10 gânduri despre “Muzeul hartilor vechi in Noaptea Muzeelor

  1. Anticrestinism sadea: Un graffiti cu simboluri subversive masonice il sfideaza pe Sfantul Gheorghe langa Biserica Sfantul Gheorghe-Nou. Caricaturizarea Sfantului Gheorghe printr-un graffiti cu simboluri masonice, care a aparut pe calcanul unui bloc de langa Biserica Sfantu Gheorghe-Nou, este o dovada materiala ca naratiunile despre masonerie nu sunt povesti. O organizatie care sustine ca este spirituala dar care te pune sa juri pe viata ta ca nu divulgi nimic din ceea ce vei afla despre ea si ca vei indeplini tot ceea ce iti va cere nu este deloc in regula. Viata ta apartine poporului tau, numai lui trebuie sa-i juri credinta, nu unor anonimi care-si zic „Illuminati“ si care te abuzeaza psihic si fizic. Ideile si onomatologia grafittiului ies din demologia zonei. Sunt la fel de scandaloase cum ar fi desenarea unor scene canibale din preistorie in efigia unei tari civilizate contemporane. Obie Platon, Irlo şi Kero … Novus Ordis Muralis … De ce nu de-a dreptul Novus Ordo Seclorum, de pe bancnota de 1 $? Oare ar fi fost posibil ca o asemenea cabala sa apara sau sa fie acceptata in spatiul de proximitate al Zidului Plangerii sau pe cel al unui Templu Masonic? Fireste, intentionalitatea este manifesta, ca in orice plan pregatitor, dar in acest caz este iesita din codul de bunacuviinta, o iesire la fel de becisnica, cred, cum ar fi de pilda agatarea unei semilune pe Casa Alba. De ce Romania nu are un ONG, un Centru de Monitorizare si Combatere a Anticrestinismului din Romania? Observa cineva ca un asemenea centru privind antisemitismul nu exista in Israel, pentru ca acolo este exclus sa apara manifestari de antisemistism, in schimb astfel de centre umplu lumea? Cand la tine acasa, o tara crestina, apar acte de anticrestinism, cum poti califica responsabilitatea societatii civile, a ong-urilor si a autoritatilor locale si centrale pentru apararea identitatii crestine si romanesti?http://www.contributors.ro/cultura/%e2%80%9esfantul-gheorghe%e2%80%9d-sau-despre-diferenta-dintre-demoni-personali-si-balauri-zugraviti/

  2. Dar cu un muzeu al carciumilor , al bordelurilor si al conturilor cu parola din orase – port de renume international cine ne poate ajuta oare ?

    Daca vizitam muzeul hartilor vechi , vom putea gasi marile orase – port si apoi , pas cu pas , sa facem impreuna lucrul bine facut !

  3. Mi se pare că una dintre cele mai misterioase, cele mai de neînţeles întâmplări pentru cetăţenii care vor să devină preşedinţi în România, este campania electorală, activitate pur ocultă menită să-i pună în capul trebii, dar despre desfăşurarea căreia aspiranţii la preşedinţie nu ştiu absolut nimic.

    Se dovedeşte , cu exemple extrase din realitate, că în afară de Adrian Năstase care a reuşit mulţumitor performanţa de a lipi cu o mână afişe cu propriul său chip, atât în Bucureşti cât şi în provincie, simultan cu împărţirea de pixuri, brichete şi pliante, în timp ce cu cealaltă mână închidea capitole de negociere pe la Bruxelles, ceilalţi concurenţi la cea mai înaltă funcţie în stat nu-şi amintesc absolut nimic despre propriile lor campanii în urma cărora unii chiar s-au şi ales pentru o perioadă de 5 ani iar alţii pentru o perioadă de o noapte, până a ieşit Băsescu din sediul din Modrogan şi a spus că i-a ciuruit .

    Să recapitulăm: Băsescu nu ştie nimic pentru că avea un alt sediu de campanie, în Cosmos , unde navele spaţiale ajungeau cu greu pentru a-i transmite evoluţiile febrei prezidenţiale din România.

    Mircea Geoană nu ştie nimic deoarece alţii, nişte omuleţi verzi, cu şapca pe-o ureche, s-au ocupat şi au omis să-i comunice cum se desfăşoară campania.

    Crin Antonescu, deşi nu a fost chiar în campanie pentru prezidenţiale dar a fost pe-aproape, şi era cusut cu un tighel vizibil de umărul lui Liviu Dragnea , zice că el nu ştie să se fi făptuit măscări, dar nici nu-i ia apărarea lui Dragnea, pentru că nu cunoaşte dosarul, lăsând portiţa deschisă spre un „poate că s-a fraudat, dar eu nu am fost informat, ca potenţial beneficiar ”.

    Iohannis Klaus habar n-are să fi presat Frunzăverde pe cineva pentru voturi în campania lui, deoarece el stătea în şlapi pe plajă la Miami, cu şomoioage de vată în urechi, ca să nu-l deruteze zgomotul valurilor şi număra pe degete cam despre câţi paşi poţi să scrii o carte care să devină instantaneu bestseller.

    Aşa cum, nici doamna Udrea n-a ştiut că a intrat în direct în emisiunea lui Turcescu, deoarece era în week-end.

    Iar Gorghiu Alina zice că fiecare să răspundă individual pentru frauda despre care, evident, n-a ştiut nimic, dar, oricum, Ponta-i vinovat .

  4. SCRISOARE CU ATENŢIONĂRI ŞI PROPUNERI (X)

    DOMNULUI KLAUS IOHANNIS – PREŞSEDINTELE ŢĂRII
    DOAMNEI LIVIA STANCIU – PREŞEDINTE AL ICCJ
    DOMNULUI TIBERIU NIŢU – PROCUROR GENERAL
    DOAMNEI LAURA CODRUŢA KŐVESI – DIRECTOR AL DNA
    CĂTRE CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII

    „PENTRU REABILITAREA SISTEMULUI JUDICIAR”

    OPRIŢI-VĂ IMBECILILOR!
    A STRIGAT TRAIAN BĂSESCU

    Sub mandatul prezidenţial Klaus Iohannis, fostul preşedinte Traian Băsescu s-a adresat parlamentarilor în acest mod total suburban şi condamnabil – celor care examinau unele amendamente, care trebuie aduse la codul penal şi la codul de procedură penală – pentru a preveni abuzurile din sistemul judiciar.
    Pentru fostul preşedinte acesta este un mod de a trata Parlamentul – organul reprezentativ suprem al poporului. Scopul este clar: discreditarea aleşilor – pentru continuarea regimului Băsescu II.
    În orice stat de drept – ar fi avut loc o reacţie severă a autorităţilor. Nu este cazul în România, unde statul de drept nu funcţionează adecvat de peste 10 ani.
    Milioanele de cetăţeni – care au dat votul lor celor aleşi în Parlament – cer ca pentru atacul, „cu frumoasele cuvinte băsiste”, să se aplice o sancţiune severă imediat.
    Întrebare: intră în viziunea democratică a domnului Klaus Iohannis acest atac împotriva Parlamentului şi a Constituţiei ţării? Starea de confuzie – cu afirmaţiile că „nu sunt nici împotriva domnului Băsescu, nici cu domnul Băsescu” – nu poate mulţumi societatea civilă. Lipsa de reacţie îl situează alături de domnul Traian Băsescu în atacul împotriva Parlamentului şi a Constituţiei.

    ÎNSPĂIMÂNTAREA FACTORILOR DECIDENŢI
    DIN SISTEMUL JUDICIAR. „CINCI MANDATE”
    Sub mandatul prezidenţial Klaus Iohannis, fostul preşedinte Traian Băsescu a învinuit şi înspăimântat factorii decidenţi din sistemul judiciar – că ar mai dori „încă cinci mandate” – prin obedienţa lor faţă de noul stăpân (cine o fi acela?).
    Înspăimântaţi, aceştia nu au ripostat, nu au adus nicio clarificare. De ce? Cu ce îi are la mână dictatorul, teroristul Băsescu?
    Dacă factorii decidenţi din sistemul judiciar sunt atât de înfricoşaţi, noi, cei din societatea civilă, care considerăm că avem dreptul constituţional să cerem să se examineze şi să se rezolve problemele de fond ale ţării, ale milioanelor de cetăţeni care trăiesc din muncă şi se zbat in sărăcie şi mizerie – trebuie să murim de frică?
    Ce stat de drept este acesta?
    NOTĂ SPECIALĂ Vom comenta într-un material separat acuzaţiile aduse de fostul preşedinte Traian Băsescu – sistemului judiciar pe care l-a creat în decurs de 10 ani, factorilor decidenţi pe care i-a numit şi aşa zisei deteriorări din mandatul Iohannis.

    SCUT KLAUS IOHANNIS PENTRU FOŞTII GUVERNANŢI BĂSIŞTI
    IMPLICAŢI ÎN JEFUIREA ŞI FRAUDAREA BANILOR PUBLICI
    Sub mandatul prezidenţial Klaus Iohannis, foşţii guvernanţi băsişti – VASILE BLAGA, EMIL BOC, CĂTĂLIN PREDOIU, RADU BERCEANU, ADRIEAN VIDEANU, THEODOR STOLOJAN, ANCA BOAGIU, ROBERTA ANASTASE – şi mulţi alţi portocalii – în documentele oficiale – făcute public de unii procurori cinstiţi şi unii judecători cinstiţi – apar ca beneficiari ai multor milioane de euro – proveniţi din jafurile şi fraudele enorme în afacerile Microsoft, în retrocedările ilegale şi falsificate la ANRP şi în alte dosare.
    Ca aliaţi politici ai domnului Klaus Iohannis – foştii guvernanţi portocalii menţionaţi – nu au fost chemaţi să răspundă şi să clarifice învinuirile aduse. Nu au fost atinşi nici cu o floare, din cauza SCUTULUI?
    Întrebare legitimă din partea milioanelor de cetăţeni: factorii decidenţi din sistemul judiciar – sunt atât de înspăimântaţi încât nu-şi pot face datoria pentru aflarea ADEVĂRULUI, pentru identificarea adevăraţilor vinovaţi în jefuirea şî fraudarea banilor publici?
    Până şi băsista înfocată Elena Udrea – din arestul în care se află – a cerut ca foştii băsişti guvernanţi, dându-le numele, să nu mai fie favorizaţi şi protejaţi, ci să fie anchetaţi ca şi domnia sa. Au auzit factorii decidenţi din sistemul judiciar această chemare?
    Noi, cei din societatea civilă, în mod legitim întrebăm: cum funcţionează sistemul judiciar şi ce fel de stat de drept este acesta?
    Rămâne de clarificat: este domnul Klaus Iohannis SCUT pentru foştii guvernanţi băsişti, care acum îi sunt aliaţi? Vom insista să se răspundă la această întrebare, pentru ca factorii decidenţi din sistemul judiciar să nu mai fie împiedicaţi să-şi îndeplinească îndatoririle pentru care sunt plătiţi din bani publici.

    DEBLOCAREA DOSARELOR ÎN CARE SUNT ÎNVINUIŢI
    FOŞTII GUVERNANŢI INTÂRZIE NEJUSTIFICAT
    Sub mandatul prezidenţial Klaus Iohannis, ca şi în regimul Băsescu, stau „blocate” la procurori, în special la DNA – numeroase dosare cu caracter penal în care învinuiţi – sunt foştii guvernanţi băsişti – centrali şi locali.
    La cererea insistentă a unor jurnalişti, în sfârşit Guvernul a răspuns şi s-a dat publicităţii o LISTĂ cu 70 de sesizări ale Guvernului, care cuprinde 470 de fapte penale (în urma verificărilor făcute de Corpul de Control al Guvernului).
    De asemenea, în presă s-a dat informaţia că nu s-a răspuns la 70 de sesizări ale Curţii de Conturi.
    Noi, cei din societatea civilă, le vom examina cu atenţie – în toate domeniile.
    Acum, cerem în mod ferm factorilor de decizie din sistemul judiciar – să analizeze urgent de ce aceste dosare stau „blocate”, să stabilească un program cu termene, în care să se răspundă şi să fie informată opinia publică – asupra acţiunii de deblocare a acestor dosare penale.
    Noi considerăm că avem în faţă o situaţie de o gravitate excepţională, care trebuie rapid remediată pentru reabilitarea sistemului judiciar.

    CAZUL KLAUS IOHANNIS. POZIŢIE NECONSTITUŢIONALĂ
    Preşedintele Klaus Iohannis vrea să anuleze dreptul constituţional al parlamentarilor de a-şi exprima poziţia în legătură cu imunitatea minimă pe care o au, în sensul că „nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi, fără încuviinţarea Camerei din care fac parte” (articolul 72 din Constituţie).
    În mod total nepotrivit, preşedintele Klaus Iohannis a făcut intervenţii şi presiuni împotriva acestei prevederi constituţionale, care este destinată să apere pe cei aleşi de abuzurile posibile ale unora din sistemul judiciar.
    Îi explicăm domnului Klaus Iohannis: dacă nu este de acord cu această prevedere constituţională – atunci îşi poate exprima punctul de vedere, dar trebuie să aştepte până când se va modifica Constituţia în sensul dorit de domnia sa.
    Noi, cei din societatea civilă, considerăm că ar fi o mare greşeală – dacă Parlamentul va lua în considerare şi va decide o asemenea modificare a Constituţiei, dacă avem în vedere abuzurile săvârşite de unii procurori şi de unii judecători în cei 10 ani de regim bsist şi în cele 5 luni de regim Iohannis.
    Îi vom expune în curând domnului Klaus Iohannis un punct de vedere – cu măsuri mai eficiente ce trebuie luate împotriva corupţiei – în toate domeniile şi la toate nivelurile, dar mai ales măsuri preventive, întărirea sistemelor de control şi de control ierarhic, îmbunătăţirea reglementărilor.
    Trebuie restabilită ordinea în toate instituţiile de stat, începând cu Preşedinţia ţării şi terminând cu ultima verigă administrativă.

    CAZUL ALINA GORGHIU. IPOCRIZIA FĂRĂ LIMITE
    Doamna Alina Gorghiu – ca lider al NOULUI PNL – a făcut mare caz în intervenţii publice, în presă şi prin reclamaţiile la Curtea Constituţională în legătură cu decizia Senatului în cazul senatorului Dan Şova. I se recomandă să fie mai exigentă cu cazurile din propriul partid (care sunt numeroase), dar mai ales cu propria situaţie. Fără să-şi dea seama, a deschis propriul dosar similar cu cel al senatorului Şova. Orice reclamaţie în direcţia Şova, orice condamnare a acestuia ca avocat, înseamnă şi un atac la propria persoană a avocatei Alina Gorghiu.
    Să explicăm. Domnia sa a fost angajată şi plătită prin casa sa de avocaţi de către Compania Electrica în conflictul cu Complexele Energetice de la Turceni şi Rovinari (cu precizarea esenţială că angajarea sa i-a fost făcută de tatăl său, având funcţia de director la Compania Electrica). În plus, în presa democratică i s-a deschis şi dosarul privind participarea sa la afacerea cu energie electrică în conlucrare cu familia Gh. Ştefan (zis Pinalti) şi la alte dosare de afaceri.
    Se impune să fie mai exigentă cu sine, cunoscând adevărul că – ipocrizia fără limite – mai devreme sau mai târziu este sancţionată sever de societate.
    Deosebit de situaţiile de mai sus, noi, cei din societatea civilă, îi vom aduce criticile noastre pentru fapte extrem de grave, în care este implicată direct şi care configurează mai deplin „cazul Alina Gorghiu”, după cum urmează.
    A. Noi, cei din societatea civilă, îi vom scrie în curând despre rolul său nefast în ce priveşte destrămarea coaliţiei USL. Îi atragem atenţia că, în mod deosebit, conflictul său cu votanţii USL este extrem de grav: li se va imputa celor din fostul PNL răspunderea pentru neîndeplinirea integrală a programului USL 2012-2016. Votanţii USL – îi consideră hoţi de voturi USL – pe liderii Alina Gorghiu, Theodor Atanasiu şi Ludovic Orban şi pe ceilalţi – care nu şi-au dat încă demisia de onoare din Parlament, cum li s-a cerut pentru actul de trădare a USL şi de batjocorire a votului alegătorilor USL.
    B. În al doilea rând, îi vom scrie doamnei Alina Gorghiu şi celorlalţi foşti liberali să înceteze acţiunile de sabotare a guvernării (care sunt împotriva intereselor ţării şi a stabilităţii politice) şi mai ales să înceteze uneltirile pentru dărâmarea Guvernului constituţional.
    Actele de imoralitate la care recurg – prin cumpărarea de conştiinţe parlamentare, prin utilizarea traseismului politic abject – sunt total condamnabile din partea milioanelor de alegători, care şi-au dat voturile potrivit opţiunilor lor.
    C. În al treilea rând, îi vom scrie doamnei Alina Gorghiu despre alianţa politică făcută cu băsiştii criminali Vasile Blaga, Cătălin Predoiu, M.R.Ungureanu şi ceilalţi portocalii adăpostiţi în Noul PNL, şi îi vom cere să nu mai împiedice trimiterea acestora ÎN FAŢA JUSTIŢIEI – pentru faptele cu caracter penal săvârşite.
    Aceşti politicieni băsişti au fost direct implicaţi în jefuirea de bani publici şi fraude de multe zeci şi sute de milioane de euro, cum au demonstrat recentele cercetări penale oficiale (în Afacerea Microsoft, în Retrocedările ilegale şi evaluările false şi în alte dosare). Totodată, ei au de dat socoteală pentru dezechilibrele macroeconomice uriaşe şi pentru pierderile de sute şi sute de miliarde de lei în cei 8 ani de guvernare băsistă, dar în special pentru curbele de sacrificiu barbare aplicate celor care trăiesc din muncă (prin tăierea pensiilor, tăierea salariilor, tăierea alocaţiilor pentru copii şi alte măsuri draconice in domeniul sănătăţii şi al învăţământului).
    D. În al patrulea rând, îi vom scrie doamnei Alina Gorghiu despre rolul nefast jucat de NOUL PNL, prin poziţiile sale, care împiedică înlăturarea abaterilor, abuzurilor şi ilegalităţilor din sistemul judiciar, a dosarelor politice şi a partizanatul politic – impuse de regimul Băsescu în decurs de 10 ani.
    E. În al cincilea rând, îi vom scrie doamnei Alina Gorghiu despre rolul nefast jucat de domnia sa împreună cu Theodor Atanasiu, Ludovic Orban şi alţii în trădarea liberalismului românesc şi a liberalismului european.
    În mod fals partidul domniei sale mai poartă denumirea de PNL; ei sunt falşi liberali (vopsiţi într-o noapte în creştin populari). Toţi cetăţenii cinstiţi se întreabă: ce „convingeri” – mai au aceşti foşti liberali înfrăţiţi cu basiştii portocalii criminali sub falsul steag al NOULUI PNL.
    Foştii liberali nici acum nu-şi dau seama că nu ai voie să-ţi baţi joc de partidul istoric liberal – PNL, de istoria şi de tradiţiile acestuia în România. În campaniile electorale din 2016 – noi, cei din societatea civilă, le vom reproşa fără rezerve aceste lucruri – foştilor liberali, acum deveniţi creştin populari.
    Cetăţenii cu viziuni liberale din această ţară vor da dreptate celor care s-au menţinut liberali în Partidul domnului Călin Popescu Tăriceanu, care s-au angajat să apere liberalismul autentic, tradiţia şi istoria PNL cel vechi, să îşi respecte convingerile şi demnitatea.
    Istoria va pedepsi ipocrizia fără limite a foştilor liberali, actul de trădare şi de înşelăciune politică al celor adunaţi în aşa zisul NOUL PNL.

    16 mai 2015

    Grupul de iniţiativă „Reînnoirea”

    Florea Dumitrescu
    Gheorghe Stroe
    Cristian Apostol

  5. Suveranitatea este expusă în “Les Six livres de la République” a lui Jean Bodin. La noi n-a fost discutată vreodată în mod serios (în lipsă de „timp material”, zicem justificativ) nici măcar semnificaţia pentru „piatra chinezului” https://blogideologic.wordpress.com/2015/04/08/piatra-chinezului/ ! Care semnificaţie este legată de Lex Antiqua Valachorum. Explicate împreună într-un binom conceptual (nu-i antinomic!), ele formează cheia de boltă a protocronismului românesc. Care-i hulit la pachet, împreună cu suveranitatea României.

  6. Fostul presedinte egiptean – si primul presedinte ales democratic in Egipt – a fost condamnat la moarte ptr o „evadare” care a avut loc in 2011.
    Deci sa recapitulez ….

    In 2011 are loc ce s-a numit poetic (pesemne ca sa ascunda parfumul de CIA) „Primavara araba”, adica agitatii generale, uneori cvasiinsurectionale impotriva conducerilor laice ale unor state arabe. Ca conducerile alea laice erau vechi ca naiba este adevarat. Ca nu erau democratice este si mai adevarat … Insa scuze nu stiu cum se face ca Arabia Saudita, Marocu si Mauritania nu simtz nevoia de democratizare …

    Da Egipt. 25 ianuarie 2011 – 11 februarie 2011. Proteste, multa lume in strada, se lasa cu morti si raniti, Mubarack – presedinte din 1981- demisioneaza la 11 februarie 2011. In timpul incurcaturii aia zisa „revolutie” La 28 ianuarie 2011, Morsi a fost arestat împreună cu alți 24 de lideri ai Frăției Musulmane si dpua zile mai tarziu are loc evadarea sau ce o fi fost.
    Au loc niste alegeri si in urma lor la 30 iunie 2012 Mohamed Morsi devine presedinte al Egiptului…. Oa r Frati Musulmani intra la guvernare. De aici alta serie de necazuri si incurcaturi si Morsi este arestat de armata la 3 iulie 2013.
    Presedentia revine ad interim presedintelui Curtii Constitutionale judecatorul Adli Mahmoud Mansour. Se organizaeza alegeri castigate f democratic (96%!) de actualul presedinte al Egiptului Abdel Fattah al-Sissi, de profesie ofiter , de ocupatie maresal ..Normal ca a luat 96% (adica si voturile a 85% din Fratii Musulmani!!!!)

    Cum s-ar zice totu ca la inceput ,Adica a avut loc o revolutie in sens astronomic .

    D’aia as intreba precum Constatin Tanase : Si cu asta ce-au facut?!! Husein cel Baftos si Binecuvantat , blonda lu Clinton si intreaga lor turma de magari ?!
    Sau altfel: da’ cu Mubarack ce ati avut?http://image.shutterstock.com/display_pic_with_logo/98191/114591592/stock-vector-illustration-of-a-democrat-donkey-mascot-of-the-democratic-party-waving-american-stars-and-stripes-114591592.jpg

  7. ..De luni de dimineta_..prin logica lui Banciu !..decit sa merg de „nebun hai-hui” noaptea prin muzee mai bine ma duc a-ll-a zi la un ZOO sau o ard spre seara la un concert Hip_Hop !..sau_..Sau ~!_…

  8. Unul dintre cele 40 de muzee pe care le-ați înființat, un muzeu căruia i-ați donat exponate excepționale.
    O asemenea faptă nu trebuia să rămână nepedepsită, și n-a rămas.

Lasă un răspuns