Vremea graurilor

FullSizeRender copy                   FullSizeRender copy 2

Am in curte, la Cornu, doi ciresi. Au inceput sa se parguiasca. De ieri, aici par sa se adune toti graurii din Prahova. In valuri. Cu o strategie extraordinara. Nu-i sperie nimic. Trimit, la inceput, un cercetas, un fel de ONG, finantat din afara comunei. Sosesc apoi in grupuri. Iau cate o cireasa si pleaca in apropiere, unde isi stabilesc baza de actiune. Prezenta mea nu-i sperie. Se deplaseaza doar cu cativa metri. Apoi revin. Am pus niste sperietori – un fel de inspectori de la ANAF. La inceput m-au privit cu o anumita curiozitate. Dupa aceea, si-au reluat activitatile, ignorandu-l. Am sunat un prieten care are o podgorie. L-am intrebat daca exista alte solutii, mai eficiente. Mi-a spus ca nu exista. Doar sa culegi ciresele cand inca nu s-au copt…. Sau sa incerci sa vorbesti cu graurii. Sa le canti, eventual. De ideologie nu poate fi vorba.

66 de gânduri despre “Vremea graurilor

    • Adelina Nastase,
      am incercat, multumesc. Probabil ca CD-urile sunt eficiente atunci cand adie vantul. Este interesant ca, intre timp, au sosit mai multe ciori grive care au alungat cea mai mare parte a graurilor!

  1. Poate doar cu ceva umor/atat de nelipsit la dv./va puteti obisnui cu invazia pasarilor – seria doua a lui Hitchcock, in care trebuie sa apara si maestrul.Restul sunt props de’ale Holywood – anaf, ong soros si csm/i.e clubu’ sportiv metalo’.
    Deh, viata imita arta la asemenea sub timpuri…

  2. @Năstase

    Și eu la spartul târgului: Plase pentru păsări! Există românești, nu trebuie decât să intrați pe la „Util”, pe lângă piețele agricole, acolo se găsesc mereu; 40 de lei, 4×10 m. Nu vă mai folosesc la cireșele de mai, dar vin cele de iunie, cele amare și via. Altă salvare nu aveți. Mămăile de la țară leagă multe clopote pe o sfoară pe care o petrec până în bucătărie și, cum simt dușmanul, trag de sfoară. Ajută vreo două-trei ore, după aceea le ignoră. Așa că momâia, matahala, sau cum i se mai spune, „ANAF”-ul dumneavoastră, e apă de ploaie.

    Mă lupt aprig în această perioadă cu grădina. Vă înțeleg perfect.

  3. noi folosim cu bune rezultate plasa banala din plastic , cu ochiuri nu foarte mici ,cu care acoperim in principal varful visinilor (fiindca pe la noi ,ciresii nu prea au rodit ) ,si nu am mai vazut nici o aripa de graur / sper sa va fie de folos aceasta solutie

  4. Ah pacat, eu am 9 ciresi si am avut aceasi problema. Am gasit insa un remediu pentru problema cat de cat.

    Exista in Oradea un magazin de jucarii unde vindeau moristi de vant. am luat cateva si le-am amplasat pe langa copaci. De asemenea am pus si la inaltime printre ramuri cateva mai mici. Locuiesc la deal si este vant aproape zilnic. Efectul a fost ca am si acum cirese. Nu este eficient 100% dar 80% as zice ca functioneaza.

    Moristile mele sunt exavt de genul acesta, atat mari cat si mici : http://www.decro.ro/wp-content/uploads/2013/05/IMG_9947.jpg

Lasă un răspuns