Noi vecini la Cornu

 

FullSizeRender copy 2

IMG_1822

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Am sarbatorit Ziua Europei la Cornu, impreuna cu cativa vecini noi. O veverita ne-a vizitat, astazi, fara sa se sperie de caini si de pisici,  iar, undeva, intr-o perdea de tuia, am gasit un cuib de mierla, cu mai multi pui, de numai doua-trei zile.

Vremea, la acest sfarsit de saptamana, a fost destul de schimbatoare dar ploile si vremea calduroasa au determinat o explozie de vegetatie. Am muncit din greu sa tundem tufele de tuia, care crescusera la peste patru metri.

Gradina arata bine. Au aparut deja frunzulitele la cartofi. De dimineata am fost si in piata, la Campina, de unde am mai cumparat patru pruni, sa completam in livada. Am cumparat si niste petunii mov, superbe. M-am intalnit cu multa lume si mi-a facut placere sa discutam putina politica.  Am trecut apoi pe la un depozit de lemne, din Brebu, ca sa cumparam niste lati pentru gard, care, dupa 25 de ani, a inceput sa cedeze. Leopardul, dinautru, continua insa sa vegheze…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

45 de gânduri despre “Noi vecini la Cornu

  1. Da domnul Nastase, a venit primavara si nu doar vegetatia a ,,explodat”
    ci si sperantele noastre ca intr-o zi va fi primavara si in vietile noatre. Sa aveti multa sanatate alaturi de cei dragi.

  2. nimic si nimeni, in afara familiei mari si familiei mici nu egaleaza dragalesenia si frumusetea animalelor si pasarilor, farmecul si cantul pasarelelor.cainile nu tradeaza niciodata si nu uita mana ce i-a dat de mancare, l-a mangaiat si l-a facut stapan pe curte! pasarile vin pt bobul de samanta si samanta dragostei dintre OM SI NATURA DUMNEZEIASCA!ma simt odihnit, relaxat,ca in concediu de odihna cand vorbesc ci florile, pomii fructiferi, cainele si tot ceea ce incantata ochiul, trateaza inima si mangaie sufletul!

  3. PENTRU TOTI TINERII AIA FRUMOSI SI DESTEPTI , CARE SE KKA IN MIJLOCUL POTECII DE PROSTI SI DE FUDULI CE SUNT , CARE L- AU PUS LA COTROCENI PE UNU’ CARE TACE SI SE BATE CU BALTONU ‘ !

    CITITI !

    Deutsche Welle: Iohannis a facut o lege pe gustul serviciilor de informatii

    ”Serviciile de informații și-au impus punctul de vedere, primind în plus și un bonus substanțial. De fapt, legea mediată de președintele Klaus Iohannis este mai intruzivă decât legile anterioare invalidate de Curtea Constituțională. Față de legea din 2012 care prevedea o perioadă de 6 luni pentru reținerea datelor, noul proiect stipulează 3 ani” remarcă Deutsche Welle, într-un comentariu pe marginea recentei reuniuni de la Cotroceni pe tema legilor Big Brother.

    ”Legea a fost semnată de reprezentanții tuturor partidelor parlamentare. Cu multe rezerve, au lăsat unii să se înțeleagă. În mod cert este o lege pe care mulți o înghit à contre-cœur, fiind pesemne convinși că noul context geopolitic și ”războiul rece” cibernetic, de care se vorbește cu insistență, pretind măsuri speciale de prudență. Din acest moment, totul este să nu aibă cineva ideea să conteste legea la Curtea Constituțională. Acesta a fost și motivul pentru care reprezentanții partidelor au fost chemați la Cotroceni și invitați să semneze” mai scriu analiștii postului, remarcînd, totodată, că legea nu oferă absolut nicio garanție în plus față de vechile prevederi

    BRAVO SRI , SPRE BOALA DUSMANILOR !

  4. Dacă n-ar fi fost “provocarea” doamnei Gorghiu, cerându-le ferm femeilor social-democrate să se delimiteze de ticălosul de Nichita, mărturisesc că n-aş fi avut habar că ieri a fost ZIUA EGALITĂŢII DE ŞANSE . Nichita este nemernicul care a chinuit o domnişoară nevinovată promovând-o (victima nu s-a supărat), oferindu-i un salariu mai grăsuţ (victima n-a ţipat ca din gură de şarpe) şi o locuinţă mai acătări (victima nu s-a legat cu lanţuri de poarta Primăriei) ; în schimb victima şi-a amintit ce sălbatic a fost abuzată abia când a constatat dureros diferenţa de 20 şi ceva de anişori dintre Romeo şi Julieta, precum şi efectele nefaste ale geloziei asupra bărbaţilor amorezaţi, aflaţi la vârsta a treia.

    Acum însă, deoarece am aflat că ieri a fost ZIUA EGALITĂŢII DE ŞANSE, şi am luat la cunoştinţă de “oripilarea ” doamnei Gorghiu vis-à-vis de faptele îngrozitoare ale primarului Nichita, deşi nu sunt femeie social-democrată, ci doar o cetăţeancă fără de partid, vreau să lansez şi eu o provocare publică bărbaţilor din Partidul Naţional Liberal.

    Aşadar , bravi bărbaţi din albia lărgită a PNL-ului:

    Vă cer să vă delimitaţi public de femeile care urcă în ierarhia partidului, pe bază de amantlâcuri convenabile iar nu pe baza unei competenţe dovedite. Să respingeţi cu hotărâre alegerea moţ în fruntea partidului a unei oarecare cuconiţe într-un mod ruşinos de nedemocratic, doar pentru că aşa v-a cerut un domn aflat astăzi într-o funcţie foarte înaltă ,funcţie care presupune mai multe concedii pe an decât oricare alta. Vă invit să combateţi cu tărie opiniile fistichii ale colegilor dumneavoastră care susţin că, dacă n-o fi Predoiu premier, aveţi dumneavoastră o duduie numai bună să preia această funcţie, deoarece unor cetăţeni mai sensibili, printre care mă aflu şi eu, s-ar putea să le crească tensiunea, la limita apoplexiei, numai la gândul că s-ar putea întâmpla.

    Acestea fiind zise, eu vă urez, dragi bărbaţi liberali, o EGALITATE DE ŞANSE plăcută şi tot ce vă doriţi!

  5. Dan Culcer :+Pălăvrăgeala Magna / De ceva zile, puține, tot intelectualul are păreri despre intervenția scriitorului Nicolae Breban la înscăunarea dlui Radu Boroianu ca director al noii versiuni, post băsesciene, a Institutului Cultural Român. Pe blogul poetului Dorin Tudoran citesc această intervenție de bun simț semnată Jordan: “Distinse domnule Dorin Tudoran şi distinşilor domni oameni de cultură (sic) care se-nfierbântă în acest subiect (numirea noului preşedinte I.C.R.). Ce bine ar fi dacă v-aţi consuma energia şi inspiraţia în scopuri de cultură, de conservarea ei şi mai ales de susținerea valorilor culturale, adevărate, româneşti. Intelectualitatea de astăzi, mă refer la cea scriitoricească, este mai mult ocupată de politichie decât de a-şi forţa mintea în a scrie lucruri frumoase şi interesante. Lupta asta pentru putere vă distruge domnilor… Aşa cum România este lipsită de şosele, de infrastructura economică normală, aşa şi arta de după 1990 a căzut într-o mizerie lamentabilă. Personal, nu pot să constat că, plecat de 35 de ani din România, la ora actuală, ceea ce se întâmplă dupa 1990 d.p.d.v. cultural este pur şi simplu o catastrofă …..Unii din scriitori fecunzi dinainte de 1990 s-au transformat subit în politicieni…, alţii şi-au făcut un modus vivendi în a-l împroşca cu rahat pe Mihail Sadoveanu (că de, este trendy să faci aşa ceva, după 1990, dar culmea este că nimeni dintre savanţii României nu l-a împroşcat cu rahat pe Acad. I.C. Parhon care a fost ditamai Preşedintele M.A.N. câţiva ani buni până în 1952!!). Se pare însă că, în România actuală, politica de interese este mai presus de vocația sacră de scriitor,……Ehhh..” Dl Jordan crede în Scriitor. Vocație sacră. Firește, se poate scrie mai clar, mai dichisit și mai dur. Dar măcar dl. Jordan nu participă la pălăvrăgeala asta dominantă. Cunoașterea directă a dosarelor de urmărire informativă pe care Securitatea i le-a dedicat lui Nicolae Breban ar fi mai utilă. Gabriel Andreescu le-ar fi putut edita, dacă tot a stat să le citească. În rest, prea mult urechism peste tot. Ce-ar fi să mai dăm cu nasul sau ochii prin sursele primare? Deși nu locuiesc în România, eu am încercat. Se reduce plăcerea pălăvrăgelii, desigur. Dar s-ar înțelege ceva mai mult din lumea prin care cei mai vârstnici dintre noi am trecut. Nici eroi, dar nici lichele.+ Publicat de către Blogger la Dan Culcer Jurnalul unui vulcanolog , 5/08/2015 06:14:00 p.m.

  6. Despre deprofesionalizare

    Din păcate, deprofesionalizarea se manifestă în România pe toate palierele, nu numai în drept. Şi cea mai gravă este, probabil, incompetenţa din sfera economică. De douăzeci şi ceva de ani încoace, avem la conducerea finanţelor diferite soiuri de „finanţişti” care se chinuie să adapteze la nevoile ţării tot felul de teorii puse în circulaţie de o şcoală economică sau alta, şi ne servesc cu un aer doct explicaţii enunţate în partea introductivă a oricărui curs universitar de profil.

    Ultima gafă la nivel înalt în acest domeniu a fost prestaţia jalnică a ministrului Teodorovici ( mare specialist în management la Ministerul Transporturilor, apoi la Integrare Europeană ) când a trebuit să dea explicaţii unui jurnalist referitor la implementarea fiscalizării bacşişului dat băiatului care aduce pizza : un om raţional nu putea trage altă concluzie decât că este mai convenabil să-ţi faci singur pizza acasă sau să-ţi deschizi o conservă dacă te apucă foamea la servici.

    Nici un economist pragmatic nu ne-a explicat până acum că degeaba ne uităm spre vest şi jinduim bogăţia Occidentului, atât timp cât nu înţelegem că modelul capitalist este un sistem economic şi nu o ideologie ( spre deosebire de comunism care a fost o simbioză între idealul comunitarist iudaic – cum există şi astăzi în Israel sub formă de kibutzuri – şi despoţiile/ dictaturile de tip oriental ) Comunismul, în schimb, s-a prăbuşit tocmai datorită gestionării ineficace a problemelor economice.

    Iar ineficienţă înfloreşte la noi. Există o discontinuitate logică în actualul program economic pe care nimeni nu pare să o remarce. În numele ideologiei neo-liberale, guvernul nu introduce impozitul progresiv – practicat în toate ţările vest-europene – în schimb, acordă investitorilor avantaje fiscale exorbitante, nemaiîntâlnite în Europa, pentru atragerea capitalului. În acelaşi timp, guvernul pregăteşte o nouă lege a salarizării, imperativ necesară. Însă creşterea salariilor înseamnă scumpirea mâinii de lucru, ceea ce diminuează atractivitatea României pentru investitori. Vin însă nişte specialişti francezi de la nu ştiu ce cameră de comerţ (i-am surprins, în trecere, acum două seri la televizor ) care ne povăţuiesc părinteşte că nu e bine să păstrăm o mână de lucru ieftină. Dacă e aşa, atunci de ce armata franceză îşi încalţă soldaţii cu bocanci făcuţi în Taiwan ? Au dispărut cizmarii din Franţa ? Nu se mai găsesc piei de bovine ? Ori mâna de lucru este mai ieftină în Taiwan ?

    Concluzia ? Sistemul capitalist – cel mai performant mod de organizare economică până în prezent – are un mare defect : nevoia constantă de expansiune ( acest lucru l-a enunţat K. Marx pentru prima dată în opera sa antologică Das Kapital – Capitalul ). Aşa că Europa ( de vest ) ne preferă pe post de piaţă de desfacere şi nu de eventual concurent. Cum reacţionăm noi ? Simplu : punând în fruntea finanţelor oameni ce ştiu să jongleze cu cifre, dar care uită că economia înseamnă competivitate şi, nu în ultimul rând, oameni a căror cerinţe vitale trebuie satisfăcute !

    Să fi devenit adevăraţii economişti o specie dispărută pe meleagurile noastre ?

  7. Damnatio memoriae? * Greu de spus care o fi „Imperiul Raului”, mai ales cand Raul umbla sub acoperirea Binelui, dar si cand metafora iese din gura unui actor (Ronald Reagan), mereu in cautare de impresii artistice. * Asa-zisa apostazie a lui Aleksandr Iakovlev, grabnic confiscata de sovietologi, a fost de fapt o resursa de accelerare a Marii Schimbari, inceputa in 1991. Daca a lucrat impotriva lui Gorby, a lucrat pentru Putin. Azi, stim ca cine are capacitatea de a se reinventa are si viitor – de fapt, reinventarea este o definitie a inteligentei politice. Mai greu cu cei care raman incremeniti in proiect. * Autocratia atribuita lui Putin tine de Ideea Conservatoare, care a apartinut nu numai tarismului, dar si Europei lui Metternich, cu tendinte de revenire in Europa de azi, incepand cu Marea Britanie, Germania si Franta, dupa criza crescanda a liberalismului, nu numai economica, ci si politica si electorala (victoria electorala absoluta, de joi, a conservatorilor britanici este mai mult decat premonitorie). Probabil si neoconii americani ii vor confirma, in 2016, pe conservatorii rusi. * Naruirea URSS a fost cea mai mare catastrofa geopolitica a secolului 20, nu ca regim politic, ci ca statalitate, cu rol de contrapondere, in echilibrul global. * Teoria „stratocratiei”, produsa de Cornelius Castoriadis si Claude Lefort este de departe infirmata de politica uniformizarii si omogenizarii sociale, practicate de catre toate partidele comuniste. As spune ca stratocratia este specifica mai degraba capitalismului, si nu este un lucru rau, dupa ce am vazut cum deceniile comuniste de nivelare si negare a diferentei au distrus competitia si elitele. * „Democratia liberala” este la fel de tautologica precum „democratia populara”. * A propos de ziua de azi, de aniversare a 70 de ani de la victoria impotriva fascismului, aceasta damnatio memoriae a evenimentului mi se pare anormala. * Fapte bune! http://www.contributors.ro/global-europa/urss-ca-mare-minciuna-eseu-de-marius-stan-%c8%99i-vladimir-tismaneanu/

  8. @ Ghita Bizonu’

    Văd că sunteţi un mare admirator al mijloacelor politice extreme, dar ignoraţi că nici un război nu este mai cumplit decât războiul civil. V-aş sugera să răsfoiţi ziarele din anii 90 şi să lecturaţi articolele referitoare la atrocităţile care au însoţit dezmembrarea fostei Yugoslavii : familii mixte destrămate, rude şi vecini care se omorau între ei, femei violate, fetuşi umani scoşi din pântecul spântecat al mamelor încă în viaţă…

    Dumnezeu să ne ferească de acest gen de „patriotism” !

  9. @blogideologic

    Mă mir că o persoană atât de cultă ca Dvs nu a citit corespondenţa Familiei Golescu, în special cea a lui Ştefan Golescu, mare unionist şi membru elector în calitatea sa de prinţ al Valahiei şi Moldovei, în plus prieten cu A. I. Cuza şi M. Kogălniceanu. Multe scrisori fac referire la momentul Unirii şi la atmosfera în care s-au desfăşurat alegerile la Iaşi şi Bucureşti.

  10. În mod tradiţional, politicienii români adoptau o atitudine cunctator-evaluatoare (waite and see). Preşedintele Klaus Iohannis nu se încadrează în acest tipar, atunci când cere :”Adoptarea monedei euro este cel mai important proiect de ţară.” http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Politica/Klaus+Iohannis+Adoptarea+monedei+euro+este+cel+mai+important+pro Până ce nu vedem cum se termină povestea cu Grecia, n-are vreun rost să ne grăbim!

  11. Da’ sa iasa odata afara leopardul ca il asteapta Tara care geme sub jugul prostilor .
    E Romania blestemata de prostie ?
    Imi aduc aminte de testamentul lui Goga : ” am trait in vremea prostilor , cu un rege tranzactionist in materie de morala ” …
    Numai cateva exemple recente de prostie romaneasca stralucitoare , Basescu intampinandu-l pe Gates cu ” romanii pretuiesc atat de mult Microsoft , incat il pirateaza cel mai mult ” , mai nou Federatia de Rugby care a suprimat prezenta in cupele europene a selectionatei divizionare , inlocuind-o cu campioana Baia Mare , eliminata rapid si scurt deunazi de rusii de la Krasnoïarsk , deci pa Stade Français , Bayonne sau Gloucester la Bucuresti …
    Sa revin la afacerea Montupet , stralucitor finalizata de CJ Cluj in mai 2005 , dupa ce guvernul Nastase ii adusese in Romania ?
    Acelasi stralucit CJ Cluj a renuntat acum o luna la 17 milioane de euro finantare europeana pentru parcul industrial Tetarom , stiti cu ce pretext ?
    ” Parcul nu poate fi gata pana la sfarsitul anului ” – dar suntem in mai ! cateva cladiri de birouri , alei , legarea la apa si electricitate nu sunt muncile lui Hercule , totul poate fi terminat in 7 luni …
    Sa vorbim de deosebit de inteligentii compatrioti ( altii decat proletarii de pe Facebook ) care cereau neacordarea clauzei natiunii celei mai favorizate in anii 1990 ” lui Iliescu ” iar astazi cer mentinerea umilitorului ” Mecanism de verificare pe Justitie ” folosit de neprieteni de la Haga si Neuilly sur Seine ca pretext pentru refuzul Schengen ?
    Ce sa mai spun de ura impotiva tarii lor a emigrantilor anilor 50 de la Paris , Cioran si Ionescu ? Amandoi erau la Paris , unul cu o bursa romaneasca , altul in diplomatia romaneasca , nu Parisul i-a adus acolo , ci Bucurestiul – asta nu i-a impiedicat sa-si denigreze tara pe care refuzau sa o viziteze chiar dupa 1990 – ” neantul valah ” – Cioran , ” nu suport sa-mi amintesc de acea tara , mirosurile ei , culorile ei ” – Ionescu .
    PS – am vrut sa revad filmul lui Emil Loneanu din 1966 , ” Poienile Rosii ” – ce-mi da Google ? – un site – ” Noi suntem moldoveni ! ” ( cititi asta in felul ” noi nu suntem romani ! ” ) care il gazduieste , cu multe alte filme basarabene , filmul este in rusa ( situl are o mare proportie de texte in rusa ) , unii spun ” ce pacat ca nu il avem in MOLDOVENESTE ” …

  12. @ cris

    Daca va place teroarea , controalele si statul politienesc de ce nu va mutati in Coreea de Nord ? Dumneavoastra sunteti incapabila sa faceti diferenta intre abuzuri si control civilizat , intre rational si irational . Decat sa cultivati ura , minciuna si rautatea ( toti micii intreprinzatori sunt hoti !!! ) mai bine v-ati ocupa de frustrarile dumneavoastra . Cred ca aveti multe …

    Probabil ca si cei din DNA si SRI gândesc si actioneaza la fel ca dumneavoastra si de aceea si arata astazi Romania in halul asta !

  13. Domnule Prim Ministru sa va dea Dumnezeu multa sanatate si liniște sufleteasca dvs. si familiei, sa va bucurați de tot ceea ce aveti! Sincer,va invidiez pentru locația in care va aflați,este minunat in natura iar animalele,din punctul meu de vedere,sunt cei mai buni si mai sinceri prieteni ai omului.

  14. @Mihaela Erika Petculescu
    În familia Goleştilor a fost un singur ideolog : Dinicu Golescu.

  15. @papasha – legile respective sunt neconstitutionale si inutile. Dusmanul este intotdeauna in exterior si uneori vine la ceas de seara cu o punguta cu doi bani. Asa a fost intotdeauna la noi. In loc sa asiguram bunastare celor multi ne lasam ametiti de betia puterii pe care de altfel nu o avem. Si apoi ce stim noi sa facem cu puterea? Doar paine si circ.

  16. @Mihaela Erika Petculescu spune : +ignoraţi că nici un război nu este mai cumplit decât războiul civil. V-aş sugera să răsfoiţi ziarele din anii 90 şi să lecturaţi articolele referitoare la atrocităţile care au însoţit dezmembrarea fostei Yugoslavii : familii mixte destrămate, rude şi vecini care se omorau între ei, femei violate, fetuşi umani scoşi din pântecul spântecat al mamelor încă în viaţă…+
    Evenimentele pe care le povesteşti dumneata –reale- s-au produs în siajul „revoluţiei române” (numele corect ar fi Catastrofa Naţională a României). Provocată de încăpăţînarea distructivă a unui popă ungur care a ales să ignore legile civile româneşti.

  17. @Mihaela Erika Petculescu
    Îmi place că după ce contestaţi validitatea pentru Unirea cea Mare a României, acum contestaţi validitatea pentru Unirea cea mică!

  18. Ce părere aveți de faptul ca premierul României pleacă in străinătate (oficial, se pare !!!) fără niciun mandat de la cineva si fără ca măcar sa-l informeze pe președinte ? Halal politica externa…

  19. Diferenţa dintre hipster şi yuppie este bine-cunoscută. Dar amândouă categoriile fac parte din clasa mijlocie.

  20. Leopardul, ca leopardul din zicală, dar afară-i vopsit gardul?
    La Cotroceni, noul președinte, a vopsit gardul de la bun început și apoi a început să se dea leopard. Klaus nu-i ca băsescu – guraliv și mincinos grosier – el merge pe metoda foarte la modă printre PPE-iști: IPOCRIZIA!
    Retrimiterea legilor la Parlament, ca să nu mai fie timp pentru altele, încurcând prea puțin treburile, este completată de recenta imixiune fățișă în probleme economice! Chiar sunt curios să aflu dacă propunerea Guvernului, către arabi, pentru modernizarea aeroportului H.Coandă și salvarea TAROM, va mai fi luată în considerare, după ieșirea jigodioasă a lui herr Klaus!
    Deci Președintele a făcut lobby pentru lemnarii austrieci, acum face lobby pentru smecherii obișnuiți să fraudeze fondurile pentru sănătate și pregătește terenul pentru scoaterea definitivă din piață a TAROM, ca să facă loc cui? Lufthansa? N-ar fi o surpriză!
    Din categoria afară-i vopsit gardul, dinăuntru-i leopardul sunt mai multe poziționări președințiale, dar să nu umbrim prea tare ziua de 10 mai!

  21. George Ban

    Papistul si-a dat probabil seama ca am dreptate atunci cand acuz A3 de exces de publicitate atunci cand o freaca de dimineata pana seara cu Elena Udrea. Pana la urma si publicitatea negativa, tot publicitate se cheama. Iata, Elena recunoaste ca se uita la televizor numai la A3. A realizat ca jurnalistii de acolo cauta obsesiv ratingul pe seama brandului de tara. 😉
    Si Victor Ponta, cel care a rezistat cu brio tavalugului basescian si gorghiano- blagisto-predoisto-pocoristo-orbanist, confirma dictonul ca ce nu te doboara, te intareste. Spre disperarea papistilor de pretuntindeni. 😉

  22. Spiridus

    De la cine sa ceara mandat premierul Romaniei,atunci cand actioneaza in interesul deschiderii Romaniei spre noi azimuturi si noi piete, in conditiile in care ,,piata comuna” europeana este in colaps pentru produsele romanesti ?
    Este responsabilitatea guvernului sa intreprinda demersuri pentru a consolida Romania dpdv economic. Cand ceva num merge bine dpdv economic, Ponta este de vina , nu Yohannis, in ochii opiniei publice. Si este normal sa fie asa.
    Neamtul, ce face ? Intoarce o lege care ,,isi permite” sa apere, cat de cat, patrimoniul verde al Romaniei ! O fi de vina limba germana comuna ?
    Esti cumva diasporean ? Macar spune adevarul…platesti taxe Reginei, sau lui Obama si te doaren-n..de romanii fraieri care au ales sa stea pe loc, in tara lor, nu-i asa, mai titirez ?
    ps
    Sper macar sa fi dintre aceia care platesc taxe la Londra, nu dintre cei vizibili pe televiziunile britanice…
    😉

  23. ZeV
    Chestia cu Udrea spectatoare a Antenei 3 e o mică șarlatanie a respectivei. În „comunitate” fiind, și neavând televizor personal, s-a uitat la postul preferat de majoritatea „colegilor”. Probabil a fost și un pic de satisfacție perversă a acestora: să o oblige să se uite tocmai la postul lui Voiculescu! Acum ea zice că s-a uitat de bunăvoie! E mai prudent așa, nu vrea să aibă probleme când se întoarce acolo…

  24. @Spiriduș

    Sper că nu vă supăr dacă vă sugerez o lectură atentă a Constituției și a Programului de guvernare. Acesta din urmă, la pagina 68 spune clar care este una dintre acțiunile prioritare de politică externă:
    ”Este importantă dezvoltarea contactelor cu statele din Orientul Mijlociu şi din lumea arabă, urmărind atragerea interesului actorilor economici din statele Consiliului de Cooperare al Golfului către România.”.
    Mandatul de prim-ministru dat deja de Parlament este cel mai clar și decisiv mandat. Primul-ministru nu mai are ce mandat să primescă, dacă acțiunea sa este deja votată de Parlament în Programul de guvernare.
    Sigur, ar fi bine ca orice acțiune externă ar avea în program, atât prim-ministrul, cât și Președintele să se pună de acord. Cu o o mențiune: președintele nu poate nicicum anula prevederile Programului de guvernare.
    nu vă lăsatți infuențată de mizerabilele mandate ale domnului Băsescu și de interpretările rușinoase date Constituției de niște omuleți prea fricoși de la CCR.
    La momentul alegerii sale, Domnul Iohannis știa bine care sunt obiectivele cuprinse în Programul de guvernare și știa la fel de bine că nu are puterea constituțională de a le anula. Se poate, însă, ajunge la o platformă comună, dacă există inteligența necesară de ambele părți.
    Pe viitor, o mai bună comunicare între Președinte și Prim-ministru ne-ar scuti pe toți de penibilul unor clarificări publice exprimate cam folcloric. La plecarea domnului Băsescu am sperat într-o politică de ținută, civilizată și decentă. Sper să nu mă fi înșelat.

  25. Dna Petculescu

    dumneavoastra „vedeti” cam mult. Si amenintati cu razboiul .. daca nu vi se face pe plac.
    Adica cam cum e versu ala
    “Alternativa – in cea din urma faza:
    Ori ne sinucidem, ori ne-asasineaza”!

    Insa am ceva dubii in ce priveste rationalitatea dvoastra :
    iar ceea ce se întâmplă la ora actuală în estul Ukrainei ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru noi toţi, majoritari şi minoritari deopotrivă !
    ca imediat dedesubt sa aveti un mesaj in care afirmati
    disputa polemică iscată de părerea că România nu este ameninţată de nici o primejdie dinspre est, acestă poziţie (pe care mi-o menţin )

    Oricum cine credeti dvoastyra ca o s afaca rezbel tzivil in Romania?!
    Dar nu uitati – razboiul este in mojloc extrem. Nu eu voi scoate primul cutitul din teaca .. INSA ….

  26. Domn Nastase

    atunci pisicile lu’ mneavoastra sunt mai puturoase decat regretatu’ meu motan Tigrutzu!! Putoarea mea chiar daca dormea cu soarecele amusinandu-i botu’ era extrem de „harnic” cand era vorba de vrabii, gugustiuci (pe vremea aia f putini – 1960) si porumbei. Si mai era la naibii de curios …. (totusi undeva prin teasta lui era o diferenta intre pasari care „se permite” si alea care „nu se permite”. Niciodat da niciodat nu a fots acuzat sa fi halit vre-un pui de gaina … si surprinzator 2 ratuste – boboci di aia de cateva zile- au murit fara concursul lui. Da ma rog asa este cand dai o vietate fragila pe mana unui copil de 4 ani . Nu la data aia nu avea, 4 ani!! Si cand aveam, 4 ani Tigrutzu era mai rezistent saracu de el… )

  27. nastase
    mai 10, 2015 la 1:34 pm

    Ar trebui sa o faceti blonda, ca tare e la moda…….imediat se trezeste interesul jurnalistic. (Z)

  28. Dna Petculescu si inca cel putin doua persoane de aici sunt , evident , in mare legatura cu interesele si serviciile ruse .
    Daca noi o vedem , si altii vad .
    Doar ca protectia si umbrela serviciilor Rusiei emiratul petrolier putinist nu asigura in Romania in 2015 aceeasi siguranta ca protectia KGB in 1988 …

  29. @ Centru, mai 10, 2015 la 8:00 pm

    Oare de ce atunci cand cineva face trimitere catre o discutie nationalista automat TREBUIE sa aibe legatura cu Federatia Rusa….???

    Inevitabil vine si amenintarea…

    „Centru” ar trebui sa stie ca „anybody gets found”….oriunde pe aceasta planeta. Pur si simplu nu mai putem sa ne ascundem unii de altii….

    Si atunci la ce folos o confruntare care nu aduce nimic bun…????
    „Live and let live” ar trebui sa fie in mintea noastra.

    Fara ca cei care sunt de alta parere sa aibe ceva de suferit, intelegand prin aceasta pierderea unui frate, un eventual arest la domiciliu virtual, impreuna cu imposibilitatea sa-ti castigi painea cea de toate zilele pentru mai bine de 1 an si 3 luni and counting……

    Nu uitati ca din pacate, in aceasta lume, TOTUL se plateste, mai devreme sau mai tarziu.

  30. @ Adrian B.:

    Mi-ar plăcea să trăiesc într-una din țările scandinave, în Danemarca, Olanda sau Elveția, unde evaziunea fiscală e aproape zero, unde oamenii sunt civilizați și respectă legile și normele nu de frică, ci fiindcă așa au fost educați în familie.
    În majoritatea familiilor românești copiii văd necinste și incorectitudine, deci devin și ei necinstiți și incorecți.
    Dacă sunteți de partea celor incorecți și necinstiți, și vreți ca incorectitudinea să se perpetueze, veți avea mereu situația de azi.
    Pe mine mă puteți face cu ou și cu oțet, dar Bugetul e mare sau mic după nivelul de educație al poporului.

  31. @Marian Nicolae – sefii tai vor trimite o echipa pentru mine ? Ce debitezi despre pierderea serviciului sau ” gasim pe oricine ” ? Dar unde te crezi domnule , intr-un lagar din Siberia , iti trimiti echipa sa lichidezi detinutul politic ? Nu ti- e rusine , in 2015 ?

Lasă un răspuns