Guvernul sub tutelă?

15-300x225

 

 

 

 

 

 

Puietii de platani, din Soseaua Kiseleff, sunt ancorati de trei stlpi ca nu cumva să meargă intr-o directie gresită. Pare că acelasi lucru se intâmplă si cu guvernul. O „ancoră” o reprezintă FMI, impreună cu Comisia Europeană. O a doua „ancoră” este constituită de Presedintie si de CSAT, prin Noua Strategie de Apărare a tarii, care  extinde atributiile acestora in cele mai multe domenii guvernamentale. In fine, a treia „ancoră” ar deveni Comitetul de monitorizare macroeconomică, cel care ar cenzura strategiile macro-economice ale guvernului. Aceste trei „ancore” vor realiza o adevarată tutelă a Executivului, care ar rămâne, intre altele, cu rolul de tap ispăsitor in fata DNA pentru semnăturile de punere in aplicare.

In aceste conditii, propun ca la revizuirea Constitutiei, să fie eliminat textul art. 102, alin. 1, care prevede: „Guvernul, potrivit programului său de guvernare acceptat de Parlament, asigură realizarea politicii interne si externe a tării si exercita conducerea generală a administratiei publice”. S-ar putea renunta si la guvern, in ansamblu. In locul său ar putea fi creat un secretariat care să aducă la indeplinire deciziile Noului Consiliu de tutelă.

70 de gânduri despre “Guvernul sub tutelă?

  1. De pe Victor Roncea Blog:

    Titlu: Profesorul Radu Ciuceanu: “legea antilegionară” este “o tâmpenie”. Dacă Eminescu ar fi trăit în perioada interbelică azi tovarăşul Florian l-ar fi interzis

    Prof. dr. în istorie Radu Ciuceanu, fost deţinut politic, directorul Institutului Naţional pentru Studiul Totalitarismului al Academiei Române consideră Legea “Elie Wiesel” drept “o tâmpenie”. “S-a făcut o chestie de necrezut. Chiar aşa, să distrugi ce înseamnă rezistenţa poporului român împotriva ocupaţiei sovietice? În rezistenţa anticomunistă au fost 70-75% legionari. Să elimini o parte majoritară din rezistenţa poporului român împotriva regimului bolşevic este o măsură inconştientă”, a declarat Profesorul Radu Ciuceanu pentru Adevărul. Iar academicianul Dan Berindei, vicepreşedinte al Academiei Române şi Preşedinte de onoare al Secţiei de Ştiinţe Istorice şi Arheologie, consideră că alăturarea în lege a celor doi termeni, “legionar” = “fascist”, “ar putea fi puţin forţată”. De altfel, poziţia celor doi istorici a fost cea mai clară de până acum: Academia Română: Mişcarea Legionară nu a fost “fascistă”. Legea “antilegionară”, o operaţiune împotriva poporului român şi a evreilor din România

    Ieri, tot la Adevărul, unul dintre autorii Legii 217/2015, Alexandru Florian de la Institutul “Elie Wiesel”, care în prima sa conferinţă de presă de după promulgarea Legii aberante a susţinut că trebuie dată jos placa pusă de Academia Română în onoarea membrului ei, Nichifor Crainic, la fel ca si bustul marelui filosof Mircea Vulcănescu, a recunoscut, după ce şi-a făcut “o documentare pe internet”, că, în cazul Crainic, a greşit. Ziaristi Online a publicat ieri Dovada din Arhiva CNSAS în cazul “ziaristilor fascişti” – inclusiv Nichifor Crainic – reabilitaţi de Justiţia Română. Adică dl. Florian întâi împuşcă mari genii ale României şi apoi, ca cercetător, “istoric”, “expert” ce e în holocaust şi director al marelui Institutul guvernamental care condamna români în masă pentru vina de a gândi, se “documentează pe internet” şi află că a greşit. Gogule, probleme?

    Ce cred eu: dacă Eminescu ar fi trăit în perioada interbelică, astăzi, cu siguranţă, comisarul Florian l-ar fi interzis, aşa cum a făcut-o deja cosângeanul său Csibi Barna, în Miercurea Ciuc (foto) şi aşa cum comuniştii i-au pus la index Opera politică iar “dilematicii” lui A. Pleşu i-au trivializat-o. Şi noi, ce facem? Răspunde un neamţ care, spre deosebire de ce avem acum, a iubit România: “Noi nu tăcem!” – Robert Eisenbraun îi scrie lui Klaus Iohannis: “Nu-s vinovat faţă de ţara mea!”

  2. @WhiteManBlue spune : +pana si vecini nostri bulgari au aspiratii mai mari ca ale noastre+
    Bulgaria şi-a asigurat din start un avantaj competitiv asupra României, prin participarea serviciilor sale secrete la organizarea revoluţionarilor bogomili în perioada 16 decembrie-20 decembrie 1989. Domnul Dennis Deletant, consilierul Majestăţii sale Mihai I, ştie mai multe pe tema aceasta. Dar tace. Fapt care aruncă o umbră de îndoială asupra moralităţii regalităţii actuale din România.

  3. Radu Humor
    august 4, 2015 la 10:46 pm

    Nu pot vedea nici un filmuleț, pentru că sunt la țară pe internet mobil, vai steaua lui. Dacă vedeți la știri că una și-a aruncat sculele direct sub roțile camioanelor ce cară grâul în port, într-un episod de frustrare majoră, să știți că eu sunt.

  4. In loc sa se ocupe de treburile specifice unei administratii publice , Primariile din Romania au ajuns Agentii de Impresariat Artistic .
    Intr-o tara normala , piticul asta basist trebuia luat pe sus si aruncat in puscarie … Numai ca Romania nu este o tara normala .

    Emil Boc recunoaște că a dat 400.000 de euro pe un festival – See more at: http://www.dcnews.ro/#sthash.53jwriDD.dpuf

    http://www.dcnews.ro/emil-boc-replica-la-atacul-lansat-de-lia-olgu-a-vasilescu_481687.html

  5. In timp ce dvs. sarbatoreati 30 ani de casatorie la Roma (felicitari!), eu serbam 20 la Lisabona. Nu mai fusesem in Portugalia, si am ramas surprins cit se aseamana cu romanii, inclusiv limba lor, are aceiasi muzicalitate. Ne separa geografia si istoria, portughezii avind avantaj la ambele. Au avut cap de lansare la Atlantic, au stiut sa profite de acest lucru, si nu s-au aventurat in razboaiele mondiale ultime (neutri). Desi nu i-a marcat ultimul razboi mondial, cu toata istoria lor de cuceriri si exploatare coloniala, si desi sunt in UE de mult timp, nu par a fi mult prea departe de Romania de azi. Singura lor parte a economiei care a crescut a fost turismul. Au facut autostrazi bune, si au si ce arata. Dar, ca si noi, latini, multi sunt incorecti, te fura la factura, sau la ceas, la taxi, daca te vad turist. Eu am avut impresia aca am ajuns la Bucuresti cind am aterizat: multe Dacii, si smecheri, soferi de taxi. Strazi pietruite in centru, cladiri nerenovate, cu acoperisuri care stau sa cada. Romani destul de putini pe acolo. Un ghid portughez care stia cite ceva de Romania, ne spunea ca romanii nu au de ce sa vina in Portugalia, pentru ca saracia e cam aceiasi, si nu sunt joburi.

    In orice caz, m-a impresionat la Sintra sa vad frumusete de palate. Un fel de Sinaia a lor unde se refugiau regii, ca era mai racoare. Dar e frumos mai peste tot si merita vizitata tara, inclusiv resorturile de pe coasta, si satele de pescari, unde se maninca un peste extraordinar de bun. Iar daca va place istoria, e plina de povesti cu regi , regine, marchizi si tot felul de caractere. Unul din familia lor regala chiar semana cu Vlad Tepes.

  6. Puternică și incontrolabilă: Troika

    bănci criza financiara fmi Pentru a obține creditele de care au nevoie pentru a face față crizei, statele europene trebuie să se supună exigențelor emise de trei instituții care formează troika: FMI, Comisia Europeană și Banca Centrală Europeană. Documentarul Puternică și incontrolabilă: Troika este o anchetă edificatoare despre rolul controversat al acestui triunghi de instituții.

    Cinci ani au trecut deja de când statele aflate în criză din zona euro trăiesc chinurile supra-îndatorării. Pentru a obține împrumuturile de care au nevoie de urgență, trebuie sa se supună exigențelor – faimoasele memorandumuri – celor trei instituții ce formează troika: FMI, CE, BCE. Măsurile de austeritate impuse de ele nu au avut, până acum, efectele scontate, ci dimpotrivă.

    Este vorba de înalți funcționari ce acționează în afara oricărui control parlamentar, care iau decizii pe care guvernele trebuie să le execute.Pentru a înțelege mai clar acest proces, jurnalistul german Harald Schumann (autor al documentarului „Când Europa salvează băncile în secret”, difuzat de canalul TV Arte în anul 2013) a călătorit în Irlanda, Grecia, Portugalia, Cipru, Bruxelles și SUA. De-a lungul acestei investigații, a intervievat miniștri, economiști, avocați, bancheri, victime ale crizei, precum și pe laureatul Nobel pentru economie, Paul Krugman, care explică de ce aceasta politică a restricțiilor nu funcționează. (Sursa)

    Puternică și incontrolabilă: Troika

    https://youtu.be/77n7I5XZJEs

  7. E de ras, fratilor…..penelistii s-au strufocat sa-si impuna amendamentele la Codul Fiscal (sa fie ei mai cu motz), iar acum se stramba si dau din colt in colt la nicht-ul (nein-ul) nemtalaului ghidonat de FMI, UE si Guvernator.
    De exemplu, in forma propusa de guvern, TVA-ul urma sa scada la 20%. PNL-ul, nu si nu, a vrut musai 19%. Acum s-au razgandit si cer 21% pana in iulie 2016.
    Pai decat etapizat cu 21% (prima jumatate de an) si 19% (a doua jumatate), nu era mai buna varianta Ponta cu 20% tot anul ? Era, per total, la fel, dar s-ar fi asigurat o mai buna predictibilitate.
    Cred ca dreapta politica romaneasca a inebunit de-a binelea, iar stanga s-a prostit de tot.
    In acest context, Victore, lasa-i dreak sa se descurce singuri. Nu mai accepta sa le fii tapul ispasitor pentru orice. Oricum, guvernul si parlamentul nu se mai justifica in ,,noua ordine”.
    De ce vor toti sa obtina voturi ? De exemplu, nu inteleg de ce se cearta PDL si PNL pentru nominalizarile de candidati la alegerile locale ? La ce le foloseste ? Asta cu comisioanele la contracte va merge tot mai greu.

  8. ..Sa reformulam~!!~.…Superb~!..Chiar E~Super_Ba postarea~..si cu toate astea sa strecurat un MIC_ne-Adevar, respectiv din cite imi mai aduc Eu inca aminte, si_stiam ca DNA-ul nu a saltat pe nici un politician pt. o decizie de natura politico-economica luata ori care ar fi fost ea buna sau rea pt. tara ci doar_Strict pt. fapte de Coruptie si alte Mizerii de acest gen !!!.._Eu asa parca imi aduc aminte !!!_..,astept sa ma corectati_!!!..Da’ ! Aveti~perfecta dreptate in sensul ca DNA-ul trebuia sa ii salte de muult pe initiatorii celei de a-ll-a doua tentative esuate de al suspenda pe Traian Basescu din functia de presedinte cind sa fortat si sa depasit muuuult peste limita constitutia asa cum este ea acum in prezent !!!_…Pe toti initiatorii respectivei „Mot~I_Unii” trebuia sa ii salte DNA-ul d-le Nastase~….~Pe ToTi_!!!_…_~_~_~_~_

  9. CRI_
    august 6, 2015 la 8:13 am

    Serios ? Da’ pe Vosganian pentru ce vor sa-l urmareasca penal ? Doar pentru ca Interagro era condusa de Ioan Niculae ? Ce fapte de coruptie a comis Vosganian, mai ales in lumina unor studii ale Comisiei Europene din care rezulta ca mitul ,,baietilor destepti” este mai mult…un mit de presa ?
    CITEZ:
    ,, Comisia Europeana a ajuns la o concluzie surprinzatoare in urma unei anchete aprofundate: Contractele de furnizare a energiei electrice semnate de Hidroelectrica cu anumiti comercianti din domeniul energiei si clienti din sectorul industrial nu au implicat un ajutor de stat. Aceasta in conditiile in care in 2012, actualul administrator al Hidroelectrica, Remus Borza, a denuntat contractele cu asa-zisii „baieti destepti” pe motiv ca au pagubit producatorul de energie din cauza preturilor prea mici. In schimb, Comisia Europeana spune ca „Hidroelectrica a practicat preturi care au fost conforme pe deplin cu pretul de referinta de pe piata”.
    (Z)
    Se pare ca la fel stau lucrurile si in ceea ce priveste gazul metan.
    Dar DNA actioneaza impotriva politicienilor romani (NU impotriva coruptiei), in scopul de a diminua impactul in economie al capitalului romanesc si a descuraja deciziiile politicienilor care favorizeaza acest capital. Deh, avem procurori scoliti de americani…. (Z)
    ps

    ..Cu caaati cm s-a depasit limita constitutionala la suspendarea lui Basescu ?
    Eu te-as intreba: Cu caaati km si-a depasit Basescu atributiunile constitutionale ? (Z)
    …Despre Yohannis, intreaba-te singur. Nu eu vreau guvernul meu. (Z)

  10. „…în sfârşit, secretarul de Stat şi adjuncţii lui nu împart sarcini şi responsabilităţi cu subalternii lor, sau cu alţi experţi, deşi au dovedit că nu prea au treabă cu diplomaţia şi că au reuşit, peste tot unde s-au dus, să facă mai mulţi duşmani decât prieteni ai Statelor Unite. Iar faptul că secretari de Stat americani şi adjuncţi ai lor, repetăm din ”lista lui Cassidy”, ”…au reuşit peste tot unde s-au dus, să facă mai mulţi duşmani decât prieteni ai Statelor Unite”
    Ar fi interesantă o listă din care să reiasă nu doar orientarea politică a celor pe mâna cărora a ajuns politica americană, ci şi date legate de etnia lor, se pare preponderent iudaică.
    Cel puţin după cum reiese din cei trimişi în această parte a lumii, dar mai ales în România !
    Şi asta ar putea spune multe…..

  11. @ T-Rex
    Este interesant cum discursul românesc revine la coordonatele dinainte de 1989. Pe atunci se ştia că portughezii şi-au căutat drumul spre Indiile Orientale mergând mai întâi pe uscat. Şi ei au trecut prin Ţările Româneşti. De atunci datează portretul unui nobil valah într-o biserică lusitană, îmbrăcat în haine occidentale.

  12. ..Pt. domnu’ ZEV !…Intram dom’le in chestiuni mai complicate de natura economica si politica la un loc si nefiind de specialitate voi spune ceea ce a declarat poetul Varujuan si anume ca :..” am vrut sa salvez industria nationala a ingrasaminteleor chimice de la colaps..”..Nu a reusit si sa pricopsit pe K_p’ si cu un dosar penal iar cel mai mare producator privat~Roman de ingrasiminte respectiv Ioan Niculae se afla pt. ceva vreme pe la domnu’ Pirnaie_!!!_…Tc_Tc_Tc_Tc_!…Batao-ar jalea de politica domnule Nastase..!!!!!!…_~_~_~_~_….Apropos ! Ce se mai aude de Oltchim ???

Lasă un răspuns