Imigrantii si Corabia lui Noe

imgres

 

 

 

 

 

 

Europa a devenit un fel de Corabie a lui Noe pentru numerosi imigranti veniti din alte colturi ale planetei. In mod paradoxal, ideea americanilor de a duce democratia in tarile arabe a facut ca multi din locuitorii de acolo, mai ales dupa „primavara araba”, sa caute „democratia” in Europa si, mai ales, in Germania.  Probabil ca printre cei sositi se vor fi gasind si simpatizanti sau membri ai Statului Islamic. Ceea ce imi aduce aminte, intr-un fel, de modul in care chinezii au distrus imperiul mongol. Oricum, frustrarile ulterioare ale celor care vor simti pe pielea lor ostracizarea si discriminarea in Europa, vor duce, in viitor, la situatii explozive. S-ar putea ca „teatrul de operatiuni” sa se mute pe continent. Care este solutia? E greu de gasit. Cutia Pandorei a fost deschisa.

47 de gânduri despre “Imigrantii si Corabia lui Noe

  1. Domnule prim-ministru,
    Diagnosticul e cam şubred pentru o personalitate de calibru dumneavoastră. Pare urechist dacă nu de-a dreptul infantil. Buboiul Orientului mijlociu e mult mai vechi şi doar data la care urma să se pargă era necunoscută. Semne existau cu duiumul de ani întregi, cu mult înainte de ce lebrul 9 septembrie doar că nu se ocupa nimeni de problemă. Aşa cum un măcel – din Rwanda – a trecut practic neobservat de media, tot astfel despre miile de vicrime care o sfârşeau în încercarea de a trece Gibraltarul ori Mediterana nu spunea aprape nimeni o vorbuliţă.
    Credeţi că tensiunile din statele arabe n-ar fi explodată vreodată? Dimpotrivă, presiunea era enormă iar mediul politic de acolo era, în general, sclerozat prin menţinerea sistemelor represive ale partidelor unice. Dar, să precizăm, în funcţie de situaţiile proprii ale fiecărei ţări. Pentru că una e Siria, şi alta e Tunisia. Guvernele occidentale nu au vrut să vadă crizele de la orizont şi, de aceea, nu şi-au creat nici mecanisme de prevenire a acestora. Culmea e că ar fi trebuit să aibe lecţia învăţată pentru că trecuseră prin situaţii asemănătoare doar că nu mai era vorba de sudici ci de estici. Vă mai amintiţi acele vase pline ochi cu albanezi disperaţi să ajungă în italia? Ar trebi să vă amintiţi pentru că în acea vreme cred că eraţi ministru de externe. Disperarea îi mâna chiar dacă printre miile de disperaţi se ascundeau şi interlopi. La fel cum disperarea şi sărăcia din ţară a făcut ca 3 milioane (TREI MILIOANE!) de români, cel puţin, să-şi ia lumea în cap şi să fugă spre vest.
    Dar de ce nu or fugi spre monarhiile din Golf? Sau în Rusia! Cumva pentru că în acele ţări regimul, în ciuda condiţiilor de trai, este mult mai represiv şi faţă de cel pe care-l cunoşteau în propria lor ţară? Că sharia, pe care vrea să o introducă ISIS, e în funcţiune de ani şi ani în aceleaşi monarhi?

  2. Sunt clandestini , fara acte , n-au ce cauta aici .
    Incercati vreunul sa intrati in Australia sau Argentina ca sirienii astazi in Grecia si Ungaria .
    Sau in Austria – imi aduc aminte de o compatrioata gravida , burta mare , fara viza in 1999 si data jos in plina noapte din autocar , la granita Ungaro-austriaca – apropo , cine ne-a scapat de umilinta vizelor , am uitat ? Adrian Nastase – ianuarie 2002 , un an dupa bulgari , si acolo am avut de baut amarul rusinii …
    De ce nu raman in Turcia , la islamistul Erdogan , care sustine rebeliunea armata din Siria .
    PS – avem opt luni de la semnarea contractelor pentru constructia autostrazilor centura Bacau si Campia Turzii Targu Mures , 85 % bani europeni intr-o tara in care se moare din greu pe sosele – zero , dar zero activitate ! Iar licitatia pentru un pod peste Somes destinat legarii A3 existente de cei 8 km in lucru la vest de Cluj a fost anulata … Cei 3 km care ar trebui sa duca autostrada Ploiesti dintr-un giratoriu mortal pe centura Bucurestiului in securitate pentru bucuresteni , in incinta metropolitana , sunt in licitatie de patru ani … Se poate incurie , indolenta , cinism si rea vointa mai mare ?

  3. Sunt rezultatele politicii externe americane . O tara aflata in razboi de peste 200 de ani . O tara generatoare de crize , de conflicte , lovituri de stat , schimbari de regim , razboaie , razboaie civile , revolutii . O tara care se foloseste de cele mai murdare metode : arme , marionete , sponsorizarea diverselor organizatii militare , ONG-uri , asasinate , mita , propaganda , etc.
    Practic , au incendiat toata planeta ! Oriunde exista un conflict , putem vedea semnatura Unchiului Sam : Peninsula Coreea , Ucraina , Orientul mijlociu , Africa de Nord , etc.
    Ponoasele le vor trage , bineinteles , europenii .
    In mod normal , toti acesti emigranti ar trebui imbarcati pe vapoare si trimisi in SUA ; sa aiba americanii grija de ei .
    Solutia ? Schimbarea politicii externe americane si pacificarea zonelor de conflict . Adica ceva imposibil de realizat …

  4. Se pare ca ” dizidentul ” Mircea Dinescu si-a atins nivelul maxim de penibil si de ridicol . Mai lipseau din reclama Plesu si cu Liicheanu …

  5. Statul politienesc cu cheltuiala se tine !
    In 2012 , cetatenii au votat USL-ul ca sa ne conduca azi Gabi Oprea zis ” Minte Mica ” , zis ” tartacuta seaca ” , zis ” 2 neuroni ” . Nasul si mentorul lui Victor Ponta 🙂

    http://www.cotidianul.ro/politia-inca-250-de-autospeciale-noi-267214/

    Nu stiu altii cum sunt , dar eu asa confort si siguranta simt când vad privirea aceea inteligenta a domnilor Gabi Oprea , Victor Ponta si Robert Cazancioc …

  6. Probabil trebuie inceput prin a recunoaste esecul enorm el politicior de forta, si folosirea razboiului pentru a „rezolva” diferende politice si economice, sau ambitii de expansiune imperiala. Americanii, dar si europenii s-au „asigurat” ca vor avea conflicte de lunga durata folosind aceste metode. Europenii „se bucura” de aceste efecte mai rapid, in sensul ca „democratia” exportata se intoarce inapoi intr-un pachetel exploziv.

    Solutia pare simpla: daca nu poti sa-i invingi, atunci faci pace cu ei. Cit astepti pina recunosti ca nu poti invinge spiritul de razbunare cu arma, ca nu poti sa-i ingenunchezi pe cei care sunt gata sa-si dea viata pentru o cauza, oricit de absutda ni s-ar parea noua? Apoi strategic si logistic vorbind: ce fel de conditii de pace vrei si poti sa negociezi? Treaba e complicata si nu vad nici o parte ca vrea pacea. Suntem in plin razboi, desi nedeclarat oficial, ca nu au cui sa-l declara formal.

  7. Din pacate pentru nefericitii migranti Corabia lui Noe nu exista, fiind vorba mai degraba de mici ambarcatiuni supraincarcate si care de multe ori fac sa creasca numarul de victime inghitite de marea dintre pamanturi, iar Europa pare mai degraba, muntele Ararat al Salvarii de dupa Potop. Ca se duc spre Germania e un lucru explicabil daca ne referim la nivelul de trai(care pare ca sufera de un fel de preaplin in forma grea), numai ca democratia izvorata de acolo nu este si pentru catei(ma refer la state din sudul continentului). Operatiunea pare pusa la cale de baietii mereu destepti, dispusi sa furnizeze munitie pentru ambele tabere(poate chiar pe principiul pompierului incendiator). Astfel se pot obtine castiguri importante de la migranti care isi vand tot ce au pentru a putea parasi niste zone de conflict, dar si de la statele de destinatie care vor trebui sa aloce fonduri pentru rezolvarea situatiei.

  8. Problema e foarte complexa si din pacate dureroasa pentru noi toti. A inceput sfarsitul ar spune un pesimist dar eu sunt optimista si zic a inceput greul…..sunt milioane de vieti omenesti, copii si adulti care cauta un loc unde sa traiasca linistiti….moartea i sperie ca pe noi toti, dezdracinarea e cumplita! Planeta noastra ia foc , conflictele sunt deja derulate…cu voie sau nu !Asistam la inceperea luptei pentru existenta la gradul de urgenta! Teritorii parasite, armate nebune, liderii robotizati……gata, zarurile sunt aruncate! Eu nu sunt analist politic, dar problema nu mai e politica, implica absolut toate domeniile! Lipsa resurselor de energie si hrana vor accentua conflictele deja incepute! Africa va fi poate cel mai linistit loc, Sahara sau Siberia…..Acolo unde nimeni nu voia sa ajunga va deveni destinatia cautata de multi….Aiureli ca Germania poate prelua o mare parte a imigrantilor mi se par deja nediscutabile! Nemtii stiu sa si apere linistea….Merkel nu straluceste ca politician dar e precauta si pragmatica! Liderul german se va strecura binisor pe langa legislatia europeana si va iesi cu fata curata din toata incurcatura! Eu cred ca problema implica atata responsabilitate din partea liderilor popoarelor europene ca mi este greu sa cred ca va fi posibil sa fie asumata. Traim imtr o lume nebuna in care insasi viata nu mai are valoarea suprema….sin pacate!
    Irene nicolaescu.

  9. Chestia cu democrația propovăduită de occidentali, după anii ’80 ai secolului trecut, i-a păcălit pe mulți, inclusiv pe români, doar chinezii au ales să-și vadă de democrația lor. Chiar dacă, la un moment dat, au făcut și execuții pe stadioane, le merge bine, în ciuda celor ce vor să-i scufunde cu strategii ce nu țin seama că în punctele de decizie majoră sunt exclusiv chinezi!
    Am citit tot felul de variante, mai mult sau mai puțin credibile, despre criza din lumea arabă – eu rețin ca semnificative două momente: acțiunea „recunoscătorului” Nicolas Sarkozy în Libia și declarația lui Henry Kissinger, din această primăvară, privind iminenta dispariție a statului israelian!
    Sigur, nu-i lipsit de importanță nici faptul că Iranul n-a avut soarta Irakului, dar asta va influența mai mult alegerile din USA, unde pariez pe o viitoare administrație republicană.
    Da, pentru Europa, sunt de așteptat vremuri dificile, mai ales că-i pune pe balcanici, de care-și bate joc de 25 de ani, să facă trierea!!!

  10. A.Nastase

    Te-ai intrebat vreodata -personal nu cred ca nu te-ai intrebat- ce se afla in spatele „ideii” americanilor&cie de a democratiza spatiul islamic ?

    Un posibil raspuns, in opinia mea, este : „Bomba numita populatie” a lui Paul Ehrlich , profesr la Stanford, Malthus etc.

    Cu ce se ocupa Departamentul de Stat pentru Populatie al USA ?

    Nimic nu este intamplator si nici in coincidente nu cred/em. 🙂

  11. gresiti domnule Nastase … nu este nimic paradoxal … totul a fost perfect orgtanizat si reusita este absoluta … destabilizarea europei … pozitia Frantei care isi cunoste bine „partenerul” american este exemplara in acest sens …

    La guerre en Irak. Ce fut la plus forte confrontation diplomatique avec les États-Unis depuis la décision du général de Gaulle de sortir de l’Otan en 1966. Seul au départ, Jacques Chirac a assumé le risque d’une position de fermeté inflexible contre l’intervention américaine. Ses arguments étaient simples et puissants. L’Irak de Saddam Hussein n’était pas un foyer de terrorisme international et ne disposait d’aucune arme de destruction massive.

    L’intervention américaine allait rendre le monde plus dangereux. Le terrorisme se nourrit du chaos. Le fanatisme religieux s’exalte dans le rejet de l’impérialisme et du matérialisme. Les peuples musulmans font toujours bloc contre l’Occident quand un pays islamique est frappé. L’élimination d’une dictature ne suffit pas à faire naître une démocratie, surtout dans un pays en guerre contre lui-même, aux prises avec des forces sécessionnistes armées, divisé par des querelles religieuses inextinguibles.

    En savoir plus sur http://www.jolpress.com/livres-avec-chirac-jacques-philippe-bas-guerre-irak-etats-unis-dominique-de-villepin-nicolas-sarkozy-george-bush-article-815243.html#rjUSFA8KQpUx1gIY.99

  12. Am citit o stire despre cum o masina a Politiei din asa zisul Tinut Secuiesc era inscriptionata doar in maghiara, si ca aplica amenzi oricaror vehicule. Nu e doar absurd dar si ilegal. Administratia filo maghiara trebuie sa restituie toate amenzile, daca nu inscriptioneaza vehicolul si in romana. Alo, domnul Ministru de Interne? Chestia asta arata si „mi se-n rupismul” romanilor relativ la statul roman. Arata lipsa de respect fata de propria tara si o toleranta neghioaba vecina cu prostia.

    In orice caz, povestea asta este al citelea exemplu ca maghiarilor li se falfaie ca mai traiesc si altii in jurul lor. Daca ar putea sa-si faca un gard si sa se impresoare cu el ar face-o. Asta ca sa cuplez cu stirea care a umplut lumea cu minciuni despre camionul in care au murit sufocati refugiatii, care ar fi apartinut unui roman. Pe urma au descoperit ca erau niste bulgari…

  13. Am citit declaratia dlui Iohannis relativ la Republica Moldova. Mi s-a parut de bun simt, departe de hahaielile unioniste ale lui Basescu care sunt ancorate doar in sticla de vodka de la preteniii lui Putin care au investit in cabinetul fiicei sale notar. Si eu ma unesc rapid cu moldovenii la un pahar. Dupa ce trece durerea de cap de la vin, ne apuca alta durere de cap daca inca vorbim de unire. Pentru ca orice cap limpede intelege cit de complex e acest proiect si ca nu se poate face fara discutii cu Rusia referitoare la Transnistria in acest moment.

  14. @ Irene Nicolaescu

    Te citez :

    „Eu nu sunt analist politic, dar problema nu mai e politica, implica absolut toate domeniile!”

    Iti raspund cu un alt citat :

    „Populaţia este o problemă politică. Odată ce populaţia este scapata de sub control, este nevoie de guvern autoritar, chiar fascist, pentru reducerea ei…. Programul nostru în El Salvador nu a functionat. Nu am avut infrastructura care să-l susţină. Au fost al naibii de multi oameni … Pentru a reduce într-adevăr populaţia, rapid, va trebui să trimiteti toţi bărbaţii la luptă şi sa ucideti un număr semnificativ de femei fertile …Cel mai rapid mod de a reduce populatia este prin foamete, ca şi în Africa, sau prin boli cum ar fi Moartea Neagra …. ”

    Thomas Ferguson, Departamentul de Stat pentru Populaţie.

  15. imi pare rau. comentariul dvs va tradeaza. faptul ca priviti imigrantii drept o problema, iar nu o solutie. vezi referirile la Cutia Pandorei, respectiv eventualii fundamentalisti ce s-ar putea strecura printre cei ce imigreaza din motive economice. cand, de fapt, din perspectiva demografica europeana, imigrantii sunt solutia de adoptat, inclusiv pentru Romania, iar nu problema de evitat. tot continentul european este imbatranit. sporul natural este negativ. sistemele de pensii sunt in echilibru precar, sustinut doar prin impingerea varstei de pensionare aproape de durata de viata [vezi Franta – 68 de ani; vezi Romania, generatia mea, care se va putea pensiona la 65 de ani]. nu este corect pentru generatiile de „autohtoni” – foratati sa munceasca, efectiv, pana la moarte. salvarea este in acceptarea, invitarea entuziasta si integrarea rapida a cat mai multor imigranti – oameni de varsta activa si capabili de procreere. desigur, pentru asta trebuie o vedere si chiar o viziune complet diferita. una care zice ca traim impreuna pe un pamant, Terra, iar nu intr-un musuroi de furnici – Europa, Romania, Bucuresti, Cartierul Primaverii sau pe-aproape.

  16. Problema e ca multi din emigrantii astia sunt criminali in serie de la 10 ani folositi in decapitarile Statului Islamic. O sa se descurce politaii de la noi cu asa ceva? Nu cred. Si sa nu ne miram mai tarziu la grozavii or sa fie in tara asta pentru ca acolo nu e razboi. E genocid pentru care Curtea Penala Internationala nu a facut nimic.

  17. Exemplului dvs. material ii contrapun un exemplu imaterial. Pentru asta apelez la un limbaj orwellian.

    1.In cazul Romaniei post-decembriste se poate spune ca odata ce s-a constituit “Corabia lui Noe” prin existenta intr-un univers paralel , aruncarea dvs. peste bord pe post de “Iona”, a consfintit oarecum pilda biblica in cazul nostru . Nu aparuse inca “nouvorba europeana”….si inca nimeni nu-si poate explica “qui prodest” distrugerea dvs.….Aici nu intra si “vitejii natiei” care se bucura de ori cate ori mai pot infuleca odata….

    2.Inca “nouvorba” europeana n-a aparut ( a ramas aia veche cu drepturile omului, in disonanta cu “statul de drept” cu forte de stat americane in “apararea” pietelor europene….) dar cand va apare, cred ca “Iona-ul” din aceasta viziune, va putea explica si de ce ( poate “va scrie o carte”, sa i se reduca pedeapsa…) a fost necesar ca fostul prim-ministru al unei tari ca Romanie, asociat fortelor conservatoare ( in sens istoric ), trebuia sa fie inlaturat “revolutionar”…. Iar fostul prim ministru al Ukrainei, asociat unor forte revolutionare ( in sens istoric ), a fost salvat de acest “Iona”, cand inca mai avea loc “de cinste” pe corabie.

    3. In ambele ipostaze, spre deosebire de pilda biblica, am luat ca ipoteza de lucru faptul ca “Iona” nu ar fi fost intrebat daca ar fi sau nu vinovat, daca ar accepta sa se sacrifice pentru ca restul sa scape…Poate n-ar fi rau sa incercam si “democratizarea” bibliei….Pana acum “biblia” pare sa ne fi democratizat pe noi, desi ierarhiile religioase si “comandantul suprem”… numai spatiilor democratice nu pot fi asociati….In cazul 1, “Iona-ul” (dvs.), nu avea drept de vot. In cazul 2 insa, fara votul lui “Iona”, nu se poate face nimic. “Iona-ul” in cazul 2 insa, pare a-si fi pierdut majoritatea chiar la el acasa, majoritate cistigata in anii ‘89-‘90….E drept, inca se mai delibereaza la CURTEA DE LA POARTA RAIULUI, cine trebuie sa numere voturile….La CURTEA DE LA POARTA IADULUI nu se mai pot lua de mult astfel de decizii. Gardurile au disparut de mult….

  18. @ centru

    Si ce-i daca sunt clandestini , fara acte ? Oamenii aceia au avut de ales intre viata si moarte ! SUA si Europa sunt OBLIGATE sa-i ajute fiindca ei au creat acele probleme si aceasta migratie .
    Inainte sa arunci cu vorbele , incearca sa te pui in locul acelor oameni , sa intelegi situatia lor … Sau ia-ti o bocceluta in spinare , un nepotel de mana si fa o plimbare pe jos vreo 20 km. O sa vezi ca n-o sa mai fii asa de vehement si de dur .
    Romanii ar trebui sa fie mai toleranti cu aceste fenomene pentru ca si ei au avut perioadele lor de migratie ( pana in ’89 si apoi dupa Revolutie ) si au fost tratati cu relativa omenie .
    Oricum , trebuie rezolvate cauzele acestei migratii si nu efectul .

  19. „ideea americanilor de a duce democratia in tarile arabe”.
    Pe ce vă bizuiți cînd scrieți că aducerea democrației în țările arabe a fost ideea americanilor?
    „Primăvara arabă” a început de la un vînzător ambulant tunisian care s-a sinucis în semn de protest că nu era lăsat să-și desfășoare activitatea. Nu americanii îi interziseseră activitatea, ci autoritățile tunisiene. Aceste autorități respectau statul de drept, adică aplicau niște legi care cereau ca vînzătorii ambulanți să aibe anumite autorizații.
    La noi în România avem exact același tip de legi ca în Tunisia pentru limitarea libertății economice. Sînt legi adoptate după modelul Uniunii Europene.
    De pildă legea 145/2014, susținută și de PSD, impune ca cei care vînd în piețe să aibe atestat de producător și carnet de comercializare și interzice vînzarea mărfii care nu e din producție proprie.
    https://mariusmioc.wordpress.com/2015/05/13/noi-atacuri-la-adresa-libertatii-economice/
    Diferența față de Tunisia e că la noi nu s-a sinucis nimeni, și nici nu s-a revoltat populația ca să ia gîtul cîtorva politicieni.
    Nu există nici o dovadă că americanii au îndemnat în vreun fel autoritățile tunisiene să interzică activitatea omului ăla, nici că au pus la cale revolta care a urmat.
    Dar e la modă să se dea vina pe americani pentru orice se întîmplă pe planetă. Dovezi nu sînt necesare.
    Dacă mîine s-ar revolta lumea în România, voi politicienii tot pe agenturili străine ați da vina.

  20. Ce aud ?
    Daca inteleg bine , am avea de cheltuit 4 miliarde de lei in urgenta pana in ianuarie si nu am sti – nu am putea sa o facem ?
    Cum este o stire venita pe canalele MediaFax , cea care controleaza toate informatiile Internet pentru Romania , cunoscand valoarea jurnalistilor ei , apropiata de calitatea profesionala , intelectuala si umana a colegilor lor din presa TV -scrisa – radio din Romania , adica foarte scazuta , sa-i dam atentia cuvenita , adica minima .
    Despre proiectele finantate de UE – inteleg ca deranjeaza prim ministrii ocupati sa gaseasca cadouri clientelei electorale – chiar daca UE iti plateste 85 % din cei 400 milioane de lei necesari constructiei a 20 de km de autostrada intre Turda si Ludus sau pe la dealul Pisicu de la Bacau ,UE iti cere sa dai factura dupa ce ai platit tu cei 400 de milioane , esti rambursat la 6 – 8 luni dupa … iar clientela de la Rosiorii de Vede sau Cehu Silvaniei habar nu are ca sunt construiti ceva cu 400 de milioane si nu apreciaza ca acesti 400 de milioane nu-i sunt dati ei , pentru cumpararea de tomate , crenvusti sau snitele , mare parte consumate la ” masa mortului ” la inmormantarea rudelor clientelei care mor in coliziuni frontale pe drumuri nationale si judetene sau in accidente de munca in Spania Italia pentru ca infrastructura nu , nici investitii locuri de munca nu la Rosiori si Cehu , nu ?
    Nu mai bine atunci tragi de timp , nu faci mare lucru ca arde buzunarul , vii cu studii de fezabilitate aiurea si te faci ca habar nu ai de ce ai semnat in ianuarie – aprilie anul acesta ?
    Va amintiti noiembrie 2004 ? In a doua parte a campaniei , intre doua tururi , in plin scandal cu autobuze cu ticalosi PSD votand si cu cereri de neintegrare a Romaniei in UE pentru ” furt electoral ” , se inaugureaza , in discretie totala sau sub focul distrugator al MediaFax ( ” facuta la repezeala ” , ” Iliescu inaugureaza ” ) , 98 km de autostrada in Baragan – zero impact asupra publicului care habar nu are , nu este informat , nu este ajutat sa inteleaga importanta lucrarii si este distrat de diversiuni ….

  21. @Anca Paduraru – sunteti bine dresata de corectul politic .
    Ati avut curiozitatea sa inchiriati o garsoniera in orasele franceze invadate de nord – africani , ca Nanterre , Aulnay , Vénissieux ?
    Sau sa luati zilnic metroul – autobuzul in zonele populate cu imigrantii nord – africani ?
    Bruma dv de corect politic s-ar topi in 7 zile sub insultele – remarcile bandelor de Rachid – Khaled , tremurand de frica cand in fata blocului aveti grupuri de patruzeci – cincizeci adolescenti arabi , cand vi se striga ” salope ! je vais te b.. ” pentru ca sunteti alba …
    Imigratia araba musulmana in Europa este o imigratie de SUBSTITUTIE .
    Substitutie a populatiei locale , europene , crestine , cu nou-veniti din Orientul Mijlociu si Nordul Africii , musulmani , cu un nivel de educatie scazut – cel putin imigratia algeriana din Franta – si animate de ganduri de revansa si ura fata de tarile care i-au primit .
    Ce spune Pierrefite in memoriile lui ?
    De Gaulle nu vrea unirea Algeriei la Franta pentru ca , il citeaza pe general : ” les Arabes ne sont pas assimilables . Au lieu de Colombey – les-deux Eglises , ou j’ai ma maison , vous allez entendre de Colombey – les deux – Mosquées ” …

  22. @ marius mioc

    Problema Legii 145/2014 am ridicat-o si eu in urma cu cateva luni . O noua ABERATIE a d-lor Ponta si Daniel Constantin care pur si simplu nu inteleg fenomenul economic si nu pot sa faca distinctia intre comercianti si producatori. Ca una-i una si alta-i alta si ca e foarte greu sa le faci pe amandoua . O lege care vrea sa-i transforme pe tarani in contabili , merceologi si turnatori . O lege care vrea sa mascheze incompetenta acestor doi indivizi in domeniul politicilor agricole .
    Din ce am inteles , nu s-a trecut la aplicarea sanctiunilor legii deoarece au inteles si acesti doi putzoi ( Ponta & Constantin ) ca ar duce la golirea pietelor .

    Dar ce asteptari poti sa ai de la niste indivizi ( Ponta , Gabi Oprea , Iohannis , etc.) care considera ca PRIORITATEA acestei tari sunt autospecialele de politie , pulanele si construirea de noi puscarii ?

    http://www.cotidianul.ro/politia-inca-250-de-autospeciale-noi-267214/

    http://www.romaniatv.net/guvernul-vrea-sa-construiasca-doua-noi-puscarii_230689.html

  23. @Anca Paduraru spune: „imigranţii ar putea fi o soluţie”. A, da, pentru „procreare”.
    Deci asta înseamnă să gândeşti pozitiv. Pentru progenitură, România a scris deja imnul : „Pui de lei”. „Soluţia” propusă are un nume : Schemă Ponzi demografică.

  24. Dimensiunea verticala a suveranitatii

    Educatia politica (azi cica e o expresie urata de sorginte comunista! sau macar totalitarista) s-a facut intotdeauna. Macar in armata…

    Se facea si in armata roamana pe la 1900 …
    Din citite (de la unul de la altul) comandnatu intreba trupa :
    – Cu cine se invecineaza Romania la Rasarit?!
    – Cu Rusia sa traiti! zbierau letii
    – Cu cine se invecineaza Romania la Apus ?
    – Cu Austria sa traiti!
    – Cu cine se invecineaza Romania la Miazazi?!
    – Cu Bulgaria sa traiti!
    – Cu cine se invecineaza Romaniain sus?! (uneori aratand cu mana cerul)
    Numai cu Dumnezeu, domnule!!!

    Numai cu Dumnezeu . Singurul mai inalt decat Romania era Dumnezeul Armatelor ….

    Azi?
    NATO. UE. Globalizarea. Occidentu. Olanda. Reding si Barosu. Institutu’ Wizzel. Soferu ambasadei SUA . Pacepa si Tismaneanu. Budapesta. Alexandru Florian ..
    In general cam cine vrea si IAR am ajuns ca
    Muntii nostii aur poarta
    Noi cersim din poarta-n poarta

    mai ales ca urmasul lu’ Horea nu se mai poa apropia de padure.. pe aia trebuie sa o taie austriacul… ala Schweinestall?!

    Cam cine vrea este peste Romania.
    Si in timpu asta ascultam cu gura cascata cum ne poveste Jumara Africanu despre stramosii lui cumani (si daca Negru Voda avea un cuman in ascendenta ce mare lucru? Ce parca Rurik nu era vareg? Si regii de azi ai Angliei nu sunt la origine germani?! Traian era spaniol …). invatam istoria dupa Boia care a mai produs o oroare : Cum s-a romanizat Romania

    Noi am renunatat la suveranitate .. si ne-am umplut de licurici.

    Suveranitate: supremația puterii de stat în interiorul hotarelor sale și
    independență față de puterea altor state.

  25. @Anca Paduraru, ca sa sporeasca natalitatea, Europa are nevoie in primul rind de politici care sa aibe acest tel. Nu e nevoie neaparat de mase de imigranti, si nu este nevoie de „refugiati” care cel azil ca sa iti sporesti populatia activa. E nevoie de imigranti de calitate, care sa fie acceptati selectiv, pe un set de criterii, asa cum fac Australia sau Canada. Trebuie sa recunosti ca din toti acesti imigranti recenti, foarte multi pot fi membri simpatizanti cu cei care vor sa te distruga, sau, de ce nu, sa transforme Europa intr-un Califat. Sigur, pare un scenariu de SF, dar saminta a fost pusa.

    Intrebarea este: ce sa faci ca europenii sa faca mai multi copii? Asta ar trebui sa fie o dezbatere la nivel UE, si poate de aici sa vina solutii. Daca europenii ar avea bani sa-si creasca copiii si ar vedea un viitor mai bun pentru ei, ar face mai multi copii.

  26. Inca ceva: cred ca toti cei care sunt acceptati ca refugiati, ar trebui sa fie primiti doar temporar, iar atunci cind in tarile lor s-au creat conditii sa se reintoarca, sa o faca. Nu e in regula sa depopulezi zone largi de pe glob, si sa lasi in urma pe Mad Max.

  27. UE trebuie sa isi probeze capacitatea de a respinge solidar un viitor harazit de altii!
    O uniune se apara cu arma, daca zici ca ai valori ce merita aparate.
    Politicienii europeni nu pricep ca acesta e doar inceputul exodului, in curand toti arabii si africanii vor veni, cu toate problemele lor eterne, peste noi…
    Globalismul cere ca populatiile sa stea in arealul lor specific, migratiile din alte motive decat cele legate de calamitati, trebuie descurajate pana la momentul cand nivelul de trai se generalizeaza, anulandu-le…
    Stiu ca pare inuman, dar orice alta varianta aduce balamucul mondial!
    In definitiv au stat dupa perdea ca ai nostri in 89, iar acum se mira de situatie…

  28. @ Anca Paduraru

    o sa va raspund eu … cu 2 citate dintr0un autir „neclasic” :

    CE ESTE SUPRAVIEŢUIREA, DACĂ NU SUPRAVIEŢUIŢI CA UN ÎNTREG? ÎNTREBAŢI
    CE SE POATE ÎNTÂMPLĂ DACĂ NU MAI AUZIŢI MUZICA
    EXISTENŢEI? MEMORIILE NU SUNT ÎNDEAJUNS DACĂ NU AU PUTEREA DE A INSPIRA ŢELURI NOBILE!

    ÎNTREBĂRILE MELE SUNT SIMPLE:
    CU CINE VĂ ALIAŢI?
    CU AUTOIDOLATRII BENE TLEILAXULUI?
    CU BIROCRAŢIA PĂSTRĂVĂRESELOR MELE?
    CU GHILDA RĂTĂCITOARE PRIN COSMOS?
    CU HARKONNENII VĂRSĂTORI DE SÂNGE?
    CU O CLOACĂ DOGMATICĂ CREATĂ DE VOI ÎNSEVĂ?
    CUM VEŢI FACE FAŢĂ PROPRIULUI VOSTRU SFÂRŞIT?
    CA O SIMPLĂ SOCIETATE SECRETĂ ŞI NIMIC ALTCEVA?
    Putem inlocui Bene Teliaxu cu d’adlde Nulandele si Kaganaii de peste balta… pstravaresele cu birocratia burxeloaza, ghiolda cu capitalurile vagaboande din paradis fiscal in if shore , harkonbenii cu cine vreti mneavoastra (lista e cam lunga : ‘a treia forta”, ISIS, al; Qaeda, Trilaterala, samd)

    Problema, în cazul anumitor genuri de războaie (şi fiţi siguri că
    Tiranul ştia acest lucru, deoarece este implicit în lecţia pe care ne-a
    dat-o), este că distrug orice urmă de simţ moral la indivizii
    vulnerabili. Războaiele de acest fel au drept consecinţă aruncarea
    supravieţuitorilor lor, moralmente distruşi, în mijlocul unor populaţii
    nevinovate, incapabile măcar să-şi imagineze de ce sunt în stare
    asemenea foşti combatanţi.
    Învăţăturile Potecii de Aur

    Arhivele Bene Gesserit

    Solutia dvoastra este solutia capitalui transnational .. un soi de lacusta trangal;actica de genul aliensilor din Independence Day .. care distrig totul…
    Au distruis viitorul Europei (in 1965 intr-un amarat de R 8 se inghesuia tatal, mama 2 ba chiar si 3 copii .. azi intr-un ditai Gofu cat un R16 din 69 doi ex hippies fara urmasi ). Sua laudat cu „performanta” si au ras de inapitaii din LEavnat care nu au performat economic ci austganatt – insa si-autriplat populatia!
    Azi.. insa sub pretextul exportarii democratiei au pus in miscare un exod.
    Un expod care poate va distrige cultura Europei .
    Si cam ce va,aore ar mai avea castioguriole la bursda daca societaile alea bu vor mai supravietui ca un intreg?! Daca peste 80 de ani Europa de vest va fi arabizata si islamizata ?! a rpg ptr cei ca dvoastra nu cionteaza identitatea ci doar banu cheltuit pe prostioare .. ma oprg stiou ca veti fi (si dvoastra) moarta insa ptr aia veti fi doar o desfranata(boita sulemenita cu fuste scurte) moarta.

    A das. Sin timpu asta suint uni car f suprati intreaba de ce nus e duc aia in Arabioa Saudita , Iran sau Rusia.
    S=ar puterac amarea sansa sa fie primita cu ceva metalic de la 5,45 la 7,62 mm.

    Orucum dvopasta ca ziarista chiar daca „free lance” ar trebui sa va amintiti cum noi nepam „dexoctorist” de vrep 3 milionae ce concetaneni. Majoritatea „decretei” numa buni de reproducere car4 nep-ar fi putit binecuvnata cu cca 1 milion de copii .. insa am erau mai imprtatante viloaiele dfin Caneasa si pal;atele de la Snagov ..

  29. Așa cum în urmă cu niște ani România devenise pentru Băsescu Traian o ”țară de bebeluși și mămicuțe”, cu puțin efort, bine direcționat, o parte a aceleiași Românii, și anume cea cu vederi de dreapta, se pare că s-a transformat în prezent într-o ramură de talentați și talentate, și mă-ntreb cum naiba s-a întâmplat, că doar pe vremea nașterii lor nici măcar nu exista moda închirierii cu ora a unor ursitoare fistichii, care-ți menesc, fără excepție, să fii frumos, deștept și plin de har, dar, mai ales, sa ai vile, piscine , limuzine și să fii om de afaceri prosper sau politician cu greutate, iar nu un prăpădit de învățător, la țară, în Moldova.

    Modelul persoanei publice liberale cu chitara spânzurată de gât, a fost introdus, cu un aer de disidență plenară, de veșnicul outsider al tuturor alegerilor cu miză din România, recte Ludovic Orban.

    După lansarea lui Ludovic Orban, se constată că PNL-ul de tip vechi sau nou, a devenit din ce în ce mai muzical.

    Prin împerecherea masochistă cu PDL-ul, aripa cântăreață a liberalilor, s-a întărit viguros. Astfel , se spune că Traian Igaș este un membru de nădejde, mai ales pentru faptul că , avându-l pe dânsul la îndemână, PNL nu mai trebuie să caute dizeuză pentru chefurile din ce în ce mai dese din sânul partidului ( chef la ziua de naștere a unuia peltic, ce se visează prim-ministru, chef la pomana –porcului, chef de recunoștință la alegerea unuia cu ochii sprințari la cârma SIE,etc…etc…), făcând astfel substanțiale și voinicești economii.

    În duo tandru cu Igaș Traian, îl găsim pe șeful peste spioni, pre numele său conspirativ, MRU- ușor deviaționist, la interpretarea muzicii de pahar, el fiind, de fapt, ROCKER . Basist … da, ați citit bine , de data asta nu lipsește nici o căciuliță peste litera ”a”…

    Dar , de departe cel mai inspirat dintre creatorii liberali este Nicolae Robu, primarul sentimental al Timișoarei, cel ce postează pentru nenumărații săi admiratori fotografii cu dânsul în pantalonași scurți, cu dânsul înotând în marea înspumată, de prin insulele unde își petrece concediile, cu dânsul meditând la binele comunității, în Sardinia, cu un deget plasat enigmatic la obraz, în compania unei Coca-Cola Zero, cu dânsul în papucei, cu dânsul în bermude , cu dânsul veșnic tânăr și ferice, din moment ce părul nu-i albește , indiferent de vârstă…Există materiale de promovare a centrului Timișoarei pe muzica relaxantă a primarului Robu, există filmulețe cu domnia-sa cântând ”la bazin” , există o propagandă pentru compozitorul și interpretul Robu Nicolae în Timișoara cea europeană , de te doare capul…

    Drept pentru care, cu un așa împătimit de muzici la butoanele orașului, nu putem numi decât ”accident nefericit ” pățania membrilor Corului Regal Venlona, veniți tocmai din Olanda, care, dorind să cânte gratis în Piața Libertății, pentru cetățenii timișoreni ce n-au apucat bilet la spectacolul din deschiderea Festivalului de operă şi operetă de la Timişoara, au fost somați de poliția locală să înceteze imediat cu prostiile , că altfel iau o amendă peste ochi de nu se văd, deoarece nu au ”autorizație”pentru cântat.

    Primarul Robu a comunicat pe FB că polițiștii puteau să-l informeze pe viceprimar, sau chiar pe el însuși, care compunea, la data aceea, muzici prin Sardinia, și, POATE că s-ar fi eliberat autorizaţie în regim de forţă majoră, pentru un așa eveniment deosebit.

    N-am amintit nimic despre talentul muzical gigantic al lui Cristi Vasilică Danileț, și nici despre prezența sa scenică pe care o putem aprecia ca fiind cu totul remarcabilă, deoarece Vasilică nu este liberal. Dar, poate că după ce va scăpa de grijile CSM-ului, se va înscrie și domnia sa în PNL.

    Spun asta pentru că este posibil ca tocmai în avanpremiera și în sprijinul viitoarei sale cariere liberale, să posteze și Vasilică acele reușite, inegalabile poze, costumat în Axl Rose sau înveșmântat doar în chiloți, la malul mării.

  30. PSD-comprtenta, tinerete, viitor… Aiurea, astea-s lozinci pentru naivi.
    – Tata-socru vrea sinecura. Unde? La Curtea de Conturi!
    – Vineeeee!
    Si cum era programul USL /PSD in legatura cu viitorul Romaniei?
    Sa nu va mai plangeti dragi politicieni ca nu va iubeste poporul!

  31. Europa de Vest este lipsita de armata de citeva zeci de ani, rezervele de aur sunt tinute ostatic in US, problema demografica nu este rezolvata….
    In opinia mea nu mai conteaza nici Rusia, Europa sau US, ascensiunea Chinei aducand in Europa un echilibru de forte ca in sec XIV, presiunea ruseasca si cea occidentala devine nula iar cea turceasca sporeste considerabil. Posibile probleme bancare, pe termen scurt sporirea militarizari de tip intel dar pe termen mediu si lung daca vom miza bine pe relatiile cu China si Orientul Mijlociu vom cunoaste o perioada de prosperitate,

  32. @Mikael Tincu
    Interesant ce spneţi. Şi încă mult înainte de secolul XIV, privită dinspre China, Europa se proiecta cu numele hieroglifei Daqin. Sună asemănător cu Dachia, şi nu cred că-i simplă coincidenţă.

  33. Da, domnule Prim-Ministru, se pare că a fost într-adevăr deschisă cutia Pandorei! Și-i doar începutul. Drumul lor țintește mai departe, Germania se pare că-i ținta lor. Oare se va confrunta Europa cu un „al treilea” tot cu Germania la timonă? Greu de bănuit, dar dă, dă de gândit. Și nu-i prea roz situația europeană, acum în prag de toamnă . Pe fiecare dintre cei care emigrează îi poți privi ca pe unveritabil kamikaze. Regizorul? Directorul de scenă? Că scenariul-l cam bănuim, la fel și scena.

  34. @Adrian B., nu cred că trebuie să ne bucurăm că legile nu se respectă. Trebuie să cerem legi corecte, nu să ne obişnuim cu legi proaste care ce bine că nu se respectă.

  35. Cineva de la Cotroceni : Sfinte Noe, Ia-mă pe Corabia Ta salvatoare, rogu-te!
    Sfântul Noe : Pe lista primită de Sus nu e niciun batal pentru „marşul Potopului”…

  36. Calul troian a fost trimis de americani , iar vechiul continent daca nu se trezeste cat mai repede va plati scump acceptarea acestei invazii ptr ca in fapt despre asta este vorba despre o invazie pentru care europenii nu sunt pregatiti. Nemaivorbind despre diferentele de cultura si cele religioase imense.
    In ce tari arabe >> Fapt este ca dintr-o lovitura atent si strategic gandita se golesc spatii geografice si economice si se suprapoleaza si sufoca Europa. Nemaivorbind ca se vor duce economii europene in jos ca bursele o vor lua iar razna ,iar pragul mizeriei va creste crescand doar cel al riscului de incidente.
    Trageti concluzia ce stat castiga d>p.d.v. economic si politic, Acel stat poate va fi chiar rugat sa devina si politaiul Europei sa dea o’ mana de ajutor’ . Mai bine ar sta pe continentul lor.
    Este crestineste si moral sa ii ajuti pe cei ce fug de razboi si de alte pb , dar zice undeva in religie ca nu poti si nu ai voie sa oferi altuia ceea ce tu nu ai sau mai mult decat iti poti permite. La ora aceasta Europa se afla intr-o puternica criza si conflictele pe care le va aduce cu ea aceasta invazie vor fi cumplite si distrugatoare.
    Mai bune ar fi o stopare prin instituirea blocadelor.

Lasă un răspuns