Cine a destructurat PDL-ul?

IMG_1825

 

 

 

 

 

 

 

 

Recentele stenograme de la o reuniune a PNL arata, cu claritate, felul in care a dispărut Partidul Democrat Liberal, acesta fiind inghitit de PNL, după ce el insusi inghitise o parte din PNL (aripa Stolojan). Ce ideologie are acum Marele PNL? Nu este clar. Este un partid liberal? Este un partid popular sau social-democrat, cum a fost PD? Vor apare defectele genetice atavice? Vom vedea.

Ceea ce insă este clar este faptul că eu nu mai pot fi acuzat, cum s-a intâmplat in trecut, că aveam de gând sa „destructurez” Partidul Democrat. De acest lucru s-au ocupat cei care mă acuzau pe mine, din chiar conducerea  PD.

27 de gânduri despre “Cine a destructurat PDL-ul?

  1. Neintelegerile dintre liberalii vechi si noi: „Vulnerabilitatea” Blaga ii apara spatele lui Basescu?

    Scandalul stenogramelor PNL aparute in presa scoate la iveala o problema cu totul neasteptata. Nu informatia ca Teodor Atanasiu, vicepresedinte PNL, si-a asigurat vechii colegi liberali, la Bistrita, ca noul liberal Predoiu nu va fi pus niciodata premier de catre marele PNL este surprinzatoare. Frustrarile sau certurile postfuziune din relatiile dintre vechiul PNL si vechiul PDL nu sunt un lucru nou, zestrea cu care a venit fiecare a fost mereu un motiv de disputa pe functiile din noul partid si din proiectul liberal de guvernare.

    Ca un adevarat trasnet a cazut scurgerea informatiei ca vechii liberali il considera pe Vasile Blaga, copresedinte PNL, o „vulnerabilitate” in realizarea unei majoritati parlamentare, care sa duca PNL la guvernare. Atanasiu a dezvaluit ca pana in prezent a adus, impreuna cu vechii colegi, 15 parlamentari traseisti pentru o noua majoritate, in timp ce Blaga si colegii sai din vechiul PDL, niciunul!

    Din stenograme nu a rezultat ca Blaga ar fi incapabil pentru atragerea de traseisti, dimpotriva, ci inactiv, altfel spus ca nu se grabeste cu intrarea PNL la guvernare, ca o temporizeaza, ca o trage inapoi. O idee debusolanta, consemnata in stenograme, este ca lui Vasile Blaga i-ar fi frica de intrarea PNL la guvernare.

    Iata ce defuleaza, contrariant, Atanasiu, care nu pare a fi o opinie singulara, ci o stare de spirit in randurile vechilor liberali: „Vasile Blaga stie o gramada de lucruri… in campania lui Basescu, in campania cealalta… Ii e frica ca daca ajungem pe post, in pozitie de top, ne tine foarte vulnerabili si atunci prefera sa zica ca da si sa faca ca ba.” Ce sa intelegem de aici?! Este vorba de prudenta? Blaga are multa experienta, s-ar putea sa constientizeze anumite riscuri ale unei noi majoritati, implicit ale unei noi guvernari, pe care ceilalti nu le vad, o eventuala fluiditate preelectorala a postmajoritatii ar putea avea efecte catastrofale. Sau Vasile Blaga este tinut de un santaj sau de un semnal din umbra?

    Dupa parerea mea, contextul juridic anticoruptie ii este mai putin nefavorabil lui Traian Basescu cu guvernul Ponta, umbra coabitarii inca il mai protejeaza, dar si pozitionarea cap de afis a „regimului” premierului il plaseaza intr-o zona mai putin expusa. Un guvern Predoiu ar muta insa tirul, revirimentul imaginii „Basescu-PDL” ar putea fi vulcanic in mentalul colectiv, guvernul s-ar prabusi si intregul paienjenis de putere, construit cu migala in favoarea unei drepte care sa ia totul, s-ar putea rupe. In schimb, pastrareea status quo-ului l-ar ingropa politic pe Ponta, si o data cu el si PSD-ul, la alegerile din 2016. Intr-o asemenea ipoteza, doar „opozitia” DNA ar putea da jos guvernul actual.

  2. ..Stati sa vedeti, aceste este doar inceputul….PNL a avut, are si va avea vocatia tradarii.
    Eu insumi m-am lasat pacalit de entuziasmul general atunci cand USL a castigat alegerile, desi stiam ce lichele compun acest partid: Ludovic Orban, Atanasiu, Voicu, Chiuariu, Adomnitei, Pocora, Gorghiu, etc.
    Nu inteleg cum de Quintus cautioneaza, inca, acest gunoi politicianist, far’de ideologie, numit PNL O adunatura de scursuri care fac de ras memoria inaintasilor.
    Despre PDL nu fac comentarii..acesti ,,boci” nu pot fi acuzati. Ei sunt pur si simplu copiii lui Basescu..adica, progenituri fara gandire proprie si responsabilitate. Nu te poti supara pe legume doar pentru ca ele exista.

  3. ..ps
    De aceea eu nici nu pot vorbi de ,,noul PNL”. Din punctul meu de vedere, exista doar ACL..o alianta de forma in care participantii poarta masti contra gazelor pe fetze, pana s-or vedea cu sacii in caruta.
    S-ar putea sa astepte mult si bine….si sa se axfisieze cu totii pana la alegerile din 2016. (Z)

  4. De la PD la PDL cu o trecere prin PNL, ne intrebam pe buna dreptate oare ce ascunde viitorul pentru dreapta romaneasca, mai mult sau mai putin liberala.

    PS. Dupa unii, mult prea liberala.

  5. De ce nu se autointituleaza si taranistii MARELE PARTID TARANESC ATEU ……prieten cu basescu ? modelul cu PNL este graitor de MARE !

  6. Ca deobicei, cine a reușit „din interior” să destructureze orice alianță, orice partid, orice mișcare! „Trepăduși” de-o zi, oameni ce se dau…inși politici, dar fără structură, rațiune sau simț politic, aserviți …„nașului din suflet”! „Calul Troian” a reușit să intre și să dezbine orice formațiune politică, pentru că, acum, nemaifiind președinte de țară are mai mult timp să urzească …intriga. Păcat că acei care-i mai ascultă și îndeplinesc ordinele nu-și deschid odată ochii și urechile. Mare păcat.

  7. blogideologic
    mai 11, 2015 la 6:20 pm

    ..Din lipsa de inspiratie…pana la urma, chiar si jucariile au lmitele lor. (Z)
    Dupa brese semnificativa in cercetarea fundamentala si in educatie, poate vom progresa semnificativ. Altfel, o tinem din facelift in facelift.
    Omenirea avanseaza in salturi…iar dificultatea avansarii se pare ca urmeaza o traiectorie exponentiala.

  8. Cainele care-si musca coada !

    Deci…la inceput a fost PNL. Dupa care au venit Basescu si Stolojan si au facut rupt din PNL-ul lui Tariceanu care nu a vrut sa priceapa ca „jupanul e jucator”! Si asa s-a facut PLD.
    Dupa care a venit doar Basescu si a inghitit PLD si a facut PDL impreuna cu PD. Iar Stolojan a plecat in „neatarnare” !

    Dupa care a venit Crin Antonescu si a facut USL impreuna cu Ponta. Dupa care s-a suparat Crin (nu stim pe cine si pe ce!) si a plecat.

    Dupa care a venit Johannis si a scos PNL de la guvernare. Nimeni nu a explicat de ce, dar „dreapta” a prins aripi !

    Dupa care a venit Alina Gorghiu impreuna cu Johannis si s-a re-aliat cu PDL-ul care-i rupsese pe ei.

    Acuma vine Tase’ si spune ca nu e bine ! Si PNL ii „rupe” pe aia de la fostul PNL-PLD-PD-PDL !

    Deci….domnule Nastase, nu cumva PNL e un caine care alearga dupa propria lui coada, sperand ca stufosenia lui e mai importanta decat milioane de oameni de pe marginea circului care rad de el?

  9. […] si ne aduc aminte de o Istorie pe care nu am cunoscut-o, dar, de ce nu?, privindu-le, o putem banui si chiar reconstitui macar mental. Ma gandeam si zilele trecute: 10 mai nu face parte din Istoria mea. […]

  10. Preşedintele României, Klaus Iohannis, prezintă – abia camuflat- o atitudine ideologică belakunistă extremă : „Există multe chestiuni rămase nerezolvate, deziderate ale minorităților naționale privind respectarea efectivă a drepturilor conferite de lege, dar și nevoia de garanții mai bune pentru protejarea și promovarea identitatii lor naționale. Dialogul și construcția pas cu pas împreună cu liderii politici ai majorității reprezintă singura soluție viabila. Doar așa putem evita calculele electoraliste sau discursurile pline de stereotipuri, cum se întâmplă adesea atunci când se discută în spațiul public despre autonomie. Subiectele sensibile în relațiile dintre majoritate și minoritate pot fi abordate doar pe calea dialogului, chiar dacă eforturile necesare par uneori enorme și distanța dintre cele două părți insurmontabilă. Atât respectarea sau extinderea drepturilor minorităților, cât și decizii majore precum conturul regiunilor pot fi obținute și consolidate doar deschizând și menținând canale de comunicare cu toate partidele politice care au un cuvânt de spus în politica românească.” SURSA http://www.romanialibera.ro/politica/institutii/presedintele-iohannis–mesaje-contradictorii-pentru-maghiarii-din-romania-375917?c=q2561 Consider că există incompatibilitate între această atitudine, şi poziţia oficială pe care Klaus Iohannis o deţine acum în statul român. Acesta ar fi un motiv suficient de suspendare.

  11. De dreapta in politica romaneasca e nevoie, la fel cum e nevoie si de stanga. PSD-ului i-ar fi convenit sa existe PDL, avea cum sa acuze „greaua mostenire”, existau suficiente argumente. Asa… au un adversar -PNL – care poate capitaliza toate invonsecventele si rateurile guvernului Ponta.
    Miscarea PNL-ului e, probabil, imorala, dar corecta din perspectiva societatii. Trebuie sa se clarifice odata care e stanga, care e dreapta si sa mai terminam cu partidele de buzunar, lipitori la putere, adica la banul public.
    Oricum, pedeleii veniti la PSD sunt buni (de ex. primarii luati inainte de prezidentiale), ceilalti nu. Cam asta e filosofia PSD. Inteleg ca asta nu va deranjeaza.

  12. Ei, cred că lui Crin Antonescu îi place la nebunie spectacolul marelui partid de dreapta! Să te tăvăleşti de râs şi alta nu! Şi să-l mai auzi şi pe Falcă vorbind de „hoţi şi mincinoşi”. În urbea mea, cu o singură excepţie, vechii liberali sunt o adunătură de lătrători mocofani şi trântori. Cât despre PDLişti, dau numai două exemple onorabilul Daniel Buda, fost zootehnist şi proaspăt jurist, despre care făcea vorbire şi dl. Năstase, şi sluga summa cum laudae Boc.

  13. Când un pictor rămâne fără pânză, alege un tablou al cărui mesaj şi-a epuizat relaţia cu imaginea lui despre sine şi îl repictează.

    Având în vedere faptul că cel puţin nu mai sunteţi vinovat, credem că tabloul poate fi repictat.

    Când nu mai este pânză nu există altă variantă.

  14. Ce spuneți dumneavoastră are cam multă filozofie și ceva science-fiction: deci, un animăluț ”A” înghite o bucată din animăluț ”B” , după care animăluț ”B”, infirm, înghite animăluț ”A” , cu una bucată animăluț ”B” în stomac. Deci animăluț ”B” va digera o bucată din el însuși, după care-și va face siesta, dacă nu cumva o să i se aplece de la un meniu așa de exotic.

    Chiar că ne putem întreba, ce dracului are în cap o fiară dintr-asta autocanibală? Ideologie? De câte ori îi văd pe comunicatorii lor , mi se pare că se-ntrec în crosul tinerilor radicali și ocnă la suflet: numai pufneli, urzicări, bosumflări, ”limba –soacrei” , pițigăieli și ofuscări. Din noul Partid Național Liberal, au ajuns să fie, culmea, PDL-iștii vechi cei aproape umanoizi, deși au stat vreo 10 ani blocați în rolul verigii-lipsă, pe vremea lui vodă Băsescu . Face excepție Predoiu, care se ia la întrecere cu Gorghiu, ca nu cumva să pară ea mai sarcastică și mai viperă și să scoată mai mult fum de pucioasă pe urechi, decât reușește premierul din umbră.

    Păi, nu era mai bine pentru toată lumea să-i destructurați? Cum stătea el așa, PD-ul , ca o flanelă împletită când pe stânga, când pe dreapta, cu model popular pe piept, și-ați trecut pe lângă el și-ați observat că din partea de jos a obiectului vestimentar, modest ca un 10-12%, atârnă îmbietor câteva firicele de lână, de ce n-ați tras de ele? Ați fi observat ce frumos se destramă flaneaua , când pe stânga, când pe dreapta și ați fi putut să strângeți lânica în gheme diferit colorate .Vesele.

    Ar fi avut și pisicile de la Cornu ce să rostogolească pe sub glicina înflorită.

  15. Latina vulgară medievală extremă este confundată adesea cu limba maghiară. Un exemplu : +MÁJĂ, măji, s. f. 1. Veche unitate de măsură pentru greutăți, variind, după epoci și regiuni, între 50 și 120 de kg. 2. (Reg.) Cântar pentru greutăți mari. 3. Năvod. – Din magh. mázsa./ MÁJĂ, măji, s. f. 1. Veche unitate de măsură pentru greutăți, variind, după epoci și regiuni, între 50 de kg și 100 de ocale. 2. (Reg.) Cântar pentru greutăți mari. 3. Năvod. – Din magh. mázsa. / májă (înv., reg.) s. f., art. mája, g.-d. art. mắjii; pl. Măji / MÁJĂ s. v. năvod. / MÁJĂ s. v. basculă, decimal, zecimal. / MÁJĂ, măji, s. f. 1. (Înv. și reg.) Unitate de măsură pentru greutăți, egală, după regiuni, cu 50, cu 100 de kg sau cu 100 de ocale. 2. Cântar pentru greutăți mari. 3. (Înv.) Căruță de transportat pește. 4. Legătură sau pachet de foi de tablă. – Magh. mázsa. / MÁJĂ, măji, s. f. 1. (învechit și regional) Unitate de măsură pentru greutăți mari, egală, după regiuni, cu 100 de kg sau 100 de ocale. Pe fiecare car era încărcate cîte cincisprăzece măji de sare. Sbiera, P. 167. 2. Cîntar pentru greutăți mari. 3. Căruță de transportat pește. Aveai voloace și măji multe. DELAVRANCEA, O. II 263. 4. Legătură sau pachet de foi de tablă. / májă s. f., art. mája, g.-d. art. măjii; pl. Măji / majă f. Tr. cântar (o sută oca), în special de sare. [Ung. MÁSZA, cântar]. / májă f., pl. măjĭ (ung. mázsa, cantar [!], balanță [mázsálni, a cîntări], de unde și sîrb. rut. maža). O veche măsură de greutate egală cu vre-o sută de ocale și care, în urmă, se întrebuința maĭ ales la pescăriĭ. (De aceĭa și Petru Rareș, în legendă, e numit „măjar”. Iorga, Negoț. 228). Azĭ. Trans. Buc. O sută de funțĭ orĭ și de kg.: o majă de sare (BSG. 1937, 88). Est. O legătură de maĭ multe table de tinichea. V. cantar./ máje (mắji), s. f. – Chintal. – Var. majă. Mag. mázsa (Cihac, II, 513; Tiktin; Gáldi, Dict., 94), cf. sb., cr. maža. Varianta, pur ortografică, este înv. – Der. măjar (var. Mold. măjer), s. m. (pescar, vînzător de pește), al cărui semantism nu este clar (probabil se aplica numai angrosiștilor, care vindeau pește cu chintalele); măjerie, s. f. (pescărie); măjerit, s. n. (contribuție care se plătea pentru negoțul de pește, în București și Galați); mpji, vb. (Trans., a cîntări). / Definiții din dicționare specializate : májă, măji, s.f. – Unitate de măsură pentru greutăți echivalentă cu 100 kg. – Din magh. mázsa „chintal„. + Ca şi cum în stepa uscată de unde veneau, maghiarii se ocupau cu „ars mensurandi” pentru peşte ! Exemplele nenumărate furnizate „de-al nostru DEX” sunt încă o dovadă a defetismului de care sîntem stăpâniţi !

  16. Ieri s-a semnat contractul cu constructorul desemnat pentru autostrada Bors – Suplacu de Barcau .
    64 de kilometri , un indice de rentabilitate de 13,50 , mai mare decat al Brasov – Comarnic ( 13,20 ) – nu ma intrebati cum sunt calculati , nu stiu – , va fi , cum va dati seama , un drum destinat aproape exclusiv comertului si transportului de marfuri , care va lega centrul Romaniei de pietele Europei Centrale si de Vest .
    Sectorul este abandonat din 2009 – cuprinde un viaduct enorm care rugineste – are deja in mare trasat conturul de Bechtel care a lasat pe loc , in trei depozite , imense cantitati de piatra si grinzi de beton destinate proiectului .
    Ce ma bucura , pe langa semnare , este pretul mic de constructie – sub 170 de milioane de euro – 2 milioane de euro pe km , un pret , in sfarsit , normal ( ca sa comparam cu ditamai 160 milioane de euro pentru 16 km la vest de Cluj , asta ar fi pretul de strigare – smecherii au imaginat acesti 16 km doar pe viaducte , de , romanul nu are ce face cu banii ) .
    Este al treilea proiect de infrastructura majora , strategica , semnat de guvernul Ponta , in 12 luni , dupa Sebes – Turda – 70 km – si Campia Turzii – Targu Mures – 40 de kilometri .
    Felicitari tuturor .
    Pentru Romania este foarte mult .

  17. Dragu de Kalus .. auzi la el chestiuni rămase nerezolvate, deziderate ale minorităților naționale privind respectarea efectivă a drepturilor conferite de lege hihii ca care drepturi? De a fi prost sau nesimtit?!

    Intr-un sat din Harghita, în timpul unei înmormântări, singura persoană care mai vorbește în limba română este preotul ortodox care ține slujba. Ceilalți români vorbesc… ungurește. În satul Doboi din comuna Plăieşii de Jos, limba română mai este vorbită doar la biserică.

    La această dramatică stare de fapt s-a ajuns cu preponderență în ultimii 20 de ani. În timp ce locuitorii de etnie maghiară acuză încercarea de „românizare” şi „colonizare” a acestei zone, elementul românesc se diluează constant, până la stingerea definitivă.

    În cele ce urmează, vom reda un fragment al cercetării efectuate în teren în satul Doboi din Plăieşii de Jos de către dr. Radu Baltasiu, directorul Centrului European de Studii în Probleme Etnice al Academiei Române, împreună cu studenți de la universități din București şi Craiova.

    „Comuna Plăieşii de Jos, de care aparţine, este alcătuită din cinci sate: Imper, Iacobeni, Plăieşii de Jos şi de Sus şi Caşinu Nou. Toate satele au fost documentate cu populaţie românească importantă până în 1941, multe dintre acestea având şcoli în limba română şi biserici ortodoxe sau greco-catolice. Începând cu acel an, populaţia românească scade drastic, de la câ teva sute de persoane la câ teva zeci, sau chiar mai puţin. Astfel, din datele obţinute din teren, înainte de momentul 1940 erau circa 500 de familii ortodoxe. Astăzi mai sunt 15.”

    Ambele furate de la http://www.filmedocumentare.com/ultimii-romani/

    A se vedea/descarca si docomentul Slăbirea comunităţii româneşti din Harghita-Covasna al Centrului pentru Studii în Probleme Etnice al Academiei Române disponbil la http://rgnpress.ro/rgn_12/images/stories/2012/03/25-raport_Harghita_Covasna_2011.pdf

    Sau o varianata rezumat la http://m.cotidianul.ro/article.php?id=240853

  18. @ Ghiţă
    Am mai spus, excepţie făcând PPDD (mai există oare ?), toate partidele româneşti post-1989 sunt murdărite foarte grav de belakunism. Dacă uniunea culturală UDMR trasează linia ideologică, principala forţă care o pune în practică este PSD ! Prin personalitatea profesorului universitar doctor Oliviu Gherman. În general interesele româneşti sunt apărate de personalităţile asociate cu „piatra chinezului”. Însă profesorul universitar doctor Oliviu Gherman are chiar în temelia casei din comuna Mihai Viteazu „piatra khazarului” http://en.wikipedia.org/wiki/Als%C3%B3szentmih%C3%A1ly_inscription . Ceea ce arată faptul că strămoşii săi au fost călăuze pentru maghiarii invitaţi la anul 892 de către Arnulf în Câmpia Pannoniei. N-avem nici un fel de şanse. România va fi maghiarizată total !

  19. Cred că PNL nou+vechi e palid fiindcă e Gică-contra, nu face opoziție coerentă, nu e consistent.
    Liderii și neliderii se opun la toate, chiar și la cele inițiate de ei mai an.
    Au pierdut orice principiu și nu au logică.

  20. ..~PDL_la_Dezintegrarea finala !!!…In mod normal acest partid trebuia sa fie o altrenativa serioasa la stinga cea PSD-ista ! Cel putin asa a visat si sperat cel care a preluat partidul aflat pe duca din miinile lui P. Roman ! ! !…Si a reusit o perioada de timp sa ~!~..dar din pacate ca orice izotop artificial nu poate avea o viata lunga, la sa intimplat si cu marele PDL~..Nu avea cum sa reziste mult timp !!!…cu ani in urma, cred ca prin 2009 Eu_am scris aici pe forumuri ca ” PDL se va dezintegra prin el insusi „, lucru care sa intimplat asa cum am prezis Eu_!~..Bine ! Sa nu uitam ca radacinile de origine PDL-ului se regasesc in insusi marele nostru FSN !..A fost o alternativa a unora nemultumiti sau_..Din pacate acea maladita nu a fost bine sadita, altoita si ingrijita cum trebuie ca sa se dezvolte cit mai natural si sa devina in final un pom care sa dea roade de calitate si pe masura !..Roade a dat in final dar slabe calitativ si comparativ cu_…Deci era normal ca in final noul pom numit PDL sa cedeze si sa se usuce in lipsa de_..Acuma in prezent ca sa mai salveze ce se poate salva si tinind seama ca si PNL-ul duce lipsa de personalitati marcante cu priza la public +_, sau gindit EI ca e mai bine pina una alta sa o puna de o fuziune dupa atita amar de timp de cind a lansat T. Basescu aceasta tema !..atunci imediat dupa alegerile din 2004 !..Sa opus insa grecoteiul cu D. Patriciu si restul gastilor cele profitoare~~…E ciudat privind acum in prezent la acest Hibrid pe care nici nu stii cum sa il categorisesti !..Un conglomerat format din fel si fel de compusi organici nici unul dintre Ei nestiind inca cel rol are si ce reguli trebuie sa urmeaze !!!…Un lucru este cert si fara nici o rezerva_!~,_:..Asa cum PSD va face imediat o_Mare=Explozie de indata ce tatuca~Ion Iliescu va pleca pe dincolo’ tot asa si acest nou PNL care_E~percum o stea la final de viata ce se transforma in supernova..se umfla de citeva ori fata de volumul initial !_Iar apoi fie va face explozie fie se va contracta si va deveni o stea pitica dar moarta din p.v. politic !!!…Asta se va intimpla intr-un final si cu noul asa zis PNL’_’?’,..nu peste mult timp !!!…………_~=~_…

Lasă un răspuns