La multi ani!

 

images-1

 

 

 

 

 

 

Tuturor Elenelor si Constantinilor, precum si celor care poarta nume apropiate imparatilor Bizantului, le urez din inima La Multi Ani!

Vreau ca acum, la acest deja torid sfarsit de primavara, sa transmit toata aprecierea si respectul meu pentru toti cunoscutii care poarta acest nume.

Este o zi frumoasa, calduroasa si sper sa fie asa si sufletele tuturor celor care astazi au un prieten, o ruda, un apropiat pe care il viziteaza si il pretuiesc cu o vorba sau un cadou.

La multi ani si mamei mele, pe care o cheama Elena, si care va implini, in curand, 87 de ani.

15 gânduri despre “La multi ani!

  1. Am mulţi purtători de nume împărăteşti în familie şi vă mulţumesc pentru urări. Profit de acest prilej şi îi doresc mamei dumneavoastră, al cărei gest de autoclaustrare, ca semn de solidaritate cu fiul condamnat pe nedrept (la prima încarcerare, cred) mi s-a părut a fi expresia unei demnităţi tăcute şi aproape nepământeşti, multă sănătate şi linişte interioară .

  2. Să trăiască!
    Frumoasă icoană!
    Mi-am adus aminte de portretele împăraților Constantin și Elena, aflate în Aya Sofia din Istanbul, fresce găsite sub zugrăveala otomană.

  3. Nici nu ştiu dacă discursul de ieri al lui Crin Antonescu a fost chiar un discurs pe bune, sau doar un pamflet. Căci iată ce conţine cuvântarea fostului preşedinte PNL:

    „Pretenția liberalilor de după 1990 este de a fi la rândul nostru o elită responsabilă, generoasă, o elită dedicată, chiar slujitoare și elitele, atâta vreme cât sunt elite, deși lucrând pentru contemporani și vremea lor, sunt și prin principiile lor deasupra timpului. PNL este singura instituție care a construit pe durata lungă pentru că mereu a avut ca articulații aceste elite, câteva principii și câteva valori.”

    Dragă Crin , dacă nu cumva a fost o ironie muşcătoare, aşa cum sunt binişor înclinată să cred, atunci chiar că m-ai lăsat cu gura căscată. De ieri caut, prin aşternuturile în dezordine ale Partidului Naţional Liberal , ELITELE. Inutil să-ţi spun că nu am găsit nimic. M-am uitat şi sub patul matrimonial în care se hârjonesc bătrânul PNL cu mult mai tânărul PDL , şi n-am găsit nici un principiu şi nici o valoare. M-am amuzat de festivismul vostru deplasat, mi-au mers la inimă cuvintele împănate cu Brătieni, rostite de Vasile Blaga, el fiind cel mai nimerit la ora aceasta să umble cu blazoane-n gură, am admirat-o ca întotdeauna pe madam Gorghiu care părea să se simtă, nu se ştie de ce, o moştenitoare legitimă a tuturor principiilor şi verticalităţilor de pe pământ , ceea ce n-a împiedicat-o să se ia, în plin discurs ornat cu frişcă, de PSD-ul condamnabil, ruşinat, chipurile, de ascendenţa sa dubioasă.

    Dacă adunătura asta bizară, avându-l ca bomboană pe colivă pe însuşi măreţul Klaus, reprezintă “elita ” politică a României de astăzi, atunci cred că putem să ne ducem la culcare cu toţii, pentru că nu mai este nimic de salvat.

    P.S. Lui Crin Antonescu, deoarece îl cunosc din adolescenţă, şi i-am urmărit, în timp, faptele de arme şi drumul către ceea ce este el astăzi, mi se pare că i se potriveşte perfect rolul “povestitorului ” din LES BOURGEOIS, exact aşa cum l-a scris şi l-a descris admirabil, JACQUES BREL.

  4. Simt o adiere caldă de „JUSTIŢIE IMANENTĂ” drept în coafura platinată a doamnei Livia Stanciu…cred că nu mi se pare, domnule profesor, nu?Nu vă faceţi griji, dumneavoastră să staţi calm pe malul fluviului , că vin ei, unul câte unul…

  5. SCRISOARE CU ATENŢIONĂRI (XI)

    DOMNULUI
    KLAUS IOHANNIS – PREŞEDINTELE ŢĂRII

    ERORI ŞI EXCESE PREZIDENŢIALE CARE
    TREBUIE EVITATE

    Problemele de fond ale ţării sunt multe.
    1. Exploatarea neraţională a pădurilor ţării constituie o problemă de o gravitate excepţională în anii tranziţiei. Jaful şi fraudele în acest domeniu sunt imense şi mai mult decât evidente pentru milioanele de cetăţeni, pentru societatea civilă.
    Un cod silvic îmbunătăţit cu elemente de ordine şi cu anumite limitări reprezintă doar un început pozitiv.
    Noi, cei din societatea civilă, avem şi alte propuneri, mai radicale.
    Că unii reprezentanţi ai NOULUI PNL se împotrivesc nu ne miră, ei continuă acţiunile de sabotare a guvernării.
    Că nişte funcţionari şi foşti funcţionari de la Consiliul Concurenţei nu au înţeles problema şi faptul că SUVERANITATEA NAŢIONALĂ ne obligă şi ne impune să luăm măsuri necesare ţării – iar nu ne miră.
    Ameninţarea prezidenţială cu SRI-ul este total nepotrivită. Ironiile prezidenţiale pe această temă sunt total nepotrivite. Aici nu este loc pentru speculaţii politice.
    Îi vom explica pe larg, în mai multe analize şi cu răbdare, Preşedintelui Klaus Iohannis, de ce în acest domeniu SUVERANITATEA NAŢIONALĂ – ne îngăduie şi ne obligă să acţionăm în folosul ţării.
    2. În sistemul sănătăţii sunt necesare măsuri decisive pentru utilizarea raţională a banilor publici (extrem de limitaţi câţi sunt), pentru înlăturarea risipei şi a fraudelor. Introducerea cardului de sănătate reprezintă o măsură tehnică, care poate ajuta la mai buna gestionare în acest domeniu. Când aceasta se referă la milioane de cetăţeni-asiguraţi social trebuie să se învingă nişte dificultăţi în aplicarea sistemului.
    Este regretabil că anumite forţe din sistemul sănătăţii şi anumiţi factori politici se opun şi exagerează .
    Noi credem că toţi factorii politici, inclusiv Preşedinţia ţării, trebuie să contribuie la învingerea greutăţilor. Există şi alte măsuri, extrem de exigente care trebuie aplicate în acest domeniu. Nu este o greşeală faptul că Guvernul încearcă să facă ceva, care se tergiversează de mulţi ani.
    Este necesar să se manifeste înţelegere şi mai ales susţinere.
    Îi vom explica domnului Preşedinte Klaus Iohannis, în mai multe analize, că trebuie să acorde un sprijin pozitiv măsurilor în acest domeniu, contrar politicilor făcute de regimul Băsescu. Interesele ţării, problemele de fond ale ţării – trebuie să primeze.
    3. Primul ministru al Guvernului – nu s-a dus „de capul lui” pentru contacte şi negocieri cu factorii guvernamentali ai ţărilor din Golf. Îl obligă Constituţia ţării (articolul 102 ), dar mai ales situaţia ţării, problemele de fond ale ţării, care necesită acţiuni pentru problemele de finanţare – pentru investiţii şi credite; specialiştii în economie ştiu că sumele necesare pentru refinanţarea datoriei ţării sunt imense, că moştenirea de la regimul Băsescu este catastrofală.
    Ca specialişti în economie, am considerat potrivit să atragem atenţia autorităţilor, inclusiv Preşedintelui ţării, prin analizele noastre transmise la datele de 25 ianuarie 2015, 2 februarie 2015, 23 martie 2015 şi 3 aprilie 2015.
    Disputa între Preşedintele ţării şi Primul –ministru, pe aceste teme, are un ecou internaţional extrem de nefavorabil.
    Vă rugăm să reflectaţi cu toată răspunderea asupra consecinţelor.
    „Monopolul băsist” pe aceste teme, în decurs de 10 ani, ne-a costat extrem de scump ca ţară. Experienţa aceasta amară – nu trebuie să se mai repete. Guvernul ţării trebuie să acţioneze din timp.
    Îi vom explica, în mai multe analize, domnului Preşedinte Klaus Iohannis, punctul nostru de vedere.
    Concepţia „Guvernul meu”, cu profunde rădăcini băsiste, nu ajută, ci dăunează intereselor ţării.

    Să conştientizăm cu toţii, factorii politici decidenţi şi societatea civilă, faptul că moştenirea băsistă în acest domeniu este catastrofală.

    NOTĂ SPECIALĂ. Calea şi modelul Greciei sunt zguduitoare. Factorii politici decidenţi au datoria să studieze această experienţă tragică şi să facă totul pentru a evita o experienţă similară, intrarea în incapacitate de plată a ţării.

    * *
    *
    Dacă întâlnirile de lucru săptămânale – Preşedinte – Prim ministru – nu sunt suficiente, atunci trebuie completate cu alte întâlniri de lucru suplimentare – când este nevoie – pe problemele ţării.
    Politicianismul băsist păgubos trebuie să dispară din viaţa noastră socială. Decidenţii politici trebuie să trateze cu maximum de răspundere problemele de fond ale ţării, în mod radical diferit de practicile din cei 10 ani de regim Băsescu. Ţara este într-o situaţie extrem de grea. Noi, cei din societatea civilă, vom fi extrem de exigenţi. Ne-au ajuns cei 10 ani negri de băsism. Nu vrem regim Băsescu II, sub altă pălărie.
    Acţiunile pentru dărâmarea Guvernului constituţional, iniţiate zi de zi de foştii liberali, în înfrăţire cu băsiştii în „NOUL PNL” – nu mai trebuie să fie sprijinite – direct şi indirect – de Preşedintele ţării, care – potrivit Constituţiei – trebuie să fie Preşedintele tuturor românilor.

    16 mai 2015

    Grupul de iniţiativă „Reînnoirea”

    Florea Dumitrescu
    Gheorghe Stroe
    Cristian Apostol

  6. „Este o zi frumoasa, calduroasa si sper sa fie asa si sufletele tuturor celor care astazi au un prieten, o ruda, un apropiat pe care il viziteaza si il pretuiesc cu o vorba sau un cadou.”
    Ce Domn sunteţi !?
    Aveţi puterea să-i felicitaţi şi pe Elena şi Traian, care continuă să se viziteze, chiar şi în aceste condiţii ce presupun anumite interdicţii, dictate de începutul dezvăluirii relaţiilor, de-adreptul neprincipiale ( ca să nu le zic pe nume 😉 ) dintre cei doi !
    Straşnică pereche !
    Şi nu mă refer doar la cătuşe….

  7. Domnule Adrian Năstase, faptul că aţi fost declarat personna non grata în SUA, aşa cum a afirmat cineva că ar fi declarat un anume Hoyt, un fel de adjunct al uneia Nula& nu mai ştiu cum, vă face să creşteţi mult în ochii mei ( şi sper că nu numai 😉 ).
    Păi, de cine se tem şi-i declară aşa americanii ?
    Pe terorişti şi pe cei care se dovedesc a fii mai inteligenţi decât ei !
    Cum prima postură cade din start, rămâne cea de-a doua, pe care sunt mândru că au descoperit-o şi ei 😉 !
    Cam târziu, ce-i drept !

  8. Ce aniversare de comă ?! 🙄
    Să serbezi 140 de ani de liberalism sub pulpana popularilor europeni, ultima cloşcă politică ce i-a luat şi i-a băgat cu nasul în desuurile ei !
    Şi asta, când Grupul European Liberal avea cea mai mare nevoie de ei.
    Halal liberalism ! 😆
    Cu asemenea exemple se alimentează ideea că românii sunt cutre şi nu te poţi baza prea mult pe ei !
    Dar Johannis e foarte mândru că-i liberal. Român ?
    Hai să fim serioşi, deoarece a ţinut să sublinieze din start că această doctrină, din care astăzi n-a mai rămas aproape nimic în România, a luat fiinţă în casa unui englez şi i-au fost călăuziţt primii paşi (tot) de către un neamţ ! Iar asta, ar putea constitui ceva circumstanţe atenuante în favoarea noastră a românilor, prea aspru criticaţi şi pentru faptele altora ! 😉
    Ca de obicei !
    Să ne amintim doar de întoarcerea armelor sub conducerea altui neamţ, istorie greu de digerat şi acum de nemţi, care ne pun doar în cârca noastră, a românilor, această mult discutată ispravă 🙄

  9. Da, a fost o zi cu multă lumină, o lumină ce a dezvăluit o curioasă asemănare între două afaceri de şantaj: una, mai veche, care-i are ca protagonişti pe Mircea Băsescu, reclamantul şantajului, şi familia lui Bercea mondial, pârâta. Cea de-a doua cu un reclamant de cel mai înalt rang în „justiţia independentă”, arhicunoscuta Livia Stanciu, şefa ÎCCJ, dar o pârâtă mult mai puţin celebră, o oarecare brăileancă – dacă nu mă înşel. Suma, în acest din urmă caz era mult mai modestă. Mai important este că ambii reclamanţi datorau în fond pârâţilor sumele respective. Acesastă a doua afacere a fost tranşată definitiv de CAB, prin achitarea pârâtei care a făcut între timp câteva luni bune de arest preventiv, săltată fiind cu mascaţii DNA chiar de acasă. De aici însă asemănările se încheie, căci Mircea Băsescu a fost totuşi săltat de procurori, în vreme ce madam Stanciu este bine mersi în aceeaşi înaltă funcţie. Absolut aiuritor. Ce cloacă, ce cloacă e la vârful „justiţiei independente”! Ce lăcomie neruţinată, ce complicităţi, ce dispreţ suveran pentru lege izvorât din convingerea impunităţii. Să vedem ce urmează. Misterioasa dispariţie a completului de judecată care a achitat-o pe nefericita brăileancă? Că despre necesarul cutremur la vârful ÎCCJ şi DNA nu poate fi vorba.

  10. @ Adrian Năstase și Luminita Arhire:

    Să vă spun drept, referirea d-lui Năstase la Justiția Imanentă mi s-a părut la început o speranță firavă în Dreptatea de pe lumea asta și o încercare de autoconsolare, dar, de la o vreme, tind să cred că ea există.
    Să existe și să trăiască!

Lasă un răspuns