Bă, jigodie

porc1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acesta e un pamflet.

Bă, jigodie, de patru ani, mă insulti si imi jignesti familia – sotia, copiii – pentru că ai frustrări cu Ceausescu. Probabil că ai pitici pe creier. Incearcă, bă, si cu medicamente. Ce ai făcut tu, bă, in viată ca să mă judeci pe mine si pe altii. Ai numărat biciclete la un ziar? Si acum te tine Oancea pe post de maimută la televizor in fiecare seară? Strângi, ziua, mizeria din tabloide si o versi apoi, pe sticlă, bă gunoiule? Asta numesti tu jurnalism? Bă, intre tine si Tapălagă, il aleg intotdeauna pe Tapălagă. El, cel putin, o iubeste sincer pe Macovei. Tu, gunoiule, ii urăsti pe toti.

Imi spui tu mie că am vrut, ca premier, să inchid B1Tv? Bă, idiotule, când a fost infiintat B1Tv? In 2001. Cine era premier atunci, bă, gunoiule?  Intreabă-l, bă, pe Păunescu si o să-ti explice. Că, pe urmă, ati trecut la mâncat frunză in Grădina Carpatilor, asta e o altă chestie. Asa se intâmplă cu viermii de mătase…

De patru ani, mă jignesti in fiecare seară, bă, jigodie. Mă acuzi că am furat. Ce-am furat, bă? I-am furat bideul lu’ maică-ta? I-am furat afisele electorale lu’ taică-tu? Să fie sănătosi, că nu am nimic cu ei desi puteau să nu te scoată din incubator. Sigur, nu aveau de unde să stie unde o să ajungi. Bă, gunoiule, am creat peste 20 de muzee, am donat sute de hărti vechi statului si am creat cel mai mare muzeu de genul asta din Europa. Ai fost să-l vezi, bă, jigodie? Nu trebuie să-ti cumperi bilet pentru Burkina Faso ca să ajungi acolo. Chiar nu stii nimic din ce-am făcut pentru tara asta, bă, gunoiule? Dacă poti să mergi să faci turism in toată lumea, asta mi se datorează si mie, redus mintal ce esti. Sigur că am si gresit. Am avut lângă mine tot felul de lichele, ca tine, care nu si-au văzut decât interesul lor.

Am tăcut timp de patru ani si am asteptat să-ti vină mintea la cap (de p…). Tu insă ai ajuns să spui că vrei să joci pe mormântul meu, să iei in batjocură gestul meu de revoltă de acum trei ani, să faci diverse insinuări sexuale? Cu ce drept, bă, gunoiule? Pentru că CNA -ul este plecat cu pluta prin lume si membrii săi nu mai au timp să se uite la televizor? De asta a ajuns tara asta in situatia in care este. Din vina unor nemernici ca tine. Care se hrănesc, precum hienele, din stârvuri.

De fapt, mi-e milă de tine. Trăiesti intr-o hazna si te te hrănesti de acolo. Ai fi vrut să beau o cafea cu tine. Cum as putea să fac lucrul asta, bă, gunoiule, când tu nu m-ai atacat doar pe mine ci i-ai jignit si pe copiii mei  sau pe sotia mea. Chiar nu ai inteles de ce a fost condamnat medicul Brădisteanu, bă, nemernicule?

In lumea in care trăim, pentru Păunescu sau Oancea contează banii. Pentru tine contează să ai rating mai mare decât Prisăcariu. Rămâne cum am vorbit: esti un gunoi.

 

167 de gânduri despre “Bă, jigodie

  1. Domnule Adrian Nastase sunt convins ca nu dv. ati scris textul de mai sus. Nu v-am simpatizat niciodata si nici nu m-ati convins niciodata cu discursul dv., dar , in naivitatea mea, cred ca totusi aveti un anumit nivel.

    Eu fac parte din aceia care, atunci cand se imbata, isi pastreaza acelasi fel de a vorbi si de a gandi si cred ca si dv. faceti parte din aceeasi categorie. Adica, folositi un limbaj elevat la lansarea dv. de carte, dupa care seara, dupa mai multe pahare, limbajul ramane la fel de coerent, poate un pic mai spumos, dar nu vulgar.

    Poate am simtit un pic de compasiune pentru dv. la momentul in care ati vrut sa va luati viata. Poate v-am considerat un pic las, dar niciodata nu mi-a trecut prin cap ca ati putea fi vulgar. Pur si simplu mintea mea nu poate asocia vulgaritatea cu imaginea lui Adrian Nastase.

    Cand ati fost prim-ministru, de multe ori mi-ati dat senzatia ca sunteti depasit de situatie sau chiar incompetent, dar n-am avut niciodata dovezi ca ati fi mojic sau prost-crescut. Limbajul de mahala ar fi fost mai degraba apanajul inamicului dv., Basescu.

    Cand ati fost condamnat pentru dosarul „Trofeul calitatii” am considerat ca justitia si-a facut datoria si ca ati fost vinovat. Si fostul cancelar Kohl a facut mismasuri pentru a obtine bani pentru campanie si totusi nimeni nu spune despre Kohl ca este un nemernic. Nici eu nu pot sustine asta, in cazul dv., si va recunosc unele merite pe plan extern, extrem de importante, pentru aderarea Romaniei la NATO si UE.

    Deci, aveti defecte pe care vi le pot atribui, dar eu cred ce printre ele nu se afla grobiansimul. Acum, totusi, am inceput sa am indoieli asupra inteligentei dv. Stiind ca nu dv. ati scris textul, totusi nu pot accepta ca l-ati publicat in blogul dv., decat daca admit ca ati avut un moment de ratacire, de intunecare a mintii. Un scrib de-al dv. a venit cu articolul si v-a spus: „Sefu’ l-am facut praf pe Banciu. Sa se invete minte, magarul sa va mai atace! Pot sa public articolul?”. V-ati lasat dus de ura, de dorinta de razbunare si l-ati publicat. Stim a cui arma este razbunarea. Daca va abtineati, aveati in continuare parte de demnitate si de o anume aura seniorala. Coborandu-va in troaca nu v-ati facut decat deservicii.

    Sunt convins ca nu veti publica aceasta opinie sincera si contrara majoritatii opiniilor de pe blogul dv., dar poate totusi o veti citi…

  2. @Doru Coarna spune : „mi-e scarba de mierea de salcam, saliva de insecta…”
    Ce vorbe de ocară pentru nişte albinuţe, fragile şi muncitoare ! Păi asta arată aproape comportament de scelerat ! În fine, pentru cazul tău cel puţin, termenii de caracterizare „scelerat” şi „revoluţionar” merg în totală armonie !

  3. Domnule Năstase, parcă n-a trecut mult timp de cînd deplîngeați mizeria și violența deversate zilnic în mass-media românească. Acum ce faceți, vînturați și dumneavoastră glodul comun? Am ajuns aici, foarte mirat (!), după ce am aflat de postare dintr-un ziar despre care nu se poate spune că vă iubește, Gândul. V-au preluat mare parte din articol, cu evidentă intenție depreciativă. ( Dar n-au, într-un fel, dreptate?!) Rezultatul se poate vedea în subsolul comentariilor : un potop de ură, blesteme și înjurături între cele două tabere „politice”. O frumoasă imagine, în mic, a societății românești contemporane. Omenește, reacția dumneavoastră e de înțeles. Dar dacă pretindeți că sunteți mai mult decît semidocții ce își lăbărțează zi de zi vacuitatea ființei lor mizere pe ecranele tv și în paginile gazetelor, contribuind la adîncirea populației în primitivism și ghiorlănie, nu coborîți și dumneavoastră în hazna. Reușiți, cel mult, să fiți ridicol ! Și nu vă auto-iluzionați, ce ați scris poate fi pamflet numai după standardele intelectuale ale unui nărod ca Banciu și ale altora ca el. E doar un șir de înjurături banale, un text ilizibil literar, nu un pamflet. Sunt convins că, spre deosebire de Banciu și de majoritatea semenilor noștri, aveți lecturi din publicistica marilor noștri pamfletari. Îmi place să cred că faceți parte din acea minoritare ce realizează că singura legătură dintre Arghezi și Vadim e o bătrână semiramolită, purtătoare de nume ilustru, care putea fi văzută dormitînd în prezidiu, la ședințele P.R.M. de vineri, pe la prînz. Cît privește protecția juridică împotriva unui eventual proces, povestea asta cu pamfletul nu e decît o prostie. De parcă o etichetă de Cabernet lipită pe un butoi cu varză acră ar putea schimba conținutul butoiului. Pe asta sigur o știați mai bine decît mine !
    Cu simpatie, totuși,
    Ioan

    P.S. Știu bine că sunteți și o victimă politică. De aceea nu mă pot influența palavrele inchizitoriale foarte la modă astăzi și vă înțeleg, parțial, frustrarea.

  4. Am citit cu multă plăcere, o plăcere tristă, comentariul dnei Luminiţa Arhire. Excelentă analiza “elitei jurnalistice“, a căpuşelor de serviciu care reciclează şabloane facile, acuzaţii neîntemeiate preluate apoi de cei pentru care ura nejustificată ţine loc, eventual completează, împătimirea politică.

  5. @Marcus
    lasa bre matale ce am inteles si ce n-am inteles eu, am inteles ceea ce a fost de inteles si in 2012 si acum. Ignorarea celor 7,4 milioane de voturi nu v-au adus decat un capital bun de incredere pe care l-ati irosit precum copii alora care nu inteleg ca pentru acei cativa euro in plus fura si pierd viitorul copiilor si al natiei asteia nevoiase. Inteleg al naibii de bine fiindca casc ochii in jurul meu si vad ce se intampla, nu castiga nici ei, nici copii si nici tara, ca sa nu mai spun ca daca vrei sa faci un drum nu ai cu cine, nu i-a convins nimeni cat de important este sa stea naibii cu un salariu mai mic acasa, langa pamant, langa copii, si sa nu-si mai puna nevasta sa faca ochi frumosi mosilor pe care ii sterg la fund(ca tot la cea spus Rus se ajunge), si basca si cu o contributie cat de putina la pensii si sanatate. Actualul sistem de asistenta sociala fura demnitatea omului, cu acel nenorocit de ajutor social pe care il primesc toate leprele uneori asa, cel putin cum a fost inainte, si munceau in afara pe la gospodariile altora si primeau ajutor social.

    Cat despre posterioare ar fi jenant sa incepem o polemica despre asta, ca-i jos sau nu, nu asta conteaza, reprosati-i gazdei ca a folosit un astfel de ton suburban, personal nu am vrut decat sa fiu politicoasa si sa folosesc aceiasi termeni, ca am un bagaj verbal destul de sanatos, si pentru toata lumea, cate ceva de bine.
    Si de data asta asta Rus, v-a pus-o, la fileu, la dispozitie, pierdeti doar daca vreti sa faceti blat.

  6. Daca va coborati la mintea lui …nu faceti decat sa-i dati apa la moara. Din pacate „presa libera” din toate partile ma refer si la Antena R tv. etc. De ce s-a ajuns aici ? Va intreb pentru ca nu am raspusn din pacate.

  7. O altă Învățătură a Preanecuviosului dar PreaSfântului Părințel. :)))))

    Just, corect și principial ceea ce ai spus, DAR (mereu în viața asta ne lovim de acest DAR),
    REALITATEA PE CARE O TRĂIM NU NE MAI PERMITE SĂ ÎNTOARCEM ȘI CELĂLALT OBRAZ!
    CU O JIGODIE, TREBUIE SĂ FII JIGODIE, ALTFEL EȘTI CĂLCAT ÎN PICIOARE!

    ȘTIU CĂ MULȚI DINTRE CEI CARE BÂNTUIȚI PE AICI, DATORITĂ EDUCAȚIEI ȘI INSTRUCȚIEI PE CARE O AVEȚI, NU PUTEȚI FI JIGODII.
    DIN PĂCATE, TREBUIE SĂ ÎNVĂȚAȚI A FI JIGODII!
    DEOARECE RISCAȚI CA, LA UN MOMENT DAT, FRUSTRĂRILE SĂ CÂNTĂREASCĂ MAI GREU CA ÎMPLINIRILE ÎN BALANȚA VIEȚII!

    Și, revenind la veșnica mea bășcălie de clovn, răspund citatului tău:

    ‘’DACĂ TE STRÂMBI ODATĂ CU VREMURILE, CÂND VREMURILE SE ÎNDREAPTĂ TU NU TE MAI POȚI ÎNDREPTA‘’,

    astfel:

    ‘’DACĂ TE STRÂMBI ODATĂ CU VREMURILE, CÂND VREMURILE SE ÎNDREAPTĂ, TU NU AI DECÂT SĂ RĂMÂI STRÂMB
    … IMPORTANT ESTE CA CEL PE CARE L-AI CRESCUT, COPILUL TĂU, SĂ ÎNVEȚE A FI DREPT!’’

    Cercetașul

  8. @Ghita Bizonul, posre 11 iunie…Dileala-ma, 11×2 (atentie, titlu semnificativ) , contribucitors, etc , NU sunt intelectuali..sunt agenti al unor interese antiromanesti…adica globaliste care au urmarit din 1989 desfiintarea Romaniei…si au reusit, daca nu de jure, macar de facto…deocamdata…doamne fereste de mai rau, vorba evreului intelept in vremurile tulburi ale instaurarii comunismului…ca si democratia asata e un ejusdem farinae

  9. inca o vodca mica…pt cei ce „nu -ntelege” ca un om educat se poate exprima needucat…” Baroane”de Tudor Arghezi va spune ceva???similitudinile nu tin atat de dimensiunea imaginilor participantilor, ci de cea a situatiilor..o tara SUB OCUPATIE atacata in toate planurile, inclusiv al valorilor. NU ma refer la Domnul care are eleganta sa ne gazduiasca aici, ci la valorile fundamenatele ale omului si societatii : adevar, educatie, competenta, onestitate, echitate sociala, limba , cultura, imagine externa, relatii, justitie, libertatea REALA a cuvantului si a alegerilor politice.

  10. 406 voturi preponderent pozitive pana in acest moment. Rezultatul experimentului a fost cel la care v-ati asteptat, domnule Nastase?

  11. La experimentul cu pamfletele. Nu tin minte sa fi avut vreodata atatea voturi la o postare.

    Daca va uitati in arhiva blogului, eu am fost printre cei care va recomandam deseori sa folositi un limbaj mai accesibil „maselor”. Totusi, sperasem sa nu fie necesar sa coborati atat de mult nivelul pentru a va face auzit.

    Daca nu a fost vorba de un experiment – din p.d.v uman va inteleg furia, atat cat poate sa inteleaga asa ceva cineva care nu se afla intr-o asemenea situatie si care nu a trecut prin ce ati trecut dumneavoastra. Nimeni nu poate rezista la nesfarsit hartuielilor unor jeguri subumane de tipul personajului din pamflet (sorry, nu i-am retinut numele si nici nu imi propun sa o fac). Insa, dintr-o perspectiva hai sa ii spunem istorica, consider ca ar fi trebuit sa il ignorati in continuare. Sau macar sa lasati impresia ca o faceti. Chiar daca aveti perfecta dreptate in ceea ce scrieti, puteati spune aceste lucruri si altfel, cu eleganta si ironia fina care va caracterizeaza.

  12. Foarte corect (in masura in care poti spune despre un pamflet ca este corect) dar tarziu , prea tarziu domnule prim ministru… daca ati fi avut aceasta atitudine acum 10 ani poate ca azi am fi avut mai putini ”analisti si moderatori” si mai multi jurnalisti.

Lasă un răspuns