15 gânduri despre “Astăzi, debatere la FET despre spionajul american in România

  1. De ce sa avem emotii ? Doar nu ne spioneaza dusmanii, ci, ,,prietenii” strategici. Pariez ca citesc si acest blog, si pe fatza si pe dos, pentru a lua contact cu perceptia romanilor despre binefacerile suzeranitatii unchiului Sam.
    😉

  2. bizoane, toti avem naravuri proaste, dar le mai tinem in frau, altfel, se cheama ca imbatranim degeaba, moshule.
    Mi-ar fi foarte simplu sa cauta diminutive si cuvinte asociate cu termenul de ,,bizon”, dar ma abtinm deoarece ar fi un gest neserios si descalificant pentru mine, avand in vedere ca ne citesc o multime de oameni. In fine, pe d-ta te citesc, probabil, mai usor, in sensul ca folosesc diagonala. Intelegi ce spun, moshule ? (Z)
    Referitor la ceea ce comentezi d-ta, presupun ca doresti sa-mi cunosti parerea in chestiunea relatiei dintre Ponta si Sova , in calitatea lor de avocati.
    Iata ce scriu procurorii:
    ,,Potrivit DNA, pe 30.08.2007, între SCA „Şova şi Asociaţii” reprezentată de Şova Dan-Coman şi Cabinetul Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel” reprezentat de Ponta Victor-Viorel s-a încheiat o convenţie de conlucrare profesională, având ca obiect conlucrarea celor două părţi în dosarele de natură penală,”
    COMENTEZ: Din formulare rezulta ca a existat o relatie de afaceri intre doua entitati cu personalitate juridica, nu intre doua persoane fizice, sau, intre o persoana fizica si o societate. Victor Ponta se angaja sa ofere consultanta juridica in dosare de natura penala, avand in vedere si calitatea sa anterioara de procuror.
    Gandul mai scrie, totusi:
    ,,Procurorii suţin că pentru presupusele activităţi efectuate în conlucrare, avocatul Ponta Victor-Viorel a emis în perioada octombrie 2007 – decembrie 2008 un număr de 17 facturi fiscale în valoare de 181.439,98 lei. ”
    COMENTEZ: Cred ca aici jurnalistii de la Gandul au prezentat denaturat faptele. NU Victor Ponta a emis facturi – in calitate de persoana fizica nativa, ci, Cabinetul Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel” reprezentat de Ponta Victor-Viorel a facut acest lucru. asa cum rezulta chiar din facturi. Iar o persoana fizica autorizata, trebuie sa respecte un anume regim de impozitare, detine cont in banca, etc. realitati care nu i se contesta domnului Ponta. O persoana fizica nativa nu emite facturi. Cel mult, chitante de mana.
    Pricepi bizoane ? Pare o simpla nuanta, dar ea totusi exista si este semnificativa. (Z)
    Iar a spune ca de banii primiti Cabinetul individual nu a efectuat servicii in acel moment, dar le va efectua altfel in viitor, este un abuz chiar si pentru actualele Coduri, deoarece se intra in zona ,,suspiciunilor rezonabile anticipative”, aliniat neprevazut de imaginatia aproape fara limite a Monicai Macovei. Sa nu-mi spui ca procurorii DNA sunt si profeti, de atata desteptaciune, ca nu te cred. Ca dovada, au asteptat 8 ani sa vada cum merg vanturile” si ,,macazurile” istoriei, iar o sumedie de institutii care l-au puricat pe Victor Ponta, in plin apogeu al basismului si pedelismului macovist, n-au vazut nimic suspect, desi, cu siguranta, si-ar fi dorit cu ardoare sa gaseasca ceva. (Z)
    Iti doresc sa ajungi un Matusalem, dar asta nu inseamna ca trebuie sa-ti acceptam ifosele de venerabil care crede ca doar el detine adevarul suprem in partid si nu numai.
    Si nu voi ezita sa-ti spun asta, oricat ai incerca sa-ti persiflezi interlocutorul, deformandu-i nickul.
    Dar poate nu o faci intentionat, asta fiind nivelul limbii romane la care ai acces.

    ps

    Vei spune probabil: Dar PFA nu are personalitate juridica.
    Iti raspund:
    ,,Persoana fizica autorizata are un statut de entitate juridica si un patrimoniu distincte de cele al persoanei fizice.
    Persoana fizica autorizata raspunde pentru obligatiile sale cu patrimoniul de afectatiune – daca acesta a fost constituit – si in completare cu intreg patrimoniul.

    (Sursa: ICCJ, Sectia comerciala, decizia nr.1072 din 31 martie 2009)

  3. Criza hipoglicemica ca criza politica

    Domnul Nastase Adrian sintetizeaza o nelamurire destul de raspandita printre sustinatorii pontisti Cui foloseste acest scandal ce creează instabilitate politică in România intr-o perioadă de tensiuni regionale, in special din Ucraina? Americanilor? Nu cred. Unii vor spune că aceasta harababura de la noi le va profita rusilor. Nu cred insă că cei care au pornit această operatiune ACUM s-au gândit si la implicatiile strategice pentru România. Probabil că au avut in vedere doar mici interese personale sau de clan. Din păcate…
    Un vechi oponent (atat de vechi incat am ajuns destul de apropiati pe net) isi axa idea unui articol „Balanța Puterii” cu pe Ceea ce contează în perioada următoare este stabilitatea politică. Astfel se explică calmul prezidențial vizavi de Ponta, care-i scoate din minți pe băsiști. Cât timp premierul nu face vreo gafă majoră față de americani, balanța puterii nu se va schimba.
    Asta pe 4 iunie .. insa pe 5 iunie un anume mecanism amorsat cu multa vreme in urma ajungea la rezultatul si previzibil si inevitabil .. si Ponta la DNA.

    Deci cui prodest ?!
    Nimanui si tocmai d’aia!!!
    O incurcatura de matze nu numa balcano-pontica ci si „latino-americana” avand ca miza „scoala-te tu ca sa ma asez io!” si cestia cam bizara ca in Romania un guvern decent trebuie sa fie inlocuit cu unul pradator care sa faca totu praf minus conturile persoanale…

    Deci dintai in coltul galben ex protocaliu sub semnul unicului si adevaratului trandafir din 22 dec 89 (aflat in curs de invinetire) , duetul compus din frumusica Alina si Vasile Buldogu canta-mpreuna (precum Al si Romina) „Verde inrourat ” cu matele chioraindu-le de foame . Ca e foame mare drace!!
    Sireacu PNL es PDL ex PD are o relatie cam agitata cu prafticarea putorii dar mai ales a beneficiilor ei. Ca in 2005 au intrat numa pe juma de cabinet (restu era al PNL) ca dupa 2 ani la injonctiunile basesti sa paraseasca dulcele ciolan .. In 2008 au inghit ditai broscoiul raios (adica promisiunea lor ca nicodata DA NICIODATA ei cu PSD ) si facand din necesitate virtute (ciudata virtute!) au ajuns la dulcele ciolan dar iar cam pe juma ca juma era al PSD… Ma rog au scapat de PSD adica au reusit prin ba’Secu sa prinza toate locurile din guvern, agentii si alte asemenea .. Bucuros ca a expectorat broscoiul ala zi-i dom’le cum il cheama pe corupt? A da Ion Oltean se visa 1/10 din Adolf cel Rau si vorovea despre cum vor conduce ei tara 100 de ani .
    Si au fost ani buni… insa se pare ca bunul Traian sifona (prea) mare parte din profiturile ciolanului prin famelia blond-galinacee si altii asa ca poa au cam ramas pe minus (date find marile kentuieli prilejuite de realegerea lu’ Realesu’) ca in 2012 Nutzu nici cu viagra nu a mai putut sa ii tina la ciolan insa au mai fost solicitati la inca un efort ptr The Return of the Revenant !! Deci pe partea asta foame mare -din 2004 pana azi 5 ani la ciolan din care juma impreuna cu altii. In plus famelie mare dom’le si unu mai nehalit decat altu iar Tatucu cel mai … Asa ca partida buldogului are o foame… de lup!
    Langa el la fel de famelica Alinutza PNL-PNL (nu-i strica ca isi pastreaza siluteta. Nici sa zici ca are 37 de ani ha-PTIU sa n-o deochi!!). Ma rog nu ar avea chiar atatea motive – 2004-2008 , din care 2 ani singuri trai neneaca!!! Dar in 2008 pe toamna iarna au facut ca capra aia raioasa si s-au jucat de-a istoricii bratieni in noaptea 23-24 august si au ratat guvernarea. .. Ma rog o faceau posta cu PSD da mai bine 2 la guvern decat in opozitie .. da? Au revenit in 2012 ca la 5 martie 2014 de buna voie si nesiliti de nimeni sa plece de la ciolan ptr himera unificarii „dreptei” . Si asa ajunse istoricu PNL sa detina in mod oficial nu mai putin istoricu trandafir al adevaratului FSN!!! Da ce este sigur ca asa o despartenie intempestiva de dulcele ciolan provoaca o razvratire a stomacului sa zici ca ai vreo 5 sobolani flamanzi in el ..

    Asa ca vedeti voi .. foame mare!!! Si Alinutza uita ca e mediatoare de vocatie si face pe Passionaria Facem apel la Victor Ponta să pună mai presus de dorința de a rămâne la putere interesele și imaginea României, să respecte funcția și instituțiile statului român și să demisioneze pentru a evita intrarea într-o criză politică. Eu as zice ca este mai degraba o criza hipoglcemica decat pulitica ca fara ciolan astia isi vor devora neamtul si apoi se vor intredevora ( a se observa ca pe unle forumuri, portaluri bloguri de dreapta cei mai dreptaci dintre pedelichele incepeau sa il romanizeze pe Klaus Werner sub forma Joianis)

    In fata lor in coltu rosu fost albastru premilitar tot mai inghesuit sta .. stim noi cine. Vinovat ca a scazut TVA , ca nu a lasat sa falimenteze Hidorelectrica samd . I se arunca in spate si spitalele inchise ( de alti) si emigrarea medicilor, samd,plagieri samd dar mai ales vinovat ca a scos de la ciolan PDl ul!!

    In coltu albastru-instelat madam UE in frunte cu la cullona Dicke Bertha. Care vrea un cabinet PPE si basta. Mai vrea sa ne dea MCV, tiganoi inapoi si vreo cateva mii de magrebieni naufragiati prin Italia. Si cam face ochi dulci lu Vladimir cel Sobru care parca totusi este ceva mai preocupat de Ucraina si Alina Kabaeva. Si care nu prea stie cum sa pastreze Transnistria.
    Plus cativa ambasadori carora a inceput sa se auda vorbind (macar aia din Finlanda trebuia facuta nongratta!) ,plus functionarime europeana dornica de „transnationalism” Imperial (adica ei missi in pana de Carolmagnul asa ca se crez cezari de-a valma).

    In coltu Star an Stripes la vedere amabasadoru care nu se egzista si tine-calul Duane Macelaru de la aia cu inchisorile secrete , Gigi Soros, Gicutzu a lu’ tanti Frieda , Bolodea Tismanextchy si dracu mai stie cine se uita si se scarpina intre ei.
    Ca Uncle Sam este azi Superputoarea Globala cu enterese la 129.600 de grade (ho ! Nu alcoolice ci 360 grade de la Est la Vest inmultite cu 360 grade de la Nord la Sud sunt cum am zis 129.600 !!!). Adica prea multe si prea diverse care ii suprasolicita putirintele – uneori pana la impotenta .
    La care se adauga multimea de lobbyuri , scoli de gandire, fandacsii, iluzii intelctuale, bazdaci politici, ambitii ale unuia si ale altuia si groza de „tiganusi politici” care tipa „Da si mie ! Da si mie ajutor!!!” . Totu grefat pe „vasta” experienta politica internationala dobandita in „negocieri” cu Osceola si Sitting Bull plus morala de predicator de duminica (asta in conditiile in care acea multitudine de enterese si voci care cer atentie ar provca si vertijul unor scoli diplomatice cu vechime ei experienta!!!)
    Ca trebuie sa va zic ca de vreo 20 de ani politica americana nu mi se pare „imprevizibila” ci chiar eratica!!!

    Ori noi nu contam pentru ei. A da…. stiu ne firtirisim ca avem o pozitie strategica de se impiedica toti de noi : si rusi, si turci, si nemti …
    Insa se pare ca SUA nu se impiedica de noi ci de altii : Rusia de ex.. poa Ucraina.. Sigur ca la Cocioaba Varuita sunt unii care canta ceardasu de sunt prezideli care incep sa creaza ca Ungaria ar mai fi ce era la 1300 . Mai le zice un neamtz un iodler si mai apre un papistas cu o predica samd – ptr toti astia noi suntem .. expandabili.
    Si dracu mai stie cine scrie ce „sinteze” despre Romania.
    Si cate interese mai au altii la Romania. Altii cu lobyuri care chiar conteaza.
    Mai este si contralobiul romanesc : „stitii suntem un neam, d etradatori inascuti, dupa 23 augist am vreutsa ikl facem pe invers , ip-am tradat oe sovieticii semnalizand la stanga da facand la drapta, suntem, nationalisti si dorim sa mancam minoritari pe paine, suntem ortodocui si dorim sa fim cu Moscova si sa scriem cu chirilice”

    Asa ca .. daca totusi SUA de gandesc ca poate … ? Poate ar fi bine ca Ponta sa plece sa lase un guvern „proccidental” adevrata sau si mai bine un Kacick Klaus?!Parlament? Daunator!
    A da.. pana si eu uitasem un episod – o interventie a altuia pe nu mai stiu ce forum mi-a adus aminte. Moscova 1993 . Eltin promovat „democrat” si „anticomunist” dizolva parlamentu, trage cu tunu in parlament si instaureaza dimacrataia a la americaine d’apres Nicolaska ..
    A nu se uita ca o fi DNA independent da numa fata de ministrul de justitie, guvern , parlament si romani . Ca nu e baron ci il cheama Macelaru asta este …

    Si din atata „compunere de vectori” in care toti se comporta precum racul, broasca si cu stiuca – dar 4 actori 3 sunt multipli si din astia 2 sunt compusi din mai mult de 3 actori :racul, broasca , stiuca , acvila qui e rapace, corbul ce e locavace si gasca ce este Starace plus pardosi si lei si mimim o hiena…

    Asa ca nu prea stiu cum o sa caza banu’ : pe pajura, pe cap sau pe cant?

    Da’ mai stiti ceva?!
    E o cestie nasoala de tot. Ca la serviciu – unde sefu se ratoieste la ala care face treaba nu la chiulau. Ca in soala coclul primar unde batausul clasei nu este chiar reprimat „ca nu ai ce face” ci se explica celor batuti ca cel mai inteligent cedeaza primul, ca Isus a zis sa intoarcem si cealat obreaz, ca alte rahaturi din astea cica „morale”.
    Fiindca dragii mei morala este imorala si omu’ maimuta este…si pentri ca grupu maimutesc sa aiab stabilitate conteaza cateodat sa faci pe placu batausului .. Ca stiti cum se zice ca o minoritate hotarata se impune in fata unei majoritati cunsecade. Ca minoritatea agresiva castiga intotdeauna (cand e invers se cheama genocid si este rau!!)
    Si dnei (toarsei) d ela catedra ii este mai simplu sa convinga pe aia batuti ca asa este moral si normal .
    Ca asa e si la maimute – gruou dominat se impune prin agresivitate .. asa cum incearca „dreapta” noastra
    Si geaba scisori la ambasade … port fi confundate cu behaitul caprei .. si sa stimuleze reactia de agresiune a functionarilor din ambasade (ca desi ambasadori tot oameni adica maimute si ei.)

    Insa daca se permite ca nehalita aia dragutza sa faca criza politica dintr-o criza hipoglicemica (intr-o tara NATO de langa Ucraina, tara careia ii face Portocalia politie aeriana , tara care are 54 de tancuri care sigur functioneaza si nu se stie cate ies din remize- nu multe! ) asta ar insemna ca anu’ asta Vladimir Vladimirovici cel Potent nu are de gand sa isi boteze ultimu’ nascut la Sfanta Sofia din Kiev . Ma rog mai este 5% posbila si o cestie mult mai rea…

  4. Zev

    nu tin minte sa iti fi cerut vreo cosultatie sau sa te fi intrebat ce crezi tu .
    Eu am atras doar atentia ca „dovezile” dintr0un docoment sunt departe de a fi „dovezi” si ca a fi ?”seniro partner” intr-o firma de avocati din Romania nu inseamna ca esti asi ‘asociat” (coprprtar adica)
    Si daca mpam folosit de gabndul este datrita faptului ca docomentele pub,licate de gandul erau mai lizibile.,
    In rsdst aberzei doar [ptr a te arata aparator al lu Ponta. Esti suficent de zevzec sa nu pricepi ca VVP a ajusn in situatia pe care i-o prevedeam de ceva timp. Fara contributia mea!!! Poa insa cu contributia unor sfatuitori ca tine ..

  5. 1. In doua saptamani venim in capitala , la o nunta .
    De unde putem obtine cartea dvstra ( sambata si duminica ) ?

    2. herr ciolhanis i-a vrajit pe multii prosti cu lucrul lui manual bine facut cu finalizare , al unui präsident-moderator , dar pe zi ce trece , devine din ce in ce mai mult ca javra ordinara , adica , präsidenten spieler ( era si normal , pt. ca toti bashinistii sunt oamenii de baza ai mutului facebucist ) .

    3. cine-i boul ala cu fata de dos ( ce delicat sunt , puteam sa-i zic de koor ) , care a citit decizia de azi a votului din Parlament ?

    Pana si telectualu’ zgonea , prietenul lui Mihai Viteazu , l-a intrebat pe bou textual :
    ” ce-ai citit tu ba’ acolo ” ?

    4. ponta fiti-ar verisoru-al naibii ( n-am zis al dracu ) , asta tace ca mortu’ cand trebuie sa vorbeasca si mananca borsh ( ce delicat sunt , puteam sa zic kkat ) cand trebuie sa taca .

    Bai lesinatule , daca lumea se satura de jigodii si vrea sa iasa-n strada , iese bai papagalule , cu , sau fara voia ta !

    Nu va suparati de o intrebare va rog , papagalu’ asta pt. cine lucreaza , ca nici la Externe nu s-a prea vazut ca-i cu verisoru’ psd-ist ponta ( vezi toate numirile bashniste ) , ci mai mult cu javra ordinara ?

    buzitza ‘ e ca giwoana , intra PSD-ul la guvernare , semneaza si ei de graba scrisoarea de dragoste si de adeziune in schimbarea blanii ( dar a naravului , se pare ca BA ) !

  6. Dezbatere e cu z. Pe la noi.

    În prezent, se pune tot la spionaj sau e doar prestație obligatorie pe care o au de îndeplinit românii, eventual și mai ales serviciile ?

    În aceeași notă, cetățeanul român care furnizează informații secrete americanilor e considerat trădător sau fruntaș pe ramură ?

    În altă (aiurea!) ordine de idei, de ce nu se dă nației un îndrumar oficial cu ierarhizarea celor buni și celor răi ? Altfel, vor continua să existe unii rătăciți, ca mine, care cred că trădarea nu e bună, indiferent dacă beneficiează de ea americanii sau rușii, de exemplu.

  7. As prefera sa citesc ceva despre spionajul din zilele noastre…
    Poate nepotii sa citeasca ceva, dac-o mai exista Romania.

Lasă un răspuns