Bă, Banciu, pune mâna pe carte

200px-Pan-European_corridors.svg

 

 

 

 

 

 

Acesta e un pamflet. Bă, Banciu, pune mâna pe carte, tată. Podul de la Calafat n-a fost făcut, bă, ca să mergi tu să cumperi  rosii de peste Dunăre. Nu stiu ce planuri turistice ai tu in Bulgaria, bă, atunci când nu mergi in Asia, in Africa sau in Baleare. Podul, bă, a fost făcut, smechereste de bulgari ca să scurteze traseul  prin România al tirurilor care merg din Balcani spre Europa occidentală, bă. Studiul de fezabiliate si finantarea podului care pe tine nu te ajută la turismul din Bulgaria au fost realizate cu ajutorul si cu banii UE, la solicitarea bulgarilor, bă. S-or fi imprumutat bulgarii si la Bancorex. Deci podul ăla există, bă. El a fost făcut nu pentru tine ci pentru motive financiare, pentru ca tirurile lor, alea grecesti si alea turcesti să plătească taxe mai mici la noi – pentru un traseu mai scurt prin România decat cel pe la Giurgiu. Si să lase mai multi bani in Bulgaria. Bulgarii au fost mai destepti decât noi in chestiunea asta.

Decizia să se facă podul la Calafat a fost luată in 2000, de Emil Constantinescu. Acordul a fost semnat, din partea română, de premierul Mugur Isărescu. După ani de zile de dispute. Bechetul a pierdut, tată. Asta-i viata. Din motivul asta, finantarea podului a fost făcută numai de bulgari (cu exceptia rampei de coborâre in România). Amplasarea a fost stabilită, bă, pe traseul Coridorului IV aripa sudică, intre localitătile Istanbul, Salonic, Sofia, Craiova, Arad, Budapesta, Bratislava, Viena, Praga, Dresda. Stiu, o să spui că dacă eram eu la guvern, nu se lua decizia asta.

Oricum, să nu-ti fie rusine, Banciu, pune mâna pe carte. Nu poti să tii emisiuni doar cu frectii turistice, bă. Sper ca după ce-ti completezi colectia de cărti postale, să treci si la masinute.

 

Oricum, rămâne cum am vorbit, bă.

 

77 de gânduri despre “Bă, Banciu, pune mâna pe carte

  1. Excelent articolul!!! Cu nuanțe de pamflet, lovit drept în moalele …capului! Dacă-l are. Oricum, singurul neuron care, de plictiseală se joacă din ..os în os al tivgii sale uneori debitând și asemenea nerozii, se cam ofilește. Așa că, el chiar punând mâna pe carte nu va rezolva la vârsta aceasta mai nimic: trebuie să ai și suportul, baza, pe care să se și depună ceea ce citești. Așa că…se pare că varianta cu ilustratele, vederile pe care le mai trimiteam din tabere sau de pe unde ne mai purtau pașii e mai sigură. Măcar vede ceva băiatul și…cine știe, poate memoria vizuală i-o fi mai de ajutor. Oricum, asupra unui asemenea specimen și asupra spuselor lui nu prea se merită să se apleci.

  2. Independenta inseamna iresponsabilitate zice Livia Stanciu

    „Magistrații sunt foarte conștienți de acest aspect, acela al răspunderii. Orice proiect de lege care vizează răspunderea magistratului este unul extrem de sensibil care trebuie să asigure prin reglementarea sa echilibrul ce trebuie să existe între răspunderea magistratului și independența pe care acesta trebuie să simtă că o are în judecarea oricărei cauze ori de câte ori soluția aceleia este fundamentată pe lege. Nu se pune problema că judecătorul ar aprecia că el nu trebuie să răspundă și să plătească, dar judecătorul nu poate să răspundă niciodată atunci când el și-a exercitat funcția judiciară cu bună-credință. Pentru a putea răspunde trebuie să se stabilească în cauza respectivă print-o hotărâre judecătorească definitivă că eroarea judiciară pe care a comis-o de datorează relei sale credințe, gravei neglijențe sau comiterii unei infracțiuni de acel judecător”

    Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/comisia-juridica-a-camerei-deputatilor-a-respins-un-proiect-de-lege-privind-raspunderea-magistratilor_225601.html#ixzz3cgF5Ou8P

    Daca nu ati inteles : daca este vorna sa raspunem canci independenta!!

    Era vorba despre un proiectului de lege semnat de 45 de parlamentari de la toate partidele reprezentate în legislativ, cu referire la
    „situația în care statul român a fost condamnat de către o instanță internațională și obligat să plătească despăgubiri printr-o decizie definitivă, acțiunea în regres împotriva celui care cu rea-credință sau din gravă neglijență a provocat situația provocatoare de daune este obligatorie”,

    Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/comisia-juridica-a-camerei-deputatilor-a-respins-un-proiect-de-lege-privind-raspunderea-magistratilor_225601.html#ixzz3cgFXRE2P

    Hia sa ne lamurim .. cu rea-crdinta inseamna vina inseamna infractiune, Ceva cam ca in cazul in care X la volan zice „pe baba asta de pe zevra o lovesc!” si ca sa fie sigir da inapoi si mai trece odata peste baba . Adica nu vorbeste la telefon si este socat de ce aude (caz in care este neglijenta. adica accident)
    Grava neglijenta … ca este negkijenta si neglijenta. Adica una este sa viobresti la telefon cand conduci pe o strada f slab circulata si ceasu rau pisica nera dobitocu de pieton ?(singuru pe 2 km de trotuar!) sare pe carosabil si alta o alee intre blocuri unde in mod normal copii se joaca pe strada …

    Asa si la magistrati.
    Ca una este eroarea judiciara sa zicem „comuna” care cu greu poate fi imputata magistratilor – sau nici un pic! Adica avea „motive” , ai gasit amprente, grupa de sange era a presupuslui vinovat … asta este!( De ex gasesti pe unu mort.. gagiu s-a aparat si reiese ca agresoru avea sange grupa B negativ .. si mai gasesti amprentele lu Jan Unchiu cam sitz de buzunare. La Jan Unchiu gasesti medalionul de aur care se afl;a in portofelul vcitionei.! 20 de ani cirminalule!!! Peste N ani .. unu zice ca el l=a kierlit pe ala .. da niste detalii ..pe care numa el le purea stii. Mai zice ca avea si un motiv. Vorfasu ala a avut doar nenorocu sa suteasca protofelul victomei cu 14 minute inainte de omor ..)
    Sau ca martorii zic ca acvu au ocazia sa scape de X sau ca isi acopera o ruda – au mai fots cazuri.
    Uneori din vari motive procuroru se lasa dfus de nas de marori sau aparente .. asta ar fi neglijenta simpla .. neimputabila…

    Dar mai avem si cestii tari. Cand se zice „fapta nu exista” (X nu a omorat pe ala care chiar acum canta in concert!) sau „fapta nu este prevzauta de legea penala” aci discutanm despre abuz sau poate neglijenta grosolana . Adica despre vina. Magistratu trebne sa plateasca! Oncl;us cu libertatea persoanal daca este abuz …(il bag findca tine cu Rapidu mama lui de porc!)
    Sau cand porcuoru nu verifica si alibiul acuzatului .. Sau nu ia in seama alte probe (procuroru trebe sa verifice sdi argumentele care sa dezincimineze cercetatul .. ca sa fie sigur!!!)
    Aici nu poate fi vorba despre eroare. Asa ca si atunci cand dai peste unu cu masina findca asa vrei – este crima nu accident de circulatie!

    A se zice „eroare judicara din rea vointa” asta este abuz! Caci este vorba despre vointa de a face rau- exact ca atunci cand dai cu cutitu sau cu paru’ .

    Livia Stanciu doreste ca sa nu rasoubda daca baga pe careva in inchisoare ca sa ii ia locul de oarcare sau sa nu iiplateasca ce ii datoreaza .

  3. @ iuli71,72,73 ….

    mai fiintzo , ( baiat sau fata ce-oi avea tu in pantalonii tai , numai tu stii cu adevarat ) ,

    NU TARA E IMBECILA , TARA E MINUNATA , IMBECILI SUNT RETARDATII care voteaza ” contra ” cineva , decat ” pentru ” cineva si se tot inmultesc periculos de mult ( poate ar trebui discutata speta si in CSAT , ca vulnerabilitate la Siguranta Nationala ) din 2004 incoace , pt. ca mama lor e mereu gravida .

    In rest ai mare dreptate fiintzo , sa ai un om ca Nastase ( cel mai calificat si complet om politic de la 89 incoace ) si sa nu stii ce sa faci cu el , mai ales in asa perioade tulburi , e o imbecilitate a enorm de multilor imbecili , de toate culorile !

  4. Mirel Bran in Le Monde care-i asigura generos un articol de un sfert de pagina .
    Individul inventeaza un guvern autoritar care ameninta opinia publica care ar indrazni sa manifesteze .
    Vorbeste de ” procurorii tineri ” , ” formés a l’occidentale ” ( cine e occidentalul , Danilet ? ) care ” scutura coruptia endemica din Romania , una din cele mai sarace tari din Europa ” .
    Incheie cu Victor Ponta , numit pe ” retelele sociale ” ” Ceausescu copy – taste ” .
    Individul nu are nici un talent , este sub- mediocru , rautacios si meschin – cum de Le Monde , Le Point si France 24 il accepta corespondent exclusiv in Romania ?
    Este cu cinci clase sub ceilalti corespondenti Le Monde in Europa de Est , cehul Piotr Smolar si francezul de origine maghiara Stephane Kovacs ….
    PS – am vazut ironii ale domnului Adrian Nastase foarte , foarte reusite , croite doar din cinci cuvinte sau din ” non – dits ” . Nu cred ca un incult primitiv de pe platourile TV merita un intreg articol . Am rezerve asupra formulei ” ba ” – inteleg ca domnul Nastase o foloseste la gradul al doilea , ” vorbesc ca voi ” dar 80 % din lectori nu pricep .
    Cat despre podul de peste Dunare , Romania nu putea – nu avea – nu are dreptul de a impiedica Bulgaria sa construiasca un pod unde vroia ea .Sa iesim din mentalitatea ” suntem romani altii platesc pentru ca noi existam ” – conductele de gaz ale lui Constantinescu care , trecand prin Carpati , ne-ar fi imbogatit ( am fi avut 50 de milioane de dolari pe an la 22 de milioane de locuitori ) sau ” facem podul cat mai mult spre Est ca soferii turci – greci – bulgari sa fie obligati sa faca doua sute de km in plus prin gropile noastre pe DN -uri si sa ne faca miliardari prin taxele lor ” .

  5. Am inteles bine ? Se schimba ministrul justitiei . Cazancioc de la PSD este inlocuit cu Cazancioc de la UNPR ?!
    E de bine … 🙂

    Dreptate pentru Rarinca ! Stanciu si Kovesi la tubulatura !

    Jean de la Craiova

  6. O piatra unghiulara de securitate: Strategia dedusmanizarii si prietenizarii

    De prea multe ori am vazut sau am auzit, in ultimul timp, in relatiile internationale, semnale de dusmanie si de ostilitate pentru a nu lua in calcul ca acestea sunt, prin ele insele, surse primare sau majore de insecuritate. Rictusuri intepenite de preaplinul importantei de sine, discurs inghetat de razboi rece, indexul orientat mereu inainte niciodata invers, intoarcerea spatelui mainii intinse, politici sanctionatorii, operatiuni sub steag strain sau prin interpusi etc. au devenit din pacate imagini frecvente, binecunoscute.

    Printre cele mai recente se numara, in contextul tentativelor de rasturnare a guvernului, si afirmatia lui Victor Ponta, pentru ca, nu-i asa, pentru a fi obiectivi intotdeauna trebuie sa incepem cu noi, potrivit careia daca ar renunta la mandatul de premier s-ar crea o criza politica din care ar avea de castigat Rusia sau „un dusman al Romaniei”. Asadar, omul nostru, care-si sprijina afirmatia pe o alta, copilareasca as zice, „Nu mi s-a retras viza de SUA”, are inculcata o cultura prin care cauta dusmani cu lumanarea sau pe care in mod automat si-i insuseste, dupa cum suna un cunoscut sofism.

    Dar daca te inseli, Victor Ponta, nu lasi pe capul Romaniei, dupa ce nu mai esti premier, un dusman inventat, care ar putea sa o ia de buna? Sau daca directia in care cauti nu este cea sugerata? Se stie, cel putin de la Nicolae Titulescu incoace, ca datoria unui demnitar este de a aduce tarii prieteni, nu dusmani. Prin urmare, ar trebui sa incepem, toti, sa construim un mediu de securitate prietenos, incepand cu propriile strategii nationale de securitate. Cand spun „toti” am in vedere si schimbarea strategiei de securitate europene, in acord cu opinia europeana crescanda potrivit careia vremea cecurilor in alb de securitate a trecut. Un sondaj international, despre care a relatat BBC News Online, arata ca cetatenii unor ţări europene sunt reticenti în a susţine o apărare colectivă pentru unii membri NATO în cazul în care aceştia ar fi atacaţi de Rusia. Altfel spus, pentru provocarea securitatii Rusiei sub amagirea ca „ne apara NATO” nu va mai fi nimeni dispus sa plateasca, va fi un risc unilateral, asumat si gratuit.

    Pentru Romania, nu este moment mai prielnic de dedusmanizare si prietenizare a mediului si strategiei decat cel hotarat de catre CSAT, ieri, de promovare catre Parlament, spre adoptare, a Strategiei Nationale de Aparare a Tarii. Cresterea credibilitatii strategice si securitatea extinsa sunt un obiectiv si, respectiv, un concept care aduc actualizari bine motivate ale Strategiei, sub aspectele capabilitatilor si riscurilor. Dupa parerea mea, cresterea credibilitatii strategice ar trebui sa vizeze si cresterea increderii, din punct de vedere al bunei credinte si al bunelor intentii, prin codificarea premisei strategice conform careia Roman nu considera niciun stat ca fiind un dusman istoric sau geopolitic.

    Privind conceptul de securitate extinsa, cred ca formalizarile ar trebui sa includa doua planuri, cel componistic militar, al riscurilor propriu-zise, care banuiesc ca s-a bucurat de atentia exhaustiva a specialistilor, dar si cel spatial, privind regiunea, ca al doilea cerc concentric de securitate. Aici, mi se pare nimerita introducerea formularilor de „familie regionala” si de „securitate a familiei regionale”, similare celor cu referire europeana, care sa descurajeze, conceptual, agresiunile asupra regiunii de apartenenta, dar care sa si intareasca, perceptiv, solidaritatea de familie de state care apartin aceleiasi zone.

    Pe aceste baze, cred ca Strategia Nationala de Aparare ar putea dobandi o intitulare mai adecvata: „O Romanie puternica, credibila si prietenoasa, in Europa si in lume.” Inchei cu o nedumerire, care, a propos de increderea strategica, este pe cale sa imi zgâlţâie din ţâţâni sistemul de valori euroatlantice, oare ambasadele ale caror tari ne sunt partenere strategice si aliate nu ar trebui sa denunte o tentativa de lovitura de stat, de rasturnare a guvernului legitim al Romaniei, ales in mod democratic? Sau suntem pe o cale gresita?

  7. @ zev

    Intre a te exprima liber si a injura ca la usa cortului este o diferenta ! Eu sunt de parere ca flaifuteri de genul Radu Banciu , Traian Basescu , Cristian Preda si alti tupeisti de genul asta , trebuie tratati corespunzator si pusi la punct cat mai repede posibil .
    Daca-i ignori sau ii tratezi cu manusi risti sa ti se urce-n cap si sa patesti ce-au patit si alti politicieni finuti .

    Las la o parte remarca ta rautacioasa si perfida si iti aduc aminte ca pe acest blog dumneata esti cel care-i provoaca si interpeleaza pe toti , ii corecteaza si-i cearta , este atotstiutor si uneori se contrazice singur !
    Ce inseamna asta ? Inseamna multe …

  8. Paunescu a facut si greseli, a gresit… omeneste. Fie ca greseala sa cea mai mare sa fie in aceasta premonitie.

    „Probabil, mâine-aici va fi pustiu
    Şi toţi în pribegie vom porni-o,
    Drum bun, popor pierdut la un pariu,
    Adio, mamă patrie, adio!”

    ROMÂNIA, ULTIMUL BAL
    de Adrian Paunescu

    În loc să fim o ţară numai fraţi,
    Simţim, în noua epocă barbară,
    C-am fost, în viaţa noastră, blestemaţi
    S-ajungem chiriaşi la noi în ţară .

    Din tot ce facem, nu avem nimic,
    Ne macină străine interese,
    Făina noastră n-are spor nici pic,
    Nici pâinea în cuptor nu ne mai iese.

    Trăim acelaşi tragic simţământ,
    Sub politicieni şi sub contabili,
    Că noi, ca neam, avem destinul frânt
    Şi suntem de prisos şi nerentabili.

    Umili, ne cerem scuze de la toţi,
    Că nu ne-au chinuit destul în viaţă,
    Şi ne conduc nişte fanarioţi,
    Ce pe cei mici trădarea îi învaţă.

    Poet nebun, ce vorbe mai îndrugi,
    De zici că eşti din neam ce nu se lasă,
    Când am ajuns în ţara noastră slugi
    Şi suntem cerşetori la noi acasă?

    Şi vii, şi morţi, amestecaţi, acum,
    Dispuşi să emigreze se arată,
    Mormintele se pregătesc de drum,
    În România deromânizată.

    Sus-puşii nu mai au nimica sfânt,
    Ca pe cravate, jurământu-şi schimbă,
    Nu mai avem nici fabrici, nici pământ,
    Vorbim şi limba noastră-n altă limbă.

    Şi-acum se-aude clopotul fatal,
    Vin vremuri de urgie şi de grindeni
    Şi este seara ultimului bal,
    Din zori, vom fi români de pretutindeni.

    Probabil, mâine-aici va fi pustiu
    Şi toţi în pribegie vom porni-o,
    Drum bun, popor pierdut la un pariu,
    Adio, mamă patrie, adio!

  9. Frumos scris, nu banuiam ca dl Nastase are condei de pamfletar. Doar o remarca: adevaratul Banciu n-ar fi rostit atat de multe cuvinte fara sa mentioneze macar o data „Marseille” si/sau „Burkina Faso” fetisurile sale verbale prin care isi pune in valoare rotacismul trademark.

  10. Deci: premierul unei țări din sud-estul Europei este pus sub acuzare de către un oarecare procuror Uncheșelu , despre care ne așteptăm să aflăm de la Sergiu Silviu, redactor la EVZ, că a fost remarcat la petrecerea Ambasadei americane, îmbrăcat într-o rochiță albă, deloc scumpă dar plină de gust … sau nu era Uncheșelu, era Camelia Bogdan…în fine… pentru niște fapte , multe la număr , de…nici nu știu cum să le numesc… de corupție, să zicem. Avem o știre…cum procedăm în consecință?

    Mă gândesc că orice om care mai are doi-trei neuroni aflați în stare relativ bună, funcționali și oarecum robuști, caută să se lămurească despre ce este vorba . Adică, în primul rând citește comunicatul DNA. Sigur, uneori nu este suficient să citești un document atît de stupefiant o singură dată …poate ți-a scăpat totuși ceva, ca atunci când asculți un banc și nu pricepi poanta. Poți să o iei de la capăt și să recitești . În cazul pe care îl supunem atenției publicului astăzi, poți citi și de 20 de ori, nu cred ca rezultatul să fie diferit de lectura la prima vedere.

    Dacă ai un prieten avocat, îl întrebi care dracului este partea penală desprinsă din relația de afaceri dintre două firme de avocatură, care și-au plătit taxele . Poți căuta și pe site-urile specializate. Există modalități de informare diverse.

    Asta , desigur , dacă nu te numești Tatiana Niculescu Bran. Căci dacă, spre ghinionul tău enorm, te numești așa, tragi concluziile după cu totul alte noduri și semne . Ia ascultați aici:

    ”Din tot zbuciumul PSD-ului, al parlamentarilor lui și al dlui Ponta înțeleg că dosarul Șova-Ponta e cu adevărat periculos. Diverșii „maeștri” de presă care-și bazează măiestria pe îndelungi colaborări și plăți de culise bagatelizează și dosarul și cererea DNA, confirmând astfel că alesul lor e în mare primejdie. Între timp, dl. Ponta declară că va demisiona dacă va fi condamnat. Bine zis! Căci parlamentarii săi vor avea grijă să schimbe Codul Penal până atunci. Dar noi s-avem o zi luminată și mult umor!”

    Nu mai spune… tu, dragă, după zbucium și bagatelizări reconstitui odioasele fapte! Nici prin cap nu-ți trece să și citești despre speță! Tu dacă vezi că PSD-ul se foiește neliniștit pe scaun, nu te gândești că poate are o indigestie, ci te bucuri că hait! l-ai prins cu fofârlica unei corupții groaznice, cu raționamentul tău de psiholoagă amatoare!

    Cred că madam Bran are o părere trăsnet despre ea însăși; mi-e teamă că-și închipuie că e și frumoasă și deșteaptă, deoarece textele ei sunt însoțite de niște fotografii care de care mai narcisiste .

    Mamă, câtă strădanie degeaba…dar, asta e… femeia se plictisește, că nu are televizor …

    Altfel, noi umor avem din plin,Tatiana, râdem și la poze și la text !

  11. Domn’le ca cand ii auz (la tembe si vaz) pe NeoPeDeLasti PoPoeuropeni zicand ca cum Ponta ar trebui sa isi dea demisia innumele „moralia” si „normalitatii” am asa o senzatie de … scarba extraintensa cum as avea de exemplu daca mi-iar tine morala despre abstinenta o codoasa alcolica, beata moarta,.

    Il mai vaz si pe Loli Orban. Asta este din ciclul „abuzati-ma va rog!” Adica da am avut 2 colegi fosti ministri care au fost schimbati datorita unor denunturi calomnioase si fanteziste facute de amoru’ basesc si ca zice ca „in mod normal si european” sa zic asa ma apuca scarba. In mod normal dupa o astfel de experienta un om normal ar zice ca un inceput de ancheta sau denunt, oricata onoare ai avea , nu pot fi motive de demisie la noi …

  12. Mihaela Erika Petculescu
    iunie 10, 2015 la 5:50 pm

    A devenit o regla sa remarcati esentialul in mormanul de balast informational
    Asa este, si eu am constat eleganta in limbaj a domnului Ponta, dar si hotarerea domniei sale de a merge mai departe, in interesul celor 5 milioane de romani care l-au votat in decembrie 2015 si a altor milioane care au votat USL in 2012.
    Cine este Banciu ? Un derbedeu. Ma surprinde importanta pe care i-o da domnul Adrian Nastase si, prin ricoseu, o pleiada de comentatori virtuali ai acestui blog.
    Prin comparatie, mie mi se pare mult mai important ceea ce a semnalat domnul Mircea Badea, cel care observa ca a vorbi de imunitatea altora, care este de fapt un filtru parlamentar, asa cum este CSM pentru magistrati, este o imensa ipocrizie, atunci cand tu nu ai niciun flltru, ci imunitate cvasiabsoluta. Nimeni nu-ti poate face nimic. Mircea Badea se referea, desigur, la presedintele Yohannis, continuatorul mai soft al lui Traian Basescu. Ramas, se pare, imun, chiar si in calitate de ex-presedinte. (Z)
    Papagalul neamt a refuzat sa ramana traditionalul filosof si, bineinteles, s-a facut de ras. Devine tot mai evident cine este Yohannis. O marioneta. Feisbucistii entuziasti din 2014, nici nu si-au pus, probabil, problema. Este neamt, deci este bun. Asa cum altii, de exemplu evreii, au fost rai pentru nemti.
    C’est la vie…

  13. ps…la 6:12 am ptr. M.E.P.
    A devenit o regula sa…
    si
    hotararea domniei sale de a merge mai departe, in interesul celor 5 milioane de romani care l-au votat in decembrie 2014

    scuze

  14. Doru Coarna
    iunie 10, 2015 la 4:38 pm

    Descoperirea Bosonului Higgs a fost declarata oficial de către CERN in martie 2013. Oricum, teoretic se cunoșteau caracteristicile sale și cele mai puternice laboratoare din lume, mobilizând fonduri uriașe, au lucrat pentru descoperirea lui experimentală. Chiar și acum cred ca probabilitatea de a fi particula Higgs este de”numai” 99,99%

    Faptul că doriți să redescoperiți roata spune multe, inclusiv asupra analizei despre Ponta.

    Sigur că Ponta o să dispară, totul este să se facă legal nu aparent legal.

  15. @ teostanc,

    n-au gasit-o, doar au declarat ca au gasit-o, e o diferenta… Au bombardat niste nuclee si au sarit aschii, una dintre ele se pare ca avea caracteristicile calculate ale particulei cu pricina… Experimentul insa a fost repetat identic dar au sarit alte aschii, n-au mai gasit-o… Tu ce intelegi?

    Ideea e ca asemenea laboratoare au mare nevoie de bani, iar cand se discuta pe undeva fodurile ce li se aloca, toate, dar absolut toate, dau publicitatii rezultate extraordinare… Realitatea e ca toti cei de la CERN se intreaba ce sa faca cu LHC, altceva decat sa-l foloseasca la extras bani… Norocul lor e ca publicul, politicul si decidentii financiari sunt afoni in materie de stiinta…

    Acum vreo doua luni NASA, intr-un acelasi context, anunta ca a descoperit o planeta masiva din diamant… In rest descopera asteroizi periculosi, intotdeauna oportun… sau sperie cu incalzirea globala…

    Cei din medicina gasesc si ei brusc si periodic leacul cancerului, al ebolei, al diabetului, etc… alteori descopera boli si mai periculoase, acum se lupta cu una de prin Asia, i-au dat o denumire infricosatoare si desigur, cer bani ca sa-i gaseasca leacul…

    Stiinta a devenit o scuturatoare de bani, din pacate… Ma rog, ca si politica, apararea, securitatea, arta si multe altele, cam toate… Problema insa e ca nu-si fac treaba lor de baza…

    Dar inca odata, eu nu am spus, nu am scris, nu am declarat ca am descoperit particula lui Dumnezeu, si nici vreo alta, eu am elaborat un model formal al Universului, sistem ce conduce la schimbari fundamentale in toate domeniile stiintei, inclusiv in fizica. Atata tot.
    Oricine insa poate evita chestia asta, ramanand sa bata pasul pe loc cu particule elementare fabricate, toate la fel, nu se stie de catre ce companie de development galactic… Te-ai intrebat vreodata cam cati electroni sunt in Univers si cum de s-au format ei, la fel, printr-o explozie??? Daca poti explica, atunci inseamna ca poti face un experiment, ori, asta s-a facut si n-au aparut… Iti dai seama ca daca poti crea „materie”, atunci gasesti si cumparatori, nu? Si totusi, NU!!!

    Oricum, n-are legatura cu Ponta, stai linistit ca nu-l pensioneaza nimeni…

  16. Sunt apolitic. Va urmaresc blogul pentru inteligenta, educatia si spiritul Dvs.

    Personal sunt PRO actiunii de a raspunde taranilor de oras, prosti si retarzi.
    Mai ales cand exista argumente.

    Nu am TV si nu ma uit la nimic din ce este romanesc pentru ca orice ar fi este copiat de afara sau de prost gust. Am vazut selectiv mai de mult de debiteaza acest individ si nu mi-a placut.

    In general oamenilor le este teama sa exprime ce-si doresc. Eu imi doresc ca acest individ sa ajunga sa jigneasca pe cineva care nu va avea nimic de pierdut. Si o va face, pentru ca prostii nu se pot abtine si o comit la un moment dat. Putina rabdare…

  17. @ blogi,

    canibalism in epoca de aur? Pai vad c-o citezi fix pe tovarasa care asta intona la ultimele acorduri, cica dovada-dovada, si, a murit cineva de foame?

    Dar ma rog, atunci asta se numea putere de sacrificiu, trebuia sa rabzi cam tot, din patriotism nu fata de tara ci fata de greselile cuplului analfabet… Daca stau bine si ma gandesc, tu ai niste amintiri tare frumoase!

  18. Cu respect Domnule Adrian Nastase, nu merita osteneala!
    Va rog sa ii trimiteti una din cartile dumneavostra, aceea cu bancuri, se va putea adapta mai usor cu noul ADRIAN NASTATE, pe care eu il redescopar in fiecare zi. Sa fiti sanatos si ma bucur sa-l intalnesc pe omul Adrian Nasatate pe care eu il cunosc. GTS

  19. Doru Coarnă

    Apare la ciocnirea a 2 protoni accelerați la viteze foarte mari, care se pot obține numai la CERN. Din cate știu experimentul a fost refăcut de mai multe ori și în această bază a fost dată probabilitatea de 99,999%.

    Mai bine ne-ați prezenta cercetările și considerațiile dvs. despre universul maer și mic decât despre Ponta, domeniu în care văd că aveți parti pris uri.

  20. Văzând atâtea opinii ale cititorilor inteligenţi, îmi dau seama de ce ţara asta a ajuns o schizofrenie vibrantă. Epitaful României: Pelicanul sau babiţa. Un epitaf simplu, lipsit de atacuri ad hominem, de veleităţi de intelectuali pestriţi, de pretenţii de revoluţionari care ţin secera şi ciocanul la ciorap. Blogăreala naşte monştri anti-informaţionali.

  21. Dacă un text ca o părere sau un drept la replică nu poate fi criticat, este inutil. Elogiile și osanalele sunt de prisos de oricare parte a baricadei. Poale-n cap și tabloid poate să facă orice manelist. Ca să faci ceva util societății îți trebuie putere. Din păcate cei de la ”putere” n-au făcut nimic util pentru România, din contră. Douăzeci și cinci ani de Capatos, Măruță și Abces din Reht. Think about it, țigăneala prin bloguri este sport național.

Lasă un răspuns