Stefan Mitroi, „Jocuri de nenoroc”

FullSizeRender 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prea putini il stiu pe Stefan Mitroi. Unii l-au citit in jurnale, l-au mai intalnit pe culoarele stangii politice sau pe la Uniunea Scriitorilor. Dincolo de figura lui cu zambet permanent, usor ironic, se ascunde un romantic ce-si pastreaza pentru el (si cartile sale) imagini nostalgice, adolescentine, nemultumit de ceea ce vede in jur.

Cartea lui recentă, „Jocuri de nenoroc”, publicată la Editura Rao, este un caleidoscop de imagini reale si de holograme incarcate de poezie.

„Era pe vremea cand berzele aduceau copiii pe la casele oamenilor.

Pluteam pe deasupra lumii, indemnat de barza care ma purta in cioc, să-mi aleg un loc pe pământ in care să-mi incep viata…

Născându-mă, eu am văzut lumina zilelor de până atunci. Doar asa am putut să vin pe lume nu bătrân, cum mă asteptam, ci copil”.

 

 

 

17 gânduri despre “Stefan Mitroi, „Jocuri de nenoroc”

  1. Declarația Consiliului Științific al Institutului „Elie Wiesel”: „Unii intelectuali care joacă un rol important în orientarea opiniei publice s-au erijat în apărători ai trecutului lipsit de glorie al unora dintre personalităṭile cel puṭin controversate ale culturii române. Vocaṭia comunităṭii intelectuale reprezentate de INSHR-EW este aceea de apărare a valorilor democratice fundamentale, de încurajare a studiilor, cercetărilor şi dezbaterilor, de pe poziṭii riguros ştiinṭifice, pentru stabilirea adevărului istoric, precum şi de largă difuzare a rezultatelor acestora, contribuind astfel la consolidarea democraṭiei în România.” Nota Redacţiei (Dan Culcer): Deoarece semnatarii comunicatului nu specifică cine sunt „personalităṭile cel puṭin controversate ale culturii române cu trecutul lipsit de glorie”, ne facem datoria de a da pentru cititorii noştri câteva dintre aceste nume puse de semnatari pe o listă neagră: Nae Ionescu, Mircea Eliade, Constantin Noica, Mircea Vulcănescu, Nichifor Crainic, Petre Ţuţea, Lucian Blaga, Emil Cioran, Ion Barbu, Tudor Arghezi, Radu Gyr, părintele Stăniloaie, părintele Justin Pârvu, părintele Arsenie Boca, părintele Arsenie Papacioc. Asta la prima vedere…Ne cerem scuze dacă am uitat pe cineva. Vă rugăm să comparaţi lista „personalităṭilor cel puṭin controversate ale culturii române cu trecutul lipsit de glorie” cu lista semnatarilor acestui comunicat. […] anume : Viorel Achim, Lya Benajamin, Liviu Beriş, Virgil Ştefan Niṭulescu, Dennis Deletant, Mihai Dinu Gheorghiu, Radu Ioanid, Andrei Pippidi, Liviu Rotman, Michael Shafir, Paul Shapiro, William Totok, Raphael Vago, George Voicu. SURSA Publicat de către Blogger la » Asymetria — Antiacvarium , 8/27/2015 10:25:00 a.m.

  2. Ei, uite ca si Stefan Mitroi e batran! Ma bucur sa aud ca este in viata si sanatos, ca scrie si urez succes (de vanzari) noii sale carti.

  3. @blogideologic: ai cumva idee care sunt valorile democratice fundamentale si care sunt valorile democratice nefundamentale?

  4. Cum înţelege Alexandru Florian “democraţia” / Un articol de Ion Spânu, publicat în revista ART-EMIS: +Alexandru Florian – un venit anual de 170.249 lei-RON pentru denigrarea sistematică a marilor personalităţi culturale ale României, 81.614 lei-RON pe an, numai salariul de la Guvernul Ponta. Documentele pe care vi le prezentăm sunt de-a dreptul revoltătoare. Este vorba despre Declaraţia de avere a lui Alexandru Florian, din care aflăm că doar salariul anual primit de la buget este cu mult peste 80.000 de lei-RON ca director al Institutului pentru Studierea Holocaustului din România – „Elie Wiesel” (I.N.S.H.R.-E.W.), aflat în subordinea Guvernului României, venitul său total fiind de 170.249 lei-RON anual! Înainte de a vă prezenta aceste documente, se cuvine să facem cîteva necesare precizări: 1. în anul 2013, salariul lui anual a fost de 43.248 lei-RON, iar în 2014 salariul lui aproape s-a dublat, ajungînd la 81.614 RON, fiind mult mai mare decât salariul prim-ministrului! 2. în comparaţie, directorul I.C.R., care are rang de ministru secretar de stat, are un salariu anual de 72.000 lei-RON, misiunea sa fiind mult mai complexă decât cea a directorului de la „Elie Wiesel”, având în subordine numeroase filiale în marile capitale ale lumii, cu sarcina de a promova cultura românească în lume, nu s-o discrediteze, aşa cum face I.N.S.H.R.-E.W. 3. Alexandru Florian are 7 surse de venit, dintre care doar una se referă la închirierea unui imobil cu 6.000 lei anual, celelalte fiind: – Universitatea „Dimitrie Cantemir”, de unde primeşte anual 29.838 RON ca profesor, – Institutul de Economie Agrară, de unde încasează 37.851 lei – RON pe an fiind cercetător ştiinţific II, – Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, de unde ia încă 7.398 RON ca profesor asociat, – Institutul de Antropologie, de unde mai ia 8.520 lei-RON ca expert, – Asociaţia Rom. „V. Madgearu”, de unde încasează 5.028 lei-RON ca expert. Adunînd aceste cifre, rezultă un venit anual total de 170.249 lei-RON , la care se adaugă şi cele 6.000 lei – RON din chirie! Acestea sînt veniturile declarate de Alexandru Florian la data de 8 iunie 2015 pentru anul fiscal 2014: 176.249 RON! Iată şi această Declaraţie de avere a lui Alexandru Florian, directorul general al I.N.S.H.R.-E.W., instituţie aflată în subordinea Guvernului României. Pentru comparaţie, vă prezentăm şi anterioara Declaraţie de avere a lui Alexandru Florian, pentru anul 2013, unde se vede că avea salariul anual de 43.248 lei-RON , iar pentru a şi-l completa, s-a trecut şi coordonatorul unui proiect, primind încă 16.500 lei-RON.
    Analizând aceste documente oficiale, pe care le găsim chiar pe site-ul I.N.S.H.R.-E.W., observăm câteva ciudăţenii: – ce treabă are Alexandru Florian cu Agronomia şi Medicina Veterinară ca să fie profesor asociat la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară? – ce competenţe l-au recomandat pe Alexandru Florian pentru a fi şi „cercetător ştiinţific” în cadrul Institutului de Economie Agrară? – pe ce bază o fi fost recrutat în calitate de „cercetător ştiinţific” şi la Institutul de Antropologie? – când are timp să desfăşoare toate aceste activităţi, căci doar nu şi-a dovedit ubicuitatea? – cu ce-şi probează pregătirea profesională pentru a le desfăşura simultan pe toate?
    Dacă ne uităm în C.V.-ul său, aflăm că a urmat Facultatea de Filosofie, secţia sociologie între 1973 şi 1977, fără a menţiona ce activităţi a desfăşurat între anii 1978 şi 1991! În afara preocupărilor fireşti pentru studierea comunităţii evreieşti din România, Alexandru Florian scrie cu mânuţa lui că specializările sale ar fi sociologie politică, ştiinţe politice, doctrine politice, nicidecum vreo specializare care să vizeze agricultura sau medicina veterinară!
    Observaţii:
    1. De ce acest I.N.S.H.R.-E.W. este o instituţie de stat, a cărui finanţare este făcută din bani publici, din moment ce o asemenea activitate ar putea foarte bine să fie derulată în cadrul Facultăţii de Istorie, beneficiind astfel de o cercetare ştiinţifică unitară a evenimentelor din perioada interbelică, pe care s-o facă specialiştii în istorie?
    2. Cum este posibil ca acest Institut să poarte numele unei persoane care se află încă în viaţă, situaţie nemaiîntâlnită la nici o instituţie de stat din România? Nu seamănă acest fapt cu ceea ce se combate în întreg spaţiul public, adică acel detestabil „cult al personalităţii”?
    3. În cazul în care I.N.S.H.R.-E.W. ar aduce atingere intereselor României sau ar denigra prin publicaţiile sale cultura României, care este instituţia statului român care verifică şi sancţionează eventualele derapaje sau abuzuri?
    Toate aceste probleme şi încă multe altele trebuie să fie analizate de Parlamentul României, căci, măcar în ultima vreme, prin contribuţia lui Alexandru Florian, I.N.S.H.R.-E.W. pare a-şi focaliza activitatea doar în vederea scoaterii din spaţiul public a unor mari cărturari români pe baza simpatiilor lor politice dintr-o anumită perioadă, lucru care nu se întîmplă nicăieri în lume! În acelaşi timp se urmăreşte chiar pedepsirea cu închisoarea a cercetătorilor care ar îndrăzni să scrie despre operele acestora, altfel decît o fac cei de la I.N.S.H.R.-E.W.
    I.N.S.H.R.-E.W. nu scrie un singur cuvânt împotriva criminalilor ideologici: Ana Pauker, Silviu Brucan, Nicolski sau Radu Florian
    Au fost totdeauna în istorie regimuri criminale, din antichitate şi până în ziua de azi, însă nimeni nu l-a scos pe Aristotel din istoria filosofiei doar pentru că a fost mentorul lui Alexandru Macedon, cel care, cu armata sa, a cucerit Orientul Apropiat! Şi nici măcar pe Nero, împăratul Romei, care i-a persecutat pe creştini! Istoria are nenumărate perioade tragice, detestabile, însă studiul istoriei nu a dus niciodată la un fals prin excluderea unor personalităţi din cadrul ei! Or, ce observăm acum la I.N.S.H.R.-E.W., este tocmai intenţia de a şterge din patrimoniul cultural al României numele unor giganţi precum Mircea Vulcănescu, Nae Ionescu, Constantin Noica, Petre Ţuţea etc, doar pentru simpatiile lor politice de la un moment dat, fiind interzise chiar şi plăcuţele care amintesc de locul unde s-au născut, ca şi cum cărţile lor ar fi produs crimele din perioada interbelică! De ce să fie cineva pedepsit pentru că ar face apologia „Devenirii întru fiinţă”? În acelaşi timp, marilor ideologi comunişti, între care se numără tatăl lui Alexandru Florian, să le ridicăm statui şi să le fim recunoscători, mulţumindu-ne să-l condamnăm doar pe nefericitul gardian Vişinescu? N-am auzit ca I.N.S.H.R.-E.W. să scrie undeva un singur cuvânt împotriva Anei Pauker, Silviu Brucan, Nicolski sau Radu Florian, criminali ideologici mult mai periculoşi decât cele câteva articole ale lui Mircea Eliade sau Emil Cioran. Şi pentru asta, statul român plăteşte anual câteva miliarde de lei pentru a finanţa campania de denigrare a valorilor culturale româneşti. + SURSA Publicat de către Blogger la » Asymetria — Antiacvarium , 8/27/2015 10:42:00 a.m.

  5. Ipoteza: Invazie sau stramutare?

    Unora le plac la nebunie cuvintele suprematie si leadership. Despre primul tot auzim in ciocnirile cu multipolarismul (desi multumiri pentru “suprematie” am auzit si in iulie, cand sonda New Horizons s-a apropiat de Pluto), despre ultimul, in urma cu o zi. “Va felicit, Frau Merkel, pentru leadershipul in criza imigrantilor din Europa. Gut, tineti-o tot asa!”, cam asa poate fi rezumat unul dintre mesajele pentru care presedintele american, Barack Obama, a sunat-o pe Angela Merkel, cancelarul german, dupa cum a informat, joi, Casa Alba.

    Lasand pamfletul de o parte, oricare dintre cele doua posibilitati din intrebarea din titlu este la fel de grava, pentru ca implica politica si geopolitica. Deceniul razboaielor americane din lumea islamica, asa-zisele primaveri arabe si terorismul “statului” pretins islamic au pus in miscare mase mari de populatie, care fug din calea cataclismului umanitar pe care aceste fenomene politico-militare si socio-politice l-au declansat. Nu migreaza la neamurile putred de bogate de pe urma petrolului, din regiune. Nu la bogatii atlantici, pentru reparatii si despagubiri. Ci in Europa, afectata de criza datoriilor suverane, a monedei euro, a spatiului Schengen, a sanctiunilor impotriva Rusiei etc.

    De ce invazie? Desigur, nu este vorba de una cu arme, dar felul cum taie plasele de sarma si distrug gardurile duble de la granitele statelor europene de intrare, cum forteaza cordoanele de politie, comportamentul agresiv, revendicativ sau de evitare a inregistrarilor in taberele de primire si nu in ultimul rand sursele banilor, propagandei si logisticii imigratiei ridica semne de intrebare. Niste oameni disperati pot fi manipulati si infiltrati. Sa nu ignoram ca vin din teritorii ale unui fals jihad si ale unui fals Stat Islamic, ca exodul poate ascunde falsi imigranti. Ceea ce este direct palpabil si comensurabil este ca fenomenul escaladeaza, ca dupa un plan care ar urmari atingerea unei mase critice. Intentiile care se pot ascunde in mintile rauvoitoare pot fi mai periculoase decat armele.

    De ce stramutare? Omogenitatea etnica sau religioasa a unui popor sau natiuni a fost dintotdeauna cel mai mare obstacol in calea planurilor realpolitik si geopolitice. De aici, atacurile pe identitati si habitate, de slabire prin impurificare, prin stramutari si colonizari. Fascismul si comunismul au deplasat in mod fortat dintr-un loc in altul mase mari de populatii, pentru a modifica compozitii si balante etnice, ca modalitati de invrajbire, in scopuri de supunere si dominatie politica si geopolitica. In zilele noastre, stramutari oficiale nu mai sunt posibile, sunt incalcari ale dreptului international si dreptului national. Reamintesc, si Constitutia Romaniei, art. 3, ali. 4 prevede ca “ pe teritoriul statului roman nu pot fi stramutate sau colonizate populatii straine.”

    Totusi, indirect, pentru a nu cadea sub interdictia stramutarii, efecte similare se pot obtine prin razboaie locale sau regionale. Consecintele sunt la fel de nefavorabile si pentru populatia dezradacinata, rupta brutal din habitatul rasial, statal, national, cultural, religios etc., si pentru poporul amalgamat, nevoit sa o primeasca (nemaivorbind de presiunea pe consumul de resurse). Studii medicale au observat, de pilda, ca populatiile al caror ADN s-a format in mii de ani intr-un mediu solar intens au suferit diferite boli degenerative (neurologice, de nutritie, in special de obezitate si diabet etc.) dupa ce au fost stramutate in medii temperate sau reci. De aceea, sustin interpretori ezoteristi si cabalisti ai genezei biblice, Dumnezeu a dat fiecarei rase o culoare si un pamant, pentru ca rasele sa nu-si uite drepturile de mostenire si sa nu se amestece.

    Stramutarea fortata pe care o vedem in prezent pare a fi o secventa in plina desfasurare din planul Huntington, de ciocnire a civilizatiilor. Catre o asemenea idée suntem condusi daca privim fenomenul in ansamblul scenei geopolitice, cu tentative de a ostiliza, conflictualiza si, in final, macina doua parti. Este ceea ce papusarii concep si incearca de la inceputuri.

    Multa lume s-a intrebat ce l-a apucat pe autorul gramaticii generative, un manual de subjugare prin manipulare, sa descrie SUA ca un stat “terorist” si Europa ca un “servitor” al acestora. Raspunsul il gasim in alaturarea abila a doua mesaje toxice, in care unul este antidot pentru celalalt, dar nu si invers, pe care le-a livrat intr-un interviu Euronews. Simplificand la maxim, prin punerea intre paranteze a tuturor achizitiilor si standardelor in materie de drepturi ale popoarelor si natiunilor, de democratie si de drept juridic, Noam Chomsky sugereaza stereotipul biblic canaanen, de migratii sau stramutari geopolitice. Chomsky “simte” ca Europa ar fi “rasista”, chiar mai mult decat SUA. Doar zice, pentru ca nu demonstreaza cum poate fi rasista o tara in care un minoritar de culoare a fost ales presedinte, si inca de doua ori, nici cum si de ce popoarele care isi apara identitatea si pamanturile ar fi “rasiste”. Europa nu este un popor sau o tara, cum insinueaza Chomsky sau cum este America, ci o multitudine de popoare si de tari, neincorsetabila in formule geopolitice constrangatoare si suprematiste, ale unei unice puteri statale.

  6. @ blogideologic

    Scuze pentru „ ori” – greşeală de bătaie. Mi-a scăpat.

    Pentru a conclude : xenofobia înseamnă FRICĂ ! Frică manifestată prin respingere şi duşmănie, într-o lume ce condamnă ostilitatea pe criterii etnice/religioase/politice, deoarece cea mai mare realizare a secolului XX – un secol marcat de dictaturi sângeroase, de două războaie mondiale şi de genocide bazate pe ură rasială – a fost recunoaşterea Demnităţii Umane, statutată prin tratate internaţionale la care România este semnatară.

    Practicând aşadar, chiar acceptând tacit această nevroză numită xenofobie, terfelim singuri imaginea României în exterior şi oferim prilej să fim noi-înşişi trataţi cu dispreţ şi intoleranţă.

    Bănuiesc însă că asemenea argumente par insignifiante unei persoane ce trăieşte într-o lume proprie, hrănită cu nostalgii comunisto-dictatoriale, cu pseudo-teorii abracadabrante şi cu multă ură pentru cei ce nu-i împărtăşesc opiniile !

    P.S.1 Pare să vă fascineze numele meu, Erika, probabil datorită sonorităţii sale aparte. Erika este o eflorescenţă albastră ce creşte pe culmile Alpilor, acolo unde nici măcar celebra Floare de colţ ( Edelweiss ) nu îndrăzneşte să se caţere. Mama îşi dorea să am ochi albaştri ; nu-i am, aşa că tata – ca s-o îmbuneze – mi-a spus Erika, alături de Mihaela, numele naşei mele de botez şi cununie. Iar când mama a plecat dintre noi, i-am pictat chipul – imagine a sufletului înălţat la Ceruri – dar i-am zugrăvit ochii albaştri ( cum îi visase dânsa pentru mine ) deşi îi avea căprui.

    https://drive.google.com/file/d/0BwBhA-IA-hnsWTQwb19IQnYtTXM/view?usp=sharing

    P.S.2 Dintre intelectualii evrei sau „filo-semiţi” în opinia Dvs pe care doriţi să-i înjosiţi, poate că Andrei Pippidi este doar fiul şi nepotul titanilor istoriografiei româneşti, D. Pippidi şi N. Iorga, însă Prof. Dr. Liviu Rotman este un specialist care a contribuit – prin publicaţiile şi întreaga sa activitate – la bunul renume al României în lume ! Un istoric de talie internaţională ce nu s-a ruşinat niciodată că este român, care nu a făcut niciodată ţara de râs şi nu i-a ştirbit onoarea. Din contra, a integrat o parte din istoria României în context european şi mondial ! Oare Dvs vă puteţi lăuda cu asemenea performanţe ?

    Mă abţin să fac comentarii despre ceilalţi semnatari deoarece nu-i cunosc.

  7. Pe cerul înstelat de deasupra blândei noastre patrii, pe data de 26 august a.c., a putut fi zărită, în întreaga sa splendoare de necontestat , o cometă ultrastrălucitoare care străbătea spațiul cosmic, pornind de la București către Timișoara…. Numai că n-a fost cometă, ci a fost Lucian Papici și călătoria prin Universul Mic dintre două Parchete s-a făcut cu blagoslovirea CSM-ului.

    Cică Lucian Papici este un procuror FA-BU-LOS ! și știți care este motivul ”fabuloșeniei sale ”? Propaganda, cea rezistentă la orice schimbare de coloratură politică precum șobolanul expus la felurite radiații, pentru care singura modificare esențială după iradiere este o învârtoșare a cozii solzoase și deșteptarea unui apetit remarcabil pentru materii maronii dezgustătoare, ne spune că rețeta succesului său se află în dosarele GRELE pe care le-a instrumentat, semnat, pipăit pe la rotunjimi , adorat… (fabricat, măsluit, combinat, inventat…)

    Păi, să le vedem :

    DOSARUL ”TROFEUL CALITĂȚII” (adică scremerea de a demonstra că niște pixuri, brichete și afișe, care au ieșit în plus la numărătoare, au fost cumpărate din banii colectați de o instituție a statului care nu avea cum să-i colecteze și, ca urmare, nici nu i-a colectat, că simpozioanele, conferințele, premiile, pliantele, comunicările, expozițiile, la care a participat o groază de lume, de fapt nici nu au existat, și, oricum, e vinovat Adrian Năstase, deși nu există nici o probă directă sau indirectă, și nu se știe pentru ce e vinovat, deoarece nu se înțelege dacă există vreo faptă reprobabilă, dar se stie sigur că e simbolul corupției, stabilit de Robert Turcescu, pe parcursul a două emisiuni, la EUROPA FM, și trebuie să dăm un exemplu!)

    DOSARUL ”CALTABOȘUL”( adică telenovela în care un ministru ia un dosar , dar Papici zice că e un plic, și-n dosar sunt niște acte, dar Papici zice că sunt bani, un tip îi duce ministrului, la domiciliu, în absența acestuia, niște caltaboși și-o damigeană, pe care ministrul nu le ia, deoarece nu e acasă, dar Papici zice că le-a luat, și apoi doi inși cu tehnică pe ei cât pe Palatul Telefoanelor vorbesc relaxat:”i-ai dat?” ”i-am dat”, iar Papici montează un filmuleț în studioul DNA și zice că filmulețul are cel puțin valoarea unui flagrant; cei doi agenți acoperiți care au fost trimiși la ”flagrant” spun că nu l-au putut duce până la capăt, pentru că plicul era dosar, banii nu s-au văzut ,iar discuția nu ducea spre luare de mită. Evident, părearea celor care au fost la fața locului nu interesează pe nimeni.)

    DOSARUL ”TELEPATIA”( adică elucubrația prin care niște terenuri și clădiri sunt evaluate de o domniță care plânge și vede printre lacrimi niște prejudicii inexistente, stimulată de răsteala unui procuror aflat în prezent în pârnaie pentru câteva grozăvii , dintr-o listă lungă de grozăvii , binecunoscute inclusiv de Lucian Papici, care i-a repartizat dosarul. Inculpatul spune în instanță: ”Dacă terenurile și cladirile ICA valorează 60 de milioane de euro, așa cum au fost evaluate, atunci eu le înapoiez statului, și prejudiciul este stins. ” Nu-i așa de simplu însă- între timp s-a inventat ”confiscarea extinsă” și s-a inventat chiar și Camelia Bogdan, ca să nu mai spunem de Alexandru Mihalcea . Drept pentru care , se pune sechestru pe tot; adică și la vecini, și la alte firme, și la clădiri care n-au nici o treabă cu ICA. Sechestrul ”EXTINS” este, de fapt, sechestrul ”TOTAL”. Se pronunță zeci de ani de pușcărie –nimeni nu știe pentru ce).

    DOSARUL ”REFERENDUMUL”( adică acel dosar în care 7 400 000 de cetățeni au votat pentru ca Băsescu să elibereze Palatul Cotroceni de urgență, dar Lucian Papici ar vrea să fi fost numai vreo 5 000 000 . C-așa s-a gândit el și așa au spus și Morar Daniel și Macovei Monica, deci trebuie să fie adevărat. Ca să stoarcă cele 2 000 000 de voturi invalide, Lucian Papici s-a gândit ca subalternii săi să alerge cetățenii prin satele patriei, să-i prindă cu arcanul, să-i amenințe, să-i care la audieri…Prețul pentru amploarea operațiunii l-am plătit , în cea mai mare măsură, noi, votanții . În urma acestei gigantice sforțări, în primă instanță, au fost condamnați cu executare doar doi ”infractori”. Nivelul pedepsei acestora vorbește mai curând de o găinărie și de-o manoperă infantilă, și nici într-un caz de o fraudă de proporții. Liviu Dragnea a fost condamnat cu suspendare pentru că a îndemnat oamenii să iasă la vot. Pe cei care au reținut cărțile de identitate ale altor cetățeni , ca să nu iasă la vot, unii dintre ei lăudându-se pe FB cu această ispravă, nu-i întreabă nimeni, nimic. Lucian Papici , între două lecturi din revista ”22”, nu a văzut ceva rău într-o astfel de atitudine.)

    Ei, astea sunt DOSARELE GRELE!

    Aceste grețoșenii în care nimeni nu este interesat de ceea ce s-a întâmplat în realitate, ci doar de NUMELE celor acuzați. ”Greutatea” DOSARELOR GRELE nu este dată, așa cum se vede, de munca neobosită a procurorilor, și de inteligența lor pusă în slujba adevărului, ci de PRESTIGIUL celor investigați.

    Din acest punct de vedere , procurorul Lucian Papici este ”un atârnător” cu nimic diferit de Cătă Prisecariu, care-și închipuie că dacă înjură ”în sus”, automat și cota lui de NOTORIETATE ar trebui să fie sensibil egală cu a celui înjurat.

  8. Ziarul austriac InfoDirekt, apropiat armatei, a publicat recent un articol, pe baza unui raport al serviciilor de informații ale armatei (Österreichischen Abwehramts), conform căruia organizații neguvernamentale din SUA ar finanța traficul de imigranți către Europa. În special pe cel în care sunt aduși imigranți de pe coastele libiene spre Italia meridională. Conform articolului publicat de ziarul austriac, serviciile secrete de la Viena estimează că pentru fiecare persoană care ajunge în Europa ca refugiat costul este mai mare de 3.000 de euro sau dolari, așa cum se spunea până acum în unele publicații. ”Cei care aduc refugiați în Europa cer sume exorbitante. Care pornesc de la 7.000 de euro și ajung până la 14.000 de euro, în funcție de zonele de unde se pleacă și de diversele organizații de traficanți. Dar imigranții care vor să fugă din țările lor sunt mult prea săraci pentru a da acești bani”, se spune în raport. Spionajul austriac ar avea informații că “organizații din SUA au creat un model de co-finanțare și contribuie substanțial la costurile cerute de traficanți”. Ar fi vorba de ”aceleași organizații care, în 2013, au aruncat Ucraina în haos”, aluzie la acele ONG-uri americane, așa-numite ”umanitare” și ”pentru drepturile omului”. ONG-uri despre care, se știe foarte bine, au fost create de Departamentul de Stat al SUA sau direct de speculatorul și finanțatorul ”revoluțiilor portocalii” din fostele state sovietice, magnatul american de origine evreiască George Soros, părintele cunoscutei Human Rights Watch. Poliția din Austria, care primește solicitanții de azil, cunoaște aceste date de multă vreme, însă, scrie InfoDirekt, nimeni nu e dispus să vorbească. Nici măcar sub protecția anonimatului. Semnatarii articolului lansează un apel către toți jurnaliștii, polițiștii și oamenii din serviciile secrete, cerându-le să participe activ la investigații și la confirmarea acestor informații. Într-un articol ulterior, InfoDirekt dezvăluia că și ”în Austria există un business al refugiaților”, de care profită Barclays Bank, o puternică multinațională cunoscută drept ”Blindații de la Rotschild”. Iar clanul Rothschild nu se dă în lături de la nicio afacere, nici măcar de la cea a ”primirii și îngrijirii” refugiaților cu bani publici”, subliniază ziarul austriac. Publicat de către Blogger la » Asymetria — Antiacvarium , 8/28/2015 02:05:00 p.m.

  9. @Mihaela Erika Petculescu
    Liviu Rotman ăsta, dr. academicianul, a scris ceva şi despre genocidul valahilor din MittelEuropa în Războiul de 30 de ani?

  10. @Mihaela Erika Petculescu
    Ştii ce înseamnă Istoria pentru români, în această epistemă în care ne aflăm ? Înseamnă arheologie culturală ! Dă-mi un excerpt din mulţimea de lucrări ale doctorului Liviu Rotman, care să ilustreze această Arheologie culturală.

  11. Apropo, dar şi Iorga va fi trecut în rândul personalităţilor „cel puṭin controversate ale culturii române”, ca să citez din declaraţia reprodusă de blogideologic.

  12. Cincizeci de ani de comunism in Romania nu au reusit sa compromita ideea de capitalism romanesc, asa cum au facut-o cei 25 de ani de „economie de piata”.

Lasă un răspuns