Lectiile de la Hotelul „Confort”

FullSizeRender copy 2

Au trecut aproape zece ani de la celebra reuniune PSD, de la Hotel Confort. Am recitit textul pe care mi l-am  pregatit pentru acea intalnire de „infierare”. Imi pare rau sa constat ca, in mare masura, am avut dreptate cu ceea ce spuneam la acel moment. A inceput un „nou capitol”, dar… Ma amuza si acum faptul ca eu cerusem un vot de incredere iar Geoana a hotarat sa puna la vot „demisia” mea?! Cool. Este, oricum, prima data cand fac public acest text, cu adnotarile de atunci. Va fi, din nou, un moment important pentru partid, in toamna, cand va avea loc un congres extraordinar.  Lectia nevoii de solidaritate va fi fost, oare, invatata, intre timp?

IMG_2906

FullSizeRender copy 3

FullSizeRender copy 4

FullSizeRender copy 5

69 de gânduri despre “Lectiile de la Hotelul „Confort”

  1. Doru Coarna

    Globalizarea trebuie gestionata de cineva, iar cu cat fenomentul se amplifica, cu atat gestiunea se face mai greu. Costa enorm, si disloca populatii intregi dinspre ,,periferie” inspre centre, cu riscuri tot mai mari pentru metropolele occidentale si mari crize umanitare.
    Globalizarea nu este act de caritate si tine cont exclusiv de interesele ,,invadatorilor”. O societate bazata preponderent pe interese de natura materiala devoratoare de resurse naturale, o societate tehnologic apologetica, nu are un mare viitor, fara liantul reprezentat de valorile umaniste cu specificitatea lor nationala.
    Asazisa cultura occidentala bazata pe violenta, sex neconventional si scandal, nu tine loc de valoare.
    Omul nu poate deveni robot decat dacat daca este constrans. La un moment dat, totusi, tensiunea acumulata refuleaza si astfel apar…revolutiile si mai ales razboiaiele.
    ps
    China este intr-o criza de supraproductie banala, arhicunoscuta ca principiu, deoarece a preluat in mare masura modul de gandire economico-financiara occidental.
    Capitalismul se autoregleaza periodic prin crize, atunci cand cresterea devine la un moment dat si inevitabil, nesustenabila.
    De aceea si s-a nascut ideea de globalizare, in speranta intarzierii si compensarii fenomenelor de criza. Este exact mentalitatea stolului de lacuste care se muta imediat ce a devastat un areal.
    pps
    Sper ca Rusia sa reziste (si) in interesul pe termen lung al Romaniei. Este ultimul bastion al valorilor traditionale.

  2. vanghelie, hrebenciuc, oprișan, mitrea, geoană. ron weber, d. morar, băsescu. Destui! Și probabil, nu singurii!

  3. Să știți că eu sunt aici. Numai că nu mai văd ce-aș mai putea să spun. Vă invidiez pe toți pentru energia fără margini și speranță. Dar eu, fiindcă toate cele care se întâmplă, cele care se prefigurează a se întâmpla, ori numai se aud, toate converg într-un singur și unic punct, eu mă întreb ce rost mai are? Munca, ideile, frământarea, creația? Nu pot să trăiesc într-o libertate ilozorie, nu pot să muncesc, atâta timp cât alții vor să mă jupoaie și pot s-o facă legal; nu pot crea, dacă mi se impun granițe, nu pot oferi și nu pot dobândi fericire, pentru că n-am timp. Trebuie să dobândesc viață, zile și bani ca să am de unde să le dau.

  4. POVESTE DE LEGĂNAT DNA-UL

    Contribuabilul ( îl vom numi în continuare “C”) : -Bună ziua !

    Funcţionara de la ghişeu, doamna Uncheşelu, sărmăluţe-n cap şi bluză de nylon (o vom numi, în continuare „FGU”):-Bună ziua…mda…dumneavoastră în ce problemă, vă rog?

    “C”:-Păi, am venit să-mi plătesc impozitu’…ştiţi, eu prestez o profesiune liberală…

    „FGU”( brusc interesată) : -Profesiune liberală aţi spus? Şi cam ce fel de profesiune, mă rog?

    „C”, fâstăcit dar încă zâmbitor: -Păi…avocat …pe „penal”…ştiţi…vreau să-mi plătesc impozitul…

    „FGU”( uşor încruntătă, oricum intransigentă, aranjându-şi sărmăluţele cu două degete pline de inele ):- Impozitul pe ce , dacă nu vă supăraţi?

    „C”: Păi… pe banii pe care i-am primit de la o altă firmă de avocatură…(mândru) ştiţi, am avut o consultanţă…

    „FGU”( sprânceană ridicată ): -Nu se poate! Să vină ăla care v-a dat banii să plătească el impozitu’! Nu ne luaţi de proşti, domnule ! Faceţi evaziune fiscală şi spălare de bani, ai? Credeţi că ne puteţi păcăli?

    „C”(exasperat) :Dar am facturi! Totul s-a făcut cu transfer bancar!

    „FGU”: -Să văd facturile !

    „C”( se scotoceşte în dosărel şi scoate 17 hârtii): -Uitaţi-le!

    „FGU”( pufneşte plină de importanţă şi pune unghia cu oja jupuită pe documente) : -V-am prins! Sunt XEROXURI, stimabile, copii! Fals în înscrisuri! Veniţi cu falsurile astea ordinare, evazioniştilor ! Aha, adică plătiţi dumneavoastră impozitu’ şi TVA –ul, ca să scape ăla ! O să înfundaţi puşcăria toţi, toţi! Derbedeilor ! Umblaţi cu contracte ilegale şi faceţi transferurile prin bănci , la vedere , când există şi metode moderne , există geamantane, genţi de voiaj, plicuri, huse de rachete de tenis, fuste de ţigănci… mă auziţi? S-a inventat SACOŞA DE PLASTIC, domnule !!! Ce-mi umblaţi mie cu ordine de plată şi prostii! (brusc, se calmează) …nu veţi scăpa… ascultaţi-mă, nu veţi scăpa…

    MORALA: Aveţi o firmă? Aveţi o profesiune liberală?Aveţi relaţii de afaceri ? Păi, Doamne fereşte !!!!

  5. Dreptate!

    Eugen Mihăescu

    Motto: “Dacă aş mai fi muncitor, aş ieşi în stradă, pentru că libertatea nu poate fi gestionată de funcţionari. Şi nici ţara de politicieni. Toate ţările stau pe cei care atunci când nu mai au ce pierde se ridică mai ameninţător decât marea!

    Toată ţara a stat cu sufletul la gură să vadă ce se va întâmpla la Curtea Supremă. Sau poate aşa îmi închipui eu? Poate că, de fapt, Mariana Rarinca a fost condamnată la puşcărie în indiferenţa generală. Eu am înclinat să cred că da, din nefericire, va fi condamnată! Nu exista alt deznodământ pentru toate nedreptăţile pe care le-a comis “Justiţia” românească în acest caz, în vara asta toropitoare. Să mă ierte procurorii şi judecătorii care înţeleg să-şi facă meseria apărând legea, şi nu siluind-o, dar poate că ar fi trebuit să se revolte şi ei în faţa abuzurilor, să ceară: DREPTATE! Ei nu au nimic de spus? Li se pare normal că a fost anulată o decizie definitivă şi “irevocabilă(?!)”!!! Mariana Rarinca trebuia condamnată ca să se dea un exemplu. Să se bage spaima în popor! Să nu mai îndrăznească să mişte nimeni! Ca pe vremea lui Stalin! Urmează duba neagră care va ridica oamenii din case în miez de noapte!

    Un amic îmi spunea odată că lumea se împarte în două categorii: “violatori” şi “violaţi”. Mă rog, el a folosit un cuvânt englezesc… Nimeni nu vrea să intre în categoria violaţilor iar cei care deţin puterea sunt tentaţi să se folosească de ea ca să fie violatori. Cine e această Livia Stanciu? O “tovărăşică”! Când te uiţi la ea cum se piaptănă, cum se vopseşte, cum îşi face sprâncenele şi cum vorbeşte printre dinţi cu un aer de superioritate, vezi exemplarul unei specii pe care o credeai dispărută, un fel de dinozaur, tovărăşica de la “Cadre” care avea puterea să te desfiinţeze cu o vorbă. Tartorul Băsescu, care ştia că specia nu a dispărut, a cules-o cu penseta şi a pus-o acolo unde ştia că va avea nevoie: la Curtea Supremă ca să răstoarne verdictele ce nu-i conveneau. Şi dacă asta ar face pentru “stăpân”, de ce nu ar face-o tovărăşica pentru ea? Doar este şi ea parte din tagma “seniorilor”, doar n-o să-i permită “uneia”, o oarecare să o înfrunte. România nu mai este ţara noastră, e ţara ei şi a altora ca ea! Mă întreb dacă a fost vreodată, în ăştia 26 de ani, a noastră. Nu, cred că a fost o iluzie! Nici Ceauşescu nu a fost dat jos de tinerii care au ieşit în piaţă în decembrie 1989 sau de vreo conspiraţie, ci de marile puteri care aveau alte planuri aici, la margine de Europă…

    Zilele trecute, am auzit următorul dialog şoptit în metrou:

    “— Mă, da’ lu’ Stanciu asta, canalia asta comunistă, nu-i e frică?

    — De cine să-i fie frică?

    — De Dumnezeu!

    — Păi, ce, asta are Dumnezeu?! Îşi face cruci, dă acatiste şi gata! Crede că a scăpat!”

    Mă înspăimântă doar tăcerea, imobilismul poporului. Românii aşteaptă parcă să vină altcineva să facă ordine în ţara lor. Cine? “Partenerii noştri”, ţări cu “tradiţie democratică” se vor sesiza pentru că România face parte, nu-i aşa, din nişte “structuri” care propovăduiesc “respectarea drepturilor omului”? Când se vor lămuri românii oare că atâta vreme cât ăştia care schingiuiesc ideea de democraţie — adică puterea poporului — ţin ţara în pumn, nu în mână, sub control, NU vine nimeni să le ceară socoteală. România este o colonie şi stăpânii ei vor linişte! Cât timp românii trăiesc cu ideea că mai au o scăpare pentru că pot să emigreze, în România nu se va întâmpla nimic. Vor domni tot leprele! Numai când vor realiza că nici în străinătate nu e mai bine, că acolo sunt priviţi cu ură pentru că sunt venetici, se vor întoarce ca să-şi ia ţara cu adevărat înapoi. Ţara ta e acolo unde îţi sunt înmormântaţi moşii şi strămoşii! Dea Domnul să nu aibă dreptate Emil Cioran: “La aşa trecut, aşa prezent, aşa viitor!”.

    Eugen MihăescuPublicat

  6. Inamicii PSD sunt in partid, nu in afara lui. Cei din opozitie sunt vai de capul lor!
    Insa, in interior… Ca sa fiu rau (si nu prea), acolo e speranta (adversarilor)!

  7. Un premier si jumatate: Cum vrea cometa PNL sa loveasca planeta PSD

    Exista, in toate dictionarele, expresia a fi un om si jumatate, cu insusiri deosebite, foarte capabil. Fara indoiala, prin politicile de crestere si sociale Victor Ponta este si va ramane un premier si jumatate. Dupa perioada neagra a caderii economice si austeritatii sociale a guvernarilor de dreapta, cresterea le-a luat locul, transformandu-se intr-un inceput de dezvoltare. Conceptul doctrinar si ideologic al social-democratiei privind dezvoltarea, de racordare a mijloacelor cresterii la scopul social, a schimbat trendul si deseneaza o noua existenta. De aceasta realitate nascenta, dreapta se teme mai mult decat orice, motiv pentru care incearca sa o impiedice cu orice pret, prin orice tactici. Modelul celor grasi si putini, dusi in spate de catre cei slabi, dar multi, este consumat si inacceptabil. In acest sens, sunt simptomatice verificarile marilor averi, cu risc fiscal sau ilicit ridicat, a se vedea lista ANAF, actiunile DNA si ale celorlalte parchete.

    In afara de tupeu si minciuna fara margini, prin care nu mai recunosc ce au declarat sau au votat, liberalii sunt incapabili de viziune si strategie. Se pare ca o tactica de subminare a legitimitatii electorale a premierului Victor Ponta este si crearea, de la varfurile presedintiei si opozitiei, a unei imagini duale privind existenta unui premier si jumatate, la propriu, in Coalitie si Guvern. Deocamdata, este greu de spus cine este premier pe de-a-ntregul si cine doar pe jumatate. Cateva lucruri sunt insa direct observabile de catre oricine. Unul dintre acestea, nu neaparat intr-o ordine, este ca presedintele Klaus Iohannis duce o politica tactica la limita subversiunii, in materie de consultari institutionale, ce-l tinteste pe premierul in exercitiu. Miercuri, Iohannis s-a intalnit cu Ponta, la Cotroceni, pe temele Codului Fiscal, care va fi votat din nou in sesiunea parlamentara extraordinara din 24 august, si prioritatilor legislative din toamna. Anuntul a fost facut de catre Administratia Prezidentiala.

    Din surse informale, am aflat ca aceeasi agenda de consultari Iohannis ar fi avut-o si cu vicepremierul Gabriel Oprea, liderul UNPR. Sa fi fost o chestiune accidentala, de necoordonare intre Ponta cu Oprea, de a fost posibil un asemenea paralelism, sa fie vorba de o comunicare rupta intre cei doi, de o agenda ascunsa, de izolare si debarcare a premierului? Daca un scenariu este in derulare, punctul critic este foarte aproape, din moment ce cele doua teme de consultare au o perspectiva atat de apropiata, aproape cvasicurenta. Joi sunt negocierile dintre partide pe tema fiscala, nu cred sa provoace ceva neprevazut, progresistii au afirmat ca se vor alinia pozitiei care va fi stabilita in coalitie, surprizele ar putea sa apara luni, la votul parlamentar.

    Daca prevederile fiscale majore ale “Codului lui Ponta” nu vor trece, premierul se va vedea blocat in proiectele sale sociale si s-ar putea sa-si dea demisia, dar se va dovedi o victorie extrem de amara pentru dreapta Iohannis-PNL. Vulcanul social se va dezlantui, niciun guvern nu va putea ramane in picioare pana la noi alegeri. Atunci se va vedea si pretul stabilitatii politice, pe care, pe langa cresterea economica si dezvoltarea sociala, a asigurat-o guvernarea stangii social-democrate. Politica ar trebui sa ia seama ca intre crestere, dezvoltare si stabilitate exista o relatie ca intre piesele unui joc puzzle, fara oricare constructia nu este intreaga, numai impreuna definesc o buna guvernare.

    Si fostul presedinte Traian Basescu, inregimentabil din toamna in PMP, potrivit propriei destainuiri, si fostul presedinte PSD Mircea Geoana, presedinte al unui nou partid social romanesc (PSRO), au prognozat caderea sau demisia Guvernului Ponta, in noua sesiune parlamentara, care incepe in Septembrie. Daca acest lucru se va intampla, nu va putea sa se produca fara complicitatea PSD. Dupa parerea mea, Victor Ponta si-a jucat corect cartile, pana in prezent. Cei care i-au criticat alunecarea spre dreapta vor fi nevoiti sa recunoasca, cel putin pentru istorie, ca acesta a efectuat o manevra tactica, dupa care, cand i-a atins limita, a facut la stanga imprejur, lasandu-i cu gura cascata pe cei care au crezut ca i-au obtinut, cumparat sau santajat complicitatea, ma refer la adversarii de dreapta, dar si la baronii din propriul partid. Ponta si-ar putea exersa cu aceleasi rezultate abilitatile politice si in continuare sau pana la sfarsit, pe care il poate decide coalitia guvernamentala sau alegerile de anul viitor, daca nu va face concesii in dauna populatiei.

    Pe de alta parte, a devenit vizibila tendinta UNPR de a prelua initiativa programatica si legislativa in Coalitie si in Guvern (e.g. lansarea unui program national pe teme economice si sociale, pentru care cere sprijinul lui Iohannis, inasprirea pedepselor pentru viol). Cred ca, tacit sau nu, are loc un transfer de fanion dinspre PSD catre UNPR. Virtutea unei asemenea mutatii, daca este sa fie vreuna, ar fi ca demisia lui Ponta si trecerea in plan secund a PSD nu vor fi urmate de destramarea coalitiei de guvernare. Oprea ii poate succeda lui Ponta fara probleme, generalul isi poate motiva un asemenea pas inainte prin “interesul national”, dupa cum ne-a obisnuit. Dezavantajul ar fi ca algoritmul electoral, obtinut la alegerile din 2012 de catre USL, ar fi dat peste cap, ceea ce va insemna ca noul traseu al lui Oprea va fi scurt si conditionat, pana la cea mai rapida relegitimare electorala posibila.

    Daca se va confirma asteptarea politica de daramare a lui Ponta, complicitatea PSD nu poate avea drept cauza decat “solidaritatea” de gasca a baronilor de stanga si de dreapta sau teama coruptilor transpartinici de intransigenta procurorului de profesie din persoana premierului. Pot fi valabile si ambele cauze, in orice caz speta complicitatii ar pune o presiune enorma pe Congresul PSD din noiembrie, care s-ar putea sa fie nevoit sa adopte un radicalism fara precedent. Consecinta probabila ar putea parea paradoxala, ca si cum cometa PNL s-a dezintegrat inainte sa loveasca, dar prudenta si unda au determinat planeta PSD sa se autopurifice de coruptie.

  8. @Radu Humor
    Deci Menachem Begin a spus: „Our race is the Master Race. We are divine gods on this planet. We are as different from the inferior races as they are from insects. In fact, compared to our race, other races are beasts and animals, cattle at best. Other races are considered as human excrement. Our destiny is to rule over the inferior races. Our earthly kingdom will be ruled by our leader with a rod of iron. The masses will lick our feet and serve us as our slaves.”
    Să mori de rîs ! Şi evreii îl consideră un intelectual pe Menachem Begin ! Dar tot excerptul este încărcat de frica lui personală ! Fluieră ca să-şi dea singur curaj. Un curaj îndoielnic chiar prin frazările pe care le propune. Însă presupun că domnul Menachem Begin nu era chiar atât de naiv pe cât l-ar demasca textul. Begin era conştient de faptul că în Epoca Luminilor, Haskala (Iluminismul evreiesc) n-a dat nimic comparabil ca vigoare cu Iluminismul scoţian, fără să mai vorbim despre Iluminismul continental-francofon ! Din cauza aceasta mişcarea culturală Haskala s-a şi ofilit atât de uşor în faţa Sionismului din secolul XIX ! Iar dacă Haskala era deja intelectualiceşte fragilă, atunci pe aceeaşi linie propoziţiile naive ale Sionismului aproape nici nu contează. Domnul Alexandru Florian –bizar- îl imită pe Menachem Begin. Singura diferenţă este aceea că Alexandru Florian nu-i plătit de finanţa internaţională, ci de stătuleţul bieţilor români.

  9. @Adrian B. Nu lua comentariile mele ca fiind critici la adresa ta, ia-le asa cum sunt, comentarii. Dem Radulescu a avut partiala dreptate, in ceea ce priveste teatrul.

  10. @nastase. Ca tot am boala tragerii (chiar si impingerii, uneori) concluziilor: manifestarea de la hotel Confort a permis pesedeului ca, la insistenta principalului adversar politic, pesedeul sa inlature din drum principalul obstacol din calea dezvoltarii sale. Ca urmare:
    – Vanghelie a putut pagubi linistit Romania de jumatate de miliard de euro, din care a bagat in buzunare cel putin 100 de milioane. In plus, s-a innobilat printr-un mariaj, mai intai in tufis de rachitis, cu fosta nomenclatura comunista. Daca nu il priponeau, cred ca mai avea un pic si se declara ilegalist.
    – Geoana l-a putut declara pe Basescu un partener placut de baut whisky, a putut restitui casa de protocol in care Nastase l-a obligat sa stea si s-a putut dedica unui nou partid.
    – Mitrea s-a dus si el la inchisoare, ca sa poata comenta, mai tarziu, o parte din viata lui Nastase si, mai ales sa culeaga informatii pentru initierea a noi dosare.
    – Hrebenciuc, „marele maestru al combinatiilor” a fost scapat la combinatii cu paduri, foarte rau vazute de catre popor.
    – Oprisan i-a putut, in sfarsit, trimite flori fiicei mai mari a lui Basescu.
    Cred ca, daca printre agitatorii si agitatii de la Confort s-ar face un sondaj de opinie, cei mai multi dintre ei ar prefera acum ca acea noapte sa nu fi existat in calendar, ori sa fi stat acasa cu nevestele. Sunteti de acord cu mine, dle Nastase? Dar poate ca ei considera ca, alungandu-va din fruntea lor, si-au putut trai vietile mai intens si mai putin plictisitor.

  11. @ blogideologic
    august 19, 2015 la 12:09 pm
    @ blogideologic
    august 19, 2015 la 1:41 pm
    M-am referit la ședințele de sindicat din vremea comunistă ca un loc de refulare. Dacă în 1990, adică imediat după revoluție, ați călătorit și cu transportul în comun – atunci, sigur, ați avut prilejul să ascultați cum perorau diverși convivi despre … orice! N-am asistat eu, dar am auzit că au fost și situații în care s-a ajuns la altercații. Unii dintre cei mai tenaci, în căutarea unui spațiu mai puțin ostil, s-au aciuit și pe acest blog.
    @ Adrian B.
    august 19, 2015 la 4:25 pm
    Nu mă refer la cei ce postează sub masca dictonului la modă – socializarea, jonglând atât cu temele, cât și cu stilurile de exprimare, elevat sau mojic. Aceștia au misia de a manipula. Mănâncă și ei o pâine, dar am mari dubii că-și găsesc mușterii pe aici.

  12. @ Miron1947,

    normal ca daca poti maresti salariile, dar spui ca astfel s-a papat cresterea si nu te mai lauzi in continuare cu asta, daca aceasta chiar exista, mira-m-as, caci altfel populatia intelege ca cresterea acopera orice si cer toti mariri de salarii… adica exact ceea ce se intampla acum!

    Sigur, ministri vor aduce banii necesari de acasa, ha, adica vor imprumuta pe sestache tara cu alte cateva miliarde anual, pana cand ne vom trezi cu situatia din Grecia si tot de la un partid de stanga axat pe populism gresit inteles. Si sa nu-i aud pe filo-greci ca datoria au facut-o cei de dreapta caci cand s-a format(at) Syriza cei infiltrati in partidele de dreapta au trecut pe stanga brusc, adica tot ei… Cu alte cuvinte au aplicat tactica pamantului parjolit, cam ceea ce face acum premierul roman prin recentele masuri salariale, s-au infiltrat, au indatorat, apoi au sarit peste fileu si au spus ca au ei solutia, au castigat alegerile si au distrus apoi tara datorita masurilor de austeritate impuse Greciei, fara precedent pt ei…

    @ ZeV,

    sunt absolut deacord, numai ca globalizarea este un fenomen economic obiectiv, nu a fost inca politizat si deci nu exista niste bogatani care din umbra conspira sa apuce puterea mondiala, ci pur si simplu capitalul se orienteaza automat inspre zonele cele mai favorabile, si odata cu banii vin la pachet si cultura, si legislatia, etc… asa ca noi sarbatorim Halloween si ne facem carduri cu care cumparam de la dealeri globali, si tot asa… Sigur ca pana la urma cineva va forma o consultanta mondiala, mai ales cand politicul local va pune piedici si pt a-i invinge se va da o riposta politica, iar de aici pana la guvernanta mondiala mai este doar un pas… Insa in prezent asa ceva nu exista, acum doar se niveleaza cioturile care blocheaza fluxurile de capital. Se poate insa reprosa ca e vorba de fluxurile LOR de capital, dar raspunsul ar fi simplu, daca nu-ti convine da drumul la fluxurile TALE de capital! Le ai?

  13. @Doru Coarna
    Ce pensie de „revoluţionar” ai acum ? 40 de milioane lei pe lună ? Ia spune ce-ai făcut tu la „revoluţie” pentru banii ăştia ? Cât la sută din România ai distrus ? Şi câţi copii au făcut foamea pentru că părinţii lor n-au mai avut loc de muncă ?

  14. @Radu Humor
    Alt pericol pe care îl ignorăm este chestiunea drepturilor istorice asupra civilizaţiei Cucuteni. Regretatul scriitor român protocronist Paul Anghel a scris pe vremuri ceva despre acest subiect. Iară acum vreo trei ani, urmărind în ziarul Le Monde un articol despre iudaismul hasidic, în celebra chestiune dedicată „rabinului de la Ştefăneşti”, am fost uluit să constat prin potecile asociative, că hasidismul iudaic pretinde nişte drepturi pre-istorice asupra civilizaţiei Cucuteni (cea mai avansată din această parte a Europei) ! Era noaptea tîrziu, eu eram extrem de obosit, am amînat căutările pentru lămuriri, însă a doua zi respectivele poteci asociative (links) nu se mai deschideau. Deci există, iată, altă enigmă nerezolvată în chestiunea pretenţiilor evreieşti asupra drepturilor noastre istorice legitime asupra cestei ţări pe care o numim România. Bine, a existat şi un stat feudal Romanjia pe linia Alpilor Dinarici (chestiune pe care o amintea şi Bogdan Petriceicu Haşdeu). Mama lui Ioan Corvin era de pe acolo.

  15. @Doru Coarna
    Învaţă mai întîi nişte noţiuni de economie politică :
    1/Fiecare întreprindere funcţionează pe pierdere, fie la iniţial, fie la global.
    2/Profit se poate obţine doar prin proprietatea asupra unei resurse-cel puţin una.

Lasă un răspuns