Reteta liberală

 

Unknown

 

 

 

 

 

„Medicamentul este bun, dar nu avem incredere in doctor si in faptul ca o sa-l administreze corect”. In esentă, aceasta este abordarea liberal-democrată in ceea ce priveste Codul Fiscal. Cu alte cuvinte, Codul, in sine – pentru care ei au votat – este bun, dar guvernul care trebuie să-l aplice, este rău. Asa că trebuie să votăm impotriva medicamentului. E bine că le-a atras atentia presedintele României, deoarece părea că ei, din neatentie, luaseră etno-botanice cu ocazia votului din plen.

Această abordare nu tine seama insă de faptul că  reglementarea (Codul)  nu este de unică folosintă, ea urmâmd să fie aplicată si de „doctorul” care va fi ales după parlamentarele din 2016!

E vorba insă de o traditie. Această „retetă” a fost utilizată, prima dată, de PNL-AT (de Dinu Patriciu) in perioada guvernării Văcăroiu. Cred că era vorba de un memorandum cu FMI. Predoiu si echipa nu fac decât să preia un model.

Mai cred că succesiunea de momente:

1. votul unanim al PNL in Parlament in favoarea Codului;

2. retrimiterea Codului de către presedintele Iohannis către Parlament;

3. achiesarea parlamentarilor PNL la pozitia presedintelui

pune PNL  intr-o relatie de subordonare jenantă fată de Klaus Iohannis.

43 de gânduri despre “Reteta liberală

  1. Despre Codul Fiscal nu pot sa spun dacă este bun sau nu. Nu am pregătirea necesara. Pot spune ca politicile duse de ultimele coaliții guvernamentale au făcut în asa fel încât sa îmi scadă nivelul de trai. Dacă în 2009 am ieșit la pensie cu 987 lei, după 37 ani de munca, la care adăugându-se sporurile de gr I am ajuns la 49 ani, deci de la acea pensie când salariul minim era 600 lei, acum am 1214 lei pensie iar salariul minim este de 1050.
    După noua lege a salarizării vad ca un șef de serviciu din administrația locala are circa 6000 lei pe luna iar un doctor la cea mai mare gradație are circa 5000 lei. Ceea ce vreau sa spun este faptul ca atât politicile liberale cat și cele social democrate ale ultimilor ani au dus la inegalități mari din cauza ca legile au fost făcute pe genunchi de oameni care s-au depărtat de cetățeanul de rand. În perioadă cat ați fost prim ministru ni-a fost mai bine decât înainte și decât după.
    Cod fiscal bun pentru ei, prost pentru mine!
    P:S: Scăderea TVA a fost o mana cereasca pt comercianți. Preturile ce au scăzut inițial au ajuns aproape la fel cu cele dinaintea acestei inițiative.

  2. 1. TAREEEEE DE TOT !
    CHINTESENTA LIBERALISMULUI OVARIANO-TESTICULAR !
    MERITA DE VIZIONAT ! 12 MINUTE DE APOTEOZA LIBERALA !
    NOUA JAVRA ORDINARA , CARE MINTE CA O JIGODIE SI CARE LE FACE PE udrea , anastase , turcan , rItzi , buzata de amo(eba) & comp. , sa arate ca niste SCOLARITZE VIRGINE !
    LIBERALI SANTAJABILI SI INFECTATI CU HAZNAUA DE CUCUVEA IN FRUNTE !

    http://www.dcnews.ro/alina-gorghiu-scandal-la-realitatea-tv-nu-va-mai-raspund_480470.html

    FELICITARI PT. REPORTERITZA DE LA REALITATEA ( cred ca o s- o dea afara limbile de catifea, alea lingaretze ale kaizerului imperatoriu’ , cel tacut si si foarte suparat pe paltonashul neascultator ) CARE N-A LASAT-O PE JAPITZA , PANA N-A FACUT-O MUCI PANA LA CAPAT !

    2. MARE NEGHIOB E PONTA-AL NOSTRU ! O INTELEGE EL OARE CE INSEAMNA GREATA , SCARBA SI SIKTIR DIN PARTEA LUMII ?
    ( comentariile la articol sunt tari de tot ! )

    http://www.cotidianul.ro/teodor-baconski-omul-cu-vulpea-din-jacuzzi-s-a-intors-la-locul-faptelor-sale-265107/

    3. CONCEDIU PLACUT LA TOTI ! AL MEU S-A GATAT DEJA !

  3. Popateapa

    Eu propun ca TVA sa ramana sau sa revina (dupa caz) la 24%. In acest fel, se va minimiza profitul firmelor si comerciantilor, asa cum va doriti.
    Cetateanul de rand va fi astfel satisfacut.
    ps
    Cand veti vedea o lege a salarizarii lansata oficial in spatial public, abia atunci va propun sa participati la dezbatere.
    Intr-o tara normala si civilizata, nici macar jurnalistii nu dezbat pe baza de drafturi (adica, potential, ghemotoace din/in cosurile de gunoi ale ministerelor).

  4. […] Această abordare nu tine seama insă de faptul că reglementarea (Codul) n este de unică folosintă, ea urmâmd să fie aplicată si de „doctorul” care va fi ales după parlamentarele din 2016! E vorba insă de o traditie. Această ‘retetăă a fost utilizată, prima dată, de PNL-AT (de Dinu Patriciu) in perioada guvernării Văcăroiu. Cred că era vorba de un memorandum cu FMI. Predoiu si echipa nu fac decât să preia un model”, scrie Adrian Năstase pe blog. […]

  5. Domnilor nu stiu daca codul fiscal e bun sau rau stiu in schimb ca dreapta lui Predoiu e stramba si trbuie indreptata dar nu are cubcine

  6. Cu gândul la Marian Nicolae şi la dramele prin care trece :

    Prof. Dumitru Constantin Dulcan, neurolog: “Cinci minute de mânie sau suferinţă imobilizează pen­tru 5, 6 ore celulele gardian ale sistemului imuni­tar. Timp de 5-6 ore, organismul nostru e lipsit de apă­rare și astfel se poate declanşa boala.”

    “Gândul, cea mai puternică forţă din univers”

    – În “Inteligenţa materiei”, prima dvs. carte, aţi demonstrat cu argumente ştiinţifice că, dincolo de toate lucrurile vizibile, concrete, există un câmp de energie şi lumină, coordonat de o minte inteligentă. Cu alte cuvinte, că nu suntem singuri în univers, că Dumnezeu chiar există. V-a afectat certitudinea aceasta modul în care vă trăiţi viaţa de zi cu zi?

    – Odată ce am înţeles că, de fapt, noi ne creăm pro­pria reali­tate, felul în care pri­veam lumea s-a schimbat. Descope­ririle fizi­cii cuantice au arătat că mintea noastră e cea care face să colap­seze undele de energie şi le trans­formă în parti­cule, adică în materie. A gândi înseamnă a transforma nevăzu­tul în văzut. Gândul e creator, e cea mai pu­ter­nică forţă din uni­vers. Iar Dumnezeu ne-a dat pu­terea ca, din milioanele de reali­tăţi posi­bile, care există în stare latentă, să aducem pe pământ, cu gân­durile noastre, doar una. Pe cea care seamănă cel mai mult cu gândurile noastre.

    – Vreţi să spuneţi că ceea ce ni se întâmplă e oglinda a ceea ce gândim şi simţim?

    – Exact. Când făceam cerce­tări pentru prima mea carte, am ajuns la concluzia că celulele au inteligenţa lor. Şi m-am speriat. Celulele reacţionau la gândurile şi sentimentele celui în cauză. S-a făcut şi un experi­ment în Occident, cu un eşantion de ADN, recoltat de la un individ şi dus la 1000 de km distanţă, într-un laborator. Persoana în cauză a fost pusă să privească un film frumos, cu ima­gini minunate, care stârneau bucurie. În acelaşi timp, la 1000 de km distanţă, mă­surătorile arătau cum spi­ra­la de ADN se relaxează. Când imaginile au fost schim­bate cu un film de groa­ză, ADN-ul a început, brusc, să se restrângă, contrac­tân­du-se. Aflând asta, m-a chinuit o întrebare: cum ştie corpul nostru ce e rău şi ce e bine? Dacă organis­mul nostru reacţionează pozitiv la bine şi negativ la rău, nu există decât o singură mare concluzie.

    Legea binelui
    – Care e aceea?

    – Înseamnă că universul întreg are ca fundament o lege morală, legea binelui. Abia acum vă pot răs­pun­de la prima întrebare. Da, ca să fim fericiţi şi să­nătoşi, nu e nevoie decât să ne construim viaţa după legea aceasta.

    – Cu alte cuvinte, un stil de viaţă sănătos începe de la a gândi şi a făptui binele?
    – Când comit un act contrar acestei legi, îmi creez singur mecanismele biochimice care duc la boală. Cinci minute de mânie sau suferinţă imobilizează pen­tru 5, 6 ore celulele gardian ale sistemului imuni­tar. Timp de 5-6 ore, organismul nostru e lipsit de apă­rare, iar milioanele de celule moarte, viruşi şi bac­terii circulă libere prin organism, se pot localiza un­deva şi declanşa boala.

    – Se şi spune în popor că “a murit de inimă rea”. La asta se referă oare?
    – Stresul, care azi a luat proporţii gigantice, ura, mânia, îndoiala, neîncrederea în ceilalţi, invidia, gelozia provoacă în corp un pH acid, favorabil bolii. Depresia are şi ea un efect nociv asupra organis­mu­lui, nu doar că împiedică vindecarea, dar poate favo­riza debutul altor boli. Dar ştiaţi că şi frica ne face rău? Este bine cunoscut experimentul lui Avicenna. Într-o cuşcă s-a pus un miel şi într-o cuşcă alăturată s-a pus un lup. Mielul a murit în scurt timp de stresul provocat de frică. Orice dezechilibru emoţional adu­ce, mai devreme sau mai târziu, boala.

    – Cu emoţiile nu-i de glumit. Cum ne putem pro­teja?
    – Eu am învăţat să le stăpânesc. Încerc să nu mă implic afectiv intens, să nu mă enervez. Dacă cineva îmi greşeşte, fac un efort să-l iert, gândindu-mă că poate într-o zi va înţelege şi el ceea ce înţe­leg eu acum. Să iertăm, fiindcă iertarea face ca pH-ul corpului să vireze spre unul alcalin, favo­rabil sănă­tăţii. Sigur că sunt şi suferinţe care nu pot fi evitate. Dar e im­portant să rămânem con­ştienţi că fiecare minut de suferinţă sau stres ia din viaţa ce­lulei noastre.

    Relaxare şi respiraţie
    – Statisticile arată că stresul profesional e azi una din marile surse de boală. Munca în exces ameninţă să ne omoare lent.
    – Dacă nu ne putem lua mici vacanţe, regulat, să ne luăm mă­car pauze de zece minute, la fiecare oră, în care să ne golim mintea şi să respirăm adânc. Putem să ne ridicăm de la birou şi să privim ceva frumos pe fe­reas­tră. Sau, în loc să bem trei cafele cu ochii în computer, să bem un ceai fără să ne gândim la nimic altceva. Să ne bucurăm de gustul şi aroma lui. Cu timpul, înveţi să te relaxezi în orice condiţii. Beduinii, de pildă, se odih­neau mergând pe cămile. Şi eu scriu şi citesc de dimineaţa până seara. Dar când simt că începe să se aşeze oboseala pe mintea mea, mă opresc şi aplic câte­va tehnici de relaxare.
    – Ne puteţi da şi nouă un exemplu?
    – Toate tehnicile de relaxare se bazează pe respi­raţie. Oboseala vine şi dintr-o lipsă de oxigenare a creierului. Stau câteva minute cu ochii închişi, încerc să îmi reprezint oboseala ca senzaţie la nivelul creie­ru­lui şi apoi, cu fiecare expiraţie profundă, îmi imagi­nez că o elimin. Fiecare îşi poate crea propria lui tehnică. Eu nici pentru durerile de cap nu iau pastile. Mă relaxez, mă concentrez pe starea de bine şi cald, o trec prin inimă şi apoi o trimit acolo unde mă doare. Fac asta de câteva ori şi durerea dispare.
    – Să-ţi vizualizezi boala pare o condiţie foarte importantă pentru vindecare.
    – Bernie Siegel, reputat oncolog din SUA, a luat mai mulţi bolnavi de cancer în ultima fază şi i-a învăţat tehnica imageriei: de mai multe ori pe zi, trebuia să-şi ima­gineze că distrug cance­rul din corp cu un foc, cu un animal care-l mă­nâncă, fiecare după cum dorea. După şase luni de zile, 40% din ei s-au vindecat. La testele psi­hologice, s-a dovedit că cei care s-au vin­decat erau cei optimişti, cei care credeau în Dumne­zeu şi cei care erau calmi. Îndoiala este un ob­stacol în calea oricărui succes şi mai ales a vindecării.

    “Rugăciunea – o realitate fizică”
    – Aţi amintit de Dumnezeu. Credinţa e şi ea parte din ecuaţia stării de bine?
    – Rugăciunea e o realitate fizică, e un fel anume de a vorbi cu universul. Am testat eu însumi asta, de ne­nu­mărate ori, şi am rămas înfiorat văzând că poţi obţine un răspuns. Prin rugăciune, realitatea din jur se transfigurează, aducem la noi lumina din univers. Există cazul celebru al neurochirurgului american Eben Alexander, care, la 54 de ani, a făcut o meningo­en­cefalită bacteriană gravă. A stat o săptămână în comă, timp în care foarte multe persoane s-au rugat pentru el. După ce şi-a revenit, a spus că în tot timpul cât era în comă a văzut în jurul lui siluete umane care păreau să stea în genunchi şi de la care veneau spre el valuri de energie. Rugăciunile altora l-au vindecat. Dar şi propriile noastre rugăciuni ne ajută. Credinţa mobilizează, în mod cert, întreg sistemul imunitar. Nu spunea Iisus “credinţa ta te-a vindecat” ?

    – Nutriţioniştii pun şi ei pe listă o condiţie a să­nă­tăţii: ce, cum şi cât mâncăm. Ţineţi cont de ea?
    – Eu respect o regulă care se ştie încă de la Hipo­crat: să mănânci FARA să satisfaci complet senzaţia de foame! Adipocitele aşteaptă semnalul că te-ai săturat ca să-şi extragă din alimente grăsimea. Dacă nu te sa­turi, nu te îngraşi. Studii de ultimă oră arată că lungi­mea telomerilor de la extremităţile cromozomilor, de care depinde durata vieţii, e influenţată favorabil de alimentaţia cu puţine calorii. Mănânc legume, icre de peşte, iaurt, lapte de soia, pe care îl beau dimineaţa, cu cereale integrale, mazăre, linte. Mănânc foarte rar carne. Nu beau, nu fumez, nu consum zahăr. Şi am grijă să ţin, din când în când, câte o zi de post, în care beau doar ceaiuri şi las organismul să se refacă. Dar, înainte de orice, am grijă să nu mă aşez niciodată la masă supărat. Masa ar trebui să fie o sărbătoare, să fie prilej de bucurie alături de ceilalţi. Sigur că azi nu ne mai potrivim toţi la masă, dar atunci când pre­pa­răm ceva de mâncare, s-o facem cu drag. Gândurile gospodinei trec şi-n bucatele pe care le găteşte.

    – Din tot ce aţi spus, trag o concluzie: cele mai bune medicamente ne sunt, de fapt, la îndemână.
    – Aşa e. Dumnezeu ne-a dat deja totul. Dacă vrem să rămânem sănătoşi şi fericiţi, e suficient să păstrăm în minte câteva lucruri: să mâncăm sănătos, fără să ne îmbuibăm, să facem mişcare, să ne odihnim corect, să fim optimişti şi plini de speranţă. Să fim perseve­renţi cu pasiunile noastre, să ne antrenăm intelectual şi să ne ferim de rutină. Să facem constant schimbări în viaţa noastră. Şi să nu uităm că trebuie să păstrăm în permanenţă un echilibru între energia consumată prin efort şi energia obţinută prin odihnă şi activităţi care ne fortifică. Gândurile rele ne iau din viaţă, bucu­riile ne dau viaţă. Să căutăm bucuria, avem ne­voie de ea ca de pâinea noastră zilnică. Chiar dacă, uneori, n-o putem avea decât în imaginaţie.

  7. „Medicamentul este bun, dar nu avem încredere în medic şi în faptul că o să-l administreze corect”
    Sau altfel spus, că nu mai avem mult… 😉 :
    ” Foarte interesantă şi bănoasă afacerea deschiderii unui bordel, concepută de Gheorghe, care a promis că aduce şi fetele, cu condiţia ca ea să fie condusă de Isac, care ştie mai bine de unde să cumpere paturile .”

  8. @ ZeV,

    ce Dumnezeu sa am eu de castigat dintr-o eventuala guvernare Johannis? Nu colaborez in nici un fel cu statul roman, si nici cu vreun altul… si nici cu servicii, se intelege! Pe mine ma anima doar interesele Romaniei, adevaratele interese ale Romaniei si ale poporului asta nefericit, din care fac si eu parte! Nu interesele partidelor, nici cele ale altor structuri de putere.

    Johannis reprezinta un trenulet, un simplu trenulet normal la cap, de care ar trebui sa profitam noi romanii, care ne poate scoate de sub asa-zisa democratie neocomunista, Nu a existat anul trecut o oferta mai buna, alternativa Ponta-vedeti bine de ce este capabil… Baiatu’ este atat de dezinhibat incat isi permite absolut orice cu oricine, fara sa intelegem de ce! In trei ani a dat o lovitura tradata tot de el, cateva alte tradari, scamatorii cu INS-ul pe banii FMI, 15 mld dragilor!, probleme cu toti presedintii sub care a servit, plus totala respingere din partea unor cabinete de care am avea nevoie daca am fi bine intentionati…

    Gazda are desigur o parere proasta despre respingerea codului, dar daca acest cod s-ar aplica si ar da chix, indiferent cu ce doctor la guvernare, si apoi s-ar drege carutza prin impozitarea marilor averi, si a celor medii, ce-ar mai zice dl Nastase? Sau altfel, i-ar conveni cuiva asa ceva? Insasi cei care ar aplica asta si-ar taia creanga singuri, iar daca ar fi PSD la guvernare, i-ar mai conveni dlui Nastase? Stiu, nu mai este membru, dar pastreaza o loialitate fata de social-democratie, insa nu stiu daca si fata de o social-democratie neo-liberala! Masura asta de relaxare este pur neo-liberala, insa ca intotdeauna, chestiile astea magice bazate pe calculele unora care n-au intrevazut criza din 2008, sunt aventuroase prin definitie, deci codul este necesar dar trebuie securizat la maxim, mai ales intr-o zona si in niste vremuri precum cele de azi si aici…

    Dar s-o spunem p-aia dreapta: premierului ii este frica de reanalizarea codului pt ca s-ar vedea clar ca nu este sustenabil si ca a fost impins in legislatie din motive personale, pt schimbarea subiectului public! Daca ar putea fi intrebat de unde banii necesari, va raspunde ca au calculat cutare si cutare, dar cine raspunde cu adevarat, material, daca va trebui sa sarim iar in bratele FMI? Ati vazut cat au pierdut Boc si Basescu, vreti iar asta chiar voi? Si nu uitati, aia au ajuns acolo in fata unei crize economice mondiale!
    Sau credeti ca norocul nu-i poate juca feste PSD-ului si ex-presedintelui sau, care cum e de fapt, autosuspendat, demis, demisionat… poate stiti cu voi cum s-a tirat de la conducere, fara sa plece cu adevarat…

    Parerea mea este ca trebuie relansata intai mica afacere si eliminata total birocratia pe segmentul asta, tot romanul sa faca ceva ce stie si poate, apoi evaziunea si bunul plac pe bani publici, si astea ar fi suficiente ca acest cod sa se poata aplica, dar doar scazand niste taxe nu vad de unde bani pt restul! Deci trebuie un calendar! Pana la urma prefer TVA 24% dar sa fie bani macar ca acum, decat 19% si saracie lucie…
    Mai este un aspect, pt saraci scaderea preturilor ar fi mana cereasca, dar preturile stim ca vor creste repede la loc din interesul retailerilor, insa pt companiile straine legea ramane cu taxe diminuate, deci pana la urma codul asta este o binefacere pt straini, nu pt romani! Curat social-democratie…

    In fine, altcineva nu accepta realitatea descrisa de mine in legatura cu poetul Paunescu, n-am de ce sa insist, pana la urma fiecare trebuie sa creada in ceva, dar ca s-o faci trebuie sa inchizi ochii, sa uiti realitatea si sa visezi frumos… Probabil ca daca poetul activa pe langa liberali, era infierat pana la ADN… Eu raman la parerea mea, a primit talent, de care a profitat.

  9. Noul PNL ( adica vechiul PDL ) este aidoma unei turme de oi manate de baciul nemtean si pazita bine de dulaii de la DNA . Dar nici cu PSD-ul nu mi-e rusine …

    http://www.cotidianul.ro/succesiune-265137/

    Cat priveste Codul Fiscal eu imi mentin parerea ca este o mare MIZERIE ! In afara de reducerea TVA si avantajarea marilor agenti economici , el contine o multime de prevederi aberante care vor afecta mediul de afaceri autohton si microîntreprinderile ( introducerea impozitului forfetar la firmele fara angajati de cca. 1600 lei/trimestru ; impozitarea cladirilor in functie de destinatie , noi clauze de penalizari , impozitarea terenului de sub cladiri , etc. ) . Este conceput ca un instrument de spoliere a firmelor si intreprinzatorilor privati .

    Toata propaganda care se face Codului Fiscal este mincinoasa si sunt convins ca majoritatea parlamentarilor l-au votat fara sa-l citeasca sau sa ceara o opinie pertinenta .

    Problemele Noului Cod Fiscal vor aparea abia prin luna octombrie când oamenii vor afla ca au fost pacaliti din nou si ca in loc sa scada impozitele si taxele ele au crescut de cateva ori si a reaparut si impozitul forfetar al lui Boc & Pogea . Bineinteles , toti se vor buluci pe la Registrul Comertului sa-si inchida firmele , d-ul Ponta ne va spune ca poporul e de vina , ca evaziunea este mare si trebuie adunati bani la buget cu orice pret si „Jos Basescu ” , PNL-ul ne va spune ca ei n-au stiut ce voteaza si ca Ponta sa-si dea demisia ca este mincinos , etc. , s.a.m.d.

    Din toate aceste zapaceli si aberatii , singurele lucruri certe care raman sunt ca demnitarii si-au triplat salariile : ) ca sa fie feriti de coruptie 🙂 si vorba aceea a lui Brancusi :

    ” V-am lasat saraci si prosti , v-am gasit si mai saraci si prosti ”

    P.S. Eu cred ca problema majora a guvernantilor si a clasei politice romanesti ramane INCOMPETENTA si lacomia . In ultimii 10 ani tara asta a incaput pe mana unor indivizi de o incompetenta crasa ( Basescu , Boc , MRU , Ponta , Iohannis , etc.) .

  10. Asta ce reţetă o mai fi… ?!
    Ni se trage Ţara de sub picioare în timp ce suntem atenţi să nu ni se fure …Preşul 🙂

    Tranzacţii între companiile străine cu pădurile româneşti.
    IKEA a cumpărat 33.600 de hectare de pădure, adică o parte din suprafaţa deţinută de Universitatea Harvard în România
    Ikea a cumpărat în România 33.600 de hectare de pădure, de la o companie privată, în judeţele Prahova, Buzău, Vrancea, Botoşani şi Bihor, prima achiziţie de acest fel efectuată la nivel mondial de grupul suedez specializat în retailul de mobilă şi decoraţiuni.

    Ikea a cumpărat cele 33.600 de hectare de pădure de la o firmă suedeză, Greengold, condusă de foştii parteneri ai universităţii americane Harvard în România, şi devine astfel cel mai mare proprietar de păduri din România.

    Ikea a transmis, joi, la solicitarea MEDIAFAX, că a achiziţionat suprafaţa respectivă de la firma Greengold European Capital SA.

    RISE Project a anunţat, în luna ianuarie, că universitatea Harvard a cedat, după un scandal imens de corupţie, o parte pădurile deţinute în România către grupul suedez Greengold, condus de către parteneri şi angajaţi de la Bucureşti ai diviziei de investiţii a universităţii americane.

    Grupul a fost înfiinţat de un suedez de origine română, Sorin Chiorescu, acesta fiind în prezent preşedintele Greengold.

    Chiorescu nu a putut fi contactat, până la ora transmiterii ştirii, pentru declaraţii.

    Un alt român din echipa Greengold, Alexandru Florea, a refuzat să comenteze informaţiile.

    Ikea a cumpărat în România 33.600 de hectare de pădure, de la o companie privată, în judeţele Prahova, Buzău, Vrancea, Botoşani şi Bihor. România este prima ţară în care Ikea Group îşi va coordona singură activitatea de administrare a pădurilor aflate în proprietate, prin intermediul unei companii româneşti, IRI Investments SRL, parte din Ikea Group.

    „Ikea Group a decis să investească în operaţiuni forestiere. Această decizie ne facilitează accesul la materie primă lemnoasă administrată sustenabil (…). Investiţia în păduri este şi o modalitate de a ne diversifica activele. Prin această achiziţie, România devine prima ţară în care Ikea Group îşi va administra propriile operaţiuni forestiere şi ne-am propus să fim un exemplu de management sustenabil al pădurilor”, a declarat Frederik de Jong, Chairman of the Board, IRI Investments SRL.

    Ikea nu a comunicat preţul tranzacţiei.

    Răspunzând unei solicitări MEDIAFAX, Frederik de Jong a precizat că nu poate comunica preţul din cauza contractului de confidenţialitate încheiat cu fostul proprietar al pădurilor, o companie privată.

    Pentru moment, Ikea nu intenţionează să achiziţioneze şi alte păduri în România, a spus de Jong.

    „Angajamentul Ikea Group în România este pe termen lung. Este însă prea devreme pentru a putea estima mai multe despre posibile alte investiţii în acest moment. Dar suntem deschişi să comunicăm mai multe informaţii imediat ce vor fi disponibile”, a afirmat el.

    Totodată, de Jong a arătat că abordarea Ikea în privinţa administrării pădurilor depăşeşte nevoile imediate ale business-ului, pentru a ajuta la schimbarea modului în care pădurile sunt administrate pe termen lung.

    Întrebat ce volum de masă lemnoasă va fi tăiată anual şi care este strategia de reîmpudurire, reprezentantul Ikea a afirmat că aceste date nu au fost încă stabilite.

    „IRI (IKEA Resource Independence, n.r.) Investments SRL a încheiat de curând achiziţia de păduri. În acest moment, eforturile noastre se concentrează pe a ne asigura că toţi paşii necesari sunt făcuţi pentru a administra pădurile în mod responsabil şi pentru a adera la cele mai înalte standarde de management forestier. Este prea devreme pentru a putea spune mai multe în acest moment, dar
    suntem deschişi să comunicăm mai multe informaţii imediat ce vor fi disponibile”, a spus el.

    Grupul ajunge să deţină astfel în România – în premieră mondială – atât resurse de lemn, cât şi o relaţie directă de producţie cu furnizorii locali de mobilă, respectiv produse finite în magazine.

    Potrivit Violetei Neniţă, purchasing operations manager South East Europe Ikea Purchasing, în România Ikea colaborează cu peste 20 de furnizori, care produc în principal canapele, fotolii, mese, scaune, articole pentru copii si produse de ceramică.

    „Mai mult de 14.000 de persoane lucrează pentru furnizorii noştri din România, iar valoarea produselor achiziţionate de Ikea Group din România a crescut la peste 400 de milioane de euro pe an. Avem colaborări de peste 15 ani cu furnizorii noştri actuali, perioadă în care cei mai mulţi dintre ei şi-au mărit vânzările şi şi-au îmbunătăţit semnificativ capacităţile de producţie”, a adăugat Neniţă.

    Divizia de retail a Ikea Group este reprezentată în România printr-un magazin, deschis în Bucureşti în 2007, iar grupul a cumpărat recent terenul pentru al doilea magazin, tot în Bucureşti.

    Sursa: mediafax.ro

    Adică aşa cum se zice că scrie în Tratatul de aderare la UE, fondul forestier românesc este capital ce poate fi vândut şi cumpărat, şi nu bun naţional…

  11. Eu, Klaustrofob Versus Ciolanis, privind de la inaltimea functiei mele, vad codul fiscal precum constanta lui Planck. Daca voi, ceilalti, sunteti de marimea constantei lui Planck vedeti atomul de hidrogen de marimea sistemului nostru solar: nucleul atomului ar avea marimea soarelui, iar electronul ar avea marimea pamantului. In aceste conditii mai conteaza ca TVA-ul ar fi de 19% sau de 24%, ca-i sasesc sau romanesc, ca-i medicament sau apa de ploaie? Iata demonstratia: nu conteaza TVA-ul! Vedeti ca sunt in meserie, cum se spune?

  12. Iată că Săsescu a aprobat Normele de aplicare, respectiv Codul de Procedura Fiscala…
    Cu alte cuvinte aprobă ce şi cum se face ceva cu care nu e deacord !
    Treabă nemţească, nu alta ! 😆
    Primul pas spre un derizoriu din care nu va putea ieşi niciodată !
    Mai ales că a făcut al doilea pas,aprobând, fără să crâcnească, faptul că vom avea un Parlament la fel de burduşit cu tot felul de incompetenţi !
    Nu-i vorbă că şi pe popor se pare că-l doare la bască, habar n-are cât îl costă paşii sasului. Până s-o duce cu totul !

  13. Deviza lui Gică Contra: tot ce fac ai noștri e bun, tot ce fac alții e rău.
    Sensul cuvântului opoziție s-a alterat.

  14. PSD: Mai multe mituri si un adevar

    Criza in PSD? Despre un partid care se afla la guvernare si care se bucura de sustinerea celorlalte partide din coalitie nu se poate spune ca se afla in criza. Nici macar ca perspectiva, schimbarea liniei politice a PSD, unul dintre factorii majori care ar putea duce la pierderea increderii din partea coalitiei sau a electoratului, nu ar fi posibila in afara Congresului sau a Consiliului National. Faptul ca premierul Victor Ponta si-a dat demisia din functia de presedinte al PSD, o decumulare de mult discutata si vizata, nu reflecta o criza a partidului, care continua o strategie si un program de succes. In continurea politicii PSD se afla si motivatia numirii de catre Biroul Permanent National a aceluiasi presedinte interimar pe care Victor Ponta l-a delegat cat timp a fost in Turcia. Este in ordinea fireasca a interimarii, avand in vedere ca presedintele Consiliului National este cea mai inalta functie aleasa in exercitiu. In acelasi timp, este si o garantie de continuitate a liniei politice, implicit a echipei, pe timpul cat PSD se afla la guvernare, cunoscand ca “Congresul mic”, cum mai este denumit Consiliul National, se ocupa de ideologia partidului. In fond, experimentarea decumularii ar fi cea mai lipsita de riscuri pe o conjunctura de sustinere si de crestere, dar si de cel mai comprimat orizont posibil, PSD si Guvernul fiind aproape de a intra in linie dreapta spre congres si alegeri, anul viitor.

    Situatie speciala? Daca pentru prezent nu este cazul sa dramatizam situatia din PSD, pentru un anume viitor posibil, cerut cu insistenta in ultimele zile, ne-am putea vedea constransi sa o facem. Drumul catre putere a fost adeseori pavat cu bune intentii, cand o situatie speciala, reala sau invocata, a fost folosita pentru adoptarea de masuri speciale, inclusiv de ingradire a democratiei, care sa permita accederea sau anchilozarea la putere. Nu ma refer la situatiile si masurile de urgenta sau de necesitate, care au codificari juridice sau acceptari strategice, ci la evenimente sau manipulari politicianiste. Functia de presedinte interimar nu este trecuta in statutul partidului, dar nici cea de coordonator politic, insa dupa un anumit proces de intentie ne putem da seama ca cel de-al doilea ravneste la functia primului. Pana la urma, o asemenea aspiratie ar putea fi considerata normala, daca nu ar da de banuit mijloacele neelegante, de a-l face “instabil” pe fostul presedinte si de a-l nesocoti pe cel interimar, cuvintele sau sintagmele tari, de genul “sa stabilizeze”, “sa intareasca”, “sa dea vigoare”, “sa dea siguranta”, “e nevoie de fermitate”, “sa spuna care este linia”, “sa vada ca PSD este condus in continuare” etc., care sugereaza contondenta in impunerea vointei personale. Si mai ingrijoratoare mi se pare ingaimarea posibilitatii de schimbare a echipei, care ar deschide calea ducerii partidului in orice punct ar dori muschii salvaparului (salvatorului partidului).

    Candidaturi si scrutin pentru interimat? Mi se pare cel putin nepotrivita vehicularea ideii de “depunere a candidaturii” pentru sefia interimara a partidului. Probabil ca nu se intelege ce inseamna un interimar, un delegat catre care se transfera provizoriu competentele unei functii, pana la alegerea sau numirea unui titular, in speta pana la organizarea de alegeri si convocarea Congresului, forul suprem si legitim pentru alegerea presedintelui partidului. Pentru un interimar nu se organizeaza scrutin si nu se depun candidaturi, potrivit normelor electorale, acesta se desemneaza de catre echipa de leadership. De obicei este o formalitate, atributiile trec de la titular la inlocuitor aproape automat cand titularul este plecat sau cand postul devine vacant. Potrivit cutumei, interimatul cade in sarcina primei pozitii subalterne institutional, care de regula este cea a sefului primei subdiviziuni structurale. Poate de aceea m-am si mirat cand s-a fortat infiintarea functiei de presedinte executiv, toata lumea harjita in aparate birocratice stie ca o pozitie de “tine cal”, cum sunt numiti adjunctii care nu sunt si sefi ai celei mai mari subdiviziuni, cum este Consiliul National, sunt oameni de alergatura in teritoriu, unde poti sa le ceri orice, dar nu chestiuni de doctrina, de ideologie sau de linie politica, in cazul unui partid. Sunt oameni scuturati, placuti la vedere, expeditivi, pozitia de adjuncti fara portofoliu le deschide usile, dar un presedinte executiv nu poate trece niciodata prin fata unui presedinte al Consiliului National. Am spus aceste lucruri, care pot parea sau nu digresiuni, pentru a intelege doua lucruri, primul, de ce decizia BPN privind interimatul va trebui sa fie confirmata in cadrul mai extins al Comitetului Executiv National, de miercuri, si nu am indoieli in acest sens, al doilea, de ce valurile care se fac prin agitarea unei candidaturi care nu este statutara izvorasc din cel mai adanc tupeu politic, nemaivorbind de micile valuri care se fac de catre apropiati din teritoriu ai “catindatului”.

    Adevarul momentului, care se incearca a fi speculat de catre cei care nu agreeaza linia politica a PSD si incearca sa o schimbe cu indivizi fricosi si santajabili din interior (nu insinuez, dar mi-a sarit in ochi anuntul ca apelul in dosarul referendumului va fi judecat pe 18 septembtie), este cel spus, luni, de catre Gabriel Oprea, presedintele UNPR, dupa ce a baut un pahar de vin rece cu Liviu Dragnea, la incheierea sedintei Coalitiei. Oprea a spus ca liderul Coalitiei este Rovana Plumb, presedintele interimar al PSD si ca Victor Ponta este acum doar prim-ministru. El a mai spus ca autoritatea premierului Victor Ponta trebuie sa fie intarita de catre Coalitie, ca premierul trebuie sa faca declaratiile despre masurile Guvernului si, fireste, despre cea privind Codul Fiscal si ca nu stie daca Dragnea va candida la presedintia interimara (cred ca nici nu-l intereseaza sau nu o crediteaza, dupa tot ce a declarat). Inca o data, in vino veritas! As mai adauga, totusi, o interpretare a ceea ce cred ca a fost un alt semnal al Generalului, cand a facut cunoscut ca cele doua optiuni electorale ale UNPR raman deschise, de a merge pe liste comune cu PSD sau de a merge pe liste proprii. Dupa ciocnirile pe care le-a avut cu Dragnea, pe timpul cat a fost premier interimar, Oprea a aratat PSD cartonasul galben. Isi face cineva iluzii in privinta scopului si mijloacelor “coordonatorului”, ca daca ar deveni presedinte interimar nu l-ar schimba in secunda doi pe premierul “instabil”?

  15. Când, deși scade TVA, unele mărfuri au tot prețurile de dinaintea scăderii, cine e de vină?
    Pe bon e menționat noul TVA. De ce n-a scăzut prețul?
    Producătorul a crescut prețul fără TVA? Distribuitorul? Comerciantul?
    E întemeiată neîncrederea mea în corectitudinea boborului?
    E întemeiată neîncrederea mea în corectitudinea boborului.

  16. Sefu!

    PNL swe subordoneaza cu placere!
    ba iocna faca gat ca daca Ophannis nu vrea sa il suborodneze ..da el de dracu!!!!
    Totu insa are un mic pret : GUVERNUL!!!!

    Nu stiu pr zis ce isi doreste Klaus. Ma rig a arata ca uneori se crede Kaiser (il prefer pe ala de porc! kaiserfleisch) …. da cestruia este simpla do ut des!

  17. La fel cum cu ani în urmă umbla sloganul „Năstase 4 case”, tot aşa, azi, se induce sloganul „Ponta-demisia”. Fără logică, fără nicio explicaţie. Se repetă de zeci de ori mantra Ponta-demisia, iar în final se vor culege roadele. Prostimea, deja intoxicată cu asta, nimeni nu se va mira când pe stradă se va „cânta” „Ponta, demisia”.

  18. Adrian B.
    ,,Toata propaganda care se face Codului Fiscal este mincinoasa si sunt convins ca majoritatea parlamentarilor l-au votat fara sa-l citeasca sau sa ceara o opinie pertinenta . ”

    Ma rog, dar in atare situatiune, Yohannis ar trebui scos din lista de la sfarsitul comentariului tau.
    ps
    Sa fie ministrul, oamenii din Minsterul de Finante si oamenii de afaceri romani (care isi doresc cu ardoare noul Cod) atat de prosti , recte, inconstienti, incat sa nu-si dea seama de ,,adevarurile” revelate de d-ta ?
    Mai sa fie…atunci, sa o luam cu totii in directia ,,Streangul”
    😉
    ps
    Impozitul forfetar este perfect normal si functional in orice stat luat ca model de romani.

  19. Dau o inalta apreciere temerilor ca PNL ar putea fi subordonat lui Iohannis.
    Ce veti face insa daca si PSD va urma acelasi curs?
    Sau garantati pentru liderii stangii? Pentru care?

    PS. Ati simtit in buzunar scaderea TVA la alimente? Daca da, spuneti-ne si noua de unde va aprovizionati, daca se poate.
    Multumim!

  20. Tsipras și Putin. Cum manipulează presa din România pe baza unor manipulări grecești

    O știre a tot circulat astăzi in presa românească, intâi pe hotnews, apoi pe site-ul Antenei 3, Realitătii TV, dar și pe România Liberă, Gândul, Evenimentul Zilei, Revista 22 etc. Nu vă mai tin cu sufletul la gură: dupa cum bine a remarcat jurnalistul Dan Alexe, marea știre se bazează doar pe un singur text publicat in ziarul To Vima. Preiau in continuare observatiile lui Dan Alexe:

    Tsipras a cerut bani de la Putin !!!…

    Cum mai manipulează presa din România pe baza unor manipulări grecești…

    Degeaba-și zic ei jurnaliști, secta oarbă a pieței și dreapta românească neo-con a sărit iar pe primul zvon neverificat: — Tsipras a cerut bani de la Putin !!!… Iată, o spune presa greacă, preluată de Hotnews.

    Și dă-i invective și lamentații.

    Ce face un jurnalist adevărat? Un jurnalist adevărat se întreabă așa:

    — Care e sursa?

    Răspuns: Hotnews, cu titlul: — “Dezvaluire majora in presa greaca: Alexis Tsipras i-a cerut lui Putin 10 miliarde de dolari”

    — Pasul urmãtor: citirea articolului din Hotnews pentru a descoperi DEZVALUIREA MAJORA.

    Rezultat: Nu e vorba de “presa greacã”, ci doar de To Vima, care de cand le e greu ies doar o dată pe saptămână. Un săptămânal, pe site-ul lui internet, acum doua zile, intr-un pamflet.

    — Incã un pas: este To Vima un ziar opus cu ferocitate guvernului Tsipras?

    Rãspuns: Da.

    — Mai departe: Chiar daca sunt opusi lui Tsipras, asta nu inseamna ca cei de la To Vima trebuie să se înșele în toate, nu? Care le sunt argumentele?

    Raspuns: Nu stim care le sunt argumentele, caci felul in care e prezentat pamfletul din To Vima nu indica nici o sursă pentru acea afirmație. Textul spune doar ca dovadă că un anume Leonid Resetnikov, apropiat de unii marxisti greci, a prezis victoria lui Tsipras în iarnă.

    Atunci mergi la To Vima pe site si cauti articolul. Descoperi ca e doar un pamflet, care nu dă nici o sursă pentru afirmațiile de acolo. Ba chiar, în subtitlu se vorbește despre “împrumutul care nu a fost să fie”.

    Adică To Vima spune așa: “Tsipras a cerut bani de la Putin (n-avem sursă); era vorba de 10 miliarde (n-avem sursă); putem însă titra: “Împrumutul care n-a fost să fie”. Rușine, Tsipras. Vinzi Grecia lui Putin.

    — Ultima verificare: Pamfletul din To Vima e de acum douã zile, 19 iulie. A preluat vreo agentie de presa, mai ales din cele ostile Greciei, Bloomberg, Reuters, Associated Press, povestea asta?

    Raspuns: NU, desigur, caci aceia fac presã, isi verifică sursele.

    Dar ideologii români se lasa orbiti si preiau asta cu voluptate. Iată cum Tsipras vinde Europa lui Putin. Si chiar daca e vorba doar de un amarat de pamflet, cu afirmatii nedovedite, asta nu inseamna ca ticalosul de Tsipras n-ar face-o.

    Precedentul cu Antenele n-a fost, se vede, suficient. Un pamflet pe pagina electronică a unui ziar grec din opoziție devine sursă definitivă. Un sfert de secol de mâzgă ideologică sufocantă și manipulări grosolane n-a fost de ajuns.

    Cam așa se face presă în România.

  21. @Adrian B. iulie 20, 2015 la 8:39 pm

    ”Iar ca sa nu va mai impiedicati de comentariile mele , va recomand din nou cu caldura sa sariti peste ele . Eu de mult nu le mai citesc pe ale dumneavoastra …”(Adrian B. iulie 13, 2015 la 11:18 am)

    Păi, prietene, ori le citiți, ori le ocoliți…eu văd că le cam citiți…

    Cât despre discursul ”tribunului” la înmormântarea lui Adrian Păunescu, mi-am permis să exemplific printr-un binecunoscut vers eminecian , căci iată la ce mă refeream ( fragmente) :

    ”…Vara lui 1985. Aceea a fost o primă şi teribilă lovitură pentru Adrian Păunescu. Mărturisesc că, atunci când am aflat I-AM TELEFONAT acasă lui Adrian – nu existau telefoane mobile – şi AM VRUT SĂ-L ÎMBĂRBĂTEZ. Atunci AM PLÂNS, în hohote, atât pentru acei tineri care s-au prăpădit în nefericitul accident (n.r. – de la Ploieşti), de care nu era vinovat nimeni, cât şi pentru soarta noastră nenorocită, A MEA şi a lui, de a crede într-o idee care ne sacrifica şi pe NOI, pentru a rămâne în arenă numai ei, analfabeţii…”….”Apoi, Bunul Dumnezeu i-a dat forţa necesară lui Adrian Păunescu să intre, cu fruntea sus, prin meritele sale, în Senatul României. Era în 1992. De atunci, NOI nu ne-am mai despărţit…”…”În 1996, el n-a mai intrat în Senat şi atunci EU I-AM ÎNTINS, din nou, O MÂNĂ DE PRIETEN, L-AM INVITAT la al II-lea Congres al partidului pe care ÎL CONDUC, L-AM ÎMPRIETENIT, la dineu, cu oaspetele nostru din Franţa, Jean Marie Le Pen…” ”…Un gând părintesc pentru fiica lui mai mică, Ana Maria. Ea e de aceeaşi vârstă cu FIICA MEA , Lidia. Ele se cunosc de la vârsta de 4 ani. Mă uit la Ana Maria cum o zguduie plânsul şi mă gândesc că aşa va plânge şi FETIȚA MEA când am să mor EU…” ”…aduc, astăzi, omagiul meu celui care MI-A FOST CA UN FRATE siamez. Timp de cel puţin 25 de ani, cine spunea Adrian Păunescu SPUNEA ȘI VADIM TUDOR, ȘI INVERS . Ani întregi, din 1992 şi până azi, NOI am fost ca doi voinici, care au luptat spate în spate…”

    Vedeți, prietene? exact cum am spus: ”…lustruindu-se pe el ”.Cred că este pentru prima oară când într-un discurs rostit la căpătâiul un dispărut notoriu, se observă că autorul discursului bagă capul în poză de atâtea ori.

    Nu, aceștia doi nu au fost FRAȚI SIAMEZI . Nu au fost egali în talent, sensibilitate, trăire, ardere, carismă…Pentru Vadim Tudor, aflat în declin evident, a fost pur și simplu avantajos, la un moment dat, ”agățatul” de personalitatea celuilalt.

    Cu siguranță, însă, la înmormântarea lui Adrian Păunescu, și-a ales cel puțin indecent momentul.

  22. @ cris
    …………………………………………………………………………………………………
    Cris
    iulie 21, 2015 la 6:37 pm

    Când, deși scade TVA, unele mărfuri au tot prețurile de dinaintea scăderii, cine e de vină?
    Pe bon e menționat noul TVA. De ce n-a scăzut prețul?
    ……………………………………………………………………………………………………

    In principiu , dumneavoastra sunteti de vina pentru ca nu intelegeti cum se formeaza preturile in economia de piata si cum functioneaza economia de piata .

    Acea reducere de TVA se poate duce si in profitul comerciantilor dar la fel de bine poate fi anulata de cresterea altor cheltuieli ( utilitati , cresterea salariului minim si a cheltuielilor de personal , etc. ) .

  23. Un important senator PNL, sau unul despre care crede un jurnalist oarecare că ar fi important, zice, cumpănindu-și bine cuvintele: „Opinia mea este că vom vota pentru Codul Fiscal”.

    Nene, să-ți dau o veste nasoală, poate ai fost în weekend: părerea mea este că l-ați și votat – sau cel puțin așa am văzut eu la televizor.

    PNL-ul ăsta nou mi se părea total lipsit de imaginație, până să respingă bărbatul nației CODUL FISCAL, cu un sfâșietor ”prea târziu”, așa cum a văzut el prin telenovelele nemțești care i-au luminat ferestrele dintre orele de fizică .Greșit, total greșit… păi, la câte explicații am auzit noi în ultimele zile despre ”dragă, știu cum pare, dar, crede-mă , nu-i adevărat ceea ce vezi” de la reprezentanții ”poporului liberal” către fidelii lor susținători, cei mult mai deștepți decât noi, ăștialalți, cu simpatii de stânga, mi se pare c-ar trebui totuși să primească un premiu pentru inventivitate.

    N-am mai văzut atâta strădanie și fantezie debordantă de pe vremea când încercau să acrediteze ideea că, în ciuda faptului că au luat la paritate locurile alese din teritoriu iar Guvernul era plin de săgeți liberale, ei sunt totuși niște victime inocente ale perfidului PSD, oropsiți care abia se mai tărâsc pe lângă ziduri, de împilați ce sunt… tragedie antică atunci, tragedie antică și acum, cu CODUL FISCAL.

    Toate comentariile liberale sunt așa: ”sigur că-i bun, dar stai un pic să-ți spun ce prost e” și ”deși ai dreptate, este evident că greșești”. Se face, deci, apel la inteligența superioară a votanților lui Iohannis pentru care asemenea formulări sunt perfect logice.

    La fel de logice precum promulgarea Codului de procedură fiscală , fară Cod fiscal.

    Sau sarmale în foi de varză fară pic de varză; escalop de iepure cu ciuperci, dar cu iepurele uitat în coteț; salată de vinete din care au fugit vinetele…aș spune cârnați bavarezi din care ni se servește numai mațul, dar mi-e teamă să nu par insinuantă.

  24. Doru Coarna
    iulie 21, 2015 la 4:18 pm

    Ce mai e de comentat ?
    – Basescu a procedat corect majorand TVA la 24%;
    – Yohannis este necesar pentru a extrage Romania din mocirla mentalitatii neo-comuniste si sa o duca totalmente in vest (cu tot cu populatie), dar descurajand totodata apetitul pentru profit al companiilor straine care abia asteapta noul Cod Fiscal; O fi aici o logica sui generis la care doar colegul Doru Coarna are acces nelimitat;
    -Prin deductie: PSD este, structural, un partid de sorginte neo-comunista, care, orice ar face, este prost; daca mareste taxele nu e bine, daca le scade, nu e bine; Cel mai bine ar fi (in viziunea apatridului globalist Doru Coarna) , probabil, ca PSD sa se autodizolve, pentru a nimici definitiv orice amprenta de nationalism in aceasta (inca) tara.
    – Prin alta deductie: Oamenii de afaceri romani ar fi mai…. bucurosi ca taxele sa creasca, decat sa scada (sic!);

    …Cam acestea sunt ideile principale din comentariul colegului nostru Doru Coarna, care se declara (inca) roman (sic!).
    In fine, este, din fericire, democratie…chiar daca ,,neo-comunista”. Deci libertatea liberei exprimari este garantata;
    (Z)
    ps
    Iata de ce nu cred in discriminarea pozitiva a Diasporei. Cei care se simt romani, ar putea si ar trebui sa vina in tara in ziua votului.

  25. Spiridus

    da am simtit scaderea TVa loa alimente. In prima luna 70 de bani o paine (adica + 1 la 2) la Megaimage in Titan. La vreo 2 piete niste parizer „taranesc” la 13 lei nu 16. 16 lei ciolanu afumat fara os. Macroul cu mai putin de un leu .Berea scazuta cu 20-40-70 de bani. Pepsi Cola mai ifetina cu 2 lei 2 litri… Inghetata vafe la 40 bani (Auschan titan)
    Ma rog poa ti se pare putin .. dar totusi nu toti sunt bogatasi!!
    Insa de o saptamana ..painea 78 bani , lityru de meumarket 3,60 nu 3,20 , parizeru ala + 50 de bani.. deh vacante trebe sa aiba si comerciantii de unde merge in Grecia , nu?!

  26. Luminita Arhire

    Dvs chiar credeti ca distinsul coleg Adrian B. va veni in fata dvs, se va aseza pe pres si va incepe sa linga acolo unde (abia) ajunge ? Adica la degetele de la picioarele dvs ?
    Ce se poate spune despre patima agresiva a acestui coleg, care ne inoculeaza sistematic cu idei sui generis in simultaneitate precum ca taxele mari sunt criminale, noul cod fiscal este o magarie pontista, dar, totusi, TVA-ul trebuie sa scada pentru ca intreprinzatorii privati (pe care-i apara orice ar face) sa-si mareasca profitul in cadrul unui pret de tip ,,sistem de referinta a la taraba” ?
    Dar are un mentor care si-a dovedit ,,competenta” intr-o guvernare anterioara: Mircea Cosea.
    Acest Cosea ne spune ca oamenii nu trebuie sa consume mult, ci, sa priveasca cu entuziasm la firmele (de preferinta straine) care implementeaza programe de investitii, oricat de inutile ar fi unele dintre ele. La urma urmei, de ce nu ne-am adapta ? Luam cate o gura de asfalt (sau de beton de piscina) in fiecare zi, pana ne obisnuim…sau, daca nu, mancam cate o rosie si un mar importate din Olanda, ca tot acelasi gust au, chiar transportate in mare viteza pe sosele si autostrazi.
    Dar sunt frumos colorate. Eu m-am decis: voi pune cateva in vitrina din sufragerie, pentru urmasi.
    (Z)

  27. ..ps – Luminita
    …Asa cum s-a agatat (Vadim Tudor n.r.) de crucea de la gatul lui Becali pentru a acede in Parlamentul European.
    Un mai mare impostor ca acest CW Tudor, este foarte greu de gasit.

  28. @ZeV
    Referitor la cele spuse de tine în derâdere vreau sa fac și eu o remarca.
    1. Reducerea TVA a fost luată ca o măsură ce urma să fie în folosul cetățeanului de rând, pentru creșterea nivelului de trai. Prin readucerea prețurilor la nivelul anterior s-a anulat efectul pentru care a fost prevăzută această măsură.
    2.Chiar dacă ar fi fost o dezbatere publică pe legea salarizării tot cei care au pâinea și cuțitul și-ar fi făcut parte. Sau poate ca nu. Deocamdată faptul că un hârţogar al statului are un salariu mai mare decât un doctor.

Lasă un răspuns