60 de gânduri despre “FET – Conferintă despre politica externă a Pakistanului

  1. @Zev, Rusia are interes militar si strategic in Siria. Aparindu-l pa Assad isi apara interesele. Dar, aparindu-l pe Assad, isi limiteaza optiunile. Assad nu mai este conducatorul acelei tari, e o fantoma politica. Asta e realitatea, el nu mai controleaza situatia din tara lui. Iar o optiune militara de a rezolva problema Siriei pentru Rusia e complicata din multe motive, in special ca in zona roieste SUA cu aliatii ei.

    In ce priveste refugiatii, Rusia ar avea mai mult de cistigat decit UE daca i-ar primi in Rusia. Ar ramine cu legaturi strinse cu sirienii, ceea ce pentru ei e important. Cineva se va gindi la un Guvern sirian in strainatate, daca razboiul se inteteste. Unde il pregatesti?

    Nu stiu daca se poate negocia acum cu ISIS. Astia par mai mult niste triburi barbare deosebit de agresive. Dar nimic nu e imposibil. Stim ca liderii pot fi inlocuiti, situatiile pot fi create, si adusi in fata oameni cu care se poate discuta. Nu ma indoiesc ca se lucreaza pe acest plan, si pe altele. Am vazut prea multe filme…

    Daca nu se poate face pace acum, atunci ne vom astepta la mai mult razboi, si la mai multi refugiati. Ce te faci daca sunt prinse si alte tari din zona intr-un conflict mai extins? Daca se destabilizeaza Turcia? Cite milioane de refugiati poate Europa sa primeasca? Care sunt regulile UE in ce priveste afluxul asta? Pentru ca una era sa vorbesti de citiva refugiati, si alta de sute de mii. Interesul UE trebuie sa fie gasirea unei solutii pasnice pentru ca refugiatii sa se intoarca la un moment dat. Daca e sa umblam la cauze, UE ar trebui sa isi ia prietenii la intrebari, si sa incerce sa stabilizeze Siria. Poate Assad are noroc in final din situatia creata.

  2. @Adrian B.
    Amesteci fapte, idei și persoane și, deși-ți dezvălui atuurile afirmând: „in calitatea mea de nimeni”, pretinzi credibilitate. Atât de multe referiri la securiștii și comuniștii de acum mai bine de un sfert de secol, nu fac decât să dezvăluie că ăsta-ți este trecutul de care, se pare, te cam rușinezi.
    Afirmi că m-am erijat în judecător al lui Oprescu, deși n-am făcut această gafă. Încerci să mă culpabilizezi?! Ca ce chestie?! La ce ți-ar ajuta?!
    Ce-o fi în greutatea ce porți pe umeri – n-ai aflat încă nici dumneata și-s puține șanse să te dumirești!
    Vorbești de bun simț și corectitudine, lipsa lor zici chiar că te îngrijorează, dar te revolți că se iau măsuri pentru eliminarea precupeților ce fac speculă. Vrei o țară ca afară dar înjuri pe cei ce vor să-i învețe pe țărani cum să câștige ca afară.
    Pentru o bucată de pâine amară, udată cu lacrimi și stropită cu sudoare, ești capabil a susține orice aberație, care nu poate trecută cu vederea deși, o amesteci printre referiri la încă 10 – 15 subiecte total diferite.
    Este vizibil că ți cu tot dinadinsul să-l induci impresia că Ponta, ca și băsescu, a adus țării numai nenorociri. Bun – asta îți este misiunea clară, dar ești plătit și pentru a te stropși la cei ce nu-ți acceptă ieșirile grosolane sau asta-i muncă voluntară, așa de amorul artei?!

  3. @serbanfl spune (lui Adrian B.) : +Vrei o țară ca afară dar înjuri pe cei ce vor să-i învețe pe țărani cum să câștige ca afară.+
    Cred că glumiţi. Sînt chiar sigur că glumiţi. În epoca modernă (spre deosebire de antichitate şi Evul Mediu), prima fază în Economia politică este faza fiziocrată. Subiectul este delicat, l-a antamat şi Mihai Eminescu atunci când vorbea despre „pătura superpusă” care este o exploatatoare sterilă, adică nu produce. Evreii veniţi la noi prin „împământenire” s-au simţit lezaţi. Rumânul care trăieşte la subzistenţă n-are timp şi bani să se înscrie în fel şi chip de asociaţii. Însă el, ţăranul rumân care trăieşte la subzistenţă, este în mod evident un producător, n-are şi el voie să vîndă liber o legătură de ceapă de pe răzorul lui, fără aprobare de la Europa ? În vreme ce ministrul Daniel Constantin îl favorizează evident pe exploatatorul steril şi rapace care produce numai artefacte birocratice. În felul acesta, D.C. creează o nouă clasă de exploatatori sterili în România. Altminteri, vă urez dumneavoastră personal numai bine.

  4. MOTTO 1:„Și-ntr-o joi , de dimineață/ A-ncetat mama din viață/ ”Țîn′-te mamă, nu muri / că-ți rămâne opt copii ” (cântec țigănesc)

    MOTTO 2″Moartea unuia îmi umple wall-ul. Nu mai găsesc nimic de refugiați, adevărata problemă a zilei. Apropo: să nu confundăm un om de cultură cu unul care are memoria cifrelor și numelor. Primul trăiește ce are în cap, al doilea scuipă ce are în cap și atât”(Cristi Danileț )

    ARGUMENT:

    Uneori, dacă ești un tip notoriu, e bine să te gândești de două ori până să închizi ochii definitiv, și să te mai ții puțin în viată, ca să nu-l deranjezi cu moartea ta aiurea pe Cristi Vasilică Dănileț. Eventual poți să-i ceri voie și să faceți împreună o programare, cam după ce rezolvă favorabil domnia-sa problema spinoasă a refugiaților.

    Vasilică nu se împiedică în fleacuri. El trăiește( la propriu) ce are în cap, și asta fără să fie, câtuși de puțin, OM DE CULTURĂ… sau fără să fie , câtuși de puțin OM… în fine, cam așa ceva, nu mai știu expresia exactă.

    Cunosc un nene care se luptă zilnic pe FB, din greu, cu ISIS-UL. Îl spurcă și-l rușinează la orice oră, i-o zice de la obraz , îl toacă de-l ia mama-dracului. Atâta că ăla, ISIS-ul, habar n-are de ofensiva facebookistă provincială menită să-l dărâme. Așa și cu Vasilică al nostru – el se ia de piept cu Vadim Tudor, că de ce-a murit taman când se ocupa el, personal, de ”adevărata problemă a zilei”și era cât pe ce s-o rezolve pozitiv dacă mai avea o bucățică de ”wall” neocupată de sâcâitorul deces.

    În rest, e plin Internetul de bancuri reușite cu elefantul și furnica.

  5. @blogideologic
    septembrie 14, 2015 la 4:28 pm
    Eu vorbesc de precupeți, iar dumneata introduci în discuție arendașii evrei din vremea lui Eminescu!?! De fapt, în ambele cazuri este vorba de „pătura superpusă” și atunci ce vrei să-mi reproșezi?!
    Am vorbit cu femeia de la care cumpăr legume (roșii ce au gust) de mai mulți ani, să facem un contract tip A.S.A.T.. Știa despre ce este vorba, dar mi-a spus că n-are decât 25 de ari și că oricum nu se mai teme – vin mai mulți din comună și s-au organizat, inclusiv la tarabe în piață.
    Astă vară, în piața din Sinaia, în nouă zile, am văzut O SINGURĂ ȚĂRANCĂ AUTENTICĂ (aceeași!). Credeți că localnicii sau turiștii nu doresc să aibă o piață bogată? Eu am întrebat gazda și am aflat că veneau țărani mai mulți, chiar din zona Snagov – Potigrafu, dar au fost speriați!
    Nu-mi rămâne decât să-l felicit pe Adrian B., pentru succesul său în menținerea în actualitate a dictonului ce mă indispune încă din 1990: „să nu-i lăsăm p’ăștia să facă ceva că-s comuniști!”
    Adică după „jos Iliescu!” și „jos Năstase!” este normal să se denigreze Guvernul Ponta, care, după Adrian B. este mai rău decât orice alt guvern.
    Îmi permit să închei cu exact exprimarea ce ați folosit: „vă urez dumneavoastră personal numai bine”!

    @Ad.Năstase
    Scuze! Încerc să nu las ca rapoartele de monitorizare să consemneze dominația netă a celor ce consideră guvernarea majoritar PSD-istă o mare nenorocire pentru România, tocmai pe blogul unui fost șef al acestui partid!

  6. @serbanfl
    Eu am vorbit despre Economia fiziocrată. Esenţială pentru România ! Împreună cu ideologia fiziocrată. Pe 20 decembrie 1989, Lorin Fortuna a oprit nebunia de la Timişoara (unii vroiau “Republica Banat”!) pe bază de ideologie fiziocrată.

Lasă un răspuns