35 de gânduri despre “La pescuit, pe Dunare

  1. Frumoase imagini! Mă bucur că-ncercați să vă deconectați, să iețiți din cotidian, și, ce-i mai imprtant că nu răspundeți provocărilor! Ce vă pot ura, decât vacanță plăcută pe mai departe și…„fir întins”!

  2. Sper ca v-ati adus mancare in traista , ca dupa cum se vede din poze , slaba miscarea , in afara de peisaj , oha peste !

    Andrei se cazneste sa prinda o pestoaica , sau invers ?

  3. Descoperiti frumusetile patriei, domnule Nastase! Vizitati Dunarea in zona Calarasi-Ostrov, este aproape ca in Dellta!

  4. Off-topic: cu adanca si nemarginita durere in suflet o anunt pe dna M-16 (ori M-4, ori M-10?), memoria imi joaca feste uneori, ca critica sa la adresa pozitionarii dlui Ponta la Baku mi se pare, inca am dreptul la opinie si la libera exprimare, un simptom de menopauza politica. Ii amintesc doamnei care viziteaza destul de des un templu diplomatic de pe la noi si care umfla parale frumoase de la Brucsel ca sa faca pe europarlamentara romanca, ii amintesc deci ca, in astfel de situatii, plasarea spatiala a invitatilor este facuta de catre organizatori ca si tara, conform protocolului lor, sau de catre forul sportiv international implicat in actiunea respectiva.Cum numele de Romania incepe cu aceeasi litera ca numele tarii Rusia, orice asezare a unor delegati in ordinea alfabetica atarilor furnizoare va conduce la o astfel de asezare.Pe de alta parte, cum Romania are, inca, relatii cu Rusia, insultele rusesti pornind fie de la dobitocul de Rogozin, fie de la nivele inferioare; Ponta nu avea nici un motiv sa protesteze public la aceasta asezare ori sa-i scupe lui Putin coji de seminte in cap in timpul ceremoniei; poate ca are un motiv sa puna pe liber un consilier guvernamental dar asta este altceva. Doresc sa ii mai spun dnei ca, in urma cu oarece vreme, geniul meu politic a propus schimbarea numelui Romaniei in Dacia, ceea ce ar fi facut ca Ponta sa fi stat aproape de delegatul Daniei, ori poate chiar pe langa Merkel, ceea ce i-ar fi oferit ocazia sa o ciupeasca de fund pe minunata Angelika in loc sa ii care castane cetateanului Vladimir sau sosiei sale. Doar ca se pare, asa cred, ca dna destinatara a acestui mesaj fie ca nu citeste destul de atenta blogul condamnatului Nastase (cum pare ca ii place ei sa spuna si sa scrie), fie ca prefera manifestarile politice de tip junglier, in care politicienii nostri seamana (la comportament, nu la fizic) cu niste Tarzani. Desigur ca numitul Ponta (suspectul Ponta, cum ar veni) ar fi putut intui ca manifestarea de la Baku e o susa sportiva de joasa speta, in care, de exemplu, o echipa feminina austriaca a fost calcata cu bestialitate de un autocar, tot asa cum a crede ca Europa se tot duce catre Vladivostok, prin diverse manifestari, pare un soi de mers pe sarma.

  5. Deși ar fi mare nevoie de prezența Dvs, în viața Cetății, mă bucur pentru„răgazul” atât de meritat, picat parcă din cer, pentru a vă reconforta cu alt fel de frumuseți – mult mai tonice – ale vieții ! Revenirea este inevitabilă, iar până atunci gândiți în fiecare dimineață o formulă – de forma „Eu sunt, pentru mine, cel mai important”și timpul va trece cu maxim folos !

  6. Eu nu mai pescuiesc de Dunare, defapt daca nu o faci intr-o balta sau intr-un intrand, nu prinzi decat balosi…

    Eu acum stau pe sezlong si o privesc cum trece, nu stiu, dar asta ma relaxeaza… trece precum timpul, o face de mii de ani, o face cum vrea ea si fara legatura cu noi… Am fost, suntem si vom ramane ZERO in fata naturii…

    Cand eram copil, cum intram in vacanta mare ai mei ma expediau la rude, undeva pe malul marii… Trei luni purtam doar slip si, uneori, papuci… Trenul trecea la pas pe vechiul pod Saligny si inainte de a fi asanata zona, km buni nu vedeai decat salcii seculare, ochiuri bogate in peste si mistreti cu nemiluita… Era cea mai frumoasa priveliste de la Bucuresti la Constanta.
    Imaginile astea imi revin in minte ori de cate ori revad Dunarea…

    Apoi acasa la bunici… casa taraneasca, cu miros specific de lut si var proaspat, mancare taraneasca extraordinara… Ma ingrasam mereu, anii ’50-’60… Eram scheletic de felul meu, deci toti se bucurau ca mai puneam ceva carne pe mine… Evident, nu avea ce si cum sa nu-mi priasca…

    Apoi pe dig, zilnic guvizi, se bucurau pisicile casei… Pestele era cu nemiluita, exista o mare balta in sat, ghiolul Tasaul… De multi ani e crescatorie, asa ca fitofagul nu mai atrage pe nimeni… La cativa km inspre Istria incepeau baltile Deltei, mici, timide si sezoniere, insa acolo pestele era natural si de tot felul… laolalta cu serpii, broastele si berzele care le imputineau, bineinteles… Odata am vazut o barza ridicand din mijlicul baltii un sepalau de 2 metri, galben cu negru, iar noi uneori ne si scaldam acolo!

    Si acum Capul Midia a ramas salbatic si natural, exista doar o bodega, cativa pleziristi cu cortul si o scoala de windsurfing… Valurile insa sunt mult mai nervoase decat la Mamaia… Evident era si o cherhana, dar disparand pestii cresteau porci hraniti cu ce mai scoteau din taliene… Nu mai stiu, de cand ma opresc la Mamaia n-am mai fost…

  7. Pot zice ca am avut si eu o oarecare pasiune pentru pescuit la tinerete, am citit carti de pescuit si chiar mi s-a intamplat, undeva pe un canal de langa Bucuresti, sa intalnesc locul descris ca fiind locul ideal pentru pescuit: un cot al apei lata de cativa metri, salcia , la cot, aplecata deasupra apei, apa limpede si curgand linistiti,…totul era minunat, conform literaturii de profil si exista un singur cusur: nu era peste. Cand eram copil, in Galati, pescuiam, in vacanta, de pe o pasarela care trecea peste balta Malina. Era groaznic, apa era limpede si vedeai zeci de pestisori inghesuindu-se in jurul momelii, fara ca vreunul sa se prinda in carlig. Prindeam cite un chitic in fiecare zi si, rasul de pe lume, mergeam acasa si il atarnam la uscat la soare.
    Am un cunoscut care, daca nu dorea sa mearga la pescuit in tinerete a fost apucat de pasiune recent si brusc, in ai sai fifties. Asa ca nu are sens sa il caut la sfrasit de saptamana, e cu siguranta pe balta, zic eu ca sa imi motivez decizia de a nu-l cauta, cine stie pe unde il gasesc. Astazi cu siguranta insa ca il gasesc acasa, este ziua lui, asa ca inchei inscrisul ca sa il sun si sa-i zic la multi ani.

  8. Deci permisul de port-undiță nu v-a fost anulat. Mă bucur tare mult, mai ales că sunteți un as al momelilor. Mă refer, evident, la postările cu Cap de porc… De ce au fost „momeli” și cine a „mușcat”, ghici ghicitoarea mea! Petrecere frumoasă la valurile Dunării!

  9. Doru Coarnă
    14 iunie, 8:12am

    Frumos! Iată că dacă dăm la o parte fizica și politica, descoperim un om sensibil…

  10. Şi care-i numele Ţării acesteia, o Ţară aflată între Mare şi Dunăre ? Politicianul Mihail Kogălniceanu, care o integrează în România, îi dă numele Dobrogea. A fost o greşeală geopolitică imensă. Gafele geopolitice îl caracterizează îndeobşte pe Mihail Kogălniceanu. Astfel, creaţia maximă a secolului XIX românesc nu este „Independenţa naţională de la 1877”, loc de „pupat toţi” – autohtoni şi carpetbaggers-, sub atentă supraveghere internaţionalistă. Numele principatului dintre Mare şi Dunăre, moştenit de Mircea cel Bătrân (Veteranul adică), era Carvuna ! Trebuie să înţelegem că istoricul anti-român Lucian Boia nu acţionează pe un spaţiu gol, ci pe un teren factice care a fost creat prin neglijenţa geopolitică de proporţii colosale a politicianului Mihail Kogălniceanu ! Chiar şi contele-cancelar von Beust cerea la 1868 intervenţia Imperiului Otoman împotriva sa, pentru că prea îi proteja pe faţă pe revoluţionarii bogomili. Ştim că românii au avut ulterior nenumărate probleme din cauza lor. Chiar şi „revoluţia română” a fost susţinută între 16 decembrie 1989 şi 20 decembrie 1989 exclusiv de „revoluţionarii bogomili”!

  11. Proclamarea „independenţei” noastre la 1877 a fost un act de teatru absurd cu titlul „Tichia de mărgăritar a chelului”. Discursul independentist al lui Mihail Kogălniceanu din Parlament pregăteşte textul lui Eugen Ionescu din Cântăreaţa cheală. Dependenţa noastră de acel imperiu otoman prin Capitulaţii asigura legitimitatea noastră ca Romania, pregătind întru continuitate Romania Neoacquistica. Independenţa noastră efectivă se va obţine abia prin prăbuşirea imperiului turcesc în primul război mondial. Gestul politic al lui Kemal Atatürk, când desfiinţează Imperiul Otoman, a dat legitimitate deplină şi pentru România independentă chemată România Mare, parte din Romania Neoacquistica. Abandonarea Capitulaţiilor la 1877-1878 a fost locus causandi pentru împământenirile care au condus la sângerosul an 1907. Cu temeri faţă de blestemul cuvântului, acei carpetbaggers impun şi deformarea limbii române, forma corectă este înpământenire, vezi şi mărturia evreului creştinat Ionathan X. Uranus. Renunţarea noastră laşă la Capitulaţii în perioada 1877-1878 a însemnat renunţarea la funcţia de ‚sistem roman’, o funcţie reprezentată ca stemă prin simbolul vulturului bicefal, asumată de Basarabi şi de Mihai Viteazu. „Independenţa de la 1877” -ghilimelele sunt obligatorii- a însemnat în toate privinţele şi renunţarea politicienilor români la moştenirea istorică a Basarabilor.

  12. L-am ascultat pe dl.Oprea intr-un interviu acum o zi sau doua. Spunea cit de buna este actuala echipa de guvernare, si cit de solida este. Numai de bine. Azi spune ca daca unii pesedisti fac modificari la Codul Penal sau, atentie, „…se doreşte un atac asupra statului român, pe noi ne pierd de parteneri”.

    Solida echipa! Cind era dl Oprea sincer, acum doua zile, sau ieri? Nu ar fi fost mai util pentru echipa ca dl. Oprea sa discute cu dl. Ponta sau ceilalti din echipa, inainte sa ameninte public desfacerea aliantei? Daca tot vine si face asemena afirmatii grave in mod public, nu ar fi fost cinstit si corect ca dl. Oprea sa informeze publicul de ce modificarile propuse sunt „un atac asupra statului roman”? Banuiesc ca vroia sa spuna „statul de drept”, ca altfel ne imaginam atac cu tancuri si rachete.

    Nici aia, „unii” pesedisti nu au explicat de ce e atita graba, fiind vorba de o saptamina in plus. Dar e nevoie de schimbari in Codul Penal, mai ales monstruozitatea cu „beyond reasonable doubt” tradus ca „suspiciune rezonabila”. Criminala traducerea! Si procedura de arestare a babelor din muntii tarishoarei cu taburile si lansatoarele de rachete trebuie cumva schimbata.

    Ce nu se aude discutind, este cit din prejudiciile enorme au fost recuperate. Statul roman a fost demantelat bucata cu bucata din 89 incoace in numele liberalismului si al capitalismului binefacator. Daca dl. Oprea ar fi patriotul despre care vorbeste in emisiuni TV, aici ar trebui el sa dea o lovitura: statului mafiot roman. Nu sa il apere cu amenintari politice la adresa partenerilor de guvernare.

  13. Am văzut câteva imagini cu cetăţeni indignaţi pentru că aţi fost invitat, domnule profesor, la un eveniment cultural, la Craiova. Imaginile sunt foarte instructive. Se poate ridica, însă, o întrebare: există un atelier la care putem comanda recuzită pentru protestele „spontane”? Că toate cartoanele arătau cam la fel, deşi aveau texte diferite. Caracterele utilizate, culorile, dimensiunile cartoanelor…vai, ce lipsă de fantezie… mă gândesc să deschid şi eu un atelier dintr-ăsta…dar garantez texte mai inteligente şi mă angajez să execut şi personalizarea lor, în funcţie de client.

    Pe urmă, mi s-a părut minunat cum s-au grupat ei, cetăţenii indignaţi, sub afişul pe care scria mare: RINOCERII! Acum, şi dacă nu scria deasupra, noi ne-am fi dat seama ce soi de pahiderme cu corn şi coadă sunt dedesubt…

    Cel mai mult m-a impresionat însă un protestatar matur, serios, meseriaş, determinat, purtând fular, foarte potrivit cu cele 35 de grade Celsius de afară.

    Una peste alta, mi se pare că se întâmplă ceva în ultimul timp, domnule profesor…poate aţi zgâlţâit o uşă aparent ferecată, poate aţi şi deschis-o puţin, poate că aţi băgat băţul într-o şerpărie care a simţit brusc pericolul…
    Mi-am amintit un text interesant publicat pe platforma PEROMÂNEŞTE, intitulat „ Adrian Năstase, Phoenixul românesc” şi care se încheia aşa:

    “Nu mă aştept ca Adrian Năstase să fie soluţia în România pe termen scurt, cel putin în absenţa unei catastrofe naturale sau umane, însă pe termen mediu el devine şi în ochii celor mulţi resursa naţională indispensabilă. Aşa să-i ajute Dumnezeu, aşa să ne ajute Dumnezeu! “

    Nu cumva e posibil ca unii rinoceri să fi observat că în cenuşa care încă nu s-a răcit suficient, prinde să se închege, fără inhibiţii, pasărea fantastică pe care mulţi au dorit-o învinsă pentru totdeauna şi că-n adâncul ei reîncepe să pulseze o inimă, cu stentul său , cu tot?

  14. Ce sa facem cu mass – media romaneasca a anilor 2010 , ca e desprinsa din Tara Prostilor ?
    Stirile TVR , televiziunea publica , in teorie echivalentul TVE , RAI , France 2 , ZDF : ” 13 – 15 iunie 1990 – un moment care a schimbat viitorul Romaniei ” ( 7 referiri pe o singura pagina Facebook azi ) – normal , de alegerile din 5 mai si de 12 iunie 1990 Radulescu nu a auzit .
    TVR ” Rus a inaugurat 22 km de autostrada crapati ” – nu a inaugurat cei 22 si altii 28 la Nadlac !
    Meciul de ieri de la Belfast , dupa presa – ” un dezastru ” , ” Ungaria ne bate si jucam baraj cu Olanda ” ” joc urat ” etc – Irlanda de Nord e dificila , rezultatul e bun si nu am fost inexistenti , dar ce a vazut presa ” romaneasca ” ?

  15. “Revoluţionarul” Tokes Laszlo ne-a lăsat pe noi, românii, scufundaţi într-un ocean de aporii. Faptul că Tokes Laszlo nu le poate înţelege, nu le poate nici măcar număra!, n-ar fi o problemă dacă Societatea Timișoara ar fi un grup de reflecţie autentic. Dar nu este. Ce se întâmplă, fraţilor, cu Banatul ? http://www.romanialibera.ro/politica/uniunea-europeana/tokes–reactie-dura-la-adresa-premierului–suntem-aproape-de-demiterea-utecistului-victor-ponta–381839

  16. Mizerabilă, mişelească, minoră, mincinoasă, murdară, mâzgălitoare, maculatură, mahalagism, mizantropă, miopie chiar manipulatorie ( M 10, chiar 11 😆 !! 😉 ) intervenţia prin care Monicuţa sare din baie, cu clăbucii pe ea ( cei mai mulţi în dreptul gurii 😉 )strigând din toţi rărunchii :

    – Săriţi ! Ponta ne-a vândut la ruşi !!! 😆
    Dubioasă dezinformare, dezgust, descreierare, destabilizare, dojeneală, demenţă, dor de ducă ( n-am mai avut răbdare să caut şi altele ! ) = D 10 !
    Cât despre turbarea celor de la UE, care primesc tot mai des câte un M în faţă, ne doare în cot !
    Sunt nişte escroci ce vor să beneficieze doar ei de clasa politică românească dispusă să vândă pe nimic ce a mai rămas din ţară !
    Ba, mai condamnabil, implică şi sportul în mizerabila lor luptă de expansiune dementă, crezându-se în nebunia lor, un fel de stăpâni ai Lumii !
    Nişte inconştienţi ce nici n-ar merita să stea prin preajma unuia ca Putin, sau ca Ponta 😉 😆

    Fă un mic efort şi imaginează-ţi cum ar fi arătat România condusă de un Ceauşescu , Să zicem Nicu… Cu concepţiile lui liberale şi cu starea excepţională a economiei româneşti de atunci, mai ales în comparaţie cu cea de azi, fără nici un şfanţ datorie, cu vreo 2 miliarde în conturi şi încă vreo patru de primit !

  17. SCRISOARE DESPRE CRIZA POLITICĂ
    INIŢIATĂ DE PREŞEDINTE, DNA ŞI NOUL-PNL (XIV)

    DOMNULUI KLAUS IOHANNIS – PREŞEDINTELE ŢĂRII

    ACŢIUNEA ANTICONSTITUŢIONALĂ
    A PREŞEDINTELUI KLAUS IOHANNIS
    În ziua de 5 iunie 2015, domnul Preşedinte Klaus Iohannis a intervenit public, în mod dictatorial, pentru a impune răsturnarea guvernului, cu formula „Demisia primului ministru şi a guvernului” şi pentru înfăptuirea concepţiei dictatoriale „Guvernul meu”.
    Intră în istorie acest act dictatorial, sprijinit pe dosarul fabricat de DNA, dirijată de doamna L. C. Kövesi; este un act total neîntemeiat şi anticonstituţional.
    Este un act împotriva intereselor ţării, aruncată în sărăcie şi mizerie de cei zece ani de regim băsist dictatorial.

    A. Ca specialişti în economie, îi vom explica domnului Klaus Iohannis că iniţierea răsturnării guvernului este profund dăunătoare ţării, poporului român; situaţia economică a ţării este extrem de grea, în condiţiile crizei şi tensiunilor pe plan internaţional – şi necesită o guvernare politică stabilă, nu o destabilizare politică – având la bază jocuri politicianiste murdare.

    B. Îi vom explica domnului Klaus Iohannis că acţiunea sa neconstituţională pentru răsturnarea guvernului şi destabilizarea politică a ţării – are costuri economice uriaşe, în condiţiile actuale de criză şi de tensiune şi în condiţiile în care Comisia Europeană a introdus România în procedura de dezechilibru macroeconomic, care necesită monitorizare şi acţiune politică.

    C. Îi vom explica domnului Klaus Iohannis că dosarul fabricat de DNA în acest caz pentru răsturnarea guvernului se alătură la „Cazul Rarinca”, la sutele de dosare penale „blocate” de DNA în care invinuiţi sunt foşti guvernanţi băsişti (în frunte cu Vasile Blaga) şi la zecile de dosare „blocate” de DNA în care invinuit este Traian Băsescu.
    Din partea societăţii civile, îl atenţionăm pe domnul Klaus Iohannis că răspunderea doamnei L. C. Kövesi, ca factor decident la DNA, este enormă şi – la o analiză aprofundată – i se va impune plecarea – prin demitere sau demisie.

    D. Noi, cei din societatea civilă, începând cu aceste acţiuni anticonstituţionale înfăptuite de domnul Klaus Iohannis – vom consemna pentru istorie – declanşarea iohanismului, ca o prelungire a băsismului dictatorial extrem de dăunător ţării.
    Îi recomandăm domnului Klaus Iohannis să abandoneze cât mai curând posibil concepţia sa dictatorială „Guvernul meu”, ca extrem de periculoasă pentru democraţia noastră fragilă.
    Dacă se vor repeta acţiunile anticonstituţionale, noi cei din societatea civilă, vom însoţi protestul nostru cu chemarea către milioanele de cetăţeni: „JOS IOHANNISMUL DICTATORIAL !”
    Riposta forţelor sănătoase ale României nu va întârzia.

    14 iunie 2015
    Grupul de iniţiativă „Reînnoirea”
    Florea Dumitrescu
    Gheorghe Stroe
    Cristian Apostol

  18. Ma amuza cind aud jurnalisti romani vorbind despre „intoarcerea la normalitate”. Cind a existat oare normalitate intr-o democratie? Niciodata, lupta pentru putere naste …virusi, precum Basescu, Berlusconi si altii. Din cind in cind, dupa un cliclu electoral, mai apar si mai infesteaza si infecteaza un organism slabit, doar doar ii dau lovitura capitala si se pot bucura de stirv. Cam asta a facut Basescu in cei 10 ani de infestare si infectare a Romaniei. A implementat ce a invatat el cel mai bine din experienta comunista: crearea unui sistem securistoid, care sa includa Justitia (partea Acuzatoare) pe care el sa il conduca cum vrea pohta lui, ca sa-si mentina (con)-fratii („con” in engleza inseamna bandit) la biberoanele bugetului, sa slabeasca statul ala mare de pe spinarea…nu a celui mic si pricajit, ci pe spinarea celor care voriau sa-l fure. Si a realizat asta, a facut un stat mic si controlabil, care i se supune, sa poata (con)fratii sa fure in liniste. Sa nu-i deranjeze procurorii. Si au dormit si Kovesi si Stanciu si Morar si agentul lor extern Macovei somnul cel bun. Apoi s-au pus in serviciul lui Iohannis, care din motive neelucidate, a mentinut in functie oamenii de forta ai lui Basescu. Problema e ca si Iohannis e legat ombilical de niste tovarasi cu dosare. Ramine de dovedit. Ba eu cred ca se incearca o revenire a lui Basescu, sustinuta de aceste triste figuri. As fi preferat sa fie de ceara.

  19. @ Adrian B.
    Asta până ce nu ajunge la capitolul de revendicări teritoriale germane (Oium) în România. Germanii ştiu să-şi aleagă bine agenţii de influenţă. Şi pe mine m-a păcălit la început cu bonomia sa calculată. Dar te asigur că nu te iubeşte mai mult decât vecinii dumitale unguri din Ardeal.

  20. Am pescuit la Dâmboviţa o sticlă în care se afla o fiţuică. Redau textul :

    Mai de actualitate nici ca se putea!

    La 02 februarie 1905 în Rusia, la St. Petersburg, s-a născut filozoafa şi scriitoarea americană Zinovievna Alisa cunoscută în lumea literară sub pseudonimul Ayn Rand, care a decedat în luna martie 1982 la New York.
    Cuvintele acestei scriitoare nicicând nu s-au potrivit mai bine, ca în aceste vremuri.

    ,,Când vei constata că, în scopul de a produce, trebuie să obţii aprobarea de la acei care nu produc nimic, când vei observa cum banii se scurg spre cei care nu activează în bunuri, ci în favoruri, când vei înţelege că o mulțime de oameni se îmbogățesc prin luare de mită şi influența lor e mai eficace decât munca lor, că legile nu te protejează contra lor, ci dimpotrivă, ei sunt cei care sunt protejaţi împotriva ta, când vei descoperi că este răsplătită corupția iar onestitatea devine un sacrificiu de sine, atunci vei putea spune fără teama de a greşi, că soarta societăţii în care trăieşti, este condamnată.”

    Ayn Rand (1950)

  21. Din ciclul „ecologiști ipocriți care se duc cu automobilele la protestele împotriva poluării”:
    Există tineri frumoși și liberi și unii mai puțini tineri, mai puțin frumoși dar tot liberi care se dau de ceasul morții când aud de vânătoare, chiar dacă aceasta nu e braconaj, ci se face la vedere și după toate normele viguroase în vigoare.
    Propun ca aceștia să-și cumpere terenuri agricole pe care să le cultive voinicește, și să nu zică nici „pâs” în cazul în care unele păsări și unele mamifere nerărite rezonabil conform legii le dijmuiesc la sânge recoltele.

  22. O sa mergem si noi peste doua saptamani, tot pe Dunare, sotul meu este mai mult decat pasionat si o mica vacanta pica de minune dupa o perioada destul de incarcata. Sper sa revin cu poze si cateva capturi pe masura efortului depus.

Lasă un răspuns