Roland Dumas si „fostele frontiere ale URSS”

FullSizeRender 7

Memoriile lui Dumas cuprind o notă interesantă despre conferinta de la Moscova, unde a fost semnat, la 13 septembrie 1990, tratatul definitiv al reunificării Germaniei. El arată că liderii sovietici au acceptat cu greutate ca Germania reunificată să facă parte din NATO dar că erau si mai preocupati ca, după retragerea trupelor lor, armatele NATO să nu maseze trupe la frontierele URSS. In acele conditii, Dumas l-a determinat pe Genscher să transmită o scrisoare celorlalti participanti prin care asigura că „tara sa nu va lua nicio initiativă militară care să aducă atingere securitătii celor două părti”. In aceste conditii, Dumas considera că, la Moscova, atunci, a fost inmormântată Europa de la Yalta.

Mi se pare insă deosebit de interesant comentariul adăugat de Dumas, cu ocazia publicării cărtii sale, după 25 de ani: „Această teamă a Sovieticilor de a vedea fortele Aliantei la usa lor este din nou de actualitate cu desfăsurarea armamentelor instalate de Occidentali in Polonia, in tările baltice, sau in Turcia. Sustin că această chestiune a fost abordată in tratat. Era clar precizat că <fortele NATO nu vor fi desfăsurate de-a lungul fostelor frontiere ale URSS>. Dar această clauză nu mai figurează in tratat. Mă intreb la ce moment a avut loc această manipulare, ca să nu spun mistificare”.

Evident insă că după ce tarile baltice, România si Bulgaria au devenit, la rândul lor, membre NATO, adăugându-se Grupului Visegrad, situatia, sub aspectul militar-strategic la „fostele frontiere ale URSS”, s-a schimbat fundamental. Frustrările sovietice/rusesti au rămas.

78 de gânduri despre “Roland Dumas si „fostele frontiere ale URSS”

  1. @ nastase

    Romania a avut si perioade bune ; de exemplu 1990-1996 sau 2000-2004 . Cam toti oamenii sanatosi la cap regreta vremurile alea . Restul nu le stiu pentru ca eram prea mic sau nu eram deloc …
    Oricum , ce se intampla de 10 ani încoace este iesit din comun ! La 25 de ani de la Revolutie ne-am intors direct in stalinism , in absurd si in statul politienesc . Ce personaje , ce legi , ce propaganda , ce prosteala , ce manipulari , ce tradatori , ce abuzuri …

    Ca votant PSD mi-e din ce in ce mai greu sa deslusesc comportamentul si tiparul de gandire al ” baietilor buni ” ( cei din PSD ) si al d-lui Victor Ponta .

    Cei din ” noul PNL ” ( vechiul PDL ) am vazut ca isi doresc cu ardoare sa distruga complet PSD-ul si sa nu mai aiba deloc opozitie ! Sa incalece tara asta , sa faca ei ce vor , sa fure cat pot si sa-i aresteze pe toti incomozii si pe cei care ridica un pic capul .

    Dar eu NU INTELEG ce vor cei din PSD in frunte cu d-ul Ponta ? Doresc sa se lase abuzati si arestati pana la ultimul ? De unde acest noncombat si acceptare a abuzurilor ? Sunt masochisti ? Sunt fricosi ? Sunt neputinciosi ? Sunt naivi ?

    Incerc sa inteleg ce-a avut in cap d-ul Ponta când l-a relegitimat pe ticalosul ala de Basescu prin acel , celebru deja , pact de coabitare ? A 2-a zi dupa alegeri …

    Incerc sa inteleg ce a fost in capul lui Ponta când a numit in fruntea parchetelor pe toti oamenii lui Basescu , niste personaje odioase care au facut numai abuzuri ?

    Incerc sa inteleg cum poti lupta cu un sistem securist daca tovarasii tai de lupta sunt Gabi Oprea , George Maior , Ioan Rus ?

    Incerc sa inteleg ce fel de om poti sa fii daca-ti ataci parsiv colegul de coalitie ( Crin Antonescu ) la postul Tv de casa ( Romania TV ) ?

    Incerc sa inteleg cum poti sa-ti impingi nevasta in functia de europarlamentar , iar socrul tau sa negocieze pe ascuns ( cca. 6 luni ) un guvern PSD-PDL in 2009 ?

    Incerc sa inteleg de ce l-au spalat parlamentarii PSD pe Florian Coldea la audierea SRI legata de cazul Udrea ?

    Incerc sa inteleg cat de oportunist poti sa fii sa-ti lasi nevasta si copilul pentru fiica unui greu al PSD-ului ( d-ul Ilie Sarbu ) si apoi sa te incuscresti cu cele mai odioase personaje din PSD ( Gabi Oprea – nas , George maior – fin , etc. ) . Cam ce calcule si-o fi facut baiatul asta ?

    Cam ce pot sa inteleaga oamenii obisnuiti ?

  2. „Vi se pare amuzant, prieteni, ce-am scris mai sus ? Atunci de ce oare mi se întoarce stomacul pe dos în timp ce scriu?”
    Păi, de ce ţie şi nu lor ?!
    Acuma, după treaba cu dubla legalizare, se pare că vom avea un nou cuplu :
    MRU – Johanus, ce face furori pe Internet. Deocamdată…..

  3. OK, va raspund in grup caci ma derutati: intr-adevar ma numesc Doru Coarna draga blogi, nu sunt Banciu deoarece m-am privit in oglinda si n-am chelie nici din fata si nici din spate, plus ca eu nu l-as jigni pe dl Nastase…

    Nu vreau sa se goleasca tara de romani ci din contra, regret plecarea celor plecati… dar au plecat din cauza sefilor vostri dragi colegi, nu dintr-a mea…

    Gavrila, tu meriti un raspuns mai concret, probabil ca ma cunosti dar nu-ti inteleg aversiunea cel putin cata vreme eu nu stiu de unde sa te iau, probabil ca Gavrila este un nickname…iar chestia cu rachetistul fundas ma depaseste, probabil te referi la ceva care te deranjeaza sau te-a deranjat candva… Despre industria aia comunista ce sa-ti spun, unde este? N-a supravietuit in conditii concurentiale? De ce? Probabil era prea buna… Despre Poli si IPB ai dreptate, regret nespus ca le-am urmat, mai bine imi luam vioara si treceam oceanul, castigam mai bine ca viorist in vreo spelunca decat ca inginer aici…ca sa nu mai amintesc de consumul nervos…

    Santinela, nu, Ceasca a fugit gonit de albine, se stie, dupa ce o parte din stup l-a huiduit la scena deschisa cand a organizat mitingul ala din Piata Palatului… Bai, voua chiar v-au spalat complet memoria, antenele? Sau batranetea?

    Radu Humor, eu le doresc grecilor sa reuseasca, dar nu vor reusi… isi vor amana doar taierea caci uite, iar imprumuta bani ca sa plateasca rata si chiar asta-i regula jocului, sa te afunzi in datorii pana cand, odata, cineva vine si-ti spune ca tara este a lui daca nu achiti datoria… Deci rabdare, eu am vazut om scapat de cancer, dar nu de datorii… Oricum insa, un grec mi-a spus ca Tsipras e cam prost dar tare smecher… Recunosti stereotipul?

    OK, acum lasati-ma pe mine si ganditi-va la PSD, eu nu contez, dar partidul e totul pt voi! Poate ii dati lui Ponta o idee buna, macar una! Daca insa nu puteti, eu lucrez ca independent, va pot ajuta.

    Acum, daca am omis pe cineva il rog sa ma scuze, ce-i prea mult nu-i prea putin!

  4. O analiza economica EXCEPTIONALA a d-lui Mircea Cosea , unul din marii economisti ai acestei tari . Dansul spune lucruri pe care le-am spus si eu in mai multe interventii ale mele , mai ales la pct. 1 .

    Atenționare de cod galben pentru economia românească

    Trei categorii de factori, dacă nu sunt analizați cu atenție de către autorități, expun România unei catastrofe. Specialiștii avertizează că se poate produce o furtună prefectă în economie, iar aparentul succes se poate transforma extrem de repede într-un eșec. Profesorul Mircea Coșea lansează un avertisment, într-un editorial scris pentru DCNews.

    Iată editorialul profesorului Mircea Coșea:

    Deocamdată, pare a fi bine. Avem creștere economică, se măresc alocațiile pentru copii, sunt reevaluate pensiile și salariile, se renunță la taxa pe stâlp și la suprataxarea carburantului, se acordă vacanțe gratuite și se votează pensii speciale pentru militari, parlamentari și diplomați.

    Nu aș vrea să par cârcotaș. dar cred că am motive să susțin o atenționare de cod galben pentru economia românească, parafrazând terminologia meteo. Cred că viitorul ne poate aduce surprize neplăcute și ceea ce se speră a fi un succes poate cu ușurință să se transforme într-un eșec.

    Mă îngrijorează existența a trei categorii de factori care nu par a fi analizați cu atenție de către decidenții politicilor economice, dar care pot schimba radical mersul, aparent ascendent, al economiei noastre.

    După părerea mea, acești factori sunt : aprecierea excesiv și periculos de optimistă a rezultatelor economice ale primelor luni ale anului în curs; lipsa de prudență și responsabilitate în luarea unor măsuri așa zise ” reparatorii” dar cu posibile efecte destabilizatoare la nivel bugetar ; existența unor riscuri cu caracter global.

    1.Creșterea economică înregistrată în primele luni ale anului ar trebui tratată cu mai multă prudență nu numai pentrucă datele vor fi definitiv calculate la o perioadă mult ulterioară ( datorită metodologiei statistice) ci și pentru că ele reflectă cauze conjuncturale, greu de crezut că vor deveni permanente la nivelul acestui an. Pentru a deveni garanții ale menținerii creșterii, cauzele ei ar trebui să fie rezultatul unor reforme structurale ce ar fi dus la creșterea eficienței utilizării factorilor de producție. Din păcate, astfel de reforme nu au existat. Analizele arată că explicația creșterii rezidă în cea mai mare parte în așa numita ” albire economică” , adică procesul de reducere a economiei negre prin creșterea colectărilor la buget. Efortul pe care l-a depus în acest sens ANAF-ul este evident, numai că el s-a caracterizat prin abuzuri și presiuni violente asupra actorilor economici ceea ce a avut ca efect pervers dispariția unui numaăr important de firme. Dovada acestei situații o reprezintă creșterea importantă a numărului de șomeri exact în perioada în care s-a înregistrat creșterea colectărilor la buget. Evident, este o situație conjuncturală, care nu se va mai putea menține cu același rezultat, ANAF-ul ” ucigând găina care face ouă”.

    2.Dificultățile politice pe care le întâmpină guvernarea actuală, probabil că o determină să pluseze pe partea cadourilor populiste. Pe lângă măririle de salarii, a apărut și ”prima vacanță”, măsură generoasă dar complicată în actualele condiții. Explicația dnei ministru Rovana Plumb conform căreia s-a preluat modelul suedez este inconsistentă atâta timp cât România nu a ” preluat ” și PIB-ul suedez. Dacă se mai adaugă și votările rapide a legilor privind pensiile speciale, vom avea imaginea unei cascade de ” beneficii sociale”, adică de cheltuieli bugetare. Problema acestor decizii nu o reprezintă în realitate cuantumul cheltuielilor, ele fiind relativ mici raportate la ansamblul cheltuielilor bugetare, ci momentul în care sunt luate. Caracteristica centrală a acestui moment o reprezintă lipsa de predictibilitate a mersului economiei. În ultimii 25 de ani, nu a existat un moment similar acestuia, adică a unui moment în care fluiditatea devine elementul central de caracterizare a mediului economic intern și internațional. Mediul intern este fluid deoarece încă nu se cunosc efectele reducerilor de TVA și nici dacă noul cod fiscal va fi acceptat la nivelul Troicii, iar cel extern încă nu a încetat de a genera lipsa de predictibilitate, fie ea ucrainiană sau grecească.

    3.Riscurile cu caracter global nu mai cer explicații. Este doar de subliniat faptul că un acord între UE și Grecia nu înseamnă, nici pe departe rezolvarea crizei sistemului euro. Este doar o pauză dar nu un final.

    Concluzia este una singură : prudență și iar prudență.

    Economia românească merge ca un funambul în echilibru pe sârmă. Deocamdată își ține echilibrul, dar orice mișcare pripită sau politicianistă o poate dezechilibra.

    – See more at: http://www.dcnews.ro/aten-ionare-de-cod-galben-pentru-economia-romaneasca_479171.html#sthash.7NYyaj17.dpuf

  5. Dom’le as vrea si eu sa stiu: daca vine un guvern PNLPDL astia vin cu austeritatea-n virf de sulitza? Da au ba? Da’ imprumutiri externe a la Basescu iau? Ala bala portocala. Taie de la saraci sa dea la bogati? Ca la Templul Dreptei internationaliste cam asta se discuta. Tarile care iau imprumuturi „e bune”, alea care nu iau „e rele”. Si neaparat trebuie redefinita saracia, in sensu’ ca saracii astia de azi se cam lafaie.

    Inteleg ca e meritu’ lu’ Segnor Basescu ca Romania nu e azi ca Grecia. Adevarat, salariul mediu al romanilor e de trei ori mai mic, iar pensiile de cinci ori. Bravo Basescu, Uraaa, haideti domnu’ Ungureanu, stiu ca aveti plaman pe dreapta. Un imprumut, asa, pentru stabilitate?

    Mai bine votez UNPR, ca asa de frumosi vom fi, ca niste floarea soarelui intr-o zi senina: toti cu fata zimbind la interesul national.

  6. MOTTO:”… voi veni și de pe Lună pentru oameni care și-au respectat cuvântul față de mine, față de noi…”(Kelemen Hunor)

    RELATARE DE LA FAȚA LOCULUI

    ROMÂNIA…BUCUREȘTI…30 IUNIE…2015…ORA 4:45 PM ( în loc de puncte de suspensie considerați că se aud niște țăcănituri ca de tastatură mai bătrâioară, în timp ce literele și cifrele apar pe ecran una câte una):

    ”Ca un pumnal ce sfâșie o piele …” adică nu, asta-i din altă epocă… în fine, ca un obiect cosmic de forma unui trunchi de con, cu scutul termic ușor ciocnit, după intrarea intempestivă în atmosferă, ce sfâșie, spre finalul cursei, aerul încărcat de noxe al Bucureștiului, un modul de comandă pe care scrie în maghiră ”HOLDTÖLDE 20”(adică ”LUNĂPLINĂ 20”, m-am uitat în dicționar), aterizează pe pajiștea din fața Parlamentului .

    După primul moment de stupoare al grupului de parlamentari, parțial cu țara luată înapoi, parțial cu interesul național pe epoleți, parțial care înțeleg la perfecție ce scrie în maghiară pe modul, aceștia s-au grupat frumos în jurul ciudatul obiect căzut din cer, așteptând să iasă , la deschiderea trapei, cel puțin un extraterestru cumsecade , verde ca mătasea -broștei, puțintel la trup, supradimensionat la craniu și cu degetele mai lungi decât bețele de MAROCCO.

    Numai că din modulul fumegând se ivește, serios cum îl știți, Kelemen Hunor. Calm . Ochelari de intelectual …sau de cobră, că-i departe și nu se vede bine… Costum de astronaut călcat la dungă…la piept, o cocardă micuță, cu ”15 Március örökre” ( cred că un fel de 15 March Forever).

    ”Păi, ce credeați voi, măi băieți? Că dacă sunt într-o scurtă vacanță pe Lună, nu ajung eu la timp să-l votez pe MRU, cel ÎNTOTDEAUNA LOIAL ….ăăă…loial… unei țări,vreau să spun, nu mai țin minte exact țara…sau erau mai multe? ”

    În scurt timp, la tribună, congestionat, dar cu o piatră luată de pe inimă, pentru că a ajuns la timp și Kelemen, Mihai Răzvan Ungureanu își începe în forță discursul. Din greșeală citește direct traducerea în limba maghiară.

    Încruntat și enorm de atent la interesul național , generalul Oprea sesizează că e ceva în neregulă; până la sfârșitul discursului nu reușește însă să-și dea seama ce anume.

  7. Precum in cer si pe pamant – Isi iau blocu- si Tara – inapoi !
    Este ciudat cum blocurile si scarile reflecta in micro politica nationala..

    Bre ….. e ca naiba …

    Am intrat in c@@at complet da’ numa ptr ca deja eram in r@@at pana la urechi …
    Adica am facut tampenia sa accept sa fiu presedinte de bloc…
    Ca la noua adresa .. e ca naiba.
    Caldura oprita, apa calda daca ai boiler , datorii mari , restantineri destui .. S-a furat din gros , in toate felurile (inlcusiv liste de plata falsificate cu pic … in mod real X trebuia s aplateasca 2586,70 lei , insa se modifica si omu vedea ca trebe sa plateasca 86,70 lei… Magaru’ principal (presedintele) nu a dat chitante, unii au platit si de 2 ori (ca pareau ca restantieri). Umbal zvonul ca unii ar fi fost „iertati” prin cestii ilegale de cca 6-8 mii lei.
    Cand a explodat situatia presu s-a gandit bine si a murit (infarct sau avc nu am intels bine si zau ca nu imi pasa!) Administratoru’ .. ei bine e sucar am intels ca nu a predat actele (acun 3 ani)
    Juma din datorii au fost recuperate, juma inca nu.
    Cand m-am mutata- fine dec 2014 , prima zi 31 dec – era caldura, era bine. Pe 28 ianurie nu a mai fost.
    Aa intre timp s-a facut un nou comitet si un nou pres . care a demiosionat de curand.
    Totu-i ca dracu si iar m-an trezit in situatia „daca nu fac eu atunci cine?” insa de data asta nu ma pot tira ..

    Asa ca…

    Deci cam asa

    Multe, sute de garsoniere.. buna parte persoane in varsta (vaduve in mare parte) unele care s-au mutat prin 1970 daca nu in 64! Multe babute retrase, cam speriate nu se baga. Da nici barbatii.
    Cam un sfert daca nu o treime dintre garsoniere sunt inchiriate sau stau goale. Unii chiriasi platesc intretinere, altii nu …

    Unii au fost bagati in cestii nu chiar legale odata cu adminsitratia care a acumulat restantele Vreo 4 care erau platiti pe conventii civile ptr diverse treburi (gen reparatii.. multe presupus simulate – ce dracu un an intreg cate 2400-3000 lunar reparatii in subsol? Pai subsolu’ ala ar trebui sa fie ca nou!). Astia fac mare galagie mare si incearca sa zapaceasca de cap lumea (ori vor din nou ciolan ori nu vor sa se lamureasca lucrurile)

    Altii sunt nemultumiti si zbiara. „Unde sunt banii daca zici ca s-au platit datorile?” S-au platit jumatate .. da „important” este ca nu toate (s-au furat de prin 2009… recuperarea a avut loc de pe la mijlocul lui 2013). Altii zbiara ca de ce s-a platit avocatu’ (se pare ca a fost platit cam generos) si toti vor rezulatele ieri (desi .. dai in judecata,ai termene, apel samd. Apoi cerere de executare, executarea samd dureaza., Da avocatu’ vrea bani ACUM si nu il iontereseaza daca este platit de restantieri sau de buni platnici. Ins asunt unii buni platnici care zic sa plateasca .. restantierii!! „De ce sa dau eu banii?” Logica beton care omite „numai” faptul ca restantierul trebuie dat in judecata. Si nu o fi prost sa plateasca benevol avocatul care reprezinta asociatia!)
    Unii chiar zbiara ca daca nu au apa calda maine nu mai platesc intretinere niciodata.
    Cam 6 din 7 din sunt suficienti de idioti sa nu inteleaga ca se poa si mai rau – oprirea apei reci e cam terminusul . Apa rece si gunoiul neplatite sunt „reteta” Zabarutiului ..

    Mai sunt cativa care ar vrea sa reia o cestie .. se plateau o suma in plus ca sa se plateasca esalonat datoria la RADET. Da numa unii plateau. Rau platnicii cronici nu… Pana la urma .. a trebuit sa imi cumpar calorifer electric (ieftin … 80 lei)] Ho ! Revin – vor sa plateasca din nou mai mult sa se acopere datoria. Bun de acord desi eu nu am participat la datoria aia – INSA daca unii nu vor plati ?! Iar restanta iar oprire .

    In fine sunt cativa inteligenti, care stiu despre administraie samd mult mai mult decat stiu eu. care daca s-ar fi unit si ar fi vrut rezolvau apoape totu dar prefera sa zbiere si sa stea.

    Si mai sunt unii care au ceva dreptate sa fie nemultumiti- insa ai naibii ca de obicei se leaga de cei care au facut ceva sa repare nu de aia care au stricat! Cateodat zbiara impreuna cu aia care au stricat ca de ce nu s-a reparat ac ce s-a stricat ani de zile

    Ma rog sigur ca sunt tampit. Ca puteam sa nu ma bag si sa imi pun centrala termica (alta cacanarie aici da nu o mai scriu).

    Dar imi este teama ca cum zic se mege mai rau si se duce dracului si apa rece – si daca apa rece nu este , nu mai poti nici s atragi apa si nu merge nici centrala termica nu?!

    Mda. Fara apa rece si cu gunoiul nerdicat cam aici se ajunge ca-n Zabrauti..

    Asa ca mi-am zis cam a 3a oara in viata : daca nu eu atunci cine?! Si am facut idiotia sa accept ..
    Ptr ca zau ca este placut sa iesi din bloc.. (ultimi 2 primari ai sect 3 au facut ca in TItna sa fie unele zone in care sa fie foarte placut … si sa nu vrei sa pleci din cartier. Ma rog sunt si unele zone in care este bine sa ia un program de la 8 am la 21 pm … adica sa te scoli, s apleci si cand te intorci sa te uiti la tembe si sa nu pra te uiti pe fereastra )
    Sa nu mai zic ca blocu’ este bine plasat cu multe utilitai in prajma – piata Minis la 5 minute , samd. Statii autobuz vis a vis, metrou 2 statii la 2 statii indiferent de sens… . Multa verdeata (sub ferestra mea) , pomi batrani pe trotuar , banci .. parc la 4 minute,. Parcu IOR mai departe – 2 statii troleu..
    Asa ca as prefera sa resusesc sa fac ceva ordine (tocmai eu Marele Dezordonat!) ca se merita .. nu?

    Ma rog am actionat incet si cam lenevos nu precaut. Oricum am avut un prim succes : m-am cam certat cu 2 dame din comitet….

    Ma situatia este cam asa.. Cum am scris fost o perioada cand dracu stie (ala stie precis!) cum s-au „facut” arierate de numa 100.000 euroi si pana la urma s-a ajusn la oprire de apa calda si caldura …(si datorii la Rasub si Apa Nova)
    Unele muieri are s-au razvratit si au reusit sa dea jos adminstratia aia si au platit cam juma din datorii . Ma rog au tras ca dracu si-au facut dusmanii si au inceput barfele (alora fosti) In ianuarie au renuntat si au plasat mana. A mai ramas adtratorea (bine platita si un program minim .. si cand zic minim [pai este minim!!!)
    E si intre timp au inceput barfele – ca au luat, a nu stiti voi ca este incorecte.

    A da. Si comitetu ala a dat niste rau platnici samd in judecata. Ptra sata ua angajt advocat. Prilej multe sucare ca este prea bien platit, ca sunt altii mai ieftini ca de ce ala si nu altu (una doia persoane au avut de a face cu lati avocati si ii prefera pe aia. Nu incerc sa insunez nimic – zic decat ca este „puterea obisnuintei” care te face sa cumperi tit de la vechiul chiosc sau sa te adrsezi aceluiasi meserias). Ca ce a facut acocatul, ca toti doreau sa vina advocatu’ sa vorbeasca cu fiecare in parte ce si de ce.
    E bine si uite asa au oprit plata avocatului .. O factura neplatita de 2000 lei..

    Da intre timp au angajat un expert contabil care sa verfice gestiunea „intermediara” – a alora care au platit juma din datorii. Ca unde s-au dus banii?! De ce advocatu’ asta si nu altu?? Sio unde este hotararea de comitet ?!
    Si sunt „setati” pe aceste abisale probleme care depasesc ca importanta procesul cu RADET , apa calda si ce importanta are ca un nou avocat – chiar mai ieftin!- ar insemna sa paltom din nou „pe dosar” cand acum am mai avea doar pretatia ptr cateva teemene (procesele sunt incheiate.. mai sunt niste apeluri in curs si basta!!!)

    Eu am crezut ca pot sa ma inteleg cu comitetui „meu”. Cand colo cele mai inversunate sint esxact 2 domane pe care le credeam „de partea mea” Ele vor sa „stie” si pereat mundus fiat justitia … da nu prea inteleg io ce dracu o fi aia „justitia” dorita

    Intre timp administratia aia care a produs incurcatura cica era buna ca era caldura in timpul ala!!! SI apa calda! Am auzit ca „se si plateau facturile da ce or face acum cu banii nostri?” (le plateau atat de bine ca au fots restante de 100.000 euro!!!)

    Vi se pare ceva cunoscut ?!

    „Precum in ceruri asa si pe pamant” devenit „Precum pentru Parlament asa si in bloace”

    La nivelul de sus unii isi „iau tara inapoi”.
    La nivel micro altii isi „iau blocul inapoi”.
    In numele Justitie, moralei si dracu mai stie a ce (si a Satanei cam sigur!) .. te pui cu ei risti sa devii scarba si corupt so ce mia cuprinde .
    Oicum io sunt scarba …

  8. Microcosm politic

    Sedinta de scara …. Alegerea unui nou comitet de scara. Am mai incercat o data insa binenteles ca nu se intrunise numarul. Acu poate ca eram statutari -dar nu garantez ca doi nu erau decat in trecere !! de la seviciu catre cina.
    Responsbilul zice cam ce a facut . Ma rog a facut catesceva ..Propunere ce sa facem (ca vam costa .. da blocu are 43 de ani.)
    Apoi discutii . versnicu nost nemultumit care balmajeste cate ceva ce pare a fi scandalos. Nu stiu. Stiu ca m-am luat o data dupa el si hotia era inexistenta. Altul a fost inlociut de fi-su (asta este certat cu responsabilu…care se cearta la o tuica devine imediat principial). Mai este un al treilea – raspunsul adtitiei a fost cam superficial si omu nu a verificat. Discutii mai aprinse cu cat este platit responsablul scarii (destul sau binisor). Vrei sa fi dumneata ? NU!!! (de ce nu ma bag io? M-as baga insa asta trebuie sa ma bag in subsol …. Ori cunostintele mele tehnice au ramas alea cu care am fost lasat la vatra.La scara nu avem AKM uri)
    Sucar mare vreo 3 grupuri care tipa unu la altu , cam 10 oameni.
    Ramane in coada de peste cum am stabilit .. adica din lipsa de contracandidati ramane vechea formula..
    Mai urmeaza niste discutii . Unii nu mai vor repartitoare. Ca se plateste degeaba pe ele! Vreo 2 stiu ce zic – ei tin toate caloriferele la maxim . cei mai multi au auzit ca aia care nu au repartitare platesc mai putin (dar nu s-au obosit sa mearga pana la scara acelor fericiti fara repartitoare .. sa se uite la avizele de plata. Mersi acum 2 ani am verificat si plateau mai mult).
    Per total sedinta se compune ca de obicei din multe urlete, vechile nemultumiri inchipuite , vechile frustari legate de servituti , zapaceala , plangeri cam fara suport ca deh au dreptul statutar sa ma plictiseasca a 15 oara … Cam 40% din locatari insa evita cu incapatanare sa apara pe la vreo sedinta .. lasa prostii sa se descurce ei ! Ma rog daca ar avea o mica nemultumire la zi ar aparea cu o falca in cer si una in pamant INSA de la ultimele 2 sedinte e cam riscant (i-am propus in comitet – Dl, dna , ca sunt extrem de interesati ar trebui sa faca parte!)
    Veti zice ca deh , asa este la blocu comunist ca “inainte” nu era nici un bloc (ei taci? Nici Carlton?!) si ca o casa pe pamant e sfanta… eu unul am dubii (multam 16 ani in Andronache .. nu detaliez )

    Insa vedeti ca asa este la toate nivelurile. La nivel de bloc in plus presedintele si comitetul se aleg de urma .. ca incep discutii inutile prea lungi si dupa 4 ore .. mai raman cativa care voteaza cam ametiti de zgomot si foame…. dornici sa apuce poate o coada de siesta . Asta dupa ce darea de seama nu este urmarita ca deh trebuie sa barfesti putin cu ala de la scara D pe care nu l-ai vazut de juma de an daca nu de la precedenta sedinta…
    Si presupun ca la fel este la comuna (blocul meu are numai 646 apartamente si a avut momente glorioase cand avea si vreo 2200 de locuitori. 12 scari si una cu 66 apartamente). Si sucare si amenintari si pare … tot tacamu electoral pluralist si asta de acu 40 de ani ! (acu vreo 38 de ani mama primea telefoane :”auzi cucuoana daca sotul tau iese adminsitrartor fiu-tu va fi imediat incorporat! La Bacau !!” “Regret fiul meu a fost incoporat acu 2 sapatami. La Botosani!!”. )

    Puilor asa este cu politichia pe la noi.
    Cam jumatate nu se baga. De “destepti” .De ce sa isi piarda ei timpul?! Ce nu sunt destui bizoni ptr asta?

    Din jumatea care se baga 1 sau 2 din 10 sunt scandalagii. Binenteles ca si ei se cred cei mai destepti.Juma din restu se lasa manipulati de “destepti” si incep sa zbiere. Cam 7 din zece din cei care fac act de prezenta (sunt totusi oameni responsabili) dar palavaragesc intre ei nu urmaresc ce se discuta. Inca vreo 3 din zece au fantezii despre ce ar vrea ei intr-o lume ideala (si daca idealu lor nu se potriveste cu interesele altora apai ailalti este nesimtiti si mai nou comunisti). Juma din cei ce iau cuvantul nu stiu ce vor – da vor cu pasiune. Cu calificari precare si putina scoala sau cu facultate nu conteaza Din cealalta jumatate care iau cuvantul in afara de scandalgii vreo 20% sunt insi care isi urmaresc strict interesele (inclusiv fobiile si ideile preconcepute) fara sa le pese ca de cele mai multe ori asta ar insemna sa impuna sarcini majoritatii…
    Responsabilitatea si previziunea sunt peste capacitatea de intelegere a cam 80% din cei care participa. Reflectia este o activitate despre care unii pot sa vorbeasca , dar nu si sa o practice (cam 2% pot).
    Si mai ales este toate troneaza lipsa de autodiciplina.
    Suntem o natiune de genii neintelese…(eu cu atat mai genial prin faptu ca imi refuz statura de geniu al neamului! Falsa modestie va asigur…)

    Si stati linistiti.cestiunea asta este generala . de la vladica la opinca, de la analfabet la academician caci toti suntem romani mai mult sau mai putin onesti!
    Da cred ca daca as stii ungureste si as participa la unele sedinte …. mi-as zice „ce cioban mioritic este si Juhasz asta !!!”

  9. Referendum Grecia:
    – Vreți austeritate?
    – Nuuuu!
    – Vreți să rambursăm datoria?
    – Nuuuu!
    – Vreți să luăm în continuare bani cu împrumut?
    – Daaaa!
    – Dragă UE, vox populi, vox dei, nimeni nu-i poate ignora, nici pe populi, nici pe dei.

  10. http://www.cotidianul.ro/cum-se-vede-grecia-intr-o-tara-care-a-fost-la-randul-sau-in-incapacitate-de-plata-264143/

    Președinta Argentinei Cristina Kirchner a comparat miercuri criza bugetară care afectează Grecia cu incapacitatea de plată în care s-a aflat țara sa în 2001, vorbind de consecințele „teribile” ale punerii în aplicare a politicilor de austeritate, transmite joi AFP.

    „Ceea ce trăiește poporul grec este exact ceea ce noi, argentinienii, am trăit în 2001: consecințele politicilor teribile, neoliberale, tăierile permanente care conduc la mizerie, foame și șomaj”, a declarat Cristina Kirchner într-un interviu difuzat de televiziunea publică argentiniană.

    „Astăzi, 60% dintre tinerii greci nu au un loc de muncă, 30% dintre cetățenii greci vor sta la lumina lumânării pentru a reduce costul la electricitate, astăzi în stradă se află oameni ale cărora pensii au fost tăiate. Cu excepția cheltuielilor militare: FMI nu a cerut niciodată reducerea cheltuielilor militare”, a mai spus aceasta.

    Argentina s-a declarat în 2001 în incapacitate de plată, pentru o datorie privată de aproape 100 miliarde de dolari.

  11. Adrian B
    Fiti-ar Cosea de ras sa-ti fie, marele specialist (al) lu’ peste prajit in economie care s-a dovedit un incompetent atunci cand a indeplinit functii publice cu caracter pragmatic.
    Mai colega, fi mai explicit. Stiu ca vrei ca Ponta sa plece (neputand coabita cu virulenta dumitale antipontista mare cat intregul Univers).
    Dar lamureste-ti colegii ce vrei de fapt: sa creasca taxele si TVA-ul, sau sa scada ?
    Luni de zile ne-ai bombardat asiduu cu critici la adresa ,,mormanului” de taxe pontist.
    Acum, il crezi pe vesnicul carcotas gicacontrist Cosea care nu vede cu ochi buni scaderea taxelor prevazuta in Codul Fiscal. Ce s-a intamplat ? Te-au convins Isarescu, sau diriguitorii FMI/CE ?
    Eu iti propun un concediu reparatoriu. Sau, posteaza doar linkuri catre diverse hituri muzicale. Am remarcat ca ai preferinte similare cu ale multora dintre noi.
    😉
    Repet: ‘Ti-ar Cosea de ras…

  12. Doru Coarna

    ,,Poate ii dati lui Ponta o idee buna, macar una! Daca insa nu puteti, eu lucrez ca independent, va pot ajuta.”

    Mai colega, dar pana acum, ce ai facut ? Ai dormit pe sacul cu semintze de pe margine ?
    Scoate odata ideile, sa le vedem si noi ! Nu te speria, eu nu cred ca cei cu idei sunt….
    😉

  13. Adrian B. scrie:
    ,,Romania a avut si perioade bune ; de exemplu 1990-1996 …”

    Mai reflectati, stimate coleg…
    😉

  14. @Donkeypapuas spune : + În 1994 rusnacii au semnat un acord la Budapesta, în care garantau integritatea Ucrainei (alături de „europenii” SUA şi Marea Britanie). Anul trecut l-au călcat în picioare. Că fraţii lor, ucrainienii, au avut naivitatea să aibe încredere în rusnaci, e altă poveste. Prostia se plăteşte.+
    Nu-i vorba de „prostie”. În nici un caz. Ci despre faptul ca Ucraina nu-i o naţiune. Numai de bine, …

  15. Luminita Arhire

    Excelent, stimata colega.
    ..Si cand te gandesti ca Ponta, bine intentionat, a incheiat un acord preventiv cu maghiarii, inainte de alegerile din 2012 atrangandu-si sumedenie de critici…se pare ca acele critici au cam fost indreptatite…..oare ,,astronautul” Kelemen a avut, atunci, un fel de amnezie, uitand de bunul sau prieten in cele legate de Gojdu, mereul uns cu toate alifiile pamantului si cu manichiura de nivel mondial ?
    Sau, domnul Kelemen este ,,lovit” acum de amnezie, urmare a socului termic la trecerea cu misila din dotare prin atmosfera incandescenta a patriei ? (z)

  16. Se face o campanie deşănţată aici pe blog să ne înfundăm în mlaştina defetismului, şi pentru a ne convinge că este bine şi este frumos să ne trădăm ţara.

Lasă un răspuns