Paris Match, in 1939 – asasinarea lui Armand Calinescu

poză 3                   poză   poză 2

Intre mai multe reviste vechi, am gasit un exemplar din Paris Match, din 1939, avand, pe coperta un articol despre asasinarea lui Armand Calinescu. Pentru cei tineri, acel episod le poate arata la ce situatie se ajunsese,sub aspectul reactiilor extremiste. in Romania si in Europa, in acei ani in care s-a declansat al Doilea Razboi Mondial.

30 de gânduri despre “Paris Match, in 1939 – asasinarea lui Armand Calinescu

  1. Intuiţiile poetului George Coşbuc în ceea ce priveşte istoria noastră (dar apar nişte inexactităţi privitoare la relaţiile de rudenie dintre personaje) din poezia Regina Ostrogoţilor preced teoria istoricului belgian Henri Pirenne expusă la http://classiques.uqac.ca/classiques/pirenne_henri/mahomet_et_charlemagne/pirenne_mahomet.pdf , unde Capitolul I din Prima Parte este divizat în subcapitolele 1.1. La „Romania“ avant les Germains. 1.2. Les invasions. 1.3. Les Germains dans la “Romania”. 1.4. Les États germaniques en Occident. 1.5. Justinien (527-565).

  2. Simbolic, din păcate, sfârşitul lui Armand Călinescu, personalitate marcantă a poporului nostru. Simbolic, pentru că intoleranţa, şovinismul, antisemitismul, cultul violenţei, pogromurile şi asasinatele politice (Ion Duca, 1933 ; A. Călinescu, 1939 ; N. Iorga şi Virgil Madgearu, 1940 ; peste 60 de intelectuali, foşti demnitari sau funcţionari superiori, executaţi la Jilava în timpul procesului ) au caracterizat existenţa grupării para-militare xenofobe intitulată Legiunea Arhanghelului Mihail, cunoscută sub numele de Mişcarea Legionară. O mişcare integristă creştină, fără valenţe sociale (cu condiţia să fi român get-beget ) care a sedus pături largi ale populaţiei, în special tineri uşor manipulabili, pe fondul ascensiunii fascismului, a crizei economice din 1929, însă şi în urma realizării unităţii politice a României : minorităţile (inclusiv cele religioase ) provenind din fostele teritorii ale imperiilor austro-ungar şi ţarist beneficiau de un nivel de educaţie mai ridicat şi, implicit, de o viaţă mai bună.

    Licenţiat în Drept şi Filozofie la Bucureşti, cu un doctorat în ştiinţe politice şi economice la Paris, Armand Călinescu a fost pe rând parlamentar, ministru de interne, al sănătăţii, al educaţiei, al apărării şi, în final, Prim Ministru ( martie 1939 ). În această calitate a fost asasinat pe 31 sept. 1939 de un grup de legionari conduşi de Horia Sima, trimis special din Germania pentru această misiune.

    Mişcarea Legionară dispare de pe scena politică în urma eşecului loviturii de stat din 24 ianuarie 1941 când a încercat să-l elimine pe Antonescu. Horia Sima şi alţi legionari se refugiază în Germania unde sunt angajaţi în Waffen SS. Alţii sunt închişi.

    Şovinismul şi intoleranţa nu au murit însă. Pe la începutul anilor 70, un grup de emigranţi români (Faust Brădescu, Ion Boboc, Iancu Perifan şi alţii ) crează o mişcare politică naţionalistă intitulată Garda de Fier care, de prin 1991, a început să se reimplanteze în România fără să fie autorizată. Chiar şi partide ca România Mare ori Vatra Românească au preluat o parte din ideile xenofobe ale Mişcării Legionare şi au mai mulţi adepţi decât ar părea după rezultatele în alegeri. Iar antisemitismul ( fără să dispară din subconştientul unora ) a fost înlocuit cu antirusism. Cui îi foloseşte ? În nici un caz ţării !

  3. Interventiile doamnelor si domnilor in serviciul intereselor Rusiei si nu numai , ci si ale intereselor prietenilor lor de circumstanta , vecini cu noi , sunt enervante .
    Vorbim de ” legionari ” , ” Vatra Romaneasca ” , ” xenofobie ” etc etc ca sa facem diversiune KGB -ista de doi bani .
    Calinescu a fost asasinat la comanda Berlinului .
    Mult hulitii legionari erau in ilegalitate in 1939 , inchisi in lagare .
    Toata activitatea lor pana in 1940 , septembrie , in afara de asasinatele celor doi prim ministri , se limita la turnee cu hore si dansuri si mese la tara , defilari si inmormantari de legionari morti in Spania , gesticulatie .
    Au intrat in Parlament doar in 1937 .
    Domnii comunisti erau in ilegalitate si ei , se remarcasera in 1922 lansand o bomba in Parlament ( teleghidati de altundeva , de unde ? ) ucigandu-l , printre altii , pe generalul Coanda , tatal lui Henri Coanda , in 1924 lansand o insurectie teleghidata si ea in sudul Basarabiei , plus asasinate tintite in toata perioada anilor 20 – 30 impotriva autoritatilor romane din Basarabia si nu numai , unde se putea .
    Urau romanii minoritatile , asa cum spune agent(a)ul Kremlinului , pentru ca erau ” mai evoluate ” si ” cu ” nivel de viata mai ridicat ” ?
    Aceste minoritati erau bineinteles si persecutate , asta va veni in episodul 2 al serialului Petculescu .
    Poate asta este interpretarea data in birourile serviciilor ruse si maghiare .
    Teorii pur rasiste , raul vine de la ” romani ” ( pardon , ” legionari ” si ” Waffen SS ” ) , teorii kominterniste ( personajul Petculescu face aluzii la minoritati evoluate , aluzii la ” minoritatea maghiara ” care ar vrea sa se desparta dar ” nu este numeroasa ” ) , o vorbaraie clar orientata si dirijata anti-romaneasca .
    Nu ea spunea cu angelism ” n-a existat continuitate daco – romana ” ?

  4. @ Mihaela Erika Petculescu, mai 2, 2015 la 12:54 pm

    Lucrurile de regula sunt cu mult mai complicate si incalcite fata de varianta istorica acceptata de toata lumea.

    Putem trage totusi o singura concluzie:
    Adevarul este intotdeauna pe undeva pe la mijloc.

  5. @Mihaela Erika Petculescu spune : „minorităţile (inclusiv cele religioase ) provenind din fostele teritorii ale imperiilor austro-ungar şi ţarist beneficiau de un nivel de educaţie mai ridicat.” şi, implicit, de o viaţă mai bună.+ Hai că asta-i bună ! Ţi-am spus eu că nu te pricepi la fondul problemelor româneşti ! În cazul asasinărilor lui I.G. Duca şi Nicolae Iorga cel puţin, este o resuscitare a tradiţiei luptelor fratricide latine. Farsala ! Nu te-ai interesat să vezi câţi dintre legionarii asasini erau fărşăroţi ? Olivia Manning, englezoaică rezidentă în România, scria : „Legionarii sunt precum cartofii ; cea mai bună parte a lor se află sub pământ.”

  6. @Mihaela Erika Petculescu
    Ca membră fondatoare a Vetrei Româneşti din oraşul meu – un mare oraş transilvan – sunt indignată de această catalogare a organizaţiei, absolut nefondată şi falsificatoare.Aş putea să vă spun circumstanţele în care a apărut, le cunosc prea bine, de vreme ce am participat activ. N-am să mă obosesc să o fac, oricum văd că ştiţi adevărul absolut în materie pe o filieră detestabilă. E şi ultima oară când citesc ceea ce scrieţi aici.Vatra Românească – spre ştiinţa celor ce vor să afle, n-a fost anti, a fost doar proromâni. Păcat major, se pare.

  7. Citesc în fotografie:
    „Calinesco incarnait la volonté d’indépendance de la Roumanie”

    Printre mai multe explicații, și împușcarea lui Ceaușescu se poate vedea în acest mod. Nu vă grăbiți să înjurați, Ceaușescu a fost o pacoste pentru români și și-a meritat soarta. Dar cei au susținut din exterior „eliberarea” României, NU la poporul român s-au gândit, ci la cucerirea unui nou teritoriu. Iliescu li s-a împotrivit cât a putut, dar până la urmă am ajuns ca o „presă” incompetentă și ticăloasă, împreună cu persoane importante în statul român (Băsescu, Macovei, Kovesi, Morar, Stanciu, Ungureanu, Antonescu, Blaga, Gorghiu, etc., etc., etc.) să fie „sugacii” Marelui Licurici. Ceilalți, „La beci cu ei!”

    Din aceste motive, admir curajul Dlui Năstase de a spune că „Regele e gol!” Spun „curaj” pentru că sclavii voluntari ai Licuriciului vor căuta noi motive de a-l împiedica să vorbească.

    PS Cazurile Mircea Băsescu și Elena Udrea, care pare că nu se potrivesc cu peisajul descris, nu sunt decât diversiuni ordinare, care încearcă să credibilizeze arestările celor neagreați de Marele Licurici.

  8. Există nenumărate dovezi lingvistice ale existenţei unui teritoriu Latium Novum, conservate în denumirile geografice din peninsula balcanică. În arealul nord- dunărean, cea mai puternică dovadă lingvistică o constituie existenţa teritoriului chemat Romanaţi, un judeţ-vestigiu („rump state” se numeşte noţiunea aceasta geopolitică în limba engleză). Să reţinem, trebuie să interpretăm existenţa judeţului Romanaţi în totală convergenţă cu teoria istoricului Henri Pirenne despre continuitatea romană ! Altă dovadă o constituie existenţa numelui de familie Depărăţeanu, tot prin aceeaşi zonă din nordul Dunării. După lingvistul Şerban Cioculescu, numele Depărăţeanu arată operaţia de cadastru. Care în vechea latinească se zicea capitastrum. Cuvânt compus din două. A doua parte are aceeaşi semnificaţie prezentă şi în cuvântul registru. Iar prima parte vine de la capitum. Copilul era tras de păr când înconjura hotarele proprietăţii funciare ale familiei, ca să ţină minte ! Cine spune că în Sud, în Vechiul Regat adică, nu exista cadastru ? Şi aceasta încă de pe vremea imperiului Romania, mult mai vechi, şi totodată mai legitim, decât imperiile austro-ungar şi ţarist, care-s nişte imperii de „parveniţi ai istoriei”!

  9. Mihaela Erika Petculescu

    din cate stiu (auzite .. de la diversi) „Miscarea” nu a raposat dupa rebeliune.. S-a mai „tarat” reusind recrutari (chiar din facultati!!) pana prin 55 si poa mai tarliu .. Asta in plan „intern: ca pe extern … CIA , Gehlen si Bundesamt für Verfassungsschutz cu mila!!

    Insa Vatra Romaneasca cum sa va zic .. nu era partid. Si nici „xenofoba” . Sia cuza este exagerata si in ce proveste PRM . Da nu stiu de ce uitati agitaia legionaroida din Piata cu Golani si pe Marian Munteanu care se cam juca de-a „reabiliatrea” lu’ Capitanu’. De ce uitati Mișcarea pentru România care desi se zice ca ar fi avut „orientare național-democrată” era de fapt legionar-codrenista (adica pupau Capitanu si ziceau ca Sima era cah) .

    A dA. Dvoastra scrieti Pe la începutul anilor 70, un grup de emigranţi români (Faust Brădescu, Ion Boboc, Iancu Perifan şi alţii ) crează o mişcare politică naţionalistă intitulată Garda de Fier Garda de Fier ca si Totul ptr Tara a fost unul din numele Legiunii. Sau legiunea a fost un nume al Garzii

    Iar antirusismul .. ei da.. Cateva ocaupatii miliatre cu binecunoscutele excese ale soldatilor cam chercleiti si abuzivi si nu numai plus incurcatzelele politice ar fi o exp;icatie mai buna nu credeti?
    A si despre abzuuri .. ati citit Pe Donul linistit* ? Acolo, in primul volum este o scena relativ amuzanta.. Tatal pweroasnjului principla il viziteaza ooe frint (de fapt sat din Moldova romaneasca in spetel frontului), Si batranu betov si cotcar ‘rechizitioneza/’ tot din batatura alai care „incatiruia” sau cum a zis nora numa c###l din buda nu a luat!!

    * fur alles. Nu va agitati. Cartea este mai buna decat credeti sau va lasa „constiinta rivolutionera” sa credeti. Si in fdefinitiv risca sa fie si literatura , adica o buna doza de fictiune!!! Si sa nu ziceti ca este cma groasa … zic ca „noroc” ca m-am antrenta cu carti nu prea groase gen Razboi si pace, Pe Donul linistit , Pe aripile vantului si altele de o „dimensiune modica” .. nu de lata dar acu citesc Zeul Adormit , sf catre space opera care are numai 3 volume cu un total de 2088 pagini !! (107 x 178 mm). Si care este catrea a 2a! Precendentele carti erau nitel mau subtiri … 1720 si 1750 pagini… Urmeaza sa pracurg Seniorul Haosului care este mult mai subtire – un violum de numai 117o pagini. Volumul 6 .. mai sunt inca vreo 2 .
    Hm ciudat .. azi in literatura „neerioasa” fara o „trilogie” de minim 1000 de pagini esti „minor” …. INSA se pare ca elitistii capoteaza de pe la pagina 300 …

  10. @Gevelegian Cristian
    mai 2, 2015 la 12:57 pm
    ..Sau citeste comentarii pertinente precum cel al colegei noastre de mai sus.

    @Mihaela Erika
    Antisemitismul si antirusismul au mers impreuna si in perioada fostului premier asasinat si merg impreuna, in mod natural, si dupa lovilutia din 1989.
    Pana la urma din tot acest ,,anti”, a suferit o singura entitate: economia nationala a Romaniei.

  11. „Mişcarea Legionară. O mişcare integristă creştină, fără valenţe sociale (cu condiţia să fi român get-beget ) care a sedus pături largi ale populaţiei, în special tineri uşor manipulabili, pe fondul ascensiunii fascismului, a crizei economice din 1929, însă şi în urma realizării unităţii politice a României : minorităţile (inclusiv cele religioase ) provenind din fostele teritorii ale imperiilor austro-ungar şi ţarist beneficiau de un nivel de educaţie mai ridicat şi, implicit, de o viaţă mai bună.”

    Dacă această MEP consideră că (aproape) toată elita intelectuală românească ( nu-i amintesc aici pe toţi , deoarece cu siguranţă i-aş strica buna dispoziţie şi i-aş spori şi mai mult acerba ură, odată cu dovedirea faptului că postează „după ureche” 😉 ), personalităţi ca Nae Ionescu, Mircea Eliade, Constantin Noica, Cioran, Ţuţea puteau fi „seduşi” atât de uşor, cea sedusă sau păcălită atât de uşor pare a fii chiar purtătoarea iniţialelor.
    Dacă mai avem în vedere şi faptul că prin politica lui, A Călinescu a contribuit decisiv la instalarea dictaturii carlistem culminând cu desfiinţarea partidelor politice ! ( ( iar despre Carol al II-lea ce să mai spunem, Dumnezeu să-l ierte şi pe ăsta !), fapt pentru care a şi fost exclus din PNŢ, partidul căruia î-a datorat ascensiunea, dar a fost recompensat cu Internele, se pare că avem de-a face mai degrabă cu o „coadă de topor”, atât de des întâlnite şi astăzi,, decât cu vreun mare patriot român. ( că din păcate străinii nu pot fi patrioţi români).
    La sfârşitul lunii martie 1938 , Codreanu a fost condamnat la 6 luni de închisoare pentru calomnie. Însă, în acest timp, autorităţile Ministerului de Interne au efectuat mai multe verificări la „cuiburile” legionare , iar lui Codreanu i s-au mai găsit şi alte capete de acuzare, inclusiv „cârdăşie cu şeful unei puteri străine” şi „uneltire contra ordinei sociale”, motiv pentru care a mai fost condamnat la 10 luni de muncă silnică. Rechizitoriul a fost întocmit de Armand Călinescu, ministru de Interne la acel moment. De fapt, Garda de Fier devenise extrem de „incomodă” pentru regele Carol al II-lea, iar autorităţile au găsit diverse motive pentru a-i trimite la închisoare pe liderii acesteia. În noaptea de 29/30 noiembrie, Corneliu Zelea Codreanu, împreună cu alţi lideri legionari (printre care se numărau Nicadorii, asasinii lui I. G. Duca, şi Decemvrii, asasinii lui Mihail Stelescu), au fost asasinaţi în timp ce erau transportaţi de la închisoarea din Râmnicu Sărat spre cea de la Jilava. Acest fapt a alimentat mânia legionarilor, care în perioada următoare au trecut la represalii. Armand Călinescu şi Nicolae Iorga erau consideraţi vinovaţi în ochii legionarilor de asasinarea conducătorului lor.
    Asasinarea lui a fost mai degrabă un răspuns la cele ale lui ( 300 de legionari ucişi într-o singură acţiune, dar a continuat şi după asasinarea lui, când cei care l-au ucis şi s-au predat, majoritatea studenţi, au fost ucişi şi le-au fost lăsate cadavrele în stradă !
    P.S.
    Uciderea lui Nicolae Iorga a fost . pusă tot în seama legionarilor, şiretlic mârşav prin care clica lui Carol, mai bine zis a ţiitoarei sale ( tot o Elenă, dar botezată, nu platinată ca asta 😉 ) a împuşcat doi iepuri dintr-odată :
    Au îndreptat întreaga ură împotriva Mişcării Legionare şi au scăpat de un mare patriot român, ce nu a putut fi cumpărat de hienele ce se pregăteau să pună stăpânire pe România !

  12. blogideologic
    mai 2, 2015 la 11:24 am

    Poz. 1,2,3 si 4 par interesante…le voi cauta prin anticariate, ca de citit pe Net n-am reusit.
    Oricum, nu mai cred in evidenta existentei vietii extraterestre asa cum cream cu ardoare cand il citeam pe regretatul Carl Sagan.
    Totusi, este prea multa risipa de spatiu si materie…am citat din cineva al carui nume nu-mi vine acum in minte.

  13. Nu este numai vina lui Doru Coarna ca nu pricepe cum functioneaza societatea democratica ! Este si vina politicienilor ca n-au explicat ( pana intelegeau oamenii ! ) cum functioneaza o democratie si care sunt institutiile de baza ale democratiei .
    Ca de aceeasi imunitate si venituri se bucura si presedintele tarii ; ca si procurorii si judecatorii se bucura de inamovibilitate si au imunitate ( pot fi arestati doar cu avizul CSM ) si au salariile cele mai mari din Romania , etc.

    Din pacate , tara asta este condusa de DNA & SRI si tot ceea ce se intampla aici nu are nimic de-a face cu democratia ! Politicienii romani ( condusi ” magistral ” de d-ul Ponta ) sunt intr-un fel de defensiva , paralizati de frica si nu mai stiu cum sa-si salveze fiecare pielea .

    Asistam , de fapt , la ceea ce a anuntat cu cca. un an in urma d-ul Bashinescu si apoi d-ul Iohannis : înnoirea clasei politice !!! Arestarea celei vechi si înlocuirea ei cu una de slugi .
    Regia si actorii ( DNA , politicieni ) sunt aceeasi ca si in cazul ” noului PNL ” : arestarea membrilor PNL vechi si înlocuirea lor cu PDL-isti .

  14. Cazul Gheorghe Nichita ne mai demonstreaza inca o data care a fost scopul adevarat al infiintarii anumitor institutii in Romania , in ultimii 10 ani :

    1). DNA si ANI au fost infiintate de regimul Basexu EXCLUSIV pentru eliminarea adversarilor politici si a incomozilor .

    2). ANRP = Jaf la drumul mare al regimului Basescu

    3). ANAF este jucaria inventata de d-ul Ponta cu scopul clar de a controla si santaja oameni de afaceri si politicieni , de a teroriza mediul de afaceri si populatia . De a baga mana in buzunarul oamenilor cu japca !
    Inclusiv directiile acelea care au fost create ( Controlul marilor averi , etc ) arata clar intentia acestei institutii . Eu am trait in mai multe tari dar n-am auzit niciodata de asa ceva !

    4). Politia Locala este o alta tumoare aparuta in ultimii 10 ani si care a luat locul politiei comunitare . Este opera d-lui Dan Nica ( cel cu spaga ) si a fost creata ( la cererea primarilor ) ca un fel de ARMATA PERSONALA la dispozitia primarilor .

    http://www.romaniatv.net/stenograme-incendiare-cum-cerea-nichita-informatii-despre-un-afacerist-britanic-e-insurat-nu-i-insurat_217873.html

    Deci sa nu ne miram de ce a facut d-ul Nichita . Asta e nimic ! Eu am auzit de primari care au pus politia locala sa-i bata pe opozantii lui politici si pe consilierii locali , sa-i bata pe patroni de mici afaceri , sa le ridice masinile , sa le dea amenzi si sa le inchida abuziv afacerile , etc.

    Tot ceea ce se intampla astazi in Romania este o FARSA …

  15. Care este motivul radicalizării rusofobiei românilor?

    Activitatea de influenţare a populaţiei statului ţintă , unde se lucrează asupra mentalităţii acesteia, induce populaţiei civile neprotejate stări şi emoţii menite să-i schimbe atitudinea şi comportamentul, în aşa fel încât ele să coincidă cu obiectivele Occidentului, cel care conduce operaţiunea PSYOPS.

    Comandamentul pentru Operaţiuni Speciale al armatei americane, în operaţiuni PSYOPS

    De aceea operaţiunea PSYOPS este un proces complex de planificare, concepere şi realizare a mesajelor psihologice de tip acţional, menite să creeze contagiunea indivizilor disparaţi, care sunt diseminate către ţinte sub forma produselor de tip audio, video, radio, tipărituri şi internet, difuzate pe reţeaua prestigioaselor canale media internaţionale, ai căror acţionari sunt totodată şi patroni ai complexului militar-industrial american. Ca parte a operaţiei psihologice de tip militar, etapa de verificare a eficienţei acestor produse, implică o analiză a gradului de îndeplinire a scopului propus.

    Să nu uităm, însă, că armata e doar unul din mijloacele de înfăptuire a unei politici a unui regim. Vorbind despre puterea de la Washington, e suficient să punem lucrurile în context, amintind ce spunea un consilier al fostului preşedinte George W. Bush, citat în numărul din 17 octombrie 2004 al New York Times Magazine: „Suntem un imperiu acum şi, când acţionăm, creăm propria noastră realitate. Iar în timp ce voi studiaţi acea realitate – şi o veţi face în mod judicios – noi acţionăm din nou şi creăm alte realităţi pe care le puteţi la fel de bine studia. Şi aşa vor merge mereu lucrurile. Noi suntem actorii istoriei, iar vouă, tuturor, nu vă rămâne decât să studiaţi ce facem noi”. Până când o întreagă omenire să se dezmeticească şi să înţeleagă că „realitatea” armelor de distrugere în masă ale lui Saddam Hussein era o imensă minciună, SUA a trecut la alte „realităţi”. Ultima dintre ele, toate însoţite de valuri de sânge, nenorociri şi minciuni uriaşe: Ucraina.

    „Ştirea” că Rusia ar fi invadat militar Crimeea, căreia i-a dat un ultimatum pentru a se preda, a făcut înconjurul studiourilor americane de televiziune, aruncând publicul de peste ocean într-o adevărată nevroză.

    Toate aceste mesaje sunt diseminate către publicul ţintă sub forma produselor de tip audio, video şi internet, difuzate pe reţeaua prestigioaselor canale media care aparţin unor concerne transnaţionale, ai căror acţionari sunt totodată şi patroni ai complexului militar-industrial american. Aşadar, cei interesaţi să declanşeze un război cu Rusia pentru că ar avea de câştigat de pe urma lui sunt chiar cei care dirijează operaţiunea de influenţare psihologică (PSYOPS). Şi nu oricum, ci în sensul atingerii acestui obiectiv.

    Când economia se duce de râpă şi Guvernul este forţat să se împrumute pe pieţele externe, când vestigiile suveranităţii economice se pregătesc să fie predate către Bruxelles, când perspectiva petrecerii unor ani grei la puşcărie devine din ce în ce mai palpabilă, preşedintele Băsescu apelează la soluţia clasică a politicianului filoamerican: invocarea „ameninţării ruse”.

    Ce ar fi făcut guvernatorul Băsescu, cum ar fi trăit, cum ar fi reuşit să se caţere în vârful Olimpului politic dacă nu ar fi existat „sperietoarea rusească”?
    Ştim însă bine ce ar fi făcut România în acest caz. Ar fi fost racordată la South Stream, ar fi plătit preţuri mult mai mici la gaz, ar fi avut turişti la Constanţa şi o imensă piaţă de desfacere pentru industria românească. Dar nu-i nimic! Băsescu a scăpat România de toate aceste „ameninţări”, iar taxa de protecţie pe care România a plătit-o a fost simbolică: flota dispărută, industria distrusă, petrolul şi gazul vândut pe veci străinilor, iar acum urmează vânzarea terenurilor agricole şi declanşarea fracturării hidraulice în beneficiul Chevron.

    Pe cei care se îndoiesc de existenţa „pericolului rusesc” îi rezolvă Monica Macovei care vorbeşte despre un iminent război cu patosul, convingerea şi mânia proletară caracteristice pentru un excelent procuror moralist ( eu aş adăuga şi comunist ! ):

    „Este foarte important să înţelegem că suntem sub o ameninţare din partea Estului, din partea Federaţiei Ruse. Şi cu atât mai mult, în aceste momente, protecţia NATO pentru noi este esenţială. Vreau să vă spun că în Parlamentul European colegii mei din ţările baltice sau polonezii se pregătesc să se apere de un eventual război sau atac (…) din partea Federaţiei Ruse”.

    De fapt, discuţiile despre pregătirile de război ale unei ţări care nu mai are suveranitate, nu mai are armată (doar sicrie zburătoare F-16 la mâna a treia) şi nu mai are economie sunt foarte nostime. În contextul actual, dacă vreo mare putere va fi interesată de România, nu va avea nevoie să o cucerească, ci va putea să o cumpere( şi încă la reducere ! )direct de la proprietarul curent care se află la Washington. În rest, discuţiile despre „ameninţarea rusă” sunt un excelent test de inteligenţă. Cei care au IQ-ul mai mare decât măsura pantofilor pe care îi poartă, înţeleg fără efort că principala problemă a României nu se află la Moscova, ci la Bucureşti.

    Intreaga clasa politica romaneasca nu este interesata de faptul ca Imperiul Atlantist aplica tarii noastre strategia pamantului parjolit. Mai simplu spus, jupuirea feroce a Romaniei de catre corporatiile occidentale cu complicitatea zeloasa a satrapilor locali.

    https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/04/28/care-este-motivul-radicalizarii-rusofobiei-romanilor/

  16. Adrian B.
    Politicienii romani aflati ,,intr-un fel de defensiva” nu sunt ,,condusi ” magistral ” de d-ul Ponta „, ci, au fost alesi de cetateni. Cum au ales cetatenii ? Simplu: ca la barbut.
    (Z)
    Ponta nu conduce nici macar o masina de curse, cum ar putea sa conduca politicieni. ? (Z)
    Important este ca domnul Ponta sa-si faca treaba in calitate de premier..si o face bine, chiar excelent, dupa parerea mea. Restul, va decide viitorul Congres al partidului, care partid, ar trebui sa puna mai mult pret pe politicieni familisti, decat pe puberi intarziati si slabi de…demon. 😉

  17. Radu Humor
    mai 2, 2015 la 8:13 pm

    Domnule, drumul spre Iad este intotdeauna pavat cu intentii bune.
    Iar intelectualii, de regula, sunt culmi ale naivitatii si bunei credinte, in toate epocile istorice.
    In fond, chiar si un Basescu ,,anti-stiinta de carte” a reusit la randu-i sa prosteasca numerosi intelectuali si oameni de buna credinta din aceasta tara. (Z)
    O felicit inca odata pe colega noastra Mihaela Erika.

  18. @toti – d-na Petculescu este o GDS-ista , ce este inedit este ca a fost apropiata de serviciile ruse , inedit pentru GDS-isti .
    Oricum , GDS-istii erau de la aparitia lor , ianuarie 1990 , o oficina stangace a serviciilor maghiare .
    De ce nu , pentru unii dintre ei acum , a celor ruse ?
    Orban si Putin se pretuiesc .
    Canta despre ” Vatra Romaneasca ” si minoritatile evoluate pe langa noi , barbarii , dar tace ca pestele in fata persecutarii romanilor in Secuime si la Tiraspol .

  19. @Că doamna Petculescu e o GDS-istă m-am convins. Toate interpretările unor situaţii poartă marca inconfundabilă GDS. Îmi aduc aminte, râzând amar de naivitatea mea, cu câtă nerăbdare am aşteptat apariţia primului nr. din „22” şi ce deziluzie majoră a însemnat lectura lui. Am considerat GDS un fel de coloana a V-a şi nu mi-am schimbat opinia nici acum. Tema „minorităţi” era atunci în mare vogă şi GDS, impregnat cu doritori de a fi Haveli post festum, nici n-a clipit din ochi când s-a azvârlit cu ardoare asupra ei. În memoria mea s-a ivit imediat congresul al V-lea al PCR care a stabilit că participarea României la prima conflagraţie mondială a fost una imperialistă!!! Inşii ăştia de la GDS habar nu aveau de situaţia reală din Transilvania şi nici nu voiau să ştie. Vi-o mai amintiţi pe madam Enache, apărătoarea ungurilor „asupriţi”? Bănuiesc că măcar unii îşi mai amintesc că această trădătoare – şi spun asta fără nicio sfială – a fost numită de Pleşu, pe atunci ministru de externe, ambasadoare în Finlanda. Şi, când a fost încolţit în presă în legătură cu această numire, a motivat-o cu „calităţile manageriale” dovedite ca directoare la teatrul de păpuşi din Tg.Mureş

  20. ” În fond, chiar si un Basescu ,,anti-stiinta de carte” a reusit la randu-i sa prosteasca numerosi intelectuali si oameni de buna credinta din aceasta tara. (Z)
    O felicit inca odata pe colega noastra Mihaela Erika.”

    Dacă am ajuns să-i comparăm pe cei amintiţi de mine cu „intelectualii” lui Băsescu ( Avramescu, Tismăneanu, Patapievici, Cornea, Cărtărescu, ba chiar Liiceanu sau Pleşu )înseamnă că e destul de grav, deoarece ăştia n-au fost prostiţi ! Aşa sunt ei 😉
    Ahtiaţi după sinecuri şi pupincurişti de ocazie ( vezi periplul politic al maestrului Pleşu ).
    P.S.
    Cât despre „colega” MEP, acest cui al lui P.Pelea înfipt ca un păduche în acest blog, felicitările primite de ea confirmă de minune faptul că unii dintre intelectuali sunt foarte uşor de prostit ! 😉

  21. O perioadă sumbră din istoria noastră care dovedește că violența naște violență.
    Carol II și unii miniștri erau de acord cu asasinarea mascată a legionarilor, iar legionarii răspundeau cu aceeași monedă, dar nemascată.
    A nu se înțelege că țin cu legionarii, dar abuzurile și arbitrariul duc la alte abuzuri și la arbitrariu.
    Pe de altă parte, e drept că mai toți sunt înțelepți DUPĂ ce se petrec evenimentele. Mai toți știm azi cum ar fi trebuit procedat.

  22. Legionarii erau foarte populari în țară pentru că ajutau oamenii săraci, le construiau case, le donau alimente și îmbrăcăminte, erau evlavioși și nu pierdeau niciun prilej de a rosti cuvintele țară, popor, patriot, creștinism, ortodoxie, Dumnezeu.
    La asta s-a adăugat ura alegătorilor față de partidele istorice și politicieni.
    Carol II și alți politicieni au luptat cu legionarii fățiș, în loc să adopte o tactică subtilă, adică exact tactica folosită de înșiși legionarii care de fapt erau falși, fățarnici.
    Succesul legionarilor în rândurile alegătorilor dovedește ușurința cu care cei din urmă pot fi manipulați.

Lasă un răspuns