Titulescu – la Liga Natiunilor, la ONU si la Craiova

IMG_9377

„A fost o linie dreaptă, dar a fost linia dreaptă a glontului care străbate inima ca să-si atingă tinta”. Acestea au fost cuvintele lui Nicolae Titulescu, atunci când a justificat votul României, la Liga Natiunilor, in chestiunea sanctiunilor pentru Italia, in urma agresiunii impotriva Etiopiei. Dincolo de sentimentele românilor pentru Italia, anexarea unei alte tări nu poate fi acceptată. Am folosit acest citat in noiembrie 1990, la New York, la reuniunea Consiliului de securitate, atunci cân am votat pentru rezolutia care stabilea un ultimatum pentru Irak, in urma agresiunii impotriva Kuwaitului. Desi in Irak erau peste 6000 de muncitori români, desi Irakul avea o datorie la noi de peste 1,7 miliarde dolari. M-am referit la aceste momente de istorie in cadrul conferintei mele despre Titulescu, la Teatrul National din Craiova. Am vrut să arăt cum celebrul fiu al Craiovei a fost „prezent” atât la Liga Natiunilor cât si la Natiunile Unite. Adaug două secvente video, din 1990, de la Consiliul de Securitate – mai intâi discursul meu si apoi intraga reuniune a ministrilor de externe, condusă de James BaKer.

10 gânduri despre “Titulescu – la Liga Natiunilor, la ONU si la Craiova

 1. Poate cineva sa imi explice de ce , la 3 ani de la victoria PSD in alegerile parlamentare , cu 64 % din voturi , guvernul condus de Victor Ponta se teme sa schimbe conducerea TVR si , implicit , a ingrozitoarei echipe de Stiri conduse de dl Mihai Radulescu ?
  Amintiti-va ca stramosul PDL , CDR , i-a pus pe liber imediat in 1997 pe cei ce deranjau dreapta , primul vizat fiind corespondentul TVR de la Targu Mures , Florea , vorbitor de maghiara si care acoperea si actualitatea din Ungaria dar care deranja enorm Ungaria si UDMR ( nu insulta , nu era agresiv dar traducea discursuri din Ungaria ceea ce enerva mult pe unii ) ; sa ne amintim de desantul imediat la TVR al Alinei Mungiu si a unei echipe de ideologi CDR ; echipa lui Radulescu este basista , instalata prin 2008 -2009 …

  Apreciază

 2. Mea culpa – corespondentul targmuresean pus pe liber de talibani in ianuarie 1997 se numeste Dorel Suciu , nu Florea .
  Avea , modest corespondent de provincie , cinci clase peste colegii de astazi ai d-lui Radulescu , chiar peste steaua echipei , d-l Petrisor cel care ne filmeaza nord-coreenii cu securistii locali dupa el …

  Apreciază

 3. Ex occidente lux!!
  L’Expansion vous savez?! cu ce se mamanca ?! Franta, secolul luminilor, Ratiune, Descartes Cogito ergo sum samd L’Expansion is a French monthly business magazine based in Paris, France.
  Si avem un anunt ptr niste occidentali scoliti, avizati nu niste ortodocsi tampiti si arierati
  Consultez gratuitement avec une Voyante renommée qui saura adéquatement lire votre couple.
  Est il trop tard ?

  Moult cam, trop tard as zice io

  Apreciază

 4. Da. Sunt într-o Frăție, aplic codul Frăției, chiar dacă cel care a greșit e tata…

  În altă ordine de idei (mai mult de sentimente), parafrazând titlul „Ce mult te-am iubit!” zic și eu privind fotografia: ce mult ne-am schimbat!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.