Noi, Europa si americanii

FullSizeRender

Saptamana incepe cu doua subiecte suculente – acordul cu Grecia si autosuspendarea lui Ponta. Este evident, pentru mine, in confruntarea dintre UE si Grecia au castigat americanii. Indiferent de datorii si de extravaganta guvernului Tsipras, a prevalat importanta strategica a Greciei. Asa cum s-a intamplat, si dupa razboi, prin optiunea lui Churchill, ilustrata in celebrul servetel impartasit cu Stalin. Acum, exista riscul ca Grecia sa balanseze in cealalta „tabara” si acest lucru putea afecta noua balanta in Noul Razboi Rece. Chestiunea aceasta nu se pune cu Romania. In oricare din solutiile guvernamentale, Romania este deja „dobandita” spatiului atlantic. De aceea, instabilitatea politica de la noi este privita ca un joc intern, fara semnificatie strategica. Nu stiu de ce s-a autosuspendat Victor Ponta. Banuiesc ca a avut motivele sale. Poate insa ca ar fi trebuit sa se sfatuiasca si cu colegii sai, in forurile de conducere ale partidului. Atunci cand ai impresia ca ai rezolvat o problema, apar numeroase altele, ce vor trebui si ele rezolvate…

66 de gânduri despre “Noi, Europa si americanii

  1. Circula pe internet:
    – Am vazut la televizor ca „vremea va fi inchisa”.
    – Cred ca DNA exagereaza!

  2. Mihaela Erika Petculescu
    iulie 13, 2015 la 6:55 pm

    Alegerile anticipate nu reprezinta o solutie in acest moment.
    Alegerile anticipate AR FI PUTUT FI o solutie, imediat dupa alegerile din decembrie 2014.

  3. Fragmentarium Politic
    iulie 13, 2015 la 6:19 pm

    Nu este o autosuspendare ci o demisie ,,de facto” asa cum a lasat Victor Ponta sa se inteleaga (in interviul acordat lui Mihai Gadea n.r.).
    De fapt, atat partidul are motive sa fie suparat pe Ponta, cat si Ponta pe partidul care l-a impins fortat in fata – sa participe la niste alegeri pe care nu si le-a dorit in postura de candidat la prezidentiale. Practic, Victor Ponta a fost un fel de tap ispasitor pentru toate slabiciunile partidului.
    Acum, partidul are posibilitatea sa dovedeasca sustinatorilor ca detine lideri-alternativa viabili. (Z)

  4. @ Radu Humor

    Foarte tare observatia cu „fara closca” !!! desi eu cred in continuoare ca acest „mic Titulescu” nu a fost si nu este decat o marioneta absolut penibila si mai nou si penala in mana unor papusari !Am spus si repet,…este un om de nimic !

  5. Alţii sunt mai patrioţi decât noi !
    Manifestatie in Georgia, impotriva degenerarii fizice si morale a tarii
    Publicat pe Jul 14, 2015 î
    (proteste, manifestatii, miting)
    Desfiintati organizațiile anti-stat din Georgia! – acesta este apelul participantilor la un miting recent din Tbilisi, Georgia, la care au participat clerici și credincioși din mai multe biserici.
    Ei sustin ca unele organizatii non-guvernamentale, finantate de un număr de țări occidentale, promoveaza coruptia în Georgia.
    Nu este adevărat că ele exprimă voința publicului, au declarat manifestantii, pentru că, de fapt, aceste organizații exprima puncte de vedere nepopulare, apartinand unor agenți ai unor state străine, aflati în Georgia.
    Acțiunile lor au un caracter anti-stat, conform unui reprezentant al “Uniunii Părinților Ortodocși”, și promit degenerarea fizica si morala a Georgiei.
    Țara trebuie să lucreze cu organizații non-guvernamentale care sunt finanțate de popor, au mai spus manifestantii, cerand limitarea activitatii organizatiilor non-guvernamentale straine.

  6. @Centru iulie 13, 2015 la 4:02 pm, @ZeV iulie 13, 2015 la 5:04 pm

    Eu vă mulţumesc şi pentru sfaturi, şi pentru apreciere.

    Tatăl meu, un cinefil împătimit, mi-a spus odată, pe când eram copil: „Luminiţa, să ştii că şi în cel mai prost film de pe pământ tot vei găsi ceva bun, tot vei vedea un peisaj deosebit sau măcar …o femeie frumoasă…”

    Mă gândesc că, uneori, chiar şi prin ploaia de semne de exclamare , curgând şuvoi peste exacerbarea unor sentimente confuze, poate că este, totuşi, ceva de citit.

  7. @ luminita arhire

    Stimata doamna Arhire , cred ca este a 5 -a oara când ma interpelati si imi monitorizati postarile sau pamfletele . Nu inteleg motivele pentru care faceti acest lucru ( din lipsa de activitate , din ranchiuna , la ordin , … ) dar as vrea sa va reamintesc ca in Romania exista inca libertate de exprimare , ca oamenii sunt diferiti si au opinii diferite iar dumneavoastra nu sunteti nici proprietarul si nici cenzorul acestui blog .
    Antipatia d-voastra fata de mine este evidenta si de aceea va recomand cu caldura sa va concentrati mai mult pe postarile dumneavoastra pentru a evita alte discutii viitoare .
    ….

  8. @ centru

    Sa inteleg ca expertul in autostrazi imaginare si transport in comun ( centru ) a identificat pe blog un agent secret care monitorizeaza /analizeaza postarile celorlalti ( luminita arhire ) si un bolnav psihic ( zev ) care da tuturor lectii de politica/economie si-i cearta pe toti .

  9. „Se dă filozof” / Când încerci să gândeşti spontan, independent şi natural pe teme ideologice, eşti acuzat imediat de persoane conectate cu securitatea (cea veche şi cea nouă) : „Se dă filozof.”

  10. Doar o remarca – pozitia guvernului grec nu mi s-a parut deloc extravaganta, ci realista. Un exemplu:

    https://youtu.be/jH5Yv7iwfhs

    Grecia e pedepsita crunt in acest moment tocmai pentru ca indraznit sa se opuna acestei noi forme de neo-colonialism implementat prin metode preponderent financiare. Conducerea SUA, cea a UE sau a Germaniei, ca reprezentante a marelui capital globalist, urmaresc pana la urma aceleasi interese. Dintr-o astfel de perspectiva, guvernul grec poate parea, intr-adevar, „extravagant”.

  11. Nu vreau nicio alegere anticipată. Să mă lase cu chematul la urne toată ziua-bună-ziua!
    Sunt destule și alea la termen. Abia fură cele prezidențiale, imediat vin cele locale…
    Vor alegeri tot la 6 luni?
    Să stea naibilor la un loc și să-și aștepte rândul! Dacă or să câștige, or să guverneze, dacă nu, să mai stea o tură!

  12. @ nastase

    Domnule Presedinte,

    Stiti mai bine decat mine ca,am dreptate !Insa,…apreciez faptul ca nu ati sters postarea.Intr-o zi poate,….intr-o zi,…o sa-mi dati dreptate,Repet,vorbesc SI din experienta personala in relatia cu acest individ sinistru!!!

Lasă un răspuns