania au atras atentia asupra cazurilor foarte dese in care imigrantii musulmani violeaza femeile si copii dintr-o tabara din Hessen.
    Ati vazut ceva de genul asta pe CNN, BBC sau Sky News? Nu, pentru ca erau prea ocupati cu obsesia lor pentru reporterita din Ungaria care a pus piedica unui imigrant.
    Ati vazut reportajul in care intr-o scoala din Germania s-a luat hotararea de a interzice fetitelor sa poarte fustite sau pantaloni scurti pentru a nu provoca imigrantii musulmani sa le violeze?
    De ce oricine vrea sa discute despre toate aceste probeleme este imediat prezentat de catre mass media ca un rasist sau ca un xenofob?

    4. UE se foloseste de aceasta criza pentru a introduce in Europa un numar urias de oameni care vor vota pro-socialism, pro-UE!
    Afirmatia ca Europa are nevoie de mana de lucru ieftina este o fabricatie ordinara. Sa luam Suedia ca exemplu – 58% din ajutoarele sociale merg catre imigranti, in timp ce Republica Ceha ce nu a acceptat politica de granite deschise, are cea mai rapida crestere a economiei din Europa.
    De ce nu se promoveaza cresterea natalitatii in Europa daca e nevoie de mana de lucru?

    5. Aceasta criza a imigrantilor nu ar exista daca puterile NATO nu ar fi finantat si antrenat jihadistii din Orientul Mijlociu si din nordul Africii pentru a destabiliza guvernele anumitor tari.
    In loc sa cheltuim banii pe arme si bombe si pentru a finanta razboaie civile, mai bine am investi in infrastructura tarilor respective pentru a-i ajuta sa-si creasca nivelul de trai.
    Dar in loc sa se discute despre aceste lucruri, mass media se foloseste de aceasta criza pentru a promova inca mai multe cheltuieli in industria militara.

  18. Pink Floyd au avut geniu cind au scris „The Wall”. Cei bogati intotdeauna ridica garduri sa nu se infesteze cu saraci. Vezi „gated communities” peste tot in SUA dar banuiesc si pe la altii. Se aud voci in SUA sa ridice gard la granita cu Mexic (Trump), ba unii politicieni americani chiar vor sa faca unul si la granita cu Canada. E bine…pentru Canada.

    Liberalismul e si despre asta: despre ridicarea barierelor economice. Sociealistii sunt pentru ridicarea barierelor de libera circulatie. Pai ori le ridicam, ori le punem si cu asta instauram si un regim autoritarist. Basescu s-a inscris deja in cursa asta, si concureaza cu Orban.

    Dar Orban are dreptate cu „lumea viselor”. E frumos pina te trezesti la realitate cu zeci de mii de refugiati si nu ai resurse sa ii procesezi. Ce mai critica Croatia pe unguri, pina cind i-au invadat si pe ei. Ce sa vezi, lupte si pe acolo cu politia, si figareli cu refugiati.

    Speranta e ca totusi sa „visam” la un viitor cit mai aproape in care gardurile astea sa fie date jos. Ungaria chiar nu are nevoie de gard la frontiera cu Romania. Citi refugiati au prins pe acolo. Toti merg prin Croatia. Ar fi bani cheltuiti degeaba si un pai in ochiul romanilor.

  19. Ca și cum ar fi așteptat criza refugiaților dintotdeauna, ca și cum pentru asta a fost inventată, PROPAGANDA ( dubla, triplă, cvadruplă, cum vreți) a luat în brațe subiectul făcând din el un labirint cu mai multe ieșiri .

    Pentru antimusulmani, există, din plin, pe terenul nesfârșit al Internetului, fotografii și filmulețe cu grupuri de ”așa-ziși” refugiați, numai bărbați, numai tineri, cu numai câte un ghiozdănaș, pe-un umăr. Aparent, în formațiuni de câte zece persoane. Aparent, ”cu Manole zece/ care-i și întrece”, adică nouă inși disciplinați ascultând de un ”șef” care pare extrem de bazat în tot ceea ce face.

    Pentru cei care aderă la ”valorile europene”, cum ar fi toleranța, încrederea, repulsia pentru xenofobie, compasiunea, etc. sunt alte fotografii și filmulețe, cu mame mergând pe jos cu copilași adormiți în brațe, cu tați ducând bocceluțele familiei , cu oameni necăjiți, dormind ghemuiți pe trotuar , cu o mână sub cap și cu hainele în devălmășie.

    Pentru ungurii lui Orban, dar și pentru UDMR-istul bun cetățean român, gardul de sârmă, asezonat cu tunuri de apă și gaze lacrimogene, e OK, e o rezolvare modernă și un ultim brav apărător al civilizației europene în fața invaziilor barbare.

    Pentru cetățenii de pretutindeni, neînscriși în UDMR, șarpele de sârmă ghimpată e o rușine , ca și noua lege maghiară a migranților, lege care desparte copiii de părinți, iar chipurile întunecate , cu batice legate peste nas și gură, ca o fragilă barieră în calea aerului irespirabil, stârnesc revoltă și indignare. De vorbit despre asta însă, numai România a vorbit, ceilalți au fost, poate, în weekend sau au avut șomoioage de vată în urechi și ochelari de ”somnic pufos” pe nas.

    Pentru cetățenii români care nu vor moschee la București, aha-ha! Ponta-i vinovat , că la face loc de rugăciune și de întâlniri oculte păgânilor care vor veni valuri –valuri să ne cotropească pământul sfânt . Și-atunci, coboară din munți flăcai cu cruci de lemn în spate, de zici că vin de pe Golgota, ca să le-nfigă pe terenul destinat noului lăcaș de cult musulman, și vin cu popi răspopiți în frunte, aceiași care-au salvat și Pungeștiul de la dezastru, și aduc purcei vopsiți în trei-culori-cunosc-pe-lume, buni de spurcat terenul , ca să nu se mai apropie picior de refugiat iubitor de Islam. Valea!

    Pentru admiratorii lui Băsescu, e ca un drog modul în care acesta le descrie zilnic cum se vor detona teroriștii-refugiați în metrou, în piață, în gară… adică-n gară nu, că nu mai este așa de multă lume dornică de a călători cu trenul și ar fi păcat să strice ăia bomba pentru trei-patru bătrânei călătorind la Lehliu…poate în mall, că-i un univers aspirațional mai larg…

    Pentru Rareș Bogdan e un prilej în plus să-l preamărească-n ode ample pe Iohannis , că doamne! cât de deștept și european e dânsul și să șteargă pe jos cu Ponta, că-i prost și comunist, deși, evident, în privinea refugiaților, opiniile celor doi converg. Nesemnificativ pentru Rareș Bogdan.

    Pentru Antena 3 se deschide posibilitatea reliefării ”prieteniei” dintre Băsescu Traian și Bashar al-Assad. Film cu cei doi, la vizita președintelui sirian la București. Film cu ororile din Siria , puse pe seama lui Assad. Comentariu isteroid, semn de egalitate între dictatori. Concluzie- telespectatorul rămâne cu senzația vagă că și Băsescu a făcut ceva-ceva nasol în Siria.

    Propaganda, în momentul de față, arată ca un nod de cale ferată.
    E de presupus că, undeva, printre șerpii șinelor , urmând drumuri atât de diferite, e, totuși, realitatea.

  20. Deci dl Kelemen Hunor vine si arunca si el o mica petarda, ca era momentul. Sa facem un „pact interetnic”, ca romanii au deviat-o cu drepturile pentru minoritati. De ce sa critice Vestul doar Ungaria, cind putem crea o problema artificiala, si odata ce romanii semneaza, ea chiar e recunoscura oficial. Dar sunt de acord cu Kelemen, in sens invers. Maghiarii din Romania sa faca ei singuri un pact si sa jure Romaniei ca nu mai cauta separatisme si crearea de republica autonoma maghiara in Romania. Ca o sa ii aduca pe romanii minoritari sa conduca judetele alea trei impreuna. Si ca respecta limba romana si o folosesc acolo unde sunt majoritari. Ce zici Kelemen? Ungurii si romanii sunt natiuni prea mici ca sa isi poata permite asemenea conflicte. Nu au decit de pierdut cu frecusurile astea permanente. Hai sa revenim la realitati, si nu sa „visam” cum spune conationalul si liderul Orban Viktor. Doar prin mai multa colaborare si frontire deschise putem avea o viata mai buna. Politicienii sa nu mai bage strimbe ca sa manipuleze populatii in avantaj personal! Pentru ca nu mai suntem atit de fraieri sa va credem…indiferent de etnia voatra!

  21. Yohannis vorbeste de solidaritate europeana, dar sustine cotele voluntare (!)
    Mai nou, Yohannis spune ca Romania isi mentine punctul de vedere, dar admite ca ar putea fi obligata sa primeasca mai multi refugiati (!)
    Ciudat acest om, cred ca cei care ii scriu discursurile isi bat joc de el; sau, alcatuiesc o adunatura de idioti.
    Oare Romania chiar are un presedinte ? Sau are o holograma tinuta in viata pe Facebook ?
    De fapt, nimeni nu se gandeste sa-i intrebe si pe refugiati daca vor sa vina in Romania. A vazut cineva vreun grup care sa ne forteze granita ? Eu nu. Doar n-o sa-i deporteze UE pe plaiul mioritic. (Z)
    Cum spunea cineva: Ce frumoasa e Romania…pacat ca este locuita.

  22. Borcanul se zgâlțâie urât. Și mai urmează. Tot o țin pe-a mea, cred că e o conspirație. Rămâne să mai înțeleg de ce și de către cine exact. Cred că nimeni (media și publicul) nu înțelege de ce și, de fapt, ce-i asta, dar fiecare presupune și ține morțiș să-și dea varianta de bună. O să ne lovească el adevărul, fix cum ne-a trăsnit rezultatul de la prezidențiale, numai că asta-i mai groasă și fără cale de întoarcere.

  23. L-am vazut aseara pe libidinosul Liviu Dragnea cum o dadea el cotita in problema sustinerii politice pentru Victori Ponta.
    De fapt, PSD isi doreste cu ardoare ramanerea la guvernare, indiferent cu cine premier, dar se teme de nominalizarea care ramane in mana presedintelui.
    Pentru acest deziderat, clica de la varful PSD se tine de Ponta ca de un rau necesar. Nu-l lasa nici sa moara, nici sa traiasca. Pentru acest obiectiv, Liviu Dragnea il linge acum si pe Yohannis si face acest lucru mecanic si cu doamna Gorghiu. De Basescu, Dragnea nu mai spune nimic de mult.
    Pacat ca Victor le cautioneaza pesedistilor lasitatile si interesele. Ar trebui sa demisioneze fara sa anunte pe nimeni. Pur si simplu.
    Sa le spuna simplu: Descurcati-va, politicienilor, din moment ce vedeti in guvern doar o prelungire a interesului de partid.

  24. Cica 2 afagani s-au trezit refugiati in Romania. Si au inceput sa planga! Nu de bucurie.. Asta este stire oficiala.

    Insa cica un arab care era cam .. bata bata cand i s-a explicat ca vrea nu vrea ramane refugiat in Romania .. a suferit un soc extrem si a inceput sa cante in lb romana :
    Foaie verde ca bobocu’
    Mama mi-am f@@t norocu’!
    Asta este neoficial.

  25. De prin ziare adunate – Shaitan mai intelege (de fapt mi-a data un SMS scurt : nu inteleg decat ca oamenii e prosti si fara intervnetia mea! )

    http://adevarul.ro/international/europa/de-s-a-razgandit-angela-merkel-privire-primirea-imigrantilor-1_55f7e114f5eaafab2c9fec12/index.html
    De UCS din Babaria. Da nici o vobulita ca Bavaria este landu unde este Nuremberg cel care era capitala neoficiala a nazismului ..
    http://adevarul.ro/locale/timisoara/preotul-roman-stabilit-germania-dezvaluit-strategia-unica-nemtilor-rolul-serviciilor-secrete-selectarea-refugiatilor-greseste-romania-1_55fad0e6f5eaafab2cb54fa9/index.html?ref=yfp

    Insa ziarele occidentale au bagat de seama ca a murit Vadim .. Citez cib Click care citeaza din The Washington Post Vadim a fost „un politician ultranaţionalist şi poet al lui Ceauşescu. El a scris articole peiorative despre evrei, unguri, romi şi români liberali. Care romani liberali? Comunistu vopsot Bolodea sau securistui defectir Pacepa?! Si care pieoratove daca tinem cont cum au ofts tratati romanii in late tari UE? Ca germnaia care zice „lsatai sierienii sa vona la mine” a zis „nema rumnascki” .
    Sau (din clock da nu stiu de unde citeaza aia) Mulţi români slab educaţi, traumatizaţi de trecerea bruscă de la un regim comunist la o formă haotică de capitalism, au fost convinşi de discursul lui Vadim. Dar posibilitatea de a călători liber şi intrarea în UE din 2007 a lărgit orizonturile multora şi au slăbit puterea lui Vadim. In gnl votantaii PUNR si PRM erau epset medie ca nivel al prgeatririi scolare si in acest domeniu stioua mai multa istiorie decat voatacci „Democrati” si dpv material se situau ceva mai bine decat latii.
    Vadim a scazut ptrb ca l=a cereditata pe Traian Basescu. L-a facut presedinte pe TB. Apopis ciudata ca nimeni nu zice nimic despre iesirile islamofobe ale acelusisi TB … Se vede ca de fpat este confotm politicii Kagan=Nulanda.

    In fine din foaia votelrio de pripas versiunea a 2a adica Gandul . Despre Ponta Victus est DNA îl acuză pe Victor Ponta că în perioada octombrie 2007-decembrie 2008 a primit 181.439 lei de la casa de avocatură a lui Dan Şova, în baza unei convenţii de colaborare. …….
    Din aceşti bani, Ponta şi-a cumpărat două apartamente de lux într-un complex rezidenţial.
    In 2008 din acesti bani – 181.439 lei la 3,7 lei euroiu adica 49.037,56 euroi nu cumparai nici un paratament de lux. Pia un 2 camere cf 2 undeva spre Ziduri intre Vii. Ca o grasiniera dintr0-un bloc din 1965 se vindea cu peste 50.000 !!!!! Si acu din cuza asta am io necazuri – la data creditului se constituia o ipoteca … care fiind mai veche imi „taie” priviliegiuil imobiliar din 2013 si cand se ajunge la licitaia garosnierei banca ia TOTUL iar eu (pres asoc propretari) ma aleg cu o paguba de 7-8000 lei (datorii de intretinere) … si parca paguiba nefind destula ma mai aleg si cu o portie de urlete „ca de ce ? cine a ridcat privilegiul?!) si canci permisiunea de a mai cheltui bani sa ii pun nenorictului o poprire pe venituri „ca doar am dat banii aia odata!!!”. Deocamdata am asa cca 23.000 le pabube,.Ma rog bancile sustin ca pagubele lor sunt mai mari – INSA ##-i mama lor de capitalisti ei sunt intrepinderi, isi asuma riscuri daca vor castig ins aeru sunt non profit nu imi asuja riscuri dar mi se impune sa sustin pre bancheri!!!

    Lasand [paranteza persoanala .. asta este chiar misti. De la cine a cumprarat Ponta 2 apartmente de ,ux la pretul unui partament cf 2 dintr-o zona mai nashpa ?! Sau asa se invata dreptul la Insitutul National de Magistratura?
    Ca ia vedeti aici in Luju : DUPA SEXUL ORAL CU MUSCATURI DE PENIS, INM TRATEAZA APETITUL SEXUAL AL BARBATILOR – Candidatii la INM au fost pusi sa analizeze de ce barbatul casatorit care munceste mult nu mai face sex atat de des cu sotia: „Nivelul scazut al apetitului sexual al partenerului poate fi o problema… Femeile casatorite cu barbati care muncesc mult au probleme sexuale… Lipsa de somn scade pofta de sex”. In 2013, „Y si-a infipt dintii in organul sexual al lui X” (Subiectul)
    Imi aduc aminte de curtea din spate a liceului (unde aia prevqztir fumau ) „stii fromula? ############## cenzurat) Cam asta se pare ca este nivelul INM .
    Sau cum zicea un clasic forma fata fond i eu completz „si prostie fara fundd adica abisala la puterea a 15!)

  26. ZeV

    nu stkiu cu ce o fui Dragbnea mai libuidinios decat Victus.
    Insa daca doreste sa usu dea demsia .. oh. Da dinataui sa isi faca bagaju si sa se pregateasca de una portie de preventiv. Vreo 180-200 de zile de preventie!!!

  27. Adrian B.

    A avea o parere personala este perfect legitim si este chiar de dorit.
    Dar a minti, din motiv de inversunare si ura far’de limite, este cu totul altceva. Asta fac cei din actuala Opozitie, ca asa inteleg ei sa faca politica: adica, sa-si tradeze electoratul din 2012 si sa uita ca PDL a fost inamicul feroce nr.1 atat al PSD, cat si al PNL. De aici pana la minciuna sfruntata si patologica derivata din amnezia senina si impertinenta auto-indusa, este un pas extrem de mic, pe care liderii opozitiei l-au facut de nenumarate ori.
    In fine, referitor la socrul lui Ponta, acesta nu a fost numit de ginere, ci votat de Parlament:
    ,,Senatorul PSD Ilie Sârbu a fost votat, miercuri, de plenul reunit al celor două Camere, în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit la Curtea de Conturi, cu 290 de voturi „pentru” şi 108 „împotrivă”,
    Parca si maghiarii au votat ,,pentru”, DAR NU NUMAI, sau ma insel eu ? (Z)

  28. Cum staţi aşa, prieteni, aşteptând cu perna pe ureche în timp ce ”somnul, vameş vieţii / nu vrea să vă dea vamă”, întrezăriţi oare , printre gene , viitorul? Poate…Dar, ca să vedem un pic viitorul, să facem un mic recurs la trecutul apropiat şi lucrurile vor părea dintr-o dată mai clare, mai curate şi mai uscate…

    România are preşedinte? Are, ales cu largă majoritate, nu la limită, ca Băsescu Traian. Îl cunoastem pe acest preşedinte ? Câtuşi de puţin. Nu ştim dacă are opinii personale deoarece ne citeşte neîncetat şi silabisit opiniile unor consilieri. Ei sunt INSTITUŢIA PREŞEDINŢIEI , în momentul de faţă. Orice i s-ar pune sub ochi lui Klaus, el ne va citi rar şi cu intonaţie, mascându-şi uneori surpriza pentru textul care, chipurile, ar trebui să-l „reprezinte”.

    România are servicii secrete? Are, iar unul dintre ele este condus de MRU, celălalt de Eduard Hellvig. E bine? O trăsătură obligatorie a acestor doi stâlpi ai statului român ar trebui să fie patriotismul. Nu politicianismul. Nu arivismul. Nu parvenitismul. Ce spuneţi, corespund cei doi?

    România are o capitală? Dacă da, are aceasta Primar General, adică este cineva plasat pe rampa de lansare către viitoarea candidatură la preşedinţie, după cum se spune? Temporar, nu prea are. Dar sunt speranţe… o speranţă mai nouă ar fi Robert Negoiţă , o speranţă mai veche ar fi Piedone. Mă gândesc că Bucureştiul are „blestemul calcarului” şi nici un pic de CIF-ANTI CALCAR la îndemână. Primari au fost şi Viorel Lis şi Crin Halaicu…dar ei n-au avut ambiţii prezidenţiale. Piedone poate că are.

    România are coaliţie de guvernământ? Ar cam avea… deşi PSD se presupune că ar fi jupânul acolo, în realitate jupânul e Găbiţă Oprea. Care îl susţine necondiţionat pe Victor Ponta … sau nu? Ieri, cu o sfială de fată mare care-şi suceşte pe deget tivul rochiţei, Gabi Oprea afirma, roşind în obrăjori: “aş putea reprezenta o soluţie, ca premier”.

    România are PSD (cel mai mare partid , cel mai serios, cel mai…) ? Are, condus temporar de Liviu Dragnea care se prezintă în curând la primul termen al APELULUI ( pe 28 septembrie, adică exact în ziua când ne loveşte cometa sau ni se schimbă ADN-ul, că asta e ultima variantă de lucru) . Există oare APEL în urma căruia Înalta Curte să spună ”vai, dar ne scuzaţi că v-am dat cu suspendare, am vrut să zicem ACHITAT ”? Nu , există doar apeluri în urma cărora Înalta Curte zice ”vai, dar ne scuzaţi că v-am dat cu suspendare, am vrut să zicem CU EXECUTARE ”! Cu un aer misterios, de mare intelectual rasat, se pregăteşte aşadar să preia conducerea partidului Vali Zgonea. Ce l-ar recomanda? Slugărnicia fără egal , faptul că nu aşteaptă să înceapă ploaia pe la ambasade, ca să deschidă entuziast umbrela, cu două degeţele pe sus: “priviţi aici, state europene civilizate! eu sunt de acord! eu sunt totdeauna de acord, cu nu contează ce, dacă vine de la voi !”

    România are OPOZIŢIE, recte “alternativă”? Are, reprezentată de o cucoană stupidă boxând cu-n sac de box cu sigla PSD, înţolită-ntr-un deux-pieces în culori pastelate şi având în picioare pantofi cu tocuri de 10,5 cm, combinată cu un “bun organizator”, încet la minte şi despre care toţi denunţătorii cu ştaif scriu pe larg istorii romanţate la răcoarea DNA-ului. Când îi văd pe ăştia doi ieşind împreună, parcă văd caricaturile lui Merkel + Hollande, cu singura deosebire că Gorghiu e Hollande iar Blaga e Merkel, şi nu invers, cum s-ar putea crede. Premierul pe care şi l-au propus dânşii e Cătălin Predoiu – un fel de capsulă cu valeriană , care te adoarme înainte de a deschide gura .

    România are Parlament? Are, dar mai bine nu amănunţesc…

    România mai are un Prim Ministru, Victor Viorel? Nu pentru multă vreme…maşinăria infernală a instituţiilor, cum ar spune Toni Neacşu, a fost pusă în funcţiune şi nu se va opri, oricât de abracadabrante sunt acuzaţiile, iar premierul e prins în colţii îngălbeniţi ai fiarei şi se sufocă-n halena enormă a acestei putreziciuni…

    Aceştia sunt actorii . Şi acum să vedem scena: criza refugiaţilor, criza din Ucraina, impertinenţa Budapestei, cu ceva vânt în pânze, din vest, Republica Moldova strivită între doi elefanţi care vor să-şi frece spinările de acelaşi copac, o Serbie îmblânzită şi cu capul în pământ, şi altele, şi altele…

    Aud, pe la diverse posturi TV, că în actuala situaţie internaţională România ar avea nevoie de BĂRBAŢI DE STAT !

    Mă uit la numele celor care se încălzesc pe margine şi-mi vine să-mi plâng de milă …

  29. Ghita Bizonu’
    septembrie 18, 2015 la 12:32 pm

    Da’ de ce sa se pregateasca Victor Viorel de o ,,portie de preventiv” ? Chiar daca ar pleca de la guvern, ramane deputat.

  30. @ zev

    socrul a fost votat de subalternii ginerelui si de cei din coalitia majoritara PSD UDMR PUNR . Daca Ponta propunea un ursulet de plus la Curtea de Conturi tot asa l-ar fi votat .

    Stai linistit , nu am asteptari de la dumneata sa gandesti sau sa fii corect …

    Iti recomand tie si @ luminizda arhire urm. articole :

    http://89.45.165.246/taietura-finala-in-cazul-ponta-i-80253.php#.VfweiWcVjcc

    http://www.cotidianul.ro/taietura-finala-in-cazul-ponta-ii-268260/

    Stimate domn , credeti-ma ca as fi trecut si peste nesimtirea si peste nepotismele si peste incompetenta acestui personaj ( Victor Ponta ) daca dupa decembrie 2012 ar fi curatat tara de mafiotii lui Basescu si de toti securistii si tortionarii care au transformat tara intr-un stat politienesc .
    Numai ca Victor Viorel Ponta s-a pupat cu ei pe bot , si-au innodat cozile , a facut pact de coabitare cu ei , i-a numit in fruntea procuraturilor si astazi suporta consecintele . Din pacate le suporta toti romanii .
    Si lumea nu mai prea intelege nimic …

  31. Luminita Arhire

    Mda..BĂRBAŢI DE STAT (in Romania_sic!) ….e buna asta….mai trebuie udati, draga colega, trebuie udati…. (Z)
    PS
    Cu acid sulfuric, bineinteles. Solutia de viagra nu prea da rezultate. Le creste doar nasul si urechile. Pana vine ambasadoru’..dupa care, urechile se duc clapaug direct in jos. Iar nasurile se pierd prin lenjeria intima a steinilor.
    😉

  32. Adrian B.

    Nimeni nu se poate lupta cu Binomul in Romania, deoarece comanda acestuia se situeaza in afara Romaniei, undeva pe ,,Axa”. Mai ales cineva singur, parasit de turma de lasi din partidele politice.
    Suntem in Axa deoarece asa a dorit poporul roman. Doar poporul roman, in integralitatea lui, mai poate restabili normalitatea. Poporul roman nu si-a dat seama ca Axa este o inventie a dreptei conservatoare. ostila, visceral si prin definitie, stangii.
    Problema e ca nu mai exista vreun vector providential care sa re-orienteze si sa re-coaguleze poporul roman pe directia corecta. Nici n-a existat in ultimii 25 de ani. Doar domnul Adrian Nastase pare ca a incercat ceva, dar nu a reusit sa duca acel ceva la bun sfarsit. Nu a reusit pentru ca si domnia sa a ramas aproape singur, sau poate ca si-a dorit prea mult si prea repede, in anumite momente fierbinti ale politicii romanesti.

  33. ZeV

    matale ai idee in ce tara traiesti?!
    Daca cade de la gubvern creiz ca uindeabeste vreunu sa infrunte mania ly DNA ?!

    Victis este terminat. Nu din vina mea. :Poa a sfaptutorilor lui.
    Fiindca a l;asta „sistemul” . Si „Sistyemul” este controlat de latii. De ex fl;ecuistetui asta cu „evaziunea fiscala” – care chiar daca ar fi pe bune (nu este .. ca ptr fiosc nu adeere emportantya daca X sau Y plateste impzitu .. tiotalul conteste!) e totusi la un nivle de gainarie. Insa dosare amri suint … sunt in aspotetare. Dosare care cr legii nu ;pot fi rezolvate decat de DNA .

    ma Zebvzecea ti credeai ca eu ma ioua de timtelu de al dracului sau de basism . Nu fraoere ci ptr ca stioam ca iais se ajunge.

    na .. ca isi iua unii blocu inapoi (blocu ?:meu”) A fots facuta o expertia extrajudiciara care acum astoa un dosar mai vechi .. unde nu erau inc atoate actele si mai ales unde era mult mais sumpa (epx[pertoza judiciara se pare ca costa de la 30.00 in sus. Nu da blocu atata!) Intelegio fraiere? Se nuneste subnsitituita creditorului.
    Vulgu’ (adica aia care nu gandesc ca deh au facultate ce trebne sa gandeasca! aia fara stidii de dfept, fara mwemnoeir seprata sau cumulat) vulgui zic vrea „un cap”. Daca nu ii dai capul il va cere pe la tau.
    Si numa lua cu euripa ca iotio zic doua cuvionte euripene” giuistiiare, justicier (verbe : a executa ),. V si senul comun la „justutiarului” unu care „face dreoatte” adica omoara extrajudiciar

    Cums aiti zic .. tyraietsi in tara lu Maimunta Voda. Si asta findca tui la un momnet dat ai viotata cu Maimuta Voda!!!

  34. ZeV
    septembrie 17, 2015 la 12:07 pm
    În ce-l priveşte pe Vadim Tudor (Dumnezeu să-l ierte !), acesta n-are nevoie de treceri în umbră, sau în tăcere a unora dinte luările sale de poziţie !
    La nivelul lui intelectual ( cultural, politic, polemic, sau artistic) , dublat de o remarcabilă erudiţie, Vadim Tudor trebuie cunoscut în toată splendoarea lui, uneori eclipsată de o exprimare mult prea forţată, uneori neverosimilă, dar mai ales în scris, acolo unde nu avea egal. Cel puţin în ceea ce există pe „piaţa” românească ( şi nu numai !) la ora actuală !
    Ascunzându-i anumite laturi personale, chiar parte din defecte, pe care orice om le are, nedreptăţim atât poetul, cât şi politicianul, dar mai ales pe cei care se regăsesc în asemenea opinii, deosebit de îndrăzneţe şi curajoase !
    Vadim este, în primul rând, omul care nu s-a sfiit şi nu s-a ferit să spună ce gândeşte, cu orice risc, dar mai cu seamă cu convingerea că noi românii avem nevoie de asemenea semeni şi de asemenea voci libere şi neîngrădite, nici măcar de mult trâmbiţata corectitudine politică, ce se dovedeşte din ce în ce mai mult, un slogan fără acoperire în practica socială a acestor vremuri.
    Un limitator perfid, voit părtinitor şi apărător a unor deziderate utopice şi abstracte, ce mai mult încurcă decât foloseşte bunului mers al Istoriei !
    Vadim, fără astfel de opinii nu mai poate zbura.
    E ca orice târâtoare. Lipsit de aripi şi plin de noroiul nepăsării şi a lipsei de
    curaj şi cutezanţă.
    P.S.
    Şi din păcate, are dreptate !

Lasă un răspuns