Vacanța la Roma

20150728-095751.jpg

La invitația unor prieteni, am venit pentru câteva zile la Roma. Nu am mai fost aici de câțiva ani. M-am bucurat sa revad Cetatea eterna si sa trec pe sub pinii imperiali care marginesc drumurile si arunca umbre spre un trecut indepartat. Sunt aici cu Dana, cu Andrei si cu Mihnea. Prima vizita a fost in Piața Sfântul Petru din Vatican. Era o briza ușoară, după căderea serii, cu mulți turiști care admirau o imagine ireala.

61 de gânduri despre “Vacanța la Roma

  1. Stimate ZeV

    Indignarea Dvs faţă de abuzuri nu este total gratuită, însă atenţie ! acuzând partidele în general ( adică întreaga clasă politică ) încurajaţi de fapt derapajele anti-sistem şi pe cele dictatoriale.

    În ceea ce-l priveşte pe V. Ponta, greşeala lui majoră nu este faptul că nu a amestecat viaţa personală cu politica – aidoma primarului de la Iaşi – ci faptul că a subordonat partidul guvernului ( după cum menţionaţi chiar Dvs ! : „şcolile sunt conduse de ai noştri” ) şi, mai ales, că l-a lipsit de orice ideologie. Concesiile populare au fost doar manifestări de populism ; ideea de a arunca firimituri populaţiei este prezentă la toate partidele, indiferent de ideologie. Numai că prin renunţarea la ideologie, însăşi noţiunea de partid politic încetează să mai existe ( şi acesta este riscul care pândeşte PSD în acest moment )

    Idealul Dvs de transformare a partidelor în grupări de tehnocraţi – „politicieni de elită”, cum îi numiţi – care să „administreze eficient şi pragmatic România” ar conduce de fapt la dispariţia vieţii politice şi ar lăsa loc ca scena politică să fie ocupată de ceva mult mai grav. Eventual de un Partid Unic…

    Nu este aşadar vorba de „onoarea” PSD, plecată sa nu lelea pe coclauri, ci de aportul PSD la manifestarea concretă a democraţiei în România !

  2. ZeV, cred ca este foarte putin important ce crezi tu despre zicerile si sloganurile lui Trump. Desi omul este un antreprenor veritabil, nu pandeste bani de la buget, ori monopoluri date de cate un premier in functie pentru sapte zile, de aceea nici nu a ajuns asa de bogat ca un Niculae ori ca altii, care se laudau (acum nu o mai fac!) cu averi de multe miliarde de euro. Sunt sigur ca ai observat faptul ca deja doi candidati (al doilea fiind dna Hillary Clinton) la prezidentialele americane sugereaza faptul ca America (nu SUA!) ar trebui sa fie mai puternica (ori mai in fata) decat este. Ori, din punct de vedere bastinas, America este suficient de puternica. Chiar daca alegerile americane nu ne intereseaza foarte mult, conteaza totusi cine il va vizita (conform viitoarelor memorii) in particular pe dl Basescu in bojdeuca sa din mahalaua Primaverii. Asa, macar ca si curiozitate, nu?.

  3. Cand am citit stirea, nu m-a sagetat gandul ca ar fi vorba despre Marcus al nostru, despre colegul de blog, adica. Poate si pentru ca i-am apreciat intotdeauna cuvantul sau versul liber si sprintar, ce izvora parca dintr-o inima tanara. Acum stiu ca spiritul i-a fost tanar, si asa ii voi pastra amintirea. Daca ar fi sa se reincarneze, sa revina in lumea pamanteasca, sper ca bunul Dumnezeu sa-i reaprinda steaua in vremuri mai bune, pe care Marcus si le-a dorit. Odihneasca-ti-se sufletul in pace, Marcus, tovaras de idei care ne-ai fost, si vegheaza de acolo de sus, unde te-ai inaltat, ca lupta noastra sa izbandeasca!

  4. Vacanta placuta,…una din orasele mele de suflet,…cu permisiunea dvs.va sugerez sa nu mergeti pe la Accademia di Romania !Ati ramane socat de cum arat totul / toti pe acolo !Sacu’ Parvan cred ca se rasuceste in mormant ca titirezul vazand din ceruri ce specimene sunt acum „bursieri” pe acolo;cum arata cladirea etc.Pacat,…mare pacat…totul se duce de rapa.Stiu ca ati fost cazat acolo cu ocazia unei vizite oficiale in perioada cand erati PM…

  5. Acum cca.10 zile m-a sunat Marcus. M-am bucurat si i-am spus ca si eu doream sa-l sun ca sa-i fac o vizita. I-am spus ca viziunea mea „semanatorista” nu prea va fi agreata de „marii razboinici” si intuiam si intuiesc ca, dupa deschiderea facuta de justitie, va incepe „marele razboi”, doar vorbit incepand cu decembrie 1989, la elite. La mase, dus din greu.

    Din nou mi-a spus ca-mi apreciaza ideile ( chiar ma suna la telefon inainte de evenimentele mele, pentru ca stia ca sunt pe contrasens….vorba lui Ghita, fata de „macelarii”…./ mi-a transmis si o invitatie la unul din evenimentele mele pe blogul lui…), dar ca nu crede ca „poate sa fie bine, cand e rau”….

    Azi m-a sunat din nou cineva iar pe telefon scria Marcus. Stiam ca e fiica lui si mai stiam, de la „Gazeta noastra”, ca Marcus murise. I-am zis condoleante fetei si familiei si am intrebat-o daca stie despre detaliile ultimei mele convorbiri cu tatal sau. A izbucbit in plans si, pana sa-mi spuna ceva, i-am spus eu ca tatal ei m-a rugat atunci sa particip la nunta fetei lui. Adica la nunta ei !!! Mi-a zis ca a amanat-o si am rugat-o sa ma invite neaparat ca voi veni sigur. I-am mai zis ca, ei ( il cunosc si pe viitorul ei sot ), si-au cistigat un prieten datorita lui „Marcus”, desi il cunoscusem prin intermediul lor, al copiilor.

    Frumoase cuvintele lui Blogi : ” Sa-l odihneasca bunul Dumnezeu”

Lasă un răspuns