Cu Sean Connery

 

EPSON DSC picture
EPSON DSC picture

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EPSON DSC picture
EPSON DSC picture

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Am regasit, intre fotografiile mele, o imagine cu Sean Connery. O poza facuta in urma cu mai multi ani, undeva, in lume. Sean Connery este unul din actorii mei preferati. S-a nascut in 1930, deci cu 20 de ani inaintea mea. A realizat filme minunate. De aceea, m-am bucurat sa-l cunosc. Ieri, m-am amuzat sa-l inlocuiesc, in fotografia originala, pe cel care eram cu cel care sunt acum!

30 de gânduri despre “Cu Sean Connery

  1. Acum aratati mult mai bine..chiar va vad intr-un rol de film. Pe langa dvs, Sean Connery pare un umil pensionar de la M I 6. (Z)

  2. serbanfl
    Inteleg ca in afara de seriozitate victoriana cu duritatea si rigiditatea granitului mortuar , altceva, nu exista in viata domniei tale si, prin urmare, chiar daca asta va amplifica cutele verticale de pe fruntea (presupus inalta a ) dvs, revin, incercand sa fiu la fel de serios, la atitudinea rezervata pe care ati etalat-o referitoare la ,,corectitudinea politica” a gazdei noastre, atitudine pe care o argumentati printr-un citat eminamente incorect dpdv moral (abia in plan secundar, politic) si de-a dreptul misogin: .

    ,, În legătură cu nimicnicia celor pentru care nu-i cazul tratării principiale și în contextul „cazului” Nicolae Breban, țin să citez câteva rânduri din „Bunavestire” :
    „ Legile nu pot instaura, de pe un an pe altul, o egalitate între oameni pe care natura o dezice mereu … spuse Tavi, cu politețea sa neobosită. Natura e aristrocratică, ea dă, în cel mai înalt grad, dovada unei părtiniri, a unui partizanat aproape ridicol, cred eu … unora, pe unii, îi încarcă de calități și altora, multora, le dă câte una, câte un sfert, o zecime, o calitate de mâna a doua, a treia … unii sunt plăcuți la înfățișare, inteligenți, dotați cu forță de muncă … au noroc … alții sunt încărcați cu tot felul de vicii, sau au vreo infirmitate din naștere … nu totdeauna defectele fizice sunt compensate, cum credeau romanticii … nu totdeauna o femee urâtă e și sensibilă … sau virtuoasă! …”

    COMENTEZ:

    1. Stimate coleg, daca admitem, asa cum crede Nicolae Breban, ca oamenii sunt simple animale create de Natura, in mod aleator – cu imperfectiuni accidentale si insurnontabile, inseamna ca ar trebui sa functioneze legea selectiei naturale: adica, cei slabi si bicisnici, sa fie eliminati, chiar prin metode distructive, in interesul speciei; daca se poate, chiar din fasha.
    2. Nu intotdeauna a cita din altcineva ne apropie de adevar. Inteleg ca d-nul Nicolae Breban a avut o problema (sau mai multe) cu femeile, la fel si dvs (probabil), din moment ce ati retinut fragmentul cu pretentie de axioma referitor la femei. De aici inteleg ca si Nicolae Breban este la fel de..barbat ca si dvs. Sau viceversa. Eu citesc in proportie aproximativ egala productii literare create de autori-reprezentanti ai ambelor sexe. Ba chiar cred ca inteleg mai bine perspectiva corecta asupra lumii, reflectata in scrierile unei romanciere.
    Daca ar fi sa ma iau dupa dvs si distinsul scriitor Nicolae Breban, ar trebui sa parafrazez:
    ,,Intodeauna un barbat urat este si sensibil…si virtuos !”
    Personal am mari rezerve ca aceasta propozitie logica este si una adevarata.
    (Z)
    Daca va doriti ca scrierile dvs sa nu fie citite, aveti posibilitatea expedierii lor prin e-mail. Pana atunci le voi citi cu interes, deoarece, in anumite zone esentiale conexate cu politichia romaneasca, parerile dvs coincid cu ale mele.

  3. N-as spune ca e vreo deosebire, barba e doar un detaliu de look (care adauga prestanta, zic eu), in niciun caz de varsta. Sunteti inca tanar pentru marea politica, D-le AN, sper sa nu va construiti strategii de evitare, Nadirul e inca departe, nici macar nu ati atins zenitul.

  4. Va sta mai bine in versiunea fara Photoshop .

    Sean Connery este si unul din actorii mei preferati . Si cel mai bun James Bond de pana acum . Un actor fabulos .

    Am avut si eu ocazia sa întâlnesc din intamplare ” face to face ” doi actori mari : Gérard Dépardieu si Harvey Keitel . Se intampla prin 2003 , intr-un hotel din Toronto . Filmau impreuna o coproductie ( Crime Spree ) .
    Doi oameni obisnuiti , as spune chiar low profile .

  5. Cand copii sunt dusmanii Americii: Condamnarea la moarte a lui Djokhar Tsarnaev

    Djokhar Tsarnaev (21 de ani), autorul atentatelor din 2013 de la Boston (nord-estul SUA), a fost condamnat, vineri, la pedeapsa cu moartea de către un juriu popular, după 14 ore de deliberări. Condamnarea la moarte este ”o pedeapsă adecvată” pentru Djokhar Tsarnaev, a estimat, in aceeasi zi, ministrul american al justiției, Loretta Lynch.

    COMENTARIU:
    Dosarul Tsarnaev a suscitat cele mai contradictorii interpretari, dintre care nu a lipsit cea potrivit careia ar fi fost o contrafacere CIA. In mediul politic american ideile manipulative ale gramaticii generative a lui Noam Chomsky au o larga circulatie. Prin evenimente create, spune manualul in cauza, poporul trebuie in permanenta sa aiba atentia abatuta si sa traiasca in admiratie fata de guvern.

    Daca Djokhar s-ar fi reintors in societate, dupa efectuarea unei pedepse privative de libertate de 20-25 de ani, cand ar fi fost deci inca tanar la patruzeci si ceva de ani, ar fi fost o sansa de elucidare din propria sursa, care nu ar mai fi fost controlata de catre guvernul american. Moartea care i-a fost sorocita de catre justitia federala va face insa sa fie cunoascuta doar versiunea oficiala, ca si in cazul uciderii lui Osama bin Laden.

    Privind procesul si sentinta sunt cateva chestiuni sensibile si neuzuale care arata ca nu se doreste ca Djokhar sa mai iasa viu din masinaria justitiei americane. Pronuntarea despre sentinta a Lorettei Lynch, proaspat ministru al justitiei, a fost in mod evident excesiva, de pe pozitii de acuzare, de procuror, nu de ministru al justitiei. Voluntarismul lui Lynch a fost vizibil inca din momentul investirii, cand a declarat, covarsita de demnitatea care i-a fost acordata, ca accederea ei in functia de ministru al justitiei arata ca „orice este posibil”. O asemenea declaratie a rostit, la vremea sa, si dictatorul Nicolae Ceausescu. Aducerea lui Lynch de catre Obama in fruntea justitiei a fost urmata la scur timp de eforturi procuroristice de scoatere a infractiunilor cu autori de culoare din statistica infractiunilor din SUA. Fara indoiala ca o astfel de statistica cuprinde atat infractiune neagra cat si infractiune alba, insa cand prima este detasata si vanturata opiniei publice nu poate fi calificata decat ca un act cu scopuri politice. Ce a urmat s-a vazut, probabil deocamdata inca in mic, politisti care au fost impuscati in plina zi, in strada. Intamplator sau nu, politistii erau albi.

    Apararea a fost dezechilibrata in raport cu acuzarea, liniile de despartire dintre acestea fiind chiar indistincte in privinta respingerii oricarei posibilitati de reeducare si indreptare a acuzatului Djokhar Tsarnaev. In acest caz, as folosi din nou exemplul penibil al procesului lui Ceausescu, cand aparatorii s-au transformat in acuzatori. Este un fapt acceptat in lumea dreptului ca o pedeapsa penala nu trebuie sa duca in mod absolut la distrugerea fizica sau sociala a individului, mai ales daca este tanar, ci trebuie sa duca la constientizarea greselii si la posibilitatea de recuperare educativa sau sociala. In fond, Djokhar era aproape un copil, avea 19 ani, cand fratele sau a comis atentatul, la care a fost complice, discernamantul lui era inca departe de a fi fost cristalizat. Excesiva, ca o predeteminare sau o fortare a pedepsei cu moartea, a fost si acuzarea supravietuitorului Tarnaev de „folosirea unei arme de distrugere in masa”, o denaturare juridica a sensului militar al expresiei.

    Hazardul, parca pentru a pune in oglinda discrepanta de atitudini ale politicii si justitiei americane, a facut ca sambata fostul presedinte egiptean Mohamed Morsi, emanat de catre confreria Fratia Musulmana, sa fie condamnat la moarte pentru violențele comise în timpul revoltei din 2011, din timpul mandatului sau de un an. Reactia SUA, anuntata prompt, duminica, de catre un oficial al Departamentului de Stat, a fost de “profunda ingrijorare” fata de condamnarea la moarte a presedintelui islamist. Doua condamnari la moarte, Tarnaev si Morsi, o singura cauza, islamismul, un dublu standard, politico-juridic.

    http://www.agerpres.ro/externe/2015/05/15/ministrul-american-al-justitiei-condamnarea-la-moarte-o-pedeapsa-adecvata-pentru-tsarnaev-23-42-32

    http://www.mediafax.ro/externe/cronologie-doi-ani-de-proceduri-judiciare-in-cazul-atentatului-de-la-maratonul-din-boston-14275424

    http://www.dw.de/atentatele-de-la-boston-un-verdict-nea%C5%9Fteptat/a-18453820

    http://www.agerpres.ro/externe/2015/05/17/sua-profund-ingrijorate-de-decizia-condamnarii-la-moarte-a-lui-mohamed-morsi-09-30-24

  6. Nu e bine d-ul Ponta ! Nu e bine …

    Eu nu stiu ce sa zic , dar daca retrage d-ul Ponta legea bacsisului , or sa se supere cativa domni de pe acest blog ( centru , zev , George ban , serbanfl ) . Cat laudau dansii legea asta … 🙂

    Oricum , mai poate incerca si Legea ciubucului , Legea peschesului , Legea ploconului , impozitarea fiselor din carucioarele de la supermarket , etc.

    Eu chiar ma intreb daca d-ul Ponta mai are timp sa se ocupe si de lucruri serioase daca-si ocupa majoritatea timpului numai cu kkturi din astea …

    http://www.dcnews.ro/victor-ponta-despre-bac-i-merge-prost-fac-un-pas-inapoi_475627.html

    P.S. Când d-ul Ponta ne-a bagat pe gat petarda asta de Cod Fiscal ( dimpreuna cu papagalul ala de Darius Valcov ) ne spunea ca e primul Cod Fiscal care a fost facut in baza unor analize de impact , bla , bla , bla …

    Se vede acum ce ” analize de impact ” au facut ” expertii ” de la MFP .

    Cred ca analizele de impact la care se referea d-ul Ponta erau de genul : Hai sa le mai bagam la fraieri niste impozite si taxe . Daca le inghit bine , daca nu le retragem …

    Cred ca d-ul Ponta si-a atins limita de incompetenta . E la fel de penibil ca si Basescu , Boc si MRU .

  7. O mostra de gandire a procurorului baschetbalist Victor Ponta

    ” dacă am obţinut un miliard şi jumătate de euro în plus încasări la buget în primele luni, nici nu vreau să mă gândesc câtă evaziune fiscală este dacă cu un pic de sperietură am scos un miliard şi jumătate de euro în primul trimestru ”

    O mostra de gandire a procuroarei baschetbaliste Kruduta Colvesi

    http://www.agerpres.ro/justitie/2015/05/17/kovesi-cred-ca-anchetele-au-produs-o-panica-in-randul-clasei-politice-acesta-e-motivul-de-incercare-a-limitarii-atributiilor-procurorilor-10-49-23

    Militienii aia de pe vremea lui Piticu erau kkat pe langa astia doi ” baschetbalisti „

  8. Nene,nu te lua dupa barfe.In poza 2 esti super cool!In rest ,sa auzim de bine.Si eu am renuntat la barbieritul zilnic.O chestie inventata de Gillette ,asa am citit pe wikipedia.

  9. Am mai discutat pe blog deosebirea dintre filosofia continentală şi filosofia analitică https://blogideologic.wordpress.com/2013/09/07/filosofia-continentala-si-filosofia-analitica/ Porneam atunci de la un comentariu scris de Alexandru Odobescu (1834 – 1895) în “Pseudokynegheticos”. Găsesc acum în NYT http://opinionator.blogs.nytimes.com/2015/03/30/heideggers-philosophy-why-our-presence-matters/ alt comentariu, care marchează şi mai bine distincţia:felul cum vede un savant cognitiv (Ideologul primar era savantul cognitiv clasic de la începutul secolului XIX, la noi putem exemplifica numindu-i pe Ioan Eliade Rădulescu şi Petrache Poenaru) un pom înflorit, comparativ cu viziunea posedată de Martin Heidegger (reprezentant al filosofiei continentale). Chiar titlul articolului – “Being There: Heidegger on Why Our Presence Matters”- rezumă ce se aduce în plus faţă de filosofia analitică. Primele două cuvinte marchează celebrul concept Dasein (“a fi acolo”) care se referă la fiinţa conştientă că se confruntă cu propria persoană, cu viaţa finită, cu paradoxul de a trăi în relaţie cu alţi oameni deşi în esenţă trăieşti singur.

  10. Medoc / Mai ţineţi minte ce scria I.L. Caragiale? ‘Pentru telegrame am aranjat un dicţionar cu cheie : ‘ Medoc – Plevna, fini – luat ; Votca – Ruşii ; Tzuica – Românii’. Imediat ce s-a primit mesajul telegrafic ‘Medoc fini, Votca, tzuica dedans’, vânzătorii ziarului au ieşit pe străzi cu o ediţie specială : ”Naţiunea Română’ cu căderea Plevnei !’. Ultimele noutăţi despre Medoc sunt acelea că partidul extremist francez Frontul Naţional “se înrădăcinează în Medoc.” http://www.lemonde.fr/m-actu/article/2015/05/15/le-fn-s-enracine-dans-le-medoc_4631763_4497186.html

  11. Ce-ar fi dacă?…

    Ce-ar fi dacă PSD ar ieși pentru 4 ani din politică? Mai clar, dacă nu ar participa la următoarele alegeri… Eu așa aș face.

  12. Felicitari, desi exista inca oameni in Romania care ar fi onorati sa se fotografieze cu Adrian Nastase.
    Privesc ochii celor doi Nastase si citesc acolo doua viitoruri pentru Romania: unul care ar fi putut fi si altul care este. Oricum. politica romaneasc a demonstrat indoiala (ah ce formulare!) ca Sean Conery ar fi cel mai bun actor din lume.

  13. Blogi

    ref la bustu lu Putin imperator …
    Nu este chiar un unicat in imageria imperiala rusa. Caci la Odesa in capul scarilor exista o statuie a primului guvernator al orasului – ducele de Richelieu in toga : http://thumbs.dreamstime.com/z/duke-de-richelieu-odessa-statue-33459492.jpg
    La Sankt Petersburg in piata Ermitajului este o coloana -re plica a columnei lui Traian.. Tot in zona aia e mai observa niste spolii romane. In Ermitaj este expus altarul-sacriofac al lui Alexandru nevski (cfonfectinat la ordinu Ecaterinei – 1400 kg argint) cu 2 spolii specific romane. In fata cladirii Bursei sunt 2 columne rostrale
    Asa ca bustul ala este doar o afirmare a pupincurismului (jopalizai in rusa) si in acelasi timp o afirmatie a faptului ca Valdimir cel Sobru este perceput ca restaurator al spirtului imperial rus … Putin in line descenenta a lui Petru Velicul, a Ecaterinei balsaia … mde numa imbercilii credeau ca Eltin este altceva decat o „ratacire” prin sticla de votca (a nu! Stilca de votca au servit-o si latii insa pe aia votca i-a ajuta s atina dreaota calea ruseasca si imperiala mostenita de la mongilo : PANA LA ULTIMA MARE!!!!)

  14. Sa fi tu samatoasa Fragmentarium!!!!!
    Cestia este veche.. veche. Si ian anii 90 au fots tinwri condamnati la moarte.. si executati. Mai „bine” aia din anii 90 erau minori (16-17 ani) la data comiteri faptelor Unu mai era si cam retardat ..

  15. Ia de aici Fragmentzel :

    Mineurs exécutés aux Etats-Unis depuis 1976

    Charles Rumbaugh exécuté le 11 septembre 1985 au Texas. 17 ans au moment du crime, 28 au moment de l’exécution.

    J. Terry Roach exécuté le 10 janvier 1986 en Caroline du Sud. 17 ans au moment du crime, 25 au moment de l’exécution.

    Jay Pinkerton exécuté le 15 mai 1986 au Texas. 17 ans au moment du crime, 24 au moment de l’exécution.

    Dalton Préjean exécuté le 18 mai 1990 en Louisiane. 17 ans au moment du crime, 30 au moment de l’exécution.

    Johnny Garrett exécuté le février 1992 au Texas. 17 ans au moment du crime, 28 au moment de l’exécution.

    Curtis Harris exécuté le 1er septembre 1993 au Texas. 17 ans au moment du crime, 31 au moment de l’exécution.

    Frederick Lashley exécuté le 28 juillet 1993 au Montana. 17 ans au moment du crime, 29 au moment de l’exécution.

    Ruben Cantu exécuté le 124 août 1993 au Texas. 17 ans au moment du crime, 26 au moment de l’exécution.

    Chris Burger exécuté le 7 décembre 1993 en Géorgie. 17 ans au moment du crime, 33 au moment de l’exécution.

    Joseph Cannon exécuté le 22 avril 1998 au Texas. 17 ans au moment du crime, 38 au moment de l’exécution.

    Robert A. Carter exécuté le 18 mai 1998 au Texas. 17 ans au moment du crime, 34 au moment de l’exécution.

    Dwayne A. Wright exécuté le 14 octobre 1998 en Virginie. 17 ans au moment du crime, 26 au moment de l’exécution.

    Sean Sellers exécuté le 4 février 1999 en Oklahoma. 16 ans (GRAS) au moment du crime, 29 au moment de l’exécution.

    Douglas Thomas exécuté le 10 janvier 2000 en Virginie. 17 ans au moment du crime, 26 au moment de l’exécution.

    Steve Roach exécuté le 13 janvier 2000 en Virginie. 17 ans au moment du crime, 23 au moment de l’exécution.

    Glen McGinnis exécuté le 25 janvier 2000 au Texas. 17 ans au moment du crime, 26 au moment de l’exécution.

    Gary Graham exécuté le 23 juin 2000 au Texas. 17 ans au moment du crime, 36 au moment de l’exécution.

    Napoleon Beazley exécuté le 28 mai 2002 au Texas. 17 ans au moment du crime, 26 au moment de l’exécution.

    Sa nu mai zic de cazul George Stinney .. executa la 14 ani .. in anul Domnului 1944 nu 1494!!!

  16. De ce am eu impresia că seniorul Corneliu Coposu a încălcat principii economice de bază ale creştin-democraţiei atunci când predica intransingent : RESTITUTIO IN INTEGRUM !?

  17. Draian B

    Daca ma ataci nominal, cu lucruri neadevarate, cer drept la replica:
    Daca ai munci mai mult si mai bine, nu te-ar mai deranja taxele catre stat. La intins mana, oricine e priceput…

  18. @ FP, eu i-as fi condamnat intr-un singur minut, fara deliberari! Ai ucis, esti ucis! Fara chestia asta ne paste debandada globala!
    Ai chef sa te joci cu bombele, pune-i ma-tii si lui tac-tu sub pat, nu altora!

    Ah, ca ai tu alte conceptii, alte standarde, alte asteptari si alte frustrari, unu’, pai cine nu le are, si doi, invata sa traiesti cu ele caci oricum nici nu le poti rezolva si nici uita… tine de exercitiul vietii de adult normal la cap, exista o igiena a mintii!

    @ Georgica, cand propui forurilor conducatoare ale PSD minunea asta? Uite, daca ai curajul s-o faci meriti tu premieratul galactic si presedentia planetara… Gandeste-te pe cati i-ai face sa planga… si pe cati sa rada…

  19. @ George Ban:

    Cum ar fi ca partidele care nu ne plac să dispară și să rămână doar partidul care ne place? sau să nu rămână niciunul, pentru că nu ne place niciunul?
    Nu e un fiction. Putem privi înapoi în istorie și vom vedea ce s-a întâmplat când au dispărut partide care nu le plăceau unora, sau când au dispărut toate partidele fiindcă nu le plăceau altora.
    Priviți înapoi, domnule! Eu AȘA aș face (și chiar fac).

Lasă un răspuns