10 gânduri despre “Unde va avea loc lansarea de carte

  1. Reiau, cu voia gazdei si pe acest fir, deoarece cred ca este o tema importanta, aceasta fiind:
    Cine promoveaza cel mai bine, in acest moment si in perspectiva viitorelor alegeri, interesele partidului ?

    Adrian B.
    In ce conditii ar trebui, eventual, sa plece Victor Ponta din fruntea partidului ?
    Ce facem daca colegii din partid ai domnului Ponta il vor sustine in continuare, in unanimitate ? In statutul PSD, din cate stiu, nu exista prevazut un drept de veto acordat preferential domnilor Adrian B., Ghita Bizonu’ si Papasha care sa infirme decizia celorlalti lideri/reprezentanti ai partidului. (Z)
    Pana la urma, aveti posibilitatea sustinerii domnului Mircea Geoana in demersul domniei sale de a da o sansa stangii autentice. Iar domnul Geoana are nevoie ca de aer de ,,noi” cadre de nadejde , recte, ,,tineri” (cel putin in spirit si cuget).
    (Z)
    Sau, de ce nu, sa mizati pe Traian Basescu, un politician de viitor, avand in vedere ca presa nu se poate dispensa de domnia lui. Basescu este necesar mediei, ca aerul de respirat. (Z)
    PS
    Si eu am propus-o pe doamna Corina Cretu (un om exceptional) in calitatea de presedinte al PSD, iar Ponta sa ramana premier (imediat dupa alegerile prezidentiale – ca varianta alternativa la retragerea completa a PSD de la guvernare).
    De fapt, Victor Viorel si-a dorit de la bun inceput sa ramana doar cu atributiunea de premier, conform angajamentelor luate in calitate de co-presedinte al USL, iar Victor a ramas consecvent pana in ultimul moment. Candidatul domnului Ponta la prezidentiale a fost in permanenta Crin Antonescu (chiar si un timp inertial dupa parasirea USL de catre liberali), dar PSD a decis altfel, constatand ca nu poate fi urnit din loc un ,,mort” politic (Antonescu Crin n.r.) si totodata cedand presiunii liderilor locali care isi doreau toata puterea in Romania si nu ar fi agreat un candidat precum Calin Popescu Tariceanu.
    Apropo de Adrian Severin si Ecaterina Andronescu….sa fim seriosi domnule Adrian B. Nu comentez gradul lor de competenta (relevat cu brio in activitatile publice si profesionale desfasurate de-a lungul timpul) dar sunteti in eroare si intr-o zona de intensa naivitate daca ignorati ,,parametrul” DNA. Ne place sau nu, puterea, in Romania, nu apartine politicienilor in acest moment, ci, ambasadelor. Iar ambasadele, care reprezinta interesele marelui capital eminamente de dreapta, nu vor, pe moment, o stanga puternica in Romania, oricat de competenta ar fi ea. Pana la urma, cetatenii Romaniei au capacitatea si legitimitatea de a decide. Dar, din pacate, romanii sunt dezbinati, timorati si …turmentati (in sens politico-caragialesc).
    Ati vazut pe cineva iesind in strada pentru a apara votul celor 7,4 milioane de romani, mai ales acum, in contextul in care acest vot a primit un blam din partea judecatorilor (fosti procurori) care l-au condamnat in mod abuziv pe Liviu Dragnea ? Era perfect previzibil, dar asta este o alta problema, care nu face obiectul acestui comentariu.
    Nu, stimate coleg..oamenii sustin DNA si vor sange pe pereti si catuse, exact ca in timpul Revolutiei franceze. Cetatenii Romaniei anului de gratie 2015, nu numai ca nu dezaproba abuzurile procurorilor, ba chiar le incurajeaza, pe fondul disputelor insurmontabile care au fragilizat Parlamentul Romaniei.
    Asta e democratia, chiar daca nu ne place intodeauna. Practic, DNA este partidul politic cu cea mai mare sustinere.
    In acest context tulbure si ostil stangii, singurul lider care poate pastra un echilibru in partid si o sansa pentru PSD la viitoarele alegeri, este Victor Ponta-in principal in calitatea sa actuala de prim ministru, mai ales ca economia chiar a inregistrat un plus semnificativ, mult peste media Uniunii Europene.
    Nu este de neglijat, dupa parerea mea, iar a ignora realitatea in fundamentele ei, este o mare dovada de inconstienta, sau, poate, de reavointa, din partea unora ca d-ta.
    De asemeni, trebuie luat in calcul ca singurul care a ramas consecvent fata de votantii de la Referendum, recte, alegatorii din toamna lui 2012, a ramas Victor Ponta (caruia i se alatura cu devotament principial Calin Popescu Tariceanu si alti cativa liberali autentici).
    Cel care a tradat increderea alegatorilor, inclusiv familia politica, pentru interese obscure – straine de interesul national, nu a fost, oricum, PSD.
    Sincer, nu va inteleg, pentru ca tot ce propuneti voi, nu ajuta nici partidul si nici stanga romaneasca. Dimpotriva, le ingroapa. Daca asta vreti, macar recunoasteti public, sa nu ne mai pierdem timpul acordandu-va o atentie disproportionata. Sunteti intr-o formidabila eroare de perceptie, sau…nici nu vreau sa ma gandesc, putand fi subiectiv in climatul zvonisticii referitoare la ,,acoperiti”. (Z)

  2. Mda.
    Nu ma prea priceo la bani, am dificultati cand incep sa numar prea multi (pe la 2000 transpir, la 3000 ma balbai la 3500 tremur)samd.. insa se pare ca ma avut dreptate ince proveste nefericita ideaa a impozitarii „bacsisului” – de multe ori resturi de 20-30 bani .. sau chiar bacssi bacsis da greu cu taximetristii si aia care iti aduc ceva la usa .. A da.. ala de la cheneri inclus in nota de plata – la noi se cheama „remiza”!!! Si un unele cestii nu este voluntara ci a niabi de oficiala , adica afisata „:remiza atat”

    Bun .. deci a fost retrasa propunerea. Fiindca este greu de aplicat, ca modlaitatea nu a fost gandita prea bine si ca ar fi noste cestii mai bune de fugarit…. cam ce ziceam…
    Ina ptr numele lu Al de Sus de ce trebuie sa i se dea satiosfactie aluia de jos?!

  3. În lumea atâta de vastă este dificil a găsi un punct de ancoră pentru navigaţia noastră ghidată de repere. (Privirea aceasta este realitate, sau timiditate ?).

  4. @ zev

    Acum serios , chiar il putem compara pe Ponta cu cei pe care i-am enumerat din PSD ? Cu Alexandru Athanasiu , cu Adrian Severin , cu Corina Cretu , cu Ecaterina Andronescu , etc.

  5. Unii de pe-aici propun șefi de partide, miniștri, prim-miniștri, fără să se întrebe dacă cei pe care-i propun VOR să fie șefi de partide, miniștri, prim-miniștri…
    Apoi, să zicem că aceștia ar vrea! pasul doi ar fi votul membrilor partidului. Sunt obligați aceștia din urmă să voteze cum vor unii de pe-aici?

    Părerea mea e că Ponta e un bun prim-ministru și șef de partid. Îmi place guvernarea și văd progrese în economie și în alte domenii.
    Dacă guvernanții ar avea și cu cine să lucreze (mă refer la electorat), ar fi mai bine. Din păcate, NUMAI LIDERII nu pot face minuni. Liderii olandezi n-ar avea rezultatele pe care le au dacă n-ar lucra cu olandezi.

    Există o glumă arhi-cunoscută, cu un foarte mare temei: România e o țară foarte frumoasă. Păcat că e locuită.

  6. @ Ghiţă Bizonu’,

    Mda.
    Nu ma prea priceo la bani, am dificultati cand incep sa numar prea multi (pe la 2000 transpir, la 3000 ma balbai la 3500 tremur)samd.. insa se pare ca ma avut dreptate ince proveste nefericita ideaa a impozitarii „bacsisului” – de multe ori resturi de 20-30 bani .. sau chiar bacssi bacsis da greu cu taximetristii si aia care iti aduc ceva la usa …

    Mă gândesc că asemeni mie, şi alţii au înţeles ce-ai reuşit să produci, ca un bătrân „programator” ce te pretinzi a fi. Că nu te pricepi la bani nu-i o crimă, da’ oricum, tot defect se cheamă. Chestia cu impozitarea bacşişului se va face, fii liniştit, dar nu acum, că s-au găsit destui care s-au scandalizat. Văd că eşti chiar atât de „naiv” că vorbeşti de 20-30 de bani la bacşiş, e clar că baţi câmpii fără nici urmă de graţie, se lasă bacşiş şi 100 de lei, depinde cum te cheamă şi unde te afli. Meschinătatea ta se explică prin veniturile cu care te lauzi, dar pentru care trebuie să mulţumeşti guvernanţilor, că doar tu declari că pe la 2000 de lei transpiri, la 3000 te bâlbâi, iar la 3500 tremuri, toate reacţii periculoase pentru sănătatea ta. Aşa că a fost normal, în scop curativ şi pentru a nu te stresa cu transpiraţii şi altele asemenea, s-a constatat că 700 lei pe lună te feresc de pericolul unui infarct. Recidiva e mai grea, aşa că mulţumeşte-le. 😯

  7. @ Cris
    Locuită de rumâni. Sînt şi eu unul din ei. Nu prea văd ce ar fi de glumit aici. Cei care glumesc, nu înţeleg de fapt România şi pe rumâni. Noi nu sîntem palestinieni fragili !

Lasă un răspuns