Sarbatoarea Sfintilor Mucenici Adrian si Natalia

images

 

 

 

 

 

Astazi, 26 august, Biserica Ortodoxa Romana ii pomeneste pe Sfintii mucenici Adrian si Natalia. Le urez toate cele bune celor care astazi isi sarbatoresc ziua numelui, in special colegilor de blog sau de facebook.

Vad in Sfantul Mucenic Adrian un model demn de urmat. Si nu pentru ca port numele sau. Putini sunt cei care au ales sa mearga pana la capat pe calea ce le-a fost sortita, sa accepte cele mai crunte suplicii si sa nu se abata de la drumul lor. Pana la urma, indiferent de religie sau confesiune, demnitatea si ‘coloana vertebrala’ sunt calitati pe care, ca om, le poti avea sau nu. Nu compar aici credinta cu staruinta.

Totusi, din astfel de fapte, noi, oamenii, ar trebui sa extragem seva propriilor actiuni.

In faptele sfintilor avem modele de dedicatie fata de o cauza, de fidelitate, de dragoste pana la urma fata de oameni. Aceste fapte nu trebuie privite doar prin lumina minunatiei lor, ci si ca proiectii ale unui model de comportament ideal. Asa ca, atunci cand citim despre aceste lucruri, ar trebui sa discernem spiritul de dincolo de litere.

Cu prietenie si toate urarile de bine.

 

 

32 de gânduri despre “Sarbatoarea Sfintilor Mucenici Adrian si Natalia

  1. La multi ani, domnule Adrian Nastase. Fie ca 2016 sa va gaseasca reabilitat si cu un loc pe masura calitatilor dvs. Nu poate sa dureze la infinit aceasta campanie distopica de murdarire si indosariere. Per asper ad astra!

  2. Dreptate pentru d-na Rarinca !

    Sa nu uitam de aceasta doamna care a fost abuzata si aruncata NEVINOVATA in puscarie de niste mafioti basisti .

  3. Nu ştiu cum aţi fi fost fără nedreapta condamnare, dar tot răul spre bine :
    Sunteţi un OM pe care nimic nu-l mai poate schimba în rău !
    Nici măcar politica !
    Fiţi fericiţi !
    Şi faceţi-i şi pe alţii părtaşi, pentru ca fericirea să fie deplină !
    Doamne Ajută !

  4. Respect Crin Antonescu !

    …………………………………………………………………………………………………

    Crin Antonescu n-are milă de Victor Ponta: ”Este o catastrofă”

    Bratu Iulian / 26 aug 2015 / 23:34

    Senatorul PNL Crin Antonescu îl critică dur pe premierul Victor Ponta, după ce acesta a transmis că este victima unor abuzuri din partea DNA. Fostul lider al PNL consideră că datoria politicenilor este să construiască mecanisme prin care care justiția să fie independentă și atrage atenția că „uneori, ai impresia că toată clasa politică s-a transformat într-un cor de țuțeri ai DNA”.

    „Uneori, ai impresia că toată clasa politică s-a transformat, dar toți – PSD, PNL, Putere, Opoziție, într-un cor de țuțeri ai DNA, ceea ce e inutil și destul de stânjenitor. Datoria politicienilor este să creeze legi, să construiască și să respecte mecanisme în care justiția să fie cu adevărat independentă, dar orice s-ar întâmpla (…) dinspre sau înspre DNA, nu putem lăsa responsabilitatea acolo. Această vină, dacă într-adevăr niște lucruri nu sunt în regulă acolo, este tot la politicieni”, a declarat Crin Antonescu, miercuri, la Realitatea TV.

    Fostul lider liberal a criticat atitudinea lui Victor Ponta, care a transmis că este victima unui abuz din partea justiției.

    „Din punct de vedere politic, este o grozăvie, o catastrofă, să vii prim-ministru Victor Ponta și să spui: ‘în România se fac abuzuri și eu însumi sunt victima unui abuz din partea justiției, DNA’. Nu se poate să spui asta când ești prim-ministru și ești, atunci era, șeful celui mai mare partid din Parlament. Nu e în regulă. Tu, ca politician, răspunzi de aceste lucruri”, a continuat Crin Antonescu.

    – See more at: http://www.dcnews.ro/crin-antonescu-n-are-mila-de-victor-ponta-este-o-catastrofa_483169.html#sthash.xjbx9w2G.dpuf

  5. Off-topic: 4 septembrie, Bruxelles, al 3-lea seminar Recuperand Liberalismul, pe teme de dreptate economica, organizator ALDE.

  6. @adrian b. Sub aparenta unei declaratii de recent tutar al Alinei Gorghiu – si rasplatind cu vorbe rele vorbele bune zise de Victor Ponta despre el – Crin Antonescu are, in esenta, dreptate: Victor Ponta datoreaza mult din ceea ce se i se intampla propriului comportament politic.

  7. Sa vedeti ce va fitilesc:
    „Noi suntem primul Guvern care a făcut lucruri concrete”, a spus, miercuri, Ponta, la începutul ședinței de guvern. Este vorba despre relatiile cu R. Moldova. Adica dumneavoastra si guvernul dumneavoastra, domnule Nastase…

Lasă un răspuns