17 gânduri despre “Scoala de vara a Fundatiei Titulescu

  1. Lecţia pe care o dă Islanda Greciei: cum scapi o ţară de faliment fără să plăteşti pentru datoriile făcute de alţii Islandezii protestau înaintea referendumului din 6 martie 2010, prin care au hotărât să nu plătească pentru datoriile făcute de alţii

    Povestea Islandei este asemănătoare cu cea a Greciei: cinci ani de regim neo-liberal au transformat ţara de 320.000 de locuitori, fără armată, într-una din cele mai bogate state din lume. În 2003, toate băncile ţării au fost privatizate, într-un efort de a atrage investitori străini. Dar, pe măsură ce investiţiile creşteau, la fel a făcut-o şi datoria băncilor, iar în 2008 Islanda a intrat în colaps bancar.
    De ce nord-europenii sunt cei mai fericiţi oameni ?

    Islanda îşi retrage candidatura de aderare la UE

    O altă ţară aproape de faliment, fapt care paşte Grecia în zilele noastre din cauza incapacităţii de plată a datoriilor externe, este Islanda.
    Însă mica ţară de doar 320.000 de locuitori dă o lecţie tuturor statelor europene aflate într-o criză economică ce pare nesfârşită.
    Criza economică a fost ultima lovitură pentru această ţară, la sfârşitul anului 2008, Islanda confruntându-se cu colapsul sistemului bancar.
    Trei bănci principale din Islanda, Landbanki, Kapthing şi Glitnir, au sfârşit prin a fi naţionalizate, în timp ce moneda naţională, coroana, a pierdut 85% din valoarea ei în faţa euro.
    Contrar la ceea ce se aştepta, criza i-a făcut pe islandezi să-şi recâştige suveranitatea, printr-o participare directă la procesul democratic, la elaborarea unei noi Constituţii. Însă totul după suferinţe îndelungate.

    Păcălelile politicienilor şi împrumuturile externe

    Geir Haarde, prim-ministrul coaliţiei de guvernare social-democrate, a negociat un împrumut de 2.100.000 de euro, sumă la care statele nordice au mai adăugat alte 2.500.000 de euro.
    Însă comunitatea financiară străină a presat Islanda să impună măsuri drastice. Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Uniunea Europeană (UE) au vrut să preia datoria Islandei, susţinând că acesta este singurul mod prin care ţara poate plăti datoriile către Olanda şi Marea Britanie.
    Revoltele s-au intensificat în regiune, forţând guvernul să demisioneze.
    S-au ţinut alegeri anticipate în aprilie 2009, în urma cărora s-a format o coaliţie de stânga care în campania electorală a condamnat precedentul sistem economic neo-liberal, dar imediat a fost de acord să plătească un total de 3.500.000 de euro.
    Adică, fiecare cetăţean islandez trebuia să plătească 100 de euro pe lună, timp de 15 ani, cu o dobândă de 5,5%, pentru a reuşi să achite o datorie angajată de partidele politice.
    Aceasta a fost picătura care a umplut paharul.
    Liderii au început să ţină partea cetăţenilor, în ciuda ameninţărilor internaţionale
    Însă, ce s-a întâmplat după a fost cu adevărat extraordinar.
    Ideea că cetăţenii trebuie să plătească pentru greşelile unui monopol financiar, că o întreagă naţiune trebuie să fie taxată pentru datoriile private a transformat relaţia dintre locuitori şi instituţiile politice şi, într-un final, a condus la faptul că liderii au început să ţină partea locuitorilor.
    Şeful statului, Ragnar Grimsson, a refuzat să ratifice legea care i-ar fi făcut pe cetăţeni responsabili pentru datoriile băncilor şi a acceptat solicitarea pentru un referendum.
    Comunitatea internaţională a intensificat presiunile asupra Islandei. Marea Britanie şi Olanda au ameninţat cu represalii dure care ar izola ţara.
    În timp ce islandezii ieşeau la vot, bancherii au ameninţat să blocheze orice ajutor din partea FMI. Guvernul britanic a ameninţat să îngheţe economiile şi conturile ţării. „Ni s-a spus că dacă refuzăm condiţiile comunităţii internaţionale, vom deveni un fel de Cuba din nord. Dar dacă le acceptam, am fi devenit Haiti din Nord“, declara Grimsson.

    Acuzaţii penale împotriva bancherilor responsabili de criză

    La referendumul din martie 2010, 93% au votat împotriva returnării datoriei. FMI a îngheţat instantaneu împrumutul. Însă „revoluţia“ nu a putut fi intimidată.
    Cu ajutorul cetăţenilor furioşi, guvernul a lansat procese civile şi penale împotriva celor responsabili de criza financiară. Interpolul a emis mandate internaţionale de arestare pentru fostul preşedinte al Kapthing, Sigurdur Einarsson, dar şi pentru alţi bancheri implicaţi în prăbuşirea economică, care fugiseră din ţară.
    Islanda nu s-a oprit aici: s-a decis să se elaboreze o nouă constituţie care ar elibera ţara de puterea financiară internaţională exagerată şi de banii virtuali. Pentru a scrie o nouă constituţie, cetăţenii au ales 25 de locuitori dintre 522 de adulţi ce nu făceau parte din niciun partid politic, dar recomandaţi de cel puţin 30 de alţi cetăţeni.
    Acest document nu a fost rezultatul muncii politicienilor, ci a fost scris pe internet. Întâlnirile dintre cei 25 de membri ai comisiei erau difuzate în mediul online, iar cetăţenii puteau trimite comentarii şi sugestii, fiind martori în timp ce Constituţia prindea formă.
    Ar trebui să învăţăm lecţia Islandei: cum să refuzi să te supui intereselor străine, un lucru pe care micul stat l-a strigat din toţi plămânii, conchide Deena Stryker pentru sacsis.org.

    Islanda şi-a retras candidatura la UE

    În martie 2015, Islanda a anunţat că îşi retrage candidatura pentru aderarea la Uniunea Europeană, la doi ani după venirea la putere a guvernului eurosceptic de centru-dreapta care a promis să pună capăt acestui proces lansat în 2009 de guvernul de stânga. Ministrul afacerilor externe, Gunnar Bragi Sveinsson, a anunţat printr-un comunicat că a transmis această decizie Letoniei, ţară care deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE şi care a informat Comisia Europeană. Sveinsson a scris pe site-ul său că „interesele Islandei sunt mai bine servite în afara Uniunii Europene”.
    Guvernul de stânga depusese această candidatură chiar în perioada în care criza economică zdruncinase încrederea cetăţenilor în instituţiile de stat, stârnind dorinţa de a adera la zona euro după căderea valorii coroanei, aminteşte AFP.
    Partidul progresului (centrist şi agrar) al primului ministru Sigmundur David Gunnlaugsson se opune feroce UE, în timp ce Partidul Independenţei (conservator, apropiat de mediile de afaceri), mai divizat, a încercat să impună ideea unui referendum ce nu a avut loc.
    Islanda a declarat că vrea să menţină „relaţii şi o cooperare strânse“ cu UE, uniune cu care ţara este legată prin intermediul Asociaţiei Europene a Liberului Schimb (AELS) şi Convenţia Schengen, care permite libera circulaţie a persoanelor.

  2. Noi…când o facem?

    Poporul grec s-a trezit, noi românii, descendenții ,,celor mai viteji și drepți dintre traci” când o facem?

    A luat ani de zile, pentru ca grecii să ceară în grup, un raspuns la întrebarea: Unde sunt banii care spuneți că i-ați împrumutat Greciei? Ei au realizat, din lipsa unui răspuns, faptul că Troika a mușamalizat totul și a favorizat infractorii politici interni, corporațiile și oligarhii greci, pentru ca în final, banii să ajungă în cea mai mare parte, de unde au venit.
    TOTALUL SUMEI CARE A AJUNS LA POPULATIA GREACA, DIN INTREAGA SUMA IMPRUMUTATA, ESTE DE 11%. Sunt convins că odată cu adâncirea calculelor și o expertiză profundă, procentul va fi cu mult mai mic, dar îl vom lua pe acesta în analiză, pentru că oricum, reprezintă un dezastru real și o cauză majoră a colapsului prin care trece Grecia.

    Restul de bani au mers direct la creditori, printr-un circuit generat, întreținut și valorificat de ei (în România acest gen de ,,inginerie financiară” este cunoscută sub denumirea de ,,suveică” și toți o folosesc, de la politicieni la corporații și interlopi, n.b.), lăsând poporul grec în sărăcie și luptă existențială. Aceasta este piatra de pornire a unei analize economice reale, în primul rând pentru ca ea să nu mai aibă loc și a doua oară, pentru a se calcula datoria reală pe care grecii ar trebui să o plătească. Această analiză, este un mod de a explica de ce, în timp ce PIIGS (Portugalia, Italia, Irlanda, Grecia si Spania), au ajuns în acest dezastru financiar iar populația este în stradă împotriva unei austerități mascate, în beneficiul aceluiași grup care a creat și forțat aplicarea în economia elenă a unor mecanisme financiare draconice.

    Creșterea permanentă a raportului Datorie/PIB, s-a întregistrat într-o dinamică inexplicabilă pentru o perioadă îndelungată, devenind din ce în ce mai mare pe un fond din ce în ce mai ridicat de sărăcie. De ce atât de puțini bani au mers către populație și cum ar fi trebuit ei să ajungă la populație? Câți dintre acești bani au ajuns la afacerile mici și medii și câți au ajuns în lumea politică? Care ar fi trebuit să fie mecanismul recomandat, pentru ca acești bani să ajungă la populație? Stiau cei din UE și din vestul “dezvoltat”, care ar fi calea economică corectă și mecanismele funcționale, când au acceptat să dea împrumut Guvernului grec?

    Să o luăm pe rând, pentru că este extrem de grav ceea ce se întâmplă în Grecia și cu siguranță situația va degenera zonal, așa cum am prevăzut cu câteva zile în urmă, iar în opinia mea și după cum arată informațiile puse cap la cap din “sistem”, Grecia, Europa și întreg globul vor demonstra “intransigența” față de circul regizat de Rothschild & Co. Războaie civile și armată pe străzi vom vedea curând.
    Banii nu au mers la populație, pentru că ea nu înseamnă nimic, populația era oricum datoare, ascultătoare și la îndemâna circuitului financiar al instituțiilor criminale mondiale, FMI, BM, BCE și pleiada de bănci afiliate sistemului țesut de ei. Interesul acestora a fost, este și va fi, să subordoneze pentru totdeauna guvernele, să pună oameni fără scrupule la conducerea acestora și să creeze o “uniune” de guverne, așa zis suverane, care să se supună unei forțe financiare din umbră, dar se pare că s-a mers prea repede și prea departe. Afacerile mici și medii nu au nici o importanță pentru acești șacali, pentru că oferindu-le lor bani, din cei tipăriți și împrumutați, acestea puteau face concurență marilor corporații și puteau ieși în stradă pentru a cere dreptul la competiție corectă, ceea ce nu era în interesul acestor magnați. Aceștia au distrus clasa de mijloc pentru a nu se mai putea crea o clasă economică progresistă și în felul ăsta să existe numai muncitori săraci și cei care să îi poată exploata, iar acești muncitori săraci să fie fericiți că au un loc de muncă (cel mai adesea prost plătit), uitând de viața socială și arătându-li-se pe fereastră un număr enorm de potențiali lucrători ce stau la coadă pentru a ocupa un loc de muncă, care să le ofere “fericirea” de a munci 12-14 ore, distrugându-se economic, social și cu sănătatea, după care sunt schimbați ca și numere, fiind lăsați în stradă, la îndemâna contribuabililor care încă mai muncesc, practic degeaba.
    Nu au avut în vedere țările dezvoltate un mecanism economic constructiv la nivelul uniunilor economice create, așa cum este și UE? Atunci să spună acest lucru și să explice popoarelor că sunt incapabili, și să lase oamenii cinstiți să-și construiască economia și țara așa cum vor, nu cum vor acești infractori veroși cu gulere albe. Niciodată nu ni se spune de suma împrumutată de către sistemul bancar, micilor și mediilor afaceri, din bani proveniți de la UE sau BCE, FMI, BM și alții, atât pe canalul băncii centrale cât și canalele paralele, pentru a vedea în realitate un raport devastator între ceea ce au împrumutat guvernului grec, de exemplu și cât au împrumutat aceste bănci unor entități incipiente de afaceri.
    De ce trebuie ca instituții financiare ancorate la interese private în totalitate, să împrumute statul grec și alte guverne, dacă discutăm de capitalism, de dezvoltarea sectorului privat, de investiții, de dinamică economică, de scăderea șomajului, de ridicarea nivelului de viață al celor ce muncesc…. toate rămânând doar minciuni capitaliste care au infectat pentru o perioadă popoare întregi și asta o vedem și în România, unde “sentimentul economic masochist”, îi face pe cei mai săraci să creadă încă în acest sistem, ei nemaiavând nimic în farfurie. Fraudele s-au ținut lanț în acest sistem construit pentru un grup, frauda a fost legalizată la un nivel politic și economic și s-a declanșat o nebunie în centrul careia se află guvernul capitalist, pus de acești bandiți financiari internaționali pentru a manevra taxele acumulate în interesul acestei așa-zise elite. Presa arondată capitalistă, anunță că guvernele au “pierdut” banii din taxe, în fraude în cârdășie cu marile corporații, iar Italia are cele mai multe procese în acest sens și cele mai mari sume implicate, decât oricare altă țară europeană, chiar incluzând Grecia…
    Ca un exemplu in acest sens, publicatia italiana The Local, arăta că în prezent sunt pe rol 61 de investigații majore, numai ce se știe, de fraudă enormă, implicând fondurile UE, care nu poate fi ceva necunoscut pentru liderii financiari ai acestei uniuni a morții subite. Acest număr de infracțiuni majore, depășesc cu mult pe cele din România și Bulgaria, împreună…
    http://www.thelocal.it/20150605/five-insane-ways-europes-money-was-blown-in-italy
    Din păcate, acești măgari care au înrobit Grecia și alte țări periferice, vor sta după perdea și vor privi mulțimile luptând în stradă, omorându-se cu poliția și jandarmeria care sunt plătiți din banii contribuabilului și sunt oameni ai aceluiași popor, cu credința că se va face dreptate, dar realitatea este alta. Orice răspuns este împotriva FMI, pentru orice om cu cunoștințe economice medii. Foștii politicieni greci nu trebuie să fie scoși din ecuație, ba chiar anchetați pe acest subiect.
    Incepe dansul morții pentru sistemul capitalist occidental iar Grecia dă startul…
    Aici au adus “eminențele cenușii” din finanțele capitaliste, zone întregi ale globului și din acest motiv asistăm la o înarmare fără precedent a zonei sud-est europene și centrale, de către americani. Oare se așteaptă ei la ceva legat de mișcări violente care vor avea loc? Eu cred că știu că li se apropie ceasul….
    articol de Adrian Coșereanu/http://www.alternativaromaniei.com/
    Atenție greci ! ; Pe site-ul http://www.drwilliammount.blogspot.ro/2015/07/obama-missed-tomato.html există informații că Victoria Nuland, secretarul de stat american, poreclită deja Ingerul Morții , cea care a pus în scenă revoluția sângeroasă din Ucraina, este în Grecia cu 300 agenti CIA sub acoperire pentru a pregăti asasinarea liderilor greci și a porni o revoluție sângeroasă la fel ca în Ucraina. Ea ar dispune de 500 mil. dolari pentru aceste operațiuni, bani cash ce sunt în deja în Grecia (ambasada americană – 200), Macedonia( 150 ) și ambasada din Albania ( 150 ). La nevoie are la dispoziție până la 3 miliarde. Mă gândesc că aceste operațiuni se vor pune în mișcare dacă liderii greci nu ajung la nicio înțelegere cu ,,cămătarii” internaționali și vor hotărî să se orienteze spre Rusia-China.
    Cazul României
    Cazul României este aproape similar cu al Greciei. In 1990 România nu mai avea datorii externe, ba chiar câteva miliarde de dolari în cont precum și o industrie, așa veche cum o blamează unii în prezent – cu toate că erau sectoare și fabrici profitabile – și o agricultură irigată. Acea perioadă a fost o oportunitate enormă pentru noi ca națiune să atingem un nivel înalt de trai, DACA țara ar fi fost condusă de români devotați, responsabili și profesioniști. Dar țara a încăput pe mâna unor ideologi aroganți și depășiți de problemele economice, la început, pentru ca apoi să încapă pe mâna unor trădători fără scrupule aflați în slujba corporațiilor și guvernelor străine.
    In prezent România este o enclavă din care corporațiile lumii fură cu lăcomie toate bogățiile ce ne-au mai rămas: aur, argint, cupru, uraniu, wolfram și metale rare, petrol, gaz natural, lemn, cărbune, etc. dar mai ales banii din munca poporului. Iar asta se face cu acordul și sub supravegherea guvernelor capitaliste ce s-au succedat, sub sloganul ,,Investitorii crează locuri de muncă”. Locuri de muncă foarte prost plătite unde românii au ajuns sclavii patronilor, le este frică să sesizeze abuzurile de orice fel exercitate asupra lor, unde sunt supravegheați cu camere video, fără pauze de masă muncind 12-14 ore pe zi, zi de zi, unde legislația este încălcată flagrant iar instituțiilor statului nu le pasă. De investitori nu ai voie să te atingi, nici măcar să le ceri să-și plătească taxele și alea mici, pentru că majoritatea firmelor mari funcționează pe profit ZERO sau în pierdere, pentru că profitul gros îl deturnează prin diferite tertipuri în off-shoruri exotice, iar statul român, această entitate care are rolul să ne protejeze pe noi cetățenii acestei țări, se face că nu vede.

    In 25 de ani politicienii și ,,afaceriștii” români s-au îmbogățit cât două, trei generații de nemți sau francezi, în timp ce 90% din populație este la limita supraviețuirii, trăind de la lună la lună pentru a plăti facturi la utilități tot mai scumpe, datorită privatizărilor și programelor dictaturii de la Bruxelles. Sistemul de sănătate, subfinanțat – cu toate că impozitul pe salarii și pensii este enorm de mare – este de cea mai proastă calitate, ceea ce a făcut ca cei mai buni medici să plece din țară pentru a avea o viață decentă și a le fi recunoscută valoarea muncii lor. Invățământul este învechit, plictisitor și corupt. Poți avea diplome pe bani, așa cum și-au luat toți analfabeții din politică, inclusiv doctorate. Programele sunt adaptate după normele Bruxelles-ului pentru a le spăla creierele copiilor că acest sistem socio-economic este cel mai bun, pentru a nu-și mai bate capul mai târziu să conceapă cumva altul…. Pământul este vândut bucată cu bucată, pădurile la fel sau sunt rase de la sol. Sistemul actual neocapitalist a ajuns precum dogma bisericii : Nu mai ai voie să-l critici ! Mass-media toată este antinațională, propagă ideologia democrației occidentale cu vehemență, fiind finanțată de marile corporații media occidentale, unde adevărul este doar unul și cine-i împotrivă este etichetat extremist, comunist, bolșevic, fascist, terorist, etc.
    De banii împrumutați de guvernanți nu ne-a întrebat nimeni dar în schimb TREBUIE să-i plătim. Ne-a spus cineva ce s-a făcut cu acești bani? Nu, pentru că ei s-au sifonat ca și în cazul Greciei. Ultimele tranșe de acum vreun an, doi în urmă au ajuns direct la BNR, la Isărescu care a cumpărat certificate de trezorerie americane și care după prăbușirea dolarului vor fi hârtii de șters la c…Astfel, banii dați poporului român s-au întors la ei iar noi am rămas datori. Nemaipunând faptul că acești așa-ziși bani, fizic nu există, ei sunt cifre în calculator.

    V-ați întrebat vreodată de unde au atâția bani acești creditori mondiali? FMI, Banca Mondială, etc. Cum de la ei nu se termină niciodată iar la toate țările occidentale se termină? Ei crează banii din aer, fără nicio acoperire și împrumutând țări, ei le îndatorează, astfel poporul respectiv creind valoare pentru Ei, în același timp spoliind țările respective de resurse. Acum înțelegeți de ce aceste împrumuturi nu mai trebuiesc returnate?
    Serviciile așa-zis secrete sunt defapt filiale ale CIA și MOSSAD. Această țară nu mai are secrete naționale. Tot ce am avut secret din toate domeniile ne-a fost luat și duse la Washington sau Tel Aviv. Aceste servicii sunt folosite pentru a spiona populația ca nu cumva să existe vreun pericol de răzmeriță naționalistă și oportunitățile oamenilor de afaceri români, pentru a le distribui corporațiilor străine; pe politicienii naționaliști sau pe cei care nu trebuie să se îmbogățească prea mult și care nu mai ascultă de ,,partenerii noștri strategici”. Armata care era ,,brațul înarmat al poporului” acum este o unitate de bodyguarzi ce păzește transporturile de droguri din Afganistan ale armatei americane sau reginei Marii Britanii (amanunte aici : http://burebista2012.blogspot.ro/2014/08/heroina-afgana-si-cia.html ), cei care luptă împotriva terorismului creat și finanțat de NATO, în special de CIA și Mossad, iar în caz de conflict pe teritoriul țării ar apăra proprietățile corporațiilor străine: Chevron, Exxon, OMV, Enel (italiană), Distrigaz, Apanova (franceză), pădurile, lacurile, terenurile agricole, clădirile care aparțin evreilor și ungurilor, etc. Iar poporul trebuie să se sacrifice pentru acest sistem cu ,,adevărat democratic” și să fim mândri că facem parte din UE și NATO….
    Cine nu crede toate astea să mă convingă că nu-i așa !

    Aceasta-i situația noastră dragi români. Dacă nu ne trezim și uniți să schimbăm toate astea, așa cum s-au ridicat grecii, peste 5 ani România nu va mai exista pe hartă, resursele nu vor mai exista, iar mulți dintre noi plecați în lumea largă. Cei ce vor mai rămâne vor fi sclavi pe viață împreună cu copiii lor, pe un teritoriu împărțit de puterile din jur.

    Atunci strămoșii noștri ne vor blestema din mormânt, pentru că sacrificiile lor au fost degeaba !
    Treziți-vă până nu este prea târziu !

  3. Multi se intreaba oare cat timp ii va trebui Romaniei sa iasa din cosmarul in care se afla acum.

    Am sa va spun:
    Intre 20 si 40 de ani pentru a reveni la ceea ce am fost in decembre 1989

    PS. Sunt inca aici, dupa ce am fost bine iradiat….dar nu stiu pentru cata vreme…….clar nu pentru multa.

  4. Musiu ala Predoiu care a luat multime de bani ptr Noile Coduri se da cocos si cere ca I se iecsplice pe ce a kentuit gubernu 15 miliarde euroi „Creşterea datoriei publice guvernamentale a ajuns în 2014 la 59 de miliarde de euro. În mandatul său de premier, Victor Ponta a crescut datoria guvernmentală cu 15 miliarde de euro. Această împrejurare, combinată cu politica premierului de a opri investiţiile publice în economie, a amorsat o bomă care poate zdruncina economia naţională în anii care vin”

    Insa BNR zice asa : Balanţa de plăţi şi datoria externă – mai 2015
    Sold la 31.05.2015p Total datorie externă : 90 792

    http://www.bnr.ro/page.aspx?prid=10457

    si zicea asa : Balanţa de plăţi şi datoria externă – mai 2013
    Sold la 31.12.2012p Total datorie externă : 98 968 .

    Nu stiu cum calculeaza ei si cum se joaca cu graficele (eu prefer tabelele..) insa ca cum sa zic 90 792 azi , comparat cu 98 968 inseamna ca in cifre absolute datoria a scazut cu 8 176 lei ce ar face cam 1 816 euroi (la un curs supraestimat de 4,5)

    A se observa Predoiu si Andreea Paul nascuta Vass zic astazi de 15 miliarde de euro, bani pe care guvernul Ponta i-a împrumutat
    insa capital.ro la data de 26 iunie 2015 zicea ca Guvernul Ponta a crescut cu 10 miliarde de euro datoria publică valoare sustinuta si de http://www.realitatea.net/ in timp ce la 22 Mai 2015 NasulTV sustinea ca REALIZĂRILE lui PONTA! Curtea de Conturi | În numai doi ani, Guvernul a împrumutat 11 miliarde de euro, iar datoria pe cap de locuitor a crescut cu 600 de euro! insa in articol Concluziile se desprind din raportul de audit de performanţă al Curţii de Conturi (CCR) „Evaluarea managementului datoriei publice în perioada 2012-2014”. În doar doi ani, datoria publică a României a manifestat o tendinţă de creştere continuă, la finele anului 2014 ajungând la 65,94 miliarde euro, faţă de nivelul înregistrat la 31 decembrie 2012, de 54,38 miliarde euro. Adică guvernele ce au condus ţara în cei doi ani s-au împrumutat cu 11 miliarde de euro. .. din ian 2012.. adica si vremea MRU ului..

    Scuzati insa de la 10-11 miliade o crestere “pe sest” la 15 miliarde (adica un spor de 4 sau 5) in 2 luni este ceva greu de crezut. Adica Sehr Fut guvernu s-a impumutata – da chiaer asa nicie Iohannis, nice PDL altoit pe PNL, nice Predoiu, Vass sau Buldogu’ au au aflat la timp de imprumut? Si de la cine? !

  5. Trist , nu ? PSD-ul a castigat alegerile din decembrie 2012 cu 70% ca sa ajunga sinistrii astia doi sa-i rada in fata lui Ponta …
    Basescu si-a batut joc de 7,4 milioane de votanti la referendum dar Ponta a dezamagit mult mai multi oameni .

    http://www.cotidianul.ro/intalnire-de-gradul-zero-ponta-kovesi-coldea-264829/

    http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/ziua-nationala-a-frantei-sarbatorita-si-la-ambasada-din-bucuresti-ce-mesaj-a-transmis-victor-ponta.html

  6. DEUTSCHE WELLE: ”DNA NU ATINGE NICI CU O FLOARE EXPONENTII PUTERII OCULTE”

    laura+codruta+kovesi_249932Postul german Deutsche Welle radiografiază, într-un comentariu, extrem de aspru mișcările de pe frontul Justiției române, despre care afirmă că, prin DNA, nu deranjează adevărații rechini ai puterii nici cu o floare, în timp ce șeful de facto al SRI, Florian Coldea, e vinovat de corupție și implică și serviciul în afaceri subterane.

    ”Valul de arestări din ultimele luni, în special din lumea politicienilor, ofensiva DNA împotriva corupților pare a da dreptate declarațiilor pline de optimism ale lui Klaus Iohannis la început de mandat, cum că nu mai avem nevoie de MCV și că cel mai tîrziu la finalul mandatului său lupta împotriva corupției se va fi încheiat. Nimic mai fals” afirmă D.W.

    ”DNA nu a atins nici cu o floare exponenți ai puterii oculte. Ați auzit ceva de rău despre Virgil Măgureanu, fost șef al SRI iar acum un prosper om de afaceri? Dar despre Costin Georgescu, și el șef peste SRI? Dar despre George Maior, pînă de curînd directorul SRI? Teoretic, ultimii doi trăiesc din pensie, sau dintr-un salariu modest (1.000 de euro?) de înalt funcționar. Crede cineva asta? Nu cumva cei enumerați – sînt doar cîțiva pe care i-am numit -, plus o întreagă pleiadă de ofițeri și agenți acoperiți din fosta DIE, acum pensionari, plus agenții acoperiți din politică, justiție, presă, culte religioase, dețin informații vandabile de multe milioane de euro? Eu cred că da.
    Pe adevărații exponenți ai puterii oculte nu-i știe aproape nimeni, ei nu se afișează, nu și-au construit vile de neam-prost, nu conduc mașini de sute de cai putere, nu apar la televizor.
    I-au cunoscut președinții, șefii de guverne? Iliescu da, i-a cunoscut, nu pe toți, dar pe ei s-a sprijinit în preluarea și consolidarea puterii, și nu doar pe zîmbetul său larg împărțit exact pe cap de locuitor fesenist.
    Constantinescu dimpreună cu Convenția Democrată a fost doar o păpușă manevrată de sfori de puterea ocultă. Cu ultimele puteri, Emil Constantinescu a declarat la sfîrșitul mandatului că a fost învins de sistem. Altfel spus, de puterea subterană, necontrolabilă politic și neatinsă de justiție.
    Traian Băsescu a avut inteligența politică să-și apropie serviciile de informații, el însuși fiind mai aproape de sistem, altfel spus cunoscîndu-l relativ bine din interior. Tocmai datorită acestui fapt a reușit să dea un imbold luptei împotriva corupției, mai exact împotriva politicienilor corupți. Nici el nu s-a atins de sistem, de puterea subterană.
    Toți s-au întrebat și s-au livrat numeroase răspunsuri ce s-a întîmplat cu Traian Băsescu în ultimul an de mandat, în mod special în ultimele luni. Cei mai mulți au crezut că au găsit răspunsul în farmecele Elenei Udrea asupra președintelui. Cred că e un răspuns fals. Și mai cred că Elena Udrea nu a bătut cîmpii în totalitate atunci cînd l-a acuzat pe adjunctul pe atunci al directorului SRI, generalul Coldea, de corupție și afaceri subterane în care a implicat și serviciul de informații.
    Explicația “necunoscutului” Băsescu stă mai degrabă în faptul că fostul președinte nu a mai putut face față sistemului, unui sistem care nu-l mai vroia. Schimbarea la față a fostului președinte nu se datorează Elenei Udrea, așa cum cred masele și susținătorii săi inflexibili, ci faptului că sistemul l-a expulzat. Președintele jucător Traian Băsescu a fost de fapt și el, în final, învins de sistem.
    Pe sistemul Mafiei, mai întîi a fost avertizat, apoi “rugat” de impresarii puterii oculte să renunțe la rolul de președinte jucător, poate devenit incomod pentru siguranța sistemului, și să-și vadă de treabă la Cotroceni, ca președinte onorific.
    Pe acest pat germinativ a ajuns Klaus Iohannis președinte. A fost o surpriză de proporții uriașe, dacă vrem să fim onești cu noi înșine.
    Răspunsul, adevăratul răspuns la întrebarea cum a ajuns Iohannis președinte, nu-l avem nici acum. Dacă sîntem onești cu noi și cu ceilalți, trebuie să recunoaștem asta” mai spun analiștii postului. (B.I.)

  7. UN PROCUROR, să spunem PROCUROR X : „…domnule Popa, nu vreți să cooperați, eu știu că dumneavoastră nu aveți nici o vină, dar dacă continuați așa nu am ce să vă fac, știu că ați fost la momentul nepotrivit în locul nepotrivit. Am verificat și am văzut că nu ați beneficiat de pe urma acestei privatizări ….dar vă spun încă o dată că dacă continuați așa, o să aveți de suferit.” (fără îndoială, deoarece omul nu a “cooperat”, a avut de suferit – e în închisoare în prezent)

    AL DOILEA PROCUROR, să spunem PROCUROR Y, în amintirile unei doamne care a stat destul în închisoare: “…mi-a propus (PROCURORUL Y,n.n.) să mă scoată basma curată dacă voi declara că i-am dat mită lui Adrian Năstase… trocul era simplu: dacă declaram că Năstase a primit mită de la mine , aş fi fost scoasă de sub urmărire şi găsită nevinovată.” ( doamna nu a putut minţi, deoarece viaţa ei s-a întemeiat pe nişte principii… deoarece a decis să-şi păstreze demnitatea cu care a înzestrat-o Dumnezeu la naştere; i s-a dat suficient răgaz să se gândească la demnitate și principii în spatele ușii cu vizetă)

    AL TREILEA PROCUROR, să zicem PROCUROR Z ,amintit în depoziţia unui inculpat în faţa Înaltei Curţi: „La DNA mi s-a spus că voi deveni erou național dacă voi face declarații împotriva lui Adrian Năstase pentru că este un om care a făcut mult rău.”( omul nu a devenit erou naţional, este în închisoare ; din păcate pentru el, s-a născut, de asemenea, cu demnitate)

    Despre AL PATRULEA PROCUROR , să zicem PROCUROR W un caz mult mai sensibil, mult mai tragic, mult mai dezbătut în spațiul public, un inculpat spune, după 15 ani de procese : “…În primă fază îmi solicita să scriu ceva anume. I-am zis că nu pot să scriu ce nu știu. Îmi cerea să scriu că ăla a făcut și a dres, că știam că firma e fantomă, că știam că e o înșelătorie… nu știam, de unde să știu?! … Se enerva, rupea foaia de câte ori nu voiam să zic ce voia el. Se tot ridica de pe scaun. Percepția mea despre un reprezentant al statului era că trebuie să fie un om liniștit, care să stea pe scaun și să mă asculte. Dar el nu era așa” .( acuzata a solicitat , pentru procurorul respectiv, un control psihiatric. Poate că era bine să se facă, pentru că, în 2002, PROCURORUL W s-a sinucis, într-o stare de agitaţie extremă, aruncându-se de pe terasă , în prezenţa mamei şi a mătuţii sale, la o vârstă la care viața abia se deschide, exuberantă, pentru alții ).

    Despre al CINCELEA, al ȘASELEA ,al ȘAPTELEA PROCUROR, cei care au avut plăcerea de a-i cunoaște nemijlocit, spun: că au fost ținuți nemâncați ore în șir, până li s-a făcut rău și-au leșinat ; că nu au fost lăsați să meargă la toaletă; că au fost anchetați în timpul nopții, lipsiți de somn, până când nu au mai știut de ei.

    Majoritatea procurorilor de mai sus sunt procurori tineri. Șefii lor sunt oameni tineri. A fost necesară această infuzie de sânge proaspăt , ca să rupem odată cu trecutul sinistru . Despărțirea de trecut s-a făcut brutal , cu predare-primire doar formală, nu și de fond. Și atunci, întreb din nou: PE EI CINE I-A ÎNVĂȚAT ? De unde au ”prins ” ei metoda prin care obții mai repede o semnătură pe declarația contrafăcută , dacă nu lași inculpatul să meargă ore în șir la toaletă? Dacă nu-l lași să doarmă când îi cade capul pe masă? Dacă nu-i dai de mâncare, deși îți spune că suferă de diabet? Dacă-i pui sub acuzare copilul, nevasta, fratele, chiar dacă știi bine că nu au făcut nimic?

    Doamna Nuland ne explică, plină de entuziasm, că există ” un parteneriat” între statul nostru de drept și statul lor de drept, despre cum trebuie să anchetăm corect corupțiile de tot felul .Crede doamna Nuland că îi mai poate învăța ceva finețuri pe băieții și fetele de mai sus?

    De-aia spun, doamnă Nuland… poate fi și invers, și parteneriatul ar putea viza și cam ce ar putea să învețe ai dumneavoastră de la ai noștri. Sau ai dumneavoastră, care n-au fost comuniști vreodată , cunosc -ce surpriză! – metodele astea și le aplică de mult?

  8. Nu am stiut pana acum de aceasta scoala de vara. Este cumva primul an? Desi ma indoiesc. O sa ma interesez mai mult si de activitatile ei si poate reusesc sa-mi trimit copilul. Mi-am propus de ceva timp sa-i caut ceva interactiv si totodata educativ pentru vara.

  9. Alinuta Si Sindromul Vacii nebune

    Uniunea Europeana, pe langa efectele crizei din Grecia, s-a mai confruntat zilele acestea cu un fenomen generator de ingrijorare pentru soarta acestei constructii politico-economice si sociale pe batranul continent. Brusc, in spatiul carpato-danubian s-a inregistrat un exod masiv, in goana copitelor a efectivului bovin din Romania, amintind de fuga din Egipt, turmele de vite alergand innebunite catre granita de nord a tarii, respectiv granita cu Ucraina, acaeasta deplasare a lor fiind si cauza unui cutremur de magnitutea 4,5 pe scara Richter produs in Marea Neagra.

    Misterul a fost delegat atunci cand cornutele, presupus a fi atinse la filoxera de sindromul vacii nebune, au fost oprite la granita de organele politiei de frontiera si cele vamale. La interogatoriu si apoi intr-o conferinta de presa purtatoarea lor de cuvant, celebra Balana de Plescoi, a declarat ca aceasta decizie a lor de a scapa cu fuga in Ucraina a fost luata ca urmare a validarii de catre Parlamentul Romaniei a lui Me Re Unghiera in functia de sef al SIE si accederea lui pe aceasta cale la fondurile de protocol ale serviciului. In aceste conditii bietele vacute, stiind apetitul agentului secret pentru carnea de vaca cu care l-a intarcat ma-sa, au decis ca este mai bine sa moara ca martire intr-un razboi civil decat sa fie supuse pohtelor culinare ale macelarului de la SIE, mai ales in conditiile in care ele sunt vaci pentru lapte nicidecum pentru carne.

    Toata aceasta aventura s-a terminat cu final fericit atunci cand purtatorul de cuvant al SIE le-a asigurat pe patrupedele ingrozite ca nu au niciun fel de probleme, deoarece rejiltuitul lui sef, Me Re Unghiera, este innebunit dupa vacuta bautoare de bere de Kobe, carnea de Baltata neaos mioritica standu-i pur si simplu in gat. La aceasta explicatie vacile au decis sa se intoarca acasa. Avand in vedere totusi socul prin care au trecut, soc care le-ar putea produce o stare de stres care sa afecteze viitoarea productie de lapte, vraciul paranormal prezidential Aliodor a recomandat ca tratament vacarilor romani, citirea inainte de culcarea vacilor, a catorva pagini din cele doua carti scrise si publicate de d-l presedinte Klaus Yohannis, in lectura autorului. Se pare ca acest tratament da roade, la auzul vocii prezidentiale vacile adormind cu un zambet fericit pe bot la ideea ca si-au luat tara inapoi.

    Concomitent cu aceasta miscare in masa a vacilor, esicherul politic dambovitean priveste cu aceeasi ingrijorare si la manifestarile coopresedintei struto-camilei liberalo-pedeliste, duduia Alinuta Gorghiu, care pare a fi atinsa de acelasi sindrom al vacii nebune. Aceasta, marcata profund de esescul luarii cu japca a puterii prin inscenarile deneist-gestapoviste ale Codrutei, dar manata de la spate de bucuria cu care a primit vestea demisiei d-lui Ponta din fruntea PSD, a iesit din nou balind isteric pe micile ecrane si, in acompaniamentul leit motivului „Ponta, demisia”, i-a prevazut acestuia sfarsitul a la Ernst Rohm, pe care Hitler l-a impuscat cu mana sa in timpul actiunii Noptii Cutitelor Lungi. Ca rezerva totusi la aceasta solutie, in cazul in care nu s-o gasi in PSD niciun Hitler sau macar un Brutus, tot pe model nazist, Alinuta mai are in vedere Noaptea de Cristal, incendierea Parlamentului Romaniei si punerea in carca lui Ponta a acestei actiuni, Solutia Finala aplicata de nazisti evreilor, sau daca nu si nu, pana la urma o tranta dreapta intre ea si Ponta. Mai grav la Alinuta este faptul ca lecturarea inainte de culcare a cartilor d-lui presedinte nu are absolut niciun efect asupra acesteia, ea suferind de grave insomnii, urmate dimineata de iesirile publice cu marota „Ponta, demisia!”. Boboreanu’ si partenerii straini ii doresc totusi grabnica insanatosire mai ales ca unii o vad pe nebuna drept succesoare a lui Ponta in viitorul guvern de sorginte basista.

  10. Am făcut recent o paralelă între situaţia României după “revoluţie” şi situaţia Greciei în criza financiară profundă în care se află. Trebuia să vorbesc de fapt despre un anti-paralelism. Oricum, situaţia de catastrofă naţională nu se schimbă nici pentru noi, nici pentru ei. Doar se adaugă complexitate în mecanismul de cauzalitate. Jacob Soll, profesor la universitatea din Southern California, este autorul cărţii “Socotelile : Responsabilitatea financiară în procesele de înălţare şi de prăbuşire ale naţiunilor” (“The Reckoning: Financial Accountability and the Rise and Fall of Nations”). Domnia sa a publicat foarte recent în NYT articolul http://www.nytimes.com/2015/07/15/opinion/germanys-destructive-anger.html?action=click&pgtype=Homepage&module=opinion-c-col-right-region&region=opinion-c-col-right-region&WT.nav=opinion-c-col-right-region&_r=0 El confirmă ce spune “Troika” : Datoria suverană a Greciei nu poate fi plătită decât prin cifre mai bune la export. Dar în cazul României, acele numere foarte bune ale exportului chiar existau până în 22 decembrie 1989. Şi nu erau cifre inventate! Am vorbit pe 21 ianuarie 2015 cu un pensionar cheferist când mergeam la CNSAS. „Păi de ce mergi domne la ăştia ? Chiar îi crezi ? CNSAS-ul nu este decât o instituţie de manipulare a opiniei publice. Am lucrat în CFR la serviciul Mişcare. Înainte de 89, trenurile de marfă duduiau pe calea ferată, iar vapoarele în portul Constanţa nu mai pridideau să încarce produsele noastre industriale!” Şi caietele de comenzi ale întreprinderilor socialiste erau pline, adaug eu detaliul acesta important. Unii în Germania asociaţi cu inceptul păcălelii chemată “darul tancului Leopard” ştiu bine cum a fost procesul politic violent, care ne-a afectat pe noi radical, ireveresibil, către pierzanie, printr-un artifact de “revoluţie”. Articolul din NYT relevă că unii lideri de vîrf din Germania manifestă acum o nervozitate cumplită! Presimt că veni-va timpul socotelilor şi pentru ei ?

  11. In fine, nu este (inca) Corina Cretu, dar avem, totusi, o femeie la conducerea, fie si interimara, a PSD. Sa nu se inteleaga ca orice femeie este mai buna decat orice barbat, dar si reciproca este perfect valabila. (Z)
    Oricum, este bine ca publicul sa priveasca si (sper eu) sa vada diferenta intre Rovana (sau Rowana -nici acum nu stiu cu precizie) Plumb si mascotele de tip Barbie – Alina Gorghiu si Elena Udrea.
    Poate ca daca la PNL ar fi fost Andreea Paul Vass, Rovana (sau Rowana) ar fi avut cu cine sa stea de vorba, fie si in contradictoriu.
    ….In rest, regimul Basescu continua, dupa ce a fost preluat, din mers de Yohannis.

  12. La vremea anului 1185 în Munţii Haemus (Balcanii), cronicarul Nicetas Choniates Akominatos relevă existenţa incantaţiei: „Dumnezeul neamului bulgarilor şi vlahilor a binevoit şi a încuviinţat scuturarea jugului celui de demult […] să pună mâna pe arme şi să pornească asupra romeilor şi pe cei prinşi în război să nu-i cruţe, ci să-i înjunghie şi să-i omoare fără milă”. Întrucât certamente zona aceea era locuită de vlahi care vorbeau româneşte, putem bănui că incantaţia era pe româneşte. Mai mult, avem o consemnare încă din secolul VI despre o frază spusă pe româneşte în Munţii Haemus! Pentru că din mărturia lui Nicetas Choniates se subînţelege că “bulgarii” aceia pricepeau incantaţia, atunci Răscoala lui Petre şi Asan trebuie să fie interpretată şi ca dovadă (numai o singură fază) a procesului prin care “bulgarii” au devenit istoriceşte din vlahi. Scriitorul Radu Petrescu din Şcoala de la Tîrgovişte spunea că dacă, şi acum, elita militară dură ar fi îndepărtată, bulgarii ar începe să vorbească româneşte.

  13. ZeV

    depinde de femeie …. Ca iar imi amintesc de Golda si observatia vecinului G (plontonermajur) „dom’le asa o muiere baga in viteza o companie de generali!!” .
    Adica voi a zice ca un sef politic trebe musai sa fie un individ/a „alfa”

  14. Luminița Arhire

    ref la cazul W …
    Dupa cate tin minte – presa citita si emisuni tv.
    W s-a dus la @@@@@ zicand ca este un caz de genu ori la bal ori la spital. Adica osos asuma riscuro Ce fol de riscuri ? Pai am vazut inregisterarea incercari de perhcezitie. W catre L : sas plece inbitatii ti! Sa nu mai filmezne!
    L catre W : sunt invitatii mei, invit pe cine vreau. Tu fa perchezuitaia ca nu iti stam in cale!
    W catre L : sa plece ca altfle nu pot face perchezitia!
    L care W : Raman. fa perchezitia!
    W :daca e pe asa io plec!!!

    Intrebare : de ce nu a facut perchezitia?! Oricare ar fi fots rezultatul avea martorii preconstituiti cu care venise, avea cei 2 ziaristi martori de partea perchezitionatului si mai avea fiolmarea. Era acoperit!!! „Dom’le nu era nimic de gasit” (in plus catre sefi :pai daca a avut timp sa aranjeze cu ziaristii a avut timp si sa scoata proce material din casa..) Daca gasea .. „ia domnu’ cameraman ia explica matale cum ai ajuns sa ilmezi scena asta!”

    Dar nu .. aplecat lasand sa planeze o intrebare asupra onestitatii sale :DE CE NU A FACUT PERCHERZITIA?! Fiindca nu avea „cum sa gaseasca” dovezi cu martori „neutri” si filmare care sa probeze…

    In plus vorba cu ori la bal ori la spital nu imi place Arata pe unu dispus sa treaca peste probe si proceduri. Adica la o adica sa comita abuzuri…Ma prg inmteleg ca un procuro care seia „de cine nu trebe” isi poate asuma riscuri INSa nu inteleg cum poate ajunge „la bal” daca nu are si sprijin in „sistem” .
    Pri la bal orila spital imi sugereaza ca „sostemul” insusi era divizat

    Apoi mai este faptul ca tot mitul se bazeaza pe interpretario care „uita” ca in acelsi timp cu defenestrararea in apartament se aflau mama si matusa procurorurului.. si ca multa cerneal;a s=-a cheltuit in urma afirmatiilor Simonei Fica .. jurnalista aia care scria ca EBA ar fi cumparat o vila de 900 milioane euroi ! (Scuze da 900 milioane este o suma exagerata. Fiica nu prea le are cu ordinele de marime!!)

    Si cam de aici i se trage si mabilei noastre gazde. Ca in legtaira cu cazul anchetata de W .. gazda a zis ca nu crede in arestarile de vineri – adica se aresteaza vineri, advocatii is plecati in WE.. pana luni areatatu este la „do[pzotie” fara un avocat … Da dupa cum se vede se popate si mai rau : …domnule Popa, nu vreți să cooperați, eu știu că dumneavoastră nu aveți nici o vină, dar dacă continuați așa nu am ce să vă fac, știu că ați fost la momentul nepotrivit în locul nepotrivit. Am verificat și am văzut că nu ați beneficiat de pe urma acestei privatizări ….dar vă spun încă o dată că dacă continuați așa, o să aveți de suferit.” adica vinovat nevinovat calu trebe terminat!! Dupa 50 de ani oamni tineri fara legatira cu Ana Pauker

Lasă un răspuns