Imposibila coabitare

Unknown-1

 

 

 

 

 

 

Pe fond, am acceeasi părere cu cei mai multi dintre voi in ceea ce priveste declansarea actiunii penale impotriva premierului Ponta. Mă călăuzeste vechea intelepciune – cui prodest? Este destul de clar obiectivul urmărit. Ajung insa la o concluzie tristă. Nu suntem capabili de coabitare politică. Explicam aceste mecanisme in cartea mea „Cele două Românii”. Si in alte tari există segmentări politice, „tabere” opuse dar ele pot convietui pasnic in asteptarea urmărorului moment electoral. La noi acest lucru este imposibil. In 2004, Traian Băsescu dădea ca argument pentru alegerea lui ca presedinte riscul ca intreaga putere să fie strânsă la nivelul PSD – care, la acel moment detinea guvernarea. După ce a fost ales presedinte – in conditiile cunoscute – el a folosit „solutia imorală”  (santajul cu alegeri anticipate impotriva PUR si UDMR) pentru a infrânge votul la parlamentare si pentru a impune „guvernul său”. Din aceleasi motive a atacat presedintii celor doua Camere, care apartineau PSD.

Zece ani mai târziu, Klaus Johannis, aducea ca argument in campania prezidentială, in favoarea alegerii sale, riscul ca PSD să aibă intreaga putere, dobândind, pe lângă guvern, si presedintia. După alegerea sa ca presedinte, părea ca fostul candidat al PNL va accepta votul secvential al alegătorilor – care doreau ca ambele „Românii” să fie reprezentate in conducerea tării si să coabiteze. Se pare insă că presiunea din zona combinată PDL-PNL este foarte mare si că reprezentantii lor nu mai au rabdare pâna anul viitor, la alegeri.Asa că, de data aceasta, formula aleasă a fost ceea ce unii au numit o tentativa de lovitură de stat pentru a declansa o criză politică ce ar avea drept consecintă demisia premierului si drept rezultat final desemnarea unui nou guvern, sub santajul alegerilor anticipate, cu un premier PNL. Deci, „solutia imorală” se intoarce. Contribuim cu acest mecanism la „bunele practici” politice in Europa. Evident, acest mecanism politico-juridic va fi lăudat in viitorul raport MCV.

Pe de altă parte, spre deosebire de alti colegi, eu am fost de părere ca presedintele României  (Traian Băsescu) nu trebuie lăsat a fi hărtuit cu actiuni penale in timpul mandatului său. De aceea, mi s-a părut rezonabilă solutia procurorilor si a Curtii Constitutionale de a suspenda actiunile penale impotriva presedintelui in functie, pe perioada mandatului său si de a fi repuse in termen după incheierea mandatelor sale. De ce acelasi tip de rationament – politic nu juridic – nu putea fi aplicat si in cazul premierului Ponta. Reiau intrebarea – Cui foloseste acest scandal ce creează instabilitate politică in România intr-o perioadă de tensiuni regionale, in special din Ucraina? Americanilor? Nu cred. Unii vor spune că aceasta harababura de la noi le va profita rusilor. Nu cred insă că cei care au pornit această operatiune ACUM s-au gândit si la implicatiile strategice pentru România. Probabil că au avut in vedere doar mici interese personale sau de clan. Din păcate…

87 de gânduri despre “Imposibila coabitare

 1. Dl. Tariceanu a aratat inca odata ca are clasa ca om de stat. L-a surclasat pe Iohannis cu reactia fata de cazul Rarinca, si cu initiativa de a dialoga cu asociatia de magistrati.

  Problema opozitiei este ca e disperata. Daca nu reuseste sa-l dea jos pe Ponta si sa inlature PSD de la putere, dupa cite vad prin orice mijloace, PSD isi va consolida puterea pe un trend de crestere economica si satisfactie a cetatenilor fata de actul de guvernare. Astfel ca e foarte posibil ca opozitia sa piarda si alegerile de la anul. Sigur, e cam devreme sa vezi atit de departe, dar e posibil.

  Cred ca miscarea lor cu dosarul ultra-subtire contra lui Ponta a fost una proasta. Ce afirma azi Gorghiu pare ca mai au putin pina la sinuciderea politica. Mai bine se concentrau pe legi care sa dea satisfactie cetatenilor. Strategia lor de forta, de lucru cu justitia impotriva adeversarilor, e gresita. Aici se vede clar mostenirea PDL, din pacate continuata azi de Blaga si fostii basisti.

  In ciuda propagandei presei ieri basiste, azi iohaniste, populatia intelege bine cum stau lucrurile.

  Apreciază

 2. Adrian B.
  Serios ? Oamenii destepti cer, de regula, lucruri pe care ei insisi ar stii sa le infaptuiasca, daca ar avea ocazia.
  D-ta, de exemplu, ce-ai face si cum, altfel si/sau mai bine decat Victor Ponta, in acest moment ? Ai tocit coclaurile vestului, deci cu siguranta ai idei si solutii. Ce putin, la capitolul idei, debordezi ca laptele uitat pe aragaz.
  Lasa basismul, e la fel de toxic ca si PAP-ismul. Spune pe puncte:
  1, 2, 3….
  Ei ? Sa plece Ponta, ce spui ?
  Doar n-o sa-l tineti legat pe post de tinta pentru injuriile voastre. Eu, in locul lui, as pleca, doar asa, aratandu-va voua, papistilor , degetul mijlociu orientat singular in sus. Sa dati din colt in colt si cu capul de pereti in opozitie, sau chiar in afara Parlamentului, vreo douazeci de ani de acum incolo, in cautarea solutiilor la 1,2,3…..n……+infinit. (Z)

  Apreciază

 3. @Bogdan Gheorghe iunie 8, 2015 la 1:15 pm

  Superb, prietene… Cum spuneaţi, că veţi veni cu poziţii bine argumentate şi decente? Păi, e drept că n-am văzut invective, dar cred că dintr-o regretabilă mică neglijenţă, aţi uitat să postaţi şi argumentele. Cât despre generalităţile pe care le înşiraţi acolo, e plin net-ul de ele şi le putem citi şi singuri, dacă nu avem altceva mai bun de făcut. Nu fiţi, totuşi, chiar atât de autocenzurat…adică, mă gândesc, împărtăşiţi-ne şi ideile proprii, nu numai ce găsiţi prin ceea ce numiţi „presă”, dar e, de fapt, mai mult un mercenariat…

  Cât despre confuzia dumneavoastră reală sau intenţionată dar, oricum, cvasi-generalizată, între faptele de arme ale „justiţiei independente” şi ceea ce execută procurorii DNA, eu nu v-aş dori să aveţi parte în mod plenar de o experienţă proprie… nici cu justiţia reală , şi nici cu ceea ce credeţi dumneavoastră că este justiţie. Pune Ponta piedici Justiţiei? Puteţi amănunţi afirmaţia?

  Aveţi idee cum poate fi reparat prejudiciul fizic şi moral al unui om învinuit pe nedrept şi supus abuzului, atunci când scrieţi „… să îi dea în judecată pentru abuz în serviciu şi alte încălcări ale drepturilor omului?” Cunoaşteţi cum se face treaba asta? Aveţi exemple care să fi reuşit? Nu-mi spuneţi , vă rog, de CEDO… au fost oameni care au murit , anonimi , în coada de la ghişeul CEDO. Nu, eu vreau să-mi spuneţi cum se rezolvă rapid şi mai ales echitabil, aici, în România.

  Dar, treacă de la mine , hai să zicem că depăşim faza rudimentarelor abuzuri DNA şi chiar ajungem în Justiţie. Cunoaşteţi amănuntul că tocmai minunata justiţie românească a reuşit , în ultimele zile, să-i încremenească în uimire pe avocaţii Jean Luc Dascotte si Phillipe Fitzpatrick Onimus, din Baroul Luxembourg ? Modul scandalos în care s-au manifestat doi magistrati ai Curţii de Apel Bucureşti, pe parcursul a două zile de proces, a fost denunţat în forurile internaţionale şi un prim raport al celor doi avocaţi (nu contează pe cine apărau, deoarece , conform propriilor dumneavoastră spuse, toţi suntem egali în faţa legii) a fost transmis ambasadorului Olandei la Bucuresti. Credeţi că-i bine? I s-a întâmplat, tot la Curtea de Apel, şi lui Dan Voiculescu, mai grosolan încă, dar avocaţii români sunt , în general , mai pregătiţi pentru şocuri de acest tip; poate şi mai resemnaţi, după cum l-am auzit ieri spunând pe profesorul universitar, doctor în drept, Corneliu Liviu Popescu, că uneori e numai o chestiune ocultă, pe care n-o poţi controla şi nici contracara: dacă eşti condamnat apriori, poţi să ai cel mai bun avocat de pe pământ , să ai o capră pe post de avocat sau să nu ai avocat deloc, destinul tău este oricum pecetluit…

  Aşa că, nu vă faceţi statuie dintr-un şvaiţer mai mult gaură decât substanţă, prietene…

  P.S.Dacă vreţi consultanţă în materie de autostrăzi şi alte lucrări de infrastructură din timpul guvernului Ponta, găsiţi în arhiva acestui blog, tot ce doriţi să ştiţi, consemnat de prietenul @ centru. Consultanţa e gratis şi, credeţi-mă , lucrurile sunt interesante.

  Apreciază

 4. Wolfgang Goethe spunea că suportă nedreptatea, dacă aceasta înlătură anarhia. Conchid că dictatorul român Nicolae Ceauşescu construise o societate ideală : Fără anarhie, şi fără nedreptate !

  Apreciază

 5. Radu
  Si mie mi-a placut secventa cu scufundarea Titanicului, dar asta a fost in film. 😉
  D-ta ne spui ca PNL nu isi doreste puterea (desi ni l-au prezentat pe Predoiu aproape zilnic, ca pe o mascota la Olimpiada), dar vrea doar debarcarea lui Ponta si un guvern compus din tehnocrati…pesedisti, pusi in functii fara voia lor ? (Z)
  D-ta ai citit ce ai scris, inainte de a apasa tasta finala ?
  Pai cum vine asta ? ,,Marele” PNL , avand si un presedinte la Cotroceni si ditamai PPE-ul in spate, sus si fata, plus liber la delatiune in incintele ambasadelor, ezita sa preia ,,volanul” ? Pai cum vine asta, stimate coleg ?
  Nu au depus motiunea taman pentru ca Diaspora a fost INTENTIONAT impiedicata sa voteze ? Ar avea ocazia sa rezolve exhaustiv aceasta problema, a doua zi dupa ce Yohannis il va numi candidat de premier pe Predoiu.
  Doar nu vrei sa-mi spui ca penelistii se tem de popor, in timp ce vorbesc la televizor ca ,,vocea strazii” (mai ales de pe bulevardele Parisului si Londrei) este cea care conteaza pentru ei, inainte de orice altceva. (Z)
  Ne spui ca PSD nu are oameni, solutii si idei, pentru a influenta optica Bruxelles-ului, dar eu ma intreb daca nu este cumva mai important si mai greu sa guvernezi pur si simplu. Din comentariul dumitale reiese exact acesta idee – ca un fir rosu, cu care, sunt perfect de acord. (Z)

  Apreciază

 6. Mihaela Erika Petculescu
  iunie 8, 2015 la 6:38 pm

  Excelent, stimata colega, iar se vor uita urat la dvs cca 3-4 colegi (de altfel simpatici foc si para) de-ai nostri de pe blog.
  (Z)

  Apreciază

 7. Bravo, Adriane (B), acum vazui:
  ,,La ai sai 40 de ani , d-ul Victor Ponta are foarte multe calitati dar totusi , este un politician neexperimentat …”

  In fine, simpatice coleg, ai spus si ceva interesant ( in sensul ca deosebit de papismul inversunat de pana acum)….deci:
  Ponta are calitati !
  Care sunt acelea,stimate coleg: 1, 2, 3…….. ? Pana acum nu ne-ai impartasit aceste secrete. (Z)
  PS
  Cu siguranta nu stie judo si nu a administrat altor semeni de-ai sai capete in gura, pumni in ficat, sau lipirea/bushirea cu spatele de tatami dupa o ridicare si rasucire prealabila a adversarului lasat far’de aparare.
  Dar ai dreptate, cu Basescu si clica lui din ,,noul” PNL nu merg manusile premierului, ci, figuri de arte martiale, tranta, sau, pur si simplu, bataie clasica, zdravana si neaosa.
  Asa ca, stimati colegi ,,bataiosi” (Adrian B. si papasha), va fac o propunere: Sa deveniti antrenori personali ai domnului Ponta. Ce-i aia …vorbe ? Da-i incolo de consilieri. Un premier trebuie sa bata, dupa aceea sa deschida gura, ca doar traim in Romania si asta ne omoara tot timpul.
  Poate il luati si pe Mircea Badea sa va asiste ?
  (Z)

  Apreciază

 8. Bai frate ma doare capu ‘ !
  M-am asezat la televizor si mi-a pierit somnul !

  1. flocosu’ chelios si un pic tbc-ist , rarul bolgovan , pupatorul cooorului ciolhanos , astazi e suparat pe Nastase , care nu e bun ca nu scrie pe placul lui ….. bai plosnitza tu esti sanatos ? flocosu’ era tare agresiv si-n vorbire , si avea o stroflocire tremuranda a mainilor ( body language )

  2. anal istu’ flocos’ i-a dat ca posibili premieri din partea liberalo/bashtilor istorici pe marii curatzi si imaculatzi ai neamului ,salvatorii Romaniei , pe :

  a) limbutul de predoiu ( suspect ),

  b) dubiosul de unguent libidinos ( sluga cu stapani dubiosi )

  c) buldogul jigarit de palinca ,vamesul cu familie miliardara , blaga !

  3. cati cretini pot pune botul la asa ceva ? liberalismul oncologic pe capul lor sa fie , ca idioti mai sunt .( unul este , pe langa patzakina lesinata , ala cu capu’ mare , patrat si un pic cam chiomb , care vrea sa-l cheme pe ponta la Parlamentul European ca sa-l puna in discutia organizatiei de baza ! ba esti nebun ? )

  Am schimbat canalul si am dat de fonful ala de atanasiu , care cand ia aer in basica , parca se prgateste sa te scuipe intre ochi , care debita si asta niste ineptii de chiar ca se duce dracu’ somnu’ !
  Hai siktir , cobor sa beau o bere cu vecinii de pe scara !

  Niste golani nenorociti !
  E foarte normal ca ” aia care iubesc Romania ” din exterior sa profite , si baga batul prin gard , cu gandul bun ” intarata-i Doamne „, ca-i ” facem ” noi pe gratis !

  Apreciază

 9. In opinia mea, domnule Nastase, minimalizati acest conflict, afirmand ca ar fi la mijloc doar niste interese personale sau de clan. Coordonarea atator forte politice si institutii ale statului, tind sa indice contrariul.
  Sigur ca aceasta criza serveste americanilor, mai ales in eventualitatea in care se va reusi modificarea majoritatii parlamentare, si revenirea la putere a oamenilor lui basescu printre care sunt si cei ai americanilor.
  In acelasi timp, chiar daca nu se va izbuti rasturnarea Guvernului si a majoritatii, aceasta criza serveste si intereselor vest-europene, a caror agenda este de a mentine Romania saraca, masurile foarte bune in plan economic si social luate de Guvernul Ponta, fiind intolerabile pentru „partenerii” nostri din UE si NATO.
  Suntem intr-o situatie win-win pentru puterile externe, si lose-lose pentru Romania, oricare va fi deznodamantul acestei crize politice.
  Ma asteptam la o viziune mai profunda din partea dvs., in general sunteti un fin observator al politicii locale si mondiale. Totusi va inteleg, fiindca aici e vorba mai putin de politica, si mai mult de interese de o magnitudine de neimaginat, interese aparate de forte a caror prima indeletnicire, cu siguranta nu este politica.
  https://cristianmoldoveanu.wordpress.com/2015/06/05/victor-ponta-acuzat-parlamentul-ultima-reduta-in-fata-sistemului-securist/

  Apreciază

 10. Sincer să fiu, nu-i credeam în stare pe cei de la B1 să se poată dispensa de cel mai penibil şi fioros realizator de anchete cu iz securistic !
  Numai când îi vedeai mutra de autopsier de cadavre, ce răspunde mândru la numele de Prisăcariu şi imbecil şi slugarnic la toate comenzile ce-i cer desfiinţarea premierului actual, prisăcarul ăsta caraghios , cu privire abulică şi gesturi mecanice ce trădează o lipsă crasă de inteligenţă, schimbai automat canalul, cu satisfacţia că asemenea creaturi nu-şi găsesc locul pe orice canal. Singurul care-l poate cuprinde şi suporta fiind cel de evacuare a haznalelor !
  Dacă până şi cei de la B1 renunţă la tine, nu-ţi rămâne s-o apuci decât pe acest ultim şi urât mirositor canal 😉

  Apreciază

 11. Splendida simbolistica coabitarii. Doi pesti inotand in directii opuse. Sau doua cicluri, unul care se sfarseste, altul care incepe. Sau echilibrul dintre yin si yang. Opusuri unite intre ele, deci care sunt unul si acelasi. In ezoterism, semnul aduce unitate, protectie si bunastare. Coabitarea, cu alte cuvinte, este un principiu cosmic, perfect posibil si necesar, de ce nu l-or intelege si politicienii (Iohannis et alii)?

  Apreciază

 12. Ehei, nici ambasadele nu mai sunt ce-au fost odată… cum săreau ele, excitate, dacă le ciupeai numai puțin de piept, cum dădeau ele comunicate înțepate, cum erau ele preocupate și încruntate, domnișoare Cucu toate, pândind eleva cu bentiță și matricolă, numită România, ca nu cumva să piardă vremea suspinând romantică prin gări…

  Și ce să faci tu, partid liberal, înfometat la maximum, după ceva mai mult de un an de dietă severă, cu trei frunze de salată pe zi și cu stomacul gol transformat în cimpoi, potrivit sunetelor vesele emise în atmosferă, dacă băbăciunile astea de ambasade, pe care contai, nu se mai aruncă la executat tinerii premieri? Păi, cine să le stimuleze? Băsescu era obișnuit cu hârjoneala erotică și lor le cam plăcea …dar Băsescu Traian a îmbătrânit, și mai are și unele probleme …nu numai locative… Probabil de-aceea nu se mai aruncă ambasadele, deoarece și-au luat-o în câteva rânduri, și-acum nu mai plonjează nici ele inconștiente în cada cu apă clocotită, că nu mai e Băsescu Traian să le spună cum a verificat el temperatura și-i OK, preferă, prudente, să bage întâi termometrul…

  Soluția pe care a găsit-o Partidul Liberal ( că ”național ”nu mai e demult ) e să meargă muntele la Mahomed, dacă Mahomed nu prea are de gând să meargă la munte…Dar stați să vedeți pe cine au găsit ei ca să-l trimită la Mahomed? Pe MRU- mi se pare firesc, nici eu n-aș fi ales mai bine …este chiar excepțional de potrivit să-l trimiți să explice rostul și necesitatea unei moțiuni de cenzură exact pe ăla , singurul, care a căzut printr-o astfel de acțiune parlamentară …

  Logic, nu? L-au trimis pe cel mai priceput la moțiuni de cenzură, adică singurul care a mâncat așa ceva , și i s-a cam aplecat, pentru că venea după friptura de vită Kobe, desigur…

  Apreciază

 13. BOGDAN GHEORGHE-tata esti aerian rau.Tu inca nu ai priceput ca in „speta” este vorba despre „modul cum se face ” justitie in Romania de catre procurorii DNA si unii judecatori aserviti. Ai citit bilantul DNA-ului pe 2014 ? Precis NU fiindca altfel plecai invirtindu-te.Sti ca 124 de oameni sau cetateni cum vrei sa spui au fost retinuti,arestati preventiv,ridicati cu mascati,distrusi profesional ca apoi sa fie gasiti NEVINOVATI ? Adica dupa mintea ta „zburdalnica” este normal ca intr-n an de zile UN om la fiecare trei zile sa pateasca asa ceva,omul fiind nevinovat ? Ti-am aratat cit mai concret posibil unul din motivele pentru care Ponta trebuie sa lupte si sa faca in asa fel incit sa dispara din sistem rusini ale justitiei romanesti precum Stanciu,Morar,Kovesi,Matei,Camelii si alte flori urit mirositoare.
  Daca nu sti nimic despre sistemul de justitie din Romania si se vede ca esti „beton” comenteaza frate ceva la care te pricepi.

  Apreciază

 14. ps-bizonu’

  Vei spune probabil: Dar PFA nu are personalitate juridica.
  Iti raspund:
  ,,Persoana fizica autorizata are un statut de entitate juridica si un patrimoniu distincte de cele al persoanei fizice.
  Persoana fizica autorizata raspunde pentru obligatiile sale cu patrimoniul de afectatiune – daca acesta a fost constituit – si in completare cu intreg patrimoniul.

  (Sursa: ICCJ, Sectia comerciala, decizia nr.1072 din 31 martie 2009) „

  Apreciază

 15. Un articol dintre cele mai bune ale dlui Nastase, de mare finete si cu excelente observatii. Coabitarea a devenit imposibila deoarece politicienii nostri, mai precis liderii lor, au facut-o imposibila. Pare ca, dupa capitalismul salbatic, a inceput si perioada politicianismului salbatic. Nu numai ca dorim sa dam afara adversarul politic din incaperea in care ar trebui sa locuim amandoi, dar facem tot posibilul ca sa-i intindem matele pe garduri,ca sa vada tot poporul ce suntem in stare si sa ne respecte, in sensul in care respectul inseamna frica. Lupta pentru accesul la buzunarul contribuabililor si-a pierdut orice urma de eleganta, de buna cuviinta si orice limita, pana la aparitia batelor de base ball la demonstratii nu mai e mult. Cu regret, toate acestea au venit odata cu Basescu, care, inca o data, da foc portului ca sa isi salveze fundul, ca si mult prea ( si degeaba) laudatul posterior al metresei sale. Din aceasta categorie a dupa mine potopul face parte ideea de a prabusi guvernul pentru a scapa de raspunderea propriilor fapte. In aceasta logica, aparitia unui dosar pentru Tariceanu ar insemna condamnarea lui Johannis la moarte, modul acesta de a judeca insemnand ca un Tariceanu acuzat sa il gatuie pe Johannis pentru a deveni presedinte provizoriu si stapanul institutiilor (rog cititorii, ca si pe dl Tariceanu, sa nu incerce acasa asa ceva). Sigur ca remarcam rasuflatele, dar asa de utile, trucuri de antart: de exemplu, dubla masura; lasam in pace personaje politice care au volatilizat sume imense, din banii contribuabililor, care au calarit (si calaresc!) masini incomparabil mai scumpe si sarim in carca lui Ponta pentru niste bani rezultati din activitate privata fiscalizata. Ponta are pacatele sale si cred ca nu chiar putine, insa oricum e de un alt calibru decat madam Gorghiu.
  Trist.
  Lacomia distruge omenia.
  Un articol-model, domnule Nastase, va multumesc pentru el.

  Apreciază

 16. ZeV
  1. ,,noua putere” … este evident ca nu m-am referit la fenomenul creerii unei noi puteri ci la faptul ca lumea vorbeste despre aceasta facere. Unii ca sa manipuleze altii din nestiinta.
  ,,Noua Putere” s-a dezvoltat cel mai mult in ultimii 10 ani dar crearea acestei puteri este greu de estimat cand s-a produs. Poate imediat dupa ’89 sau mai repede, cine stie?
  Cum spuneam … s-a dezvoltat tot mai mult, si-a plasat oamenii in institutii cheie ale acestei tari si dupa ce l-au pus pe ultimul (la cotroceni) au ajuns la maturitate. De aici inainte e vorba de consolidarea acestei puteri prin ,,conflicte” inteligent create si lansate cand au nevoie de ele. Doar planul merge inainte nu?
  2. Asa cum spuneam ,,noua putere” si-a plantat oameni si in Parlament cat si in Guvern. ( exemple: Ghita, mai vechiul Savu, Gorghiu, in Parlament sau Cazanciuc, Nitu & Co in Guvern etc )
  Cel mai bun exemplu e cel al lui Valcov. Vechi pdl-ist ajunge omu’ in psd, apoi in guvern, apoi e fauritorul codului. Ca l-au primit in psd psdisti sa zicem ca-i o scapare dar sa-l si numesti ministru si apoi sa-i dai ca sarcina sa se ocupe de codul ala cu reforma denota ca Guvernul nu mai e al pesedeilor demult.
  Ca sa intelegeti, omul asta ce face?. Isi face treaba pentru care a fost pus apoi brusc e acuzat iar omu’ stiindu-se cu tablourile dosite etc. in loc sa demisioneze merge in Parlament si cere colegilor sa voteze pentru ridicarea imunitati. Sigur ca a primit ordin, doar era nevoie de spectacol iar daca-si dadea omu’ demisia disparea spectacolul si disparea inca o metoda prin care este discreditat Parlamentul.
  3. Orice text poate fi manipulator daca cel care-l citeste nu-l intelege pe deplin. Astfel, cu cat oamenii-s mai nescoliti cu atat creste riscul manipularilor de orice fel.
  De ce credeti ca de ex. in cea mai dezvoltata ,,democratie” oamenii au ajuns sa se specializeze doar pe strictul necesar practicarii unei meserii. Tocmai pentru ca sa fie foarte buni in ceea ce fac si foarte usor de menipulat in celelalte aspecte ale vietii. Robotei cu suflet de om … deocamdata.
  Citeam zilele trecute ca in 2013 peste 30 % dintre polulatia cu un loc de munca din cea mai dezvoltata ,,democratie” nu si-a luat nici o zi de concediu de odihna legal. Iar unele dintre motive mi-au dat raspunsul la intrebarea spre ce ne indreptam:
  – s-au temut oamenii ca daca vor pleca in concediu patronii o sa se orienteze spre altii care-s mai muncitori
  – s-au temul altii ca daca vor pleca in concediu pozitia lor in companie va fi afectata si se vor trezi apoi retrogradati
  – si motive de acest gen au mai avut (nu le mai enumar ca-s multe din acesta categorie)

  Apreciază

 17. ma intreb de ce oare ‘romania’ care v-a votat pe dvs si , probabil, si pe geoana, ulterior ponta pare a fi ‘romania’ mai putin citita/ scolita/ intreprinzatoare? aveti vreo explicatie de ce in franta de exemplu electoratul stangii e cam pe dos fata de al nostrum? cred ca e o problema importanta.
  sa fie istoria de vina? liderii vremelnici? modelele?
  ce parere aveti dvs?

  Apreciază

 18. o fi asa greu ca, dincolo de contextul regional, interesele americane sau rusesti sa avem si noi un prim ministru cu studii serioase la universitati de prestigiu si fara bube in spate (chiar daca minore/ nesemnificative). atata putem noi ca natie ori dvs ca mare partid? nu putem mai mult?

  Apreciază

 19. @Zev,

  Eu nu pot sa stiu exact ce au in cap cei de la PNL, dar daca-s doar prosti, nu si fudui, nu au de ce sa ceara guvernarea acum. Sunt de acord cu tine, si o spun cu tristete, ca bazat pe guvernarile de pana azi PSD a dovedit cu asupra de masura ca sunt mediocri iar CDR si PDL mai tarziu ca sunt catastrofici. Pentru mine si pentru multi altii si ma refer in primul rand la diaspora PSD-ul este raul mai mare. Painea cea de toate zilele e asigurata si in conditiile astea raul cel mai mare si mai de durata devine atitudinea asta de tolerare a hotiei si a necinstei pe care PSD o promoveaza. Nu, asa cum vad eu lucrurile nu e mai importanta aptitudinea, capacitatea de a guverna mai bine azi, pe termen lung e mult mai importanta atitudinea, si in particular atitudinea de a fi cinstit si de a nu accepta hotia. La capitolul asta PSD e repetent, nu doar ca e plin de hoti dar nu le e rusine sa sprijine pe fata si sa incurajeze hotia !! Liderii PSD sunt atat de obisnuiti cu hotiile incat au ajuns sa creada ca asa e normal.

  Eu cred ca Iohannis e si mai cinstit si mai apt sa gaseasca un bun PM decat tot PSD-ul la un loc. Inca nu l-a gasit in PNL, aia sunt atat de incompetenti incat au ajuns sa creada ca asa e normal. Da, cred ca un PM tehnocrat (chiar daca cu blazon PSD-ist) ar fi de dorit, eventual cu cativa ministri liberali care sa invete meserie. Sunt convins ca va scufunda definitiv gasca PSD-ista actuala pana la anul, va tine economia la parametri normali si va da si timp lui Iohannis sa gaseasca un viitor PM competent – dar nu Predoiu, asta e o contradictie in termeni – poate cineva din mediul privat cu suficient de multi bani ca sa nu-l intereseze altii, dar cu disciplina lucrului bine facut.

  Apreciază

 20. Stimata gazda,

  eu cred ca nu pdl-pnl nu mai are rabdare, creditorii lor pentru campania din 2014 nu mai au rabdare! Daca, zic, daca s-au imprumutat la Camatari, stiti ce dobanzi au astia?pai daca ,dintr-o toana a sortii , ajung la guvernare prin 2020, pai atunci iar trebuie sa se imprumute la FMI ceva , multe miliarde, ca bugetul de stat nu le ajunge sa se achite! 🙂 🙂

  Exemplul dvs. cu sistarea proceselor pe durata mandatelor pentru bashescul, este neferict, imi rasuceste un mare cutit in inima! Nu trebuia sa fie oprite procesele! , trebuia judecat si condamnat imediat! in cazul Ponta, niici nu se pune problema de coruptie macar, nu de vanzarea flotei….eu nu as compara , in nici un fel situatiile, pardon! Ceea ce se vede in spetele lui Ponta, este clar, incropeli penibile pentru camatarii lui nea’ Klaus.

  Iohanis a devenit nervos, numarul de case i-a scazut, dosarele penale cu retrocedarile nelegale din Sibiu sunt in sertar la Codrutza, si colac peste pupaza, mai bat si creditorii la usa! Aici, nu sunt 3 solutii, cum le insiruie el didactic pentru Ponta, ci una singura : guvernul, bugetul, bani, bani, bani pentru creditori! Am impresia , insa , ca pe cat de mare norok a avut sa devina presedinte, fara legitimitate, in cazul cu camatarii are ghinion ! 🙂 🙂 🙂

  Apreciază

 21. @Radu!’

  Comentariul tau fiind public, da-mi voie sa-ti atrag atentia ca aici , pe ACEST blog, nu stai de vorba cu prosti, asta pentru ca din comentariul tau se degaja aceasta impresie.In cazul in care , chiar ma iei de prost, eu ma simt dator sa-ti spun ca mai degraba, tu suferi de chestia asta.M-a enervat postarea ta,ca sa sti!

  Apreciază

 22. @ virgil,

  dupa ce ca ti-ai dori un premier cu studii la universitati(! cate?!) de prestigiu, probabil, babes bolyai , la minim, este,nici nu gandesti! PSD este singurul partid de stanga, valabil, cu sanse reale de a castiga alegerile.cata vreme saracii sunt mult , mult mai multi decat bogatii, normal ca procentul de oameni cu studii medii sau sub, este mai mare.daca va iau, pe voi, dreapta , la puricat, procentul de intelectuali din partidul vostru este mult mai mic decatr cel din PSD. Cum saracii nu vor vota niciodata cu voi , care in ultimii 10 ani ati virat-o discret spre fascism, firesc, veti fi vesnic pierzatori.Ce defect gasesti acestu rationament riguros? iti spun eu ce defect are, nu ti-ar fi permis sa dai cu 2xk in stanga romaneasca, este? dar chiar asa, pentru o josnica satisfactie sa te umpli tu de…..2xk?!

  Apreciază

 23. Domnule M.Tincu,
  Vă întrebați cui folosește toată agitația din aceste zile? Cred că nu ați uitat că Moș Crăciun este tare bun : răspunde scrisorilor pe care le scriu toți cei care doresc un anumit dar și Moș Crăciun bogat sau sărac se dă peste cap și răspunde celor care cred în el și în darurile cerute. Tare i-a supărat pe cei nemulțumiți de darurile făcute celorlalți: Codul fiscal, Codul silvic, TVA -ul la produsele alimentare, încăpățânarea celor care nu vor să vândă hidrocentralele și atunci ce face Moș Crăciun? Vrea să-i împace și pe nemulțumiți. Săaracul Moș Crăciun, nu mai are deloc liniște șiculmea! a uitat de principii!
  Earnest

  Apreciază

 24. MĂGARUL LA STÂNĂ

  Ajuns la Cotroceni măgarul se dă smeu,
  Rage la oi : „Eu vreau guvernul meu !”
  Dulăul de sevici, cel cu covrigii-n coadă
  Se scarpină de zid, ca-n alte dăţi, sub noadă.
  Un semn discret mioarelor, lăsate mai pe vine,
  Că pot să duruie în praf puzderii de măsline.

  Apreciază

 25. Maximmouse,

  Fiecare are dreptul sa spuna ce crede, nu ? N-am de gand sa schimb convingerile nimanui, daca te controlezi si nu ma insulti putem discuta civilizat. Daca simti ca te-am luat peste picior sau ti-am insultat inteligenta cred ca cel mai corect ar fi sa nici nu ma bagi in seama, nu ?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.