Fascinantul Băsescu: „Ori toti ori niciunul”

images

 

 

 

 

Recent, intr-un interviu, Băsescu s-a referit la  finanţarea partidelor, considerând că nu există partid care să fie curat dar, in opinia sa, „candidaţii nu prea au fost cei care s-au ocupat de finanţare”. Cu exceptia mea, evident…

El a arătat că toate partidele se finanţează cu bani negri. Spre exemplu campania sa, din 2009, „la care domnul Cocoş spune că a contribuit”.  In interviul respectiv, el arată:  „Lucrurile sunt putrede şi ar trebui să avem un moment zero: Fraţilor, ce a fost până acum a fost o mizerie, de acum nu. Ori punctul zero, ori merg toţi la puşcărie, nu selectiv. Să nu utilizăm un mediu în care toate partidele sunt păcătoase. Ori la toţi, ori… pe rând, pe toţi.”

Mi-a plăcut foarte mult povestea cu „punctul zero”. Timp de opt ani, după alegerile prezidentiale din 2004, Băsescu a folosit institutiile statului pentru a determina condamnarea mea pentru „finantarea ilegală” a campaniei electorale, in dosarul „Trofeul calitătii”. El  a raportat la Bruxelles condamnarea mea „emblematică”. Cu toate astea, se pare că Băsescu (sau oamenii lui) nu au tras invătămintele necesare pentru campaniile ce au urmat. Asa că după condamnarea mea, ar fi util un „punct zero”. Misto!

54 de gânduri despre “Fascinantul Băsescu: „Ori toti ori niciunul”

 1. Moschea intre Basescu si Ponta

  Stirea ca in Bucuresti va fi construita o moschee MARE (da mare!) pe banii Turciei („turcu’ plateste!”) a ajuns sa faca ceva valuri.
  Valruri politice strict legate de cine este si ramane premier la Bucale ca stirea MEDIAFAX din 29 mai 2015 referitoare acordarea de catre Guvern Muftiatului Cultului Musulman din România a folosirii gratuite pentru 49 de ani a unui teren în suprafaţă de aproape 11.300 metri pătraţi şi cu o valoare de inventar de 17,2 milioane lei, pentru construirea unui complex de clădiri de interes public, stirea zic nu a fost comentata.

  De abia zilili trecute Baselu s-a dat pe stecala si ne-a anuntat ca :
  UNU – premierul gandeste cu piciorul
  DOI – premierul ne da pe mana terorismului islamic Avem o minoritate de 60-70.000 de musulmani, avem moschei la Constanţa, dar să faci cea mai mare moschee din Europa si sa aduci 600.000 de studenţi mulsulmani.(…) Nu există risc mai mare decât să aduci studenţi musulmani în ţară”, a spus fostul preşedinte, la o întrunire a PMP, care s-a desfăşurat la Piteşti.

  Fostul preşedinte consideră că această decizie trebuie discutat în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării şi că proiectul trebuie respins Tot MEDIAFAX.

  Imediata au aparaut si parelologiiin ton cu Marele Basescu.
  O nita maxima ptr menalui musiu Neagau Africanu’ care pomneste de securlara rezisatenta antiotomana si antitatara si mai aminteste ca nu permiteam moschei pe teritiriul Tarilor Romane – insa uita sa zica ca 1877 religia simanica a devenit reliogia uneo parti a populatiei din Romania (caci turci si tarraii dobrogeni erau de acu supusi romani!)
  Si da-i neintelegeri ca cum si de ce este nevoie la Bucle ca cand majoritatea musulmanilor cetateni romani sunt in Dobrogea? Ce nu le ajung 2 moschei in Bucale?!

  Insa eu ma mai mare incredere in Murat Iusuf, muftiu al cultului musulman din România


  decat in tot PMP ul !

  Si ce zice muftiul „nostru” ( este al nostru! Din Dobrogea. Turc dar al nostru )?
  Pai in primul rand ca in Bucuresti ar fi 16 lăcașuri de cult și 6 fundații musulmane care nu au avize de la Muftiat, că misionarii veniți în ultima perioadă la noi în țară, provin din Franța, Marea Britanie și Germania. Muftiul spune că a discutat acest subiect cu diplomații acreditați la București. Reprezentatul comunității musulmane din România spune că fenomenul se extinde în aproape toată țara, inclusiv la sate. Si se plange ca uni dintre acesti misionari religioși predică, în moschei și geamii neavizate de Secretariatul de stat pentru Culte, alt tip de islam decât cel tradițional.. (Cotidianul 26 ianuarie 2015).
  Giniti marginea? Sunt mai mult de 2 moschei in care Shaitan stie cine si ce predica! Insa tineri cetateni musulmani din Franța, Marea Britanie și Germania se duc sa lupte altauri de ISIS.. Dar nu si mulmanii nostri (care prin jihad inteleg sa prefere cola cabernetului … Nu fac misto .. s aiai ;peste 18 ani si la un miel bine preparat sa iti refuzi un vin bun … mi se pare ca este un exercitiu dureros de devotament religios!)
  “Cand se vor finaliza, speram sa se finalizeze, acest proiect va fi, in primul rand, benefic pentru siguranta cetateanului care locuieste in municipiul Bucuresti. In Bucuresti, sunt peste 17 moschei din care 90% dintre ele nu sunt autorizate de catre noi si nu stim ce se predica in acele moschei. Deci, cetatenii Bucurestiului ar trebui sa aiba o temere acum, nu peste 3 ani cand se va finaliza acel lacas de cult. Intentia noastra este de a-i uni pe toti musulmanii si de a oficia aceste activitati religioasa la vedere ”

  „Avem o moschee, intr-adevar nu este incapatoare. Si le spunem: duceti-va la slujbele celorlalti care vin dinafara. Nu stim ce predica, vin numai predicatori cum au mai venit si au mai facut probleme, unii dintre ei chiar au fost expulzati. Si duceti-va, faceti pe stadioane, faceti in centrele voastre, in toate cartierele, sa se impanzeasca Bucurestiul cu cate o moschee. Deja, sunt 17.[…]. Noi o sa ne retragem, o sa ma mai gandesc. O sa vina si domnul prim-ministru. O sa discut si cu dumnealui. Noi nu vrem sa fim atrasi intr-un scandal poltici ca institutie. Suntem un cult, nici Biserica Ortodoxa nu isi doreste, nu ne dorim ca nici un cult sa nu fie atras intr-un asemenea scandal politic. […]Exact, pentru a controla activitatea religioasa islamica din municipiul Bucuresti si pentru a inchide celelalte lacase de cult care sunt intr-un numar destul de mare si care nu sunt autorizate nici de muftiat si nici de catre Secretariatul General pentru Culte care este pe langa guvernul Romaniei. […] Acesta este scopul construirii moschei in Bucuresti si a scolii. Tinerii nostri sa fie educati de acei preoti, de acei duhovnici foarte bine pregatiti si acreditati de statul roman, cu diplomele acreditate de statul roman. Nu de unii cu unii care au dat stema Romaniei jos. Aceste aspecte nu le stie presa, nu le stie mass-media, noi nu le facem publice, dar faptul ca asa fost contextul, recunosc, dar nu trebuie sa organizam mitinguri. Deci, daca se vor organiza mitinguri in Bucuresti, noi ne retragem, ne vedem de ale noatre, dar cine va suferi vom vedea pe viitor” MEDIAFX

  Ce vad eu este un inalt cleric roman (cetaean roman) preocupat ca oitele sale sa ramana virtuase pe pajistea recomandata si sa nu imbrace balana de lup ..
  Ce vad eu este un bun cetatean roman , chiar daca este turc si musulman.
  Pe de cealata poarte ved iresponsabilitate si cecitate politica.
  Si de fapt muftiul ne zice ca ar fi vorba despre
  O moschee cu aproximativ 1.500 de locuri pentru celebrarea slujbelor la marile sarbatori religioase de peste an, adica cu un numar dublu fata de cea construita de Regele Carol I in 1910, permite indeplinirea adevarate meniri a Muftiatului Cultului Musulman din Romania, de a organiza ritualurile religioase in spatii autorizate, cu personal autorizat si scolit in institutii de educatie oficiale si nu pe stadioane sau in case de rugaciune clandestine, de catre asa-zisi imami, nerecunoscuti de noi, despre care nu se stie ce invataturi propavaduiesc. Aceasta moschee, conform traditiei islamice, dar si crestine, deopotriva, ar urma sa beneficieze de anexe precum o cantina sociala de o suta de locuri si doua sali de curs pentru predarea Coranului la cursurile scolii de duminica.

  Nu mii de „studenti” ci doua clase in care copii musulmanilor din Bucresti sa inbete ca islamul nu inseamna sa iti pui centura cu Semtex ci printre altele ca de 2 ori pe saptamana sa dai pomana (daca ai de unde). Adica sa avem buni concetateni … (si la o adica sa ni se scoatza ochii ca Abdul nu „suge” ca noi bere, vin, tarie). Si fara pro[pganda pernicioasa ! Caci mai zice Murat

  „Biblioteca va conţine cărţi ştiinţifice şi religioase, fără interpretări, scrise în mai multe limbi. Nu vor fi cărţi ideologice, cum s-a întâmplat, în care se vorbeşte foarte urât despre civilizaţia occidentală şi despre parteneri cum ar fi NATO. Nu este posibil aşa ceva! Muftiatul nu acceptă ca în limba ţării noastre să fie traduse asemenea cărţi. Pentru că niciuna dintre aceste entităţi criticate de propagandişti nu este împotriva Islamului. Cărţile din centrul nostru vor fi pentru cercetare, pentru studiu, pentru elevi şi studenţi, indiferent de naţie, care vor să cunoască adevărata valoare a Islamului. Vom elimina astfel tentaţia tinerilor de a merge la moschei neautorizate înfiinţate de tot felul de fundaţii, unde fac propagandă ideologii musulmani şcoliţi în instituţii fundamentaliste din alte state. Tinerii musulmani vor avea posibilitatea să îşi însuşească în mod corect învăţăturile Coranului. Islamul nu înseamnă prozelitism, Islamul este religia păcii“

  Limba tarii noastre.. adica romana .. Multumesc domnule nu de lata dar suntei un exemplu !

  Si de ce fonduri turcesti?

  „Pentru că îi cunosc ideologia religioasă, am preferat Turcia, puteam să cer şi altor ţări musulmane. Nu am vrut ca banii să fie luaţi de la contribuabilul statului român”.

  Nu de alta dar este prea finutz si nu zice „suntem prea rupti in ###!”

  Deci pe de o parte un om, un inalt prelat responsabil si pe cealata parte un politcian iresponsabil .. cam prea sugator!

  ––––––––––––––––––––––––––

  Mentiune speciala. Aurel Vainer presedintele FCER pica ca musca in lapte atunci cand afirma ”Comunitatea musulmană are moscheia din Constanța, care e splendidă, are moschee la Mangalia, la Techirghiol, acolo unde există populație musulmană.” Nu de alta dar la noi sunt localitai unde sunt sinagogi fara credinciosi … si ingnl „ocupa” spatii „f utile” altor activitati mai productive!

  Apreciază

 2. @ Radu Humor: s-a facut foarte multa propaganda in chestiunea greaca. Pana si mult cititul si citatul Stiglitz a scris lucruri contrazise de un minim bun simt economic pentru a strecura un mesaj american de sprijin pentru executivul grec. Nu vreau sa te las sa te scalzi, desi iti face placere, intr-o apa ideologica a chestiunii.
  Sunt trei oameni care si-au dat seama, la UE, cum evolueaza chestiunea greaca; primul (lauda stangii) a fost Schultz, care imediat dupa referendum, a vorbit despre un program umanitar pentru greci; al doilea a fost Junker care s-a intrebat ce au votat grecii, de fapt, la referendum, dandu-si seama ca premierul grec i-a facut murphyan ‘ daca nu-i poti convinge, zapaceste-i’ iar al treilea personaj a fost acest eurolider liberal pe care il critici. Sigur ca el a avut un discurs liberal, care nu place tuturor, insa, dincolo de el, susprinde foarte bine ceea ce se intampla. Va propun sa adoptam un punct de vedere mai neutral, mai ilieserbanesc cumva. Motivul pentru care europenii au cerut masuri „reformatoare” (de fapt, asiguratorii) este esecul grecilor in gestionarea imprumutului precedent, adica, au avut datorii cam pe la 150 miliarde de euro, au primit euroimprumutul si, in consecinta, au ajuns la datorii de 320 miliarde de euro. Sa luam un exemplu: sa zicem ca X il imprumuta pe Y cu 1000 de lei. La termenul la care trebuie sa inapoieze banii, Y nu doar ca nu ii inapoiaza, dar mai doreste un imprumut de la X. Unul dintre raspunsurile pozitive pe care le poate da este un ‘da’ de principiu, dar insotit de asigurari obiective ca isi va primi banii inapoi. Cam asa a fost si cu UE; pusi in fata faptului ca grecii nu doar ca nu au reusit sa isi plateasca precedentele datorii, dar au acum nevoi banesti si mai mari; europenii au conchis ca exista deficiente in sistemul financiar – administrativ grecesc, din moment ce, actionand in conformitate cu acest sistem, balanta financiara greceasca este din ce in ce mai pronuntat negativa. Cu siguranta ca, daca ar fi fost rezultate pozitive, iar a doua cerere greaca ar fi fost, in consecinta, de dimensiuni mai mici, atunci si cererile de modificare (reformare) a sistemului ar fi fost mai putin ferme. Raspunsul grec a fost o avalansa de acuzatii la adresa europenilor, minciuni si chiar insulte. Nu, nu europenii sunt de vina de traseele banilor imprumutati de ei, nu, nu europenii trebuia sa dea cota-parte din imprumut fiecarui cetatean grec pentru ca banii ‘sa ajunga la popor’, nu nu europenii trebuia sa stranga taxele si impozitele in Grecia, ori sa alerge afaceristii greci care au capatat garantii de stat pentru credite private, precum si dupa politicienii care au influentat aceasta, nu, europenii nu au actionat in mod terorist. Referendumul organizat de guvern a avut, pana la urma, rostul de a intari pozitia guvernului grec in fata europenilor. Iar primul lui efect a fost acela ca europenii nu s-au mai bagat sa impuna grecilor un plan de masuri, ci s-au multumit sa le ceara grecilor unul; ceea ce grecii nu au facut nici in ziua de azi. Referendumul grec a fost o arma puternica dar a si pus in mana europenilor o arma puternica; ce rezultat crezi ca ar avea, acum, un referendum german in ceea ce priveste continuarea alimentarii grecilor cu bani?
  Sigur ca americanilor le convine sa preseze pe banii europenilor.
  Va fi foarte complicat in primul rand pentru ca grecii au o cultura multimilenara in a trai bine cu bani de la altii. Mi-am dat seama, privind interviuri la televizor, ca oamenii erau sinceri atunci cand ziceau ca ei nu datoreaza nimic si ca europenii trebuie sa le mai dea bani; chiar asta gandeau conform culturii lor. Suntem printre cei parliti de ei, pana la Cuza Voda si poate ca ar trebui sa vedem cum ne scoatem parleala. Am vazut filmul cu discursul lui Guy Verhofstadt: premierul grec avea pe fata niste expresii de-ti venea sa-i dai cu ceva in cap. Cu dobanzile nerusinate, trebuie sa tii cont ca sucursalele dintr-o tara ale unor banci atrag in primul rand bani locali, depuneri ale localnicilor; de aceea, o parte dintre ‘dobanzile nerusinate’ sunt chiar pentru cetatenii greci deponenti in bancile respective. Nu sunt de parere ca grecii nu ar munci, au un produs pe cap de locuitor de patru ori cat la noi si nu vine totul din turism. Insa, revin, este clar ca sistemul lor este unul care produce, pentru stat, rezultate financiare negative. Incearca, in sinea ta, sa il modifici astfel incat rezultatele lui sa devina pozitive. Ce ai modifica?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.