Vernisaje

FullSizeRender copy 3

FullSizeRender copy 2                     FullSizeRender copy

Saptamana trecuta, am fost invitat sa particip la trei vernisaje. Mi-a facut placere sa reintalnesc prieteni, artisti, critici de arta sau, pur si simplu, oameni pasionati de cultura.  La sala Brancusi, in Palatul Parlamentului, cea mai mare sala expozitionala din Romania, sala pe care am creat-o in urma cu mai mult de 20 de ani, a avut loc Salonul national de arta, la care au participat peste 300 de artisti din toata tara. Sper ca, in final, sa putem reinvia traditia Saloanelor oficiale, din perioada interbelica. In aceeasi zi, am participat la vernisajul expozitiei lui Zamfir Dumitrescu, vechi prieten si coleg de parlament. Expozitia lui este gazduita de galeria Senso si este sponsorizata de Fundatia Fildas Art, condusa de Anca Vlad, in cadrul unui ambitios proiect – „Catena pentru arta”. Despre „ferestrele” lui Firu Dumitrescu a vorbit, in deschidere, Doina Pauleanu, directorul Muzeului de Arta din Constanta. Stilul artistului este bine cunoscut, putand fi recunoscut cu usurinta. Temele – in majoritate, scene de interior, naturi (aparent) moarte, fotograme care deschid perspectiva spre ceea ce se afla in spatele ferestrelor. Din pacate, unele dintre ele, inchise. La galeria „Simeza”, am participat la o alta expozitie extrem de interesanta, o expozitie de familie, Relu si Marijana Bitulescu. Expozitia „Intre lumi” pune alaturi picturi, tapiserie si colaj textil, imbinand elemente renascentiste si formule post-moderne.  O mare bogatie de culori si o deosebita satisfactie estetica. Cand  va saturati de politica, merita sa aruncati o privire…

34 de gânduri despre “Vernisaje

  1. Compania Samsung nu prea cunoaşte noţiuni de bază privind psihologia clientului. Succesul ei pe piaţă se bazează doar pe metoda copycat (efectuată foarte rapid şi aproape impecabil, este adevărat). http://www.nytimes.com/2015/05/07/technology/personaltech/relying-on-product-reviews-knowing-how-a-company-treats-its-customers-is-just-as-valuable.html?hpw&rref=technology&action=click&pgtype=Homepage&module=well-region&region=bottom-well&WT.nav=bottom-well

  2. blogideologic

    Unde se afla fostele teritotii romanesti din nord si nord est si ce credeti ca ar trebui sa intreprinda autoritatile romanesti in sprijinul comunitatilor de limba romana de acolo ?

  3. serbanfl
    mai 10, 2015 la 8:26 am

    Excelent prietene…comentariul tau este un adevarat balon de oxigen pentru mine…uneori, imi cam pierd speranta ca mai exista in jurul meu romani lucizi care privesc cu ochii deschisi spre prezent, viitor si in jurul Romaniei, nu doar spre trecut si episteme far’ de nicio utilitate si finalitate pentru viata romanului de fiecare zi.
    Marea problema pentru Romania a fost exacerbarea elitismului autist si cool, in toate epocile istorice si, totodata, compromisul istoric, cam intotdeauna, defavorabil Romaniei. Pur si simplu, romanii nu au fost buni jucatori de sah. (Z)
    Iata, ieri ne-am reamintit ca Romania nu fost nici alba, nici neagra, la Conferinta de pace de la Paris. Romaniei nu i s-a recunoscut statutul de aliat/co-beligerant cu drepturi depline al coalitiei antihitleriste…..iar dintre occidentali, ale caror ambasade ne dau acum lectii de buna purtare, nimeni nu ne-a aparat interesele in fata tavalugului fascist si mai apoi stalinist. Ba chiar, incostienta occidentalilor, a facut ca Cehoslovacia sa fie ciopartita si anexata, mai inainte de pactul Ribentrop-Molotov. Culmea, dintre occidentali, cei mai vocali sunt tot anglo-saxonii, carora ar trebui sa le cam fie rusine.
    Iata, si in prezent, Romania este dispretuita de toata lumea: de cei din est si, mai ales, de cei din vest. Cei din est si vest chiar colaboreaza foarte bine, peste capul Romaniei, pe care nimeni nu o baga serios in seama.
    Asa ne-a placut noua….intre spatii. Asta si datorita telectualilor de mucava ai plaiului mioritic care au incurajat si au fraternizat cu extremele diferitelor momente istorice, dar si datorita politicienilor incapabili sa treaca peste stacheta la saritura in inaltime.

  4. +Gabriel Cotabiţă s-a născut pe 1 noiembrie 1955, la Craiova. Este cântăreţ de muzică uşoară şi pop-rock, prezentator, producător muzical şi de televiziune. De asemenea, este solistul formaţiei VH2. Ce spun medicii despre starea de sănătate a lui Gabriel Cotabiță : „În prezent vasele inimii sunt curate, capilarele sunt curate, dar perioada în care creierul a fost privat de oxigen poate genera leziuni cerebrale care pot fi reversibile, sau nu.”, a declarat doctorul Mircea Cinteză.+ SURSA http://www.romanialibera.ro/societate/sanatate/ce-spun-medicii-despre-starea-de-sanatate-a-lui-gabriel-cotabita-377783

  5. Bani sa fie , nu conteaza ca-i ABUZ : somatii ale ASF si RCA obligatoriu chiar daca tii masina in garaj si nu circuli cu ea !!!

    http://www.cotidianul.ro/protocol-intre-asf-si-politie-261274/

    P.S. Sunt convins ca se vor gasi vreo 2-3 George Bani din astia rudimentari care sa aplaude si aceasta masura geniala …

    Ce asteptari poti sa ai intr-o tara in care ANAF-ul isi face publicitate la TV ?!
    Azi , maine o sa-si faca publicitate si DNA-ul si SRI-ul si DIICOT-ul si ITM-ul si primariile si ecarisajul si cimitirele , etc. Si se vor gasi rataciti din astia care sa spuna ca asa e bine si normal si ca asa e si-n Europa !!! Ei netraind vreo zi prin Europa .
    Prostia si nesimtirea e la PUTERE in tara asta …

  6. Cârcotaşule

    ai dreptate cand zici ca nu imi place sa am de-a face cu banii fizici .. insa daca ar fi sa mor de foame .. as accepta (in cel mai rau caz .. in puscarie ti se da de mancare !!! [ptr restu- nu sunt obinsuit sa ma bani. Acum 25 de ani cand numaram 2000 incepeam sa transpir la 3000 ma balbaiam .. ])

    Insa cel mai bine ptr gubern ar fi sa temine cu Marea Evaziune. Ca pana la urma sunt mai putini vinovati. Si cam toata lumea ii uraste pe acesti vinovati sau poate fi facuta sa ii urasca.
    Insa sa te „bati” cu multimea de vanzatori, chelneri samd este cam mult de munca . Sa nu mai zic ca oftica lor se poa manipula politic „da de ce nu se iau de AIA MARI?” Este un domeniu prea vast .. sa zic asa mori de oboseala !!! Plus sumele sunt mici, greu de strans … E mai bine sa lasi pe final ..Mai ales ca cand in 2016 is ALEGERI!
    Si ia ada-ti aminte de

    : Ponta trebuie bagat in corzi la nivel mediatic intrucat e seful PSD. Nu conteaza ca e sef al Guvernului, e sef al PSD si asta inseamna ca el trebuie dezbracat in fata ambasadelor occidentale si a UE de binecunoscuta-i duplicitate.

    si desi ce zic io nu priveste decat partea boldita .. fi sigur asa va fi. Fiindca vezi tu (si restu!) nenoricrea vine din fapatul ca omu este a-rational si maimuta cat cuprinde. Si fiind maimutza nu gandeste decat „acum , aici , pe loc” . Deci omu vrea ca dacada PIB creste cu 2% sa-i creasca si lui capacitate de consum s azicem cu … 5%!!! ALtrfel este „furt” si „guvernu ne fura!! Jos guvernu!”. Cam ce pati amabila gazda in 2004 …
    Acu daca nu ma omor dupa Tontelu asta nu isneamna ca ii dopresc sa o patza la fel. De fapt eu consider ca inVictor are un guvern mult mai bun decat Bocu (pitic de stat ca si de sfat!) si sunt relativ multumit de prestatia guvernamentala. Ce ma nelinisteste este faptu; ca crezand ca tiot ce zbpara se mananca o sa o ia in barba. Nu de alta dar princpoil popoziteie este „Gigel are un leu – cum sa i-l ieu?!” si tocmai relativa performanta pontista agita spiritele revansard PeDaLo-PeNaLe – din nou sunt lei de luat!!! MULTI!!! (ca una e sa imparti la nsoe milioane si lata sa imparti la 20.000!!!)
    Si „AIA” au o priza mia buna la publicu tanar care devine majoritar.. Asa ca le vir vind ecioara de pe gard ca sa le ia vrabia din mana .. si junii vor achiesa in numele „moralei”.
    Ia de vezi si asta : Dezastrul din mediul universitar și lipsa de respect cu care au fost tratați studenții în ceea ce privește deciziile din sistemul de învățământ superior, a determinat Alianța Națională a Organziațiilor Studențești din România (ANOSR) să înceapă azi o serie de ocupări în câteva din universitățile importante din țară. Studenții sunt nemulțumiți de faptul că opiniile lor nu mai sunt ascultate în universități, că subfinanțarea educației a produs efecte catastrofale asupra calității și relevanței studiilor universitare și că taxele din universități au devenit insuportabile pentru studenți, rata de abandon universitar ajungând la 40% copiat de pe Criticatac (v pe drepata la Blogrol intre Corina Cretu si Dan Andronic). Multe dinsucare sunt de pe vremea lu Boc da cica responsabil este .. ei da! tontelu!!! Care accepta „cu placere” sa i se puna in carca magariile bocio-MRUiuste.
    Si desi general preformanta va fi mai buna decat cea boccie .. va fi judecat „politic” si .. zau asa nu imi dpresc un guverm Bleaga sau Alinutza (alinuta era cu prietenul la munte;lui ii era cald si ea ii facea vant.)

    In rest ai dreptate. La bani si bilanturi te pricepi mai bine. Plus ca ia un mai mare credit la vanzatorii tai …

  7. Scuze răbdătoare gazdă!
    Sunt destui nevorbiți care, cu sau fără pretext, postează orice le trece prin minte, oricând. Unu’, pe care degeaba l-am sfătuit cum să ajungă să se înțeleagă cu el însăși, se revoltă că ANAF-ul își face publicitate, decentă zic eu.
    @Adrian B.
    mai 10, 2015 la 1:44 pm
    Cum ai recepționat sloganul publicitar al SMURD, EXACT CÂND SE ÎNCHIDEAU SPITALE?
    Mai ți minte mesajul: „TATA A MURIT DE 540 KM” ?! Era vremea când tăticul SMURD-ului era în relații excelente cu gașca băsistă care-l năimise în funcția de Secretar de Stat în Ministerul Sănătății. Personajul, în loc să protesteze, eventual chiar să demisioneze, pentru a nu se face părtaș la o ticăloșie sinistră, a găsit că-i momentul potrivit să îndemne populația să-și direcționeze legalele procente de 2% din impozitul pe venituri către SMURD, pentru achiziționarea unui aparat de zbor!
    Pe mine m-a marcat foarte tare vocea de copil care ne spunea – TATA A MURIT DE 540 KM, dar nu în sensul dorit de medicul cu o unică idee în cap!

  8. Draian B zice:
    „Prostia și nesimțirea E la putere în tara asta…” El așa a învătat, pluralul începe de la trei în sus! De ce oare cei care sunt împotriva lui Ponta nu știu să scrie și sa vorbească românește?
    Din nou, sus-numitul mă jignește, de data asta cu epitetele „rudimentar” și „rătăcit”. Pe stimata Doamnă Cris o face „frustrată”. Oricine nu gândește ca el e un dobitoc.
    Înconjurat de dobitoci, rătăciți și frustrați! Tristă viață mai ai, tataie!

  9. Dragă popor entuziast care ţi-ai luat ţara înapoi, urăşti politica social–democrată şi creditezi cu 42% echipa fantastică a noului PNL…ai citit cumva înregistrările de la Bistriţa, cu planul de acţiune al vicepreşedintelui Teodor Atanasiu, lansat sub privirile blânde al duduii Gorghiu şi cu râsete cu subînţeles din zona participanţilor la eveniment?

    Ei , dacă ai citit, poate că ar trebui să reevaluezi evenimentele care au dus la destrămarea USL-ului, că şi acolo tot aşa s-a procedat, numai că nu i-a înregistrat nimeni. Cred că îţi va fi mai clar acum , după destăinuirile domnului Atanasiu, care a fost , din punctul de vedere PNL-ist scopul mariajului cu PSD-ul: forţarea unei parităţi în aşa fel încât liberalii să nu dea nimic, dar să ia tot ce se poate lua, la fel cum au făcut acum la căsătoria cu PDL-ul.

    Domnul Atanasiu, săracu´, iar s-a ţinut de nas. Că ştiţi, el s-a mai ţinut o dată, cu prilejul asocierii cu PSD-UL. Pahidermului ăstuia ( îi spun aşa din pricina grosimii fenomenale a pielii taman în zona delicată a obrazului) îi pute orice formă de asociere sau fuziune, dar numai DUPĂ ce şi-a văzut sacii, aşezaţi frumos şi simetric, în căruţă; că până atunci se ţine cu degetele făcute cleşte de nasu-i grosolan de liberal cu pretenţii, şi respiră cu ajutorul branhiilor cu care l-a înzestrat generoasa natură ca adaptare pentru scăldatul în ape mizerabile şi fetide.

    Soarta USL-ului cu oameni ca el s-a jucat; cu vocea-i gâjâită a avut grijă să-i picure lui Antonescu Crin, între ciocănel, nicovală şi scăriţă, zvonul că Ponta vrea să candideze la preşedinţie şi să umfle tortul puterii cu lumânări cu tot…şi Antonescu Crin, nu mă întrebaţi de ce, a şi crezut.

    Teodor Atanasiu zice că Predoiu va pupa uşa trântită-n nas la Palatul Victoria şi premierul îl va da cu siguranţă vechiul PNL.

    Uită-în jur, popor liberal, şi spune-mi care crezi tu că va fi fericita nominalizare? Alina Gorghiu? Teodor Atanasiu? Ludovic Orban?
    Mai ai şi alte idei ? Nu de alta, dar nici tu , liberalule de rând, nu cred că mai cunoşti pe altcineva în caricatura asta cu pretenţii de tablou de familie, cu Brătieni la super-ofertă .

  10. @Ghita Bizonu’

    Mă bucur să aud că nu veţi scoate primul cuţitul din teacă, pentru că trăim momente tulburi, de slăbiciune a Europei, nepregătită să combată ultranaţionalismul minorităţilor şi mişcările centrifuge exacerbate de criza economică, nepregătită de fapt să facă faţă niciuneia dintre provocările la care este supusă : creştere economică redusă, terorism islamic devenit anarhism generalizat, prăpstia din ce în ce mai largă care-i separă pe bogaţii şi săracii Europei (nu doar persoane particulare, ci şi ţări ), conflict armat la graniţa ei estică ( şi sudică dacă ne gândim la ce se întâmplă în Kosovo ), valuri de emigranţi clandestini care ridică o dublă problemă : pe de o parte umanitară, dar şi politico-demografică, pentru că dacă nu sunt opriţi riscă să ducă într-o generaţie sau două la islamizarea Europei… Uniunea Europeană se află într-un moment de răscruce în care trebuie să-şi regândească strategiile, şi are nevoie de susţinerea noastră a tuturor, în ciuda nemulţumirilor ori dubiilor individuale sau naţionale, pentru că o Europă unită înseamnă îndepărtarea spectrului conflagraţiilor între marile naţiuni, o piaţă economică unică, o legislaţie unică în probleme alimentare şi de protecţie a mediului, libera mişcare, respectarea drepturilor omului, pe scurt, ne este mai bine în acest Commonwealth decât în afara sa. Aşa că datoria oricărui om raţional este de a combate abuzurile extremiştilor de orice fel, nu de a incita la ură inter-etnică.

  11. Monica Macovei si partidul antisistem: Va intoarce M10 Romania la comunism? Europarlamentarul Monica Macovei a anuntat, azi, la Zalau, ca in aceasta luna va depune actele pentru infiintarea partidului M10. Probabil in iunie MM va fi o „mamica” fericita, posesoare a unui partid nou-nout. O felicit anticipat. Insa zodia identitara proorocita ma nedumereste. Mai precis, ca va fi un partid de centru-dreapta si, in acelasi timp, un partid antisistem. Dupa imensul scandal ideologic si fractionist al PSD-ului care a fost dus spre dreapta de catre Ponta, care s-ar putea sa-l coste capul de presedinte de partid, autodefinirea prin „centru” a partidului lui Macovei cam miroase a stanga. Cum niciun partid din apropierea mijlocului esichierului nu este radical, ci, dimpotriva, este creditabil ca echilibrat, un partid care se declara „antisistem” este fara dubii unul radical. Va fi M10 un partid radical de stanga? Orice s-ar spune, contradictia intre „centru” si „antisistem” este flagranta. Daca ar fi sa o rupa, MM pare mai indragostita de cel de-al doilea termen. Deocamdata nu-mi este limpede daca europarlamentarul cunoaste care este diferenta intre sistem si regim sau daca stie ca in cadrul aceluiasi sistem, comunist sau capitalist, sunt o varietate foarte larga de regimuri mai mult sau mai putin personale, dupa cum s-a vazut, inainte de 1989, la Nicolae Ceausescu, iar dupa, la Traian Basescu. Oricat ar incerca sa ne lamureasca MM, ca „antisistem înseamnă anti-clasă politică actuală, care ne fură de 25 de ani”, memoria asocierii dintre procurorii comunisti si lupta de clasa nu poate fi stearsa. Alta Monica cu aceeasi panglica?! Incurcate sunt caile Monicai.

  12. Adrian B.
    Cum adica ,,maine o sa-si faca publicitate si DNA-ul ” ?! De ce vorbesti la timpul viitor ?
    Tu, la ce televiziune te uiti ? La radio Erevan ? Doar acolo nu e prezenta si nu-si face campanie Laura Codrutza & Co.
    😉 😉

  13. @ George ban

    Mai paraciosule , daca vrei respect atunci invata sa respecti ! Poti incepe cu numele meu si apoi cu celelalte postari … Paracios mic ce esti !

  14. NB: Recitind, fac o cuvenita precizare. Exista o deosebire fundamentala intre sistemul politic (alocarea valorilor prin intermediul autoritatii, David Easton sau Institutii, organizatii, relatii si norme) si sistemul institutional. La al doilea s-a referit si USL („sistemul Basescu”), dar antisistemul MM se refera la sistemul politic, prin trimiterea expresa la caracteristica de „anti-clasa politica”.

  15. @ serbanfl

    Dumneata confunzi mâncarea cu mancarimea ! 2% pentru SMURD este o initiativa lansata de Fundatia pentru SMURD pentru strângerea de fonduri . O initiativa laudabila pentru un serviciu extraordinar . E vorba de o fundatie .

    Dar sa consumi banii statului ca sa faci publicitate la niste institutii si portarei mi se pare cel putin jenant . Si nelegal .
    Dar probabil ca dumneata traiesti in Europa , unde asa e normal 🙂

    P.S. Toata penibilitatea asta imi aduce aminte de excrementul acela de Basescu care a cheltuit milioane de $ pe niste semne de circulatie cu ” Aici sunt banii dumneavoastra ” .

  16. Dna Mihaela Erika Petculescu

    dumneavostra intelegeti greu si gresit.
    Ma rog poa e defect de catedra combinat cu aere de autor literar..
    Dinati – cand am scris de niste carti mai groase glumeam.. amestceand carti de caliate cu unele comerciale

    In al doilea rand „nu voi trage primul din teaca” are o „implicita” pe care nu am enuntat-o „dar voi fi ultimul sa il puna in teaca!!!” Cam in ce stare va fi celalt .. va zic eu – in curs de racire.. Sunt un ins la fel de serios ca orice moroshan („profesorii” mei de „bune maniere ardelenesti”) D’aia fata de mine nu se vorbeau prostii …si sa stiti acesta este pretul pe care trebuie sa il platesti daca vrei sa ai pace si sa nu ai parte de „ultranaţionalismul minorităţilor şi mişcările centrifuge exacerbate de criza economică„. cealta optiune este sa fii victima …

    Cat priveste despre „Europa” dvoastra ,.,. scuzati c’est de la merdre. Un imperiu inca nenascut dar deja tarat de regionalisme egoiste si imbecile ( „ultranaţionalismul minorităţilor şi mişcările centrifuge exacerbate de criza economică„) asortate cu o birocratie imperiala egoista si autista rupta de provincile imperiale si „binecuvantata” cu iresponsabilitate (adica nimeni nu poa sa traga de raspundere pe aia de la Burzelles nici stasbugaoazele gen Baroso sau Reding) infeudata marilor afaceri (große Konzernen). O pseudouninue fondata pe santajul cu razboi „Euro inseamna pace sau razboi in sec XXI „zicea Kohl.
    Prost asa insa daca Federlanaya Gazpormya ne poa santaja pe noi sau pe olandezi (care au votat UE fiind „incurajati” cu sloganul „integrarea este mai ieftina decat 2 sapatamni de razboi!) pana la urma va provoca reactia unuia din Consilulu de Secruitate. Adica Doicea va primi o „donatie” care va suprasatisface zicala „Licht merh Licht” caci va fi mai stralucitoare decat 1000 de sori !!!

    Va laudati ca ati scris o carte bine documentata (nu stiu nu am citit-o) Dar chiar asa nu observati nici o asemanre intre Roma lui Augustus cand viermele deja crestea in mar si acest inceput de Uniune ? Sau Bizantul lu’ Justinain care deja continea germelele prabusirii ?! Aceiasi reteta – egoismul rapace al clasei suprasuperpuse (patres, ilisutres, patricieni) si indiferenta claselor „parlite” dornice decat sa profite si ele cat de cat ..

    A da. Si pericol islamic. Scuze nu cumpar asa ceva, Am printre stramosi unii care considerau musulmanii extrem de utili; Musulmanii procurandu-le cele necesare : vite, pamant, aur, cai si uneori muieri cat mai tinere. Ieftin,., ajungea o lovitura de sabie si luau ce doreau .. Si nu era voba despre arapeti cumsecade si supusi ci urmasdi de-ai lui Gingins si Tamerlan .. Eu zic ca ar fi simplu : sa se zica cui nu-i cuvine sa se duca in Arabia Saudita,. Sau Somalia. Si in gnl sa zica mersi ca nu sunt pusi ca vineri sa mamance carne de porc si sa bea vin !!! Va garantez ca lasati pe mana mea cei care ar alege sa ramana in Euopa ar protesta doar cand fustele ficelor lor ar cobori sub genunchi (minus mersu la moschee unde s=-ar vorbi dosr despre cele spirituale si milostenie si cinste)

    Dumeavoastra imi aduce aminte de modul in care Bula a salvat o fata de la viol in grup : a convins-o sa accepte!!!

  17. @ off topic

    La Cornu aveti visini ? Daca da , atunci cred ca stiti si raspunsul corect .
    Cand sunt visinii cei mai plini de fructe coapte , gata de cules si de facut placinta cu visine ?

    1. Sa ne luam Tara inapoi tinerilor frumosi , fiecare sa avem cate doua avioane , unu’ mare si unu’ mic , de rezerva , in caz ca se defecteaza ala mare , dar si cate 100 de ha de padure pe care sa le taiem cand vrea muschii nostri !!!!

    2. Totul merge perfect in Tara lucrului bine fuckut , salariul minim 1000 de euro , pensia minima garantata 300 de euro , alocatia pt. primul copil 1000 de euro si apoi lunar cate 200 de euro / copil , somajul 2,5% , cate 10% din PIB la sanatate , cultura si armata . Singurul lucru ramas de rezolvat este cu AVIOANELE LU’ MUTU’ IZDII , PRIMUL TURIST AL TARII !
    HUO BAI NENOROCITILOR !

    PS Sa-si ia mutu’ avioane din banii proveniti din recuperatrea datoriilor istorice ale mekelizdei germane , catre Tarisoara asta romaneasca .

    3. GHINION : Guvernul a sesizat DNA pentru presupuse defrișări ilegale

    Corpul de Control a găsit nereguli în contractele cu Holzindustrie Schweighofer : 52 posibile fapte de natură penală .

    Bravo ponta , dar sa nu fie numai praf in ochii nostri , ca n-o sa fie bine domnul chestor !

    http://www.cotidianul.ro/corpul-de-control-a-gasit-nereguli-in-contractele-cu-holzindustrie-schweighofer-261278/

  18. http://stirileprotv.ro/stiri/politic/liberalul-ludovic-orban-sustine-ca-premierul-l-a-jignit-la-receptia-de-la-cotroceni-poate-ca-a-vrut-sa-faca-o-gluma.html

    Ludovic Orban a mers la receptia de la Cotroceni cu chitara si imbracat in Elvis Presley . El n-a stiut ca d-ul Ponta e procuror si n-are simtul umorului . Bine ca nu l-a prins Blaga si cu Macovei ca aia il arestau sau il legau cu catusele de calorifer si il bateau cu lantul de la drujba .

    Cica , nichipercea asta de Ludovic Orban ar fi venit direct de la petrecerea bunga-bunga organizata de amfitrionul Basescu in cinstea ” frumoasei venetiene ” Nutzy si unde s-au distrat toata noaptea cu pitici imbracati in latex , cu vodca tunata , cu tuica de scaieti si energizante , cu tigari din caltzi , cu carnati de Plescoi , pe muzica lui Fuego si a lui Gigel Frone , cu dansuri ritualice si cu juraminte reinnoite .
    Dupa care Baselu a invitat-o pe Nutzy la un biliard unde i-a dat 2 bile mici cu un tac de vreo 4 cm. Totul pe nesimtite ! Ca un veritabil mascul beta .

  19. Fragmentarium scrie:
    ,,Monica Macovei a anuntat, azi, la Zalau, ca in aceasta luna va depune actele pentru infiintarea partidului M10″

    Indraznesc o corectie:

    ,,Monica Macovei a anuntat, azi, la Zalau, ca in aceasta luna va depune actele pentru infiintarea partidului M I – 10.
    (Z)

  20. Mihaela Erika Petculescu
    mai 10, 2015 la 5:09 pm

    Din comentariul dvs razbat contradictii ireconciliabile, bizar de numeroase intr-un text atat de scurt:
    1. Exacerbarea piatei unice, considerata panaceu universal al tuturor problemelor, in colaps (pe fondul cresterii economice reduse), inseamna mari probleme pentru exportatorii romani pe aceasta piata si implicit, condamnare la saracie a poporului roman; sau, la emigrarea lui in masa.
    2. Libertatea de miscare pe care o sustineti, nu poate fi separata, principial, de fluxul de persoane inspre si mai ales dinspre restul lumii;
    Aici, ideologii capitalismului liberal au intrat intr-un mare impas, ca sa nu spun altfel……as spune ca si-au facut-o singuri cu mana lor;
    3. A spune ca ne este mai bine inauntru decat in afara, inseamna sa ne condamnam singuri la egocentrism, izolare si…moarte clinica lenta. (Z)
    Civilizatia umana este o entitate unica, nu poate fi separata pe caste; trebuie sa invatam ca diferentele trebuie respectate, nu doar acelea dintre minoritatile sexuale imbratisate de corectitudinea politica-adevarata si singura ideologie a vestului.
    As observa ca izolationismul este trambitat pentru cei slabi de la periferie, in schimb, marile puteri europene fac afaceri la greu cu restul lumii…de aceea initiatorii ,,proiectului comunitar” sunt puternici; Practic, ei dicteaza ce este bine si ce este rau, desigur, din perspectiva lor, exclusiva.
    ..Dar despre acest proiect perimat (Uniunea Europeana) care nu are nicio legatura cu interesele individuale si de grup ale cetatenilor anonimi, voi mai vorbi in preajma referendumului britanic privind ramanerea, sau nu, in Piata Comuna.
    As mai adauga ca agatarea cu disperare de Inalta Poarta de la Bruxelles reflecta multe…inclusiv neputinta si timorarea politicienilor romani , interesele unora (gen Macovei, Basescu, etc) de a se promova si mentine la putere cu sprijin extern, neintelegerea adevarului ca fondurile europene NU sunt destinate dezvoltarii durabile ci doar cosmetizarii si uniformizarii conform unor directive stabilitate si impuse de altii, acceptarea (cel putin pana recent a) necesitatii distrugerii si instrainarea patrimoniului national si demolarea asazisei economii ineficiente -in speranta ca ceva mult mai bun va rasari in loc, etc….
    Sa vedeti cum va reactiona Bruxelles-ul daca vom indrazni sa ne atingem de interesele unei marii companii austriece de industrializare a lemnului…Deja, Austria a amenintat ca investitiile in Romania ar putea fi afectate, iar OMV, cel mai mare contributor la bugetul de stat, ar putea reactiona imprevizibil.
    In consecinta, stimata colega:
    Nu va mai iluzionati ca ne va fi mai bine sub clopotul de sticla sufocant numit UE si implicit ca vom scapa de acuzele copiilor si nepotilor nostri. Acestia, dupa ce vor pribegi prin Europa si vor intelege ca nicaieri nu sunt caini cu covrigi in coada, vor dori sa revina acasa…ce vor mai gasi, oare ? Probabil, peste tot, imprejmuiri cu inscriptia:
    ,,Achtung ! Privateigentum”

  21. „Cand viermele deja crestea in mar”, spune extrem de plastic si de sugestiv Ghita Bizonu. La mine in livada am dat cu Mospilan, care ataca daunatorii in toate stadiile, fara a face rau albinelor.

  22. ps-MEP

    In alt comentariu ati remarcat perfect un adevar fundamental al capitalismului:
    ,,Concluzia ? Sistemul capitalist – cel mai performant mod de organizare economică până în prezent – are un mare defect : nevoia constantă de expansiune ( acest lucru l-a enunţat K. Marx pentru prima dată în opera sa antologică Das Kapital – Capitalul ).”

    COMENTEZ:
    Exact. Iar pentru asta se folosesc de metoda ,,securizarii zonelor de influenta”. Extind cat pot de mult UE pentru a-si aservi pietele de desfacere din proximitate prin metoda uniformizarii legislative si implementarii ,,statului de drept”, iar in paralel, se folosesc de resursele accumulate din/prin efortul comunitar pentru a-si extinde unilateral sfera afacerilor pentru capitalul propriu, cautand in permanenta mana de lucru ieftina, resurse minerale si noi piete de desfacere. Romania nu este parte la acest proces, din pacate, nemaiavand aproape nimic…propriu. Romania este doar o zona de tranzit care isi inchipuie ca merge spre vest. De fapt, vestul a venit la noi (noi stand pe loc), va stationa un timp, dupa care va merge mai departe. Daca si unde va mai putea, bineinteles. Pana la urma si o guma de mestecat daca o tot intinzi….(Z)

  23. @Fragmentarium Politic spune : +Există o deosebire fundamentală între sistemul politic (alocarea valorilor prin intermediul autorităţii, sau Instituţii, organizaţii, relaţii şi norme) şi sistemul instituţional.+
    Sincere felicitări pentru formulare !

  24. Adrian B. mai 10, 2015 la 6:48 pm

    Merci pentru clipul cu base jumping.
    Etapa urmatoare este…wingsuit flying…adica zborul cu costumul aripa.

    Va asigur ca intrece cu mult placerea resimtita de catre cei care practica base jumping.

    Riscul…este off the charts….in jur de 74% dintre cei care practica wingsuit flying au suferit un accident sau au decedat.

    Daca ti-o asumi, stiind ca ai o singura parasuta si ca zbori cu viteze apropiate de 200 km/h….nimic nu te mai satisface dupa aceea, in materie de sporturi extreme.

    Priviti un clip superb mai jos realizat deasupra unei ramasite a unui fost vulcan, undeva intre Australia si Noua Zeelanda.

    Locul se numeste Balls Pyramid si este aproape de Lord Howe Island
    Melodia la fel de superba se numeste „Prituri se planinata” si este bulgareasca :

  25. @ Adrian B. mai 10, 2015 la 6:48 pm

    Iar dupa wingsuit flying, adica zborul cu costumul aripa vine…wingsuit proximity flying, adica zborul de proximitate cu costumul aripa….

    Se intampla un lucru interesant cu cei care practica sporturile extreme, dupa un timp acestia se plictisesc, sau altfel spus nu mai reactioneaza la stimuli……..

    Si atunci, odata nervii tabaciti, cei care practica sporturile extreme sunt tentati sa mearga din ce in ce mai departe si sa caute noi senzatii tari, pana cand inevitabilul se produce.

    Best of Wingsuit Proximity Flying 2013

  26. Monica M 10 și antisistemul.
    M 10 mă duce cu gândul la italianul M 5 S, Movimento 5 Stelle al lui Beppe Grillo (un fel de Vadim talian), partid extremist-fantezist care vrea ca venitul minim să fie egal cu venitul maxim, și care pierde lunar parlamentari precum PP-Tv.
    Dacă ești antisistem înseamnă că nu vrei sistem, și, dacă nu vrei sistem, ce vrei? haos? anarhie?
    Monica M 10 a fost, în cei 24 de ani în care, vorba ei, „ăștia ne fură”, de toate pentru toți: ministru pe lei, parlamentar pe euro, soțietate, hîc! țivilă, hîc! care va să zică (pe leii sau euroii cui?)
    Așa furată de „ăștia” timp de 24 dă ani, Monica M 10 a avut pe lună între 2000 și 10.000 de euro.
    Scârbos sistem!

Lasă un răspuns