Albu’ ca Zăpada

Unknown-1

Zilele trecute, la televiziunea lui George Păunescu, Albu’ ca zăpada afirma: ”Nu există procuror sau judecător care să poată spune <<Băsescu mi-a cerut să-l fac pe Tăriceanu sau pe Ponta>>”. E adevărat, eu nu am fost adăugat pe această listă. Cei cu memorie bună, isi aduc aminte insă de cererea imperativă de schimbare a presedintilor Camerelor, formulată de el, după alegerile prezidentiale din 2004. Cum incercarea de schimbare a Regulamentelor parlamentare nu a reusit, a urmat actiunea procurorilor lui Daniel Morar. Inceperea urmăririi penale impotriva mea in Dosarul „Mătusa Tamara”, in care, – ulterior – am fost achitat, a determinat demisia mea de la conducerea Camerei.

Povestea cu „nu există procuror sau judecător care…”, repetată obsesiv, este un basm pe care il pot crede doar copiii. Basescu nu avea nevoie să vorbeasă DIRECT cu procurorii sau judecătorii. Avea – se spune – o armată de consilieri sau de ofiteri la SPP, la STS sau la servicii, care puteau să o facă. Cândva, ar putea să apară astfel de detalii.

Băsescu incearcă acum să rescrie propria istorie, căutând să steargă episoadele murdare. Nu va reusi. Cei 10 ani ai regimului Basescu vor rămâne in istorie cu numerose pete negre.

37 de gânduri despre “Albu’ ca Zăpada

  1. Praful in ochi pe care ni l arunca Basescu de atata amar de vreme ma pune oe ganduri ! Oare e satana? Atat de idioti suntem incat sa credem ceea ce acest ignorant ne serveste la mic dejun, pranz si cina? Suntem indivizi cu scoala, multi dintre noi foarte bine instruiti, oameni care au principii sanatoase chiar daca nu detinem demnitati in acest stat ca el, avem totusi o pregatire care ne salveaza de hepatita virala pe care o scuipa, scuza ti expresia acest monstru! Aveti perfecta dreptate , caracatita care a murdarit Romania are tentacule imense! Nu pot decat sa ma rog pentru acest individ lipsit de cel mai elementar bun simt!

  2. ..Din pacate, inca nu am ajuns sa ne citim propria istorie.
    Istoria inca se scrie. Sa vedem cine si ce mai scrie in prezent si in viitorul apropiat. Un viitor tare cetos cu tente intunecate…

  3. În Botoșani aşa l-au schimbat pe C. Conţac, şeful CJ din partea PSD. A fost un proces lung terminat în 2012 toamna. Răzvan Enache este unul dintre ofiţerii SRI care au urmărit cazul cu interes. Urmam eu împreuna cu viceprimarul PSD Cosmin Andrei dar nu am raspuns provocarii SRI.
    Concluzie- Ori controlam serviciile ori ne meritam soarta!

    Acum citeva zile, Ionel Nitu, ex analist SRI pina in 2012, om pensionat inainte de termen anunta un nou ONG care va promova cu succes relatiile cu US. Fiind analist pina in 2012 sunt curios daca a avut legatura si in ce masura cu amestecul distopic al SRI-DNA in actul de justitie si in actul de guvernare.

  4. Atasez cateva comentarii interesante de pe site-ul DC News referitoare la îndoctrinarea procurorilor romani in SUA :

    http://www.dcnews.ro/catalin-ivan-candideaza-la-efia-psd-ce-spune-despre-demisia-lui-victor-ponta-replica-gabrielei-firea_480116.html

    Nicu Ioanitescu · Top Commenter

    Ar fi interesant de stiut de ce ar vrea americanii SA FACA RAU stangii romanesti, psd-ului, mai ales ca doctrinar nu-i o mare deosebire de PD+PNL iar, in extenso, ar fi evident un rau Romaniei.
    „Emerging Donor Challenge Fund”…..ati auzit de astia ? Ei bine este ONG-ul american prin care sunt platiti agentii CIA ( la noi, mai ales PROCURORI), cei specializati in destabilizarea regimurilor.
    In targ circula doua asa zise „eventuale motivatii”:
    1. SUA ar pregati provocarea unui razboi real cu rusii la distanta mare de teritoriul lor. PSD-ul ar fi prea nationalisti ori ei au nevoie de niste slugi total in genunchi care sa nu ezite sa trimita populatia de romani drept carne de tun !
    2. Evreii pregatesc un „plan B” pentru eventualitatea, nedorita de nimeni de altfel, in care Islamul imping Israelul in mare. Au nevoie de un teritoriu devastat, cu populatie supusa, in care sa poata aduce cca. 6-7 milioane de evrei.
    Sa fie oare vreun sambure de adevar ? Am indoieli….dar….

    Reply ·

    · 6 · 3 hours ago

    Maia Blaj · Top Commenter · Works at Self-employed (sau pe romaneste liber profesionist)

    S-ar putea sa ai dreptate. PSD mai are o urma de nationalism prin sutinatorii ei. Ceea ce ne-a spus madam Nuland, ca procurorii nostri sunt INDOCTRINATI in SUA m-a ingrozit. E clar ca aia vin cu o LISTA de sarcini – cine trebuie decapitat, cine trebuie arestat, cati ani de condamnare…cazul Nastase este clar. nu numai ca l-au condamnat la ordin, cu probe furnizate de Trezoreria SUA, dar i-au dat si interdictie in viata politica, stiind ca PSD cu el la conducere ar fi greu de distrus. SUA se manifesta ca o tara cotropitoare, iar unii din politicienii nostri ca niste slugi ale colonizatorilor.

    Reply ·

    · 6 · 2 hours ago

    Edfsdf Dfgdgg · Top Commenter

    O teorie asemanatoare s-a mai vehiculat pe la mijlocul anilor ’90. Uluitor este faptul ca multe lucruri se adeversc, daca e sa depanam numai evenimentele din ultima vreme. Poate ca a sosit timpul ca sa luam pozitie impotriva gangsterismului politic, dar nu numai, practicat de SUA. Nu este prima data cand acestea incalca vointa unor natiuni exprimata printr-un scrutin democratic.

    Reply ·

    · 3 · 26 minutes ago

    Nicu Ioanitescu · Top Commenter

    „Emerging Donor Challenge Fund”…..ati auzit de astia ? Ei bine este ONG-ul american prin care sunt platiti agentii CIA, cei ce trebuie sa destabilizeze Romania , MAI ALES PROCURORI !

    Reply ·

    · 2 · 3 hours ago

  5. Nicio faptă nu rămâne fără consecințe, iar președintele Traian Băsescu știe asta. Nu încercă să șteargă cu buretele istoria, ci s-o cosmetizeze, în speranța că efectele faptelor lui din trecut nu vor avea consecințe catastrofale. El este exact ca hoțul sau criminalul care vizitează locul faptei. În fond T.B. aduce în discuție cel frământă cel mai mult, din dorința de a vedea și a înțelege ce se mai întâmplă cu ticăloșeniile trecutului său. Eu îi sugerez să nu se grăbească că va veni nota de plată.

  6. D-le Nastase , reprezentantii statului politienesc si cei care se afla in spatele tuturor abuzurilor din Romania sunt : Kovesi , Coldea , Blaga , Macovei , Iohannis si Basescu . Sponsorii sunt Zoltan Teszari ( patronul Rcs – Rds ) si domnul din poza de mai sus care-i baga limba in ureche lui Basexu !
    Legaturile dintre acestia sunt cunoscute si arhicunoscute ; la fel si modul de operare .
    Cel putin asta este imaginea pe care mi-o formez eu din media , un oarecare .
    Atata timp cat acesti indivizi se afla la butoane , nu va fi dreptate !

  7. Din pacate nu este Istorie .
    Romania este condusa si astazi , 14 iulie 2015 , de Securitate .
    Nu , nu este Securitatea lui Teohari Georgescu , a lui Pintilei si sefului de regiune Cluj , Patriciu , care cerea maiorilor sai ” sa dea de pamant pe loc cu chiaburii ” ( adica impuscarea pe loc a taranilor arestati , sub pretextul fugii – a ucis Patriciu la lume – cate 3 tarani la Bistra , 4 la Lapugiu – fiu si tata , 4 la Sancrai samd etc etc ca s-a auzit si la Bucuresti si l-au schimbat in 1952 ) , este urmasa ei .
    Este urmasa Securitatii ” nationale ” a anilor 1970 , cu cadre recrutate din Facultatile de Literatura ,de Istorie , in plus de scoala de la Baneasa , ofiterii in costum , eleganti , care , pentru a nu se plictisi , convocau elevi de liceu noaptea pentru a-i face sa semneze ca devin informatori , puneau camere de filmat in camerele inginerilor est-germani si francezi veniti la construirea uzinelor distrandu-se cu scenele porno cu localnice , aratate , cu mandrie , protipendadei , in plus de hartuirea neo-protestantilor , a purtatorilor de plete , a ungurilor , terorizand un liceean suspectat ca ar fi vorbit cu turisti straini sau ca ar fi vrut sa vanda dolari ” Shop” -ului local etc .
    Asta era Securitatea epocii fericite a lui Ceausescu , persecutata fara mila de dictator in anii 1980 , obligata sa fugareasca hotii de porumb pe camp , sa opreasca putinele Dacii cautand stiuleti , sa sperie muncitorii in fabrici pentru ca incepeau chiar muncitorii sa maraie ca nu curent , nu apa calda , nu unt , sa faca rapoarte citite direct de Ceausescu despre moartea a 30 de vitei imprastiati de furtuna pe camp ( nu radeti , au gasit ” vinovati ” , sefii de CAP si IAS , rasi in cap si zeghe in ziare locale ) ; sa nu uitam vanarea doctorilor aproape de pensie pentru ca luau mita oua si covoare ….
    Astazi avem o Securitate un pic mai evoluata , cu alte nume dar care a pastrat obiceiul stramosilor ei de a se amesteca in tot ce nu tine de ea : ” cine este numit seful Directiei Sanitare ? ” – ” il lasam sau nu ? ” , ” cine este profesorul titularizat la Caracal ? ” – ” merita sau nu titularizarea ? ” , ” cine e asta care-si trage pensiune turistica in Valisoara , cine a aprobat ? ” la Vama cu cine il inlocuim pe asta ? ” ” testul psihologic al aluia cunoscut de noi in 1983 , cu probleme , la scoala de soferi – blocati-l ” ” cum de i se da contractul repararii drumului de la Crasna lui Mascasan si nu lui Romitan ? ” etc etc .
    Aceeasi Securitate se ocupa , la ordin , de distrugerea rivalilor desemnati de conducerea ei .
    Pacat de tara noastra .

  8. Foarte curios, aud doar nume arhicunoscute de barbati vehiculate pentru eventuala ocupare a functiei de presedinte al PSD.
    Aud despre Zgonea (un politician prea mic si sters pentru un razboi asa de mare), sau despre Serban Nicolae (putin convingator in spatiul public-probabil urmare a unui mic deficit hormonal – similar cu cel specific domnului Titus Corlatean), sau despre Catalin Ivan (un tanar inca crud, foarte departe de maturitatea politica, dar inzestrat cu mult tupeu).
    Ciudat, in afara de mine, nimeni nu vorbeste de excelentul politician pre numele sau Corina Cretu. Un europarlamentar bine apreciat si respectat in toate familiile politice europene, un profesionist in materie de proceduri europene, un politician vizibil cu discurs elegant si demn, care impune incepand chiar cu simpla prezenta in spatiul public.
    Nici macar doamnele blogului, nu prea vorbesc de Corina Cretu.
    Sa fie, uneori, doamnele, chiar mai misogine decat barbatii ? (Z)

  9. Basescu si democratia sau vaca si Constitutia

    Basescu rederitor la declaratia lui Ponta ca o demsie din functia de premier ar echivala cu o tradare a electoratului :

    Ponta, te rog, trădează-mă !!!!!
    [………………]
    Mincinosul naţional încearcă să ne convingă că, dacă ar demisiona, ar trăda electoratul.
    Bietul mitoman a ajuns să creadă şi vrea să convingă o lume întreagă că el a fost ales de popor.
    Nu, dragule, pe tine nu te-a ales niciun popor, ci te-am desemnat eu pentru funcţia de PM respectînd principiul constituţional că o alianţă care a cîştigat alegerile cu 68% poate propune premierul.
    Acum nici măcar alianţa USL care a cîştigat alegerile nu mai există, deci tu cam vii de nicăieri la Palatul Victoria. Nu îndrăzni să mai vorbeşti de legitimitate cînd alianţa, dar şi înţelegerea politică ce te-a propulsat au dispărut.
    Între timp, ai devenit şi singurul PM din Europa urmărit penal.
    În concluzie,
    nu poporul te-a făcut PM, ci eu te-am desemnat pentru această funcţie, iar Parlamentul a aprobat propunerea mea.
    De aceea, te rog, TRĂDEAZĂ-MĂ PE MINE, care te-am desemnat, demisionînd şi nu trăda interesele ţării tale rămînînd în funcţie.

    (pagine de faceclabuci a lu’ Tembel Basescu)
    https://scontent-ams2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/10896981_978698932143658_755501841964959738_n.jpg?oh=ed59590eda9c385d3e8730161956516b&oe=561803D1

    Este clar ca „Asta” habar nu are de ce este ala parlamentarism, de istoria parlamentarismului, de practici europene, de o minima democratie.
    Mai imi este clar ca si in materie de constitutie si principii constitutionale este cam cu vaca in trifoi (ptr oraseni :NU SE RECOMANDA!! CRAPA).

    Ce imi este neclara este sustinerea astuia din partea presuspus intectuala a societatii „civile” romanesti. Si nu ma gandesc la niste insi de aceaisi extractie pfeum sunt Bolodea Izmaneanu, HRP , Cartarescu samd ci si la insi banuiti „subtiri” si spalati gen Liiceanu, Plesu sau mai rau junele Paleolog care se dovedesc astfel consubstantilai si omonimi cu zisul cumatru’ a lu’ Mondialu’ si cam de acelasi nivel ca si Mondialu’.

    Fata de astia am putea gasi cateva babe care chiar sa se priceapa la mitraliere .. mai bine decat telectocanimea nationala la democratie si „europa” (care au retinut doar cestia cu sa dictaura majoritatii ce repugna vicontelui de Tocqueville – da astia nu sunt nici macar „seniori” ci doar „malotrus” sau „routuriers” ).
    Adica si intectualitatea civica si europenismul este cam ca porcu si margaritarele…

  10. Evident că Băsescu încearcă să acrediteze o versiune „romanţată” a propriei sale istorii, însă nu trecutul lui contează, cu sau fără pete negre, ci scopul. Tactica pe care o utilizează face parte dintr-o strategie de revenire în politică. Pentru moment, vizează cu precădere desfinţarea stângii ( vezi atacurile la adresa lui Ponta ), dar se remarcă şi intenţia de a-l compromite pe Iohannis. De aici, dezvăluirile referitoare la pretenţiile imobiliare ale familiei de parveniţi cu iz nobiliar : costuri între 1şi 2 milioane de euro pentru un dormitor de 300 mp !

    În aceste condiţii, PSD trebuie să se pregătească să înfrunte nu numai binomul PNL – Iohannis, ci şi veleităţile lui Băsescu de a redeveni şeful incontestabil al dreptei, în calitate de prim ministru de data aceasta.

  11. Adrian B.
    iulie 14, 2015 la 4:35 pm

    ,,…………reprezentantii statului politienesc si cei care se afla in spatele tuturor abuzurilor din Romania sunt : Kovesi , Coldea , Blaga , Macovei , Iohannis si Basescu .”

    Hopa..iata un mic progres!
    Colega noastra d-na Luminita are perfecta dreptate: intotdeauna exisat un sambure de omenesc in ceea ce produce un om.
    De aceasta data, NU mai apare numele Victor Viorel Ponta.
    Mare minune…sper sa tina macar cat un fir de comentarii.
    😉

  12. Sar patriotii de unde nu crezi .
    Vatra Romaneasca , Radu Ceontea si Gavra in 1991 nu sunt nimic pe langa Mediafax , care descopera ca iesind spre frontiera de la Arad avem ca vecin Ungaria .
    De la Mediafax-ul – MediaPro simpaticului Sarbu !
    De la cei ce ne canta slagarele politicului corect , ne adapa cu accidente – crime in montaje prim-cadru alb – negru ceata , ne prezic razboaie si cutremure .
    Citez din Ziarul Financiar : ” la 100 de ani de la Unire , guvernul uneste Timisoara cu Budapesta . In loc de a trece muntii , guvernul face autostrada din Banat si Ardeal spre Budapesta .”
    Urmeaza un fel de interviu facut de un jurnalist Mediafax care habar nu avea ca este in lucru autostrada de la Alba Iulia , facea ochi mari cand invitatul lui ii anuntase santierul – dar ideea materialului era ca tradatorul guvern uneste provinciile de Vest cu Budapesta – se sufocau amandoi de indignare vorbind de autostrada Campia Turzii Targu Mures , ” cei de la Targu Mures vor ajunge direct la Budapesta anul viitor ” ( habar nu au ca Targu Mures are primar roman , majoritate romaneasca , nu este Miercurea Ciuc iar lucrarile nu au inceput ) .
    Se enervau ca nu sunt lucrari in restul tarii …
    Amuzant .
    Aceste santiere , de la inceputul epopeii lor , anii 2004 pentru Bechtel , 2009 pentru proiectul concurent din Banat – erau concepute ca drumuri servind comertului , orientate spre Vest .
    Se pare ca domnii MediaPro , care se agitau atat de mult in reportaje plangandu-se ca nu se face nimic , descopera acum ca traficul nostru comercial , rutier si feroviar , in plus de cel turistic , are loc in proportie de peste 70 % trecand peste teritoriul ungar …

  13. @ZeV:

    Eu am menționat-o pe Corina Crețu în lista PSD-iștilor care-mi plac.
    Nu pot să spun amănunte despre ea, dar îmi place cum vorbește și ce spune, și înțeleg că pune în practică spusele.
    Cred că în general despre europarlamentari vorbim puțin pentru că nu sunt în prim plan.

  14. Grecia: Solutia sovietica, sustinerea americana si decontarea germana

    Niciunul dintre liderii zonei euro care au incheiat cel de-al treilea acord de asistenta financiara pentru Grecia nu exulta de bucurie. Posibilitatile de implementare, rezultatele asteptate sau chiar ducerea pana la capat a acordului sunte teme ale neincrederii care persista si dupa semnare. Temerea celor care au decis acordarea banilor este ca s-ar putea sa nu-i mai vada inapoi niciodata, cu atat mai probabil pe cei din trecut.

    Grecia este o tara falita, uriasa datorie acumulata este nesustenabila. In termenii contabilicesti de care a fost acuzata, Angela Merkel a inteles cel mai bine situatia si perspectiva Greciei, cand a propus un Grexit temporar, pe cinci ani de zile. Dar telefonul lui Barack Obama si amenintarea prabusirii imaginii germane la bursa vorbelor americane au convins-o sa accepte un nou acord, de ultima instanta.

    De cealalta parte, o Grecie efectiv inrobita, prin de-suveranizare si de-democratizare, legile urmand a fi trimise mai intai la C.E. si F.M.I. si abia apoi in Parlament, cat si printr-o austeritate aproape primitiva. Multe generatii de greci vor cunoaste iobagia, prin legarea de glia creditorilor internationali, iar notiunea de economie nationala aproape ca va disparea din vocabularul politic si economic grecesc.

    Ar fi util de aflat, cred, pentru constientizare si actiune politica, daca tabloul Greciei post-acord apare la fel intr-un flash politic central-est-european si intr-un selfie grecesc, ca un teatru de beligeranta, adica, dupa cum vad eu, economica, financiara, fiscala si bugetara, in care bocancul speculatiei camataresti occidentale apasa pe grumazul suveranitatii nationale a unui popor sud-est-european.

    Poate, in aceeasi idee, ar trebui sa descifram si talcul unei intrebari, unde s-a aflat C.E. cand Grecia s-a afundat in datorii, prin cele doua programe de asistenta financiara anterioare, fara niciun rezultat in urma reformelor? Unde ar putea fi, raspund si eu, creierul unei speculatii camataresti, a carei strategie este tocmai vanarea cu capcana inglodarii in datorii, daca nu in strategia insasi?

    Cu toata pedepsirea Greciei cu o austeritate excesiva, exista, totusi, o preocupare serioasa a tarilor euro, in principal a Germaniei, fata de consecintele ramanerii Greciei in zona monedei unice. Singura care a salutat-o, ca un „acord credibil”, a fost Casa Alba, de unde vedem ca nu numai grecii, ci si americanii fac daruri. Acordul nu are nimic de-a face cu economia sau cu reformele, ci cu geopolitica.

    Practic, solutia sustinuta de catre americani este una sovietica, de care intr-un final tardiv si dezastruos si sovieticii au fost nevoiti sa fuga, respectiv de pomparea de bani, fara intoarcere, in zonele de influenta geopolitica. Grecia este tara NATO, in care americanii sunt interesati sa-si pastreze controlul geopolitic, dar cu bani europeni.

    Pe de alta parte, dolarul si SUA sunt incomodate destul de puternic de catre competitia euro si UE. Daca disparitia celor doua entitati europene ar fi provocata de catre o unda de domino a unui Grexit, enormul castig financiar si economic pe care americanii l-ar obtine ar fi net superior pierderii oricarei pozitii strategice, inclusiv a celei grecesti, foarte probabila, avand in vedere interconexiunile organice dintre NATO si UE.

    Germania si celelalte tari euro stiu ca banii lor se duc intr-o gaura neagra, in plus si pentru un interes geopolitic american, ca decontarile, preponderent germane, le vor trage in jos, ceea ce va face ca un final „sovietic” sa fie inevitabil, problema nu va fi de daca, ci doar de cand. Un club select cu datornici este un nonsens, europenii vor fi obligati sa se intoarca la manualul de economie si sa-l lase americanilor pe cel de PR.

    Avertismentul lui Varoufakis, „Europenii, inclusiv cei cărora nu le pasă deloc de Grecia, trebuie să fie atenți” trebuie receptat nu numai in cheie democratica, ci si economica, cele doua domenii fiind inseparabile.

  15. @Centru spune: +cadre recrutate din Facultatile de Literatura ,de Istorie +
    Mda, o pregătire în Limba Română, în Istoria naţională a românilor … Aşa ceva nu-i un temei pentru moralitate.

  16. Nu poţi scăpa de tentaţia unei numărări de la unu la doi. Într-adevăr, pe un sfert de secol, două ţări din Balcani au fost puternic lovite, cu economiile destructurate, anume România şi Grecia. Asta îmi creează senzaţia că evenimentele actuale din Grecia sunt consecinţa ineluctabilă a evenimentelor care au provocat intenţionat şi exogen artefactul de catastrofă statală denumit “revoluţia română”. Să ne amintim scenariul malefic. Preşedintele Mitterand îi cere cancelarului Kohl să transforme marca în euro, pentru a permite reunificarea Germaniei. Kohl nutreşte aspiraţii de Bismarck. Pentru aceasta are nevoie de teritorii şi de oameni. Negocierile cu dictatorul Nicolae Ceauşescu, totalmente legitime din partea dictatorului care se sprijinea pe o legislaţie internaţională valabilă pentru ţările în curs de dezvoltare, ţinteau România pentru cele două resurse. Singurul obstacol ? Nicolae Ceauşescu, viu şi la putere, şi cei doi fii ai săi, lideri potenţiali. Preşedintele Mitterand îl sprijinea pe Nicolae Ceauşescu la putere în România. Până a intervenit acest moment decizional legat de euro. Dar şi Kohl şi Mitterand au uitat chestiunea guvernanţei Uniunii Europene organizate de Jacques Delors. Acum, chestiunea guvernanţei uitate a provocat criza grecească.

  17. ..~Superb~..Imi aduc si acum aminte ce’ tiganie a fost atunci in parlamentul RO’-maniei atunci cind T. Basescu sa vrut cu orice pret schimbarea presedintilor camerei si a senatului si asta numai si numai din cauza solutiei imorale numite_Dan Voiculescu_!!,…O Tiganie in toata regula la fel ca si cea din 2008 parca atunci cu incercarea celor din PNL si PSD de-al pune pe primarul la acea vreme adica pe K. Iohannis premier..ca in final tot E. Boc avea sa ramina mai departe..In fine~!…..Apropos !…Astazi a fost ziua nationala a Frantei iar la receptia de la amabasada respectiva a fost prezent si Victor Viorel.._In Cirje !_~_~_~!..Superba imagine~ ~Su’perba chiar~!..fara nici o malitiozitate din partea mea…Insa urmarindul cu mare atentie am incercat totusi un deja-vu peste 10 anisooori~…~Fain_..Nu am reusit_!!..doar vag_..Cred ca in prezent Victoras al nostru inca premier balanseaza permanent in conturarea personalitatii sale definitorii ca om politic intre modelul diplomat si cult reprezentat de dvs. d-le Nastase si cel Mistocar_si_Ironic reprezentat de maraaaarele Basescu Traiannn’_..din acest motiv nu am reusit sa-l vad cu ajutorul imaginatiei, cum va arata Victoras-Viorel al nostru peste 10 ani !..Deci intrebarea logica ar fi_:..dvs. pe cine credeti ca va urma ca model si il va defini ca om politic ?…Pe~dvs. sau pe T. Basescu~~~???

  18. In primul rand, mi-a placut formularea Albu’ ca zapada, e amuzanta in sarcasmul sau.
    In al 2-lea rand, pe langa posibilitatea de a folosi interpusi in indicatiile pe care le dadea procurorilor si judecatorilor, cum ati mentionat dvs., basescu avea si alte metode, si anume televiziunile insolvente. In special pe la b1 ii placea sa mearga, si sa trimita mesaje celor care trebuia sa le auda. Asta dadea aparenta unei neimplicari directe, dar rezultatul era acelasi, tintele receptoare se conformau indicatiilor. Si alti exponenti ai sistemului securist au folosit aceasta metoda, si inca o folosesc.
    https://cristianmoldoveanu.wordpress.com/2015/07/13/de-ce-a-renuntat-victor-ponta-la-sefia-psd-si-cate-camelia-bogdan-are-sri-ul/

  19. Mihaela Erika Petculescu
    iulie 14, 2015 la 7:48 pm

    …Poate ca (si) in aceasta cheie trebuie privita demisia lui Ponta din functia de presedinte al PSD, tocmai pentru a proteja partidul si (prin extensie) stanga in genere, de atacurile lui Traian Basescu.

  20. E bine că faceți analogii de felul ăsta, pentru că astfel împrospătați memoria (măcar a unora) celor care cred că DNA duce o luptă dreaptă cu corupția, și îi faceți să vadă tabloul întreg, DUPĂ ce el a fost finalizat.
    Unii cred că debarcarea dv. din partid, Parlament…și dosarele au fost coincidențe. Iată că istoria se repetă, și nu numai cu Ponta.
    Cu cât mai multe asemenea analogii, cu atât mai puțină încredere în coincidențe și în independența magistraților.
    S-au înmulțit cazurile de procurori incorecți care au construit dosare grele, ei arătându-și masca integrității, în vreme ce sub mască acționau niște infractori sadea.

  21. Multi, prea multi dintre cei ce scriu aici, isi confunda dorintele cu realitatile… Amenajarile la Lac3 se fac din fonduri RAPPS, bani pe care ii are din chiriile percepute pe fondul locativ propriu inchiriat, deci fiti linistiti, daca se vor cheltui 2 sau 9 milioane, noi vom trai la fel…

    Statul roman nu este nici pe departe unul securist iar securitatea de azi nu este urmasa celei de ieri, dar probabil ca ar fi bine sa fie asa, am mai avea o sansa! Situatia Romaniei de azi se datoreaza strict politicienilor si modului in care au ales ei sa faca politica, adica furt, jaf, coruptie, distrugere, dezorganizare, minciuna, legi speciale, promovarea mediocritatilor dependente si/sau servile, si tot restul… Deci nu dati vina pe o entitate care nu mai exista de 25 de ani, securitatea a fost total reorganizata si reorientata in anii ’90, iar daca azi inca nu ni se pun bombe la metrou , i se datoreaza integral!
    In plus, cati oameni din servicii, bogati, cunoasteti, si cati politicieni?

    Altii o tot tin cu grecii, pai Tsipras a plecat bou la Bruxelles si s-a intors vaca, cu un program si mai dur si cu alt acord care amana decesul economic al Greciei cu maxim 3 luni… la toamna reincepe balamucul caci grecii sunt absolut incapabili sa faca reforme, deci guvernul va fi silit din strada sa plece si cel nou va cere alt acord si alt imprumut… Pana la urma, grecii au devenit pomanagii Europei, tot din cauza clasei lor politice! Evident, creditorii au inteles jocul lor, semnam tot ce vreti dar dati-ne bani iar apoi noi, dupa ce-i papam, ne schimbam guvernul… nu mai tine, vor pierde teritorii, insule, si bunuri de pret, porturi, aeroporturi!

    Altii vad balansul intre modele al premierului roman, dar el nu urmeaza modele ci propria ascensie, acesta-i motivul pt care este incapabil sa lucreze sub orice presedinte, mai devreme sau mai tarziu genereaza scandal si situatii delicate, Romaniei… In plus, nimeni nu resimte in vreun fel cresterea economica, de ex. scaderea TVA se va recupera din alte taxe pe care tot noi le vom plati, vezi pretul la gaze, si tot asa, deci nici cifrele alea nu cred ca sunt reale… Dar adevarul il vom afla dupa plecarea premierului si probabil vom intelege, pt ca in economie nu exista minuni, nici sfinti si nici icoane, ci doar relatii economice obiective si fraieri! Fraierii nu trebuie insa desconsiderati caci sunt foarte importanti, doar ei alimenteaza economia in toate felurile, de la sange si sudoare, pana la deverul comercial!

    Statul de drept, aici e aici! Asta te baga la zuhaus si este absolut firesc sa fie nesimpatic oricui, dar ganditi-va putin la ceea ce a-ti mai gasi prin frigider, fara el! Sigur, e imperfect, dar in afara de Madona cu Pruncul, eu nu stiu altceva care sa fie perfect… Poate si Pasarea lui Brancusi, poate si David, dar insasi sculptorul l-a lovit cu un ciocan in genunchi, deci nu mai e perfect… Evident, nu fac vreo trimitere la premier, acesta a reusit sa se loveasca singur tot in genunchi fara sa creeze vreo capodopera, baschetul e un joc si numai copiii se joaca cu mingea si cu masinutele, se stie… Daca il pasiona sahul, scapa… La fel si altul similar, motociclist de felul lui…
    Vezi mai sus, ei sunt!

    Apoi, nu pricep de ce nu se accepta seriozitatea si simplitatea aduse de Johannis, nu avem mare lucru de facut decat sa nu mai mintim si sa nu mai furam… sa fie astea atat de greu de acceptat, mai ales ca nu noi, fraierii, mintim, si nu noi furam? Pai alta sansa n-avem, altminteri ne capacim pana la urma cu un Tsipras si cu o datorie imposibila, si noi! Si ati auzit de politicieni care platesc datoriile? Pana si in comunism le-a platit poporul, iar acum populatia, deci fiti exigenti cu alesii, altminteri le platiti salariile, pensiile, vilele, masinile, rudele, mofturile si pipitele, plus ceva acolo, in conturi, sa le ajunga pana dincolo de Apocalipsa, cateva sute de ani…
    Cred ca pana acum, ar trebui sa le fi ajuns…

    Mai sunt unii pe la Galati carora li se tot crapa casele, astia sunt vinovati ca n-au asigurari… dar cei care scormonesc dupa gazele de sist care trebuiau sa ne aduca independenta energetica, si cei care le-au permis, nu simt vreo remuscare? Barem de le-ar fi gasit, toti le-au spus ca exista dar sunt prea jos ca sa fie viabile economic azi, insa lacomiaaaaaaaaa…

    Lacomia este insa buna, ea reprezinta motorul intim al fiintei umane, si de aici, al societatii per ansamblu, insa trebuie sa platesti si riscurile, altminteri cauti doar succese facile si ne facem toti fotbalisti si politicieni, sau fufe, ma rog, dupa caz… Deci, platiti riscurile la care ati expus o comunitate! Sa nu spuneti ca n-aveti bani sa reparati 10 case din paianta, ca nu va crede nimeni! Si ziceti mersi ca nu ati gasit gazele alea, altminteri aveati de platit mult mai mult, caci s-ar fi distrus mai multe!

    In fine, ultima mare persecutie este legata de retragerea lui Ponta de la sefia PSD, frustrari, lupte, calcule, atitudini, asocieri, propaganda si panarama cat se poate… Pai din moment ce un partid e o structura, nu v-ati gandit ca daca pica varful, faliile de tot felul acced in sus iar printre ele se strecoara doar lava? Asta se solidifica acolo sus si gata, partidul are un nou motz! Vedeti, este totusi invers decat la rahat, unde motzul vine de sus, curat monarhic… scuze! Dar cine a vizitat un vulcan stie, pute la fel…

    Asta e, PSD post Ponta ar fi altceva probabil, insa va asigur ca Ponta ori nu va renunta, ori va reveni candva, odata, tocmai prin toamna… PSD are nevoie de el, ca si el de PSD, cum sa piarda oricare dintre ei, ceva? Apoi, DNA-ul vindeca orice, l-a vindecat pe cel de la Constanta de cancer, pe unul de la Pitesti de inima, ce sa mai vorbim de-un biet genunchi?

    Evident glumesc, DNA nu vindeca ci stopeaza diverse boli…

    Procurorii sunt scoliti in America si lansati apoi aici sa faca rau stangii, alta aberatie! Normal insa, cand nu mai ai ce spune, interpretezi spusele oricui, oricum! Deocamdata insa, atat stanga cat si dreapta sunt la mare paritate in materie de bulau, deci ori chinezii scolesc si ei si nu stim, ori depinde strict de traznaile intreprinse, deci… Sigur ca exista si rare exceptii si exagerari, ba chiar erori, binecunoscute, insa ele doar confirma regula, adica sistemul inca trebuie perfectionat! E un sistem, e autonom, deci o va face singur, negresit!

    Lupta Ponta-Johannis: dragi colegi, eu daca as fi presedinte, l-as pastra pe Ponta premier fara ezitari, a ajuns sa performeaze de frica, deci ce vreti mai mult? Voi ati pune un tovaras de partid in locul lui, unul care sa va aduca aminte, amintiri? Deci abandonati teoria cu razboiul, Johannis are tot interesul ca Ponta sa presteze, dar corect si articulat, nu independent si surprinzator…

    …M-am plictisit…

    „Si noi!”

  22. @ zev

    D-na Arhire s-a suparat pe mine pentru ca l-am facut las pe d-ul Ponta . Deci acolo sa-l cauti pe d-ul Ponta , ca o sa-l gasesti . La categoria LASI .

    Un om care a promis ca ne scapa de sistemul securist al lui basescu si apoi a facut pact de coabitare cu ei si si-a schimbat la 180^ discursul este un om las , fricos si oportunist .
    Am crezut in d-ul Ponta , l-am votat dar m-a dezamagit !
    Din punct de vedere uman imi pare foarte rau de dansul si de tot calvarul prin care trece dar isi merita soarta . Are foarte multe calitati dar are si o mare problema , de caracter ! In plus , d-ul Ponta este captiv educatiei sale de militian sau ce a fost .
    Deasemenea , trebuia sa stie ca serpii nu sunt animale de companie …

  23. @ luminita arhire

    Stimata doamna , am o rugaminte . Ati putea sa-mi faceti o selectie a postarilor mele din ultimul an , pentru ca unele chiar mi-au placut . Jargoanele pe care le-am folosit m-au amuzat la maxim .
    Oricum , pentru indivizi ca Traian Basescu sau Radu Banciu , niciun cuvant nu este prea dur .

  24. Traian Basescu este asa cum deja il stim, deoarece el nu mai poate evolua, necum progresa. El este omul care nu semneaza („unde e semnatura mea?”) si si-a invatat si favorita (politica) sa nu semneze ci sa conduca uzand delegarile, el este omul care nu pune mana pe bani (dar se pare ca au pus rudele si unii favoriti, pentru el), el e omul despre care nu se poate spune (sa mori tu, Basescule), ca ar fi intervenit direct (dar indirect?) intru raul unui adversar al sau. Este acelasi om care, incapabil sa se ridice deasupra adversarilor sai, incearca a-i demola pe acestia la nivelul sau. Personaj politic expirat, asa cum el insusi a incercat sa introduca termenul, in primul sau mandat. Ca intotdeauna, avand (inca) o sustinere ascunsa, in societatea „civila” si in justitie, asa pare a fi, dupa tacerile graitoare care insostesc noile sale productii politice. Cu o pagina de Facebook care este, dupa chipul si asemanarea lui Basescu, precum sala de mese a unei carciumi de port, in care textele fostului presedinte sunt pe masura. Basescu stie ca petele sale sunt mai mult ori mai putin negre in functie de modul in care publicul este dispus sa si le aminteasca; si aam senzatia ca nu asistam la eforturile unuin disperat de a-si ajusta istortia si de a-si imbunatati soarta, ci la o operatiune de spalare a creierelor cetatenilor in ceea ce priveste deceniul de prezidentiat al lui Basescu. In ce masura Basescu este nevoit sa-si infrunte propriile creatii, deoarece vedem ca somnul ratiunii lui a nascut monstri – si ce monstri! – ramane sa vedem.

  25. Pentru Adrian B:

    ,,Deși era înconjurat de dragostea și admirația celor care îl întâlneau, Narcis rămânea indiferent la atențiile și propunerile amoroase. De frumosul tânăr s-a îndrăgostit nebunește nimfa Echo, însă și ea a fost respinsă și s-a stins de durere, văzând că dragostea ei nu era împărtășită. Nemesis hotărăște să îl pedepsească pe Narcis, făcându-l să își vadă chipul în apa unui izvor. Tânărul s-a îndrăgostit de acea imagine, murind de durere, fiindcă nu ajungea la tânărul din apă.”

    Morala (?!)
    Pentru ca un insingurat sa nu ajunga in situatia lui Narcis, economia de piata a creat sexshop-urile.

  26. @Doru Coarna – sunteti extrem de romantic .
    Paunestii vin din servicii , in micul meu oras natal un ex-colonel de securitate are afaceri infloritoare , fiul unui colonel de Securitate este titularizat ca specialist intr-un centru universitar in care doctorii sunt mai numerosi decat elevii de scoala … bombele in metrou ? – suntem ignorati de fiara islamista , atat …

Lasă un răspuns