15 gânduri despre “Deschiderea cursului, la FET

  1. Elena Udrea a descoperit intr-un tarziu ( si pe pielea ei ! ) ca ura , ticalosia , rautatea si razbunarea nu aduc nimic bun …

  2. BANC :

    La o masa intr-un restaurant , o mama si copilul ei asteptau comanda . Copilul se juca cu o fisa de 50 de bani . La un moment dat copilul a inghitit fisa si s-a inecat .

    Imediat , de la masa vecina a sarit un ” vigilante ” , un domn care l-a prins pe copil de testicole si l-a strans cu putere si cu sete . O manevra asemanatoare cu manevra Heimlich , doar ca de la brau in jos … Copilul a scuipat imediat fisa si a fost salvat !

    Mama recunoscatoare l-a intrebat pe acel domn distins :

    – D-le , sunteti medic ? Pentru ca am vazut ca sunteti foarte priceput …
    – Nu , sunt de la ANAF . Si acolo ne-au invatat sa-i strângem pe oameni de testicole pana scoatem si ultimii bani de la ei . Asta e viziunea economica a d-lui Ponta …

    http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-19417408-zile-grele-pentru-pfa-orice-pfa-castiga-144-900-lei-salariul-mediu-5-12-luni-plateste-38-108-lei-impozitul-venit-16-cass-5-5.htm

    http://adevarul.ro/locale/buzau/video-aberatiile-fiscului-baga-spaima-zeci-sateni-buzau-valea-salciei-primit-somatii-oamenii-plecati-strainatate-mortii-1_54e47eff448e03c0fdbcfb07/index.html

  3. Am nutrit mult timp sentimentul ca elita de astazi ar fi formata din epigoni ai elitei de ieri. Poate este o deformatie de generatie. Probabil ca si fragmentatia provocata de explozia din Decembrie, care a antrenat si traiectorii ciudate, a avut un anumit rol. Cred ca m-am inselat, sacrificiile pe care atunci le-am considerat extrem de dureroase, chiar adevarate sacrilegii, par sa fi meritat. Ceea ce este o compensatie. Intrebarea de ce elita de atunci nu a gasit solutia potrivita pentru minimalizarea, evitarea ar fi fost imposibila, efectelor unei crize iminente, care avea sa devina de prorportii, si-a gasit intre timp si alte raspunsuri. Sper sa nu urmeze dezamagiri si mai dureroase, la nivel national ma refere, dar pentru aceasta selectia elitei trebuie sa iasa din suficienta cadrismului partizan, sa descopere ca loialitatea si inteligenta sunt de nedespartit pentru Cauza (nationala, fireste).

  4. @ZeV, @Mihaela Erika Petculescu
    Dacă şefii voştri consideră că rumânii se află în starea de groggy ideologic, informaţi-i că se înşeală.

  5. “Colegiile corintiene” (instituţii de învăţământ superior pentru profit financiar privat din USA) au cerut procedura de falimentare. Eşecul pe care l-au înregistrat este explicat cel mai frecvent prin folosirea modelului de afaceri frugal (“lean business model”). Mi se pare mai curând un eşec metodologic de concepţie a învăţământului superior. http://www.nytimes.com/2015/05/07/business/dealbook/corinthian-colleges-lean-business-model-leaves-little-for-creditors.html?hpw&rref=education&action=click&pgtype=Homepage&module=well-region&region=bottom-well&WT.nav=bottom-well&_r=0

  6. Poza asta de grup de la Cotroceni cu liderii Puterii si Opozitiei nu prevesteste nimic bun pentru Romania … Nici macar tema discutiei !

    http://www.antena3.ro/politica/acord-la-cotroceni-pentru-legea-big-brother-292673.html

    In capul mesei un ins bizar si introvertit care se exprima greu in limba romana ( nefiind limba materna ) si care gandeste precum vorbeste .

    Puterea reprezentata de trei securici ingusti la minte ( Ponta , Oprea si Constantin ) si care ar vinde pe oricine si orice numai sa ramana la putere .

    Opozitia 🙂 reprezentata de minoritati si de doi basishti libidinosi : securiciul vames Blaga si absolventa de universitate privata , Alina Gorghiu .
    Mai lipsea Kruduta Colvesi .

    Viitorul nu suna deloc bine …

  7. blogideologic
    mai 7, 2015 la 5:09 pm

    Mă tem că mulți sunt așa cum spuneți, din păcate… știți ce se spune despre cei mulți.

  8. Ce prostie sesizez, acum, de dimineață, în legătură cu alegerile din UK! Englezii cu americanii și tot UE la un loc, se screm, chiar pornesc război în Ucraina pentru a-i asimila „democrației” europene pe cei care au mai rămas neasimilați (democrație de la care îmi cam vine greață în ultima vreme), și tot ei câștigă alegerile țipând la poporul lor, promițând că-i vor scoate din UE și vor da afară din țară străinii! Chiar că-mi vine să râd! Mai rău e că stârnesc prostimea, și când spun prostime, mă refer MAI ALES la presa lor, să tulbure și mai mult apele în regat. De unde voi trage concluzia că și pe politicienii lor îi lasă rece propriul popor, le trag bărbi lungi, învrăjbesc de-aiurea populația, pentru că e clar ca lumina zilei, că ei nu vor să se izoleze, precum Putin, ci să se extindă!

    Ar mai fi o variantă: doresc să se extindă și să-i transforme pe toți în sclavi pe față, ei fiind izolați numai dinafară spre înăuntru, nu și invers. Ceea ce îmi dă cu adevărat fiori. Cred că aceasta e forma sclaviei moderne.

  9. Off topic: domnule Nastase, am trecut, recent, din nou prin Targoviste (am drumuri pe acolo relativ des) si am observat ca repararea strazii, pentru care criticasem pesedistii acum cateva saptamani, pe blogul dumneavoastra, a progresat, iar riscul ca soferii sa isi lase rotile pe acolo, considerabil redus. Va multumesc, deci, le multumesc de asemeni fruntasilor pesedisti targovisteni care au citit comentariul meu si au inteles critica facuta. Sigur, e pacat ca actiunea urbanistica a demarat in urma unor critici din exterior, cand, sunt convins, semnale din organizatia locala au fost destule, insa bine si asa.

  10. Asadar, victorie a conservatorilor in Marea Britanie, David Cameron din nou premier, este asteptata demisia lui Ed Miliband. Vot decis in ultim moment, sondajele precedente aratau o competitie mult mai stransa, cu victorie incerta. Lucru care mascheaza insa altceva si anume infrangerea ingrozitoare a liberalilor britanici, care au pierdut 46 de mandate, avand in acest moment doar 10 deputati. Mai precis, victoria conservatorilor pare a se fi rotunjit nu atat pe socoteala adversarilor politici cat pe socoteala partenerilor.

  11. blogideologic
    mai 7, 2015 la 5:09 pm

    blogi, romanii se afla intr-o stare de groggy pur si simplu, fara nicio legatura cu ideologia. Se afla in aceasta stare datorita politicienilor care de 25 de ani mimeaza ideologii, sau trec de la una la alta cu nonsalanta, in realtate simple maculaturi de campanie.
    A absolutiza intelectualist, pe de alta parte, ideea de ideologie, nu inseamna altceva decat fuga de realitate si incuierea usii pe interior intr-o biblioteca.
    (Z)
    ps
    Apropo, cine sunt sefii nostri, sa-i cunoastem si noi ?
    😉

  12. Adrian B.
    Pana la urma, conform ,,viziunii” dumitale, se pare ca Rares Bogdan are dreptate: Romania are nevoie de o noua clasa politica…dar mai trebuie, in prealabil, ca cineva sa inventeze un incubator pentru politicieni. Sau, sa aducem in tara pe cei ce nu-si gasesc locul pe strazile Londrei.
    (Z)

  13. @ZeV
    Păi, dacă nu-i ştii, înseamnă că totul este compartimentat la extrem în organizaţia voastră. Eu n-am nici un pied-à-terre acolo.

Lasă un răspuns