Tara lui „bă”

 

poză 6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cererea si oferta in politică si in divertisment se intâlnesc tot mai jos. In politică, după plecarea lui Traian Băsescu, sunt unele sanse de redresare.  Din păcate, procesele de manelizare, cancanurile, derizoriul, creează o presiune care se va regăsi in disputele electorale viitoare.

Emisiunile de tip „Vacanta mare” si „Las Fierbinti” reprezintă o formă de drog administrat zilnic si care  generează dependentă. Temele de tip „elodia” abundă. Ce pot invăta cei tineri din aceste emisiuni?

CNA este ocupat cu propriile sale scandaluri si si-a pierdut autoritatea in a decide obiectiv.

Pamfletul a devenit o modalitate de a injura, de a insulta sau de a calomnia fară să existe responsabilitate.

Modalitatea de a fi popular in comunicare a ajuns să insemne să te adresezi complice telespectatorilor sau unor interlocutori  imaginari, mângâindu-i amical pe crestet sau certându-i cu formula „bă”.  Formulă care inlocuieste, tot mai des, variantele „dumneavoastră”, „domnule”, stimate coleg”, „prietene”, „excelentă”. La limită, poti intra, fără să vrei, intr-o altă emisiune, in categoria „dragilor”.

Se formează o nouă limbă, cum ar spune Orwell, compusă din expresii de genul „suntem in regim de breaking news” (nu e vorba de un nou regim politic), „informatia momentului” fiind, de fiecare dată, „incendiară”, „halucinantă”, „incredibilă”, „senzatională”, „controversată”, desi ea s-ar putea să „vă   afecteze emotional” ( de aceea uitati-vă cu mai multă atentie), „prognosticul” fiind „rezervat”, mai ales in cazul accidentelor soldate cu răni „incompatibile cu viata’. Oricum, aflăm, in fiecare zi, „totul” si cu „exactitate” de la reporteri de teren.

Astăzi, se implinesc 25 de ani de la alegerile din 20 mai 1990. S-au schimbat multe lucruri. Din păcate, unele nu in bine.

 

88 de gânduri despre “Tara lui „bă”

 1. Din pacate (ce pacate om fi avut?) aproape totul nu in bine pentru majoritatea populatiei, norocul propagandistilor ca apar noi generatii care vor crede ceea ce li se va spune la scoala si in media.

  Apreciază

 2. Va rog analizati cele de mai jos:
  DECIZIA CCR IN CAZUL SOVA ESTE O EROARE JUDICIARA GROSOLANA!!! !!! Nu exista temei legal!!!
  Decizia nu poate fi motivata pe baza prevederilor art. 76 din Constitutia Romaniei.
  Art. 76 se aplica, doar, IN ACTIVITATEA DE LEGIFREARE, la adoptarea legilor si hotararilor. Doar la adoptarea legilor si hotararilor, IN ACTIVITATEA DE LEGIFREARE!!!
  Incuviintarea sau neincuviintarea cererilor „de reţinere, de arestare, de percheziţie” NU ESTE O ACTIVITATE DE LEGIFREARE, ci de aplicare a unor prevederi legale care au fost deja adoptate in conformitate cu art. 76 alin. (1), promulgate si publicate in M. Of. [VEZI „SECTIUNEA a 3-a Legiferarea”].
  Si validarea sau invalidarea arestarii este o hotarare, dar nu de adoptare a unei hotarari in activitatea de legiferare,ci, de aplicare a unei legi dejja in vigoare. Nu are nici o legatura cu activitatea de legiferare.
  DRAGI specialisti, politicieni, analisti, ziaristii… ati luat-o pe tapsan, nu sunteti atenti cand cititi legislatia in vigoare… !!!
  Nu cititi de-a valma!!! PUNETI CAPUL LA TREABA!!!
  De exemplu, la CAPITOLUL 1, intitulat „Parlamentul” sunt trei sectiuni.
  La prima sectiune se vorbeste despre organizarea si finctionarea celor doua camere, la SECTIUNEA a 2-a, despre „Statutul deputatilor si senatorilor”, iar in sectiunea a 3-a despre legiferare.
  Art. 76 SE APLICA, doar, IN ACTIVITATEA DE LEGIFREARE!!!
  DOAMNELOR SI DOMNILOR, SCANDALUL SOVA E FALS!!!

  Apreciază

 3. http://on.msnbc.com/1cNbRvT Din campania lui Hillary Clinton in Iowa. Vizita la o fabrica de biciclete si declaratia ei ca doreste sa fie presedinta micului business. Declaratie care a starnit deja replici in internet, desigur nu replici ca acelea din Romania (dobitoaco, vaco, proasto,…si alte cuvinte specifice analfabetilor) , dar care o fac atenta ca ea candideaza pentru presedintia tuturor.

  Apreciază

 4. Si cel mai grav e ca tinerii au ca tel suprem in viata de a ajunge…. „Cruduta” sau alte fufe….. sau se induce o stare ca „trimite doua dopuri de vin si castigi un salariu pe viata, numai trebuie sa muncesti toata viata” „Te-ai scos” etc:(:(:( adica sa am ca tel sa nu mai muncesc……” vae victis” ca nu gasii alt citat sa se si portiveasca si sa arate si cat sunt de mahnit!

  Apreciază

 5. @traiantanasa. Curtea Constitutionala Romana nu comite erori judiciare! Deoarece nu mai exista nimeni indreptatit sa aprecieze deciziile ei. CCR este o instanta unica si suprema in materie constitutionala! CCR este sfantul duh al troicii noii religii. Pe scurt, CCR primeste o tema, in cazul nostru, intemeierea arestarii preventive a lui Sova si o imbraca in haine constitutionale. Ca, procedeu utilizat intensiv de Basescu, cauta in special litera si nu spiritul constitutional, ei bine, tocmai de aceea sunt ei numiti acolo. Obiectivul, marele obiectiv este deplasarea guvernarii Romaniei catre o dictatura mascata in democratie; ambasadele, cele principale, considera ca este mai usor de manevrat o persoana, in fruntea unei republici judiciare, decat cateva sute de persoane avand fiecare statut de reprezentare a cetatenilor. Putem vorbi si scrie, din nou, de ” marionetele de la Pnom Penh”, daca iti aduci aminte, doar ca, in locul unui guvern marioneta vom avea (avem, de fapt, cel putin asa cred) un presedinte marioneta si un executiv (guvernul meu) si un parlament, marionete ale presedintelui. Nici nu conteaza daca Sova este vinovat sau nu, el este un mijloc si nu un scop: Sova s-a bagat in fiefuri pedeliste si de aceea e mancat; si presupunerea ca ar distruge probe si ar influenta martori e desarta, daca sunt probe ori martori, apoi aceia sunt in fiefurile pedeliste si nu le mai distruge ori influenteaza Sova decat poate pe bani foarte grei, de, vorba aia, mai bine faci puscarie si pastrezi banii. Singurul castig al afacerii este acela ca nu l-au putut praji pe Tariceanu. Deocamdata.
  @Adrian Nastase. Domnule Nastase, sa oferim societatii, autointitulata civila, ocazia sa constate ca reeducarea dumneavoastra prin penitenta a fost completa; va rog, deci, sa ma sustineti in initiativa mea ca denumirea de Guvernul Romaniei sa fie oficial schimbata in Guvernul Meu.
  @hallo, world: inteleg acum in profunzime de ce dorea Basescu doar 300 de parlamentari; deoarece e mai scump sa tii 500 de oameni cand poti face acelasi lucru cu 300 (in plus, o buna propaganda le poate zice spartani); ca sa nu mai vorbim ca, totusi, e complicat sa tii tot timpul 200 de parlamentari, ori chiar mai multi, in arest preventiv, ca sa voteze cum li se dicteaza.

  Apreciază

 6. Cineva zicea, încă prin 2014, că în acest sfert de secol trecut de la evenimentele din dec.89, România a pierdut mai mult decât în cele două războaie mondiale şi în cei 4o de ani de comunism !
  Dacă atunci credeam că e oarecum exagerat, acum cred că avem de a face cu un adevăr indiscutabil !
  Circulă pe internet un clip cu Ceauşescu :
  – M-aţi împuşcat pentru subminarea economiei naţionale şi pentru înfometarea populaţiei …
  Poate m-am grăbit să plătesc datoria externă a ţării, dar v-am lăsat cu zero datorii, cu vreo 2 miliarde de dolari în conturi şi încă de două-trei ori pe atât, ce trebuiau primite de la parteneri externi !
  Voi, care aţi vândut Ţara, aţi înfometat poporul, aţi distrus economia naţioanală şi aţi acumulat datorii de aproape 100 miliarde de euro, voi, ce meritaţi ? !!
  P.S.
  Sper să nu sară iar din baie Zev, „demascându-mă” că îmi permit să aduc în discuţie pe acest blog asemenea subiecte, ştiut fiind că AN a fost pentru ceva vreme, din păcate mai puţină decât ar fi trebuit, la conducerea acestei ţări. Şi nici singur, cum a fost, tot din păcate, Băsescu :mrgreen:
  Faptul că îmi permit să amintesc de asemenea teme pe blogul lui Adrian Năstase, denotă că nu în persoana lui am văzut răul cel mare ( uneori nici măcar pe cel mic 😉 ) , iar faptul că asemenea postări sunt acceptate aici , demonstrează o înţelegere perfectă a tuturor celor întâmplate, dar mai ales, asumarea lor, cu bune şi cu rele !
  Toate astea, neaparat necesare, dacă vrem să găsim soluţii de ieşire din acest iad blestemat în care am fost aruncaţi cu bună ştiinţă de către unii, cu dezinteres naţional şi ahtiere după puteri şi avere de către alţii, dar şi cu nepăsare şi nebăgare de seamă de către noi cei mai mulţi, care decontăm această criminală notă de plată !

  Apreciază

 7. @ operatiunispeciale spune : +Subfinantarea programata mai ales in ultimii 10 ani a sectoarelor educatie, sanatate, cultura, promovarea nonvalorilor, manelismului si violentei fizice si de limbaj…totul este programat pentru distrugerea sistematica a unui popor.+
  Este foarte adevărat ce spuneţi. Dar cred că am depăşit cu brio momentul când mecaniusmul acesta putea să funcţioneze.

  Apreciază

 8. Din pacate domnule Nastase,ati contribuit si dv. impreuna cu PSD-ul la aparitia „tarii lui ba”!Ati infiintat acest CNA ,o gasca de politruci care se ocupa de toate prostiile dar numai de ceea ce trebuie nu!Ati permis aparitia unui „invatamant romanesc” care propavaduieste nonvalorile,plin de coruptie(datorita in primul rand unei salarizari mizere)!Ati permis salarizarea unei minoritati compusa din judecatori ,procurori, la cote inimaginabile pentru oamenii de rand!Din MUNCA acestora!Si fara rezultate notabile si CORECTE!Ati infiintat PNA-ul care v-a desfiintat pe dv. ca persoana ,v-a mincat sanatatea pentru nu stiu ce !Ati comis foarte multe greseli pe care trebuie sa vi le asumati PUBLIC!In rest ,numai de bine!

  Apreciază

 9. Nu știu cum se face, dar cu „bă” mi-ați dat una direct peste operație!

  Și „bă” mă obosește foarte mult, ocazional mă disperă chiar! Și nu numai „bă”; politichia mă obosește periodic (de târfă ce este), globalizarea mă scoate din sărite (adică proprietarii de sclavi benevoli), grijile nu mă lasă noaptea să dorm cam des în ultima vreme. Dar sunt sănătoasă (cred) și nu mă obosește munca niciodată. Mă deranjează că nu are valoare.

  Am impresia că eu nu am nicio valoare, pentru că n-am SUV, BMV, casa mea n-are turnulețe, n-am gard de fier îmbrăcat în plastic, n-am țoale de firmă, copiii mei n-au tabletă și alte gadget-uri din fașă, nu umblă prin cluburi de fițe… Dacă trec pe lângă blocul de alături, unde lucrează cohorte de muncitori la o fațadă, mă fluieră și aceștia, dacă nu îndrăznesc să-mi spună și vreo două; în trafic îmi taie fața taximetriștii, șoferii de autobus aproape că au intenția vădită de a mă omorî, puștanii de la bloc nici nu tresar când îi prind fumând în spate cu berea lângă ei, deși le cunosc părinții (aș putea să-i torn). Cred că n-am nici o valoare, pentru că vânzătoarele de la buticuri (toate au extensii artificiale de păr și ughi false, de unde trag concluzia că au mult timp liber, nu muncesc din greu și sunt plătite bine?) mă tratează cu un gen de dispreț… superior, nu știu cum să-l calific altfel, și mă iau la „per tu”; dacă nu cumpăr nimic, mă înjură pe la spate; funcționarele de la primărie se comportă de parcă mi-am făcut casă pe pământul lor și acum le sunt datoare; televiziunile (cam toate) mă jignesc în fiecare zi (vă las să ghiciți de ce). Când văd un polițist pe stradă, mă tem să nu-mi caute nod în papură ca să-mi dea vreo amendă. Am senzația că le-am greșit tuturor.

  De toți acești „bă” pot evada la țară, la marginea hărții, unde nu mă supără nimeni… la mine în grădină. Căci pe stradă, vă anunț cu solemnă tristețe, bunul simț rural, atât de des invocat, a decedat. Și o să-mi cer scuze iar, pentru că o să dau vina în parte, din nou, pe orânduirea zisă comunistă.

  Satul, înafară de faptul că era, printre altele, o localitate, însemna întâi și-ntâi comunitate. Dacă în oraș poți fi nimeni pe drum, în sat fiecare își are locul pe care și l-a câștigat, sau l-a pierdut, după caz. Își avea, mai bine zis. Comunitatea rurală își creștea copiii împreună: pe orice uliță s-ar duce un copil, are grijă cum se comportă, pentru că toți îl cunosc, bătrânii îl pot ocărî, le vor bate obrazul și părinților; Fetele și flăcăii mergeau la hore în văzul întregii comunități, dându-i ocazia de a judeca potrivirea dintre cupluri; averea dobândită prin hărnicie, rușinea, modestia, îndemânarea la țesut, meșteșugărit, înțelepciunea, instruirea, etc., erau criteriile după care se judeca o persoană. Învățătorul și preotul erau mereu exemple de urmat, la care puteai merge să auzi un sfat, o vorbă de consolare…

  Am un vecin de 84 de ani, care nu a fumat în fața mamei sale niciodată; o mătușă aflată la a doua căsătorie, căci îi murise primul bărbat pe un șantier comunist, se adresa celui de-al doilea soț cu „bădie”. Am întrebat-o, uimită, de ce vorbește așa cu omul acesta, cu care doarme în pat. Mi-a răspuns, că nu se cade altfel, pentru că atunci când se năștea ea, dânsul avea 16 ani deja. Vă aduceți aminte cu toții, că astăzi respectul pentru vârstă nu există. Și ca să stați liniștiți, vă anunț că pe la țară se mai respectă între ei numai aceștia, ce nu mai au mult până-n grădina bisericii.

  Comuniștii au împărțit comunitatea în chiaburi (dușmanii statului) și turnători; Turnătorii erau vechile putori bețive, care și-au dat pământul ieftin și banii i-au băut. Ei au ajuns președinți de CAP, secretari de partid. Azi au dat naștere noii generații de politicieni. Vechia orânduire a pus mamele la muncă și le-a luat copiii ca să-i crească la stat, iar spiritul uman s-a erodat în asemenea hal, încât mai târziu oamenii făceau singuri dosare sociale și depuneau cereri la stat, ca să predea copiii. Cunosc o grămadă.

  Noua generație are destin de asistentă tv, model play-boy, șmecher cu BMV, hoți în calitate de miniștri, puștani bețivi, tineri libertini, ce duc o viață promiscuă, pocore, mru, ebe…

  Puțini sunt copiii cuminți care se țin de școală și muncesc, respectă ceilalți membri ai societății, se ridică de pe un scaun în sala de așteptare ca să se așeze un bătrân, se adresează tuturor cu „dumneavoastră”. Ei sunt fraieri printre ai lor.

  Câți părinți parveniți nu urmează să se prezinte în viitorul cel mai apropiat prin școli (îndată se încheie mediile), ca să arunce cu pachete de cafea în profesori, ca să nu le lase odraslele corigente? Iar așchia nu sare departe de trunchi. Generația „bă”, mă tem că nu s-a născut după Revoluție, a făcut copii după Revoluție.

  Să vă mai spun a nu știu câta oară, că trebuie regândit sistemul educațional din rădăcini?

  Îmi cer scuze pentru această ieșire nervoasă.

  Apreciază

 10. Eu nu inteleg interesul emisiunii ” Starea natiei ” de pe TVR – televiziunea publica , de stat , institutie a Statului .
  Adevarat , nu suport tonul si pronuntia animatorului , distinsul Dragos Patraru , mai mult de doua minute , dar din ce pot sa-mi dau seama este o incercare de ironizare , foarte putin subtila , foarte putin British , foarte putin gentleman , a tot ce are legatura cu viata politica din Romania ; individul amesteca si interviuri cu oameni simpli , analfabeti , calatori in carute , carora li se pun intrebari – chipurile ce ne vom distra noi de acei amarati .
  Ieri dl Patraru arata imagini cu un tip foarte simplu , detaliile imi scapa , telecomanda merge repede in fata unuia ca el dar retin ca intelectualul Patraru spunea ” sa-l numim dom’ne ministru ! sa-l numim dom’ne ministru al micilor proiecte ! ” .
  Ce sa mai spunem de morbidele Realitatea TV sau ProTV ( care asteapta ca pe Mesia decapitarea romanului in Mali ) , Kanal D , Antenele ( ” foamea ii indeamna pe romani sa faca orice ” etc – nu auziti televiziunea burkinabeza spunand ” foamea ii face pe burkinabezi … ” ) , Romania TV – insiruire de stiri cu accidente , idioti pe YouTube aruncand pisici pe fereastra , daca nu o pleasca cu o copila de zece ani asasinata si violata printr-o comuna banateana sau olteneasca – un mare rol in dezvoltarea instinctelor bestiale in populatia in mizerie morala si intelectuala il au tocmai aceste televiziuni !
  Avem un Stat ?
  Cetatenii Statului sunt aparati de agresiuni morale in casele lor , prin programele acestor televiziuni sordide ?
  Proprietarii , actionarii acestor televiziuni – turci , israelieni , americani , fanaroti de Dambovita etc – sunt amendati , arsi la buzunar pentru asa ceva in ” Statul de drept ” creat de reformatorul si modernizatorul Statului Roman , Traian Basescu ?

  Apreciază

 11. Sa fim seriosi, nu-s de vina stiristele pt halul in care a ajuns societatea romaneasca ci politicienii care au facut sa dispara orice legatura intre efort si rasplata deoarece au jefuit resursele de orice fel, facand imposibila rasplata decenta! Tara asta e ca o familie scapatata in care tatal pierde mereu la pacanele, ce sa mai ramana, ce sa mai asigure familiei, copiilor?Omul simplu nu mai gaseste corespondenta dintre cele doua si apoi pierde sensul vietii, devine membru al turmei… Scapa doar putini norocosi care isi permit sa-si construiasca propriile turnuri de fildes, acestea de la caz la caz…

  Apreciază

 12. Doua solutii: Principiul si contraprincipiul. In absenta unor probe clarificatoare (probabil ca sintagma ar complini-o mai bine pe cea de indicii temeinice), pentru niciun partid nu este usor sa dispuna masuri contra liderilor sai politici. Liderii nu se schimba cu lejeritatea cu care o faci cu lenjeria intima. Este si cazul lui Liviu Dragnea, presedintele executiv al PSD, care s-a ales cu o condamnare de un an cu suspendare, in dosarul referendumului din 2012. Dragnea a demisionat din functiile din guvern si din partid, dar, in ultimul caz, colegii de echipa (a se retine dimensiunea cadrului), in frunte cu Victor Ponta, presedintele plin al PSD, nu au fost de acord, pe motiv ca nu este coruptie. De aici, lucrurile intra pe taramurile principiilor si acuzatiilor, care incep sa se bata cap in cap. Nu discut temeinicia sau netemeinicia ultimelor, care este o alta problema, dar am in vedere nasterea unei contradictii intre condamnare si integritate. Situatia prin care principiile sunt atacate de contraprincipii, in care s-ar putea include si acuzatiile-suspiciuni, nu este noua, dar este pentru prima data cand trimite la o decizie majora care ar putea declansa cu adevarat o criza sau ar confirma acuzatiile opozitiei. Ori, niciun partid nu-si provoaca singur o criza, dar nici nu da curs unor pretentii excesive ale opozitiei, doar pentru ca le-a fonetizat, gura opozitiei este mereu sloboda si pe meseria “scoala-te tu, ca sa stau eu!” Daca pentru sustinerile din teritoriu privind nedemisia lui Dragnea s-ar putea forta explicatia unei solidaritati intre baronii locali, cea a lui Victor Ponta este mai greu de inteles. Nu mi-am format inca o parere, dar mi-am pus niste intrebari. Oare premierul o face din responsabilitate fata de guvernare si electorat sau dintr-o cedare la un posibil santaj, care nu ar putea veni decat din partea lui Dragnea? Cred ca la cele patru tipuri de presiuni ale etapei asupra PSD, din interiorul partidului, din cel al stangii (v. PSRO), din partea opozitiei si din cea a DNA, vom afla cat de curand un raspuns, daca nu un deznodamant. Presupun ca PSD nu va recurge la masuri de partid unilaterale si decisive, pentru a nu confirma asteptarile ostile, dar si pentru ca impartirea parerilor pe esaloane si factiuni nu ar putea substitui legitimitatea unei decizii a congresului. Pentru PSD, autosuspendarea in speta Dragnea, pana la reuniunea forului suprem de decizie, din noiembrie, ar genera cele mai bune efecte. Nici chiar iesirea de la guvernare nu ar trebui sa fie o masura unilaterala a PSD. Este limpede, deja, ca o posibila criza de guvern nu va avea legatura cu calitatea guvernarii, cresterea economica si sociala este incontestabila, ci cu malversarea raportului de forte, implicit a vointei electoratului, pentru unica si absoluta vointa de putere a galben-portocaliilor (PNL-PDL). Daca noul PNL crede cu sinceritate ca este pe valul simpatiilor populare si ca ar merita sa vina la guvernare, cea mai buna solutie ar fi caderea de acord asupra unui aranjament electoral pentru alegeri anticipate. Altfel, vocalizele pe tema venirii la guvernare sunt false, iar actiunile subterane de corupere si cumparare de parlamentari de la alte partide, pentru schimbarea majoritatii, vor fi foarte aproape de profilul unui “puci parlamentar”, in situatia ca vor reusi. In final, o reflectie interogativa. Daca este adevarat ca o batalie trecuta sau un adversar mort nu mai conteaza, ci cea care urmeaza sau cel care este viu, cand spun “mort” sau “viu” ma refer la aspectul politic, fireste, nu cumva Klaus Iohannis este mult mai primejdios decat Traian Basescu? Cainele care latra nu musca, Basescu a facut pact de neagresiune cu Ponta, in schimb, mutu rupe pamantul (am ales varianta moale, din decenta!), de ce Iohannis nu vrea coabitare? Nu cumva imbratisand suspiciunea a imbratisat contraprincipiul?

  Apreciază

 13. Doamne, Dumnezeule, numai un sfert de secol ???!!!??? Parcă fu azi, ….. parcă a fost acum vreun mileniu… Praful şi pulberea s-a ales… Asasinii economici şi trădătorii de ţară au nimicit tot ce se putea nimici… Am rămas un jalnic …teritoriu numit convenţional România…. Una dintre crimele abominabile – în planul apărării identităţii noastre culturale, a specificului naţional – o constituie însăşi desfiinţarea acelui unic, fascinant, dar atât de expresiv, obligatoriu Muzeu al Costumului Popular/ Naţional Românesc. … Noroc că acum vreo trei ani, cred, le-am fotografiat aproape pe toate, …… dar cine ştie pe unde o mai fi acel CD sau DVD…. Trebuie să-l găsesc neapărat.

  Apreciază

 14. Mahorcu
  mai 20, 2015 la 2:03 pm

  Păi aceea a fost cea mai tare ironie… un joc de cuvinte! N-ați înțeles-o nici azi? Era despre curaj…

  Apreciază

 15. nastase
  mai 20, 2015 la 5:06 pm

  Numai că eu n-oi fi la fel de rezistentă ca dumneavoastră. Mai obosesc. Psihic. Și nu iert, sunt cea mai ranchiunoasă din lume; o răzbunătoare oportunistă. Dumneavoastră ați iertat? Nu-mi răspundeți, cred că știu răspunsul.

  Apreciază

 16. Exemplul primilor oameni în stat, în materie de limbaj.
  K.Johannis: „ Focurile încrucişate care mă vizau şi dintr-o parte, şi din cealaltă, sunt indicii puternice pentru un blat Ponta-Băsescu.”
  t.băsescu:„Unele lichele încărcate în trecut şi de deontologie pro-băsistă, niciodată cerută de mine, sau aflate în cea mai înaltă funcţie în stat mă alocă unui blat cu Victor Ponta şi alte lichele tradiţionale încearcă să mă aloce ca blatist cu orgoliosul, fără prea multe principii şi prea mîndru de el, intervievat în «direct» de ARD.”

  Înrebare – retorică bineînțeles : Ce formă de salut (sau de referire) este mai adecvată pentru adresarea către oricare dintre indivizii din care am citat?
  Am onoarea! sau
  Am oroarea!
  🙂

  Apreciază

 17. Ţara lui „bă´” este rezultatul haotic al faptului că mergem în cap şi cu picioarele prin aer de nişte ani buni . Totul este întors cu fundu-n sus şi asta a determinat o tendinţă evidentă către exhibiţionism într-o sumedenie de situaţii, pentru că nu prea poţi să-ţi ţii fusta dreaptă şi lenjeria intimă ascunsă, stând în mâini .

  Dacă ai avere, trebuie să ştie şi vecinii , ca să plesnească de invidie. Dacă asculţi manele, trebuie să scoţi boxele pe fereastră şi să dai muzică la tot cartierul. Dacă te-mbeţi pulbere, trebuie să te sui la volan şi să faci şi-un accident pentru a-i putea înjura pe îndelete pe „oamenii legii”, cu fiola la purtător.Dacă îţi dispreţuieşti profesorii, îi umileşti dar îi şi inregistrezi cu telefonul de ultimă generaţie şi „bagi” imaginile pe FB, să afle şi alţi prostovani cum să se comporte la clasă. Dacă eşti reporter de teren adresezi cu glas tunător, ca să te ştie întreaga ţară, cele mai imbecile întrebări, asigurându-ţi un loc la vedere în enciclopedia stupidităţii.

  În ţara lui „bă”, toţi poartă tenişi, pentru ca oricine să se poată trage de şireturi cu oricine. Analfabetul crede că se poate scărpina pe burtă cu academicianul, pentru că şi domnişoara Eba îşi imaginează că este o intelectuală rasată, deoarece a absolvit o facultate particulară, nu?

  Au fost ani când a fi ministru în România părea cel mai simplu lucru de pe pământ. Am avut un prim-ministru -ce-i drept, doar pentru câteva luni- care şi-a prezentat echipa guvernamentală, silabisind de pe o bucăţică de hârtie nume despre care nu auzise nimic până atunci. Toţi erau tineri cu CV-uri mai voluminoase decât romanele lui Tolstoi şi animaţi de-o veselie suspectă în vestibulul gevernamental, suflecându-şi mânecile pentru că să conducă o ţară, de parcă ar fi fost vorba să conducă o trotinetă într-o incintă de blocuri, în jurul cadrului pentru bătut covoare.

  Se spunea –bine, mie mi s-a părut incredibil şi am refuzat să accept evidenţa până ce am citit eu însămi- că Traian Igaş a absolvit 3 ( TREI !!!) facultăţi. În ţara lui „bă” lucrul a fost posibil. Nu ştie nimeni dacă a absolvit şi liceul, dar, în fine, când ai trei licenţe ( poetice!) ce mai contează un bacalaureat sfios?

  Apreciază

 18. Iată, vorbește președintele Iohanis la Congresul lor. Printre realizările deosebite ale partidului este enumerat și faptul că în frunte a fost ales un german. În rest, dacă vreau, am un vecin stomatolog pe care pot să-l chem la mine acasă ca să-mi scoată o măsea fără chimicale: m-a adormit buștean omul! Greu mai citește! Eu vorbesc mult și repede în viața mea; dacă ar trebui să stau de vorbă cu dumnealui, să-l întreb și să aștept un răspuns, aș prefera o moarte fulgerătoare, decât să pierd ziua și să pun cap la cap ideile domniei sale. Dacă nu-s ale altora.

  Apreciază

 19. Oare cum ar fi evoluat viatza politica daca distinsul domn Nastase , ca prim ministru , ar fi dat curs raportului intocmit de seful corpului de control al primului ministru – dl Ponta – in urma vizitei la primaria Bucureshti condusa la vremea aceea de traian basescu ? Nu avetzi a va reprosha chiar nimic ?

  Apreciază

 20. O…Dar cine să urmărească toate posturile radio-tv? C.N.A-ul are acum atâtea probleme cu D.N.A-ul după propria-i șefă, Laura Georgescu, cu atâtea dosare penale…cine să mai urmărească inepțiile televizate care parcă, s-au vorbit și toate au același scop: coborârea cât mai jos a gradului de cultură al românilor?! Cine să-și mai amintească, cine să mai omagieze pe cel care vedea „Viața ca o pradă”? În 16 mai s-au împlinit 35 de ani de când „ Salcâmul nostru genial din sud…” așa cum îl numea Adrian Păunescu, în „Delirul” său binecunoscut s-a dus puțin în altă lume să-și așternă gândurile. Nu, noi nu mai simțim cu adevărat cultura, ceea ce ne trece prin fața ochilor ca un tren printr-o gară care nu-i marcată pentru oprire, e o simplă stare, ceva așa…fără trunchi și fără cap, cu rădăcini „mâncate”de viermii neștiinței șia ignoranței. În rest…„Pe pământ avem de toate/ Și mai bune și mai rele…/” (A. Păunescu – „Pământul deocamdată”).

  Apreciază

 21. nastase

  Spuneti doamnei basarabence (fosta) ca acum priviti doar inainte.
  Spuneti-ne si noua ce vedeti.
  Eu, spre exemplu, vad la max 10 m in fata, chiar cu proiectoarele de ceata aprinse. 😉

  Apreciază

 22. Deja in august 2002 , in mandatul de prim ministru al domnului Adrian Nastase , aveam programme de televiziune de neprivit .
  Imi amintesc de luna august 2002 – o imagine frumoasa , Craiova intalneste Steaua pe Central , publicul craiovean se manifesta ca in anii 1982 – 1983 , emotionant . Adrian Paunescu plangea .
  E singura amintire TV normala , placuta , agreabila , din august 2002 .
  Ce ne dau televiziile romanesti in august 2002 ?
  Ce amintiri imi vin ?
  A , OTV-ul investitorului Oltchim , Diaconescu .
  August 2002 , filmele Ministerului de Interne cu ucigasul Ramaru – Ramaru zbatandu-se intre militieni la anuntarea condamnarii , pamantul proaspat de pe mormintele fetelor ucise – o serie interminabila , mai mult de o saptamana .
  Antena 1 – film american , un serif in America profunda , doua fiice necasatorite , fiice stranii , te sperie , trei prizonieri fug in padure – seriful ii impusca in cap , chiar daca oamenii se predau , unul dupa altul , unul din ei se culca cu fiicele lui – nu mai stiu cum se termina , filmul era ingrozitor , TV stins .
  Sa nu uitam accidentele , omorurile – o avocata din Galati , impuscata mortal de sot – televiziile ne dau ridicarea de pe jos a bietei femei , moarte , cu picioarele atarnand , si punerea ei intr-un camion – niema targa , niema brancard .
  PS – se deschide primul magazin Metro la Oradea , in 2002 era enorm pentru Romania , nici TVR-ul public nu a spus nimic !
  Nici atunci , ca si acum , nici o autoritate nu veghea la deontologia televiziunilor …

  Apreciază

 23. Demarxizarea stangii: Pe cine a servit cu adevarat Marx?

  Textul Dvs, imi pare rau ca trebuie sa o spun, radiaza multa fierbinteala patetica, pe anumite portiuni, ceea ce nu este tocmai propice pentru judecatile lucide. Partea proasta, daca e sa fie una, e ca o asemenea abordare, prin care intotdeauna toata lumea este de vina iar cineva, mereu acelasi, este imaculat, are toate sansele sa amplifice pana si cele mai mici inexactitati sau distorsiuni de discurs, ceea ce cu siguranta nu ati dori, dar este limpede ca in lumea de astazi, a informatiei globale si, mai cu seama, din surse alternative, nu mai functioneaza un asemenea mod de a pune problema. Asumarea memoriei va fi facuta de catre toti, mai devreme sau mai tarziu, este o conditie de credibilitate si de acceptare globala. Anul acesta s-a pus problema recunoasterii genocidului celor 1,5 milioane de armeni, cu siguranta va veni timpul si pentru recunoasterea celui arab, a distrugerii din temelii a unor state arabe, prin forta armata organizata, cum a fost folosita si in holocaust, doar pentru vina de a avea bogatii petroliere sau un sistem politic autoritar, bazat pe o anumita diferenta civilizationala si pe un context geopolitic specific. Va vine sa credeti ca diferenta a fost motiv de invazie? Doar nu o sa spuneti ca invaziile au fost de dragul invadatilor, care au fost lasati fara caminul national. Numai despre Irak, ONG-urile si statisticile internationale au documentat ca peste 2 milioane de irakieni au fost ucisi de la invazia din 2003. Asta pentru ca ati vorbit de crearea unui stat, dar nu si de distrugerea altora, de empatie, dar nu si egala, ci partizana.

  Nu cred sa existe o inexactitate sau o distorsionare mai mare ca afirmatia privind o asa-zisa “noua ofensiva antisemita din Europa”. Daca se vrea o strategie de contracarare a criticii politice, dreptul la libera exprimare nu o va face castigatoare, asa cum nu o va face in orice parte a lumii, desi cand vine vorba de Est, totul devine permis si nelimitat, in materie de critica. Exagerati, fara indoiala, si cand sustineti teza unei “patologii milenare”. Daca ar fi fost asa, ar fi existat si un profil si niste cauze, corectabile, presupun, ca in orice patologie. Nu pricep nici de ce ii plangeti de mila lui Rudolf Slansky, un stalinist fanatic, dupa cum il caracterizati, un ticalos a fost ucis de alti ticalosi, cum se intampla in reglarile de conturi intre bande, trist cu adevarat e ca au fost si “victime colaterale”, cum a sunat o expresie cinica din timpul unor invazii militare (cum a fost cea din Iugoslavia, de pilda). Aveti ce aveti cu Rusia, de o vedeti toata in negru, si tarismul, si sovietismul, si postcomunismul, e treaba d-stra, dar nu ne echipati neuro-lingvistic cu antipatiile personale, mai ales cand este vorba de un mare vecin, de care nu poti face abstractie sau, mai rau, cu care sa te iei in coarne. Nu cred sa fi uitat vorba de acasa, spune-mi cum te ai cu vecinii ca sa-ti spun cine esti.

  Vorbiti de resentimentarism fata de evrei, eu cred ca este o autocombustie ideatica, un mit sau, daca tot vreti sa-l cultivati, in niciun caz nu este fata de poporul evreu, ci fata de unii politicieni din unele timpuri, fata de o anumita politica, ceea ce este cu totul altceva. Si, apoi, daca evreul Marx a acreditat aceasta viziune fata de evrei, cine este de vina? In niciun caz evreul nu poate fi demonizat ca simbol al burgheziei, avute, egoiste, mercantiliste, cinice, fara suflet, pentru ca nu toti evreii sunt burghezi, nici pe departe, sunt destui, marea masa, care-si castiga din greu si cinstit existenta. Rosa si Lev nu au fost muncitori, ci intelectuali, deci nu ar fi trebuit sa se simta vizati de catre Marx, desi cand acesta a spus ca muncitorii nu au patrie a facut un serviciu colosal capitalismului, prin incurajarea circulatiei libere si ieftine a muncii. Pe cine a servit cu adevarat Marx? Probabil ca socialistii europeni au aflat raspunsul, de l-au dat la o parte din fruntea ideologiei lor. Pe de alta parte, nu ar trebui mistificat “antisemitismul” stangii, ar fi o insulta la adresa memoriei, stanga i-a salvat pe evrei de la exterminare, nu Stalin a vrut o lume fara evrei, ci Hitler, nerecunoasterea acestui fapt nu mai tine de adevarul istoric, ci de obiectivele geopolitice ale prezentului. Dar aceasta atitudine mai arata ceva, nerecunostinta, care ce-i drept este o floare rara, fata de un fost aliat, iar nerecunostinta genereaza neincredere.

  http://www.contributors.ro/politica-doctrine/in-memoriam-robert-wistrich-1945-2015-stanga-evreii-si-antisemitismul/

  Apreciază

 24. @nastase mai 20, 2015 , la 7: 40 pm

  Poate că așa ar fi normal, să privim numai către viitor, fără resentimente, lăsând lucrurile să se așeze de la sine … Aș putea să fac asta , dacă nu aș avea în minte seara de 20 iunie 2012.

  Numai că seara de 20 iunie 2012 nu poate fi ștearsă nici din calendar, nici din biografia dumneavoastră, nici din memoria mea … Din această pricină, cred că nu se poate sta pe un scăunel cu trei picioare, dacă el a fost proiectat cu patru picioare. Și nu se poate alerga la maraton cu o pietricică în pantof. Și nu pot să beau din paharul cu apă în care unduiește un vierme.Și nu pot trece prin gerul iernii acceptând spărtura din geamul dormitorului, ca pe-o fatalitate.

  Cred că am avut totdeauna o hipersensibilitate la dizarmonie.

  Doamna Irina Jianu, într-un interviu dintre două arestări, cu o mare blândețe spunea despre acea seară: ”Am vorbit cu domnul Adrian Năstase după sentință . Era liniștit …Dar trebuia să-mi dau seama că o să facă ceva… mi-a zis că-i pare rău pentru mine … ”.

  Sigur că trecutul nu se poate modifica; viitorul, în schimb, este capabil să construiască, simetric și legitim, pentru dumneavoastră, o reparație. Numai că acest tip de viitor nu are nici o legătură cu acel ”încerc să privesc doar înainte ” . Altfel n-ați zăbovi pe malul fluviului de pe National Geographic, așteptând…

  Apreciază

 25. Am citit azi doua stiri, care puse cap la cap dau senzatia ca traim in „Lumea lui Ba”, nu doar in tara lui.

  Prima stire, pe faimoasa agentie a „celui cu plete”, Mediafax. Stirea, periata as spune, face o legatura intre faptul ca azi un nene de la Administratia si apoi altul de la Ambasada SUA au afirmat ca sunt romani indezirabili in SUA. Mediafax abia a asteptat sa faca un colaj cu ocazia asta, si sa citeze din cazul domnului Nastase, din 2012.

  Cealalta stire, este despre amenda colosala de 5,7 miliarde de dolari pe care cele mai mari banci SUA (JP Morgan, Citigroup etc), si Banca Regala a Scotiei trebuie sa o plateasca pentru ca au manipulat cursul de schimb. Asa, sa vada cit de libera mai este piatza…M-am gindit apoi: la mega-bancherii astia corupti, care fura cu muntele, nu le retrage SUA viza de sedere? Americani fiind, nu pot, dar ridicolul e perfect. Proportiile sunt evident stridente. Ca si multe alte lucruri ciudate care ni se intimpla in capitalismul multilateral democratic, care apara drepturile omului…de la butoane.

  Apreciază

 26. De manelistul asta ati auzit ? Este un tiganus din Pitesti , Robert ” Copilul de cositor ” . Manelist , dansator , jurnalist 🙂 si agent secret .

  ccc

  Apreciază

 27. Germanii din Regiunea Sudeţilor au fost precedaţi acolo de români. Ucişi în marele genocid al Valahilor (a fost un adevărat holocaust) din Europa Centrală. Am fost absolut siderat să citesc în volumul colectiv “Whose Love of Which Country? Towards an Intellectual History of Patriotic Discourses in the Early Modern Period”, patronat de Universitatea Central Europeană din Budapesta, vezi http://www.ceu.hu/events/2006-05-20/whose-love-of-which-country-towards-an-intellectual-history-of-patriotic-discourse , un capitol scris de cercetătorul Gábor Almási de la Institutul Habsburg din Budapesta şi intitulat “Problema valahă în secolul XVI”. Reacţia unui om din Vest ar fi : “Băi, (Boy!), ce altruişti sunt ungurii faţă de valahi!”. Eu sînt mai bănuitor. Cum ? Exista oare o “Problemă valahă” în secolul XVI? Şi care a fost soluţia la problemă valahă ? Ea a venit în prima jumătate din secolul XVII. Sub forma etnocidului valahilor din “războiul de 30 de ani”, precum şi a Păcii din Westphalia care a lichidat complet Legea străbună a Valahilor (Lex Antiqua Valachorum). Prin titlul acelui articol scris acum, cercetătorul maghiar Gábor Almási de la Institutul Habsburg din Budapesta se străduia să justifice, subtil, cele două crime abominabile împotriva umanităţii. Genocidul românilor din Regiunea Sudeţilor ar constitui capitol separat. El n-a fost antamat încă de cercetătorii români. Istoricul Diaconescu Gheorghe Marius, cu studii postuniversitare la Universitatea “Eötvös Loránd” din Budapesta, şi actualmente profesor la Universitatea Bucureşti, Facultatea de Istorie, tace mâlc în această privinţă.

  Apreciază

 28. Luminita Arhire
  mai 20, 2015 la 6:59 pm

  Ba, parcă îmi amintesc și eu ceva (de Traian I(n)gaș), cred că se spunea că a terminat liceul la seral pe la 24 de ani. Să fi fost o glumă? Mie mi-a plăcut mult activitatea lui în cadrul ministerului! Dumneavoastră nu? Mai țineți minte cum se lupta cu „branconerii”? Oare Funeriu, a dat și el pe la școală ziua, sau tot la seral? Ptiu!!! Ducă-se pe pustii! Nu știi cum se pot întoarce…

  Apreciază

 29. Va spuneam si pe Facebook, dar o fac si aici, ca sa par cat mai interesant. Tara aceasta, ”Tara lui ”ba”, are mai multe regiuni. Astfel, regiunea Bucuresti, cea mai emancipata, este si cea a lui ”Ba, domnule”.

  Apreciază

 30. blogideologic
  Spuneti-ne mai multe despre romanii din Regiunea Sudetilor…cam cati au fost, ce perioada au locuit pe-acolo, de unde au venit….
  ps
  Maine poate ne spuneti ca un roman a descoperit America ?
  (Z)

  Apreciază

 31. T-Rex
  mai 21, 2015 la 12:02 am

  Eu felicit romanii care sunt indezirabili in America, oricare ar fi ei (cu exceptia traficantilor, talharilor, violatorilor si pedofililor).
  Inseamna ca acesti romani gandesc cu mintea lor. Am impresia ca hackerii de valoare nu sunt printre cei cu interdictie, daca accepta sa-si plateasca impozitele in SUA.
  (Z)

  Apreciază

 32. blogi, uneori foarte simpatic (cu voie, sau fara voie) scrie (adresandu-i-se lui George Ban):
  ,, Şi doar vorbeam clar: „punct de ancoră pentru navigaţia noastră ghidată de repere”.”

  Iata inca o dovada ca dictatura lui basescu a lasat urme si amprente in toate ungherele societatii romanesti.
  (Z)

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.