Imposibila coabitare

Unknown-1

 

 

 

 

 

 

Pe fond, am acceeasi părere cu cei mai multi dintre voi in ceea ce priveste declansarea actiunii penale impotriva premierului Ponta. Mă călăuzeste vechea intelepciune – cui prodest? Este destul de clar obiectivul urmărit. Ajung insa la o concluzie tristă. Nu suntem capabili de coabitare politică. Explicam aceste mecanisme in cartea mea „Cele două Românii”. Si in alte tari există segmentări politice, „tabere” opuse dar ele pot convietui pasnic in asteptarea urmărorului moment electoral. La noi acest lucru este imposibil. In 2004, Traian Băsescu dădea ca argument pentru alegerea lui ca presedinte riscul ca intreaga putere să fie strânsă la nivelul PSD – care, la acel moment detinea guvernarea. După ce a fost ales presedinte – in conditiile cunoscute – el a folosit „solutia imorală”  (santajul cu alegeri anticipate impotriva PUR si UDMR) pentru a infrânge votul la parlamentare si pentru a impune „guvernul său”. Din aceleasi motive a atacat presedintii celor doua Camere, care apartineau PSD.

Zece ani mai târziu, Klaus Johannis, aducea ca argument in campania prezidentială, in favoarea alegerii sale, riscul ca PSD să aibă intreaga putere, dobândind, pe lângă guvern, si presedintia. După alegerea sa ca presedinte, părea ca fostul candidat al PNL va accepta votul secvential al alegătorilor – care doreau ca ambele „Românii” să fie reprezentate in conducerea tării si să coabiteze. Se pare insă că presiunea din zona combinată PDL-PNL este foarte mare si că reprezentantii lor nu mai au rabdare pâna anul viitor, la alegeri.Asa că, de data aceasta, formula aleasă a fost ceea ce unii au numit o tentativa de lovitură de stat pentru a declansa o criză politică ce ar avea drept consecintă demisia premierului si drept rezultat final desemnarea unui nou guvern, sub santajul alegerilor anticipate, cu un premier PNL. Deci, „solutia imorală” se intoarce. Contribuim cu acest mecanism la „bunele practici” politice in Europa. Evident, acest mecanism politico-juridic va fi lăudat in viitorul raport MCV.

Pe de altă parte, spre deosebire de alti colegi, eu am fost de părere ca presedintele României  (Traian Băsescu) nu trebuie lăsat a fi hărtuit cu actiuni penale in timpul mandatului său. De aceea, mi s-a părut rezonabilă solutia procurorilor si a Curtii Constitutionale de a suspenda actiunile penale impotriva presedintelui in functie, pe perioada mandatului său si de a fi repuse in termen după incheierea mandatelor sale. De ce acelasi tip de rationament – politic nu juridic – nu putea fi aplicat si in cazul premierului Ponta. Reiau intrebarea – Cui foloseste acest scandal ce creează instabilitate politică in România intr-o perioadă de tensiuni regionale, in special din Ucraina? Americanilor? Nu cred. Unii vor spune că aceasta harababura de la noi le va profita rusilor. Nu cred insă că cei care au pornit această operatiune ACUM s-au gândit si la implicatiile strategice pentru România. Probabil că au avut in vedere doar mici interese personale sau de clan. Din păcate…

87 de gânduri despre “Imposibila coabitare

 1. Pacat domnule prim ministru ca si victor ponta a facut greseli ca si DV. Javrele ordinare basiste trebuiau intemnitate de pe timpul cand erati dumneavoastra activ.. poporul roman este macinat de ramasitele basiste aliati cu johanistii care impreuna ling clantele ambasadelor si aliatilor ……oare cand v-a fi poporul roman liber si independent?????????????????

  Apreciază

 2. Securistilor le foloseste, celor care manevreaza deciziile procurorilor si ale judecatorilor, DNA-ului, PDL-istilor care sunt ingroziti ca vor intra in puscarie, miliardarilor care se asteapta sa scape cu ocazia asta de raspunderea penala, si chiar lui Ciolanis – presedintele tuturor infractorilor.
  Dar parlamentul poate limita prin lege astfel de abuzuri ale securistilor si procurorilor aserviti sistemului basist, de ce nu o face ?

  Apreciază

 3. Da’ Cu Onoarea si Functia D-lui Ponta, Dom’ Yohannis, Daca-i Nevinovat, Cine I Le „Repereaza”?

  Noi, ca popor, avem o vorba: sa te fereasca Dumnezeu de bataia surdo-MUTULUI ! Si ca sa nu se spuna ca avem doar una la situatia generata de Yohannis, pastorul oilor basiste ratacite care musai vor sa calareasca din nou la boboreanu mioritic, tot stramosul nostru, in intelepciunea lui milenara a mai venit cu o zicere geniala: bataia si sexul (eufemism din motive de autocenzura) odata infaptuite nu mai au cale de intoarcere, odata aplicate traiesti cu ele in carca.

  Pornind de la aceste invataminte din batrani si aplicandu-le la momentul actual cand a fost nevoie doar de un cuvant, ‘demisia lui Ponta’, zis de MUTU, pentru ca destul de bine stabilizatul curs leu-euro, ca urmare a politicii economice echilibrate si chibzuite dusa de executivul lui Ponta, sa o ia dracu’ razna cu perspective de mult mai rau in situatia in care imbecilii astia se vor incapatana sa duca la bun sfarsit aceasta tentativa de lovitura de stat ne putem da seama de ce vremuri ne asteapta. In conditiile acestea sa te tii, trai nineaca pe sarantocu’ carpato-dunarean, obligat sa traiasca din munca cinstita, care va asista din nou neputincios la modul in care preturile, dupa momentul de respiro si speranta data de reducerea TVA o vor lua din nou razna cu consecinte de tsunami in teschereaua preacinstitei noastre gospodine.

  Si asta pentru ce? Pentru ca asa vrea Yohannis manat de la spate de hidra bicefala penelisto-pedelista (na, ca era sa zic, penalista!) terorizata de faptul ca modul in care romanii percep la justa valoare masurile luate spre binele lor de guvernul actual anul viitor, in conditiile unor alegeri legal-constitutionale, vor opta pentru continuarea actualei politici executive. Si atunci, adio, ba Putere, multumiti-va cu Opozitia, asa ca mai bine acum o lovitura de sta,t ca Basescu doar v-a aratat ca se poate decat la anu’ ce vine o bataita binemeritata dar constitutionala la poponetele voastre dornice de fotoliile caldute ale puterii politice. Bazandu-se pe sperietoarea din ce in ce mai putin credibila datorita gafelor de rasu’ curcilor si plansu’ romanului simplu produse pe centura de maidanezii Codrutiei, de lupta impotriva coruptiei, si pe ecourile acestei asa-zise lupte in afara tarii, Yohannis o comite iresponsabil si se arata dipus sa expuna volens-nolens tara unei puternice crize politico-economice, in conditiile in care aceasta isi traieste normal si bine viata de zi cu zi, sub nicio forma dipusa sa asiste din nou la circurile regizate si puse de Basescu atunci cand il alerga deschis la slitz pe Tariceanu, cerandu-i demisia si eventual o gurita de ramas bun, clamand din goana calului si de la nivelul gandirii slitzului ca vrea alegeri anticipate.

  Nu, eu unul, cel putin m-am saturat de astfel de mascarade! Mai ales cand am vazut ieri primele semne ale unui asemenea spectacol grotesc, in cadrul iesirii la rampa a cuplului de comici vestiti ai vietii politice romanesti, Bestia si Frumusica, recte Blaga-Gorghiu, care intr-un discurs incadrat in limitele limbajului folosit de cei ce scriau in ziarul taranist Dreptatae al anilor nouazeci ii cereau imperios lui Ponta sa-si dea demisia si in mod de-a dreptul imbecil parlamentarilor pesedisti sa voteze motiunea lor de cenzura. Asta in timp ce cu putin mai inainte d-l Ponta iesise intr-o conferinta de presa si intr-un discurs de bun simt, echilibrat, neisterizat de patimile luptei de clasa, argumentat cu documente relevant-justificative ne-a explicat de ce , pe buna dreptate, va continua lupta pe baricade si nu va da curs unei tentative mai mult decat stravezii de debarcare a sa prin metoda loviturii de stat. Tot de la domnia sa am inteles ca gogorita cu saptesprezece capete de acuzare gasita de un procuror abia iesit din pubertate (26 de ani), dar dornic de o afirmare rapida si spectaculoasa este o facatura grosolana care in esenta se rezuma la saptesprezece chitante care atesta, perfect legal, ca domnia sa a incasat anumite sume de bani in urma unui cotract de colaborare intre doua firme particulare, iar ca fumigena propagandistica cu spaga data „oracoliceste” de Sova pentru a fi numit ministru inca inainte cu 5 ani ca d-l Ponta sa se „nasca” in functia de prim ministru, spaga constand in doua aparamente de lux, nu este altceva decat o minciuna grosolana, contractele de cumparare a celor doua imobile fiind anterioara emiterii facturilor si a colaborarii respective.

  Pentru a mai relaxa totusi putin situatia respectiva, in acest scenariu au fost introduse si elemente de comedie bufa reprezentate de sustinatorii lui Basescu iesiti cu mic cu mare, la f’o douazeci si trei virgula o fetita cu un stegulet in manutele-i revolutionare si cu pornirile huliganice ale lui Tolomac sa ceara demisia premierului, tocmai ei ,sustinatorii unui saltimbanc ce a facut din demisie si semnificatia ei alternativa la hartia igienica. Iar in corolar il avem pe viitorul prim ministru Catalin Predoiu, asul din maneca sasului, care in lipsa de fotoliu de premier se antreneaza cat ii ziulica de lunga, imbracat in costum de prim ministru, in fata oglinzii din apartamentul proprietate personala, tinand discursul de investire in fata parlamentului, dand ordine unor umbre de ministri si emitand ordonante ministeriale prin care restabileste valoarea TVA-ului ca nu mai au baietii din ce sa faca evaziune fiscala.

  Referitor la Predoiu o singura intrebare am: ce ne vom face in situatia in care s-ar putea ca Yohannis sa se sature de el daca va fi numit prim ministru, caz in care brusc din fisetele Codrutei va aparea dosarelul din care, doar asa de incalzire, va rezulta ca in calitate de minstru al justitiei si-a adus proprii colboratori de la cabinetul de avocatura sa lucreze chipurile la noul Cod Penal, oameni pe care i-a platit din banii contribuabilui dambovitean?

  Aud?????

  Ah, uitasem, mai am o intrebare pentru secretarul penlisto-pedelist Atanasiu: Domnule penelist, dupa ce Basescu v-a abuzat sexual, ca sa ne incadram in zicala din inceputul articolului, cu o facatura securistica leita cu ceea ce-i fac DNA-ul si Yohannis d-lui Ponta, debarcandu-va nevinovat de la ministerul aparararii, v-ati mai recapatat in mod natural virginitatea sau ati recurs la o cusatura chirurgicala reparatorie pentru deflorare.

  Apreciază

 4. cine are de castigat se presupune dar cine are de pierdut este clar noi si nimeni altii nu cred ca presedintele a actionat in spiritul celor declarate in campanie ci conform trocului cu PDL-ul oricum nu era momentul ,puteau astepta alegerile asa era normal dar aici a intervenit frica ca le vor pierde daca guvernul Ponta o tine tot asa eu denumesc aceasta situatie asa: CIOLANIADA

  Apreciază

 5. […] Pe de altă parte, spre deosebire de alti colegi, eu am fost de părere ca presedintele României (Traian Băsescu) nu trebuie lăsat a fi hărtuit cu actiuni penale in timpul mandatului său. De aceea, mi s-a părut rezonabilă solutia procurorilor si a Curtii Constitutionale de a suspenda actiunile penale impotriva presedintelui in functie, pe perioada mandatului său si de a fi repuse in termen după incheierea mandatelor sale. De ce acelasi tip de rationament – politic nu juridic – nu putea fi aplicat si in cazul premierului Ponta. Reiau intrebarea – Cui foloseste acest scandal ce creează instabilitate politică in România intr-o perioadă de tensiuni regionale, in special din Ucraina? Americanilor? Nu cred. Unii vor spune că le va profita rusilor. Nu cred insă că cei care au pornit această operatiune ACUM s-au gândit si la implicatiile strategice pentru România. Probabil că au avut in vedere doar mici interese personale sau de clan. Din păcate…”, scrie Adrian Năstase pe blog. […]

  Apreciază

 6. […] Pe de altă parte, spre deosebire de alti colegi, eu am fost de părere ca presedintele României (Traian Băsescu) nu trebuie lăsat a fi hărtuit cu actiuni penale in timpul mandatului său. De aceea, mi s-a părut rezonabilă solutia procurorilor si a Curtii Constitutionale de a suspenda actiunile penale impotriva presedintelui in functie, pe perioada mandatului său si de a fi repuse in termen după incheierea mandatelor sale. De ce acelasi tip de rationament – politic nu juridic – nu putea fi aplicat si in cazul premierului Ponta. Reiau intrebarea – Cui foloseste acest scandal ce creează instabilitate politică in România intr-o perioadă de tensiuni regionale, in special din Ucraina? Americanilor? Nu cred. Unii vor spune că le va profita rusilor. Nu cred insă că cei care au pornit această operatiune ACUM s-au gândit si la implicatiile strategice pentru România. Probabil că au avut in vedere doar mici interese personale sau de clan. Din păcate…”, scrie Adrian Năstase pe blog. […]

  Apreciază

 7. Observ ca pe acest blog sint numai pareri pro Nastase, PSD, Ponta Viorel
  SInt acceptate pareri contra argumentate civilizat, nu scuipate si pline de invective?

  Apreciază

 8. […] Pe de altă parte, spre deosebire de alti colegi, eu am fost de părere ca presedintele României (Traian Băsescu) nu trebuie lăsat a fi hărtuit cu actiuni penale in timpul mandatului său. De aceea, mi s-a părut rezonabilă solutia procurorilor si a Curtii Constitutionale de a suspenda actiunile penale impotriva presedintelui in functie, pe perioada mandatului său si de a fi repuse in termen după incheierea mandatelor sale. De ce acelasi tip de rationament – politic nu juridic – nu putea fi aplicat si in cazul premierului Ponta. Reiau intrebarea – Cui foloseste acest scandal ce creează instabilitate politică in România intr-o perioadă de tensiuni regionale, in special din Ucraina? Americanilor? Nu cred. Unii vor spune că le va profita rusilor. Nu cred insă că cei care au pornit această operatiune ACUM s-au gândit si la implicatiile strategice pentru România. Probabil că au avut in vedere doar mici interese personale sau de clan. Din păcate…”, scrie Adrian Năstase pe blog. […]

  Apreciază

 9. […] Iată pasajul relevant: “Pe de altă parte, spre deosebire de alti colegi, eu am fost de părere ca presedintele României  (Traian Băsescu) nu trebuie lăsat a fi hărtuit cu actiuni penale in timpul mandatului său. De aceea, mi s-a părut rezonabilă solutia procurorilor si a Curtii Constitutionale de a suspenda actiunile penale impotriva presedintelui in functie, pe perioada mandatului său si de a fi repuse in termen după incheierea mandatelor sale. De ce acelasi tip de rationament – politic nu juridic – nu putea fi aplicat si in cazul premierului Ponta.” (sursa) […]

  Apreciază

 10. Domnule Presedinte,dar nu este foarte complicat. Ati spus- o si Dumneavoastra. PSD ul si mai ales Victor,au inteles ca masurile de relansare a economiei si reducerile de impozite ,intr- un final,duc la cistigarea alegerilor. In turism,avem TVA 9% peste tot,acum si la restaurante. Antreprenorii din turism sint multumiti? Sint. La populatie a scazut TVA ul la alimente? A scazut. Pensionarii fericiti- fericiti! La militari s- au mai reintregit veniturile. S- au marit. La copii au crescut alocatiile ? Au crescut. Cu toate astea,ANAF ul colecteaza mai bine,deci …SE POATE! Evident,liberalii sesizeaza ca cu aceste masuri,pe fond,liberale,alegerile din 2016…pentru ei sint.. La Revedere! Stiti ca in general opozitia nu vrea sa vina la guvernare in ultimul an,cind se string Nemultumirile..acum ei vor la Guvernare ca sa dea EI reducerile de taxe si impozite..
  Deci,mie mi- e clar de unde incrincenarea asta..
  Cit despre dl Johannis,nu,nu este Johannis Hohenzolern Singmaringen,este presedintele PNL/ PDL si face politica…sa ne traiasca!

  Apreciază

 11. De retinut ‘Reiau intrebarea – Cui foloseste acest scandal ce creează instabilitate politică in România intr-o perioadă de tensiuni regionale, in special din Ucraina? Americanilor? Nu cred. Unii vor spune că aceasta harababura de la noi le va profita rusilor. Nu cred insă că cei care au pornit această operatiune ACUM s-au gândit si la implicatiile strategice pentru România. Probabil că au avut in vedere doar mici interese personale sau de clan. Din păcate…’ Cu siguranta ca cineva va profita de pe urma obtuzitatii altora. Ma intreb – e mai bine ca acesti obtuznici sa-si ia astazi tara inapoi pentru a o pierde definitiv maine sau e mai bine (pentru popor evident) sa nu obtina nimic in plus? Constat ca se creeaza tensiune inutila in societate si prelungirea acestei stari de conflict va vulnerabiliza extrem de mult Romania si va saraci probabil 75% din popor.

  Apreciază

 12. Din pacate se cam ocoleste realitatea, sau se spune „printre randuri”.

  Justitia a depus motiune de cenzura la adresa stangii ca sa-i aduca pe „populari”, sa aduca dreapta la guvernare. Cu ajutorul binomului. Care-i controlat de o ambasada. Care ambasada reprezinta o tara ce este recunoscuta pentru „neimplicarea” de-a lungul timpului in procesul democratico-electoral din Italia, Spania, Grecia, Portugalia, si alti colonei. Tara respectiva, ori oamenii cu putere de decizie din „domeniul” acesta, par mai siguri pe ei atunci cand au in fata lor populari decat socialisti. Astfel incat controleaza procesul electoral prin procesul judiciar, conflictul de interese a lui Ponta fiind de-o mie de ori mai importanta decat acelasi conflict de interese, dar exact acelasi, din cazul Predoiu. Sau alte exemple pe care le-as putea da si pe care dvs. le stiti cu totii foarte bine.

  Cel mai tare m-a distrat in ultima vreme cat de repede a aparut baiatu’ ala de la CIA sa acuze stanga de coruptie (Ion Iliescu-vila pe malu’ lacului in Elvetia), dupa ce aceasta si-a amintit ceva despre niste inchisori secrete, imediat dupa ce acestea au aparut la lumina intr-un raport al Senatului SUA. Daca nici asta nu-i culmea confirmarii, atunci nu stiu care ar putea fi.

  Apreciază

 13. Sunt doua probleme in rationamentul dumneavoastra, domnule Nastase. Prima este legata de diferenta de legitimitate dintre presedinte si premier. Primul e ales in mod direct, cel de-al doilea poate fi rezultatul unei solutii imorale, asa cum a fost cazul lui CP Tariceanu. In al doilea rand, nu exista o limitare a numarului de mandate in cazul primului-ministru, ceea ce deschide posibilitatea ca un premier care are probleme in justitie (si care sunt suspendate, in scenariul dumneavoastra, pana la finalizarea mandatului) sa forteze pe orice cai noi mandate tocmai pentru a nu ajunge in fata justitiei.

  Apreciază

 14. Nu stiu cui foloseste d-le Nastase sa lansati tot felul de dezbateri care sunt mai mult teoretice si nu practice …
  Explicatie:
  Orice gaga stie ca in capitalism forta banilor dicteaza si nu regulile. Regulile sunt impuse de cei puternici si acestia au parghii create desigur tot de ei ca aceste reguli sa fie aplicate. Sunt convins ca si dvs stiti acest lucru dar din pacate la fel ca majoritatea va feriti sa spuneti lucrurilor pe nume.
  N-are nimic a face ,,coabitarea” cu situatia de la noi.
  ,,Noua putere” a ocupat treptat in ultimii ani CSM, CCR, ICCJ, serviciile, si-au pus om la cotroceni, si-au plantat oameni in toate partidele care acum au ajuns la varful acestora, astfel, avand majoritate in Parlament si in executiv. Deci despre ce vorbim?
  Nu vrea nimeni sa-l dea jos pe Ponta … cel putin nu acum. Este o noua manevra a ,,noii puteri”. Cand o sa vrea sa-l dea jos o sa poata face acest lucru nu apeland la lucruri reincalzite de acum 7-8 ani ci situatii recente … pe ,,suspiciune rezonabila” bineinteles
  Mai grav e ca Ponta stie ca-i o abureala perdeaua asta de fum si ca se mimenaza jocul. Isi joaca foarte bine rolul incredintat ,,de noua putere” la fel cum si l-a jucat si udrea sau bica. Ne aflam intr-un joc in care se stie deja rezultatul final, chiar daca ne aflam deabia in min 19.
  Ideea e ca pentru a se intari si mai tare sistemul asta nou creat e nevoie de ,,scandalurile” astea care sa grupeze lumea. Unii impotriva lui Ponta altii pentru Ponta. Unii pentru Rarinca altii pentru Stanciu. Exacat ce a facut basescu in raposatii 10 ani trecuti. Bineinteles ca acum la alt nivel, dar cu aceleasi rezultate.
  Oamenii se vor speria ca doar au in minte gasca aia care le-a taiat salariile si o sa accepte cu mai mare usurinta noile masuri ale ,,noii puteri” bineinteles ca puse in practica de executanti ca ponta, cazanciuc, nitu etc.
  A facut ponta ceva ca sa revenim la normalitate? Uite ca toti aia care au fost plantati in institutiile cheie sunt tot acolo. Evident ca si ponta e tot al ,,noii puteri” daca nu a facut nimic in atatia ani sa repare ce a fost stricat. Si sigur ca omu’ a avut parghiile. Dar le-a putut folosi sau le foloseste numai la comanda?
  Poate ne raspundeti dvs d’le Nastase ca fin observator al vietii politice al ultimelor ani …
  Dar ,,nu va fie frica ponta tot nu pica” … inca.
  O sa pice doar atunci cand ,,interesul national” al ,,noii puteri” – si nu al lui oprea – o sa-l ceara. Sau cand o sa decida americani … ca doar nu-si imagineaza nimeni cu scaun la cap ca astia de la noi au creat planul asta cu plantarea oamenilor in cele mai reprezentative institutii

  Apreciază

 15. Necunoasterea limbii romane ca proba juridica

  Mme du Breton ex tova procuroare RSR ex sinistra de inJustitie , mama DNA ului si a MCV ului , unica (din fericire!) Monica Moacavei intervine in cazul Ponta si triumfatoare zice ca cum ea are dovada ca Ponta minte!!!
  (Acu ca daca V-VP ar minti nitelush nu ar fi decat o confirmare ca este politician … )
  Si bivolarita lu’ guru’ scrie pe blogu ei si a ormatiei sale pulitice
  Victor Ponta a scris, sub semnatura, in Declaratia de Interese din 19.11.2007, inregistrata la Camera Deputatilor cu nr. 51/480/D, ca este Senior partner la ‘Sova si Asociatii'”, arata M10, adaugand ca „Victor Ponta a declarat astazi ca nu a fost ‘niciodata’ asociat in cabinetul lui Sova.”

  Mai ramane ca maine Ponta sa ne spuna ca nu stie cine este Sova”, (http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20217100-m10-contrazice-ponta-care-declarat-nu-fost-asociat-cabinetul-lui-sova-ponta-scris-sub-semnatura-intr-declaratie-interese-este-senior-partner-sova-asociatii.htm

  Si apoi ne da docomnetul. Preluat de multi altii intr-o froma greu lizbila .. insa astzai prin „amabilitatea” Gandului gaseesc o forma lizibila ..
  http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3927/14419603/2/decl-int-19-11-2007.jpg?height=474&width=600
  Si mai apoi cautand dau si peste lista declaratilot de enterese pontesti.

  Deci docomentu… are 4 sectiuni la care Ponta a completat 3 .
  Prima sectiune : Asociat sau acţionar la societăţi comerciale, companii/societăţi naţionale, instituţii de credit, grupuri de interes economic, precum şi membru în asociaţii, fundaţii sau alte organizatii negurvernamentale unde Ponta este mebru fondator la 3 cestii din alea NGO.

  A doua sectiune – necompletata – este Calitatea de membru în organele de conducere, administrare şi control ale societatilor comerciale, ale regiilor autonome, ale companiilori/societăţilor nationale, ale instituţiilor de credit , ale grupurilor de interes economic, asociaţiilor, fundaţiipr sau alte organizatii neguvernamentale unde pune frumos un ditai Z ul

  A treia sectiune cea cu hiba : Calitatea de membru in cadrul asociatilor profesionale si/sau sindicale unde Ponta recunosate ca este „Cabinet individula de avocatura „Victor-Viorel Ponta” – Psersoana fizica autorizata
  Cabinete de avocate grupate „Ponta Victor-Viorel” si „Manolache Marius”
  Senior partner „Sova si asociatii” SC Avocati

  pentru ca un an mai tarliu (2008) sa adauge si paranteza asta :(parteneriat privind colaborarea si asistenta in cauze penale)
  Membru Fondator Lex Europarteners

  In fine partea a 4a : Calitatea de membru în organele de conducere, administrare şi control , retribuite si neritribuite, detinute in cadrul partide,lor politice , functia detinuta si denumirea partidului politic unde scrie ca este vicePRESEDINTE PSD.

  Din sectiunea a 3a madama justitiar-errorpeana trage concluzia ca VVP a mintit cand a zis ca nu este/era partener la Sova ..Care Sova?! „Sova si asociatii” SC Avocati. SC mi s se pare ca este societate comerciala.

  Insa aici ne aflam in fata unei mari incurcatzele (sa o pupe sub coada anglofonii! Inclus Sova si Ponta!!) .
  „Discutia” este daca Ponta a fost sau nu asociat la firma lu Sova si asociatii.
  Insa „asociat” in juridica romaneasca insemana „tovaras” cu drept deplin in afacere – adica are drept sa zica „hais” sau „cea” – adica este coproprietar . Cestie ce este negata de docomnetul asta :
  http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3927/14419603/1/ponta-avocat.jpg?height=679&width=600

  unde asociati – adica proprietari sunt trei Sova, una Enescu nascuta Eftimie si unu Cernov .
  Daca VVP era „asociat” adica copropietar atunci ar fi avut de completat si Calitatea de membru în organele de conducere, administrare şi control ale societatilor comerciale, unde apus un Z mare si frumos!! Sau daca u avea acesta calitate atunci macar ar fi trebuit sa treaca „Sova si asociatii” SC Avocati la prima sectiune Asociat sau acţionar la societăţi comerciale .

  Insa nu .. el decat scrie ca era „senior partner” la „Sova si asociatii” SC Avocati . Ce dracu oare era acest „partner” ? A da stiu o sa mi se zica ca putem sa vaz vreo 2 filme si Ally McBeal. Pai tocmai ca ma vazut McB tin minte ca Fish era ala care tragea sforile si decidea in cele din urma .. Insa mai stiu ca sunt in Romania, unde „insoectoru’ de la cadre” a devenit „Director of HR” ca ne-am umplut de directori precum maidanezu de pureci! .
  „Senior partner” este doar un „grad” intr-o firma de avocati si inca o plreluare servila in limba romana!
  Si mai vaz paranteza din anul 2008 :(parteneriat privind colaborarea si asistenta in cauze penale) si pupa-ar catzeaua cum dracu sa fii „partener” doar in penal?! Numa daca vorbesti lb romana cantand in engleza sau invers dupa metoda „furculison” , „aviara gripa” si „sold la sold cu soldatii americani” (Basecu nu „fetele”!) . Si Tontelu cam tot pe la aviara gripa cel putin in materie de limba romana … (ce dracu puteau scrie „consilier in drept penal” ca avocat principal I nu se egzista… )
  Nu este vorba despre parteneriat in sensul asociat ci de o – inutila – „motivare „a unui salariu de 2000 euroi apoi majorat la 3000
  In acest sens ..daca era altfel ii sareau fulgii inca din 2007-2008 prin „amabilitatea” si „diligenta” intregului PDL ….

  Insa cand ma ganesc la MM .. ma intreb cum naiba a fost procuroare? Unu din aia ale caror anchete le faceau tablagii ?! (Cum averiza un profesor de criminalistica- daca o sa aveti neorocu s aajungeti procurori o sa studiati din greu manualul asta si altele ori o sa va conduca plutonierii!!!)

  Apreciază

 16. In sfirsit,a renuntat PSD-ul sa mai intoarca si celalalt obraz!Domnule prim ministru,esiti mai des public,bag seama ca s-au mobilizat.Da doamne!

  Apreciază

 17. Hai sa vedem atunci de ce Ponta Viorel trebuie sa plece:
  1. Pentru ca minte cu nerusinare cand vorbeste si cand scrie/semneaza. Presa a prezentat dovezile nu stau sa le re-insir
  2. Pentru ca prin Codurile Silvic si Fiscal da drumul la taierile irationale de paduri si ucide cat a mai ramas din micii intreprinzatori
  3. Pentru ca nu a inceput nici o lucrare majora de infrastructura (cai ferate sau autostrazi) – este vesnic in studiu de fezabilitate
  Nici guvernele anterioare nu au facut mare branza anterior ci doar fortate de CE sau UE cand astia 2 amenintau ca nu mai scot nici un ban
  4. Cel mai grav, pune piedici in calea Justitiei; nimeni din tara asta indiferent de statut social, politic, etc nu este mai presus de lege. Nici Ponta Viorel, nici Sova Dan nici Gheorghe Bogdan, nici Nastase Adrian. Cu totii sintem egali in fata legii si sintem raspunzatori pentru toate faptele pe care le comitem, in limitele legii.
  Nu ar fi corect sa ii lase pe procurori sa isi faca treaba si daca este achitat sa ii dea in judecata pentru abuz in serviciu si alte incalcari ale drepturilor omului?
  Multumesc

  Apreciază

 18. Au inceput sa iasa sobolanii de prin canalizari …

  http://www.dcnews.ro/cristian-preda-sugestie-pentru-klaus-iohannis-dupa-ce-victor-ponta-a-anun-at-ca-nu-demisioneaza_477255.html

  http://www.dcnews.ro/mihai-razvan-ungureanu-ponta-va-fi-lasat-singur-reac-ia-externa-va-veni_477262.html

  http://www.dcnews.ro/victor-ponta-sufera-de-tulburari-mentale-spune-tatiana-niculescu-bran_477254.html

  Ponta , fii barbata !!! Arde-i tu primul ca altfel te vor manca ei . Fa-i pe legea lor , asa pervers , unul cate unul . Exact ce fac si ei : dosare , plangeri , etc. Pentru ” self esteem-ul ” tau ai putea sa incepi chiar cu Traian Basescu . Si cu ginerii lui …

  Apreciază

 19. Poate că ar fi necesară formalizarea POLITICĂ a coabitării.
  Când Preşedintele şi Guvernul au culori politicie diferite să folosească instrumentul constituţional al Declaraţiilor de politică generală în Parlament. După ce negociază, conform atribuţiilor constituţionale corespunzătoare, ce anume trebuie să convină, pe ce orientări/măsuri trebuie să se pună de acord. Apoi, fiecare să vină în Parlament şi să prezinte câte o declaraţie politică. După care, putem considera părţile „comune” drept un Acord de coabitare.
  Să ştie poporul la ce anume să se aştepte de la coabitare şi ce ar pierde dacă coabitarea ia sfârşit şi fiecare îşi urmează doar programul propriu. Altfe, mă tem, vom avea scandal mereu şi acest popr nu va avea niciodată posibilitatea e a „pondera” părţile puterii executive, aşa cum sutn acestea statuate în Constituţie.

  Apreciază

 20. Pericole care vin din ceata: Klaus Iohannis si acceleratorii de putere totala. Vinerea cutitelor lungi liberale

  Urmaresc cu ingrijorare si neincredere avalansa de evenimente si de declaratii de dupa ziua de vineri, cand PNL a depus motiunea de cenzura impotriva Guvernului si DNA a cerut incuviintarea Camerei pentru inceperea urmaririi penale a premierului. De ce se grabeste neamtul Iohannis sa-si aduca partidul prezidential la guvernare, pe o cale neelectorala si in avans cu un an si jumatate fata de alegerile parlamentare? Va urma ceva pentru care va avea nevoie de puterea totala? Urmareste sa reediteze o dictatura personala, dupa modelul lui Carol al II-lea? Sa fie aceasta nesabuita tentatie germanica un blestem si cu urmari la fel de nefaste pentru Romania?

  Pentru a gasi raspunsurile, politica administratiei de la Cotroceni trebuie privita in contextul geopolitic, al conexiunilor cu semnalele si tendintele care vin dinspre Vest, al discursului de la Washington si de la Bruxelles privind vecinatatea estica, in care inevitabil ni se atribuie un rol, in virtutea aliantei si uniunii, care uneori nici nu ne este facut cunoscut (il descoperim abia dupa ce suntem prinsi in vartejuri post-factum) sau pe care politicienii romani il perecep cu dificultate. O noua axa a fost de curand forjata cu Berlinul, unde a fost numit ambasador un renumit analist de razboi rece de la Europa Libera, mediul geopolitic de la est de Prut este marcat de criza ucraineana si de presiuni pe frontiere, se vorbeste despre treceri dinspre o parte sau alta ale „Rubiconului”, una vehiculand chiar un razboi romano-transnistrean (ferm infirmata de catre premier, dar ciudata de ce nu de catre presedinte), deci neincrederea si tensionarea fac legea, probabil chiar aventura, in unele capete politice si militare.

  Nu creditez sau resping cu anticipatie niciuna din temele posibile de geopolitica sau securitate, nu este insa suficienta luarea in calcul doar a celor sugerate de „politically correct”, cu atat mai mult cu cat aceasta din urma s-a dovedit o parghie „on” iar cea de „soft power” una „off” (sau invers). Mi se pare o eclipsa de luciditate sau, oricum, o lectie neinvatata ca cineva care nu apartine rasei, etniei sau religiei poporului pe care a ajuns intr-un fel sau altul sa il conduca sa dispuna in ce directie sa-l duca, iar daca directia se dovedeste gresita poporul sa suporte costurile (datorii de razboi, despagubiri etc.). Cred ca ar fi un subiect oportun de dreptul popoarelor si de manual de democratie ca un popor sa nu se lase angajat strategic – financiar, economic, militar etc. – de un lider nereprezentativ sau sa-i plateasca oalele sparte. Dupa ce Carol I nu si-a ascuns etnia si dorinta de a alia Romania cu Germania in primul razboi mondial, care i-a fost respinsa de consiliul de coroana, prevenindu-se astfel, de catre romani clarvazatoti si patrioti, impartasirea soartei invinsilor, azi sunt indicii istorice rezonabile ca strategia a fost schimbata de Carol al II-lea, prin evenimente care au manipulat optiunile de alianta si de razboi ale Romaniei, atata cat mai ramasese, in al doilea razboi mondial, in primul rand prin cele de dictatura regala si de amputatiile teritoriale care i s-au datorat, care au dus-o direct in bratele Germaniei.

  Ceea ce este evident, in prezent, este ca presedintele Iohannis foloseste o serie de acceleratori spre puterea totala. Am in vedere dublul standard in materie de urmariri si de condamnari penale, care il transforma in infractor, arestat si condamnat pe orice adversar politic care i se opune, refuzul de a accepta modificarea codurilor penale prin care arestarile preventive sa se bazeze pe probe temeinice, nu pe prezumtiii, conservand astfel calea libera spre abuzuri judiciare deschisa de catre Basescu, folosirea jihadismului politicianist si a migratiilor de partid, care intamplator sau nu seamana cu cele doua riscuri de civilizatie, jihadismul islamist si migratiile ilegale, nascocirea cu rea credinta de metode pentru incalcarea regulilor politice democratice, razboi imagologic impotriva Parlamentului si Guvernului, reactii non-institutionale, partinice, ca de opozitie de partid. Toate tintesc un puci prezidential-judiciar de dreapta, o lovitura de guvern, de rasturnare cu mijloace judiciare de catre presedinte a guvernului de stanga, ales in mod democratic. Daca va avea loc o lovitura de guvern judiciara, va fi „cea mai gravă încălcare a statului de drept” din ultimii 25 de ani, dupa cum atragea atentia presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

  De ce a recurs Iohannis la o vinere a cutitelor lungi liberale, simultan cu depunerea de catre PNL a motiunii de cenzura la Parlament? Cel mai probabil pentru ca rezultatul motiunii ramane incert, sub masa critica necesara unei noi majoritati, in ciuda trambitarilor „democratiei liberale” si cantecelor de sirena ale copresedintei PNL Alina Gorghiu, pozitia mai retrasa a celuilalt copresedinte, Vasile Blaga, fiind o tactica de asteptare, motivata de istoricul dezastruos al PDL. Si, apoi, nicio explicatie a unui traseism intensiv dinspre o coalitie de guvernare confortabil majoritara spre un orizont indefinit si nesigur nu este rezonabila intr-un context de crestere socioeconomica. Prin urmare, conceptul cu doua lovituri, prin motiune de cenzura si invinuire penala, sconteaza pe crearea certitudinii ca Guvernul Ponta va fi rasturnat.

  Reactia lui Ponta, de nedemisionare si de contestare a ordonantei de punere sub urmarire, cat si cele ale coalitiei sunt institutionale si legale, o acuzatie fara probe este o afirmatie, la indemana oricui, intre altele spus, care nu poate face obiectul unei demisii sau demiteri. Orice afirmatie neargumentata cade logic fara argument. Cred ca si reuniunea extraordinara a PSD, de azi, se va inscrie in aceeasi norma de conduita institutionala, legala si constitutionala. In opinia mea, sansele ca motiunea sa treaca au inceput sa scada de la atacarea judiciara unilaterala a premierului. Si Iohannis a fost ales in noiembrie in timp ce era incompatibil, fiind pe rol la ANI pentru conflict de interese in perioada cat a fost primar al Sibiului, un precedent facut intre timp sa dispara. Daca precedentul va fi scos la iveala va pune in dificultate planul de rasturnare a guvernului, posibil chiar pozitia presedintelui. „Precedentul creeaza regula”, spune o cutuma nescrisa, dar adanc inradacinata.
  Reactiile lui Iohannis, in schimb, au fost non-institutionale. De fapt, au fost actii prezidentiale, este o naivitate a se crede ca demersul DNA a luat prin surprindere Cotroceniul, asa cum s-a intamplat la palatul Victoria si cu opinia publica. De trei ori au cantat cocosii antepronuntarii, manipularii si presiuniunilor de la Cotroceni. O data cand Iohannis a spus ca „Prima opțiune este o demisie a Guvernului; o amânare va genera o problemă majoră de imagine pentru România.” A doua oara cand a clamat ca „Un politician cu o funcție foarte înaltă în stat acuzat de fapte penale își dă demisia, oriunde în lume.” A treia oara cand i-a cerut intempestiv demisia premierului, pentru ca „este invinuit de fapte penale.”

  In paralel, pentru acoperirea unei facaturi generatoare de criza si instabilitate, presedintele cu morga de corectitudine politica a scos din palarie confirmarea nominalizarii lui Catalin Predoiu ca premier: „Eu tind sa-mi pastrez si sa-mi indeplinesc promisiunile.” Promisiuni peste capul electoratului, „mon cher”?, l-ar fi interpelat cu savuroasa ironie autorul morometian. Sau poporul nu conteaza, cum gandea pana si Solomon, cand a raspuns la intrebarea daca in casatoria cu regina din Saba, o neevreica, ii era teama de impotrivirea poporului sau a marelui preot? Si toate astea pentru ce? Pentru o „presupunere”, asa cum se specifica si in comunicatul DNA privind inceperea „urmăririi penale față de Ponta Victor-Viorel, deputat, care în perioada în care se presupune că a săvârșit infracțiunile de conflict de interese a îndeplinit funcția de prim-ministru”?

  Reanalizand cele intamplate in ultimele zile, mai cu seama consternarea si indignarea generale, as mai adauga, in final, o ipoteza, care ar putea deveni, cat de curand, o axioma. Nu cred ca Iohannis si PNL au avut macar o clipa certitudinea trecerii unei motiuni de cenzura. Toata rostogolirea publica a acestei chestiuni este, cu o doza crescanda de probabilitate, o farsa, o manipulare, o diversiune, un ambalaj menit a atrage privirea si a forma o perceptie, ceva de genul da, domnule, guvernul asta este uzat si izolat, nu mai are sustinere politica si publica, deci merita sa cada, indiferent prin ce metoda. Pana acum, PSD si electoratul sau au avut o atitudine de relativa defensiva cand loviturile politice au venit pe cale judiciara. Nu ne luptam cu justitia ci cu un sistem, pare sa fi fost filosofia politica, repetata si in ultimul ceas de catre Victor Ponta. Nu este exclus ca pe o asemenea slabiciune de reactie sa se fi construit si planul de lovitura de guvern judiciara. Ramane de vazut daca o asemenea filosofie va mai fi un raspuns in fata unei justitii nedrepte si a unui sistem nedemocratic care sunt una, cu procurori politici care sunt de fapt caini de paza ai sistemului exclusivist de dreapta Basescu&Iohannis. Daca va fi o demisie sau o demitere nedemocratica a guvernului de stanga, indraznesc sa anticipez ca aceasta va fi la pachet cu mai multe demisii. Altfel, ne paste „ucrainizarea”. Fapte bune!

  Apreciază

 21. UNGUENT , NENOROCIT DE LIBERAL BLESTEMAT , CU ORIGINI DUBIOS DE MULTIPLE , NE TII SLUGI LA STAPANII TAI STRAINI , IAR TARA COLONIE !

  „Mâine, la ora 16.00, o delegaţie a conducerii partidului se va întâlni cu o parte din AMBASADORII ACREDITATI LA BUCURESTI
  pentru a detalia motivele şi conţinutul moţiunii de cenzură a spus Mihai Răzvan Ungureanu, potrivit Mediafax.

  BAI DUBIOSULE SLINOS SI VANZATORULE DE TEZAUR SI A FUNDATIEI GOJDU , CAND EI FAC MOTIUNI SAU CE RAHATI FAC PRIN TROACA LOR DE TARA , NE-AU CONSULTAT VREODATA SI PE NOI ?

  CINE CONDUCE TARA ASTA ( COLONIE IN DEVENIRE ) BAI ANIMALULE , AMBASADORII SAU PARLAMENTUL ?

  http://www.antena3.ro/politica/reprezentantii-pnl-se-intalnesc-marti-cu-ambasadorii-pentru-a-discuta-motiunea-de-cenzura-296112.html

  2. SI CU „ELIBERATORII” ASTIA MODERNI CE TREBUIE FACUT ?
  ADUC DISTRUGERE , ZECI DE MII DE MORTI SI SUFERINTA PE ZECI ( POATE CHIAR SUTE ) DE ANI , SI APOI RECUNOSC SENIN CA AU GRESIT UN PIC !!!!! TRIBUNAL INTERNATIONAL MAI EXISTA ?

  http://rt.com/usa/265630-rumsfeld-bush-wrong-iraq/

  Apreciază

 22. Andy

  ,,,,Noua putere” a ocupat treptat in ultimii ani CSM, CCR, ICCJ, serviciile, si-au pus om la cotroceni, si-au plantat oameni in toate partidele care acum au ajuns la varful acestora, astfel, avand majoritate in Parlament si in executiv. Deci despre ce vorbim?”

  Chiar…despre ce vorbim, domnule Andy ? Iti propun eu o tema:
  ,,Cine este ,,noua putere” ? Personal, n-as folosi cuvantul ,,noua”, fie si daca ma gandesc ca au trecut deja 10 ani. Sau poate 25 de ani.
  Dar nu cred ca ,,noua putere” controleaza , deocamdata (si din fericire), Parlamentul. Incearca doar sa-l intimideze. Despre Executiv, e prea puerila afirmatia dvs ca sa contraargumentez.
  In acest context, as reformula o parte a textului dvs de mai sus, pentru a fi mai logic:
  ,,…care acum au ajuns la varful partidelor de opozitie, devenite masa de manevra pentru aceasta ,,noua” forta oculta, astfel, avand o influenta semnificativa in Parlament, chiar daca nu este inca decisiva. Dar se negociaza intensiv si sub presiune la aceasta ora, in noul context al coexistentei absolut intamplatoare a unei motiuni de cenzura cu ordonanta unui tanar procuror al ,,noii puteri” (Z)
  ps
  Nu-mi dau seama, in acest moment, daca numelui dvs sa-i asociez cuvantul ,,deruta”, sau sintagma ,,incercare de manipulare”.

  Apreciază

 23. Daca nu s-ar face aceste excese, si daca nu ar suferi oameni nevinovati, cetateni simpli, Romania ar putea fi privita ca un exemplu in lupta anti-coruptie pentru alte state europene si nord-americane cu pretentii de „model”. Intr-un fel, traind departe de tara de foarte multi ani, imi e ciuda ca aici unde traiesc nimeni nu dezbate aceste lucruri despre coruptie in acest fel. DNA-ul a lovit status-quo-ul. Problema e ca pare ca il loveste doar acolo unde e convenabil pentru anumite grupuri de putere (politica, economica, securitate), si in functie de preferintele acestor grupuri. Multe alte dosare importante nu sunt pe rol, si asta creaza suspiciuni. DNA ar trebui sa spuna de ce acele dosare nu se misca, si de ce apar dosare atit de vechi in prim plan. Controlul democratic al DNA si al altor institutii care pot priva de libertate cetateni nevinovati trebuie cumva realizat. Daca presedintele nu se misca, e rolul Primului Ministru si al Parlamentului sa faca asta, prin legi.

  Am ascultat-o pe o doamna foarte bine articulata de la PSD ieri vorbind despre cum a dorit PSD sa lase Justitia sa functioneze fara interventie. Sigur, foarte elegant si corect acest mod de a aborda independenta justitiei, insa, daca apar probleme majore, si daca ele nu sunt corectate din interiorul sistemului de justitie in mod independent prin mecanismele de acolo (CSM, IJ, asociatii de magistrati si avocati), atunci politicul trebuie sa intervina, prin ministrul de justitie, prin Procurorul Sef, sau prin Parlament. Sau Presedintele sa schimbe acele personaje care nu intervin atunci cind a cazul.

  Apreciază

 24. „Colegul” de blogosferă @Doru Coarna (care altminteri duce o luptă anti-românească) a mai devoalat pe aici, fie intenţionat, fie din inadvertenţă (de exemplu motivaţia reală pentru „evenimentele din decembrie 1989”) scenarii anti-România. Punctele „sale” de vedere (mă rog, ale constructorilor de scenarii anti-România) mă ajută să le disec corect. Scenariul anti-România cel mai recent este focalizat pe domnul Victor Ponta. Cum i se poate răspunde cu succes ? Construind scenarii care ajută România ! Dar scenarii foarte bine argumentate ideologic (pe linia Fernand Braudel, dacă vă supără chiar atâta de mult Destutt de Tracy, mereu citat de mine !) Cultura română stă literalmente pe un Tezaur ideologic pe care trebuie să-l folosim !

  Apreciază

 25. Am încredere în inteligența lui ViP și în ura poporului împotriva basciștilor, acumulată în cei 10 ani de batjocură și teroare. Atunci când poporul e impotriva ta, poți tu să fii cel mai tare din lume, tot pierzi! Vă mai amintiți de rușinea pățită în Vietnam?

  Apreciază

 26. Bogdan Gheorghe, o altă flașnetă bascistă. Dar a greșit ușa, pe acest blog nu ține cu sloganuri idioate. Cică Ponta ar împiedica procurorii să-și facă treaba! Cum anume, roboțel? Hai, lasă-ne și du-te matale la fanii lui Gorghiu-Dej!

  Apreciază

 27. Postul de prim ministru este prea mare pentru Victor Ponta ?
  E ceea ce am crezut si eu la marile balbaieli ale inceputului de mandat – autostrada Bucuresti Ploiesti , terminata , nu este inaugurata de noua putere in 2012 iulie decat dupa 2 saptamani de ” verificari ” care au enervat opinia la culme , autostrada Lugoj Deva a asteptat 14 luni rezultatul concursului , rezilieri de contracte si alte licitatii pentru autostrazi terminate aproape , privatizarea Oltchim si mina de la Rosia Montana …
  Acestea au fost primele 15 luni .
  Ce vedem astazi , la 3 ani ?
  Crestere economica de 4 % pe an , dupa analistii straini , peste previziuni .
  Un leu stabil si puternic .
  Reluarea investitiilor straine in piata imobiliara de birouri si magazine din Capitala – concernul sud – african , Oracle care incepe un turn de 170 de milioane de dolari …
  Reluarea investitiilor publice – Metroul , noi santiere de lucrari in infrastructura , sabotate de puterea lui Basescu .
  Cresterea nivelului de trai , prin ieftinirea alimentelor .
  Un prestigiu international in crestere .
  Sa-l lichidam pe acest tanar care incepe sa aiba rezultate , sa fie eficient si sa aiba incredere in el din cauza procurilor d-nei Kovesi ?
  Nu !
  Il vrem pe Ponta si nu cedam isteriei lui Blaga , Predoiu si a absolventei de la Cantemir Alinuta Gorghiu !

  Apreciază

 28. Andrian B. incepe un comentariu anterior cu afirmatia ca ,,palaria puterii este prea mare pentru premier:, dar la finele acestuia , sau a altui comentariu ulterior, ii da lui Victor Ponta o suita de dispozitii 1, 2, 3………exact ca imparatul din poveste ce da sarcini candidatului la mana printesei.
  Eu iti recomand, stimate coleg, sa-l reinventam pe Houdini, singurul capabil sa-ti indeplineasca ordinele fantasmagorice si complet nerealiste (dupa umila mea parere de profan).
  Sau, ar mai fi o solutie alternativa: sa te oferi d-ta, conducerii PSD, pentru a transpune in practica aceste obiective strategice. Ei ? Ce spui ? Te bagi ?
  In locul dumitale, mi-as lua doi consileri de nadejde, mult mai buni decat amaratii de consilieri americani: pe Bizonu’ si pe Papasha. Doi matusalemici intelepti ai neamului pesedist.
  Praf veti face din/in ,,sistemul ticalosit”, sunt convins.
  (Z)
  ps
  O felicit cu reverenta pe doamna Rovana Plumb. Felicitari, stimata doamna !
  Felicitari tuturor doamnelor din PSD, adevaratii barbati ai partidului.

  Apreciază

 29. Nu stiu daca ati vazut filmul „Jupiter Ascending”, dar vi-l recomand, nu doar pentru efecte, dar pentru citeva idei interesante despre ce poate insemna capitalismul la scara…galactica. E o parabola bine ascunsa sub tonele de efecte, despre cum o specie humanoida care stie sa prelungeasca viata la multe milenii, „recolteaza” planete pentru profit. Aceasta specie avansata „seamana” humanoizi primitivi pe anumite planete, si atunci cind populatia acestora depaseste capacitatea planetei de a ii sustine, atunci ei vin si „recolteaza”, adica fac un genocid la scara planetara, si din victime produc o anumita „licoare” care le prelungeste viata. Mi se pare reusita aceasta paralela, intrucit vedem cum sistemul capitalist produce profit la scara uriasa pentru o padura restrinsa, dar in final in defavoarea majoritatii, fara sa ii doara de suferinta lor. Dar daca si ei la rindul lor sunt vazuti ca parte a unui „profit”, in care ei si-ar pierde viata, si acelor nu le-ar pasa? Cam asta e idea…

  Apreciază

 30. 1. Ameliorarea limbajului , vine cu varsta dragul meu prieten !
  Eu ma tot straduiesc sa satisfac in stanga si-n dreapta , uneori reusesc, alteori , nu , dar intentia conteaza f. mult .

  Remarc cu o deosebita placere , ca unii dintre participantii pe blog , sunt de acord cu fondul postarilor mele , chiar daca uneori limbajul este un pic mai agresiv .

  Viata asta este plina de incertitudini , nu stii niciodata ce fel de limbaj sa folosesti , unele personae prefera mai agresiv , altele mai delicat

  2. VREM SI NOI SA STIM , CE SECHESTRU S-A PUS PE AVEREA SACALILOR SI CATI BANI SE VOR RECUPERA DE LA MILIARDARII ASTIA DOI ?
  ROMANI , FITI VIGILENTI , CA TOTI DICTATORII AFRICANI VOR PROTESTA IMPOTRIVA CONDAMNARII PARTENERULUI LOR DE AFACERI CEL MAI PROLIFIC ! GHINION !

  http://www.dcnews.ro/ovidiu-tender-i-marian-iancu-condamna-i-la-ani-grei-de-inchisoare-in-dosarul-rafo-carom_477278.html

  3. Se poate oare , sa-i alintam un pic pe urmasii liberalilor istorici , si sa le zicem din suflet : alinutza si boboc , pe facaletz sa va-ntorc ?

  4. ponta nu demisiona , ca te blestema Tara !
  Si nu uita ca e mai bine sa planga mama lor decat sa planga mata !

  Apreciază

 31. Ministrul Justitiei m-a surprins astazi, cu afirmatia ca liderii opozitiei, prin presiunea exercitata asupra premierului de a demisiona, sunt pasibili de a fi acuzati ca incalca legea penala.
  Bravo, domnule Cazanciuc (nu Cazancioc, asa cum insista intentionat ,,amicul ” PSD, recte, domnul Adrian B.), iata ca se poate. Totusi, prin aceasta pozitionare, nu faci nimic extraordinar, nu faci altceva decat sa respecti Constitutia, domnule minsitru al justitiei. Lucru pe care trebuia sa-l faci de la inceputul mandatului.

  Apreciază

 32. @ papasha

  Maestre , sunteti belea ! Dintre toti comentatorii de pe blog , eu va inteleg cel mai bine ! Pentru ca si eu simt si gândesc exact ca dumneavoastra . Doar ca fac eforturi maxime sa fiu mai softly 🙂

  Intr-o postare mai veche ati spus ca ati practicat judo . Eu stiu ce inseamna acest sport pentru ca l-am practicat si eu . Inseamna o copilarie petrecuta pe tatami , ore nesfarsite de antrenamente istovitoare , lupte cu tot felul de adversari care mai de care mai musculosi si mai periculosi , victorii si infrangeri , etc. Este un sport care nu poate fi practicat de oricine si care te formeaza intr-un anume fel . In primul rand ai nevoie de curaj si te ajuta sa abordezi problemele nasoale la un mod foarte relaxat . Pentru ca deja ai trecut prin ele in miile de ore de antrenament , pe maidan sau in competitii .
  Insa nu toti oamenii sunt pregatiti sa faca fata unor astfel de situatii . Pentru ca ceea ce se intampla astazi in politica romaneasca este iesit din comun !!! Contravine total oricaror reguli politice , de convietuire , de bun simt , de educatie . Pur si simplu , unii ( basescu , iohannis , kovesi , stanciu , macovei , etc. ) vor sa-i vada pe ceilalti morti sau cel putin arestati !!!

  La ai sai 40 de ani , d-ul Victor Ponta are foarte multe calitati dar totusi , este un politician neexperimentat ( temator , influentabil , … ) . Si sa nu uitam ca a fost un copil cu o viata destul de chinuita ( a crescut fara un parinte ) si care la un moment dat chiar a lucrat prin strainatate .
  Oamenii care pot rezolva astfel de probleme nu-i prea gasesti in politica si tocmai de aceea si-a permis jegul ala de basecsu sa faca ce a facut .

  Cine si-ar fi inchipuit vreodata ca scena politica romaneasca poate deveni un loc atat de periculos ?

  Apreciază

 33. Nu exista nici o dovada ca ar fi vreo legatura intre ancheta DNA si actiunea PNL-PDL. Intrebarea care se pune este: e corect ce face PNL (balsoi PNL) in sensul ca incearca sa profite de situatia in care se afla PM pentru a castiga guvernul si/sau puncte electorale ? Este corect sa riste stabilitatea Romaniei pentru castiguri politice ?
  Eu as zice ca situatia de azi se aseamana enorm cu cea de la suspendarea lui Basescu. USL-ul de atunci nu a pierdut ocazia si si-a marit avantajul electoral aratand cu degetul slabiciunea lui Basescu. Rezultatul s-a vazut la alegeri cand PDL a fost practic spulberat. Un PSD ingenuncheat azi urmat de alegeri la toamna ar insemna ca roata s-a rotit exact cu 180 de grade: noul USL va fi balsoi PNL si noul PDL va fi actualul PSD. E o ocazie unica pe care, politic vorbind, liderii PNL nu-si pot permite sa o rateze.

  Acum, bineinteles, despre riscul destabilizarii Romaniei. Sa separam lucrurile: destabilizarea reala, provenind din faptul ca ministrii se schimba este una, pe cand destabilizarea ca perceptie ca urmare a lobbyului facut la Bruxelles e altceva. La suspendarea lui Basescu a existat o perceptie generalizata de destabilizare in capitalele europene importante. Aceeasi perceptie falsa de destabilizare a Romaniei prin prezenta lui Basescu la conducerea tarii a fost intretinuta in tara de PSD si mass-media prietena. Nu cred ca vreuna din cele doua campanii de formare a perceptiei de destabilizare a fost paguboasa Romaniei, dar a adus in mod cert pagube de imagine celor vizati: Basescu (in tara) si USL (in Europa). A fost un joc politic cu lovituri sub centura de ambele parti , cred ca au fost „chit”.

  Nu cred ca PSD-ul este azi capabil sa monteze o actiune la Bruxelles prin care sa creeze senzatia in capitalele europene ca PNL ar provoca o lovitura de stat (si deci o destabilizare a tarii). Pur si simplu PSD nu este echipat cu oamenii si ideile necesare, nu ca nu ar vrea. Deci pericolul destabilizarii imaginii Romaniei este foarte mic dupa parerea mea. Pericolul destabilizarii reale al economiei Romaniei este prezent mai ales daca Ponta ar demisiona intempestiv si Iohannis si parlamentul nu s-ar pune de acord cu privire la numele noului PM. Cheia stabilitatii politice ar fi astfel in mana UNPR-ului dupa parerea mea si oricum data fiind sustinerea parlamentara potentiala un guvern PNL ar fi la mana santajului UDMR, alta potentiala sursa de destabilizare.
  Cred ca PNL isi doreste demisia lui Ponta si crearea unui guvern de „tehnocrati” psd-isti, poate cu Florin Georgescu in frunte. Este o strategie incercata prin Mugur Isarescu, garantat va duce la scufundarea PSD-ului la alegerile de anul viitor. Ceea ce le si doresc !

  Apreciază

 34. @ zev

  Suita aia de dispozitii nu am inventat-o eu . Sunt ceea ce au cerut niste oameni mai destepti si mai curajosi decat mine sau dumneata : Razvan Savaliuc si d-na Angelescu ( Lumea Justitiei ) , Mugur Ciuvica , Mihai Gâdea , Mircea Badea , Pavel Abraham , etc.

  Eu socot 🙂 ca dumneata iarasi te-ai sucit la basism ! Vero ?

  Apreciază

 35. Alinuta, Baga-ti Fata Mintile In Cap, Ca Dai P’Afara Si Faci Noroi !

  Excitata de prezenta Puterii ce sta sa le vina ca pleasca in urma tentativei de-a dreptul scabroase de lovitura de stat, mangaiata de primirea cu delatiunea antinationala pe model Macovei la ambasadele straine la Bucuresti, mangaiata pe crestetu-i zurliu de mana delicata a tatucului de la Cotroceni, partea feminina din vestitul duo de comici Bestia si Frumusica, ak Alina Gheorghiu, a dat sarmana intr-o vehementa isterica logoreica vecina cu paranoia care o face o continuatoare de mare succes a stilului folosit de jurnalistii anilor cincizeci care se maifestau manios proletar impotriva chiaburilor momentului in paginile oficiosului Scanteia si pe unde mai apucau, sau mai catre zilele noastre, a celor care in anii nouzeci varsau tone de laturi cu iz politic in fituica ostentativ si fara nicio noima intitulata Dreptatea.

  Atat ieri, cat mai ales astazi, dupa ce alde pnl+pdl=luv au luat-o tare in freza de la Comisia juridica a parlamentului care pe buna dreptate a avizat negativ cererea plina de stupiditate al DNA-ului urmarire penala a d-lui Prim Ministru al Romaniei, d-l Victor Ponta, juna liberala si-a pus pur si simplu poalele in cap si intr-un limbaj incrancenat -desuet caracteristic luptei de clasa a incercat sa-l faca albie de porci (sa fiu scuzat, dar asa s-a vazut la mine prestatia stimabilei) pe premierul Romaniei. Pai daca d-l Ponta ar trebui urmarit penal deoarece atunci cand si-a format echipa guvernamentala, de altfel aprobata de plenul parlamentului, l-a numit ministru pe d-l Sova pe motive de preferinte si simpatii personale, atunci de la Basescu care si-a facut amanta ministru si sefa de cancelarie, pe alde Saftoi consilieri si sefi pe la SIe ,sau pe Boc (ca sa dau numai doua exemple) care si-a facut soferul consilier ministerial si pe nepoa’sa asijderea, ar fi trebuit sa-i vedem deja bagati la inchisoare. Ca sa nu spun nimic despre d-l Yohannis care a renuntat la consilierii lui Basescu, aducandu-si propria echipa in deal, numind ambasadori dupa simpatii , sau platind o purtatoare a unor cuvinte cuvantate de un mut doar pe motiv ca sotul acestia i-a facut lui campanie in diaspora, angajata care dupa ce o buna perioada a luat salariu pentru nimic a plecat cugetand la cat de sumbru si cat de urat pute palatul Cotroceni.

  Sunt mai mult decat sigur atat de rezultatul votului in ceea ce priveste penibila motiune de cenzura cu care au incercat liberalii in cardasie cu pedelistii sa rupa gura targului, cat si de rezultatul celui in privinta incuvintarii urmaririi penale a d-lui Prim Ministru. Adica vax albina pentru liberali. Ponta 2/ pnl+pdl=luv 0.Asta nu inseamna ca guvernul Ponta a scapat de masinatiunile rocambolesti ale lui Yohannis carator in spate de pnl+pdl=luv. Mai ales ca baietii au anuntat deja, pe langa nelipsitele paraciuni facute la ambasade si un mare lant de oameni care tinuti de manuta vor striga in gura mare „Jos Ponta!”. Din toate spumele cu care Frumusica a improscat microfoanele media am retinut la pozitiv o zicere de-a ei din care se poate trage concluzia ca ‘mneai este o barbata careia nu-i este frica de ditai Iliescu cu toti minerii lui daramite de prapaditul de Ponta, care efectiv nu stie cu cine se pune.

  Si cred ca d-l Ponta nu stie cu cine se pune, asta fie vorba intre noi, daca baietii ameninta din nou cu improscat imaginea tarii in strainatate prin temenele si paraciuni facute pe la varii ambasade. Pentru ca este clar, minimum 80% din actuala tentativa este ordonata de stapanii de afara, iar 20% sustinuta de penalii carora le-au ramas doar gaurile de la cascaval dupa masurile in interesul romanului de rand luate de guvernul Ponta.

  Ale cui interese le aparati, serviti si promovati liberali ascunsi sub icoana facatoare de minuni a lui Yohannis, ale romanilor care spera si ei saracii in ceva un pic mai bine, sau ale stapanilor vostri de afara care mai au ceva de ros in atat de saracita in ultimii zece ani, si nu numai, Romania?

  Apreciază

 36. De ce atâta grabă ?

  Zor mare din partea Preşedenţiei şi a opoziţiei PNL-iste/PMP-iste de a-l debarca pe Ponta. Vom da jos guvernul până la Paşte, se lăuda nu de mult Blaga ( era vorba probabil de paştele cailor ) Acum, L. Orban anunţă o chemare sub arme generală : Şi dacă s-ar fixa votarea moţiunii duminică, tot ne-am mobiliza cu toţii ! Ciudat, cu o zi înainte, Alina Gorghiu ameninţa cu un fel de grevă parlamentară, inutilă de altminteri din moment ce dânsa, ca ½ şef de partid, nu recunoaşte autoritatea supremă a Parlamentului. Se pare însă că dorinţa de a ajunge la guvernare este mai puternică chiar decât prostia.

  Totuşi, de unde atâta grabă ? Nu se putea aştepta încă un an până la viitoarele alegeri parlamentare ?

  Se îngrijorează cumva opoziţia că, ţara fiind pe un trend economic ascendent, Ponta va câştiga în 2016 ? Este posibil, deşi s-au mai văzut guverne care au căzut în ciuda creşterii economice – prea lentă, după unii. S-ar putea totodată ca vântul neliniştii să bată şi dinspre Cotroceni : „bula” popularităţii lui Iohannis este pe cale să se dezumfle după 6 luni de «lucru bine făcut». Cei care l-au adus la putere simt că moda trece, de unde nevoia de a întreţine fanatismul unei părţi a electoratului folosită ca masă de manevră.

  Totuşi, febrilitatea noilor băsişti PNL-işti şi a vechilor băsişti PMP-işti are o rădăcină mult mai adâncă : FRICA ! Le este teamă că dacă PSD rămâne la guvernare, justiţia îşi va urma cursul şi dosarele pe numele lor care zac de ani de zile nu vor mai putea fi oprite. Circul făcut de DNA cu arestări din dreapta eşichierului politic a fost o perdea de fum, soldată până acum doar cu sentinţe minore ( cele mai multe cu suspendare ) şi/sau confiscarea unei părţi simbolice a unor averi uriaşe ascunse în paradisuri fiscale. S-au plătit şi poliţe, ca în cazul lui Udrea. Să nu uităm că dosarele împotriva lui T. Băsescu au fost deschise de Parchetul General, nu de DNA. După Şova, acuzat de a fi a reprezentat cu succes complexele energetice Rovinari şi Turceni, împiedicând închiderea sau trecerea lor în conservare – de unde şi onorariul „de succes” încasat – ar trebui să urmeze Alina Gorghiu, a cărei societate de avocatură a reprezentat partea adversă, Electrica, de la care a încasat şi dânsa un onorariu ( mai mic, că doar n-a avut succes ) Şi lista e lungă, cu Blaga în frunte…

  Lupta se va duce până la urmă în Parlament, cum este normal. Pentru moment, se fac presiuni ( mergând până la ameninţări de şantaj ) împotriva lui Oprea, al cărui PUNR asigură majoritatea stângii. Să sperăm că va rezista, după cum va rezista cu siguranţă V. Ponta. Doar asta face din 2012. Pactul de coabitare Guvern (Ponta ) – Preşedenţie ( Băsescu ) nu a fost o manifestare de slăbiciune, ci o încercare de cooperare instituţională spre a evita României o criză ca cea de astăzi, cu numeroase implicaţii interne şi externe. Numai că uneori se impune ca buba să pocnească pentru ca puroiul fetid să se scurgă afară, permiţând vindecarea, astfel încât coabitarea politică să ajungă posibilă şi la noi, ca în mai toate ţările democratice.

  Apreciază

 37. nastase
  iunie 8, 2015 la 3:22 pm
  papasha,
  limbajul…

  Păi, la asemenea subiecte nu se poate umbla cu mănuşi ! 😉
  Felicitări pentru efortul de a se abţine de la un limbaj, cu prisosinţă meritat de cel/i în cauză, cu trimiteri discrete şi urări „de bine”
  pentru întreaga famiglie !
  Atunci când unul ca MRU are obrăznicia şi impertinenţa de a acuza oameni ce par îngeri pe lângă el, doar bunul simţ şi buna creştere ( ce lui îi lipsesc ) pot păstra un limbaj cît de cât civilizat ! (iar papaşei, de data aceasta, i-a reuşit de minune 😉
  Şi la ce bun ?!
  Cu aşa unul ….. 🙄

  Apreciază

 38. Impresia mea este că se pune de un nou Maidan de către nişte „bătăuşi” facebăsişti şi nişte trăgători străini de pe acoperişuri,, mercenari de elită importaţi de prin cele teatre de luptă ! Cel mai probabil chiar din Ucraina !
  Pentru început, rămâne de văzut amploarea desfăşurării de forţe de vineri şi deşi nu e de dorit, o contramanifestaţie de amploare care să demonstreze deşteptarea naţiunii române măcar în ultima clipă istorică în care se mai poate vorbi despre ea !

  Apreciază

 39. ZeV(zecea)

  sper sa ajung la o varsta matusalmica , da am prea multe naravuri proaste.
  Insa sa stii ca in ce priveste romanu „normal” stiu mai mult cdeat un consilier transatlantic. Insa nu as cunoste pe rednicksi si lumberjacks ….

  Insa ca cum sa iti zic tie .. tu te legi de mine .. ins acum dracu se face ca eu analizez asa zicul ‘fals in decalrati” a lu Ponta si zic ca senori partner nu inseaamna „asociat la fiurma ” in sensul Cod Comercial Roman da tu nu? Insa ma atcai pe mine de oparca eu as fi vinovat ca as fi zis „sold la sold cu soldatii americani” sau „aviara gripa”? Ca cu senuir partner nici VV nu e departe nu este vina mea ….

  Deci decat sa iti exibezi nula ar fi mai bi9ne sa meri prin alte locuri si sa zici „ba ! daca analizatio complet textul decalratiei se vede ca madam du Breton foloseste metoda FURCULISION!”
  Hai fa si tu ceva util ptr VVP … care o pateste ce era previzibil din momentul in care a „nominalizat” pe Godziluta …

  A da consilieri americani. A avut si ptr alegerile prezidentiale .. oare cine a castigat?!

  Apreciază

 40. Părerea mea e că DEMOCRAȚIA e imposibilă la noi.
  Gorghiu se bâlbâia, se împiedica în exprimare, de „indignare”, la adresa lui Ponta, dar tot ce spunea era fals, se vedea că nici ea nu crede ce zice.

  La noi Opoziția se simte datoare să se opună la orice și să preia puterea înainte de alegeri, prin artificii, apoi să demoleze ce-au făcut vechii guvernanți și s-o ia de la început.
  Dacă Opoziția, oricare ar fi ea, nu e în stare să recunoască părțile bune ale guvernării și să contribuie la guvernare din poziția ei, atunci niciodată nu va fi stabilitate, exact ca între cele două războaie mondiale, și niciodată nu se va realiza ceva major, pe termen lung.

  Să zicem că Ioh și PNL vin la guvernare curând! PSD se va răzbuna cu aceleași arme și le va da le cap cu prima ocazie, și tot așa, spre „propășirea” țărișoarei.

  Așa nu se poate realiza, construi nimic. Suntem condamnați la mersul melcului.

  Apreciază

 41. Centru si nu numai

  in Romania o performata givernamemtala decenta este prriculoasa., Trezeste pofte multe si nenultumiri „:eu de ce nu am vola si mertzan?” Na sa iti citze un „editorila” de pe un portal iar acest imperb mincinos ne tot spune noua cum ca economia creste intr-un ritm ametitor, doar in primul trimestru din 2015 (zice statistica de stat si oficiala) am avea o crestere de PIB de +4%…

  Eu n-o simt aceasta crestere si nici nu o vad, nu cred ca cineva o simte cu adevarat dar minciuna,

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.