65 de gânduri despre “Au trecut 30 de ani

  1. mai cred ca la nasterea unui om de valoare deosebita, de undeva in neant se activeaza si germenele invidiei si rautatii la bunul primului. S-ar putea scrie intreaga viata in acest registru – cata risipa de energie si timp ce ar putea fi folosite mult mai bine. Ce ti-e si cu soarta asta…

  2. Saracul Ponta , cred ca l-a luat insolatia … Mai rar ti-e dat sa vezi un om atat de rupt de realitate , de habarnist sau de mitoman . Sau toate trei la un loc … Omul traieste in realitatea lui distorsionata si inconjurat de sfetnici unul si unul ( Gabi Oprea , Daniel C-tin , George Maior , Sebi Ghita , etc. ).
    Cred ca ar trebui sa-l ia cineva de manuta urgent , sa-l scoata din Bucuresti si sa-l duca prin tara sa vada si el miile de fabrici inchise , spatii comerciale parasite , pietele si magazinele lipsite de clienti , saracia lucie , oamenii care locuiesc iarna in frig , spitale mizere si fara medicamente , somerii , foamea , organele de control care-i haituiesc pe intreprinzatori , abuzurile zilnice , tinerii care pleaca din tara , etc.
    Sa discute cu ei , sa-i intrebe personal daca traiesc chiar asa de bine cat spun statisticile …

    Când viata ta se deruleaza numai intre Guvern , deplasari externe , restaurante de lux , masini scumpe si condominiul de lux in care traieste , când iti numesti sotia europarlamentar si are salariu de 7000 Euro/luna , când toata viata ai atarnat numai pe banii statului , când iti maresti salariul de inca 3X , când esti oportunist si lipsit de caracter , atunci chiar ti se pare ca e totul ROZ . Din pacate , lucrurile nu sunt roz in tara asta …

    De la schimbarea legii insolventei , anul trecut , e aproape imposibil sa-ti mai declari insolventa . Practic , te paste direct falimentul si depresia .

    Cat priveste cresterea cu 13% a numarului de companii noi eu zic sa asteptam linistiti luna octombrie când oamenii vor afla si ei ca s-a introdus impozitul forfetar la microintreprinderi , ca relaxarea fiscala a la Ponta inseamna de fapt cresteri de impozite si taxe si atunci se vor imbulzi toti sa-si inchida afacerile . Va fi ceva in genul legii bacsisului … 🙂

    ……………………………………………………………………………………………………..
    Numărul companiilor intrate în insolvență a scăzut

    Ponta: Date pozitive de la ONRC

    Economie • Administraţie

    Premierul Victor Ponta a postat vineri, pe Facebook, un mesaj prin care prezintă o serie de date ale Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

    Potrivit acestor informații, numărul companiilor intrate în insolvență a scăzut cu 56% în primele 6 luni din 2015.

    ”Niște date pozitive de la ONRC pe care ar trebui să le știe toată lumea! Numărul companiilor intrate în insolvență a scăzut cu 56% în primele 6 luni din 2015, iar numărul companiilor noi pe piață a fost cu 13% mai mare față de prima jumătate a lui 2014!”, a notat premierul.

    ”Rezultatele sunt foarte bune, iar adoptarea planului de relaxare fiscală va stimula și mai mult mediul de afaceri!”, a mai comentat Victor Ponta.
    ………………………………………………………………………………………………………..

  3. Am remarcat ce bine arătați amândoi atunci.
    Am remarcat ce bine arătați amândoi acum.

    (indicativul imperfect are aceeași formă cu indicativul prezent…)

  4. adrian b era vorba de o aniverrsare nu de ponta dar cainele moare de drum lung si cred ca stii cine de grija ailtuia ……………….. LA MULTI ANI si inca 30 de ani de aici incolo . rar asa familii jos palaria

  5. @ blogideologic

    Învăţământ special exista în câteva oraşe doar pentru ambliopi ( deficienţă de vedere ) şi hipoacuzici (deficienţă de auz), singurele dizabilităţi considerate de autorităţile vremii că nu împiedică inserţia socială. După absolvirea a 13 clase, elevilor de tip A ( cu un handicap mai uşor ) li se permitea să dea bacalaureatul, nu însă şi celor din clasele tip B şi C – indiferent de performanţele şcolare ! – care erau îndrumaţi către tehnică dentară (hipoacuzicii) sau masaj (amblioplii). Pentru ca unui elev de tip B ( îl dau exemplu pe Radu Turtureanu, absolvent al Şcolii de Hipoacuzici Nr. 4, str. Busolei, Bucureşti, ce profesează astăzi ca scenarist de succes în Occident şi peste ocean ) să i se permită să dea bacalareatul pentru a se înscrie la facultate ( Arte Plastice, în cazul lui R. Turtureanu ) era nevoie de o aprobare semnată de ministrul învăţământului, ceea ce implica multă tevatură şi relaţii – în timp ce o bună parte din aceşti nefericiţi proveneau din medii defavorizate !

    Părinţii copiilor cu dizabilităţi ori aparţinătorii care aveau în grijă persoane cu handicap nu primeau nici o subvenţie de la stat, şi nici un copil sau adult cu handicap (psiho)-motor nu a beneficiat până în decembrie 89 de vreo alocaţie sau de vreun program special de asistenţă socială/consiliere/recuperare medicală ( exceptând centrele de fizio-terapie pentru accidentaţi ) deoarece termenul de „handicap” /„ handicapat” nu exista în nomenclatorul vremii ! Medicul neorolog Marcel Chiliman, tatăl actualului politruc Andrei Chiliman, a fost unul dintre puţinii care au încercat să obţină un statut special pentru persoanele cu dizabilităţi şi din acest motiv a fost marginalizat, iar majoritatea handicapaţilor şi-au sfârşit zilele în azile/cămine mizerabile, abandonaţi de propriile familii incapabile să susţină financiar îngrijirea lor şi să facă faţă stresului psihologic.

    Mai interesaţi-vă ! Ororile Epocii de Aur sunt nesfârşite.

  6. @ MEP,

    intr-adevar, blogi are dreptate, exista invatamant institutionalizat pt handicapati, ba apoi li se asigurau si locuri de munca, cooperativa Cartonajul ii angaja pe toti. Dar nu erau atat de multi handicapati ca azi, probabil ca de la chimizare, medicamente, alimente si bauturi falsificate…

    Insa sanatatea si invatamantul nu erau gratuite decat aparent, realitatea e ca platind oamenii muncii si pensionarii cu salarii si pensii mai mici dupa grila de stat, rezultau banii care sustineau gratuitatile astea, deci fiti linistiti, nici nea Nicu si nici comunismul nu dadeau de la ei nimic… Se intelege, si azi s-ar putea face asa ceva, insa nu se vrea deoarece poporul asta trebuie pus la pamant ca sa i se poata jefui tara fara probleme… Asta insa n-are legatura cu globalizarea, nu te opreste nimeni sa-ti exploatezi tu resursele si si sa le comercializezi pe piata libera, insa smecherii n-ar mai lua comisioane uriase, asa ca mai bine le dam pe nimic, luam spaga si punem fraierii sa injure globalizarea!

  7. Să fiţi fericiţi şi împreună încă mulţi ani !
    Dacă aţi ştii ce mulţi ar da orice, să aibă parte de asemenea bucurii familiale ….
    Dar pentru asta, trebuie să fii plăcut lui Dumnezeu !
    Şi ei nu-L mai au !
    L-au înlocuit, punând Banul în locul Lui…
    Sau, alte nimicuri 😉

  8. @ Mihaela Erika Petculescu spune : +termenul de „handicap” /„ handicapat” nu exista în nomenclatorul vremii+
    Dar existau termeni echivalenţi. Mai învaţă Limba Română.

  9. @ Mihaela Erika Petculescu spune : +Ororile Epocii de Aur sunt nesfârşite.+
    Într-adevăr. Aprobările pentru doctorate în Vest le căpătau numai cei din familiile de alogeno-cominternişti. Ei au alcătuit primul guvern post-“revoluţie.” De-aia au mers lucrurile strună în România când s-a terminat Epoca de Aur!

  10. Mihaela Erika Petculescu

    msi sor cu pianul pe scari!!

    A da.. exsitau numai scoala de ambliopi si hipoacuzi.. da cumva stii cum se numeau in copilaria noastra?! Scoala de orbi si scoala de surzi …
    Handicapat ? Pai sub cuvantul asta se intelegea ctretin congenital. Pe asta nu ai cum sa il mai scolesti …
    Handicapat a devenit mai „comun” dupa 1990 cand handicapat a inceput sa fie si chel si reumatic nu numai cretin congenital ….
    As mai observa ca tehnician dentar este sau mcar era o slujba buna .. Ca multe cucoane prefera masorii orbi (vreo 2 se „plangeau” ca ar fi prea putini! [ha! Una mai tieerica eramai scandalizata ca masoru totusi vedea destul de bine … ca dupa proma sedinta sa fie si mai scandalizata ca ala nu a dat importanta fundului ei!!! desi aratau destul de bine si ea si fundul] ) Tot o cupatie destul de buna ..
    Iti mai pot zice ca orbiii aveau „monopol” pe perii si cutii de carton .. adica cooperativele lor. Ma rog contabilii , maturatorii , directorii si aia care incarcau/descarcau erau vazatori . Insa confectiopeneri erau orbi- si d’aia coopwerativele alea erau scutite de unele taxe si impozite dar avea „preferinta” de la ministere, posta si armata (adica il lia mama lu’ PV pe ala carer aer fi dorit sa nu cumpere de la coperativa de orbi!!). Un aranjament convenabil.. Astfel incat atunci cand societatea s-a „handicapat” si „genraosa” a bagat „ajutaore” ptr orbi desfiintand insa tratamentul preferntial al cooperativelor de orbi .. ei bine oribii au protestat : doreau sa munceasca nu sa primeasca gratis! Ca vedeti stiomata doamna .. prin acele cooperative orbul era un membru productiv al societatii nu un asistat.

    As mai zice ceva cu Bacu.. nu stiu nu ma bag. Dar intreb nu cumva acele limitari aveau si ceva legatuira cu programa ? Fiindca hai sa ne intelegem .. dfieritele deficente duc la diferite limitari .. care pot fi hotaratoare si in capaictaea de a invata

    E oricum dupa cum se vede .. scoialsmul nu era chiar atat de „asistential” pe cat se zice azi.. Adica mai precis faza cui asistenmta a fots o manareala de inceput …

Lasă un răspuns